Jump to content

Eurotrip

Sugz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

:blink::blink: καλά βρε...πως κατάφερες και έμεινες με 5 ευρώ; :worry:

ποτά στο τρένο,στη βενετία κ στο πλοίο,κ διάφορα άλλα περιττά έξοδα.δεν περνούσε η ώρα αλλιώς.στην βενετία ενδεικτικά να αναφέρω άραξα να φάω στην πλατεία του αγίου μάρκου μη γωνρίζοντας τις τιμές κ 1 καφεδάκι,1 μπυρίτσα,1 μακαρονάδα,1 σαλατίτσα 35 ευρά.

δεν είχα κ πολλά.είχα δεί τις τιμές στο νετ ,αλλά δεν ανταποκρίνονταν κ πολύ στην πραγματικότητα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Sugz μην ακούς κανέναν. Αν έχεις καλή παρέα πήγαινε!

Τώρα δεν είναι κι ανάγκη να κάνετε ταξίδι ενός μήνα και να γυρίσετε με την πρώτη όλη την Ευρώπη.

Πηγαίνετε σε κάποιες χώρες για αρχή για καμιά 15αρια μέρες. Και την επόμενη φορά συνεχίστε με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Προσωπικά έχω κάνει τέτοιο ταξίδι, είχαμε πάει με αυτοκίνητο Ιταλία-Μονακό-Νότια Γαλλία-Ελβετία-Αυστρία-Ουγγαρία-Σερβία-Σκόπια-Ελλάδα. Σερβία-Σκόπια δε μείναμε, απλά τα περάσαμε με αυτοκίνητο.

Γαμάτη εμπειρία, κανένας κίνδυνος. Φροντίζεις να έχεις κανονίσει από πριν κάποια πράγματα. Να έχεις κάνει κι ένα χρονοδιάγραμμα, ένα πρόγραμμα που θα πάτε, πώς θα πάτε, πού θα μείνετε. Το πού θα μείνετε κοιτάξτε το. Δε λέω να τα κλείσετε όλα από πριν στην Ελλάδα. Αλλά κάθε φορά που θα είστε σε μία χώρα και έχετε αποφασίσει για την επόμενη χώρα ή πόλη, κλείστε αν θέλετε. Στα περισσότερα hostel δε χρειάζεται να πληρώσεις και προκαταβολή, τα δίνεις όταν πας εκεί μετρητά.

ΟΚ εμείς είχαμε αυτοκίνητο και ήταν αλλιώς. Και διαμονή να μη βρίσκαμε ένα βράδυ θα μέναμε μες τ' αμάξι. Αλλά το τονίζω μην πάτε εντελώς χύμα στο κύμα. Μια οργάνωση τη χρειάζεται πριν. Πού θα πάτε, πώς θα πάτε, πού θα μείνετε είναι βασικά. Κάποιες πληροφορίες για τη χώρα που πάτε, χάρτες. Να έχετε μια ιδέα.

Πάντως δε χρειάζεται να φοβάστε τίποτα. Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε. Πιο πολύ φοβάμαι να ταξιδέψω στην Ελλάδα παρά σε μια Ευρωπαική πόλη. Δε πάτε να κάνετε και το γύρο της Αφρικής. Εκεί ένα φόβο τον έχεις:worry:

Αυτό που λέμε να κάνουμε είναι να αγοράσουμε το πακέτο των 21 ημερών. Και το πρόγραμμά μας να είναι το εξής: Ηγουμενίτσα-Μπάρι-Ρώμη (όπου θα μείνουμε 2 βράδια και παράλληλα θα πεταχτούμε Βατικανό)- Μιλάνο(2 βράδια για να πεταχτούμε Βενετία)- Νις (2 βράδια και από εκεί θα πάμε Κάννες και Μονακό) - Παρίσι 2 βράδια-Βρυξέλλες θα φάμε μια μέρα χωρίς διανυκτέρευση-άμστερνταμ 1 βράδυ- βερολίνο 1 βράδυ- Βιέννη ένα βράδυ - Βουδαπέστη 1 βράδυ και μετά από εκει Θεσσαλονίκη. Και μας μένουν καβάντζα 2 μέρες. Τώρα αυτά είναι εντελώς στο φλου. Ούτε δρομολόγια κοιτάξαμε ούτε τίποτα, γιατί μπορεί να μη βολεύουν και να μείνουμε παραπάνω σε μια πόλη.

