n_wildgirl Δημοσιεύτηκε February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 8, 2009 Κάθε φορά που είμαι στο τρένο ή στο μετρό και ακούω την τύπισσα να λέει "Προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας" μπαίνω σε σκέψεις. Δε μπορεί, όλο και κάποιος θα έχει πέσει. Και το χειρότερο δεν είναι το ότι ΕΠΕΣΕ. Είναι το ΠΩΣ επεσε! Δε θέλω ούτε να φανταστώ τι τραυματισμούς παθαίνει κάποιος που το ένα του πόδι πέφτει στο κενό και το υπόλοιπο σώμα μένει αναγκαστικά απ' έξω! Ό,τι πληροφορίες έχετε δεκτές...γιατί αναρωτιέμαι καιρό και θα σκάσω! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Aαχχ μου θυμίζεις το κλασσικό μήνυμα στο tube του Λονδίνου "Please Mind the Gap between the train and the platform". Σχεδόν ανέκδοτο έχει γίνει αυτό το "please mind the gap" μάλιστα αν θυμάμαι καλά υπάρχει και σε μπλουζάκια για τουρίστες. Το θέμα δεν είναι αν κάποιος έχει ήδη πέσει, το θέμα είναι ότι αν κάποιος πέσει πρέπει οι υπεύθυνοι να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και είχαν δώσει όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις στο επιβατικό κοινό ώστε να τη γλυτώσουν σε περίπτωση μήνυσης ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. February 8, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Aαχχ μου θυμίζεις το κλασσικό μήνυμα στο tube του Λονδίνου "Please Mind the Gap between the train and the platform". Σχεδόν ανέκδοτο έχει γίνει αυτό το "please mind the gap" μάλιστα αν θυμάμαι καλά υπάρχει και σε μπλουζάκια για τουρίστες. Το θέμα δεν είναι αν κάποιος έχει ήδη πέσει, το θέμα είναι ότι αν κάποιος πέσει πρέπει οι υπεύθυνοι να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και είχαν δώσει όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις στο επιβατικό κοινό ώστε να τη γλυτώσουν σε περίπτωση μήνυσης ;) Καλα, σε μερικους σταθμους το κενο πραγματικα είναι όσο ενας τάφος, δε μπορώ να φανταστω τι θα πουν οι υπευθυνοι αν πεσει καποιος, πραγματικα δεν υπαρχει δικαιολογια! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Η συγκεκριμενη ανακοινωση/προειδοποιηση στα μετρο, ειναι οπως ολες οι αλλες του μετρο. Ανουσια. Mind the gap, να στεκεστε δεξια, ο ταδε ανελκυστηρας 20 στασεις απο δω που βρισκομαστε εχει χαλασει κ.λ.π. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 να στεκεστε δεξια Aκόμα δε μάθαν οι Αθηναίοι να στέκονται δεξιά; :D Πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση στο μετρό της Αθήνας μου κάνει κάθε φορά (σ.σ: δεν μένω Αθήνα οπότε δεν το χρησιμοποιώ συχνά) που με το που ανοίγουν οι πόρτες μπουκάρουν όλοι να μπουν πριν κατέβουν όσοι είναι μέσα πρώτα και βγαίνουν στον εν λόγω σταθμό. Δλδ έλεος! :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 το συγκεκριμένο θέμα είναι που είναι ψιλο-άσχετο-αδιάφορο-ανούσιο...