Jump to content

Προθεσμιακές Καταθέσεις Τραπεζών

konv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Tα 10000 στο εξάμηνο θα γίνουν 10.225

Ακριβώς!!! Τα επιτόκια αναφέρονται στο χρόνο!! Μετά ανάλογα με τους μήνες που τα κλείνεις πέρνεις και τον ανάλογο τόκο!!

Αυτή την περίοδο ξέρετε ποιά τράπεζα έχει τα υψηλότερα επιτόκια?

• Απαντήσεις 344
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ρε παιδιά,εφόσον κλείνεις προθεσμία ΓΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ,σου λένε οτι θα πάρεις πχ 5% στη λήξη ΑΡΑ στο εξάμηνο... είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αν τα κλείσεις χρόνο και τα σπάσεις νωρίτερα,αλλά όταν σου λένε για 6μήνες 5% εννοούν ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

ρε παιδιά,εφόσον κλείνεις προθεσμία ΓΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ,σου λένε οτι θα πάρεις πχ 5% στη λήξη ΑΡΑ στο εξάμηνο... είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αν τα κλείσεις χρόνο και τα σπάσεις νωρίτερα,αλλά όταν σου λένε για 6μήνες 5% εννοούν ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Απο εμπειρία που έχω, το επιτόκιο που λένε είναι για ΧΡΟΝΟ και εσυ τα κλήνεις για όσο θέλεις και πέρνεις τους ανάλογους τόκους...

Ποια τράπεζα το κάνει αυτό ρε φίλε;; εγώ δε ξέρω καμία κι έχω συνεργαστεί με τις περισσότερες αν κάποια δίνει αυτό που λες να πάμε εκεί. Ακόμα και πολλές τράπεζες που λένε πχ εξάμηνη προθεσμιακή με 1,5% το πρώτο τρίμηνο και 6% το δεύτερο συνολικά σου δίνουν 3% το χρόνο δηλαδή χοντρικά 1,5% το εξάμηνο

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

μα συγγνώμη, όταν κλείνετε μια προθεσμία δε ρωτάτε το καθαρό επιτόκιο που θα πάρετε σε όσο χρόνο έχετε τα λεφτά σας κλειστά; Το θεωρούσα αυτονόητο αυτό..

@Φίλε pan82, αν εχει νόημα και έκανες τον κόπο να κοιτάξεις αριστερά απο το μήνυμα μου θα έβλεπες οτι δεν είμαι φίλος,είμαι φίλη ;)

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Να ρωτήσω κι εγώ μήπως ξέρει κανείς.Τι συμφέρει καλύτερα,ποιό έχει περισσότερο τόκο το να έχεις τα λεφτά σου σε άυλους τίτλους ή να τα έχεις κλειστά;

μα συγγνώμη, όταν κλείνετε μια προθεσμία δε ρωτάτε το καθαρό επιτόκιο που θα πάρετε σε όσο χρόνο έχετε τα λεφτά σας κλειστά; Το θεωρούσα αυτονόητο αυτό..

@Φίλε pan82, αν εχει νόημα και έκανες τον κόπο να κοιτάξεις αριστερά απο το μήνυμα μου θα έβλεπες οτι δεν είμαι φίλος,είμαι φίλη ;)

Προσοχή στην ορολογία

Άλλο το καθαρό επιτόκιο (ετήσιο) και άλλο πράμα ο καθαρός τόκος που είναι εξαμηνιαίος

Και γενικότερα όλα τα επιτόκια που αναφέρει μια τράπεζα, σε δάνεια, καταθέσεις, κάρτες κλπ είναι ετήσια. Αν υπάρχει κάποιο πολύ εξειδικευμένο προϊόν που το επιτόκιο δεν είναι ετήσιο, τότε ρητά αναφέρεται, πχ "εξαμηνιαίο".

Όσον αφορά το καθαρό επιτόκιο, μπορείς να το υπολογίσεις και μόνος σου, αν ξέρεις το συμβατικό, τους φόρους και τις περιόδους καταβολής των τόκων. Και αν είσαι τόσο ψαγμένος που θες να ξέρεις το καθαρό επιτόκιο, τότε σίγουρα ξέρεις ήδη και τα παραπάνω, οπότε το υπολογίζεις!

Τα επιτόκια σε προθεσμιακές καταθέσεις είναι ΠΑΝΤΑ ετήσια.

ακριβως. οταν αναφερουν ταδε επιτοκιο για εξι μηνες το κανουν και διαφημιστικους λογους, για να μπεις στην τραπεζα και να ρωτησεις και να γινει και το ψησιμο

[sIGPIC][/sIGPIC]

ακριβως. οταν αναφερουν ταδε επιτοκιο για εξι μηνες το κανουν και διαφημιστικους λογους, για να μπεις στην τραπεζα και να ρωτησεις και να γινει και το ψησιμο

Και απ'οτι φαίνεται πιανει... για οσους δεν ειναι ψαγμενοι αν δεν το εξηγησει καποιος αναλυτικα νομιζεις οτι ειναι οντως για εξι μηνες κ οχι για ολο το χρονο....

Για αυτό λοιπόν, όπως ήδη αναφερθηκε και εγώ επαναλαμβάνω για εμπέδοση, ρωτάμε πάντα πόσο τόκο θα πάρουμε σε ευρώ (όχι ποσοστό).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

δεν είχα χρόνο ουτε να κοιτάξω όταν έγραφα φαίνεται :p sorry βέβαια Βιργινία και φίλος δε πάει... :p

Και απ'οτι φαίνεται πιανει... για οσους δεν ειναι ψαγμενοι αν δεν το εξηγησει καποιος αναλυτικα νομιζεις οτι ειναι οντως για εξι μηνες κ οχι για ολο το χρονο....

Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να μη στο πουν όταν μπεις στη τράπεζα να ρωτήσεις, άλλωστε όταν σου βγαζει το συμβόλαιο για υπογραφή πάντοτε (τουλάχιστον σε εμπορική, millenium, γενική που έχω βαλει χρήματα) σου αναγράφει αναλυτικά πότε λήγει η κατάθεση και τα χρήματα που θα αποδωθούν εκείνη τη στιγμή οπότε και με το μάτι φαίνεται

George Bernard Shaw

και εμένα στην Εμπορική τράπεζα μου έβγαζαν σε ευρώ το ποσό που θα πάρω στο τέλος (όταν λήξει η περίοδος που τα είχα κλειστά). Είχε αφαιρεθεί και ο φόρος τόκων και έτσι ήξερα ακριβώς τι γίνεται....

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

και εμένα στην Εμπορική τράπεζα μου έβγαζαν σε ευρώ το ποσό που θα πάρω στο τέλος (όταν λήξει η περίοδος που τα είχα κλειστά). Είχε αφαιρεθεί και ο φόρος τόκων και έτσι ήξερα ακριβώς τι γίνεται....

σε όλες τις τράπεζες γίνεται αυτό είναι δυνατόν να μη σου γράψουν στο συμφωνητικό πόσα ακριβώς θα πάρεις κατά τη λήξη;

George Bernard Shaw

το καλυτερο επιτοκιο για 30000 ευρω ποια τραπεζα το δινει;υπαρχει και μια μικρη αυξηση των επιτοκιων διαβασα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

το καλυτερο επιτοκιο για 30000 ευρω ποια τραπεζα το δινει;υπαρχει και μια μικρη αυξηση των επιτοκιων διαβασα.

3% μικτο σε αττικης,ελληνικη, fbb, eurobank,πανελληνια κ.α.

ή 6.3% καθαρο σε δεκαετες οεδ.:X:X:X

3% μικτο σε αττικης,ελληνικη, fbb, eurobank,πανελληνια κ.α.

ή 6.3% καθαρο σε δεκαετες οεδ.:X:X:X

δινει τετοιο επιτοκια η γιουριμπανκ?για ποσο καιρο?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για ποσό 40,000 Ε η προθεσμιακή κατάθεση είναι συμφέρουσα επιλογή?

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δίνει καλύτερα επιτόκια σε σχεση με τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες?

Για ποσό 40,000 Ε η προθεσμιακή κατάθεση είναι συμφέρουσα επιλογή?

Σε σχέση με το απλό ταμιευτήριο, για οποιαδήποτε ποσό είναι συμφέρουσα επιλογή, αν μπορείς να τα κλείσεις

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δίνει καλύτερα επιτόκια σε σχεση με τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες?

Και το Ταχυδρομικό Ταμιεύτήριο εμπορική τράπεζα. Τα καλύτερα επιτόκια εξ όσων γνωρίζω δίνει το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Απο εκεί και πέρα το χάος, πρέπει να πάρεις προσφορές από τις τράπεζες, αφενός γιατί αυτά αλλάζουν συχνά, οπότε δεν υπάρχει διαχρονικά κάποια ως καλύτερη, αφετέρου επειδή υπάρχουν διάφορες επιλογές/προϊόντα από τράπεζα σε τράπεζα, που μεταβάλουν και το επιτόκιο.

Σε σχέση με το απλό ταμιευτήριο, για οποιαδήποτε ποσό είναι συμφέρουσα επιλογή, αν μπορείς να τα κλείσεις

Και το Ταχυδρομικό Ταμιεύτήριο εμπορική τράπεζα. Τα καλύτερα επιτόκια εξ όσων γνωρίζω δίνει το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Απο εκεί και πέρα το χάος, πρέπει να πάρεις προσφορές από τις τράπεζες, αφενός γιατί αυτά αλλάζουν συχνά, οπότε δεν υπάρχει διαχρονικά κάποια ως καλύτερη, αφετέρου επειδή υπάρχουν διάφορες επιλογές/προϊόντα από τράπεζα σε τράπεζα, που μεταβάλουν και το επιτόκιο.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Μπορώ να ρωτήσω το επιτόκιο κι απο την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών των τραπεζών? (Για να μην τρέχω σε 5-6 τραπεζες να ρωταω...)

Μπορώ να ρωτήσω το επιτόκιο κι απο την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών των τραπεζών? (Για να μην τρέχω σε 5-6 τραπεζες να ρωταω...)

ναι εγω εχω ρωτησει και μου λενε.

Οι περισσότερες τράπεζες θα σου δώσουν απάντηση, αλλά από κοντά έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης (ειδικά αν είναι μεγάλο το ποσό). ;)

Σου προτείνω αφού καταλήξεις σε 2-3 να περάσεις από κοντά για να δεις τι καλύτερο μπορείς να καταφέρεις. Χαμένος δεν πρόκειται να βγεις!

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

3.50% για 6μηνο η πανελληνια τραπεζα για ποσα 30-60 χιλ ευρω. Δεν ειναι κ ασχημα!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ζωή ειναι πολύ μικρή για να μην την περνάς με τα άτομα που αγαπάς. . . .

think positive !!!!!!