HEO Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 Γιατι βρε παιδια θελετε να πατε εξωτερικο;Που αλλου θα βρειτε τοσα αυτοκινητα και μηχανακια παρκαρισμενα στα πεζοδρομια;Που αλλου θα βρειτε τοσους δρομους με τρυπες;Που αλλου θα βρειτε τοσα σκουπιδια και τοση μολυνση;Που αλλου θα βρειτε τοση ανοργανωσια του κρατους;Και βεβαια που αλλου θα βρειτε φραπε; ....δεν διαφωνω φιλε μου....εχεις απολυτο δικαιο... ....εκει που διαφωνω ειναι να εγκαταλειπεις την πατριδα σου στους καφρους που την εχουν καταντησει ετσι..... Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 ...μπα...εξωτερικο δεν θελω... γενηθηκα γερμανια εζησα πολλα χρονια εκει...εζησα και σε αγγλια, σουηδια, πηγαινοερχομαι ΗΠΑ....αλλα προτιμω την Ελλαδα...εχει πολλα στραβα...παρα πολλα.....αλλα ειναι πατριδα μου και δεν την αλλαζω για ολα τα λεφτα του κοσμου....:)... εγω δεν ξερω γιατι αλλα δεν ειμαι και τοσο δεμενος,ναι την αγαπω την ελλαδα αλλα οχι οτι αν ειχα την ευκαιρια πως δεν θα την εκανα για εξω,αυτοι ρε σε λιγο θα κοιτανε να τρωνε και τις περιουσιες των ανθρωπων.και δεν εχω καμια ορεξη να μου φανε για πλακα την δικη μου,ζω με αυτο το αγχος συνεχως.και στο φιναλε να το πω κι αλλιως? απλα μου αρεσει η πιο ελευθερη ζωη που υπαρχει εδω,ουτε μου αρεσουν τα αρχαια της ελλαδας ουτε και κατι παρομοιο,δεν ζω για την ιστορια,ζω για μενα. πολλες φορες εχω σκεφτει να τα πουλησω ολα τα ακινητα που δοξα το Θεο με κοπο εκανε ο παππους μου <<προσφυγας>>,να επενδυσω καποια χρηματα ελβετια κι οχι στις ελληνικες μας <<καλες>> τραπεζες,να κανω οτι χαρτοδουλεια χρειαζεται για να μην εχω κανενα πηγαινε ελα για χαρτοδουλειες και να την κανω για εξω. θα το πεις κανεις ρισκο???για μενα οχι,απο την στιγμη που χω τις διασυνδεσεις μου και μπορω να κανω μια σταθερη και καλη δουλεια στο εξωτερικο. ναι,μπορει και θα μου φανει παραξενο τον πρωτο καιρο αναμφιβολα ομως πιστευω οτι η ζωη μου.η καθημερινοτητα μου θα εμπαινε στην ροη τηε εξωτερικης νοοτροπιας. καλυτερες συνθηκες εργασιας,καλυτεροι νομοι,ισως πιο αυστηροι ομως καλυτεροι,μακραν καλυτερη ιατρικη περιθαλψη κι οχι σαν τα δικα μας νοσοκομεια που πρωτα πρεπει να πας και να ερθεις απο τον αλλο κοσμο και μετα να παρεις σειρα. για νυχτερινη ζωη,ok δεν ειναι ελλαδα ομως κινητε το θεμα κι εκει. δεν ξερω πραγματικα,εδω εχουμε καταντησει για τα καλα πιονια.και το θεμα ειναι να τηρουνταν απο ολους οι νομοι και τα υπολοιπα να πω κι εγω,ε,ενταξει ρε παιδια,εχουμε μπει σε μια σειρα,ομως εδω μετραει το ποιος εχει το ταδε βυσματικο μεσον,το ποιος ανηκει στο ταδε κομμα,αν δεν ανηκεις σε αυτη την παραταξη δεν θα μπεις σε δουλεια ας πουμε.ε,τι ειναι αυτα.σωστα πραγματα??? ξερω παιδια που ειναι πολυ μορφωμενα,εχουν σπουδασει σε σοβαρες σχολες στο εξωτερικο κι οχι στα δικα μας τα πλακατζιδικα,εχουν τρανα χαρτια στα χερια τους.και τι κανουν??? ειναι 28-29 και δουλευουν στο σουβλατζιδικο του μηνα ας πουμε. και μετα σου λενε οτι πεφτει η μορφωση στην ελλαδα,πεφτει το ενα και το αλλο,υπαρχουν αιωνιοι φοιτητες.μα και πως να μην υπαρχουν,υπαρχουν γιατι εχουν μπει στην ιδεα του τι να κατσω και να ασχοληθω τωρα,ας πληρωνουν οι δικοι μου ωσπου να με παιρνει και καποια στιγμη θα την βγαλω την σχολη και θα τους παω το χαρτι. υπαρχει και η αντιθετη πλευρα,που απλα στα μεσα του ταδε εξαμηνου ας πουμε τα παρατανε. ο καθενας το βιολι του λοιπον ειναι εδω,με παραταξεις,παραθυρακια στους νομους,παραθυρακια στα καναλια πραθυρακια απο δω κι απο κει,ενα παραθυρο που να λεει αληθινη ζωη ομως δεν κοιτανε να μας δωσουνε,μονο καθημερινα πολλοι απο εμας παραμυθιαζομαστε και ξεγελαμε τους εαυτους μας. ως ποτε ομως ρε παιδια. προσωπικη μου γνωμη ειναι αυτη,δεν θελω να θιξω κανεναν. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 Όσοι το σκέφτεστε, μην το σκέφτεστε καθόλου, φύγεται τώρα! Η Ελλάδα μόνο για διακοπές κάνει, τα υπόλοιπα ήλιος,φως, θάλασσα (νερό, τηλέφωνο) είναι για αυτούς που έχουν λεφτά και τα χαίρονται. Οι υπόλοιποι, μαυρίλα. Και εγώ το σκέφτομαι, τώρα στα 35 να την κάνω, βαρέθηκα να με κυνηγάνε χωρίς να φταίω, να πληρώνω χωρίς να χρωστάω. Τουλάχιστον από την Αθήνα, με την πρώτη ευκαιρία έφυγα... Για εξωτερικό ψήνομαι... Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 ξερω παιδια που ειναι πολυ μορφωμενα,εχουν σπουδασει σε σοβαρες σχολες στο εξωτερικο κι οχι στα δικα μας τα πλακατζιδικα,εχουν τρανα χαρτια στα χερια τους.και τι κανουν??? ειναι 28-29 και δουλευουν στο σουβλατζιδικο του μηνα ας πουμε. [offtopic] Ε όχι και πλακατζίδικα τα πανεπιστήμιά μας. Βγάζουν πολύ καλούς και σοβαρούς επιστήμονες/επαγγελματίες, που ανταγωνίζονται άνετα τους αντίστοιχους στο εξωτερικό. Και επίσης, χωρίς καμία παρεξήγηση, έχω βαρεθεί να ακούω την καραμέλα "πτυχίο από σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού και δουλεύει σε σουβλατζίδικο". Είμαι μηχανικός λογισμικού (κοινώς προγραμματιστής) με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ, και αν σήμερα φύγω/με διώξουν από τη δουλιά μου, αύριο το πρωϊ έχω βρει ίδια και καλύτερη! Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος με σοβαρό πτυχίο που να μην βρίσκει δουλιά, ακόμα και στην Ελλάδα. Τώρα, αν το πτυχίο σου είναι εντελώς άστοχο σε σχέση με την αγορά που απευθύνεσαι (π.χ. φιλόλογος στην Ελλάδα) ή αν αναπωλείς τις μέρες που αντί να μπεις στο αμφιθέατρο για μαθημα καθόσουν στη λιακάδα και έπινες καφέ, τότε όσο σοβαρό και αν είναι το χαρτί σου θα έχεις πρόβλημα. [/offtopic] Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 αγορι μου δεν χρειαστηκε να χρησιμοποιησω πτυχιο.και δικια μου δουλεια εχω και εισοδηματιας ειμαι. εσυ το βλεπεις ετσι και μαγκια σου,πολλοι δεν το βλεπουν ετσι. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 αγορι μου δεν χρειαστηκε να χρησιμοποιησω πτυχιο.