Jump to content

Θάνατος 15χρονου από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια


Dead Angel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aς ξαναβάλω κάποια 'έγκυρη' πηγή

 

in.gr: Το χρονικό του επεισοδίου: Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 21:10 το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.Οι δυο ειδικοί φρουροί στην κατάθεσή τους υποστηρίζουν ότι διέρχονταν από τη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου κατευθυνόμενοι προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να επιληφθούν σε περιστατικό έπειτα από τηλεφωνική κλήση.Εκεί το περιπολικό τους δέχτηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι το εγκλώβισαν και άρχισαν να το χτυπούν με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα.Οι δύο ειδικοί φρουροί που βγήκαν από το όχημα, ο οδηγός πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο τρεις φορές, μία στο έδαφος και δύο στον αέρα.Ο άτυχος νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαπιστώθηκε ο θάνατός του από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Η μητέρα του άτυχου νεαρού που μετέβη στον Ευαγγελισμό τέθηκε υπό παρακολούθηση ψυχολόγου.Οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, συνελήφθησαν και ανακρίνονται στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε επίσης ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, ως προϊστάμενος των δύο συλληφθέντων. Τρεις εισαγγελείς εποπτεύουν των ανακρίσεων.Όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ερευνώνται οι ισχυρισμοί των δύο ειδικών φρουρών για το κατά πόσον τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφουν.

 

Εγώ θέλω. Να απονεμηθει δικαιοσύνη. Οι αντεξουσιαστές που τα καίνε αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θέλουνε. Να δείρουνε μερικούς μπάτσους; Να σπάσουνε μερικές βιτρίνες;

 

E, ξέρεις πως είναι...αυτό ακριβώς θέλουν. Αφού χωρίς καν να έχει ξεκαθαρίσει το πράγμα λίγη ώρα μετά το συμβάν 'αντιεξουσιαστές' σε ολόκληρη την Ελλάδα κινητοποιήθηκαν.

Στην Κρήτη λέει κάνουν λευκή απεργία και έχουν κλειδωθεί μέσα στο τμήμα ουσιαστικά. Τί να πουν και αυτοί τώρα,...άδικο έχουν. Αλλά ο κοσμάκης θα την πληρώσει που θα του σπάσουν τα αμάξια και τα μαγαζιά οι αναεγκέφαλοι

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 833
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έγκυρη, ξε-έγκυρη, δεν ξεκαθαρίζει:

 

  • αν όντως ο αστυνομικός πυροβόλησε ευθέως ή όχι (θα το δείξει η νεκροψία είπε ο Σόμπολος)
  • αν εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε άμυνα ή όχι
  • αν το παιδί επιτίθονταν εναντίων των αστυνομικών ή αν απλά υπήρχε διαπληκτισμός

 

Με λίγα λόγια, αυτό είναι πάνω κάτω που ξέραμε από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει καθως δεν διαβασα ολες τις σελιδες.

 

Απο ατομο που βρισκοταν με το μερος των κουκουλοφορων εμαθα οτι πηγαν καμια 25αρια ατομα να σπασουν ενα περιπολικο και με τα πολλα λεει ενας αστυνομικος οποιος ειναι μαγκας ας ερθει κοντα. Ο 16χρονος ξεκινησε να παει προς το μερος τους και τον πυροβολησε.

 

Αυτη ηταν η αποψη ενος απο τους αναρχικους. Αν ειναι αληθης, παραφουσκωμενη κλπ δεν ξερω. Δεν ξερω υπο ποιες συνθηκες πυροβολησε ο αστυνομικος, μπορει να πηγε και το παιδι να κανει κινηση να τραβηξει οπλο, δεν το γνωριζω. Σε καθε περιπτωση ειναι κατακριτέο να αφαιρειται ετσι μια ζωη. Ας του εριχνε στο ποδι αν ειχε φτασει στο σημειο που ηταν υποχρεωτικο να χρησιμοποιησει οπλο.

 

Σε αυτη την αντιπαραθεση αναρχικων-αστυνομικων εχουν ευθυνη και οι δυο. Προσωπικα δεν συμπαθω κανενα καθως τετοιες καταστασεις ειναι ακραιες, χωρις να με εχει πειραξει κανεις. Ουτε ο αστυνομικος θα με σπασει στο ξυλο χωρις λογο και ουτε ο αναρχικος να μου καψει το σπιτι κλπ. Αυτοι κοντρα μεταξυ τους εχουν. Οι αστυνομικοι (ΜΑΤ) περιμενουν πως και πως να γινει καμια πορεια να πανε να ριξουν ξυλο και οι αναρχικοι τα ιδια. Τι να λεμε τωρα.

Link to comment
Share on other sites

2000+ άνθρωποι στο δρόμο παιδιά. Δεν είναι όλοι αυτοί αναρχικοί. Δεν είναι όλοι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι. Είναι ΚΑΙ λαός που έχει αγανακτήσει

 

Αυτή τη στιγμή στον ΑΝΤ1 έκανε δήλωση ο Δ.Ακριβός, ειδικός φρουρός ότι το περιπολικό δεν είχε καμία ζημιά. Άρα, οι αστυνομικοί ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ συμπλοκή. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. Επίσης, συνεχίζεικ και κλασικά εκθέτει τα σπασμένα αμάκια κτλπ αλλά του διαφεύγει μάλλον το γεγονός ότι αυτοί το προκάλεσαν αυτό. λολ

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή στον ΑΝΤ1 έκανε δήλωση ο Δ.Ακριβός, ειδικός φρουρός ότι το περιπολικό δεν είχε καμία ζημιά. Άρα, οι αστυνομικοί ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ συμπλοκή. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. Επίσης, συνεχίζει κ και κλασικά εκθέτει τα σπασμένα αμάκια κτλπ αλλά του διαφεύγει μάλλον το γεγονός ότι αυτοί το προκάλεσαν αυτό. λολ. Μάλιστα, αυτος ο ειδικός φρουρός ήταν από τους πιο παλιούς στο σώμα...και όπως ανέφερε ο Ακριβός τέτοια συμβάντα ήταν συνηθησμένα γι'αυτούς. Τί έπαθε λοιπόν ο φρουρός? Πανικοβλήθηκε?

 

Επίσης, όπως αναφέρει η ΝΕΤ, σε κατάθεση στον εισαγγελέα ο ειδικός φρουρός υποστηρίζει πως πυροβόλησε 2 φορές στον αέρα και 1 φορά ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ του παιδιού ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ. ΛΟΛ

Συνεχίζει επίσης και αναφέρει ότι η επίθεση δεν περιείχε βόμβες μολότοφ (από καμία πλευρά αυτή η αναφορά) που σημαίνει ότι το τράβηγμα πιστολιού δεν είχε ιδιαίτερο νόημα. Οι μεν αστυνομικοί λένε ότι <ένιωσαν> να απειλούνται (από τι?) ενω οι αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι έκαναν τσαμπουκά από πάνω.

 

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αν υπήρχε κάποιος να πιστέψει τους αστυνομικούς δεν θα υπήρχαν 2 παραιτήσεις (και δεν ήταν κίνηση εντυπωσισμού αφού εν τέλει δεν έγιναν δεκτές), διαθεσιμότητα του διοικητή ΑΤ Εξαρχείων, διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί και μάλλον φυλακή, 3 εισαγγελείς στην υπόθεση....

Link to comment
Share on other sites

αν την γλυτώσουν και αυτή τη φορά τα καθάρματα είμαστε άξιοι της μοίρας μας σαν λαός.πηγαίνετε πείτε στη μάνα του παιδιού,οτι έφταιγε ο 16χρονος που προκάλεσε τους μπάτσους.

όλος ο λαός στους δρόμους-αυτή είναι αντίδραση.πρέπει όλοι να δείξουν την δυσαρέσκεια τους σε τέτοια περιστατικά που αρχίζουν και πληθαίνουν.

κάμερες,έλεγχοι,και τώρα δολοφονίες.

αντε να δούμε τι άλλο θα γίνει για να ξυπνήσει ο λαός.

 

αυτόπτης μάρτυρας , σκότωσε εν ψυχρώ ο μπάτσος τον 16χρονο.είδα τον αστυνομικό να σημαδεύει και να πυροβολεί.

την ίδια ακριβώς τιμωρία στους εγκληματίες - δολοφόνους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Link to comment
Share on other sites

Aυτο που λενε αυτοπτες μαρτυρες που βρισκονταν εκει γιατι η περιοχη ειναι γεματη με καφετεριες κτλ ειναι οτι δεν δεχτηκαν καμια επιθεση η αστυνομικοι.Ηταν αυτοι μεσα στο αμαξι τους και βριστηκανε με μια ομαδα απο παιδια που καθονταν εκει..Τελειωνει αυτο φευγουν με το αμαξι ,γυριζουν πισω πεζοι και αρχιζουν και ξαναβριζονται .Και σηκωνει το πιστολι ο αστυνομικος και πυροβολει ενω τα παιδια καθοταν ακομη εκει..Ε,το κανανε που το κανανε εγινε μεσα στον κοσμο..Υπαρχουν πολλοι μαρτυρες που διαδωσαν τι εγινε .Τελος παντων δεν νομιζω και να το δολοφονησαν το παιδι να ειναι σωστο να καινε περιουσιες του κοσμου που δεν φταιει σε τιποτα.
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει φυσικά κρίμα το παίδι αλλά ας πρόσεχε και ας μην έκανε ότι έκανε

Από την άλλη κάποιος πρέπει να μάθει στους αστυνομικούς ότι το όπλο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για εκφοβισμό στον αέρα και να γίνεται χρήση δακριγώνων ή άλλων ουσιών για τη σύλληψη αυτών των ανθρώπων..

.!.
Link to comment
Share on other sites

Nα εκανε τι ;Παιδια δεν υπηρχε συγκρουση.Απλα ανταλαχθηκαν κουβεντες τυπου τι θα μου κανεις,τι θα σου κανω..Απειλες.Αξιζε να πεθανει καποιος επειδη εβρισε τον αστυνομικο;Ουτε καποια διαδηλωση η συγκρουση υπηρχε.Το περιπολικο ηταν αθικτο..Και ηταν και πολυς κοσμος που λεει οτι ολα γιναν απο αποσταση κανεις δεν πλησιασε..Απλα ηταν μια παρεα που καθοταν σε ενα μερος που ειχε πολλες καφετεριες σε καποιο πεζοδρομο..Πως καθονται τα παιδια πολλες φορες;Περασαν αστυνομικοι βριστηκανε και ο ενας πυροβολησε..Τωρα τι φταιει ο κοσμος να χασει την περιουσια του γιατι δολοφονησαν ενα παιδι δεν ξερω.Παντως και η ιδια η αστυνομια δεν τους καλυπτει τους αστυνομικους.
Link to comment
Share on other sites

Aυτή τη στιγμή δίνει συνέντευξη ο Παυλόπουλος ο οποίος λέει ΤΑ άκυρα πράγματα.

Η μεγαλύτερη π@π@ρι@ που είπε ότι οι αστυνομικοί προστατεύουν τους πολίτες και δεν εμπλέκονται ποτέ και ότι σε πορείες πάντα κάθονται να προστατεύσουν τα μαγαζιά και τους πολίτες. Τί λε ρε καραμήτρο? Ξέχασε, το ξύλο στους φοιτητές στις περσινές και προπερσινές πορείες? Ξέχασε τη ζαρντινιέρα? Ξέχασε το χθεσινό συμβάν? Ξέχασε τα τόσα αλλά γεγονότα κακομεταχείρησης μεταναστών? Ξέχασε τα πάμπολλα άλλα περιστατικά? Μα που ζεί ο άνθρωπος?

 

 

Όταν τελειώσει η συνέντευξη και δημοσιευτεί θα παραθέσω φυσικά

 

 

Eπίσης, πολύ κρίμα για τις ζημιές στα καταστήματα/αμάξια κτλπ. Δεν φταίνε σε τίποτα βσκ. Αλλά έχει πει κανείς ποτέ για την κατάντια των Εξαρχείων? Για τη φτώχεια που υπάρχει εκεί? Που μου χουν βάλει τα σαίνια κλούβες και ματατζήδες γύρω γύρω και έχουν περιθωριοποιήσει την περιοχή. Ντροπή

Τέλος, αν υπάρχουν ακόμοι κάποιοι που υποστηρίζουν ότι υπήρχε σωματική συμπλοκή και εγώ δεν ξέρω τι νομίζω θα έπρεπε να δουν λίγο το ρόλο της αστυνομίας ο οποίος είναι να είναι όργανο τάξης και όχι να παιρνει μέρος σε διαμάχες λες και είναι συμμορία

Link to comment
Share on other sites

Το δυσάρεστο είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπάρχει μία ακατανόητη και βλακώδης βεντέτα μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών παντού, και ιδιαίτερα στα Εξάρχεια. Αυτή η βεντέτα έγινε αφορμή να σκοτωθεί ένα παιδί 15 χρόνων. Πραγματικά κρίμα.

 

Εγώ θα πρότεινα να σοβαρευτούν και οι μεν και οι δε. Οι αστυνομικοί ας μείνουν στο μέτρο και στις αρμοδιότητές τους, και να μην το παίζουν μάγκες με τους πολίτες, όποιοι και αν είναι αυτοί. Οι αντιεξουσιαστές ας αφήσουν τα αντάρτικα πόλεων, τους ψευτοτσαμπουκάδες, τα πεσίματα στα περιπολικά, και τις λοιπές π@π@ριές και ας πιάσουν καμία δουλειά. Μόνο τότε θα σεβαστούν τις περιουσίες των ανυποψίαστων πολιτών που είναι στη μέση και δεν φταίνε σε τίποτα. Στο χωριό μου λέμε: "αργία μήτηρ πάσης κακίας"...

 

Στο φινάλε ας μαζευτούν και οι μεν και οι δε σε μια μεγάλη αλάνα χωρίς σπίτια χωρίς αυτοκίνητα χωρίς περιουσίες και ας σκοτωθούν, ας βγάλουν τα μάτια τους, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν τους φταίμε σε τίποτα οι υπόλοιποι.

 

Αλλά ως μπανανία που είμαστε, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα, συνεχώς τα ίδια θα βλέπουμε. Και εφόσον έχει γίνει η αρχή και υπάρχει ο πρώτος νεκρός, πολύ φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη καθώς ο νεκρός είναι ανήλικος και αυτό από μόνο του δίνει τραγική διάσταση στα πράγματα. Το τι επακολούθησε και τι θα επακολουθήσει είναι θαρρώ γνωστό και από όλους πια αναμενόμενο.

 

Από την άλλη πλευρά βέβαια.. θα πρέπει να αναρωτηθούμε «τι συμβαίνει τόσες δεκαετίες στα Εξάρχεια;» διότι ηθικός αυτουργός αυτού του θανάτου δεν είναι κανένας άλλος (ούτε οι αναρχικοί ούτε οι αστυνομία) παρά το ιδιόρρυθμο καθεστώς που επικρατεί σε αυτή την περιοχή από την μεταπολίτευση και μετά υπό την ανοχή της Πολιτείας που την μετέτρεψε "συν το χρόνο" σε "εμπόλεμη ζώνη", "γκέτο" κτλ...

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

Τα 2 σημεία που έκανα bold. Αν ήμουν δικαστής / εισαγγελέας / δικηγόρος θα έλεγα ότι με βάση την ίδια τη δική σου μαρτυρία, η δύναμη που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός ήταν ακριβώς η επιβεβλημένη.

 

Αφού μόνο με το όπλο μπορούσε να σε συγκρατήσει, με το όπλο σε συγκράτησε.

 

Αφού τα ξέρεις, ψάχνουν αφορμή και εσύ τους τη δίνεις (ήρθαμε στα χέρια=αντίσταση κατά της αρχής και - ακόμα χειρότερο - τον δικαιολογείς να χρησιμοποιήσει βία).

 

Και κάτι άλλο, ελπίζω να μην το πάρεις προσβλητικά.

 

 

 

Το πήρες προσωπικά λοιπόν αυτό και - πόσο χρονών ήσουν; 15; Ελπίζω όταν βλέπεις μπάλα να μην εκνευρίζεσαι κάθε φορά που οι αντιπαλοι σας βρίζουν τις μάνες;

 

Είναι και η ηλικία βέβαια, αλλά νόμιζα ότι αυτά τα κόμπλεξ οι περισσότεροι τα ξεπερνάνε μετά τα 12 (το πολύ).

 

Πάντα φιλικά και χωρίς καμιά διάθεση παρεξήγησης. :)

 

 

 

Αν ομολόγησε θα το μάθουμε σίγουρα. Αν έχει έτσι θα πρέπει να φάει πολλά χρόνια φυλακή (ισόβια; ). Μέχρι τότε όμως θα κάνουμε εικασίες.

 

Πάντως αν ο αστυνομικός ομολόγησε, συνεχίζω να μη βλέπω την ανάγκη για επεισόδια.

απ'τη πλευρά του εξίβρυση πρώτον.δεύτερον ήρθαμε στα χέρια γιατί δεν ήθελα να πάω στο τμήμα χωρίς λόγο και καθώς πήγαινα να φύγω θέλοντας ντε και καλά να πάμε στο τμήμα μου έκανε λαβή.Αυτός άπλωσε πρώτος χέρι.Τέσπαν λίγη σημασία έχουν αυτά φίλε.Έτσι κι αλλιώς έγιναν όπως είπα και πριν παλιότερα.Εξάλλου δεν έχει σημασία τι έγινε τότε αλλά τώρα που σκοτώθηκε από αστυνομικούς ένας 15χρονος....

 

Ομαδα 30 ατομων, κουκουλοφοροι, με αντικειμενα στα χερια και μου κανετε και ηρωα το 15χρονο που αντι να διαβαζει ή να παιζει μπαλλα εμπλεκε σε φασαριες??? Θα τα ισοπεδωσουμε ολα πλεον?? Σιγουρα οι αστυνομικοι δεν ειναι αγιοι (πολυ απο αυτους το αντιθετο μαλιστα, αλλά δεν ειναι της ωρας να ανοιξουμε τετοιο ζητημα), αλλά αν την επεσαν πανω στο περιπολικο, τι να εκαναν??? Να τους αφηναν ετσι??? Ντροπη στον νεοελληνα που κανει ηρωα τον καθε αλητακο. Καθε μερα τα βλεπουμε στα πανεπιστημια αυτα. Ολα εχουν ενα οριο.

 

δεν τον κάνουμε ήρωα.Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο,λάθος του.Αλλα λάθος και των αστυνομικών να σκοτώσουν μικρό παιδί.Έλλεος ρε φίλε τι υποστηρίζεις????Τόσο πολύ φοράτε παροπίδες μερικοί???Δηλαδή τι?όποτε γίνεται επίθεση από κουκουλοφόρους σε περιπολικά σκοτώνουμε και έναν ε?Δε σε καταλαβαίνω πραγματικά....αν κατάλαβες αυτό που έχω τονίσει ποιο πάνω απ'τα λόγια σου τότε έχω να σου πω πως μάλλον δε κατάλαβες τίποτα...αλήτης αυτός και πιθανόν αναρχικός.Αυτοί όμως ακόμα ποιο αλήτες που τον σκότωσαν και ανάξιοι για να έχουν τη παραμικρή εξουσία.-

Hip Hop.
Link to comment
Share on other sites

Παιδια δεεν υπηρχαν κουκουλοφοροι στην συγκεκριμενη περιπτωση..Αρα μην μπλεκεται δικες σας καταστασεις ο καθενας..Συζητηση κανουμε δεν φανατιζομαστε
Link to comment
Share on other sites

Παιδια δεεν υπηρχαν κουκουλοφοροι στην συγκεκριμενη περιπτωση..Αρα μην μπλεκεται δικες σας καταστασεις ο καθενας..Συζητηση κανουμε δεν φανατιζομαστε

έτσι ανέφεραι ο φίλος ποιο πάνω,για 30 κουκουλοφόρους...Εγώ αυτό που είπα πως ακόμα και σε τέτοια περίπτωση δε δικαιολογήται ξεκάθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!!!

Hip Hop.
Link to comment
Share on other sites

απ'τη πλευρά του εξίβρυση πρώτον.δεύτερον ήρθαμε στα χέρια γιατί δεν ήθελα να πάω στο τμήμα χωρίς λόγο και καθώς πήγαινα να φύγω θέλοντας ντε και καλά να πάμε στο τμήμα μου έκανε λαβή.Αυτός άπλωσε πρώτος χέρι.

 

Αν δεν ειχες ταυτοτητα πανω σου εχει το δικαωμα να σε παει για εξακριβωση. Αν δεν ακολουθησεις και αρνηθεις θεωρειτε αντισταση κατα της αρχης και μπορει να σε παει σηκωτο. Αυτα τα τυπικα. Τωρα αν δεν εκανες καμμια βλακειουλα με την παρεα σου πιθανον να προκειται για καποιον κομπλεξικο που ηθελε να πουλησει μουρη. Σε καθε περιπτωση καλυτερα να τον ακολουθουσες και μετα να συζητουσες το θεμα με τον διοικητη του, ωστε να τον κανεις ρομπα.

 

Στο βασικο θεμα, απο αυτα που διαβαζω σημερα το πρωι, μαλλον αυτο που φαινεται να εγινε ειναι οτι δεν υπηρχε απροκλητη επιθεση και μαλλον το ολο επεισοδιο μπορουσε να αποφευχθει χωρις να παθει κανενας τπτ. Επισης φαινεται να πληθαινουν οι μαρτυριες οτι ο αστυνομικος πυροβολησε εν ψυχρω, χωρις να ειναι σε κατασταση πανικου, και σημαδευοντας εν γνωση του τον 16χρονο. Αν ειναι ετσι τα πραγματα (και αυτο το σεναριο βεβαια μπαζει), ο αστυνομικος πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα, και το χρησιμοποιω εδω οσο πιο κυριολεκτικα γινεται.

 

Αντιθετα με τους περισσοτερους απο εσας που δηλωσατε οτι μαλλον αντιπαθειτε την αστυνομια, εγω τη σεβομαι, χωρις βεβαια να εχω καμμια ιδιαιτερη σχεση. Στο κατω κατω μετα απο την εισοδο των αστυνομικων σχολων στις παννελληνιες, αστυνομια εχει χασει πια το ιδεολογικο της στιγμα και εχει γεμισει απο νεους που ουσιαστικα ηθελαν οτι και ο μεσος ελληνας. Μια δουλεια "μηνας-μπαινει-μηνας-βγαινει", που θα τους εξασφαλιζε για μια ζωη. Αλλα περιμενω και απο αυτους να κανουν καλυτερα τη δουλεια τους.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά: αν το στρουμφάκι ήταν σε αυτοάμυνα και δέχθηκε επίθεση από μπουλούκι καλά να πάθει ο νεαρός. Αν δεν ήταν σε αυτοάμυνα και ήταν σε απλή συμπλοκή το στρουμφάκι πρέπει να μπει ισόβια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα το κρίνουμε ούτε εμείς ούτε τα κανάλια ούτε οι εφημερίδες ούτε κανείς παρά μόνο τα δικαστήρια. Το πρώτο που χρειάζεται πάντως είναι μια έρευνα σε τι κατάσταση είναι το (περίφημο) περιπολικό.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

 

★ ★ ★ ★ ★ ★

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά: αν το στρουμφάκι ήταν σε αυτοάμυνα και δέχθηκε επίθεση από μπουλούκι καλά να πάθει ο νεαρός. Αν δεν ήταν σε αυτοάμυνα και ήταν σε απλή συμπλοκή το στρουμφάκι πρέπει να μπει ισόβια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα το κρίνουμε ούτε εμείς ούτε τα κανάλια ούτε οι εφημερίδες ούτε κανείς παρά μόνο τα δικαστήρια. Το πρώτο που χρειάζεται πάντως είναι μια έρευνα σε τι κατάσταση είναι το (περίφημο) περιπολικό.

 

Από την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη θανατηφόρα συμπλοκή

...

 

Κατά τους ισχυρισμούς των Ειδικών Φρουρών - οι οποίοι βεβαίως θα ερευνηθούν αρμοδίως ως προς την ακρίβειά τους - το περιστατικό συνέβη ως εξής:

 

Περί την 21.00 ώρα της 6/12/2008 περιπολικό αυτοκίνητο του Αστυν. Τμήματος Εξαρχείων στο οποίο επέβαιναν δύο (2) Ειδικοί Φρουροί δέχθηκε επίθεση στη συμβολή Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου, με ρίψη αντικειμένων από τριάντα (30) άτομα περίπου.

 

Πρώτο λάθος: Δεν ζήτησαν ενισχύσεις. 2 εναντίον 30 δεν επιτίθεσαι, οπισθοχωρείς.

 

Μετά την αρχική επίθεση, το πλήρωμα του περιπολικού στάθμευσε το αυτοκίνητο επί της οδού Χ. Τρικούπη (πλησίον αστυν. δύναμης) και κατευθύνθηκαν πεζή προς τους επιτιθέμενους για την σύλληψή τους.

 

Δεύτερο λάθος: όχι μόνο δεν ζήτησαν ενισχύσεις, αλλά επέστρεψαν μετά και πήγαν να τα βάλουν μόνοι τους με όλο το πλήθος.

 

Οι συγκεντρωθέντες, πάντα κατά τους ισχυρισμούς των Ειδικών Φρουρών, επιτέθηκαν εκ νέου στους δύο Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι αντέδρασαν: ο μεν ένας δια ρίψεως χειροβομβίδας κρότου - λάμψεως, .

 

Τρίτο λάθος: Την χειροβομβίδα δεν την πετάς για πλάκα, αλλά σε συνεννόηση με τον δεύτερο. Όχι πετάει ένας χειροβομβίδα και ταυτόχρονα ο άλλος τραβάει πιστόλι.

 

ο δε άλλος με χρήση του υπηρεσιακού του όπλου πυροβολώντας τρεις φορές, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

 

Τέταρτο λάθος: Δεν βγάζεις όπλο παρά μόνο αν δεν αποδώσει η χειροβομβίδα, πράγμα απίθανο.

 

Πέμπτο λάθος: Ο πυροβολισμός έρχεται αφού πρώτα προειδοποιήσεις προφορικά. Στην συνέχεια ρίχνεις στον άερα και τέλος στο ψαχνό αλλά και πάλι όχι για να σκοτώσεις (στα πόδια π.χ.).

 

Τα παραπάνω δεν αναιρούν όσα είπα για το 16χρονο στο τρίτο ποστ, απεναντίας. Εφόσον υπάρχουν κακοί αστυνομικοί, ειδικά τότε, δεν πας να παίξεις την ζωή σου κορώνα γράμματα με ******** αναρχίας, αντιεξουσιασμού κτλ. Τι θα πει Εξάρχεια και αντιεξουσιαστες? Όποιος δεν γουστάρει νόμους και κράτη δεν τον κρατα κανεις με το ζορι. Υπαρχουν στους 2 μεγάλους Ωκεανούς αρκετα έρημα νησια χωρίς νομους που δεν θα τους ενοχλει κανεις. Από πότε δηλαδή δεν θα μπορει το περιπολικο να παει σε σημα επειδή θα δεχεται επιθεση. Τι ειναι αυτοι υπερανω του νομου? Να γινουμε ολοι ετσι αν ειναι,ζουγκλα δηλαδη.

 

Και εγώ τώρα αναρωτιέμαι τα εξής προφανή:

 

Oι γονείς του 16χρονου θα κατηγορηθούν και θα καταδικαστούν για αμελεια επιβλεψης ανηλικου, δηλαδή για το ότι ο ανήλικος υιός τους συμμετείχε σε επεισόδια, προκαλώντας φθορές, χρήση βίας, απειλή κατά της ζωής άλλων ανθρώπων κτλ; Επιπλέον, οι γονείς του ήξεραν ή όχι για την συμμετοχή του παιδιού τους σε τέτοιες ομάδες; Ήξεραν πού βρίσκονταν εκείνη την στιγμή;

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια ειναι λογικο αυτο που γινεται???ολη η Ελλαδα κατακαιγεται,τοσες περουσiew καταστραφηκαν...την πληρωσαν τοσοι ανθρωποι που δεν εφταιγαν σε τπτ κ χρειαζονται τεραστια ποσα για την επισκευη τους...στην τελικη δεν νομιζω να πυροβολισε ο αστυνομικος για την πλακα του..ελεος δηλαδη με το καθε κωλοπαιδο που το παιζει και αντιεξουσιαστης...
:w00t:
Link to comment
Share on other sites

. Σε κάθε περίπτωση δεν θα το κρίνουμε ούτε εμείς ούτε τα κανάλια ούτε οι εφημερίδες ούτε κανείς παρά μόνο τα δικαστήρια.

 

:rolleyes: Θα σου θυμίσω την περίπτωση Καλτεζά( και ίσως και χειρότερη), όταν το 1985 ο πρωταθλητής μπάτσος της σκοποβολής Μελίστας, σημάδεψε και σκότωσε στο σβέρκο, ένα 15χρονο πιτσιρικά.

Ο Μελίστας κυκλοφορεί ελεύθερα. :whistle:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

τρομποκοπ αυτα λεει η ανακοινωση της αστυνομιας που δεν την ιυοθετει και η ιδια..Λεει οτι συμφωνα με τους ειδικους φρουρους ετσι εγινε..Οι διαφοροι αυτοπτες μαρτυρες δινουν αλλη ιστορια.Εχουν γινει ηδη 2 καταθεσεις..
Link to comment
Share on other sites

τρομποκοπ αυτα λεει η ανακοινωση της αστυνομιας που δεν την ιυοθετει και η ιδια..Λεει οτι συμφωνα με τους ειδικους φρουρους ετσι εγινε..Οι διαφοροι αυτοπτες μαρτυρες δινουν αλλη ιστορια.Εχουν γινει ηδη 2 καταθεσεις..

 

Ναι, και το περίεργο πού ακριβώς είναι;

 

Τα παραπάνω είναι με βάση όσα λένε οι ίδιοι. Με βάση αυτά και μόνο, έχουν σίγουροι απόταξη και πολλά χρόνια φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

Το ξαναλεω οτι εγω ακουσα απο εναν αναρχικο που ηταν μεσα στους 25-30 οτι φορουσαν κρανη και κουκουλες πηγαιναν να σπασουν το περιπολικο και εκει εγινε το ολο σκηνικο. Τωρα οι μαρτυρες λενε οτι το σκηνικο εγινε στην καφετερεια που καθονταν τα παιδια. Μπορεις να πιστεψεις κανενα; Μπορεις να πεις οτι ο αστυνομικος πυροβολησε χωρις λογο; Μπορεις να δωσεις ελαφρηντικα στον αστυνομικο που αφαιρεσε μια ζωη με μια απλη κινηση του χεριου του;

 

Για μενα και οι μεν και οι δεν ειναι σκ@τ@. Ολοι εχουν ευθυνη. Και αυτοι που ξεκινησαν την επιθεση και αυτος που πυροβολησε. Η κοντρα δεν θα σταματησει ποτε και παντα θα εχουμε θυματα. Αν δεν σταματησουν να υπαρχουν καποιοι δεν προκειται να γινει δουλεια.

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...