Jump to content

Samsung GT-i8910 HD

spazoklabanias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δοκίμασα κι εγώ αυτές τις αναλύσεις,όμως το αποτέλεσμα παραμένει...Σε οθόνη με λόγο πλευρών 16:9 η φωτογραφία απεικονίζεται ως 4:3,εκτός και αν την επεξεργαστείς/ανοίξεις με συγκεκριμένα προγραμματα.

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δοκίμασα κι εγώ αυτές τις αναλύσεις,όμως το αποτέλεσμα παραμένει...Σε οθόνη με λόγο πλευρών 16:9 η φωτογραφία απεικονίζεται ως 4:3,εκτός και αν την επεξεργαστείς/ανοίξεις με συγκεκριμένα προγραμματα.

Τι να σας πω βρε παιδια,μου κανει εντυπωση..Στις αναλυσεις w6M(3264X1836), w2M(2048X1152) και w0.2m(640x360) βγαζει σε widescreen...προσεξτε μιλαω για τις αναλυσεις με το μικρο w μπροστα,ξαναδοκιμαστε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι να σας πω βρε παιδια,μου κανει εντυπωση..Στις αναλυσεις w6M(3264X1836), w2M(2048X1152) και w0.2m(640x360) βγαζει σε widescreen...προσεξτε μιλαω για τις αναλυσεις με το μικρο w μπροστα,ξαναδοκιμαστε.

Ναι, έχεις δίκιο. Το w προφανώς σημαίνει widescreen. Όμως ο αισθητήρας των 8Μpixel δεν παίρνει φωτογραφίες widescreen;

Δεν σου φαίνεται. Κάνει. Φαίνεται πως τα frames πέφτουν κάτω από τα 24 που είναι απαραίτητα για μια φυσιολογική κίνηση. Το έχουμε σχολιάσει αυτό λεπτομερώς παλαιότερα σε αυτό το forum. Δεν ξέρουμε αν είναι θέμα firmware ή hardware. Θα δούμε. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για κινητό και όχι για κάμερα που χρησιμοποιούν τα studio στο Hollywood. ;)

Απλά αναρωτιέμαι γιατί , εφόσον το κινητό διαφημίζεται για το τρομερό HD video του , συμβαίνει αυτό και αν θα κάνει κάτι η Samsung για να το διορθώσει. Το θεωρώ απαράδεκτο. Επίσης δεν γνωρίζω αν διορθωθεί με το ελληνικο firmware κάπως η κατάσταση γενικά στο κινητό (το anti-shake απλά δεν υπάρχει σαν επιλογή , δεν μπορώ να το επιλέξω δηλαδή). Όταν διαφημίζεις το προιον σου ως εταιρια οφείλεις να μην παραπλανείς τον ανυποψίαστο κόσμο.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο και όποιος μπορέσει ας μου απαντήσει παρακαλώ.

Οταν επιλεγω στο μενου ένα εικονίδιο το διαβάζει με το πρώτο αγγιγμα ενω στην αρχη οταν το πήρα μπορουσα να το επιλέξω (ώστε να δω και τις ιδιοτητες του) και μετα με το δεύτερο άγγιγμα να κάνει εκτελεση. Γιατί συμβαίνει αυτό????

Απλά αναρωτιέμαι γιατί , εφόσον το κινητό διαφημίζεται για το τρομερό HD video του , συμβαίνει αυτό και αν θα κάνει κάτι η Samsung για να το διορθώσει. Το θεωρώ απαράδεκτο. Επίσης δεν γνωρίζω αν διορθωθεί με το ελληνικο firmware κάπως η κατάσταση γενικά στο κινητό (το anti-shake απλά δεν υπάρχει σαν επιλογή , δεν μπορώ να το επιλέξω δηλαδή). Όταν διαφημίζεις το προιον σου ως εταιρια οφείλεις να μην παραπλανείς τον ανυποψίαστο κόσμο.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο και όποιος μπορέσει ας μου απαντήσει παρακαλώ.

Οταν επιλεγω στο μενου ένα εικονίδιο το διαβάζει με το πρώτο αγγιγμα ενω στην αρχη οταν το πήρα μπορουσα να το επιλέξω (ώστε να δω και τις ιδιοτητες του) και μετα με το δεύτερο άγγιγμα να κάνει εκτελεση. Γιατί συμβαίνει αυτό????

Το anti-shake δουλεύει με κλειστό το φλας αν δεν κάνω λάθος. Δοκίμασε και πες μας...

Ναι, έχεις δίκιο. Το w προφανώς σημαίνει widescreen. Όμως ο αισθητήρας των 8Μpixel δεν παίρνει φωτογραφίες widescreen;

Οχι, δυστηχως δεν βγαζει,μας περιοριζει στα 6Μpixel για widescreen...δεν ξερω γιατι...:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν σου φαίνεται. Κάνει. Φαίνεται πως τα frames πέφτουν κάτω από τα 24 που είναι απαραίτητα για μια φυσιολογική κίνηση. Το έχουμε σχολιάσει αυτό λεπτομερώς παλαιότερα σε αυτό το forum. Δεν ξέρουμε αν είναι θέμα firmware ή hardware. Θα δούμε. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για κινητό και όχι για κάμερα που χρησιμοποιούν τα studio στο Hollywood. ;)

Ότι πρόκειται για κινητό δεν είναι δικαιολογία. Υπάρχουν και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που τραβάνε βίντεο hd στα 30 καρέ χωρίς πρόβλημα και χωρίς να έχουν τον σούπερ δυνατό επεξεργαστή του omnia hd.

Το anti-shake δουλεύει με κλειστό το φλας αν δεν κάνω λάθος. Δοκίμασε και πες μας...

Εχεις δίκιο....μόλις το δοκίμασα. Σε ευχαριστώ

Ότι πρόκειται για κινητό δεν είναι δικαιολογία. Υπάρχουν και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που τραβάνε βίντεο hd στα 30 καρέ χωρίς πρόβλημα και χωρίς να έχουν τον σούπερ δυνατό επεξεργαστή του omnia hd.

Εχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω. Ενας απο τους λόγους που το πήρα ήταν για το video του. Δεν είναι "δίκαιο" κάποια άλλα κινητά να βγάζουν καλύτερο video από το HD.....δεν δώσαμε λίγα λεφτά για να το πάρουμε!!!

Οχι, δυστηχως δεν βγαζει,μας περιοριζει στα 6Μpixel για widescreen...δεν ξερω γιατι...:confused:

Αγαπητέ jtgiannis θα σου εξηγήσω πιο αναλυτικά, επειδή ασχολούμαι ερασιτεχνικά με επαγγελματική φωτογράφηση. Η μέγιστη οριζόντια ανάλυση που αποδίδει ένας φακός 8Mpixel είναι 3264 pixels. Εσύ όταν επιλέξεις να κάνεις τα 8 Mpixel σε λόγο 16:9 αν προσέξεις θα δεις ότι αυτή η οριζόντια ανάλυση παραμένει (3264X1836). Άρα δεν σε περιορίζει, αντιθέτως εσύ περιορίζεις τον κάθετο αριθμό pixel για να πετύχεις λόγο 16:9. ;) Αυτό λοιπόν το 3264X1836 μας κάνει περίπου 5,99 Mpixel. Aν ήθελες 8 Mpixel σε widescreen φωτογραφήσεις θα χρειαζόσουν φακό μεγαλύτερης ανάλυσης ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των οριζόντιων pixel. Αυτά.. :)

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! ΤΑ FRAMES ENΩΣ HD CLIP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 24 ΚΑΡΕ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΙΝΑΙ 23,976 FRAMES ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Η ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΑ 50 Ηz (AΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΙΟ ΤΩΝ 25) ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΑ 23,976 ΤΟΥ CLIP ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ. ΕΠΑΙΞΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑ ΣΤΟΝ PROJECTOR ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ 23,976 FRAMES ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΑ ΟΜΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΑΣΙΜΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ Hz ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΟ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ GOOGLE ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RECLOCK ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ PC ΣΑΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΘΕ Hz ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΜΑΣ 'Η ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ.

Αγαπητέ jtgiannis θα σου εξηγήσω πιο αναλυτικά, επειδή ασχολούμαι ερασιτεχνικά με επαγγελματική φωτογράφηση. Η μέγιστη οριζόντια ανάλυση που αποδίδει ένας φακός 8Mpixel είναι 3264 pixels. Εσύ όταν επιλέξεις να κάνεις τα 8 Mpixel σε λόγο 16:9 αν προσέξεις θα δεις ότι αυτή η οριζόντια ανάλυση παραμένει (3264X1836). Άρα δεν σε περιορίζει, αντιθέτως εσύ περιορίζεις τον κάθετο αριθμό pixel για να πετύχεις λόγο 16:9. ;) Αυτό λοιπόν το 3264X1836 μας κάνει περίπου 5,99 Mpixel. Aν ήθελες 8 Mpixel σε widescreen φωτογραφήσεις θα χρειαζόσουν φακό μεγαλύτερης ανάλυσης ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των οριζόντιων pixel. Αυτά.. :)

Αρα δηλαδη σωστα ο κατασκευαστης εχει το widescreen μεχρι εκει!Οκ φιλε μου σε ευχαριστω για τις πιο εξειδικευμενες πληροφοριες σου.:)Παντως,για να ειμαι ειλικρινης δεν καταλαβαινω και την διαφορα μεταξη 8 και 6Μpixel.Ολα μια χαρα μου φαινονται!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρα δηλαδη σωστα ο καατσκευαστης εχει το widescreen μεχρι εκει!Οκ φιλε μου σε ευχαριστω για τις πιο εξειδικευμενες πληροφοριες σου.:)Παντως,για να ειμαι ειλικρινης δεν καταλαβαινω και την διαφορα μεταξη 8 και 6Μpixel.Ολα μια χαρα μου φαινονται!

Και μια χαρά στο w6m αλλά υπάρχει και διαφορά στην προεπισκόπηση του εικονοσκοπιου,πλέον είναι ημιδιαφανής οι δυο πλαϊνές μπάρες εργαλειών(όπως και στην λήψη βίντεο) στο interface της κάμερας υποδεικνύοντας έτσι και το αποτέλεσμα της λήψης φωτογραφίας.

Επανέρχομαι στο θέμα του νέου firmware I8910XXIG2

Τελικά έχω αρχίσει και αμφιβάλλω αν τo βγάλει για όλους η Samsung

Καταρχάς αυτό τo firmware έχει ημερομηνία 3/7/2009 και ειμαστε ήδη στις 8/8

στην σελίδα τους στο Facebook (έκανα μετάφραση στα αγγλικά) λένε ξεκάθαρα ότι είναι διαθέσιμο για αναβάθμιση μέσω PC Studio 7 http://www.facebook.com/SamsungOmniaHD?ref=mf&_fb_noscript=1 (αυτό γράφτηκε στις 10/7)

επίσης διαβάζω εδώ http://news.softpedia.com/news/Samsung-i8910-HD-Firmware-Update-116491.shtml

The new software flavor for the Omnia HD (as the phone has been branded in Italy) comes as a rather major firmware, yet it seems that not all users out there will have the opportunity to install it on their handsets. According to the news around the Internet, only those who already have a Samsung Omnia HD that has an Italian firmware running on it will be able to install the update.

Δεν ξέρω αλλα έχει αρχίσει και με ενοχλεί πολύ αυτή η τακτικη που ακολουθει η Samsung με τo θέμα των αναβαθμίσεων:down:

EDIT: Εχω στειλει ηδη email διαμαρτυριας στο support@euroelectronics.gr (τμημα εξυπηρετησης πελατων samsung) στο οποιo τους παρακινω να μεταβιβασουν εκει που πρεπει τα σχετικα με το θεμα..

Καλο θα ηταν να στειλουν κι αλλοι imo..

οντως ειναι απαραδεκτο.εγω προσωπικα αν δεν βγει η νεα αναβαθμιση δεν το περνω και ειναι αυτο που με πειραξε.δεν μπορεις κυρια SAMSUNG να εχεις 2 κατηγοριες πελατων...ειναι ντροπη τους.τι να το κανω το καλο τηλ οταν με εχει υποτιμησει γιατι περι αυτου προκειτε!:mad:

Θα με κανουν να γυρισω παλι στην NOKIA μου φαινεται με τα καμωματα τους στο θεμα του firmware...:mad:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξερει κανεις πως φευγουν τα οικονιδια που ειναι κατω (Τηλεφωνο-Επαφες-Μηνυματα-Μενου) γιατι πολλες φορες οπως κραταω το τηλ και ειναι ξεκλειδωτο ανοιγουν πολυ ευκολα , ειδικα το Τηλεφωνο και βγαινουν οι αριθμοι.

Θελω την αρχικη οθονη κενη τελοιως , να μπαινω στο μενου απο τα πληκτρα , υπαρχει τροπος ????

Και στο θεμα του firmware ας κανουμε λιγο υπομονη ουτε μηνα δεν εχει κλησει το τηλεφωνο , θα βγει καπια στιγμη καινουργιο.

Παίδες θέλω βοήθεια!

Κατά λάθος έκανα μετακίνηση ενός εικονιδίου (μπάλα ποδοσφαίρου (32x32)) από την microSD που περιείχε το NDrive στη μνήμη του κινητού. Διαπίστωσα μετά ότι όταν άνοιγα το πρόγραμμα NDrive και αναζητούσα μια θέση βάση POI δεν μου τα έβγαζε σε λίστα όλα μαζί για να διαλέξω, αλλά μου τα έδειχνε μόνο μέσα στο χάρτη. Βρήκα τρόπο και επανέφερα το συγκεκριμένο εικονίδιο στο σωστό φάκελο μέσα στη microSD. Όμως το πρόβλημα παραμένει! Ζητώ βοήθεια!!!

Άκυρο παιδιά. Όλα καλά!!!

Ξερει κανεις πως φευγουν τα οικονιδια που ειναι κατω (Τηλεφωνο-Επαφες-Μηνυματα-Μενου) γιατι πολλες φορες οπως κραταω το τηλ και ειναι ξεκλειδωτο ανοιγουν πολυ ευκολα , ειδικα το Τηλεφωνο και βγαινουν οι αριθμοι.

Θελω την αρχικη οθονη κενη τελοιως , να μπαινω στο μενου απο τα πληκτρα , υπαρχει τροπος ????

Και στο θεμα του firmware ας κανουμε λιγο υπομονη ουτε μηνα δεν εχει κλησει το τηλεφωνο , θα βγει καπια στιγμη καινουργιο.

συμφωνω να κανουμε υπομονη μα σε αλλες χωρες εχει κυκλοφορισει εδω και ενα μηνα...ειναι αδικο!:(

συμφωνω να κανουμε υπομονη μα σε αλλες χωρες εχει κυκλοφορισει εδω και ενα μηνα...ειναι αδικο!:(

Ναι σωστα, αλλα εντο ειναι Ελλαντα !! :lol: Σε αλλες χωρες το κινητο μπορει να χε κυκλοφορισει αρκετα πριν , παντος θα βγει κατι και δω.

Και οσοι το σκεφτονται να μην παρουν το κιν γιατι δεν εχει βγει firmware ειναι τελοιως τρελο.

Το κινητο ειναι απιστευτο , δεν νωμηζω οτι μπορει κινητο τηλ να προσφερει τοσα οσο το HD , μεγαλη και απιστευτη οθονη , video υψηλης αναληση και photo, ταχυτατος !!!!! επεξεργαστης , κ.α.

Τα προβληματακια παντα θα υπαρχουν , αλλα και ετσι το HD ειναι ΤΕΛΟΙΟ !!!!!

Αλλωστε ειπαμε..... ειναι κανουργιο , και καινουργιο λειτουργικο το Symbian S60 ver5 δεν εχει τποτα απο εφαρμογες ακομα.

Αλλα σιγα σιγα θα βγουν .... μην βιαζομαστε και κριτικάρουμε το κιν αρνητικά.

Eδω ειναι ψαροκωσταινα....μαλλον θα μας αργησουν να φερουν και τα εμβολια για τον, ας πουμε, ''νεο'' ιο....και για ενα firmware αγχωνομαστε.....αστα.....:wacko:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι σωστα, αλλα εντο ειναι Ελλαντα !! :lol: Σε αλλες χωρες το κινητο μπορει να χε κυκλοφορισει αρκετα πριν , παντος θα βγει κατι και δω.

Και οσοι το σκεφτονται να μην παρουν το κιν γιατι δεν εχει βγει firmware ειναι τελοιως τρελο.

Το κινητο ειναι απιστευτο , δεν νωμηζω οτι μπορει κινητο τηλ να προσφερει τοσα οσο το HD , μεγαλη και απιστευτη οθονη , video υψηλης αναληση και photo, ταχυτατος !!!!! επεξεργαστης , κ.α.

Τα προβληματακια παντα θα υπαρχουν , αλλα και ετσι το HD ειναι ΤΕΛΟΙΟ !!!!!

Αλλωστε ειπαμε..... ειναι κανουργιο , και καινουργιο λειτουργικο το Symbian S60 ver5 δεν εχει τποτα απο εφαρμογες ακομα.

Αλλα σιγα σιγα θα βγουν .... μην βιαζομαστε και κριτικάρουμε το κιν αρνητικά.

Συμφωνώ απολύτως. Το κινητό έχει φοβερή ποιότητα κατασκευής και από άποψη hardware δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το καλύτερο κινητό στον πλανήτη! Όσο για τις ατέλειες υπομονή, όλα θα γίνουν!

Μερικά μενού ανοίγουν με ένα πάτημα και κάποια αλλά με διπλό (πχ ρυθμίσεις, μουσική, έκθεση). Εσυ, σε ποια μενού αναφέρεσαι;

ναι μα αν δεν εχεις υποστιριξει τι να το κανω το καλο κιν?ειδη λεει οτι δεν ξανα βαζει το λειτουργικο αυτο σε αλλα τηλ!περιμενω να δω τι θα κανει!θελω πολυ να το παρω μα θα περιμενω λιγο να δω....;)

Μερικά μενού ανοίγουν με ένα πάτημα και κάποια αλλά με διπλό (πχ ρυθμίσεις, μουσική, έκθεση). Εσυ, σε ποια μενού αναφέρεσαι;[/quote

Ολα τα μενου ανοίγουν με ενα πατημα. Ολα.....

και μου τη δίνει λιγακι στα νεύρα διότι στο μενού εφαρμογές με το που πατάω μια εφαρμογή την διαβάζει αμεσως

• The title was changed to Samsung GT-i8910 HD