(ώρα είναι να ανοίξουμε και ένα με τίτλο ''έχει πατήσει κανέναν αυτοκίνητο'' ''έχει φάει κανείς δηλητηριασμένη τροφή'' ''έχει κολυμπήσει κανείς πριν περάσουν 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα'')... αν συνεχίσετε τοθς χαρακτηρισμούς...you know what..;) thanks..have a good evening..:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Φίλε Νίκο 2 ερωτησούλες. - Αν το συγκεκριμένο θέμα είναι άσχετο/αδιάφορο/ανούσιο, τα 4/5 των θεμάτων που είναι αυτή τη στιγμή στην 1η σελίδα του Chat & Fun τι είναι;; - Λέγοντας χαρακτηρισμούς εννοείς το "ζώα" που αναφέρθηκε (δεν θυμάμαι από ποιον) για να χαρακτηρίσει όσους δεν έχουν ευγενή συμπεριφορά στα ΜΜΜ; Είναι αυτό ανεπίτρεπτος χαρακτηρισμός από τη στιγμή που αναφέρεται μόνο και μόνο για να στιγματίσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά κι όχι κατα συγκεκριμένων συνομιλητών; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captain_cook Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Aκόμα δε μάθαν οι Αθηναίοι να στέκονται δεξιά; :D Πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση στο μετρό της Αθήνας μου κάνει κάθε φορά (σ.σ: δεν μένω Αθήνα οπότε δεν το χρησιμοποιώ συχνά) που με το που ανοίγουν οι πόρτες μπουκάρουν όλοι να μπουν πριν κατέβουν όσοι είναι μέσα πρώτα και βγαίνουν στον εν λόγω σταθμό. Δλδ έλεος! :!: Καλά όντως αυτό είναι τραγικό. Τρέχουνε να προλάβουνε τις θέσεις λες και άμα καθίσουν 5 λεπτά όρθιοι θα πάθουν τίποτα. Το ωραίο είναι άλλο. Όταν περιμένουν να έρθει το μετρό δεν κάθονται δίπλα δίπλα αλλά θέση παρα θέση :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Όταν περιμένουν να έρθει το μετρό δεν κάθονται δίπλα δίπλα αλλά θέση παρα θέση :lol: Tι εννοείς "θέση παρά θέση". Sorry αν είναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν κατάλαβα :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mbokota Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Tι εννοείς "θέση παρά θέση". Sorry αν είναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν κατάλαβα :O Δηλαδή στις θέσεις που υπάρχουν στις αποβάθρες όπου κάθεσαι να περιμένεις καθονται όχι ο ένας ακριβώς στη διπλανή θέση από τον άλλον, αλλά αφήνουν κενή μια θέση και κάθονται μια θέση πιο δίπλα. Όσο για το αν έχει πέσει άτομο μέσα στο κενό, και βέβαια εχει πέσει. Μια φίλη μου και μπήκε όλο της το πόδι μέσα στο κενό και κρεμόταν με το υπόλοιπο σώμα και το άλλο της πόδι για αντίσταση στην πλατφόρμα. Πάλι καλά που την είδε ο οδηγός και οι σεκιουριτάδες και τη βοήθησαν μαζί με κάποιους επιβατες να απεγκλωβιστεί. Τελικά δε χτύπησε πολύ, απλά το γρατζούνισε. Ευτυχώς δηλαδη. Όσο για το "να στέκεστε δεξιά", ισχύει για τις κυλιόμενες σκάλες, επειδή ορισμένοι (όπως κι εγώ), όταν βιαζόμαστε πρέπει να ανέβουμε τις κυλιόμενες για να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο χρόνο. Και γι'αυτό πρέπει να στέκονται στα δεξιά για να κάνουν χώρο γι'αυτούς που βιάζονται να τρέξουν στα αριστερά. Στους περισσότερους αυτό ακούγεται ανώφελο αλλά δεν είναι. Ναι μεν οι κυλιόμενες είναι φτιαγμένες για να σε ανεβάζουν χωρίς να κουράζεσαι