Jump to content

BlackBerry Tricks & Tips

moment_v
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα καταθέσω μια σκέψη μου σχετικά με το αρχείο vendor

Αν κρατήσουμε αντίγραφο του αρχείου vendor από το OS του παρόχου μας και περνώντας νεότερο OS άλλου πάροχου, σβήνουμε το vendor αρχείο του και στη θέση του βάζουμε του δικού μας πάροχου.

Μετά κάνουμε εγκατάσταση του OS.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 374
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι, αυτά είναι προβλήματα software και αργά ή γρήγορα θα λυθούν

και στους χάρτες βλέπω τους δρόμους αλλά στις γραπτές οδηγίες δεν φαίνονται τα Ελληνικά... βγάζει ερωτηματικά :wacko:

και στους χάρτες βλέπω τους δρόμους αλλά στις γραπτές οδηγίες δεν φαίνονται τα Ελληνικά... βγάζει ερωτηματικά :wacko:

Μήπως δεν έχεις περάσει Multilanguage έκδοση? Γιατί εγώ με το 9000 ούτε το πρώτο πρόβλημα που ανέφερες είχα ποτέ, ούτε το 2ο...

Μήπως δεν έχεις περάσει Multilanguage έκδοση? Γιατί εγώ με το 9000 ούτε το πρώτο πρόβλημα που ανέφερες είχα ποτέ, ούτε το 2ο...

Στο 9000 τα βλέπω σωστά .. στο 9520 βλέπω τα ερωτηματικά ..

( τη multilanguage έχει )

Γεια χαρά σε όλους.

Σας έχω ένα καλό!!

Η RIM έχει προικίσει τις συσκευές μας με ένα κρυφό διαγνωστικό εργαλείο.

Για να το βρείτε ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

1. options>status

2. πληκτρολογείστε την λέξη test

3. αφού ανοίξει το application, πατήστε το BB menu

4. επιλέξτε start

5. τσεκάρετε το hardware που θέλετε και πατήστε run .

Ωραίο εργαλείο για να τσεκάρεις trackball κτλ

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

• 1 month later...
Γεια σας παιδια.εχω ενα bb 8310 και μου εχει χαλασει το Trckball οποτε δεν μπορω να χρησιμοποιησω τιποτα απο το τηλεφωνο.θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει τροπος να δω τα σμσ απο τον υπολογιστη.ευχαριστω!

32GB καρτούλες για BB ξέρετε που θα βρούμε παιδιά;

Γεια σας παιδια.εχω ενα bb 8310 και μου εχει χαλασει το Trckball οποτε δεν μπορω να χρησιμοποιησω τιποτα απο το τηλεφωνο.θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει τροπος να δω τα σμσ απο τον υπολογιστη.ευχαριστω!

Γιατί δεν αλλάζεις trackball? Δεν είναι δύσκολο

• 3 weeks later...

Θα γράψω (μεταφράσω) έναν οδηγό για το πως κάνουμε backup τα προγράμματα που έχουμε στη συσκευή μας.

1) Αφού συνδέσουμε την συσκεύη στο PC ανοίγουμε το DM και επιλέγουμε "Device Switch Wizard" > BlackBerry devices

3) Σιγουρευόμαστε ότι είναι τσεκαρισμένο μόνο το "3rd Party Applications" και πατάμε “Next”

4) Το DM θα κάνει το back up και σε κάποια φάση θα ζητήσει στοιχεία για την νέα συσκευή. Δεν πατάμε τίποτα... πάμε στο βήμα 5

5) Στο Search του PC αφού επιλέξουμε "all files & folders" και στο "more advavce options" τσεκάρουμε την επιλογή "search HIDDEN FILES & FOLDERS" ψάχνουμε για έναν φάκελο που έχει ονομασία το PIN της συσκευής και μέσα έχει ένα .alx αρχείο.

6) Μεταφέρουμε ΟΛΟ τον φάκελο στην επιφάνεια εργασίας για εύκολη πρόσβαση

7) Πάμε στο Desktop Manager και επιλέγουμε cancel και είμαστε έτοιμοι.

• 2 weeks later...

Θα μεταφέρω εδώ μία διαδικασία για να αφαιρεθούν όλα τα uninstalled προγράμματα από το my world στο appworld.

Ανοίγουμε το appworld και πάμε στο myworld. Εκεί με πατημένο το ALT πληκτρολογούμε RST. Σε λίγο θα κλείσει το πρόγραμμα μόνο του. Το ανοίγετε και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί!!!!!

Δοκιμασμένο!!!

Θα μεταφέρω εδώ μία διαδικασία για να αφαιρεθούν όλα τα uninstalled προγράμματα από το my world στο appworld.

Ανοίγουμε το appworld και πάμε στο myworld. Εκεί με πατημένο το ALT πληκτρολογούμε RST. Σε λίγο θα κλείσει το πρόγραμμα μόνο του. Το ανοίγετε και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί!!!!!

Δοκιμασμένο!!!

Μαλλον θα σας εμφανισει τα archived, αλλα τα κανετε delete και γινονται και αυτα uninstalled , ξανακανετε την διαδικασια και φευγουν και αυτα.:)

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.

Μαλλον θα σας εμφανισει τα archived, αλλα τα κανετε delete και γινονται και αυτα uninstalled , ξανακανετε την διαδικασια και φευγουν και αυτα.:)

Εμένα πάντως δεν μου τα εμφάνισε :D

Εμένα πάντως δεν μου τα εμφάνισε :D

Για αυτο στην αρχη της προηγουμενης παραθεσης εγραψα την λεξη"μαλλον",γιατι σε μενα εμφανιστηκαν :lol::lol::lol:

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.

• 3 weeks later...
καλησπερα παιδια νεος εδω....επεσε στα χερια μου ενα ββ 8320 που απο οτι εχω καταλαβει δεν πουλιεται στην ελλαδα...το προβλημα μου ειναι οτι οταν στελνω μυνημα δεν μου ερχονται αναφορες!!!αλλαζει αυτο???και αν ναι πως δεν μπορω να το βρω με τιποτα...ευχαριστω εκ των προτερων

Καλημέρα. Θα πας options -> sms και θα βάλεις το delivery report στο on, κάτι που λογικά ήδη έχεις κάνει. Οι αναφορές μετά εμφανίζονται στα σταλθέντα μηνύματα, αριστερά από το κάθε σταλθέν σαν ένα "D" πάνω στην επιβεβαίωση αποστολής (αυτό το "τικ" που εμφανίζει). Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση/ειδοποίηση από το τηλέφωνο ότι έλαβε την αναφορά, πρέπει να το ελέγξεις από μόνος σου.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

• 3 weeks later...

Παιδιά καλημέρα,

Είμαι συνδρομητής COSMOTE και μου χάρισαν μια συσκευή Black Berry 9700.

Ομως η συσκευή είναι κλειδωμένη και με λογισμικό για VODAFONE live.

Ετσι όταν βάλω την SIM δεν μπορώ ούτε να πατήσω το πλήκτρο για το Internet Surfing. Επίσης δεν έχω καν την επιλογή για να δηλώσω την επιλογή για mail acocunts όπως hotmail, google κλπ. Μόνο για ρύθιση σε Εταιρικό mail λογαριασμό.

Το ότι η συσκευή είναι κλειδωμένη μου το επιβεβαίωσαν και σε ένα κατάστημα της COSMOTE.

Γνωρίζετε αν μπορώ να φορτώσω νέο λειτουργικό που να μην έχω περιορισμό στον Carrier αλλά και χρήση Ελληνικών - αν αυτά επηρεάζονται - ?

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Καλησπέρα. Όπως τα περιγράφεις, η συσκευή δε "δείχνει" κλειδωμένη, απλά δείχνει να μη βλέπει ενεργή συνδρομή BIS. Ειδικά αν είναι ελληνική, τότε δύσκολα να έχει κλείδωμα, αφού πωλούνται ξεκλείδωτες στην Ελλάδα από όλους τους παρόχους. Αναφέρεις όμως θέμα με τα ελληνικά παρακάτω, οπότε παίζει να είναι από εξωτερικό η συσκευή.

Το κλείδωμα το ελέγχουμε ως εξής:

Από το μενού πηγαίνουμε options -> advanced options -> sim card

Εκεί πληκτρολογούμε (δε φαίνεται ότι θα γράψουμε κάτι, στα τυφλά γίνεται) M E P D και στη συνέχεια εμφανίζεται ένα νέο μενού που γράφει για τα κλειδώματα της συσκευής. Το "network subset" θα είναι enabled αν είναι κλειδωμένη στη vodafone - αν όχι, θα είναι όλα disabled.

- Αν υπάρχει κλείδωμα, ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδωθεί είναι με κωδικό, ο οποίος μπορεί να αγορασθεί online με κόστος γύρω στα 12 ευρώ (είναι η πιο εύκολη διαδικασία).

- Αν υπάρχει θέμα με ελληνικά, τότε με την τελευταία multilanguage έκδοση για το 9700 θα είναι σαν να αγοράσθηκε στην ελλάδα, με ελληνικό μενού κατ' επιλογήν κλπ.

- Τα σήματα της vodafone ποτέ δε θα φύγουν. Αλλά πέρα από το οπτικό κομμάτι, δεν επηρρεάζουν κάπου αλλού.

Αν θες κάνε έναν έλεγχο για το κλείδωμα και μετά συζητάμε τα περαιτέρω.

Th|eF

Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την γρήγορη και λεπτομερή απάντηση.

Λοιπόν η συσκευή είναι Ελληνική ... είναι σίγουρο.

Επίσης δεν εχω πρόβλημα με την εισαγωγή Ελληνικών στις επαφές και SMS.

Σε ό,τι αφορά στις οδηγίες που μου έδωσες όλα είναι disabled.

Πιστεύεις λοιπόν ότι είναι ξεκλείδωτη και το μόνο που χρειάζεται είναι η ενεργοποίηση στην COSMOTE του BIS ????

:))))

Καλησπέρα. Όπως τα περιγράφεις, η συσκευή δε "δείχνει" κλειδωμένη, απλά δείχνει να μη βλέπει ενεργή συνδρομή BIS. Ειδικά αν είναι ελληνική, τότε δύσκολα να έχει κλείδωμα, αφού πωλούνται ξεκλείδωτες στην Ελλάδα από όλους τους παρόχους. Αναφέρεις όμως θέμα με τα ελληνικά παρακάτω, οπότε παίζει να είναι από εξωτερικό η συσκευή.

Το κλείδωμα το ελέγχουμε ως εξής:

Από το μενού πηγαίνουμε options -> advanced options -> sim card

Εκεί πληκτρολογούμε (δε φαίνεται ότι θα γράψουμε κάτι, στα τυφλά γίνεται) M E P D και στη συνέχεια εμφανίζεται ένα νέο μενού που γράφει για τα κλειδώματα της συσκευής. Το "network subset" θα είναι enabled αν είναι κλειδωμένη στη vodafone - αν όχι, θα είναι όλα disabled.

- Αν υπάρχει κλείδωμα, ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδωθεί είναι με κωδικό, ο οποίος μπορεί να αγορασθεί online με κόστος γύρω στα 12 ευρώ (είναι η πιο εύκολη διαδικασία).

- Αν υπάρχει θέμα με ελληνικά, τότε με την τελευταία multilanguage έκδοση για το 9700 θα είναι σαν να αγοράσθηκε στην ελλάδα, με ελληνικό μενού κατ' επιλογήν κλπ.

- Τα σήματα της vodafone ποτέ δε θα φύγουν. Αλλά πέρα από το οπτικό κομμάτι, δεν επηρρεάζουν κάπου αλλού.

Αν θες κάνε έναν έλεγχο για το κλείδωμα και μετά συζητάμε τα περαιτέρω.

Ξέχασα να σε ρωτήσω .....

Η μόνη επιλογή που έχω να εισάγω κάποιο mail account είναι κάποιο Εταιρικό (Exchange Server). Δηλαδή δεν μου έχει ενεργοποιημένη κάποια επιλογή ενός εξωτερικού λογαριασμού όπως hotmail ή gmail. Εχεις κάποια ιδέα για αυτό ????

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου ...

Πρεπει να μαθεις σε ποιο δικτυο δουλευε η συσκευη

Αν υποθεσουμε οτι ηταν στη Vodafone, πρεπει ο προηγουμενος κατοχος του κινητου (ή στην αναγκη εσυ) να μιλησει με την Vodafone για να γινει release το Pin της συσκευης απο το συγκεκριμενο δικτυο.

Αυτη η διαδικασια ειναι απαραιτητη αν μια συσκευη bb δουλευει σε καποιο δικτυο και μετα πρεπει να ενεργοποιηθει σε καποιο αλλο δικτυο

Οταν ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια και μονο τοτε, θα παρεις την Cosmote να σου ενεργοποιησει BIS.

Μετα θα ασχοληθεις με email και ολα τα αλλα

Πρεπει να μαθεις σε ποιο δικτυο δουλευε η συσκευη

Αν υποθεσουμε οτι ηταν στη Vodafone, πρεπει ο προηγουμενος κατοχος του κινητου (ή στην αναγκη εσυ) να μιλησει με την Vodafone για να γινει release το Pin της συσκευης απο το συγκεκριμενο δικτυο.

Αυτη η διαδικασια ειναι απαραιτητη αν μια συσκευη bb δουλευει σε καποιο δικτυο και μετα πρεπει να ενεργοποιηθει σε καποιο αλλο δικτυο

Οταν ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια και μονο τοτε, θα παρεις την Cosmote να σου ενεργοποιησει BIS.

Μετα θα ασχοληθεις με email και ολα τα αλλα

Σε ευχαριστώ πολύ.

Αν έχω πρόβλημα, θα σε ενοχλήσω και πάλι.

Φιλικά

Γιώργος

Σίγουρα πάντως είναι ξεκλείδωτο.

Αν ο προηγούμενος κάτοχος έχει βάλει νέο blackberry στη γραμμή που ήταν το παλιό, τότε αυτόματα έχει αποδεσμευθεί το παλιό.

Από κει και πέρα, οι επιλογές για τα email δεν πρόκειται να φανούν αν δεν "παίξει" bis. Πάντα χωρίς bis εμφανίζονται μόνο αυτές οι επιλογές που βλέπεις για bes και λείπει ο browser, οι χάρτες κλπ.

Th|eF

<<Αν ο προηγούμενος κάτοχος έχει βάλει νέο blackberry στη γραμμή που ήταν το παλιό, τότε αυτόματα έχει αποδεσμευθεί το παλιό. >>

Καλημερα

Αποδεσμευεται αυτοματα το παλαιο, αλλα μονο για να χρησιμοποιηθει απο τον ιδιο provider. Αν θελησεις να παρεις την παλαια ασυσκευη και να συνδεσεις bb σε αλλο provider πρεπει να κανεις αιτημα αποδεσμευσης στο προηγουμενο provider

Σας ευχαριστώ όλους (thief, tingo7213) για την βοήθειά σας.

Σημερα ζήτησα από την Vodafone να αποδεσμευτεί από την Βάση δεδομένων τους.

• The topic was unpinned