Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic (Pre-Release)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η ram του 5800 είναι 128ΜΒ. Ο επεξεργαστής του ο γνωστός ARM11 στα 369mHz. Στην πράξη δεν ξέρουμε πως θα αποδίδει. Σε θέμα πρωτοτυπίας, σίγουρα δεν μπορείς να το θεωρήσεις κάτι συνηθισμένο, ειδικά όσον αφορά τα series 60.

Το θέμα είναι οτι η συσκευή είναι προορισμένη για ένα συγκεκριμένο κοινό, όπως δηλώνει και το όνομά της. Όμως, εκτός αυτού, έχει πάρα μα πάρα πολλές δυνατότητες (εκτεταμένες δυνατότητες πολυμένων, ενσωματωμένο δέκτη gps, αξιοπρεπέστατη κάμερα με διπλό φλας και μέχρι στιγμής την κορυφαία βιντεοσκόπηση, πολύ καλή αυτονομία, μικρό μέγεθος, τρομερή σε ανάλυση αλλά και μέγεθος οθόνη και τρέχει το πλέον νεότερο λειτουργικό symbian) σε καταπληκτική τιμή.

Αυτό λοιπόν, κατά την άποψή μου είναι πρόοδος. Το να προσφέρεις κυριολεκτικά τα πάντα, να ενσωματώνεις αρκετές καινοτομίες αλλά να προσφέρεις και ένα προιόν σε λογική τιμή. Εδώ η Nokia αρίστευσε και, πιστεύω, οτι δεν υπάρχει καμία άλλη συσκευή στην αγορά που να μπορεί να ανταγωνιστεί το 5800.

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

High-end συσκευη για μενα ειναι αυτη που οταν παρουσιαζεται φευγει μπροστα απο τον ανταγωνισμο.Πχ θα ηταν το 5800 high-end συσκευη αν ειχε τουλαχιστον 128 ΜΒ ραμ μην πω και παραπανω,επεξεργαστη βαρβατο(οχι οτι δνε εχει και τωρα)Καμερα με πανω απο 5ΜΡ και φανερα καλυτερο και μεγαλυτερο φακο απο οτι εχουμε συνηθισει και ειδικοτερα κατι προτοπωριακο σε θεμα εργονομιας και πρακτικοτητας(βλεπε Διπλο slide N95).Το Ν95 πληρουσε τα παντα απο αυτα πριν 1,5 χρονο γι αυτο ηταν high-end συσκευη,το 5800 δεν τα πληρει ολα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Ε εντάξει το Ν95 όταν βγήκε ήταν το κορυφαίο, το 5800 όχι, αλλά ως hi-end δεν λογίζεται μόνο το κορυφαίο κινητό κάθε εποχής, αλλά ολόκληρη η κατηγορία των "δυνατών" κινητών.

Αν εξαιρέσουμε τα 3.2ΜP, το 5800 δεν έχει καμμιά έλλειψη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και μην ξεχνάμε και την πολύ μεγαλύτερη οθόνη και την τρεις (3) φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τα υπόλοιπα hi-end κινητά της Nokia.

Γενικά οι όροι entry-level, mid-range, hi-end είναι λίγο συγκεχυμένοι και ο καθένας μπορεί να τους ερμηνεύσει όπως θέλει... mid-range κινητά είναι και τα 6500 (slide και classic) και τα 6600 (slide kai fold). Δεν υφίσταται όμως καμμιά σύγκριση χαρακτηριστικών των παραπάνω κινητών με το 5800, μα καμμία!

Όποτε κατά την γνώμη μου για το 5800, είτε ως hi-end το πει κάποιος, είτε mid-range δίκιο θα έχει και άδικο ταυτόχρονα, είναι ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας, και θα συμφωνήσω περί των "τρικς" των εταιρειών στο πως κατατάσσουν το εκάστοτε προιόν τους, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί...

Οταν λεω mirrorofsorrow 128ΜΒ ΡΑΜ εννοω διαθεσιμα μετα απο reboot,επισης συμφωνω οτι εχει τα πντα σε σχεδη με τα σημερινα N-series αλλα αν ειχε πχδιπυρηνο επεξεργαστη στα 400+mhz και ραμ 256+καμερα 8ΜΡ και να τραβαει βιντεο σε αναλυση πχPAL σε συνδυασμο με την οθονη αφης δεν θα ελεγες με τη μια ναι ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με το τι ξερουμε μεχρι τωρα?Τωρα λες ειναι σιγουρα ανταγωνιστικο και εχει τα παντα αλλα δεν ειναι ενα η περισσοτερα κλικ πιο μπροστα,εγω ετσι το βλεπω KAI και γι αυτο δε το λεω high-end συσκευη
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Το να προσφέρεις κυριολεκτικά τα πάντα, να ενσωματώνεις αρκετές καινοτομίες αλλά να προσφέρεις και ένα προιόν σε λογική τιμή. Εδώ η Nokia αρίστευσε και, πιστεύω, οτι δεν υπάρχει καμία άλλη συσκευή στην αγορά που να μπορεί να ανταγωνιστεί το 5800.

Αυτό είναι που με ανησυχεί, είναι "too good to be true" ως προϊόν, εκτός και αν υπάρχουν κάποιες δυσδιάκριτες προς το παρόν (αλλά σημαντικές) αδυναμίες όπως μια μέτρια υλοποίηση στην TS του με ότι προβλήματα θα μπορούσε να συνεπάγει αυτό, οπότε η Nokia εν γνώση της το προωθεί με πλούσια "extras", χαμηλή τιμή και οπωσδήποτε όχι σαν hi-end συσκευή για να καλύψει τις όποιες "παιδικές του ασθένειες" -ελπίζω πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Συνεπώς διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μέχρι να "παίξω" μαζί της και να δω το TS interface (hardware & software) της Nokia στην πράξη, αν τα έχει καταφέρει αξιοπρεπώς και εκεί τότε μπορούμε να μιλάμε για το τέλειο προϊόν, και επειδή τα θαύματα δεν γίνονται δίχως λόγο, στόχος εδώ είναι το iPhone το οποίο μάλλον φαίνεται επικίνδυνο για τους ανθρώπους της Nokia.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Επισκέπτης
Καποιο παιδι παραπανω εγραψε για "τρομερη αναλυση". οι συσκευες που ερχονται το πολυ σε 2 μηνες με 800*480 τι να πουνε?

μαλιστα,2-3 πατηματα στην αρχικη οθονη για να επιλεξεις κατι:p

στο μενου στις φωτος αργο φανηκε.

θα δειξει το τελικο αποτελεσμα.

πλαστικο,πολυ πλαστικο δειχνει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

θα συμφωνησω με το φιλο παραπανω,αργο ,θελει 2 ισως και 3 φορες να πατηθει η οθονη.Βεβαια αρχικο δειγμα ειναι,το τελικο προιον ισως να διαφερει αρκετα,οποτε υπομονη.

Νομιζω πως ειναι αρκετα αργο σε σχεση με το ν95 μου οποτε θα περιμενω για το high-end touch screen.Ελπιζω να μην αργησει πολυ γιατι θα αναγκαστω να παρω το Hd

Ανοιξε ,κλεισε ,διπλωσε

παραπονο στα χειλη

χωσου στην αμμο Αμμοχωστος

σαν σπανιο κοχυλι

Xiaomi Redmi Note 4G+Samsung Galaxy S2+NOKIA N95+K599

Είναι παρα πολύ νωρίς για να λέμε αν ειναι αργό ή όχι και πόσο καλή οθόνης αφής έχει. Δεν γίνεται να το συγκρίνουμε με το Ν95 που είναι στην αγορά ήδη 1 χρόνο και βάλε και έχει περάσει από 3-4 αναβαθμίσεις και έχει φτάσει εδώ που έφτασε. Καμία συσκευή δεν είναι δυνατόν να είναι εντελώς έτοιμη με το που θα παρουσιαστεί. Όλες έχουν τα μειονεκτήματα και φτιάχνονται με το καιρό και με την γνώση που αποκτά η κάθε εταιρία. Στην τεχνολογία δεν υπάρχουν τέλειες συσκευές, αν υπήρχαν δεν προχωρούσαμε μπροστά αλλά πίσω.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Νομιζω πως ειναι αρκετα αργο σε σχεση με το ν95 μου οποτε θα περιμενω για το high-end touch screen.Ελπιζω να μην αργησει πολυ γιατι θα αναγκαστω να παρω το Hd

Τοτε ετοιμασου να σκασεις και 700-800 ευρω!!!!!!!!!!!

interactive demo: http://www.nokia.com/NOKIA_COM_1/Microsites/Nokia_5800_XpressMusic/index.html#/touch. Ενα ενδιαφερον αρθρο που αφορα τις τεχνολογιες αφης που υπαρχουν στα κινητα τηλεφωνα: http://www.phonearena.com/htmls/Article-Touchscreen-technologies-in-phones-article-a_3067.html. Τελος μεταφρασμενη σελιδα απο τον γουγλη απο την παρουσιαση στην Σιγκαπουρη μαζι με τις πρωτες αν δεν κανω λαθος φωτογραφιες που εχουν βγει απο ενα 5800:http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.ringhk.com%2Fnews2.php%3Fid%3D1623&hl=el&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en. Μαλλον ομως αυτες οι φωτογραφιες δεν ειναι απο τελικο προιον γιατι στις πληροφοριες φαινεται κατασκευαστης καμερας Nokia,μοντελο καμερας N00.Τωρα βεβαια αυτο το N00 οταν αρχισαν να βγαινουν οι φημες και πρωτες φωτογραφιες γιατι μου αφηνει την εντυπωση οτι το προοριζε για n series και αλλαξε στην πορεια δεν ξερω.Ειναι ιδεα μου η οχι;Φιλε mirrorofsorrow μολις ειδα οτι εκει μεσα ειναι και η επιβεβαιωση για τι ρολο παιζει και το αλλο πορτακι.Επισης συμφωνα με αυτο θα κυκλοφορησει Ινδια την τριτη εβδομαδα Νοεμβριου.http://economictimes.indiatimes.com/Nokias_1st_touch_screen_phone_in_India_by_November/articleshow/3561429.cms

