kakiasmeno Δημ. July 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2005 Αγορασα εν τω μεσω των διακοπων μου βιβλιο ονοματι : Πιτσαρια η κολαση.. ακομα δεν το εχω διαβασει.. διαφαινεται ομως ενδιαφερον αρκετα... (επισης αγορασα κι αλλα 5 βιβλια που ακομα δεν προλαβα να ξεκινησω -με φαγαν οι δρομοι, ολη την ελλαδα εχω οργωσει λεμε-) και θα σας αναφερθω οταν μπορω να αποφανθω αν αξιζει... Υγ. Τα χιλια μυρια ευγε μου στον Νικος_ς3 γιατι τον γουσταρω αμα διαβαζει!!!! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...breath taking... http://www.chf.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. July 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2005 μόλις τελείωσα και το ''Ο εκδικητής'' (Φρέντερικ Φορσάιθ)...:) καταπληκτικό βιβλίο...ο συγγραφέας παρουσιάζει την γεμάτη δράση και μυστήριο ιστορία του, συνδιασμένη με ιστορικά στοιχεία που ξεκινούν από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, τις επιθέσεις τρομοκρατών κατά Αμερικάνικων στόχων και φτάνουν ώς την Αλ Κάιντα και τον σχεδιασμό των επιθέσεών της... αν μη τι άλλο , δεν το περίμενα τόσο δυνατό...φοβερές περιγραφές, ωραία πλοκή και πολύ ωραίο φινάλε..:) είχαν δίκιο οι κριτικές που έκαναν λόγο για νέο χρυσάφι του Φορσάιθ...:) next one is ''Ο Αλχημιστής'' (Paulo Coelho) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. July 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2005 next one is ''Ο Αλχημιστής'' (Paulo Coelho) :) Δεν το έχεις διαβάσει;; Απλά μοναδικο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. July 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2005 μόλις τελείωσα και το ''Ο εκδικητής'' (Φρέντερικ Φορσάιθ)...:) καταπληκτικό βιβλίο...ο συγγραφέας παρουσιάζει την γεμάτη δράση και μυστήριο ιστορία του, συνδιασμένη με ιστορικά στοιχεία που ξεκινούν από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, τις επιθέσεις τρομοκρατών κατά Αμερικάνικων στόχων και φτάνουν ώς την Αλ Κάιντα και τον σχεδιασμό των επιθέσεών της... αν μη τι άλλο , δεν το περίμενα τόσο δυνατό...φοβερές περιγραφές, ωραία πλοκή και πολύ ωραίο φινάλε..:) είχαν δίκιο οι κριτικές που έκαναν λόγο για νέο χρυσάφι του Φορσάιθ...:) Προσωπικά δεν μου άρεσε και τόσο. Είναι άνετο στην ανάγνωση, αλλά μου βγάζει κάτι σε σενάριο, απλή παράθεση γεγονότων, χωρίς τίποτα ιδιαίτερο. Όπως και να έχει είναι αρκετά καλό βιβλίο... Άσχετο, αλλά το "Ψηφιακό Οχυρό" ήτο στα ελληνικά; Τώρα διαβάζω Μαύρο Πύργο το 5ο (Οι Λύκοι της Κάλα), το οποίο για να το ξεκινήσω παράτησα στη μέση το "Οχτώ"... Αν και σε κανά δυό βδομάδες θα τα έχω τελειώσει και τα δύο. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. August 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2005 το "Ψηφιακό Οχυρό" ναι ήταν στα ελληνικά.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakiasmeno Δημ. August 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2005 χμ... διαβαζω τις τελευταιες αμαζονες... προς το παρον εχει αρκετο ενδιαφερον... ειδομεν... (ρε συ Νικος_ς3 ξανα-μανα- τα χιλια μυρια ευγε μου λεμε! με συγκινεις μπαγασακο!) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...breath taking... http://www.chf.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. August 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2005 το "Ψηφιακό Οχυρό" ναι ήταν στα ελληνικά.. Λαμπρά. Μια βόλτα μέχρι το βιβλιοπωλείο σήμερα, είναι νομίζω ενδεδειγμένη. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. August 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2005 Τελείωσα σήμερα το Harry Potter & The Half-Blood Prince! Θα έλεγα πως ήταν το alter ego του Order of Phoenix. Όπου το 5ο είχε δράση το 6ο είχε διαλόγους. Μου άρσε και αυτο πάρα πολύ, after all it's Harry Potter, μαγεία! Και δε μου λέτε τώρα, στο 7ο τι θα δούμε;; Δεν έχει πια Hogwarts;; Νομίζω θα γίνει ένας ψιλοχαμός! Δεν μπορώ να περιμένω!!! Ποιος να ήταν αυτος που πρώτος έμαθε για τα Hocruxes και πήρε το locket του Slytherin;; Ποιος άλλος ετκός απο τον Slughorn; Για να ντρέπεται να δώσει τη μνήμη στον Dumbledore είχε πλήρη συναίσθηση του τι είχε κάνει με τα Hocruxes o Voldemort. Αλλα δεν τον έχω ικανό να μπήκε στη σπηλια και να πήρε το μενταγίον. Μήπως το είπε σε κάποιον άλλο προηγουμένως; Και γιατι στο κάτω κάτω να ντρέπεται τόσο να δώσει αυτη τη ρημάδα την μνήμη στον Dumbledore; Στο κάτω κάτω απλα σε μια ερωτηση του Tom Riddle απάντησε. Εμένα μου κάνει πως για να ντρέπεται τόσο μάλλον και κάπου άλλου έχει ανοίξει το στόμα του... Και κάτι ακόμα, πως έπεσε το βιβλίο του Snape στα χέρια του HP; Ξεχάστηκε στο γραφείο του Slughorn απο τον πρήν κάτοχο του γραφείου, τον Snape χωρις ο Slughorn να γνωρίζει τίποτα, ή το βιβίο είχε κατασχεθεί απο τον Slughorn στα χρόνια που ο Snape ήταν μαθητής και άρα ο Slughorn ήξερε τι βιβλίο έδινε στον HP;; Χμμ, και πως μεταφράζεται το Half-Blood Prince στα ελληνικά;; "Ημίαιμος";; Το λεξικό λέει ετεροθαλής αλλα δεν νομίζω να εννοούσε αυτό η JKR... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. August 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2005 Χμμ, και πως μεταφράζεται το Half-Blood Prince στα ελληνικά;; "Ημίαιμος";; Το λεξικό λέει ετεροθαλής αλλα δεν νομίζω να εννοούσε αυτό η JKR... ;) ego tha to lega mallon : Mpastardos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. August 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2005 Και δε μου λέτε τώρα, στο 7ο τι θα δούμε;; Δεν έχει πια Hogwarts;; Νομίζω θα γίνει ένας ψιλοχαμός! Δεν μπορώ να περιμένω!!! Ποιος να ήταν αυτος που πρώτος έμαθε για τα Hocruxes και πήρε το locket του Slytherin;; Ποιος άλλος ετκός απο τον Slughorn; Για να ντρέπεται να δώσει τη μνήμη στον Dumbledore είχε πλήρη συναίσθηση του τι είχε κάνει με τα Hocruxes o Voldemort. Αλλα δεν τον έχω εικανό να μπήκε στη σπηλια και να πήρε το μενταγίον. Μήπως το είπε σε κάποιον άλλο προηγουμένως; Και γιατι στο κάτω κάτω να ντρέπεται τόσο να δώσει αυτη τη ρημάδα την μνήμη στον Dumbledore; Στο κάτω κάτω απλα σε μια ερωτηση του Tom Riddle απάντησε. Εμένα μου κάνει πως για να ντρέπεται τόσο μάλλον και κάπου άλλου έχει ανοίξει το στόμα του... Και κάτι ακόμα, πως έπεσε το βιβλίο του Snape στα χέρια του HP; Ξεχάστηκε στο γραφείο του Slughorn απο τον πρήν κάτοχο του γραφείου, τον Snape χωρις ο Slughorn να γνωρίζει τίποτα, ή το βιβίο είχε κατασχεθεί απο τον Slughorn στα χρόνια που ο Snape ήταν μαθητής και άρα ο Slughorn ήξερε τι βιβλίο έδινε στον HP;; Χμμ, και πως μεταφράζεται το Half-Blood Prince στα ελληνικά;; "Ημίαιμος";; Το λεξικό λέει ετεροθαλής αλλα δεν νομίζω να εννοούσε αυτό η JKR... ;) Για το πρώτο spoiler, νομίζω ότι η ιδέα σου είναι πολύ καλή, ωστόσο εγώ περιμένω πιο μεγάλη ανατροπή (δηλαδή να το έχει κάνει κάποιος από τους δικούς του). Για το δεύτερο, νομίζω ότι η εικασία σου είναι παρατραβηγμένη... Όσο για τη μετάφραση, έχουν ήδη ανακοινώσει το όνομα. Ο Χάρης Πότερ και ο Πρίγκηπας του Αίματος. Δε μου αρέσει καθόλου... :down: Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. August 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2005 Διασταυρωμένο αυτό; Επιτέλους!!!!!!!!! :yahoo: Ξέρουμε τίποτα για τα υπόλοιπα; το πηρα ηδη! (Το βρηκα στη Σκοπελο στα αγγλικα!) Το κακο ειναι οτι εχω φτασει μονο στον προλογο! (επιασα δουλεια με το που γυρισα) κι εχω φαει τα νυχια μου -κι ειπα να μη διαβασω βιβλιο στα αγγλικα φετος που κανω ισπανικα αλλα king ειναι αυτος... Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. August 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2005 Χάρυ Πόττερ και ο Πρίγκιπας του Αίματος;! Θεε μου άθλιο! Χάνεται τελιώς το νόημα της έκφρασης Half-Blood Prince και ότι τελικά αυτό αποδεικνύεται οτι σημαίνει... Το "Ημίαιμος" χίλιες φορές καλύτερο... Δηλαδή lewton πιστεύεις οτι ο μάγκας που βρήκε πρωτος το locket μπορεί να είναι κάποιος Death Eater;; Χμμ δεν είναι κακό, δεν είναι κακό! Στο δεύτερο spoiler δεν εικάζω κάτι, απλα δεν καταλαβα τι απο τα δυο έγινε τελικα! Το βιβλίο των φίλτρων του Χάρυ απλα είχε παραπέσει/ξεχαστεί απο τον Snape στο παλιο του γραφείο δηλαδή ε; Πάντως όπως το σκευτομαι τώρα πράγματι στο τέλος μπορεί να γίνουν οι ανατροπές των ανατροπών! Σε δύο χρόνια το τελευταίο εεεε;;; Άντε! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. August 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2005 Τελείωσα σήμερα το Harry Potter & The Half-Blood Prince! Θα έλεγα πως ήταν το alter ego του Order of Phoenix. Όπου το 5ο είχε δράση το 6ο είχε διαλόγους. Μου άρεσε και αυτο πάρα πολύ, after all it's Harry Potter, μαγεία! Και δε μου λέτε τώρα, στο 7ο τι θα δούμε;; Δεν έχει πια Hogwarts;; Νομίζω θα γίνει ένας ψιλοχαμός! Δεν μπορώ να περιμένω!!! Ποιος να ήταν αυτος που πρώτος έμαθε για τα Hocruxes και πήρε το locket του Slytherin;; H Rowling σε μια συνέντευξή της στον Emerson, τον Webmaster του mugglenet.com, λέει πως αυτός που κατέστρεψε το Hocruxe που ήταν στην σπηλιά είναι ο αδελφός του Sirious, ο Regulous. Αν θυμάστε, στο τέλος του σημειώματος υπογράφει ώς R.A.B, δηλαδή Regulous A. Black. Επίσης αν θυμάσαι απο το 5ο βιβλίο, ο αδερφός του Sirious, ο Regulous που ήταν θανατοφάγος είχε πεθάνει αλλα κανείς δεν ήξερε πως. Υπέθεταν ότι ο Voldemort είχε βάλει κάποιον απο τους υποτακτικούς του να τον σκοτώσουν γιατί δεν ήταν τόσο σημαντικός για να πεθάνει απο τα χέρια του Voldemort. Υποθέτω όμως ότι πρώτα ο Regulous κατέστρεψε το Horcuxe και μετά πεθανε, ίσως απο το δηλητήριο που βρισκόταν μέσα στο δοχείο. Με λίγα λόγια ο Regulous δεν ήταν προδότης αλλα κάτι σαν διπλός πράκτορας, σαν τον Snape, μόνο που ο Snape ήταν με την πλευρά των Θανατοφάγων. Ποιος άλλος ετκός απο τον Slughorn; Γιατί να ντρέπεται να δώσει τη μνήμη στον Dumbledore είχε πλήρη συναίσθηση του τι είχε κάνει με τα Hocruxes o Voldemort. Αλλα δεν τον έχω ικανό να μπήκε στη σπηλια και να πήρε το μενταγίον. Μήπως το είπε σε κάποιον άλλο προηγουμένως; Και γιατι στο κάτω κάτω να ντρέπεται τόσο να δώσει αυτη τη ρημάδα την μνήμη στον Dumbledore; Στο κάτω κάτω απλα σε μια ερωτηση του Tom Riddle απάντησε. Εμένα μου κάνει πως για να ντρέπεται τόσο μάλλον και κάπου άλλου έχει ανοίξει το στόμα του... Εγω πιστεύω ότι ο Slunghorn αισθάνεται ενοχές επειδή στην ουσία είναι αυτός που είπε στον Riddle για το πως δουλεύουν τα Horcuxes και άρα είναι και υπάιτιος που ο Voldemort ζει ακόμα. Καθαρές ενοχές λοιπόν... Και κάτι ακόμα, πως έπεσε το βιβλίο του Snape στα χέρια του HP; Ξεχάστηκε στο γραφείο του Slughorn απο τον πρήν κάτοχο του γραφείου, τον Snape χωρις ο Slughorn να γνωρίζει τίποτα, ή το βιβίο είχε κατασχεθεί απο τον Slughorn στα χρόνια που ο Snape ήταν μαθητής και άρα ο Slughorn ήξερε τι βιβλίο έδινε στον HP;; Ο Harry αν θυμάσαι δεν είχε δηλώσει το μάθημα των φίλτρων γιατί ήθελε να γλυτώσει απο τον Snape. Ομως το μάθημα το πήρε ο Slunghorn και ο Snape πηρε το μάθημα της Αμυνας κατα των σκοτεινών τεχνών. Έτσι ο Harry πήρε το μάθημα των φίλτρων αλλα δεν είχε βιβλίο και ζήτησε απο τον Slunghorn να του δώσει απο τα βιβλία των παρελθόντων μαθητών. Πιστεύω ότι ο Slunghorn του έδωσε καταλάθος το βιβλίο του Snape. Περισσότερες λεπτομέριες θα μάθουμε σίγουρα στο 7ο. Χμμ, και πως μεταφράζεται το Half-Blood Prince στα ελληνικά;; "Ημίαιμος";; Το λεξικό λέει ετεροθαλής αλλα δεν νομίζω να εννοούσε αυτό η JKR... ;) κανονικά θα πρέπει να μεταφράζεται "Ο Χάρυ Πότερ και ο ημιαιμος πρίγκιπας" αλλα ο αγγλικός τίτλος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την πλοκή του 6ου βιβλίου και βγάζει νόημα.... στα ελληνικά σίγουρα δεν θα βγάζει καθόλου νόημα ο τίτλος. Ιδωμεν... Πιστεύω να βοήθησα :) Κάτε άσχετο, μήπως δεν έπρεπε να δώσω τόσες πολλές πληροφορίες ??? :p Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. August 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2005 Μάλλον δεν έπρεπε. Ευτυχώς που δεν τις διάβασα (δεν το έχω διαβάσει ακόμη το βιβλίο). Εν τω μεταξύ ο τίτλος στα ελληνικά δεν θα ήταν "Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηπας"; Άλλαξε τελικά; Όπως και να 'χει, φαντάζομαι μέχρι τον Δεκέμβριο που θα κυκλοφορήσει ίσως ξανασκεφτούν τον τίτλο. Σήμερα τελείωσα το πέμπτο μέρος του Μαύρου Πύργου (οι Λύκοι της Κάλα). Αν και περίμενα περισσότερο σασπενς στην μάχη με τους Λύκους, εντούτοις οι εντυπώσεις μου είναι φυσικά θετικές. Αναμένω το 6ο με τρελλό ενδιαφέρον αν και προσωπικά δεν μου άρεσε που πρόσθεσε και το Σάλεμς Λοτ στο βιβλίο. Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό έργο, όχι τρομακτικό, αλλά περιπετειώδες, γεμάτο σασπένς και αγωνία. Τώρα επιστρέφω στο "Οχτώ" και ευελπιστώ μέχρι το τέλος Αυγούστου να το έχω τελειώσει όπως και τα "Ψηφιακό Οχυρό" και "Η Άνοδος της Βαβυλώνας". Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. August 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2005 Μάλλον δεν έπρεπε. Ευτυχώς που δεν τις διάβασα (δεν το έχω διαβάσει ακόμη το βιβλίο). Εν τω μεταξύ ο τίτλος στα ελληνικά δεν θα ήταν "Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηπας"; Άλλαξε τελικά; Όπως και να 'χει, φαντάζομαι μέχρι τον Δεκέμβριο που θα κυκλοφορήσει ίσως ξανασκεφτούν τον τίτλο. Σήμερα τελείωσα το πέμπτο μέρος του Μαύρου Πύργου (οι Λύκοι της Κάλα). Αν και περίμενα περισσότερο σασπενς στην μάχη με τους Λύκους, εντούτοις οι εντυπώσεις μου είναι φυσικά θετικές. Αναμένω το 6ο με τρελλό ενδιαφέρον αν και προσωπικά δεν μου άρεσε που πρόσθεσε και το Σάλεμς Λοτ στο βιβλίο. Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό έργο, όχι τρομακτικό, αλλά περιπετειώδες, γεμάτο σασπένς και αγωνία. Τώρα επιστρέφω στο "Οχτώ" και ευελπιστώ μέχρι το τέλος Αυγούστου να το έχω τελειώσει όπως και τα "Ψηφιακό Οχυρό" και "Η Άνοδος της Βαβυλώνας". Εγώ σήμερα θα το τελειώσω μάλλον!Ο stephen king πέρασε τον εαυτό του!Τρομερό βιβλίο με τρομερή πλοκή και αναπάντεχα γεγονότα! Το επόμενο ξέρουμε πότε βγαίνει?Ανυπομονώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. August 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2005 Εγώ σήμερα θα το τελειώσω μάλλον!Ο stephen king πέρασε τον εαυτό του!Τρομερό βιβλίο με τρομερή πλοκή και αναπάντεχα γεγονότα! Το επόμενο ξέρουμε πότε βγαίνει?Ανυπομονώ! Το νωρίτερο Νοέμβριο. Το τελευταίο σίγουρα το 2006, μάλλον Μάρτιο. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. August 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2005 popo trela me ton hp kai ton mpastardela pringipa :p .... anyway prin apo ena 10lepto teleiosa to Digital Fortress...tromero mou arese para poli. Skeftomai tora na teleioso apo ton Dan Brown me tous illuminati gia peite mou entiposeis apo to teleuteo kalo eitane? aaa etimazete na vgalei kana allo vivlio? thnx paides Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freckles Δημ. August 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2005 Το Illuminati είναι πολύ καλό, για μένα μεταξύ Κώδικα DaVinci και Αρκτικού Κύκλου (έχει και περιπέτεια και μαθαίνεις και πολλά πράγματα) / Digital Fortress (τα δύο τελευταία θεωρώ ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο). Σήμερα διάβαζα κάπου ότι το βιβλίο που ετοιμάζει, το "Κλειδί του Σολομώντα" θα είναι η μεγάλη έκπληξη, αφού θα προσπαθήσει να λύσει τον 4ο γρίφο του Kryptos (μέσω του Ρόμπερτ Λάνγκτον φυσικά).. ξέρετε, το κρυπτογραφημένο γλυπτό που βρίσκεται έξω από τα γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια. Γίνεται χαμός σε διαδικτυακούς τόπους από ομάδες ερασιτεχνών - και μη - κρυπτογράφων που προσπαθούν να σπάσουν τον κώδικα πριν από τον Brown.. για να δούμε, έχει πολύ ενδιαφέρον.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nyo_One Δημ. August 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2005 freckles το Digital Fortress είναι καλό?? Έχω διαβάσει τα Illuminati, Κώδικας Da Vinci κ Αρκτικό Κύκλο κ μπορώ να πώ πως αυτό που με "απογοήτευσε" ήταν οτι ο Dan Brown ακολουθεί ακριβώς το ίδιο στυλ γραφής (εκεί που κορυφώνεται η δράση τελειώνει το κεφάλαιο κ σε πηγαίνει κάπου ασχετα...) κ οτι ειδικά στον Αρκτικό Κύκλο,πάνω στο σκάφος του ωκεανολόγου (μου διαφεύγει το όνομα του αυτή τη στιγμη) ένιωσα πως γράφει πράγματα απλά κ μόνο για να γεμίσει σελίδες..Αλλα σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλός..Όποιος δεν τα έχει διαβάσει (υπάρχει άραγε κάποιος? :) ), ας το κάνει!! :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. August 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2005 (εκεί που κορυφώνεται η δράση τελειώνει το κεφάλαιο κ σε πηγαίνει κάπου ασχετα...) exeis dikio einai pragmatika poli ekneuristiko...stin korifosh ...tsap kai se petaei kapou asxeta kata ta alla mou aresei to stil pou grafei... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freckles Δημ. August 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2005 @ Nyo_One: Όπως είπα, το Digital Fortress (Ψηφιακό Οχυρό, ελληνιστί) για μένα είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Αρκτικό Κύκλο. Αγωνία, ανατροπές, κλασικός Brown όπως είπε και πιο πάνω ο Nikos_s3. Παραθέτω το κειμενάκι στο οπισθόφυλλο της Αγγλικής έκδοσης (δεν έχω την ελληνική) για να πάρεις μια ιδέα: "When the National Security Agency's invincible code-breaking machine encounters a mysterious code it cannot break, the agency calls in its head cryptographer, Susan Fletcher, a brilliant, beautiful mathematician. What she uncovers sends shock waves through the corridors of power. The NSA is being held hostage - not by guns or bombs, but by a code so complex that if released would cripple U.S. intelligence. Caught in an accelerating tempest of secrecy and lies, Fletcher battles to save the agency she believes in. Betrayed on all sides, she finds herself fighting not only for her country but for her life, and in the end, for the life of the man she loves..." Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imela Δημ. August 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2005 Πριν από λίγες μέρες τελείωσα το Ζαχίρ... Για αυτούς που διαβάζουν Coelho γιατί τον θαυμάζουν σαν προσωπικότητα και άνθρωπο, και έχουν νοιώσει τα βιβλία του και έχουν νοιώσει κάτι παραπάνω από απλοί αναγνώστες μέσα από αυτά σίγουρα πρέπει να το διαβάσουν.. Όχι για την υπέροχη πλοκή ή τα μυνήματα που περνάει κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης όπως για παράδειγμα ο αλχημιστής ή το ο διάβολος και η δεσποινιδα πριμ, ή το η βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει, τα οποία είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ απο την πρώτη στιγμη. Πρέπει να το διαβάσουν για το υπέροχο συναίσθημα που σε κυριεύει μόλις το κλείσεις.. Είναι πολύ κοντά στον τρόπο γραφής του 11 λεπτά που εμένα προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ από όλα του τα βιβλία. Απλά το Ζαχίρ δεν ήταν καλύτερο. Για όσους διαβάζουν Coelho γιατί ο Αλχημιστής όντως ήταν φανταστικό βιβλίο μάλλον δε θα τους αρέσει... Φιλικά, *imela* "Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποδεσμευόμαστε από κάποια πράγματα. Να τα αφήνουμε. Να λυτρωνόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς δε παίζει με σημαδεμένη τράπουλα, μερικές φορές κερδίζουμε και μερικές χάνουμε. Μην ελπίζετε να σας δώσουν κάτι πίσω, να σας αναγνωρίσουν τις προσπαθειές σας, να ανακαλύψουν τη μεγαλοφυϊα σας, να κατανοήσουν την αγάπη σας. Κλείστε την πόρτα, αλλάξτε δίσκο, καθαρίστε το σπίτι σας, τινάξτε τη σκόνη. Σταματήστε να είστε αυτός που ήσασταν και μεταμορφωθείτε σε αυτόν που είστε." Ζαχίρ Παράθεση http://img299.imageshack.us/img299/9159/dsc004803bs.jpg God is a DJ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. August 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2005 Το νωρίτερο Νοέμβριο. Το τελευταίο σίγουρα το 2006, μάλλον Μάρτιο. Πάντως στην τελευταία σελίδα λέει ότι θα βγούν και το 6ο και το 7ο το 2005,αν και δεν το πολυπιστεύω. Πάντως αν βγει Νοέμβριο το 6ο δεν θα περιμένουμε πολύ! Τρομερό και το 5ο βιβλίο!Συναρπαστικό! ps κανένα e-mail για επικοινωνία με τις εκδόσεις bell έχουμε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. August 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2005 μόλις γύρισα από τις οληγοήμερες διακοπές μου και λογικό και αναμενόμενο να γράψω εδώ τα νεότερα μου από τους μαγικούς κόσμους των βιβλίων..:) τελείωσα λοιπόν σε χρόνο dt το ''Ο Αλχημιστής'' (Paulo Coelho) καθώς και το ''ο Διάολος και η δεσποινίδα Πρίμ'' του ιδίου...:) και τα 2 καταπληκτικά και μοναδικά όπως πολύ καλά έγραψε και η imela παραπάνω..;) τώρα διαβάζω το ''Το σμήνος των σπουργιτιών'' (Takashi Matsuoka) και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό..:) ..Σε κανά 2 μέρες θα έχω την τελική κριτική μου...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. August 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2005 Πριν από λίγες μέρες τελείωσα το Ζαχίρ... Για αυτούς που διαβάζουν Coelho γιατί τον θαυμάζουν σαν προσωπικότητα και άνθρωπο, και έχουν νοιώσει τα βιβλία του και έχουν νοιώσει κάτι παραπάνω από απλοί αναγνώστες μέσα από αυτά σίγουρα πρέπει να το διαβάσουν.. Όχι για την υπέροχη πλοκή ή τα μυνήματα που περνάει κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης όπως για παράδειγμα ο αλχημιστής ή το ο διάβολος και η δεσποινιδα πριμ, ή το η βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει, τα οποία είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ απο την πρώτη στιγμη. Πρέπει να το διαβάσουν για το υπέροχο συναίσθημα που σε κυριεύει μόλις το κλείσεις.. Είναι πολύ κοντά στον τρόπο γραφής του 11 λεπτά που εμένα προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ από όλα του τα βιβλία. Απλά το Ζαχίρ δεν ήταν καλύτερο. Για όσους διαβάζουν Coelho γιατί ο Αλχημιστής όντως ήταν φανταστικό βιβλίο μάλλον δε θα τους αρέσει... Φιλικά, *imela* "Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποδεσμευόμαστε από κάποια πράγματα. Να τα αφήνουμε. Να λυτρωνόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς δε παίζει με σημαδεμένη τράπουλα, μερικές φορές κερδίζουμε και μερικές χάνουμε. Μην ελπίζετε να σας δώσουν κάτι πίσω, να σας αναγνωρίσουν τις προσπαθειές σας, να ανακαλύψουν τη μεγαλοφυϊα σας, να κατανοήσουν την αγάπη σας. Κλείστε την πόρτα, αλλάξτε δίσκο, καθαρίστε το σπίτι σας, τινάξτε τη σκόνη. Σταματήστε να είστε αυτός που ήσασταν και μεταμορφωθείτε σε αυτόν που είστε." Ζαχίρ Όντως το Ζαχίρ είναι πάρα πολύ καλό βιβλίο :) Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts