Jump to content

[Οδηγός] Πώς να κάνετε debrand Α2 συσκευές

proper_evolution
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό που έβαλες είναι για το C905! Το γράφει κιόλας...

Ναι πέρνα το με το 1201-0083 και θα δουλέψει.

Εσύ santono ποιά συσκευή έχεις;

Το W902 αλλά αφού ήδη το τηλέφωνο έχει το τελευταίο firmware πως το Seus θα κάνει update?

• Απαντήσεις 670
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επιλέγεις επανεγκατάσταση...
Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται, όταν οι άλλοι φέυγουν... :worry:

Που? Αν εννοείς το SEUS δεν μου δίνει τέτοια επιλογή.

Ωραία να γεμισουμε ενα ακόμα θεμα με ποστ γυρω απο το ιδιο πράγμα.

Κοιτα λίγο στις πρωτες σελίδες (δεν εχει και πολλές για να δυσκολευτεις να το βρεις)και θα δεις τι πρέπει να κανεις για να περασεις την αναβάθμιση αν δεν σου δίνει τέτοια επιλογή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Ωραία να γεμισουμε ενα ακόμα θεμα με ποστ γυρω απο το ιδιο πράγμα.

Κοιτα λίγο στις πρωτες σελίδες (δεν εχει και πολλές για να δυσκολευτεις να το βρεις)και θα δεις τι πρέπει να κανεις για να περασεις την αναβάθμιση αν δεν σου δίνει τέτοια επιλογή.

Μιας και μπήκες στο κόπο να απαντήσεις και να μου δώσεις την πιο χρήσιμη πληροφορία που έχει γράψει κάποιος στο φόρουμ, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω.

Ξέρεις κάτι μπορεί να φαίνεται αυτονόητο για κάποιους ένώ για άλλους όχι. Έχω διαβάσει το ποστ από την αρχή και δεν έχω βγάλει άκρη. Για αυτό τον λόγο ζήτησα παραπάνω πληροφορίες. Και εσύ βεβαίως βεβαίως μου έδωσες την πιο χρήσιμη που είναι "διάβασε το ποστ καμια δεκαριά φορές και αν δεν βγάλεις άκρη μην μας ενοχλείς."

Αν ήθελες πραγματικά να βοηθήσεις θα μπορούσες να μου υποδείξεις το σημείο που δίνει λύση στο πρόβλημα μου και όχι να με επιπλήξεις ότι γεμίζω το ποστ, αφού μάλιστα εσύ το κάνεις καλύτερα απ' όλους με το προηγούμενο μήνυμά σου.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=227205&page=4

Πές μου τι δεν καταλαβες σαυτα αφού τα διάβασες όλα και συμφωνα με τις ερωτησεις των άλλων παιδιων,να σε βοηθήσω.Όσο για τα προηγούμενα μηνυματα μου,αν εσενα σου αρέσει ενα φορουμ μπάχαλο απλά μην τους δίνεις σημασια.Ειναι κακό να ζητας κάτι να ειναι σε σειρά.Ενα θεματάκι 7 σελίδων που λύνει όλα τα πιθανα προβλήματα σαυτη την διαδικασία θελω να πιστευω ότι ειναι πιο ευχρηστο απο ενα αλλο με 50 όπου σε καθε 5 σελίδες θα υπάρχουν οι ίδιες ερωτησεις επειδη κάποιος διαβάζει μόνο την τελευταία αντε και τις 2 τελευταίες σελίδες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Μιας και μπήκες στο κόπο να απαντήσεις και να μου δώσεις την πιο χρήσιμη πληροφορία που έχει γράψει κάποιος στο φόρουμ, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω.

Ξέρεις κάτι μπορεί να φαίνεται αυτονόητο για κάποιους ένώ για άλλους όχι. Έχω διαβάσει το ποστ από την αρχή και δεν έχω βγάλει άκρη. Για αυτό τον λόγο ζήτησα παραπάνω πληροφορίες. Και εσύ βεβαίως βεβαίως μου έδωσες την πιο χρήσιμη που είναι "διάβασε το ποστ καμια δεκαριά φορές και αν δεν βγάλεις άκρη μην μας ενοχλείς."

Αν ήθελες πραγματικά να βοηθήσεις θα μπορούσες να μου υποδείξεις το σημείο που δίνει λύση στο πρόβλημα μου και όχι να με επιπλήξεις ότι γεμίζω το ποστ, αφού μάλιστα εσύ το κάνεις καλύτερα απ' όλους με το προηγούμενο μήνυμά σου.

Φίλε μου, δεν νομίζω πως έχεις καταλάβει πως δουλέυουν τα forums... Οι οδηγίες στο πρώτο post είναι αναλυτικότατες και αν τις ακολουθήσεις πιστά όλα θα γίνουν όπως θέλεις... Κοίτα αναλυτικότερα τα βήματα και δες μήπως παρέλειψες κανένα και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία... Δεν βαριόμαστε να γράφουμε νέες απαντήσεις αλλά καταντάει κουραστικό να ανακυκλώνουμε τις ίδιες ερωτήσεις και απαντήσεις... Το γράφει και στους κανόνες λειτουργείας του forum! Btw, ελπίζω να τους διάβασες!

Apple PowerUser - iMac/MacBook Pro/iPad/iPhone

και αν δεν σας βγάζει update μετά απο όλη αυτή την διαδικασία το SEUS περνάτε ένα σχετικα παλιό generic με το ίδιο εργαλείο και ξανατρέχετε το update

Αυτό εσύ το θεωρείς κατοπιστικό για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί?

Όσο για τα προηγούμενα μηνυματα μου,αν εσενα σου αρέσει ενα φορουμ μπάχαλο απλά μην τους δίνεις σημασια.Ειναι κακό να ζητας κάτι να ειναι σε σειρά

Ζητώ συγνώμη αν εγώ ευθύνομαι που χάλασα την σειρά..! Υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναγράψω σε αυτό το πόστ.

Κλείνοντας θέλω επίσης να ζητήσω συγνώμη από όλους όσους ανέχθηκαν τις χαζές μου ερωτήσεις και επισυνάπτω μερικά από τα πόστ σου τα οποία δεν χαλάνε την σειρά αλλά αντιθέτως.

1.Ωραία να γεμισουμε ενα ακόμα θεμα με ποστ γυρω απο το ιδιο πράγμα.

Κοιτα λίγο στις πρωτες σελίδες (δεν εχει και πολλές για να δυσκολευτεις να το βρεις)και θα δεις τι πρέπει να κανεις για να περασεις...

2.Παλικάρι μου γράφε ελληνικά.

Μάλλον δεν διάβασες κανένα από τους κανόνες χρήσης ουτε σέβεσαι τους άλλους.

3.Εγω γιατι

δεν βρίσκω τίποτα ( έστω και με pm) ?

4.Καλως ηρθες και ξαναγράψτο στα ελληνικά όπως κάνουν όλοι.

Να σε βοηθήσουμε ναι,να μας βγάλεις τα μάτια όχι

5.Ψάξε (οεο)

6.Πρωτα από όλα γραφε ελληνικά,.

Δευτερον ψαξε στο κατάλληλο θεμα εδω ειναι για uiq.Κρατάμε μια σειρά

και αυτά είναι μόνο στην πρώτη σελίδα των μηνυμάτων που μου έφερε. Όλα με διάθεση να βοηθήσεις και να κρατήσεις το φόρουμ νοικοκυρεμένο. Εύγε τα κατάφερες!

μετα το debrand το led flash μου στo w902 αναβει ειτε το εχω αυτοματο ειτε μη ενεργο...δεν αναβει μονο στην περιπτωση που ειναι μη ενεργο και η εστιαση ειναι στο απειρο αλλα εκει η φωτο δεν βγαινει καλη και καθαρη...λετε να φταιει το debrand??οποιος εχει το w902 ας μου πει τι γινεται στο δικο του γιατι δεν θελει να αναβει συνεχεια συνεχεια το flash!!:(

Τα πράγματα είναι απλά, θα σας δώσω οδηγίες όσο πιο κατανοητά γίνεται...

Πριν ξεκινήσετε μπείτε στο κρυφό μενού του τηλεφώνου πατώντας *>*<<*<*.

Πηγαίνετε στο "Πληροφ. υπηρεσ." και στη συνέχεια "Πληροφορ. λογισμ.".

Κατεβείτε εκεί που λέει "Προσαρμογή".

Πρέπει να δείτε αυτό:

Μας ενδιαφέρει να σημειώσετε κάπου αυτό τον αριθμό, όπως και τη λέξη που βρίσκεται στην τρίτη γραμή μετά το "Προσαρμογή" (πχ. VFE_LIVE_B ή COSMOTE), για λόγο που θα εξηγήσουμε αργότερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεν δείτε κάτω από τη λέξη "Προσαρμογή" 8ψήφιο αριθμό που να έχει αυτή τη μορφή ακριβώς, τότε σημαίνει ότι η συσκευή σας δεν ανήκει στην πλατφόρμα Α2 και δεν μπορεί να γίνει debrand με αυτό τον τρόπο.

1) Κατεβάζετε το πρόγραμμα A2Uploader από εδώ. Απενεργοποιήστε τα antivirus γιατί δίνουν λάθος συναγερμό (τα περισσότερα) και διαγράφουν το αρχείο.

2) Εγκαταστήστε τους drivers που παρέχονται ή συνδέστε τουλάχιστον μία φορά τη συσκευή με το Sony Ericsson Update Service (από δω και πέρα SEUS), ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ UPDATE, απλά να εγκατασταθούν οι Flash Drivers. (προτείνω το δεύτερο)

3) Φτιάξτε ένα νέο αρχείο κειμένου με το notepad και κάντε copy-paste αυτό:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<customization>
 <info>
   <cda-number>1201-0083</cda-number>
   <language-variant-name>ADRIATIC</language-variant-name>
 </info>
</customization>

UPDATE: Για τα μοντέλα DB3210 (C905, W705) αντί για 1201-0083 βάζουμε τον κωδικό 1209-4776.

Σώστε το αρχείο ως .xml (save as..., στο πεδίο file name πληκρολογούμε "customize_upgrade.xml" και από κάτω επιλέγουμε "All files" ή "Όλα τα αρχεία").

4) Κλείστε τη συσκευή σας βγάλτε τη μπαταρία και ξαναβάλτε τη.

5) Εκτελέστε το A2Uploader, και πατήστε στα δεξιά το "FileSystem tool".

6) Συνδέστε τη συσκευή κρατώντας πατημένο το κουμπί "C" μέχρι να τελειώσει η διαδικασία αναγνώρισης (το πρόγραμμα λέει ready ή κάτι αντίστοιχο).

7) Πηγαίνετε στο tpa/preset/custom και κάντε drag&drop το αρχείο .xml που δημιουργήσατε.

8) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Πριν κλείσετε το πρόγραμμα πατήστε SHUTDOWN FS και στη συνέχεια αποσυνδέστε τη συσκευή, βγάλτε τη μπαταρία και ξαναβάλτε τη.

9) Ανοίξτε τη συσκευή, λογικά πρέπει να εμφανιστεί ένα μήνυμα "Παρακαλώ περιμένετε" για μερικά δευτερόλεπτα. Κατόπιν εισάγετε PIN κανονικά και ανοίξτε το τηλέφωνο.

10) Κλείστε πάλι τη συσκευή, βγάλτε τη μπαταρία και ξαναβάλτε τη.

11) Εκτελέστε το SEUS, συνδέστε τη συσκευή και περιμένετε να γίνει η αναγνώριση. Αν όλα έχουν πάει καλά, πρέπει να λέει πάνω πάνω ADRIATIC και όχι VFE_LIVE_B και να σας δίνει επιλογή αν θέλετε να ξαναπεράσετε το λογισμικό. Πατάτε με ευχαρίστηση ΝΑΙ και περιμένετε να πάρετε στα χέρια σας το ολοκαίνουριο debranded τηλέφωνό σας!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Η όλη διαδικασία γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη! Δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη αν πάθει κάτι η συσκευή σας ή βγει εκτός εγγύησης.

Αν πάτε τη συσκευή για service και είναι debranded ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ! Πριν την πάτε για service κάντε πάλι την ίδια διαδικασία, απλά στη θέση του αριθμού "1201-0083" στο αρχείο xml. βάζετε τον αριθμό που σημειώσατε προηγουμένως και στη θέση του "ADRIATIC" τη λέξη που σημειώσατε ή απλά μπορείτε να διαγράψετε όλη τη γραμμή

<language-variant-name>ADRIATIC</language-variant-name>

exo k770i pos na kano debrand?efxaristo

exo k770i pos na kano debrand?efxaristo

Δεν γίνεται να κάνεις το K770i debrand με αυτό τον τρόπο.

ekana unbrand ena c905 me tin diadikasia pou perigrapsate

se periptwsi pou thelw na ksanaperasw ta menou ths vodafone

ti prepei na grafei to .xlm?

<cda-number>1213-6376</cda-number>

γεια σας προσπαθ'ω να το κανω στο 902 το debrand, αλλα στην αρχή οταν τρεχω το προγραμμα με πατημενο το C δεν το αναγνωρίζει το κινητο. το εχς για κανα3 λεπτο με 4 λεπτο. Και μετα απο λιγη ωρα το κινητο πηγαινει σε κατασταση usb αποθηκευσης. ειναι σε wind debrand και εχει τον κωδικό 1208 - 5945 R3A. Επίσης στο αρχειο το ζιπ που κατέβασα τρέχω το προγραμα ggsetup-2.2.0.1.exe πριν ανοίξω το Α2 uploader??

οι drivers για το κινητό μπαινουν αφόυ βάλω το pc suite πρωτα. ειμαι σε νετ καφε βασικα και αν κάνω restart το pc επανέρχεται στην αρχικη τοθ μορφή όποτε δεν τίθεται να εχει κάποιο προβλημα απο παλια με τους drivers του κινητού.

iPad Pro 2020, iPhone 12 pro max

φυσικα χάνονται όλα έτσι; τηλέφωνα,sms όλα;

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Ναι, ότι είναι στο τηλέφωνο χάνεται, όπως και οι εφαρμογές και παιχνίδια που είναι ΚΑΙ στην κάρτα μνήμης. Οτιδήποτε άλλο στην κάρτα μνήνης δεν χάνεται...

μπορω να επαναφερω το fireware τις cosmote απλα εχασα τον αρι8μο που επρεπε να σιμιοσο πεζει να κανω τπτ? :$

tosa lefta gia kagkela

tosa kagkela gia ta lefta

Είπαμε ρε παιδιά το K770i ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ DEBRAND ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

εχω ενα w902 με μενου της WIND. θελω να το κανω debrand για να μπορει το κινητο μου να παιζει τα ''flash themes'' αλλα δεν μπορω. οταν πηγαινω στο κρυφο μενου του τηλεφωνου, στο ''πληρ. υπηρεσ.'' και μετα ''πληρ. λογισμ.'' καταιβαινω εκει που λεει ''προσαρμογη''. ακριβως απο κατω λεει εναν αριθμο xxxx-xxxx RxA και στην τριτη σειρα λεει ADRIATIC. αλλα τα flash themes δεν παιζουν. ουτε αυτα που ειχε το κινητο, ουτε αυτα που βαζω εγω. σας παρακαλω ας μου πει καποιος τι πρεπει να κανω για να μπορει το κινητο μου να αναγνωριζει τα flash themes........ ευχαριστω

Είναι ο αριθμός 1201-0083; Αν όχι άλλαξέ τον με την παραπάνω διαδικασία!

[εχω ενα w902 με μενου της WIND. θελω να το κανω debrand για να μπορει το κινητο μου να παιζει τα ''flash themes'' αλλα δεν μπορω. οταν πηγαινω στο κρυφο μενου του τηλεφωνου, στο ''πληρ. υπηρεσ.'' και μετα ''πληρ. λογισμ.'' καταιβαινω εκει που λεει ''προσαρμογη''. ακριβως απο κατω λεει εναν αριθμο xxxx-xxxx RxA και στην τριτη σειρα λεει ADRIATIC. αλλα τα flash themes δεν παιζουν. ουτε αυτα που ειχε το κινητο, ουτε αυτα που βαζω εγω. σας παρακαλω ας μου πει καποιος τι πρεπει να κανω για να μπορει το κινητο μου να αναγνωριζει τα flash themes........ ευχαριστω

Σου απάντησα πιο πάνω, απλά ξέχασα να κάνω παράθεση.

• The title was changed to [Οδηγός] Πώς να κάνετε debrand Α2 συσκευές