και δικια μου δουλεια εχω και εισοδηματιας ειμαι. εσυ το βλεπεις ετσι και μαγκια σου,πολλοι δεν το βλεπουν ετσι. Μην με παρεξηγείς, δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλώς βαρέθηκα να ακούω "σπούδασα το τάδε σούπερ-ντούπερ επάγγελμα και τώρα είμαι στην ανεργία"!!!! Δεν μιλάω για τους επαγγελματίες που, αν και χωρίς (σχετικό) πτυχίο, είχαν την ευφυία και το μυαλό να βγάλουν λεφτά. :) Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 Μην με παρεξηγείς, δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλώς βαρέθηκα να ακούω "σπούδασα το τάδε σούπερ-ντούπερ επάγγελμα και τώρα είμαι στην ανεργία"!!!! Δεν μιλάω για τους επαγγελματίες που, αν και χωρίς (σχετικό) πτυχίο, είχαν την ευφυία και το μυαλό να βγάλουν λεφτά. :) αυτο ειναι,την ευφυια και το μυαλο δεν την αντικαθιστα κανενα πτυχιο. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 Και επίσης, χωρίς καμία παρεξήγηση, έχω βαρεθεί να ακούω την καραμέλα "πτυχίο από σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού και δουλεύει σε σουβλατζίδικο". Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος με σοβαρό πτυχίο που να μην βρίσκει δουλιά, ακόμα και στην Ελλάδα. Έεετσι. Ανεργία μπορεί να υπάρχει, χαμηλοί μισθοί επίσης, αλλά οι πραγματικά εφυείς άνθρωποι με τα (πραγματικά) σοβαρά πτυχία δε χάνονται, ακόμα και στην ψωροκώσταινα. +1000 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 αυτο ειναι,την ευφυια και το μυαλο δεν την αντικαθιστα κανενα πτυχιο. Επίσης καμιά ευφυία, μυαλό και πτυχίο δεν αντικαθιστά τα λεφτά του μπαμπά :) Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2008 Επίσης καμιά ευφυία, μυαλό και πτυχίο δεν αντικαθιστά τα λεφτά του μπαμπά :) καλα σε αυτο παω πασο:) Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. October 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2008 [offtopic]Άλλο ευφυία και άλλο επιχειρηματικό δαιμόνιο. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι πανέξυπνος και καταρτισμένος και να μην είσαι καλός επιχειρηματίας? Ο κάθε άνθρωπος έχει τα χαρίσματα του, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όπως είπα και παραπάνω, άμα έχεις λεφτά στην Ελλάδα είσαι μια χαρά. Και εννοώ περιουσία, κινητή-ακίνητη από τους προγόνους.[/offtopic] Οι υπόλοιποι, μέχρι να φτιάξουμε κάτι, καλά 50! Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2008 [offtopic]Άλλο ευφυία και άλλο επιχειρηματικό δαιμόνιο. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι πανέξυπνος και καταρτισμένος και να μην είσαι καλός επιχειρηματίας? Ο κάθε άνθρωπος έχει τα χαρίσματα του, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όπως είπα και παραπάνω, άμα έχεις λεφτά στην Ελλάδα είσαι μια χαρά. Και εννοώ περιουσία, κινητή-ακίνητη από τους προγόνους.[/offtopic] Οι υπόλοιποι, μέχρι να φτιάξουμε κάτι, καλά 50! αμ δεν εισαι μια χαρα ακομα και να χεις περιουσια οταν τα κορακια περιμενουν Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. October 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2008 Φίλε μου, δεν διαφωνώ, αλλά σκέψου να είσαι με την πλάτη στον τοίχο κάθε μέρα, να μην έχεις λεφτά για να δώσεις φακελάκι για εγχείρηση σε μία ώρα ανάγκης, να μην έχεις να εκποιήσεις τίποτα... Ο καθένας θεωρεί ότι το πρόβλημα του είναι το πιο σημαντικό, αλλά δεν ειναι έτσι. Υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν ένα περιθώριο, μικρό - μεγάλο και άλλοι καθόλου. Τόσα χρόνια σπουδές και καταλήγεις, αν δεν θες να γίνεις κλέφτης, απατεώνας, λαδωτής, φοροφυγάς - σε κάνει το ίδιο το σύστημα- να μην έχεις μέλλον σε αυτή τη χώρα. Τα πάντα πάνε μπροστά για σένα μόνο με γνωριμίες και λεφτά. Δεν είναι πάντα έτσι, αλλά τις περισσότερες φορές. Σε άλλες χώρες ισχύει τα ίδια αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Πληρώνεις, θα πάρεις πίσω. Δουλεύεις, θα πληρωθείς αυτά που δούλεψες. Όχι ότι σε άλλες χώρες δεν γίνονται παρανομίες, αδικίες, φυσικά και γίνονται. Απλά, εκεί έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι και χωρίς να αναγκαστείς να παρανομήσεις... Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2008 πολυ σωστη η αποψη σου φιλε μου. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swift Δημ. October 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2008 400 χρονια υπο των Οθωμανων ηταν αυτα.. Για να φυγει το στιγμα, θελουμε αλλα 400.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
C_Maidis Δημ. October 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2008 πάντως δεν μου βγάζετε από το μυαλό ότι και οι έξω θέλουν να την κάνουν ... για πιο έξω, σίγουρα και αυτοί θα αντιμετωπίζουν προβλήματα (διαφορετικής ίσως φύσης από τα δικά μας) και θα θέλουν να ξεφύγουν από αυτά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 πάντως δεν μου βγάζετε από το μυαλό ότι και οι έξω θέλουν να την κάνουν ... για πιο έξω, σίγουρα και αυτοί θα αντιμετωπίζουν προβλήματα (διαφορετικής ίσως φύσης από τα δικά μας) και θα θέλουν να ξεφύγουν από αυτά Αυτό είναι σχετικό, πολύ σχετικό. Λογικά όλοι οι βορειοευρωπαίοι θα έπρεπε να έχουν έρθει μόνιμα στην Ελλάδα. Το κλίμα, είναι αχτύπητο σε σχέση με τη Γερμανία π.χ. Δεν βλέπω να ήρθαν και πολλοί! Άλλο να δουλεύεις και άλλο διακοπές... 400 χρονια υπο των Οθωμανων ηταν αυτα.. Για να φυγει το στιγμα, θελουμε αλλα 400.. Σε ένα βαθμό έχεις δίκιο, αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό όταν αλλάζει κάθε κυβέρνηση φορολογικό σύστημα κάθε 2 χρόνια! Το ότι δεν υπάρχει κτηματολόγιο εδώ και 180 χρόνια, το ότι... άσε μην αρχίσω γιατί δεν θα σταματάω! Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 πάντως δεν μου βγάζετε από το μυαλό ότι και οι έξω θέλουν να την κάνουν ... για πιο έξω, σίγουρα και αυτοί θα αντιμετωπίζουν προβλήματα (διαφορετικής ίσως φύσης από τα δικά μας) και θα θέλουν να ξεφύγουν από αυτά Ε...ναι... ...π.χ....καπου 150.000 γερμανοι φευγουν μεταναστες για το εξωτερικο καθε χρονο.... ...μαλιστα υπαρχει και μια εκπομπη στην γερμανικη τηλεοραση οπου εξιστορουνται σε στυλ ντοκυμαντερ οι ιστοριες καποιων απο αυτους..... Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 πάντως φιλε HEO έζω ζήσει γερμανία και λονδίνο και γύρισα εσπευσμένα από το μόναχο γιατί έλαβα μπλε χαρτάκι ...για οσους γνωρίζουν τι σημαίνει Κλεινω σημερα 2 χρόνια ελλάδα (με ενα τριμηνο διαλειμμα σε ρουμανία) και στέλνω πάλι τα βιογραφικά μου να φύγω εξωτερικό Ειλικρινά αρχιζω πια και δεν αντέχω αυτή τη κατάσταση 400 χρονια υπο των Οθωμανων ηταν αυτα.. Για να φυγει το στιγμα, θελουμε αλλα 400.. αυτό ειναι μια κουβεντα φιλε μου που σηκωνει πολυ συζήτηση. Προσωπικά πιστεύω ότι ελληνικό φύλο δεν υπάρχει πια... Ρωμιοι, γραικοι, αρβαντες, επιμηξίες ναι ή κατι άλλο αλλά έλληνες οχι Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swift Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 αυτό ειναι μια κουβεντα φιλε μου που σηκωνει πολυ συζήτηση. Προσωπικά πιστεύω ότι ελληνικό φύλο δεν υπάρχει πια... Ρωμιοι, γραικοι, αρβαντες, επιμηξίες ναι ή κατι άλλο αλλά έλληνες οχι +1000 Φιλε μου!!! Και πηγαζουν πολλα κακα απ'αυτο.. Και εχουμε πολλα καταλοιπα απ'αυτους τους λαους..Η κουτοπονιρια, η προχειροτητα στα παντα, η ληστεια του πολιτη απ'το κρατος, αλλα και το αντιστροφο, ο famous δηθεν φιλοξενος ελληνας (που σου χρεωνει ομως στην ταβερνα της Ανω Ραχουλας την χωριατικη 8 ευρω), η περιφημη φιλοτιμια(!)του, που γλυφει και κανει τεμεναδες σπαζοντας τη μεση στον οποιονδηποτε αξιωματουχο, αλλα δεν δισταζει ομως να ποδοπατησει, να εξευτελισει, να λιωσει οποιονδηποτε υφισταμενο του στο γραφειο (ειδικα αν εχει περισσοτερα προσοντα και γνωσεις απ'αυτον..), η ''παλικαρια'' του κυριου Νεοπλουτιδη που αν τυχει και οδηγει στην λεγομενη ''εθνικη'' ακριβο τζιπ,(αγορασμενο απο μιζα-κομπινα-προμηθεια..) αλαλαζει ''καντε στη παντα ολοι να περασω ΕΓΩ'', και αμα λαχει να 'ουμε, παταμε και καμμια γρια που τολμαει να περασει τη διαβαση πεζων της Πατησιων, η κυρατσα του 5ου που τιναζει τα χαλιά της στο μπαλκονι, ενω βλεπει απλωμενα μωρουδιακα ρουχα στον 4ο, η αδιαφορια και η αδρανεια των συναδελφων-συνελληνων-συνεργατων-συνανθρωπων προς τους λεγομενους ''συμβασιουχους'' που τους πινουν το αιμα και τους εκμεταλευονται για 600ευρω, ο κακοπληρωμενος γυναικολογος που δεν παει για ιατρειο στην Κω και αναγκαζεται ο ερμος νησιωτης να παει απεναντι στην Τουρκια(!) να ξεγεννησει τη γυναικα του, ΑΥΤΑ, ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ κανουν εναν ανθρωπο νοημονα να θελει να παρει τα ματια του και να φυγει απ'αυτη την υπεροχη κατα τ'αλλα χωρα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 η χωρα μας ειναι ευλογημένη οπου και να πας εχει κατι να σου πει, δεν ειναι ενα ισιωμα οπως πολλες δυτικοευρωπαικες χώρες όμως όλοι μας (και τον εαυτο μου μεσα τον βαζω) εχουμε κανει οτι περισσοτερο μπορουμε ανάλογα με τα μικρο-συμφέρον μας να την οδηγήσουμε σε μαρασμό Θλιβομαι πολλες φορες και για πολλα -για τα ζώα τα αδεσποτα και μη που τα καιμε τα χτυπαμε τα κακομεταχειριζόμαστε -για την φοβερη ελληνική οικόγενεια που όλοι στο σόι μας κρύβουν μια κακομεταχείριση ή καποιο βιασμό ψυχικο ή σωματικο -τον βιασμό της φύσης -τον ωχαδερφισμό μας κάνω οτι μπορώ σαν πολιτης και μεσα απ το επαγγελμα μου να το αλλαξω αυτό, αλλά προς τι? τοιχος παντου, απογοήτευση και όχι δεν πιστεύω ότι ο έλληνας έχει τους πολιτικους που του αξιζει!!!αλλά αυτό ειναι μια αλλη κουβεντα και δν μπορει να γινει εδω δυστυχως Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 αυτό ειναι μια κουβεντα φιλε μου που σηκωνει πολυ συζήτηση. Προσωπικά πιστεύω ότι ελληνικό φύλο δεν υπάρχει πια... Ρωμιοι, γραικοι, αρβαντες, επιμηξίες ναι ή κατι άλλο αλλά έλληνες οχι γνωμη σου φιλε μου...αλλα διαφωνω καθετα..οριζοντια και διαγωνια.... ...δεν μας φταινε οι "επιμηξίες"...οι φραγκοι...οι τουρκοι...οι εβραιοι η οι εξωγηινοι.....μας φταιει ο ευατος μας..... ..και οσο για την καραμελα του καλου Ελληνα και του κακου ξενου....βαρεθηκα να την ακουω.....:wacko: Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 Οι Ελληνες δηλαδη, αν καταλαβα καλα, τελειωνουν περιπου κάπου στα χρονια της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας (ή μηπως με την πτωση των Ελ; ) Σωστα, γιατι μεχρι τοτε δεν υπηρχαν τα "κακά" χαρακτηριστικα του συγχρονου Ελληνα. Ουτε εμφυλιοι, ουτε εξοστρακισμοι, ουτε δολοπλοκιες, ουτε μεγαλοιδεατισμος. Επισης, το 1453 οι 300.000 που εγιναν καλογεροι για να αποφυγουν την μαχη με τον υποδεεστερο Οθωμανικο στρατο δεν ηταν ωχαδερφιστες, απλα αναζητουσαν την πιστη. Καταχρησεις και κομπινες ποτε δεν υπηρχαν, ουτε και προδοτες / εφιαλτες. Η ιδια φαρα ειμαστε φιλε, με τα υπερ και τα κατα μας, προσαρμοσμενα στο χρονο βεβαιως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CHRISTOS_89 Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 Τι σχεση εχει το DNA(η απευθειας καταγωγη) με την συμπεριφορα μας; Τα παντα ειναι θεμα παιδειας.Οι ευρωπαιοι του μεσαιωνα ηταν μεταξυ της εποχης της πετρας και του χαλκου.Τα παντα αλλαξαν στην αναγεννηση και στο διαφωτισμο που ασχοληθηκαν με τον αρχαιοελληνικο και ρωμαικο πολιτισμο που τους ανεπτυξαν.Η Ελλαδα ειλικρινα δεν πιστευω πως περασε κατι τετοιο σε ιδια εκταση. Αρα δεν πα να ειμαστε δισεγγονα του Κιμωνα ή του Ιβαν του τρομερου ή του Τζενκινς Χαν,αν δεν εχουμε παιδεια....το ιδιο και το αυτο (και λεγοντας παιδεια εννοω αυτη που εχει αποτυπωθει στην κοινωνια) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2008 Οι Ελληνες δηλαδη, αν καταλαβα καλα, τελειωνουν περιπου κάπου στα χρονια της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας (ή μηπως με την πτωση των Ελ; ) Σωστα, γιατι μεχρι τοτε δεν υπηρχαν τα "κακά" χαρακτηριστικα του συγχρονου Ελληνα. Ουτε εμφυλιοι, ουτε εξοστρακισμοι, ουτε δολοπλοκιες, ουτε μεγαλοιδεατισμος. Επισης, το 1453 οι 300.000 που εγιναν καλογεροι για να αποφυγουν την μαχη με τον υποδεεστερο Οθωμανικο στρατο δεν ηταν ωχαδερφιστες, απλα αναζητουσαν την πιστη. Καταχρησεις και κομπινες ποτε δεν υπηρχαν, ουτε και προδοτες / εφιαλτες. Η ιδια φαρα ειμαστε φιλε, με τα υπερ και τα κατα μας, προσαρμοσμενα στο χρονο βεβαιως. Άψογος.:) +1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts