Jump to content

[iOS 2] Activate / Jailbreak / Unlock για iPhone 3G


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου θέματος περιλαμβάνει αναλυτικούς οδηγούς για όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για Jailbreak του Apple iPhone 3G. Ενημερώνεται συχνά ώστε να περιλαμβάνει καινούρια δεδομένα και τα σημαντικότερα από τα θέματα τα οποία συζητούνται στις επόμενες σελίδες. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ανατρέξτε σε αυτούς τους οδηγούς προτού υποβάλετε κάποια ερώτηση, το πιθανότερο είναι ότι η απάντηση στην ερώτηση σας καλύπτεται ήδη.

 

  • Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό iStudy ο οποίος καλύπτει σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν στο iPhone και τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την τοποθεσία http://www.appledailytimes.com/download/

 

 

  • Εάν επιθυμείτε να ελέγξετε την έκδοση firmware/baseband στη συσκευή σας πριν προχωρήσετε σε activate/jailbreak/unlock πραγματοποιήστε "slide for emergency" και καλέστε τον αριθμό *3001#12345#*

 

Η συσκευή iPhone 3G στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τη Vodafone και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το ίδιο ισχύει και για συσκευές οι οποίες έχουν αγοραστεί από την Vodafone και την TIM Ιταλίας. Στις υπόλοιπες χώρες, η συσκευή 3G πωλείται κλειδωμένη σε συγκεκριμένους παροχείς κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι συνεργάζονται με την Apple.

 

Αν και η συσκευή διατίθεται ξεκλειδωμένη, εξακολουθούν να υφίστανται κάποιοι περιορισμοί. Συγκεκριμένα, η Apple δεν επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών οι οποίες τροποποιούν αρχεία συστήματος ή/και διακινούν ενδεχόμενα πειρατικό περιεχόμενο. Για να εκμεταλλευτείτε απόλυτα τις δυνατότητες της συσκευής και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος, μπορείτε να κάνετε jailbreak στη συσκευή. Δηλαδή, να απαλείψετε τον έλεγχο και τους περιορισμούς από την Apple. Η μοναδική μέθοδος η οποία επιτρέπει το jailbreak, αφορά σε pwn της συσκευής, μια διαδικασία η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση τροποποιημένων αρχείων firmware από τα οποία έχουν απαλειφθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την Apple με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων δημιουργών οι οποίες δεν φέρουν την έγκριση της Apple.

 

Όσοι έχετε αγοράσει κλειδωμένες συσκευές 3G από το εξωτερικό, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις συσκευές σας μέσω του "yellowsn0w". Στην περίπτωση αυτή, το jailbreak στη συσκευή είναι επιβεβλημένο, ώστε να επιτραπεί η εγκατάσταση του πακέτου το οποίο θα διεκπεραιώσει το ξεκλείδωμα της συσκευής.

 

Στο θέμα αυτό περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις εξελίξεις αναφορικά με το Jailbreak καθώς και σύνδεσμοι για αναλυτικούς και εικονογραφημένους οδηγούς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 930
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pwnage project v2

 

Τα PwnageTool (Mac) και WinPwn (Windows) αυτοματοποιούν jailbreak μέσω της χρήσης τροποποιημένων αρχείων .ipsw από το iTunes. Η μέθοδος αυτή είναι, πέρα από κάθε αναμφιβολία, η ευκολότερη, η πιο αξιόπιστη και η εν δυνάμη "ανθεκτικότερη" από όσες είχαμε στη διάθεση μας μέχρι σήμερα.

 

Η επιτυχία της μεθόδου θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη για οποιεσδήποτε μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού όσον αφορά στις συσκευές 3G.

 

Η μέθοδος στηρίζεται σε ένα exploit το οποίο βρέθηκε στα κατώτερα επίπεδα του bootloader για το iPhone και το iPod Touch, και για την εκμετάλλευση του είναι απαραίτητο η συσκευή να έχει τεθεί σε DFU mode, μια κατάσταση η οποία μας επιτρέπει να επέμβουμε στη συσκευή χωρίς το iTunes να έχει την δυνατότητα να παρέμβει κατά την αναβάθμιση του λογισμικού. Με βάση αυτή τη μέθοδο, επιτυγχάνεται η τροποποίηση της συσκευής ούτως ώστε να δέχεται κώδικα ο οποίος δεν φέρει την υπογραφή της Apple.

 

Η αναβαθμισμένη έκδοση Pwnage v2 προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 

  • Activate/Jailbreak/Unlock του iPhone 2G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, 2.2, 2.2.1
  • Activate/Jailbreak του iPod Touch 1G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, 2.2, 2.2.1 (το jailbreaking του iPod Touch 2G δεν υποστηρίζεται προς το παρόν).
  • Activate/Jailbreak του iPhone 3G (με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, 2.2, 2.2.1)· για το Unlock της συσκευής 3G εγκαταστήστε από Cydia/Installer το πακέτο "yellowsn0w".

Επιπλέον, πέρα από την δυνατότητα Activate/Jailbreak/Unlock προσφέρονται και πληθώρα άλλων λειτουργιών.

 

Αναφέρονται ενδεικτικά:

 

  • διαμόρφωση της χωρητικότητας του system partition
  • εγκατάσταση εφαρμογών κατά τη διαδικασία του Jailbreak (συμπεριλαμβανομένων των installer και cydia)

Για ακόμη ευκολότερη και ταχύτερη διεξαγωγή jailbreak στη συσκευή κυκλοφορεί μια απλοποιημένη μορφή pwnage η οποία ονομάζεται quickpwn. Μέσω της εφαρμογής αυτής μπορεί να πραγματοποιηθεί pwn και jailbreak χωρίς να είναι απαραίτητη η δημιουργία από τον χρήστη custom ipsw (δημιουργείται αυτόματα) ενώ η όλη διαδικασία είναι ανεξάρτητη από το iTunes.

 

Το quickpwn προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 

  • Activate/Jailbreak/Unlock του iPhone 2G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, 2.2, 2.2.1
  • Activate/Jailbreak του iPod Touch 1G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, 2.2, 2.2.1
  • Activate/Jailbreak του iPhone 3G με εγκατεστημένη την έκδοση firmware 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, 2.2, 2.2.1

Για να χρησιμοποιήσετε το PwnageTool 2.x/WinPwn 2.x με σκοπό να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε στη συσκευή μια custom έκδοση της firmware 2.x, η συσκευή θα πρέπει να είναι pwned. Το pwned πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την εγκατάσταση της custom ipsw. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να θέσετε τη συσκευή σε DFU mode

 

Για να πραγματοποιήσετε pwn στη συσκευή και να εγκαταστήσετε την έκδοση firmware 2.x, ακολουθήστε τους οδηγούς ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.

 

Με τις pwn εφαρμογές (winpwn/pwnagetool) είναι απαραίτητο το pwn για μια και μοναδική φορά, τη φορά αυτή η συσκευή θα πρέπει να μπει σε DFU mode. Αφού η συσκευή γίνει pwn, σε μελλοντικές αναβαθμίσεις θα πρέπει απλά να δημιουργηθεί το αρχείο custom ipsw μέσω των εφαρμογών και ακολούθως η συσκευή να μπει σε recovery mode και να γίνει restore μέσω iTunes.

 

Με τις quickpwn εφαρμογές για mac και windows θα πρέπει να έχει προηγηθεί στη συσκευή restore σε κάποια εργοστασιακή ipsw. Ακολούθως, με την εκτέλεση του quickpwn και την επιλογή της αντίστοιχης ipsw, η συσκευή γίνεται pwn και περνάνε σε αυτήν οι εφαρμογές installer/cydia/bootneuter και custom logos [ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε]. Η συσκευή μπορεί να αναβαθμιστεί σε custom ipsw έπειτα από χρήση του quickpwn αλλά το αρχείο custom ipsw για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω iTunes θα πρέπει να κατασκευαστεί με κάποια από τις pwn εφαρμογές. Η χρήση του quickpwn είναι ανεξάρτητη από το iTunes.

 

!
Το quickpwn στις συσκευές 3G, διεκπεραιώνει απλά το Jailbreking. Το activation και το unlock θα πρέπει να διεξαχθούν μέσω iTunes (στην περίπτωση που οι συσκευές έχουν εργοστασιακό ξεκλείδωμα) ή μέσω Cydia/Installer ή υπολογιστή (στην περίπτωση κατά την οποία οι συσκευές είναι κλειδωμένες σε κάποιον παροχέα).

 

Εικονογραφημένοι οδηγοί στα ελληνικά:

Link to comment
Share on other sites

Α. Activate/Unlock εργοστασιακά ξεκλειδωμένων συσκευών.

  1. Ενώνουμε τη συσκευή στο iTunes και πραγματοποιούμε restore στην εργοστασιακή έκδοση firmware που θέλουμε να έχουμε στη συσκευή μας.
  2. Τοποθετούμε μέσα (αν δεν έχουμε ήδη) μια κάρτα SIM.
  3. Το iTunes μας ενημερώνει ότι η συσκευή ξεκλειδώθηκε και με δεύτερο μήνυμα ότι το activation εκτελείται και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί
  4. Το activation ολοκληρώνεται και ενημερωνόμαστε σχετικά στην οθόνη της συσκευής.
    http://img113.imageshack.us/img113/8696/525bp7.gif
  5. Τρέχουμε το quickpwn (αφού κλείσουμε iTunes και iTunes helper) και ακολουθούμε τον οδηγό.
  6. Η συσκευή είναι έτοιμη.

 

Β. Unlock εργοστασιακά κλειδωμένων συσκευών (σε αυτήν την περίπτωση το Activation διεξάγεται μέσω quickpwn).

 

1η μέθοδος (μέσω της συσκευής): Αφού πραγματοποιήσουμε jailbreak στη συσκευή και απενεργοποιήσουμε το PIN, εγκαθιστούμε μέσω Cydia/Installer το πακέτο "yellowsn0w" το οποίο αναλαμβάνει να ξεκλειδώσει την έκδοση baseband 2.28.00 (αντίστοιχη της έκδοσης firmware 2.2). Για την εγκατάσταση του πακέτου θα πρέπει, αρχικά, να προσθέσουμε τα ακόλουθα sources:

 

 

 

2η μέθοδος (μέσω του υπολογιστή): Εγκαθιστούμε στον υπολογιστή την εφαρμογή SneGo!Vik (mac, windows) η οποία θα αναλάβει το ξεκλείδωμα της έκδοσης baseband 2.28.00 (αντίστοιχη της έκδοσης firmware 2.2).

 

  1. Connect your jailbroken iPhone to the computer.
  2. Warning! This tool needs to be run only on sim-locked 3G iphone. Otherwise it will not work and don’t say you have not been warned.
  3. Push the snowman (snowman may push you back).
  4. Restart the iPhone. It will do a second restart once the tool is done automatically.

Προτού εκτελέσετε την εφαρμογή SneGo!Vik θα πρέπει να πραγματοποιήσετε Jailbreak στο εργοστασιακά κλειδωμένο iPhone 3G (μην χρησιμοποιήσετε το SneGo!Vik εάν η συσκευή σας δεν είναι εργοστασιακά κλειδωμένη σε κάποιον παροχέα κινητής τηλεφωνίας!). Αφού ενώσετε τη συσκευή στον υπολογιστή, επιλέξτε την εικόνα με τον χιονάνθρωπο και η εφαρμογή θα αναλάβει το ξεκλείδωμα. Επανεκκινήστε τη συσκευή. Μετά το πέρας της διαδικασίας η εφαρμογή θα πραγματοποιήσει, εκ νέου, αυτόματη επανεκκίνηση στη συσκευή, η οποία θα είναι πλέον ξεκλειδωμένη και έτοιμη προς χρήση με οποιανδήποτε κάρτα SIM.

 

  • SheGo!vik (Windows-версия): http://russianiphone.ru/archives/4605
    • Windows XP/Vista/Seven x86 x64
    • Framework 2.0+
    • iTunes 8.0.2+
    • Jailbroken iPhone 3G

    http://img232.imageshack.us/img232/3585/23884874my4.png

    [*][Mac OS X] SneGo!vik Is Here!: http://russianiphone.ru/archives/4751

    • Mac OS X 10.5.x
    • iTunes 8.0.2+
    • Jailbroken iPhone 3G

    http://img294.imageshack.us/img294/9403/snegovikle5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οταν με το καλο βγει η 2.2 διαβασα πως σβηνονται ολες οι εφαρμογες που εχεις περασει απο cydia.

Οταν ομως σπασεις και την 2.2 μετα τη γινετε? πρεπει να ξαναπερασεις της εφαρμογες?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ναι. Υπήρξε παλαιότερη αναφορά από την Dev Team ότι γίνονται προσπάθειες να προστεθεί δυνατότητα για "update" των custom ipsws πέρα από "restore", όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις εργοστασιακές. Υποθέτω όμως ότι το unlock του 3G και το jailbreak του iPod 2G απορροφά πλέον τον περισσότερο από τον χρόνο τους κι ενδεχομένως το project για το update να πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

 

Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τον χρόνο που χρειάζεται για να ξαναπεράσεις τις εφαρμογές σου μετά το restore.

 

1. Μπορείς να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές κατά το jailbreak χρησιμοποιώντας το PwnageTool/Winpwn (advanced/expert mode).

 

Παρεμπιπτόντως το WinPwn θα αναβαθμιστεί στις επόμενες ώρες για να περιλαμβάνει την έκδοση 2.1 σύμφωνα με ανακοίνωση στο site του δημιουργού.

 

2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το AptBackup από Cydia. Διάβασε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

A ωραια. Επειδη κανα 2 εφαργμογες τις εχω αγορασει...Απο cydia οχι απο appstore...Με αυτες...Δεν πιστευς να ξαναθελουν πληρωμη...
Link to comment
Share on other sites

γεια σας παιδιά,έκανα jailbreak το iphone μέσω quickpwn και μετά αφού ολοκληρώθηκε δεν μου αναγνώριζε την κάρτα sim και αναγκάστηκα να Κάνω restore για να επανέλθει και να έχω σήμα.Μήπως πρέπει να κάνω το jailbreak χώρις να είναι μέσα η sim?Ξέρει κανείς τίποτα?Ευχαριστώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Summer has just come!

Link to comment
Share on other sites

γεια σας παιδιά,έκανα jailbreak το iphone μέσω quickpwn και μετά αφού ολοκληρώθηκε δεν μου αναγνώριζε την κάρτα sim και αναγκάστηκα να Κάνω restore για να επανέλθει και να έχω σήμα.Μήπως πρέπει να κάνω το jailbreak χώρις να είναι μέσα η sim?Ξέρει κανείς τίποτα?Ευχαριστώ.

 

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το 3G αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις πρώτα μέσω iTunes πριν τρέξεις το Quickpwn.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά έχω ζαλιστεί :P

τελικά στο iphone 3g γίνεται jailbreak η όχι?? :S

αα και το ρον τι ακριβώς είναι ??

(είμαι λίγο n00b αλλα θα μάθω)

Link to comment
Share on other sites

Σε mac η σε windows εκανες την διαδικασια? Επισης τι εννοεις δεν αναγνωριζει καρτα σιμ? Γραφει sim locked κ δεν βγαζει την επιλογη unlocked η βαζεις υο πιν κανονικα αλλα δεν βγαζει σημα..?
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά έχω ζαλιστεί :P

τελικά στο iphone 3g γίνεται jailbreak η όχι?? :S

αα και το ρον τι ακριβώς είναι ??

(είμαι λίγο n00b αλλα θα μάθω)

 

Βεβαίως και γίνεται jailbreak φίλε.. Unlock μέσω software δεν υποστηρίζεται ακόμα..

διάβασε το παρακάτω thread και θα σου λυθούν πολλές από τις απορίες...

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=222188

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το 3G αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις πρώτα μέσω iTunes πριν τρέξεις το Quickpwn.

 

Ναι! Αυτό είναι! Την έπαθα και εγώ χθες. Προφανώς το j/b προσπερνά το activate με κάποιο τρόπο...

Link to comment
Share on other sites

το προσπερνά γιατί το quickpwn δεν κάνει activate. Μόνο το winpwn το οποίο ακόμα δεν βγήκε για 2.1
Link to comment
Share on other sites

Παρεμπιπτόντως το WinPwn θα αναβαθμιστεί στις επόμενες ώρες για να περιλαμβάνει την έκδοση 2.1 σύμφωνα με ανακοίνωση στο site του δημιουργού.

 

αν δεις την ημερομηνια (14 Σεπτεμβρη) του τελευταιου ποστ μπορεις να καταλαβεις αν θα γινει ποτε.... κριμα γιατι δεν εχω χρονο να ασχοληθω με quickpwn και μου λειπουν καποιες εφαρμογες που θελουν jb...

Link to comment
Share on other sites

Πως είναι δυνατόν να μην έχεις χρόνο να ασχοληθείς με το QUICKpwn αλλά με το winpwn??!?! Το quickpwn είναι αρκετά εύκολο και πιο γρήγορο απ'ότι το winpwn. Aν είσαι σε 2.1 χωρίς jailbreak για αυτόν τον λόγο τότε μην μένεις άλλο. Χρησιμοποίησε quickpwn αμέσως. Σε 5' είσαι με jailbreak
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ρε παιδιά πριν κάνουμε jailbreak μέσο quickpwn τι? χρειάζεται να κάνω μεσο του itunes ωστε μετά το jailbreak να έχει σήμα?
Link to comment
Share on other sites

Χθες έκανα το πρώτο μου jailbreak σε 3G με quickpwn.

 

Η διαδικασία έχει ως ακολούθως:

 

  1. Ενώνουμε τη συσκευή στο iTunes και κάνουμε restore στην 2.1 (εργοστασιακή)
  2. Τοποθετούμε μέσα (αν δεν έχουμε ήδη) μια κάρτα SIM.
  3. Το iTunes μας ενημερώνει ότι η συσκευή ξεκλειδώθηκε και με δεύτερο μήνυμα ότι το activation εκτελείται και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί
  4. Το activation ολοκληρώνεται και ενημερωνόμαστε σχετικά στην οθόνη της συσκευής.
  5. Τρέχουμε το quickpwn (αφού κλείσουμε iTunes και iTunes helper) και ακολουθούμε τον οδηγό.
  6. Η συσκευή είναι έτοιμη.

 

Υ.Γ. Ακόμη κι αν χρησιμοποιούσαμε winpwn δεν θα έπρεπε να επιλέξουμε activate στο advanced mode.

Link to comment
Share on other sites

Χθες έκανα το πρώτο μου jailbreak σε 3G με quickpwn.

 

Η διαδικασία έχει ως ακολούθως:

 

  1. Ενώνουμε τη συσκευή στο iTunes και κάνουμε restore στην 2.1 (εργοστασιακή)
  2. Τοποθετούμε μέσα (αν δεν έχουμε ήδη) μια κάρτα SIM.
  3. Το iTunes μας ενημερώνει ότι η συσκευή ξεκλειδώθηκε και με δεύτερο μήνυμα ότι το activation εκτελείται και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί
  4. Το activation ολοκληρώνεται και ενημερωνόμαστε σχετικά στην οθόνη της συσκευής.
  5. Τρέχουμε το quickpwn (αφού κλείσουμε iTunes και iTunes helper) και ακολουθούμε τον οδηγό.
  6. Η συσκευή είναι έτοιμη.

 

Υ.Γ. Ακόμη κι αν χρησιμοποιούσαμε winpwn δεν θα έπρεπε να επιλέξουμε activate στο advanced mode.

 

για να καταλαβω τι ακριβως πρεπει να κανω?Ειχα την 2.0.1 και με quickpwn εκανα Jailbreak αλλα επαθα και εγω το ιδιο,δεν μου αναγνωριζε την καρτα δεν ειχα δικτυο.Εκανα restore την 2.1 μεσο του itunes.Εαν προσπαθησω με quickpwn ακριβως οπως λεει ο οδηγος παλι το ιδιο θα παθω.Βοηθησε με τι ακριβως πρεπει να κανω.

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω να γινετε πιο λεπτομερεστερη απο αυτην την οποια ηδη σου εδωσαν!!!!

 

εαν βαζεις το pin και παρολαυτα δεν σου δειχνει σημα φταινε τα mac ...

εγω αυτο το προβλημα ειναι το μονο εμποδιο που ειχα...ευκολα και απλα εκανα ολη την ιστορια σε XP και τελειωσε το πανηγυρι..

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω να γινετε πιο λεπτομερεστερη απο αυτην την οποια ηδη σου εδωσαν!!!!

 

εαν βαζεις το pin και παρολαυτα δεν σου δειχνει σημα φταινε τα mac ...

εγω αυτο το προβλημα ειναι το μονο εμποδιο που ειχα...ευκολα και απλα εκανα ολη την ιστορια σε XP και τελειωσε το πανηγυρι..

 

 

σας ευχαριστω πολυ.Τελικα ηταν ευκολοτατο οπως αναφερθηκε μεσα σε 5 λεπτα.

 

THANKS

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...