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Τι λείπει απο το 5800; Ίσως περισσότερα ΜΡ στην κάμερα, ο βλακώδης σχεδιασμός των N series και ίσως μια μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία. Γιατί όταν κυκλοφορεί ένα N series σταθμός, η γκρίνια είναι το κύριο χαρακτηριστικό στα φόρουμ. N95 (τζόγος με το κιλό, χαμηλή RAM κλπ), Ν95 8GB (κοροιδία για τους κατόχους του απλού,τιμή) και Ν96 (μπαταρία, τίποτα καινοτόμο, τιμή κλπ). Στο 5800, κανένα παράπονο, άρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί high-end. Ή κάνω λάθος; :worry:

Αυτό είναι που μου έκανε εντύπωση και εμένα. Πραγματικά, δεν μπορώ να βρω κάτι να του λείπει. Ή, έστω κάτι που θα ήθελε κάποιος όντας πραγματικά χρήσιμο και δεν το έχει. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα, ήταν η 8 GB κάρτα στο πακέτο. Μεγάλη υπόθεση αυτό, και από άποψη χωρητικότητας, και από άποψη δυνατοτήτων μεταφοράς.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι η απόκριση της οθόνης, και η διαθεσιμότητα προγραμμάτων.

Βασικά, αυτό με την κάρτα δεν με ενθουσιάζει καθόλου. Και αυτό γιατί με την κάρτα που περιέλαβε στο πακέτο αγοράς του Ν82, πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν πρόβλημα και αναγκάστηκαν να την αλλάξουν.

Βέβαια δεν τίθεται θέμα για το θα έπρεπε αν μπει ή όχι. Καλά έκαναν και την έβαλαν. Και με τέτοια τιμή μάλιστα, όλα τα έξτρα που περιλαμβάνει το πακέτο, όπως κάρτα, θήκη, στάντ, μπορείς να τα θεωρήσεις και δώρο. :)

Όσον αφορά την διάθεση προγραμμάτων, λέγεται οτι είναι συμβατό με τα προγράμματα για τις προηγούμενες εκδόσεις symbian 9. Και αυτό το λένε μάλιστα απο την εποχή του Ν91, 3250.

Τώρα για το κατά πόσο θα χρειάζονται νέες εκδόσεις τα ήδη υπάρχον προγράμματα, παιχνίδια και θέματα, και πόσα απο αυτά θα τρέχουν απροβλημάτιστα, μένει να το ανακαλύψουμε όταν φτάσει η συσκευή στα χέρια μας.

Η άποψη η δικιά μου είναι πως η ΝΟΚΙΑ βγάζει το συγκεκριμένο τηλέφωνο "πειραματικά" στους τελικούς χρήστες για να δει τί προβλήματα θα ανακύψουν και να τα διορθώσει τελείως σε ένα καινούργιο touch τηλέφωνο που μάλλον θα ανακοινωθεί ελάχιστους μήνες μετά την κυκλοφορία του....

Όσοι δεν μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό του νέου μοντέλου θα γίνετε άθελά σας μάρτυρες περίεργων bugs, σπαστικών καθυστερήσεων και κολλημάτων στην ανταπόκριση των πλήκτρων κλπ, που ναι μεν θα αντιμετωπίζονται κάποια μερικώς στις αναβαθμίσεις, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί υπομονή πολλή μεγαλύτερη από την συνηθισμένη των άλλων τηλεφώνων....Μετά από αρκετές αναβαθμίσεις το τηλέφωνο θα αρχίσει να έρχεται στα ίσια του και τότε θα εμφανιστούν τα νέα αναβαθμισμένα μοντέλα....:confused:

http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Όσον αφορά την διάθεση προγραμμάτων, λέγεται οτι είναι συμβατό με τα προγράμματα για τις προηγούμενες εκδόσεις symbian 9. Και αυτό το λένε μάλιστα παο την εποχή του Ν91, 3250.