αλλά σε βοηθούν επίσης να ανέβεις γρηγορότερα αν τις ανέβεις όπως τις κανονικές σκάλες, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο, ειδικά αν έχεις αργήσει ή αν πρέπει να είσαι κάπου στην ώρα σου. Πάντως το χειρότερο απ'όλα είναι το να επιχειρούν να μπουν μέσα οι επιβάτες απ'έξω πριν καν αποβιβαστούν οι επιβάτες που είναι μέσα. Νομίζουν δλδ ότι θα φύγει το τρένο χωρίς να μπουν. Αλλά δεν σκέφτονται ότι οι οδηγοί βλέπουν πόσοι περιμένουν στις στάσεις αλλά όχι πόσοι θέλουν να βγουν από τα βαγόνια. Οπότε αν δουν τον κόσμο να περιμένει έξω θα περιμένουν αναγκαστικά και αυτοί μέχρι να ξεκινήσει το τρένο. Οπότε θα ξέρουν ότι έχουν βγεί όλοι οι επιβάτες που θέλουν να κατέβουν και θα δουν πότε θα μπούν όλοι οι επιβάτες μέσα ώστε να ξεκινήσουν το τρενο. Παράθεση Ας μη το κρύβουμε. Διψάμε για ουρανό! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Φίλε Νίκο 2 ερωτησούλες. - Αν το συγκεκριμένο θέμα είναι άσχετο/αδιάφορο/ανούσιο, τα 4/5 των θεμάτων που είναι αυτή τη στιγμή στην 1η σελίδα του Chat & Fun τι είναι;; α)καταλαβαίνεις τι εννοώ..μεγάλο παιδί είσαι.. β)δε διαφωνώ με αυτό που λες...ας κάνουμε λοιπόν μια καλή αρχή..:) - Λέγοντας χαρακτηρισμούς εννοείς το "ζώα" που αναφέρθηκε (δεν θυμάμαι από ποιον) για να χαρακτηρίσει όσους δεν έχουν ευγενή συμπεριφορά στα ΜΜΜ; Είναι αυτό ανεπίτρεπτος χαρακτηρισμός από τη στιγμή που αναφέρεται μόνο και μόνο για να στιγματίσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά κι όχι κατα συγκεκριμένων συνομιλητών; σαφέστατα και είναι χαρακτηρισμός ανεπίτρεπτος...γνωρίζεις φαντάζομαι πως υπάρχει άγνοια τρόπων συμπεριφοράς και όχι μόνο αγένεια...πχ.ηλικιωμένοι άνθρωποι-αμμόρφωτοι κτλ....άρα το να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι δεν είναι πρέπον...;) κατακριτέα λοιπόν η συμπεριφορά ,εξ'ου και οι προτροπές από τα μεγάφωνα σε τέτοιους χώρους...αλλιώς θα έλεγαν ''παρακαλούνται τα ζώα να κάνουν αυτό και το άλλο για να μην τους πάρει ο διά***...''...:O το να βγαίνει λοιπόν κάποιος με μαγκιά,να κλωτσάει και να βρίζει , δε προσφέρει τίποτα απολύτως απλά υποβιβάζει τον εαυτό του και την ανατροφή του... εξηγήστε ευγενικά ποιο είναι το σωστό (ναι το ξέρω ότι πρέπει να το κάνετε άπειρες φορές..) και δεχτήτε την ηθική ικανοποίηση ότι έστω και ένας κατάλαβε το σωστό , συμμορφώθηκε ίσως ,και αυτό χάρη σε εσάς..:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. February 8, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Όσο για το αν έχει πέσει άτομο μέσα στο κενό, και βέβαια εχει πέσει. Μια φίλη μου και μπήκε όλο της το πόδι μέσα στο κενό και κρεμόταν με το υπόλοιπο σώμα και το άλλο της πόδι για αντίσταση στην πλατφόρμα. Πάλι καλά που την είδε ο οδηγός και οι σεκιουριτάδες και τη βοήθησαν μαζί με κάποιους επιβατες να απεγκλωβιστεί. Τελικά δε χτύπησε πολύ, απλά το γρατζούνισε. Ευτυχώς δηλαδη. :blink: Σοβαρολογεις; Πω πω. Εγω βαζω με το νου μου τραγικους τραυματισμους, του τυπου σπασιματα ποδιών και "προχωρημένα" τραβήγματα στους μυες και ενας Θεος ξερει τι αλλο, πραγματικα το τρεμω και ανατριχιαζω και μόνο που το σκεφτομαι. Ευτυχως η φιλη σου δεν επαθε τιποτα :happy: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 σαφέστατα και είναι χαρακτηρισμός ανεπίτρεπτος...γνωρίζεις φαντάζομαι πως υπάρχει άγνοια τρόπων συμπεριφοράς και όχι μόνο αγένεια...πχ.ηλικιωμένοι άνθρωποι-αμμόρφωτοι κτλ....άρα το να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι δεν είναι πρέπον...;) κατακριτέα λοιπόν η συμπεριφορά ,εξ'ου και οι προτροπές από τα μεγάφωνα σε τέτοιους χώρους...αλλιώς θα έλεγαν ''παρακαλούνται τα ζώα να κάνουν αυτό και το άλλο για να μην τους πάρει ο διά***...''...:O Lol. Δε διαφωνώ στα περισσότερα, θα μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω στο εξής κομμάτι. γνωρίζεις φαντάζομαι πως υπάρχει άγνοια τρόπων συμπεριφοράς και όχι μόνο αγένεια...πχ.ηλικιωμένοι άνθρωποι-αμμόρφωτοι κτλ Η γιαγιά μου είναι 80+ χρονών. Έχει ζήσει όλη της τη ζωή στο χωριό και δεν έχει τελειώσει καν το δημοτικό. Οπότε μπορείς να την πεις και ηλικιωμένη και αμόρφωτη. Γιατί όμως, παρότι ηλικιωμένη όταν πήγαινε στην Αθήνα (ελάχιστες φορές και όχι πλέον, λόγω ηλικίας) περίμενε υπομονετικά να βγουν οι άλλοι επιβάτες και μετά να μπει; Και στο μετρό και στο λεωφορείο, κι ας μην είχε ξαναδεί μετρό στη ζωή της; Να δώσω εγώ τη δική μου εξήγηση; Γιατί ορισμένοι απλοί, βασικοί κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και λογικής είναι ήδη εμφυτοι στον άνθρωπο. Είναι ακριβώς αυτό (ένα από αυτά τέλοσπάντων) που μας διαχωρίζει από τα ζώα. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός, ο οποίος άλλωστε δεν νομίζω ότι πήγαινε καν σε ανθρώπους ηλικιωμένους και αμόρφωτους αλλά σε όσους τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουν 5 απλά πράγματα όσον αφορά την ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά παρόλα αυτά δεν το κάνουν και συμπεριφέρονται σαν (κόβω το κεφάλι μου αλλά δε μου έρχεται άλλη λέξη εκτός από "ζώα". όχι κάτι βρήκα) ιθαγενείς. Έχεις δίκιο ότι η κουβέντα πρέπει να έχει ένα επίπεδο, αλλά μην το παρακάνουμε με το political correctness. Φιλικά όλα αυτά and I take your point. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Οι τροποι καλης συμπεριφορας και σεβασμου των γυρω σου δεν εχουν να κανουν ουτε με ηλικια ουτε με μορφωση. Προφανως. Ο χαρακτηρισμος που εκανα λοιπον δεν ειχε κανενα ρατσιστικο, ξερω γω, χαρακτηρα ουτε επαιρνε η μπαλα καποια κοινωνικη ομαδα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Ναι εγώ στο Λονδίνο... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. February 8, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Ναι εγώ στο Λονδίνο... :p Επέζησες? :p:shifty: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Επέζησες? :p:shifty: Δεν το μαθες? Το myphone έχει αποκλειστικότητα στον παράδεισο... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mbokota Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 :blink: Σοβαρολογεις; Πω πω. Εγω βαζω με το νου μου τραγικους τραυματισμους, του τυπου σπασιματα ποδιών και "προχωρημένα" τραβήγματα στους μυες και ενας Θεος ξερει τι αλλο, πραγματικα το τρεμω και ανατριχιαζω και μόνο που το σκεφτομαι. Ευτυχως η φιλη σου δεν επαθε τιποτα :happy: Σκηνικό που περιγράφεις εσύ δεν έχει τύχει να δω. Αλλά μια φορά είχαν μια γυναίκα μεγάλη σε ηλικία στη στάση και είχαν βάλει βρεγμένα χαρτομάντηλα στο πόδι της και κάτω στη στάση φαινόταν πως είχαν σφουγγαρίσει το αίμα. Προφανώς θα είχε πέσει μέσα στο κενό και θα είχε χτυπήσει. Παράθεση Ας μη το κρύβουμε. Διψάμε για ουρανό! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Και το χειρότερο δεν είναι το ότι ΕΠΕΣΕ. Είναι το ΠΩΣ επεσε! Δε θέλω ούτε να φανταστώ τι τραυματισμούς παθαίνει κάποιος που το ένα του πόδι πέφτει στο κενό και το υπόλοιπο σώμα μένει αναγκαστικά απ' έξω! Δεν είναι το πρόβλημα ότι θα πέσεις μέσα στο κενό ολόκληρος, αλλά το ότι θα σταθεί αφορμή για να χάσεις την ισορροπία σου και να πέσεις γενικότερα κάτω και να τραυματιστείς. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Καλα, σε μερικους σταθμους το κενο πραγματικα είναι όσο ενας τάφος, δε μπορώ να φανταστω τι θα πουν οι υπευθυνοι αν πεσει καποιος, πραγματικα δεν υπαρχει δικαιολογια! Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί είναι φτιαγμένοι πάνω σε στροφή της τροχιάς και επομένως πρέπει να αφήνεται περισσότερο κενό στο πλάι έτσι ώστε να αποφευχθεί επαφή ενώ στρίβουν τα βαγόνια, νομίζω είναι αρκετό ως δικαιολογία! Η συγκεκριμενη ανακοινωση/προειδοποιηση στα μετρο, ειναι οπως ολες οι αλλες του μετρο. Ανουσια. Mind the gap, να στεκεστε δεξια, ο ταδε ανελκυστηρας 20 στασεις απο δω που βρισκομαστε εχει χαλασει κ.λ.π. Οι δύο πρώτες δεν είναι καθόλου ανούσιες για μένα. Η τρίτη έτσι και έτσι. Aκόμα δε μάθαν οι Αθηναίοι να στέκονται δεξιά; :D Ακόμα... Οι περισσότεροι είναι οκ, αλλά όταν βλέπεις πολλούς να στέκονται αριστερά, είναι συνήθως φταίξιμο 1-2 συγκεκριμένων πάνω πάνω... Τι άλλο θέλουν δλδ για να στέκονται δεξιά? Τεσπα, υποθέτω πως πάντα θα υπάρχουν οδηγοί στην Αττική οδό που πάνε με 80 στην τέρμα αριστερή λωρίδα... Πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση στο μετρό της Αθήνας μου κάνει κάθε φορά (σ.σ: δεν μένω Αθήνα οπότε δεν το χρησιμοποιώ συχνά) που με το που ανοίγουν οι πόρτες μπουκάρουν όλοι να μπουν πριν κατέβουν όσοι είναι μέσα πρώτα και βγαίνουν στον εν λόγω σταθμό. Δλδ έλεος! :!: Καλά όντως αυτό είναι τραγικό. Τρέχουνε να προλάβουνε τις θέσεις λες και άμα καθίσουν 5 λεπτά όρθιοι θα πάθουν τίποτα. Επίσης τραγικό. Δεν έχω κάτσει ποτέ στα ΜΜΜ (γιατί πιστεύω πως σύντομα ή αργότερα θα μπει κάποιος που το έχει περισσότεροι ανάγκη από εμένα) και βλέπω κάτι μαντράχαλους να τρέχουν να προλάβουν θέσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω, αν περιμένουν όλοι για να βγουν, η θέση που θα πάρει ο καθένας τελικά θα είναι η ίδια με το να μπαίνουν όλοι νωρίς. Οπότε ποιο το όφελος? Να δείχνουμε πόσο απολίτιστοι είμαστε? Το ωραίο είναι άλλο. Όταν περιμένουν να έρθει το μετρό δεν κάθονται δίπλα δίπλα αλλά θέση παρα θέση :lol: So what? Αυτό πρώτη φορά το ακούω ως παράπονο, και δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η περίεργη συμπεριφορά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. February 9, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Δεν είναι το πρόβλημα ότι θα πέσεις μέσα στο κενό ολόκληρος, αλλά το ότι θα σταθεί αφορμή για να χάσεις την ισορροπία σου και να πέσεις γενικότερα κάτω και να τραυματιστείς. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί είναι φτιαγμένοι πάνω σε στροφή της τροχιάς και επομένως πρέπει να αφήνεται περισσότερο κενό στο πλάι έτσι ώστε να αποφευχθεί επαφή ενώ στρίβουν τα βαγόνια, νομίζω είναι αρκετό ως δικαιολογία! Το πρωτο που λες δεν το πιανω... Εγω δε λεω για στραβοπατημα καπου αναμεσα σε κενο-συρμό-αποβάθρα, αλλά για κανονικη "βουτιά" με το ένα πόδι στο κενό. Και αυτό για τη στροφή της τροχιάς... Όλοι οι σταθμοί είναι σε ευθεία, δεν υπάρχει κάποια στροφή κατά μήκος της αποβάθρας... Ούτε μου φαίνεται λογικό να επηρεάζεται το μέγεθος του κενού από στροφή πριν το σταθμό ή μετά... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Το πρωτο που λες δεν το πιανω... Εγω δε λεω για στραβοπατημα καπου αναμεσα σε κενο-συρμό-αποβάθρα, αλλά για κανονικη "βουτιά" με το ένα πόδι στο κενό. Και αυτό για τη στροφή της τροχιάς... Όλοι οι σταθμοί είναι σε ευθεία, δεν υπάρχει κάποια στροφή κατά μήκος της αποβάθρας... Ούτε μου φαίνεται λογικό να επηρεάζεται το μέγεθος του κενού από στροφή πριν το σταθμό ή μετά... Κάνεις λάθος.Υπάρχει στο Μοναστηράκι στον σταθμό του ΗΣΑΠ.Η αποβάθρα είναι χτισμένη πάνω σε στροφή με κλίση κιόλας (μόνο στην Ελλάδα αυτά..) και μάλιστα αν δεν με απατά ξανά η μνήμη μου,πρέπει μόνο σε αυτόν τον σταθμό να ακούγεται το περίφημο "Please mind the gap". Αν κάνω λάθος διορθώστε με.. Επίσης μιας και το (ξανα)φερε η κουβέντα,ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του "κάθομαι δεξιά στις κυλιόμενες για να μπορούν να τρέχουν στα αριστερά" Ποια κοινή λογική λέει ότι είναι ασφαλές να τρέχεις στις σκάλες και δη στις κυλιόμενες;Αν κάποιος από την βιασύνη του παραπατήσει τι θα γίνει; Ποτέ μο δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό και ας εφαρμόζεται παγκοσμίως.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Κάνεις λάθος.Υπάρχει στο Μοναστηράκι στον σταθμό του ΗΣΑΠ.Η αποβάθρα είναι χτισμένη πάνω σε στροφή με κλίση κιόλας (μόνο στην Ελλάδα αυτά..) και μάλιστα αν δεν με απατά ξανά η μνήμη μου,πρέπει μόνο σε αυτόν τον σταθμό να ακούγεται το περίφημο "Please mind the gap". Αν κάνω λάθος διορθώστε με.. Επίσης μιας και το (ξανα)φερε η κουβέντα,ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του "κάθομαι δεξιά στις κυλιόμενες για να μπορούν να τρέχουν στα αριστερά" Ποια κοινή λογική λέει ότι είναι ασφαλές να τρέχεις στις σκάλες και δη στις κυλιόμενες;Αν κάποιος από την βιασύνη του παραπατήσει τι θα γίνει; Ποτέ μο δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό και ας εφαρμόζεται παγκοσμίως.. Μα δεν είναι ανάγκη να τρέξει κάποιος στις σκάλες, αρκεί να τις ανεβαίνει κ να μην κάθεται.. Ειδικά εδω στο Λονδίνο που οι κυλιομενες είναι σε κάποιους σταθμους αρκετα μεγάλες αν δεν τηρουνταν αυτο θα καθυστερούσαν όλοι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Επίσης μιας και το (ξανα)φερε η κουβέντα,ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του "κάθομαι δεξιά στις κυλιόμενες για να μπορούν να τρέχουν στα αριστερά" Ποια κοινή λογική λέει ότι είναι ασφαλές να τρέχεις στις σκάλες και δη στις κυλιόμενες;Αν κάποιος από την βιασύνη του παραπατήσει τι θα γίνει; Ποτέ μο δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό και ας εφαρμόζεται παγκοσμίως.. Όπως είπε κι η Διαβολίν δεν είναι για να τρέχεις αλλά να περπατάς. Με κανονικό ρυθμό ο κίνδυνος του να παραπατήσεις είναι ο ίδιος είτε οι σκάλες είναι κυλιόμενες είτε στατικές. :) Απλά να συμπληρώσω ότι εδώ (London) στο Tube έχει πινακίδες και για αυτό, ότι δλδ στις σκάλες αριστερά δεν τρέχουμε, περπατάμε :p :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Όπως είπε κι η Διαβολίν δεν είναι για να τρέχεις αλλά να περπατάς. Με κανονικό ρυθμό ο κίνδυνος του να παραπατήσεις είναι ο ίδιος είτε οι σκάλες είναι κυλιόμενες είτε στατικές. :) Απλά να συμπληρώσω ότι εδώ (London) στο Tube έχει πινακίδες και για αυτό, ότι δλδ στις σκάλες αριστερά δεν τρέχουμε, περπατάμε :p :lol: Ναι όπως οτι εχει κ πινακιδες που λεει τις βαλιτσες κ τα ζωα να τα κραταμε στο χερι!!! Εγω πάντως οταν εχω βαλιτσες κλεινω κ την αριστερη κ την δεξια μερια!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Μα δεν είναι ανάγκη να τρέξει κάποιος στις σκάλες, αρκεί να τις ανεβαίνει κ να μην κάθεται.. Ειδικά εδω στο Λονδίνο που οι κυλιομενες είναι σε κάποιους σταθμους αρκετα μεγάλες αν δεν τηρουνταν αυτο θα καθυστερούσαν όλοι... Όπως είπε κι η Διαβολίν δεν είναι για να τρέχεις αλλά να περπατάς. Με κανονικό ρυθμό ο κίνδυνος του να παραπατήσεις είναι ο ίδιος είτε οι σκάλες είναι κυλιόμενες είτε στατικές. :) Απλά να συμπληρώσω ότι εδώ (London) στο Tube έχει πινακίδες και για αυτό, ότι δλδ στις σκάλες αριστερά δεν τρέχουμε, περπατάμε :p :lol: Αν υποθέσουμε ότι όλοι το τηρούν και κάθονται δεξιά,αυτός που έχει σκοπό να τις περάσει περπατώντας τις σκάλες αφού δεν θα βρει εμπόδιο θα το κάνει από την αρχή μέχρι τέλους,σωστά; Οπότε ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσει εξαρχής τις κυλιόμενες και όχι τις κανονικές; Σπαταλώντας φυσικά και μια ολόκληρη "σειρά" στις κυλιόμενες που θα πρέπει να μένει άδεια αναγκάζοντας αυτούς που θέλουν τις κυλιόμενες για να τους ανεβοκατεβάσουν να περιμένουν διπλάσιο χρόνο για να πάρουν σειρά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts