Jump to content

Video Club

Cavaradossi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειμαι χρονια σε αλλο βιντεοκλαμπ και ενα βραδυ ηθελα να δω μια ταινια που την ειχαν νοικιασει ετσι πηρα την αποφαση και γραφτηκα επιτοπου για να νοικιασω αυτη την ταινια..το εκανα μονο κ μονο για να δω την συγκεκριμενη ταινια το συγκεκριμενο βραδυ δεν ειμαι πελατης τους.

το Cd ηταν original ναι οχι copy.

Εσύ πότε αντιλήφθηκες ότι έχεις νοικιάσει ένα dvd από το συγκεκριμένο βίντεο κλαμπ και δεν το επέστρεψες ?

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@ lulukos

Δε μίλησα με νομικούς όρους. Μίλησα με βάση τη λογική.

Νομικά μπορεί να υφίσταται αυτή η απώλεια εισοδήματος. Αν όμως το πάμε νομικά θα πρέπει να εξετάσουμε φαντάζομαι και αν το videoclub γράφει στους όρους των συμβολαίων αν και πόσο θα χρεώνει σε περίπτωση απώλειας, αν και πότε πρέπει να ειδοποιήσει τον πελάτη και αν και πότε ο πελάτης πρέπει να ειδοποιήσει σε περίπτωση απώλειας. Όπως επίσης κι αν υπάρχει κάποιο όριο στο liability του πελάτη (όπως είπα και πριν δεν μπορεί να τρέχει το ημερήσιο κόστος επι μήνες ή και χρόνια). Και φυσικά αν όλα αυτά τα αποδέχτηκε ο Caravadossi κατά την εγγραφή του (πχ με το να υπογράψει). Τέλος αν τους ενημέρωσε για την απώλεια νωρίτερα κι ακόμα αν οι ίδιοι ενδιαφέρθηκαν να επικοινωνήσουν νωρίτερα.

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Συμφωνώ ότι πρέπει να πληρώσει κάτι και ότι αυτό το κάτι θα πρέπει να είναι παραπάνω από το κόστος αντικατάστασης ενός DVD (τα 20 Ε που αναφέρει). Αλλά δε θα πρέπει να είναι και 150Ε.

Το κόστος αντικατάστασης του DVD + το κόστος ενοικίασης μιας fixed περιόδου (2 βδομάδων - άντε ενός μήνα το πολύ) θα ήταν αρκετό.

Προσωπικά πάνω από 50Ε δε θα πλήρωνα όχι στο Ειρηνοδικείο, ούτε στον Άρειο Πάγο να με πήγαιναν.

Επειδη ρωτησε εαν μπορουν να του κανουν αγωγη πηγα το θεμα στο νομικο.Επισης συμφωνω στο οτι πρεπει να πληρωσει λιγοτερα απο 150 αλλα φυσικα περισσοτερα απο 20(επειδη το video club περιμενε να αυξηθει το ποσο).Παντως δεν ξερουμε αν υπεγραψε καποιο συμβολαιο.(Α και ο cavaradossi γραφτηκε στο συγκεκριμενο video club μονο και μονο για να νοικιασει αυτη την ταινια.Φαντασου λοιπον καποιος πριν απο αυτον να ειχε χασει την ταινια και δεν ηθελε να πληρωσει.Δεν θα την εβρισκε αρα δεν θα γραφοταν και σε συνδιασμο με το οτι ο προηγουμενος δεν πληρωνει νομιζω πως οντως εχουμε απωλεια εισοδηματος)

Απο τη στιγμη που ειδοποιησαν μετα 3μηνες ουσιαστηκα ειναι σα να περιμεναν να ανεβει το ποσο.ΑΛΛΑ αν το παν νομικα μπορουν να ισχυριστουν το αντιθετο,οτι δηλαδη ενημερωσαν απο την πρωτη βδομαδα και τους αγνοησες.Οποτε νομικα βγαινουν κερδισμενοι.Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παζαρεψεις την τιμη αλλα και παλι το DVD δεν υπαρχει οποτε δε νομιζω να ειναι αρκετα επιοικεις.

Το DVD ποτε το εχασες????

[sIGPIC][/sIGPIC]

@lulukos

Nαι φίλε μου, υπάρχει μια μικρή απώλεια εσόδων για το videoclub αλλά σίγουρα δεν είναι 4 μήνες * 30 μέρες * ημερήσιο ποσό ενοικίασης.

ΑΛΛΑ αν το παν νομικα μπορουν να ισχυριστουν το αντιθετο,οτι δηλαδη ενημερωσαν απο την πρωτη βδομαδα και τους αγνοησες.Οποτε νομικα βγαινουν κερδισμενοι.

O καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Για να αποδείξουν όμως ότι ειδοποίησαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία (πχ να έχουν απόδειξη ότι έστειλαν συστημένη επιστολή).

Το dvd βασικα οταν λεω το εχασα για να λεμε και την αληθεια μου το εκανε κομματια ο σκυλος μου..
Don't give up! :!:

@lulukos

Nαι φίλε μου, υπάρχει μια μικρή απώλεια εσόδων για το videoclub αλλά σίγουρα δεν είναι 4 μήνες * 30 μέρες * ημερήσιο ποσό ενοικίασης.

O καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Για να αποδείξουν όμως ότι ειδοποίησαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία (πχ να έχουν απόδειξη ότι έστειλαν συστημένη επιστολή).

Στο δικαστηριο ομως δεν μπορεις να ισχυριστεις κατι τετοιο.Μπορει να τον βαλουν να πληρωσει ολο το ποσο δηλαδη αυτο που αναφερεις 4 μήνες * 30 μέρες * ημερήσιο ποσό ενοικίασης, μπορει και οχι.Καλυτερα λοιπον να παει στο videoclub και να προσπαθησει να κανει καποιον διακανονισμο παρα να ελπιζει πως δεν θα το κανουν θεμα.

εχω μια απορια και δεν ξερω που μπορω να την κανω εδω μεσα.

ειχα παρει πριν 4 μηνες ενα Dvd ημερισιο και το εχασα εν το μεταξυ ο λογαριασμος εχει παει περιπου 150 ευρω και μ'εχουν πριξει στα τηλεφωνα με περνουν καθε μεσημερι και καθε βραδυ..

τι να κανω? τους εχω πει οτι δεν το εχω και μου λενε ελα να πληρωσεις, εγω 150 ευρω δεν δινω.μπορουν να κανουν για ενα Dvd αγωγη? οχι ετσι δεν ειναι?:wacko:

τους ειπα να πληρωσω την αξια του δηλαδη 20 ευρω αλλα δεν δεχοντε.

αρχισαν να σε πρηζουν μετα 4 μηνες?η απο την 1η εβδομαδα κι εσυ απλα τους αγνοουσες?

φυσικα και μπορουν να κινηθουν νομικα εναντιον σου.

δεν εχει σημασια η αξια του dvd.ειναι σαν να νοικιασες αυτοκινητο για μια μερα και να μην το επεστρεψες ποτε.

λογικο ειναι να διεκδικησουν οχι μονο την αξια του,αλλα και τα εσοδα που θα ειχαν αν τους το ειχες επιστρεψει στην ωρα του.

το καλυτερο κατ εμε ειναι ειτε να πληρωσεις τα 150ε+αξια dvd ειτε να το αφησεις να παει δικαστικα,οπου εχεις λιγες πιθανοτητες

υγ.αφου ειδες πως το σκυλος το κατεστρεψε και αποκλειεται να επεστρεφες ατοφιο dvd,γιατι δε τους ειδοποιησες απο την πρωτη στιγμη,να πληρωσεις την αξια του?περιμενες μηπως το ξεχασουν?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Το dvd βασικα οταν λεω το εχασα για να λεμε και την αληθεια μου το εκανε κομματια ο σκυλος μου..

Λίγα, λίγα μας τα λες :p

Λοιπόν, αν ο σκύλος το έφαγε από την δεύτερη μέρα και το ήξερες αυτό, αλλά δεν το δήλωσες αμέσως, για να πληρώσεις μόνο το dvd και τις μέρες που το είχες, τότε το φταίξιμο είναι και ηθικά δικό σου, γι’ αυτό μην τα ρίχνεις στο σκύλο τώρα.:D

Από την άλλη είναι φουστιά του κλάμπ, να μην σου τηλεφωνήσουν τόσο καιρό. Μάλλον δεν είχαν πολύ πελατεία και σκέφτηκαν με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν τα έξοδα. :mad:

Μια φορά μου έτυχε να ξεχάσω και με ειδοποίησαν σε 2 βδομάδες και πάλι πλήρωσα τα μισά χωρίς καν να το ζητήσω. :)

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μπορεί τους τελευταίους 2 μήνες η ταινία να μην είχε μεγάλη ζήτηση και να υπήρχε διαθέσιμο κάθε μέρα ένα από τα πολλά dvd ανά ταινία που φέρνουν. Οπότε δεν τους ζημίωσε η έλλειψη του.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση (150 €) αν πραγματικά το είχα ξεχάσει, θα το παζάρευα για μισά. Αν δεν κατέχει από ντομπροσύνη και συνέχιζε να το παίζει νταής με δικαστήρια και τέτοια, αφήνεις ένα 50 ευρο του πετάς κι ένα υπονοούμενο τύπου, υπάρχει και ο άλλος δρόμος φίλε:shifty: και φεύγεις.

Τα 20 ευρώ που λες ότι θες να δώσεις είναι αστείο ποσό. :mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Μήπως μας κάνεις πλάκα; :worry:

Προς όσους λένε ότι αν το θέμα πάει δικαστικά τότε θα κερδίσει το videoclub έχω ένα quiz. Μπορείτε να μου πείτε πως το videoclub θα αποδείξει είτε ότι την ταινία την πήρε είτε ότι δεν τη γύρισε; Εφόσον δεν υπάρχουν παραστατικά πέρα από το σύστημα του Videoclub, στο οποίο το Videoclub μπορεί να περάσει ότι θέλει.

Μήπως μας κάνεις πλάκα; :worry:

Προς όσους λένε ότι αν το θέμα πάει δικαστικά τότε θα κερδίσει το videoclub έχω ένα quiz. Μπορείτε να μου πείτε πως το videoclub θα αποδείξει είτε ότι την ταινία την πήρε είτε ότι δεν τη γύρισε; Εφόσον δεν υπάρχουν παραστατικά πέρα από το σύστημα του Videoclub, στο οποίο το Videoclub μπορεί να περάσει ότι θέλει.

Με μάρτυρα/ες. Απλά κ όμορφα.Τουτέστιν , ο ένας η δύο που δούλευαν εκείνη την ώρα θα καταθέσουν ότι τον είδαν να νοικιάζει την ταινία , να την παίρνει μαζί του κ να φεύγει.

Ace of Hearts..

Με μάρτυρα/ες. Απλά κ όμορφα.Τουτέστιν , ο ένας η δύο που δούλευαν εκείνη την ώρα θα καταθέσουν ότι τον είδαν να νοικιάζει την ταινία , να την παίρνει μαζί του κ να φεύγει.

Kαι πόσο αποδεκτό είναι αυτό από το δικαστήριο, εφόσον πρόκειται για μάρτυρα που έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με το videoclub;

Κι έστω, αυτό αποδεικνύει ότι την πήρε.

Πως αποδεικνύεται ότι δεν την επέστρεψε; Αν ο πελάτης έχει μάρτυρα ότι την επέστρεψε, πως θα αποδείξει το videoclub ότι η ταινία δεν επεστράφη;

Γενικά, το βάρος της απόδειξης θα πέσει στο videoclub και όχι στον πελάτη;

Α και κάτι άλλο. Μετα από μερικά χρόνια που θα γίνει η δίκη, υπάρχει αλήθεια δικαστής που θα πιστέψει ότι ο υπάλληλος που θυμάται κάθε ενοικίαση που έγινε, μήπως και χρειαστεί να πάει μάρτυρας σε δικαστήριο.

Διερωτώμαι πάντως πως είναι δυνατόν να σου έχει φάει ο σκύλος το ντι βι ντι κ συ να κάθεσαι αμέριμνος λες και θα το ξεχάσουν.Για να τελειώνουμε , το κλαμπ έχασε λεφτά , δεν έχει σημασία αν θα νοίκιαζε 1 ή 1000 κομμάτια.

Αν συνεχίσεις να μην πληρώνεις σε κακό θα σου βγει , με την έννοια ότι κάποια στιγμή θα σου τηλεφωνήσει συνάδελφος δικηγόρος και θα σου πει τα δικά του. Από τη στιγμή που υπέγραψες κάποιο χαρτί ώστε να γίνεις μέλος , εχεις υποχρεώσεις.

Επίσης , αν πάει στο δικαστήριο (που προσωπικά δε νομίζω), δε τους εμποδίζει τίποτα να βάλουν 2 μάρτυρες που θα ισχυριστούν ότι σε έπαιρναν τηλέφωνο για να σε ενημερώσουν.

Πήγαινε να πληρώσεις , όχι βέβαια 20 Ευρώ, αλλά να βρείς ένα λογικό ποσό- για μένα τα 100 Ευρώ είναι καλά (μπορείς να τα πληρώσεις σε 2-3 δόσεις γίνεται και αυτό,αν δεν έχεις λεφτά).Σου ξαναλέω ότι σε δικαστήριο και να πας , λογικά θα χάσεις διότι εσκεμμένα απέκρυπτες τι έχει γίνει. Το γεγονός οτι το κλαμπ δε σε ενημέρωσε , είναι θετικό για σένα , αλλά σε καμία περίπτωση δε σε απαλλάσει.

Δηλαδή , αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι πληρώνεις τώρα ένα ποσό των 100 Ευρώ, γιατί αν πάει δικαστικά α) θα πληρώσεις παραπάνω , β)υπάρχει κ η ψυχική "ταλαιπωρία" που θα περάσεις.

Σημ. 1 - Πρώτα θα τους ρωτήσεις τι ποσό τους ικανοποιεί κ κατόπιν το παζαρεύεις.

Σημ2 - Όταν τα βρείτε , θα ζητήσεις χαρτί υπογεγραμμένο από τον υπεύθυνο του μαγαζιού , που αποδεικνύει ότι πλήρωσες το τάδε εύλογο ποσό......... και ότι ουδεμία άλλη απαίτηση έχουν από σένα.

Σημ 3 - Το γεγονός , το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, που συμβαίνει πλέον, δηλαδή να σε βομβαρδίζουν καθημερινα με τηλέφωνα , είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΤΑ ΣΟΥ..

Ace of Hearts..

Kαι πόσο αποδεκτό είναι αυτό από το δικαστήριο, εφόσον πρόκειται για μάρτυρα που έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με το videoclub;

Κι έστω, αυτό αποδεικνύει ότι την πήρε.

Πως αποδεικνύεται ότι δεν την επέστρεψε; Αν ο πελάτης έχει μάρτυρα ότι την επέστρεψε, πως θα αποδείξει το videoclub ότι η ταινία δεν επεστράφη;

Γενικά, το βάρος της απόδειξης θα πέσει στο videoclub και όχι στον πελάτη;

Α και κάτι άλλο. Μετα από μερικά χρόνια που θα γίνει η δίκη, υπάρχει αλήθεια δικαστής που θα πιστέψει ότι ο υπάλληλος που θυμάται κάθε ενοικίαση που έγινε, μήπως και χρειαστεί να πάει μάρτυρας σε δικαστήριο.

Το θέμα είναι ότι πλέον ο πελάτης χάνει την αξιοπιστία του (διότι πλέον κάνει την πάπια στα τηλέφωνα που τον παίρνουν , ενώ αντιθέτως το κλαμπ εμφανίζεται αξιόπιστο)

Ace of Hearts..

Ο σκύλος,δικό σου;

Μας δουλεύεις και μάλιστα χοντρά...

011110010110111101110101011101000111010101100010011001010010111001100011011011110110110100101111011101110110000101110100011000110110100000111111011101100011110101101111010010000110011100110101010100110100101001011001010100100100100001000001

00110000

Ο σκύλος,δικό σου;

Μας δουλεύεις και μάλιστα χοντρά...

Ναι παίζει και αυτο...

Αν δεν ήξερα γνωστή μου που παλιότερα όταν υπήρχε ακόμη η Τελεστέτ, χρωστούσε 1000 Ευρώ σε απλήρωτους λογαριασμούς και μου είχε πει " έλα μωρέ θα το ξεχάσουν" (φυσικά δεν το ξέχασαν :lol:) , θα έλεγα ότι μας κάνει πλάκα 100%

(είναι πολλοί οι 4 μήνες αφενός ,αφετέρου το ότι λέει δε τον ενημέρωσαν εντός εβδομάδας , δε μου κάθεται καλά)

Ace of Hearts..

(είναι πολλοί οι 4 μήνες αφενός ,αφετέρου το ότι λέει δε τον ενημέρωσαν εντός εβδομάδας , δε μου κάθεται καλά)

Εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης.

Κόβω το κεφάλι μου πως τον ειδοποίησαν στην εβδομάδα.

Αυτά είναι μαθήματα ζωής.

Δεν μπορείς να έχεις και την ταινία ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο.

011110010110111101110101011101000111010101100010011001010010111001100011011011110110110100101111011101110110000101110100011000110110100000111111011101100011110101101111010010000110011100110101010100110100101001011001010100100100100001000001

00110000

Σε μια παρόμοια περίπτωση όπου χρέωναν σε φίλο μου DVD το οποίο το είχε κατά 99,9% επιστρέψει δεν έγινε τίποτα, του είπανε ότι χρωστάει ένα DVD αυτός του εξήγησε ότι το έχει επιστρέψει, συνεχεισαν να τον ενοχλούν για 5-6 φόρες ακόμα και στο τέλος ξεχάστηκε το θέμα, από τι θυμάμαι δεν του ζήτησαν να πληρώσει τίποτα και έχουν περάσει τουλάχιστον 2 χρόνια.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

δεν σας δουλευω παιδια, ειλικρινα μιλαω.

οντος ο σκυλος μου εφαγε το dvd πριν 3 μηνες οταν περιπου με πηραν να με ειδοποιησουν κιολας..θα ισχυριστω απλα πως το επεστρεψα δεν μπορουν να αποδειξουν το αντιθετο και στο κατω κατω κανεις δεν προχωραει δικαστικα για ενα dvd που δεν επεστραφει ποτε.

Don't give up! :!:

δεν σας δουλευω παιδια, ειλικρινα μιλαω.

οντος ο σκυλος μου εφαγε το dvd πριν 3 μηνες οταν περιπου με πηραν να με ειδοποιησουν κιολας..θα ισχυριστω απλα πως το επεστρεψα δεν μπορουν να αποδειξουν το αντιθετο και στο κατω κατω κανεις δεν προχωραει δικαστικα για ενα dvd που δεν επεστραφει ποτε.

Και αν το προχωρησουν;Οπως τα λες παντως εχουν ολα τα δικια με το μερος τους.

πιστευω πως η καλυτερη λυση θα ηταν εξ αρχης να πει πως "οκ παιδια το εχασα το dvd,ποσο κοστιζει να σας το αντικαταστησω"

επειδη αυτο δεν εγινε,για διαφορους λογους, το αμεσως καλυτερο κατ εμε ειναι να περιμενει να κανουν καποια κινηση-δικαστικη- οι αλλοι,και οταν την κανουν να ελπιζει να μην ειναι εις βαρος της.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Σαν ιδιοκτήτης video club, σου λέω οτι μπορεί το κατάστημα να κάνει ομαδική μήνυση, γιατι σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που δεν εχει επιστρέψει ταινία, και να δικαιωθεί. Εγώ προσωπικά έχω χάσει στα 3 χρόνια 15000 ευρώ απο παρόμοιες περιπτώσεις. Απλά αφήνεις να μαζευτεί ένα ικανό ποσό και κανεις ομαδικη αγωγή. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει τίποτα τετοιο, και μάλλον σπάνια θα κάνει κάποιος, αλλα ποτέ μην είσαι σίγουρος. Το χειρότερο για το μαγαζί πάντως είναι οτι σε χάνει αναγκατικά απο πελάτη, αλλα και όλους τους άλλους με το ίδιο πρόβλημα.

Να κάνω μια ερώτηση.....

Υπάρχει όριο για το πόσες μέρες μπορείς να νοικιάσεις ένα dvd? Για παράδειγμα αν θέλω εγώ να το νοικιάσω για 1 χρόνο (λέμε τώρα.. :p ) δεν γίνετε?

Να κάνω μια ερώτηση.....

Υπάρχει όριο για το πόσες μέρες μπορείς να νοικιάσεις ένα dvd? Για παράδειγμα αν θέλω εγώ να το νοικιάσω για 1 χρόνο (λέμε τώρα.. :p ) δεν γίνετε?

Ξέρω που το πας ... στο ότι δεν το επιστρέφεις ποτέ για να μη χρειαστεί να πληρώσεις ποτέ ;)

Παραθυράκια από το νόμο σίγουρα υπάρχουν. Από την άλλη αν το έχασες, το σωστό και ντρόμπρο είναι να πληρώσεις κάτι. Κάποια ποσά που αναφέρθηκαν (50 Ευρώ ή 75 Ευρώ, δλδ τα μισά) μου φαίνονται φυσιολογικά, αν γίνει ένας διακανονισμός. Τα 150 Ευρώ που ζητάει το κατάστημα βέβαια συνεχίζουν να μου φαίνονται παράλογα.