Jump to content

Ατμοσφαιρα Vs Υπερτροφοδοτηση

johntfsi
 Κοινοποίηση

Ατμοσφαιρα Vs Υπερτροφοδοτηση  

160 members have voted

1. 1. Ατμοσφαιρα Vs Υπερτροφοδοτηση

• Ατμοσφαιρα
      54
    • Turbo
      92
    • Kompressor
      14

Recommended Posts

• Απαντήσεις 378
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

για το 1400 (το 122 αλογα)δεν ξερω ποτε ανοιγει αλλα εχει ροπη αρκετη λογω μικροτερης τουρμπινας

http://www.topgear.com/uk/volkswagen/golf/spec/e8-126120-1

20 κιλα στισ 1500 στροφες.

(και νομιζω οτι το 170αρι εχει 24 κιλα.)

Ρε παιδιά δεν είναι όλα ροπές το θέμα..

Τα λέτε λες και όποιος έχει την πιο μεγάλη ροπή είναι και ο καλύτερος.

Φέρτε μου τα τουρμπακια σας με τα 20 και 24 κιλά και να δούμε τι κάνουν απέναντι στα 16,5 ατμοσφαιρικά κιλά...

Μάθαμε για ροπή και την κάναμε καραμέλα...:O

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Φέρτε μου τα τουρμπακια σας με τα 20 και 24 κιλά και να δούμε τι κάνουν απέναντι στα 16,5 ατμοσφαιρικά κιλά...

Οκ αλλά πιστεύω τα 16,5 κιλα να έχουν αντίστοιχη παθητική ασφάλεια και βάρος γιατί αλλιώς συγκρίνουμε ανόμοια ;)

Υπάρχει πχ και η elise με 122 άλογα και ροπή μικρότερη και 0-100 λιγότερο από 5,5sec. Πούπουλο και γρήγορη αλλά ανέσεις και παθητική ασφάλεια =0 ;)

:blink::wacko: ενα παραδειγμα μπορεις να μου δωσεις;

τα τσαγακια που κερνανε τα honda με 200 αλογα μαλλον δεν τα ξερεις..γιατι για να χαρακτηρησεις ενα αμαξι γρηγορο δεν ειναι μονο θεμα κινητηρα αλλα&θεμα βαρους,στησιματος&πως περναει η δυναμη στον δρομο..φιλικα:)!

βρε τα έχω δει τα honda τι κάνουν ... εσύ έχεις δει dieselάτο πως φεύγει μετά τα 100 χαω ;

http://www.imageshack.gr/files/sazwsmc2u6io8pdczlh2.gif

τι ειναι γρηγορο με 16,5 κιλα ? ποσο ιπποδυναμη εχει?

τι ειναι γρηγορο με 16,5 κιλα ? ποσο ιπποδυναμη εχει?

αυτο αναρωτιεμαι και γω,ας μου πει με αυτη τη ροπη και στα ιδια κιλα αμαξι με το δικο μου

Οκ αλλά πιστεύω τα 16,5 κιλα να έχουν αντίστοιχη παθητική ασφάλεια και βάρος γιατί αλλιώς συγκρίνουμε ανόμοια ;)

Υπάρχει πχ και η elise με 122 άλογα και ροπή μικρότερη και 0-100 λιγότερο από 5,5sec. Πούπουλο και γρήγορη αλλά ανέσεις και παθητική ασφάλεια =0 ;)

Αυτό είναι το σωστόστερο post από τα υπόλοιπα.

Θέτεις και άλλες παραμέτρους τώρα όπως βάρος, ασφάλεια που πριν δεν υπήρχαν.

Όταν μιλάμε για επιδόσεις όλα όμως παίζουν.

Κάποιοι βγήκαν να πούνε ότι έχουνε μεγάλες ροπές και ό,τι με βάση αυτό ράβουν κόσμο.

Εδώ θέλησα να θυμήσω ότι υπάρχουν και αμάξια με πολύ λιγότερες ροπές που τα βάζουν κάτω τα πιο ροπάτα.

Δε θα κάτσω τώρα να κάνω διαφήμιση στο αμάξι μου, αλλά μην κολλάτε μόνο στη ροπή..

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

αλλο το πουντο 10 χρονια πριν , και αλλο τα νεα τουρμπο σημερα.

apo neas texnologias turbo den exo paei volta kai kanena opote den mporo na ksero , alla opws eipane sosta kai alla paidia den einai mono h ropi

παιδες τα παλιοτερα turbo ειχαν προβληματα.σημερα ομως,εχουν εξελιχθει οι εγκεφαλοι,ειναι can bus,τα κραματα στις τουρμπινες εχουν τεραστια αντοχη,καποιες τουρμπινες ειναι twin scroll,δεν υπαρχει turbo lag....

o tfsi τουρμπιζει στις 1800 και ο 1.6 psa(mini,207) στις 1500.

και για να γινω λιγο ''προκλητικος'',αυτη την στιγμη το αμαξι μου βγαζει 41,2 κιλα ροπης,ποιο ατμοσφαιρικο μπορει να κατσει διπλα μου ρολαριστα?

Γιατί ρολαριστά; Ότι μας βολεύει περισσότερο;

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

καλως!οχι!οχι μονο ρολαριστα,και απο σταση!φερε μου ενα αμαξι ατμοσφαιρικο 2λιτρο,1440 κιλα εως 30.000 ευρω αξια και παω και απο σταση!

παιδες τα παλιοτερα turbo ειχαν προβληματα.σημερα ομως,εχουν εξελιχθει οι εγκεφαλοι,ειναι can bus,τα κραματα στις τουρμπινες εχουν τεραστια αντοχη,καποιες τουρμπινες ειναι twin scroll,δεν υπαρχει turbo lag....

o tfsi τουρμπιζει στις 1800 και ο 1.6 psa(mini,207) στις 1500.

και για να γινω λιγο ''προκλητικος'',αυτη την στιγμη το αμαξι μου βγαζει 41,2 κιλα ροπης,ποιο ατμοσφαιρικο μπορει να κατσει διπλα μου ρολαριστα?

ετσι ακριβως,για τον 1.8 tfsi που ξερω πολυ καλα δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει γρετζακια το μεταλλο,καποιοι εχουν μεινει στους παλιους τουρμποκινητηρες και τρεμουν να πατησουν το γκαζι :lol::lol: προχτες μια μπεμπα ηθελε κοντρουλα,τωρα τι ηταν δε ξερω 1.6;1.8;2.0; δε ξερω,δεν εγραφε τιποτα πισω,τελευταιο μοντελο 3αρα ηταν.......νομισε αυτος οτι επειδη εχει BMW κατι γινεται :lol::lol::lol: προσπαθουσε να ειναι πισω μου :lol:

ετσι ακριβως,για τον 1.8 tfsi που ξερω πολυ καλα δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει γρετζακια το μεταλλο,καποιοι εχουν μεινει στους παλιους τουρμποκινητηρες και τρεμουν να πατησουν το γκαζι :lol::lol: προχτες μια μπεμπα ηθελε κοντρουλα,τωρα τι ηταν δε ξερω 1.6;1.8;2.0; δε ξερω,δεν εγραφε τιποτα πισω,τελευταιο μοντελο 3αρα ηταν.......νομισε αυτος οτι επειδη εχει BMW κατι γινεται :lol::lol::lol: προσπαθουσε να ειναι πισω μου :lol:

τα bmw ειναι πολυ καλα αυτοκινητα,καλοστημενα,στιβαρα κλπ κλπ.μακαρι να ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασω μια 335.το κακο ειναι πως καποιοι κατοχοι bmw ειναι για τα πανηγυρια....

καλα θα ηταν να ειχαμε και κυβικα και τουρμπο αλλα στην ελλαδα δεν γινεται.

για αυτο τουρμπο εδω.

Γι αυτο turbo και κομπρεσσορες παντου.Ετσι οπως εχουν διαμορφωθει οι τιμες καυσιμων μονο αυτο συμφερει.Μια χαρα οδηγικη συμπεριφορα εχει ο tfsi.Oυτε turbo lag ουτε τιποτα.Οσο για τους Diesel κινητηρες μια χαρα ειναι και την ροπη τους την εχουν και την ιπποδυναμη τους την εχουν.Το θεμα ειναι οτι στα ψηλα ξενερωνεις.

παρτε λιγο ματι εδω και αφηστε τα τουρμπο και την ατμοσφαιρα :lol::lol: λιγο δυνατα τα ηχεια ομως εεεεεεεεεε

Η F40 ισως ειναι και η ομορφοτερη Ferrari.Και με twin turbo.

η στριγγλα ειναι το αγαπημενο μου σουπερκαρ

παρτε λιγο ματι εδω και αφηστε τα τουρμπο και την ατμοσφαιρα :lol::lol: λιγο δυνατα τα ηχεια ομως εεεεεεεεεε

ΑΡΩΣΤΕΙΑ!!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!:cool::cool:

Hello !