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν και κατά πόσο θα τρέχουν καν οι ήδη υπάρχουσες εφαρμογές. Και ναι μεν τα ήδη υπάρχοντα S60 τρέχουν όλες τις εφαρμογές 3rd Edition, το Tube και τα επόμενα μοντέλα θα ανήκουν στην πλατφόρμα 5th Edition. Δεν ξέρω, μένει να το δούμε στην πράξη αυτό.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Παλιά είχε δημοσιευθεί ένα σχεδιάγραμμα που αναπαραστούσε τις εκδόσεις του symbian μαζί με τα χαρακτηριστικά τους και την μεταξύ τους σχέση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά (είχα διαβάσει και μια συνέντευξη πάνω σε αυτό), έλεγε οτι απο την μετάβαση symbian 8 -> symbian 9 σπάει η αλυσίδα αλλά η συμβατότητα μεταξύ των μελλοντικών εκδόσεων θα διατηρηθεί (δηλαδή μεταξύ των symbian 9.1, 9.2, 9.3, 9.4 και πάει λέγοντας).

Άρα θεωρούμε δεδομένο οτι μια γενική συμβατότητα υπάρχει. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι το ποσοστό αυτής.

Άλλωστε, ασυμβατότητες πάντα υπάρχουν, όπως έγινε και μεταξύ 3rd FP1 και FP2. Αλλά ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά την διάθεση εφαρμογών αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι εταιρίες ανάπτυξης software, έσπευδαν να λύσουν τις όποιες ασυμβατότητες μέσω νέων εκδόσεων των ήδη υπάρχοντων προγραμμάτων.

NOKIA 5800 XPRESSMUSIC: INPUT METHODS

http://symbian.smashpop.net/wp-content/uploads/2008/10/21.jpg

Basically there’s 4:

• Handwriting (suitable to be used if you are not writing English)
  • Full qwerty keyboard (for 2 hands usage)
  • Mini qwerty keyboard (it can be dragged to any part of the screen, suitable to be used if you are left handed)
  • Numeric keypad (same like the typical phone keypad… good for.. erm.. driving? LOL)

http://symbian.smashpop.net/nokia-5800-xpressmusic-input-methods

Φιλε mirrorofsorrow πριν δημοσιευσω την προηγουμενη φωτογραφια εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω που ειχα δει καθαρα τα ηχεια.Ψαχνω εδω και μια ωρα και για δες που ητανε μπροστα στα ματια μας.:dizzy::fool:Οποτε μαλλον τυπογραφικο λαθος ητανε η λαθος του γουγλη στην μεταφραση.:whip:

απο που ειναι το screenshot?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Απο την κύρια σελίδα στο nokia europe. Δες το πρώτο ποστ αυτού του θέματος. 5800 XpressMusic Main Page.

thanks man

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

Αν έρθει σύντομα και στην τιμή που έχουμε δει να δημοσιεύεται, εγώ το σκέφτομαι σοβαρά. Δεν ξέρω.

Είναι άκρως δελεαστική αυτή τη τεράστια οθόνη και όχι μόνο. :D

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Αν έρθει σύντομα και στην τιμή που έχουμε δει να δημοσιεύεται, εγώ το σκέφτομαι σοβαρά. Δεν ξέρω.

Είναι άκρως δελεαστική αυτή τη τεράστια οθόνη και όχι μόνο. :D

μαλλον ετσι σκεφτομαστε ολοι εδω :)

και το βγαζει και στην καταλληλη στιγμη πριν κυκλοφορησουν τα νεα

τους touch οι Samsung (M8800 - Pixon) και LG (KC910 - Renoir) που το μονο που υπερτερουν απο το 5800 ειναι η καμερα τους :cool:

Ελπίζω να σαρώσει, όχι να SARώσει. :worry:

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

μαλλον ετσι σκεφτομαστε ολοι εδω :)

και το βγαζει και στην καταλληλη στιγμη πριν κυκλοφορησουν τα νεα

τους touch οι Samsung (M8800 - Pixon) και LG (KC910 - Renoir) που το μονο που υπερτερουν απο το 5800 ειναι η καμερα τους :cool:

Καλά, η κάμερα των Samsung είναι ένα θέμα. Θα πρέπει να τα δούμε στην πράξη. Εξάλλου σε αυτόν τον τομέα είμαι καλυμμένος (ας είναι καλά το Ν82). Το ότι το 5800 διαθέτει Symbian είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας. Για κάποιον που έχει ήδη κάποιο S60, η μετάβαση σε S60 Touch UI θα είναι πιο εύκολη, κατ' εμέ πάντα. :)

Ελπίζω να σαρώσει, όχι να SARώσει.

Αυτό να λέγεται. Μακάρι να μη ξαναδούμε καμία κωλοτούμπα του στυλ Ν82, αν και το κόβω χλωμό. :X

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...