A και επίσης πάνω κάτω πόσα χρήματα θα χρειαστούμε συνολικά για το ταξίδι, τις διανυκτερεύσεις σε hostels κτλπ? κανένα χιλιάρικο;

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολυ λίγες μέρες θα μείνετε σε κάθε μεγάλη πόλη.

Συνιστώ 2 σίγουρα για Βερολίνο και 'Αμστερνταμ

+1

Αλλιώς ούτε λίγες ώρες δε θα έχετε σε κάθε πόλη! Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βιέννη και Βουδαπέστη θέλουν 2 μέρες. Αν δε βγαίνει καλύτερα να κόψετε κάτι παρά να φτάνετε σε μια πόλη το μεσημεράκι και το άλλο πρωί να φεύγετε ...

+1

Αλλιώς ούτε λίγες ώρες δε θα έχετε σε κάθε πόλη! Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βιέννη και Βουδαπέστη θέλουν 2 μέρες. Αν δε βγαίνει καλύτερα να κόψετε κάτι παρά να φτάνετε σε μια πόλη το μεσημεράκι και το άλλο πρωί να φεύγετε ...

ναι βρε παιδιά...με τη 1 διανυκτέρευση εννοώ 2 μέρες θα μείνουμε!:p

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είναι λίγες οι μέρες σε κάθε πόλη. Γιατί 1 διανυκτέρευση δεν είναι 2 μέρες. Σκέψου ότι την επόμενη το πρωί θα πρέπει να φύγετε.

Το θέμα δεν είναι μόνο να πάτε σε όσες περισσότερες πόλεις και χώρες γίνεται χωρίς να δείτε και τίποτα. Αλλιώς θα είστε κάθε μέρα στο δρόμο, θα βλέπετε δρόμους, θα φτάνετε στην πόλη, μια βόλτα στην πόλη, εκεί στο κέντρο και μετά θα φεύγετε. Δεν έχει νόημα αυτό. Κάποιες πόλεις έχουν αρκετά πράγματα να δείτε. Και αξίζει να μείνετε και παραπάνω. Δε ξέρω πώς το έχετε σκεφτεί...αλλά είναι κρίμα να πάτε εξωτερικό και να μη δείτε τίποτα τελικά. Γιατί δρόμους, σταθμούς τρένων, και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο βλέπεις και στην Ελλάδα! Γνώμη μου είναι αυτή... Ψάξτε τι έχει κάθε πόλη, τι προσφέρει, οργανωθείτε, και καθίστε και 2 και 3 μέρες ολόκληρες. Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν δε γυρίσετε και όλες τις χώρες και όλες τις πόλεις! Μια ζωή έχετε μπροστά σας...θα κάνετε κι άλλα ταξίδια!

Είναι λίγες οι μέρες σε κάθε πόλη. Γιατί 1 διανυκτέρευση δεν είναι 2 μέρες. Σκέψου ότι την επόμενη το πρωί θα πρέπει να φύγετε.

Το θέμα δεν είναι μόνο να πάτε σε όσες περισσότερες πόλεις και χώρες γίνεται χωρίς να δείτε και τίποτα. Αλλιώς θα είστε κάθε μέρα στο δρόμο, θα βλέπετε δρόμους, θα φτάνετε στην πόλη, μια βόλτα στην πόλη, εκεί στο κέντρο και μετά θα φεύγετε. Δεν έχει νόημα αυτό. Κάποιες πόλεις έχουν αρκετά πράγματα να δείτε. Και αξίζει να μείνετε και παραπάνω. Δε ξέρω πώς το έχετε σκεφτεί...αλλά είναι κρίμα να πάτε εξωτερικό και να μη δείτε τίποτα τελικά. Γιατί δρόμους, σταθμούς τρένων, και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο βλέπεις και στην Ελλάδα! Γνώμη μου είναι αυτή... Ψάξτε τι έχει κάθε πόλη, τι προσφέρει, οργανωθείτε, και καθίστε και 2 και 3 μέρες ολόκληρες. Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν δε γυρίσετε και όλες τις χώρες και όλες τις πόλεις! Μια ζωή έχετε μπροστά σας...θα κάνετε κι άλλα ταξίδια!

Συμφωνω.Τι θα δειτε σε 1 μερα στο Αμστερνταμ η στο Βερολινο?5 μερες ειχα παει Μοναχο και υπηρχαν πολλα πραγματα που δεν ειδα.Πιστευω μυρωδια δε θα παρετε,το μονο που θα δειτε ειναι τα ευρωπαικα τρενα.Κατα τα αλλα τιποτα...

Αυτο που θα εκανα εγω ειναι αεροπλανακι προς μια ευρωπαικη πολη(Βερολινο,Αμστερνταμ οπου βρειτε πιο φτηνα).Μενετε εκει 4-5 μερες(αν ειστε 7-8 ατομα κλεινετε δωματιο σε χοστελ ολοι μαζι,χωρις να εχετε και αλλους μεσα) και βλεπετε την πολη,κανετε τις βολτες σας.Κατοπιν τρενακι για την αλλη πολη οπου μενετε αλλες 4-5 μερες με αναλογο τροπο.Αφου κανετε τις βολτες/εκδρομες σας αεροπλανακι πισω για Ελλαδα.

Με αυτο τον τροπο εχεις δει 2 ευρωπαικες πολεις,τις εχεις περπατησει και εχεις παρει πυρωδια χωρις να εχεις λιωσει στην κουραση και στα τρενα.

Καλο ταξιδι anyway!

Screw you guys,I'm going home.........

Καλά ρε σεις, από τη 1 μέρα στις 5 υπάρχει και ενδιάμεση λύση:!: (2 μερούλες). Σίγουρα δε θα δούνε όλη την πόλη σε 2 μέρες, αλλά μια γεύση θα την πάρουν :)

Καλά ρε σεις, από τη 1 μέρα στις 5 υπάρχει και ενδιάμεση λύση:!: (2 μερούλες). Σίγουρα δε θα δούνε όλη την πόλη σε 2 μέρες, αλλά μια γεύση θα την πάρουν :)

exactly. Πάμε να δούμε μόνο τα βασικά από κάθε πόλη. Πχ. Ρώμη Κολοσσαίο, Βατικανό αγ. πέτρος και καπέλα σιξτίνα. Και νομίζω 3 μέρες φτάνουν. Παρίσι Πύργος του Άιφελ, Λούβρο στα πολύ πεταχτά γιατί αυτό το μουσείο θέλει βδομάδες :p και καμιά εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων. Βερολίνο έχουμε πάει όλοι μας οπότε μια επανάληψη θα κάνουμε. Από Βιέννη και Βουδαπέστη δεν έχω ιδέα τι μπορούμε να επισκεφθούμε.

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

exactly. Πάμε να δούμε μόνο τα βασικά από κάθε πόλη. Πχ. Ρώμη Κολοσσαίο, Βατικανό αγ. πέτρος και καπέλα σιξτίνα. Και νομίζω 3 μέρες φτάνουν. Παρίσι Πύργος του Άιφελ, Λούβρο στα πολύ πεταχτά γιατί αυτό το μουσείο θέλει βδομάδες :p και καμιά εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων. Βερολίνο έχουμε πάει όλοι μας οπότε μια επανάληψη θα κάνουμε. Από Βιέννη και Βουδαπέστη δεν έχω ιδέα τι μπορούμε να επισκεφθούμε.

Συμβουλή:Παρίσι μείνε παραπάνω.Είναι από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο.Πήγα για 5 μέρες και δεν θα με χάλαγε να ξαναπάω.Btw περάστε και από Τσεχία.Η Πράγα είναι πολύ όμορφη:happy:

Συμβουλή:Παρίσι μείνε παραπάνω.Είναι από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο.Πήγα για 5 μέρες και δεν θα με χάλαγε να ξαναπάω.Btw περάστε και από Τσεχία.Η Πράγα είναι πολύ όμορφη:happy:

Για κάποιον που θέλει ένα taster καλές είναι και οι 2-3 μερούλες.

Μακάρι βέβαια να μπορούσαμε να καθόμαστε σε κάθε μέρος πολύ περισσότερο.

και Πράγα έχουμε πάει. Θέλαμε να πάμε και Λονδίνο αλλά τότε πρέπει να κόψουμε μέρες από τις άλλες πόλεις και δεν νομίζω να αξίζει πλέον. Παρίσι δε μας φτάνουν 3 μέρες για Ηλύσια Πεδία, Άιφελ και λίγο Λούβρο να καμαρώσουμε τη Μόνα Λίζα;

Xρειάζεσαι τους οδηγούς Top 10 της σειράς Eyewitness ;)

αααα..μάλιστα θα το γουγλάρω για να δω περί τίνος πρόκειται!:) ευχαριστώ!

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

και Πράγα έχουμε πάει. Θέλαμε να πάμε και Λονδίνο αλλά τότε πρέπει να κόψουμε μέρες από τις άλλες πόλεις και δεν νομίζω να αξίζει πλέον. Παρίσι δε μας φτάνουν 3 μέρες για Ηλύσια Πεδία, Άιφελ και λίγο Λούβρο να καμαρώσουμε τη Μόνα Λίζα;

Mια χαρά σας φτάνουν για τα βασικά ;) Και όχι μόνο αυτά που ανέφερες αλλά θα προλάβετε και την Notre Dame, μια βόλτα στο Σηκουάνα και να κάνετε και μια βόλτα από την όπερα.

Εγώ πήρα το τρένο απο Θεσσαλονικη , πήγα Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία και κατέληξα δυτική ευρώπη. Πέρασα απο πολλές χώρες, είδα πολλά και καταπληκτικά καινούργια πράγματα.

Προσπάθησα και κατάφερα να ΜΗΝ κάνω τουριστική ζωή στις χώρες που επισκεφτηκα, γνώρισα κόσμο που ο κάθε ένας ήταν τόσο διαφορετικός (ειδικά μεσα στο τρένο, περνούσαν τα 10ώρα και 5 ωρα χωρίς να το καταλάβω με τις συζητήσεις).

Ήτα πολυ κουραστικό το ταξίδι με το τρένο, κι αυτό το καταλάβαινα όταν έπεφτα στο κρεβάτι να ξεκουραστώ.

Τώρα απο θέμα οργάνωσης... στην Ουγγαρία έφτασα χωρις να έχω κανονίσει το παραμικρό, εφτυχώς εκει πέρα έχουν (κρατικά) γραφεία τουρισμού που αναλαμβάβουν να σου βρουν δωμάτιο οπουδήποτε θελήσεις και ανάλογα την τιμή που θα επιλέξεις, δωρεάν!

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Εκτός αυτού υπάρχει και το ιντερνετ πλεον που βοηθά.

Στα ταξίδια μου αυτά όχι μόνο έβλεπα τα αξιοθέτατα το πρωί αλλά έκανα και τρελό clubbing το βράδι , απο πάρτι σε πάρτι! Γύριζα πισω Ελλάδα αδυνατισμένος. Την τελευταία φορά 10κιλάκια λιγότερα και πολύ εξαντλημένος... αλλά η εμπειρία ανεκτίμητη!

Το άσχημο είναι οτι κανενας φιλος μου εδώ στην Ελλάδα δεν θέλει να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό , αλλα πλέον εχω γνωστούς στην ευρώπη, που όπου και να πάω όλο και κάποιον θα βρώ!

[ f i l i p p o s ]

ποτά στο τρένο,στη βενετία κ στο πλοίο,κ διάφορα άλλα περιττά έξοδα.δεν περνούσε η ώρα αλλιώς.στην βενετία ενδεικτικά να αναφέρω άραξα να φάω στην πλατεία του αγίου μάρκου μη γωνρίζοντας τις τιμές κ 1 καφεδάκι,1 μπυρίτσα,1 μακαρονάδα,1 σαλατίτσα 35 ευρά.

δεν είχα κ πολλά.είχα δεί τις τιμές στο νετ ,αλλά δεν ανταποκρίνονταν κ πολύ στην πραγματικότητα.

πες μας και αλλες ιστοριες απο τα ταξιδια σου, τι περιεργα σου συνεβησαν κτλ:)

μου αρεσει πολυ να τα διαβαζω γιατι παντα θαυμαζα αυτους που μπορουν και φευγουν ετσι χυμα στο κυμα στο αγνωστο με μια βαλιτσα και ελαχιστα λεφτα.

ειναι κατι που θα ηθελα πολυ να το εκανα καποια στιγμη στην ζωη μου αλλα ειμαι ανθρωπος με ανασφαλειες και θα παθω καμια κριση πανικου και δεν με σωζει τιποτα:p

Don't give up! :!:

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλή ιδέα να φάτε όλο το καιρό σας στις διαδρομές, απλά και μόνο για να δείτε από κοντά 2-3 αξιοθέατα. Το ιδεατό θα ήταν τρεις μέρες σε κάθε πόλη, δηλαδή να φτάνετε βράδυ, να μένετε μία μέρα ολόκληρη και να φεύγετε την επόμενη. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε τα βασικά και να απολαύσετε και λίγο την ατμόσφαιρα της κάθε πόλης. Και μιλάω εκ πείρας.

Το να φτάνετε απόγευμα βράδυ και να φεύγετε την επόμενη θεωρώ ότι κάνει το ταξίδι ανούσιο.

Υ.Γ.

No offence, αλλά επειδή δεν έχεις ιδέα τι να επισκεφθείτε σε Βιέννη και Βουδαπέστη δε σημαίνει ότι δεν έχει πράγματα να δείτε. Εξ άλλου εάν σκοπός σας είναι να δείτε μονάχα ότι ξέρετε ήδη, κατά τη γνώμη μου χάνετε τη μισή ουσία του ταξιδιού.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλή ιδέα να φάτε όλο το καιρό σας στις διαδρομές, απλά και μόνο για να δείτε από κοντά 2-3 αξιοθέατα. Το ιδεατό θα ήταν τρεις μέρες σε κάθε πόλη, δηλαδή να φτάνετε βράδυ, να μένετε μία μέρα ολόκληρη και να φεύγετε την επόμενη. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε τα βασικά και να απολαύσετε και λίγο την ατμόσφαιρα της κάθε πόλης. Και μιλάω εκ πείρας.

Το να φτάνετε απόγευμα βράδυ και να φεύγετε την επόμενη θεωρώ ότι κάνει το ταξίδι ανούσιο.

Υ.Γ.

No offence, αλλά επειδή δεν έχεις ιδέα τι να επισκεφθείτε σε Βιέννη και Βουδαπέστη δε σημαίνει ότι δεν έχει πράγματα να δείτε. Εξ άλλου εάν σκοπός σας είναι να δείτε μονάχα ότι ξέρετε ήδη, κατά τη γνώμη μου χάνετε τη μισή ουσία του ταξιδιού.

πρώτον κανείς δεν είπε ότι θα φτάνουμε βράδυ και θα φεύγουμε την επόμενη μέρα το πρωί. Σίγουρα θα σπαταλάμε μία ολόκληρη μέρα σε κάθε πόλη.

και δεύτερον όλοι ξεχάσατε ότι και η διαδρομή με το τρένο αξίζει!Και σχετικά με Βιέννη και Βουδαπέστη, είναι απόφαση μας να μη "σπαταλίσουμε" τόσο χρόνο ειδικά όταν περνάμε από Ρώμη και Παρίσι!

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

πρώτον κανείς δεν είπε ότι θα φτάνουμε βράδυ και θα φεύγουμε την επόμενη μέρα το πρωί. Σίγουρα θα σπαταλάμε μία ολόκληρη μέρα σε κάθε πόλη.

και δεύτερον όλοι ξεχάσατε ότι και η διαδρομή με το τρένο αξίζει!Και σχετικά με Βιέννη και Βουδαπέστη, είναι απόφαση μας να μη "σπαταλίσουμε" τόσο χρόνο ειδικά όταν περνάμε από Ρώμη και Παρίσι!

Πρώτον, απλά τόνισα το ότι χρειάζεστε χρόνο σε κάθε πόλη.

Δεύτερον, το ξέρω ότι η διαδρομή με το τραίνο αξίζει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αξίζει περισσότερο από κάποια πόλη.

Τρίτον, δε νομίζω ότι αποτελεί σπατάλη η χρόνο σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης, αλλά εσείς έχετε τα γένια, εσείς και τα κτένια.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind