mylogic_x Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 Δηλαδή οι πελάτες μας που σήμερα παίρνουν συντάξεις από τα συνταξιοδοτικά συμβόλαια που είχαν κάνει πριν 20-30 χρόνια με εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 6% ή 5%, πώς συνταξιοδοτήθηκαν; Δεν εισπράττουν την ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ που αναγραφόταν στο συμβόλαιό τους; εξαρτάται εάν είναι παλιά συμβόλαι με χρήματα τα οποία είναι επενδεδυμένα σε απλη προθεσμιακή, έχει καλώς αλλά τωρα το παιχνίδι δεν είναι έτσι, περιλαμβάνει προθεσμιακή σε ομόλογα ξένου νομίσματος, μπορεί να περιλαμβάνει μετοχές, ομολογίες επενδυτικών τραπεζών κλπ Και να ρωτήσω εγώ, πως μπορεί μια ασφαλιστική να δίνει 7 και 8 και 10%΄με την υποσημείωση μάλιστα ότι εγγυημένο ειναι μόνο το αρχικό κεφάλαιο... Σε αυτό να προσθέσω και τις εταιρίες οι οποίες έχουν πάει ήδη στο εξάμηνο τις εξαγορές των συμβολαίων τους? Ασε μην επέμβει κανας αντιεισαγγελέας Το ασφαλιστικό σύστημα στην ελλάδα ειναι σαθρό σε ένα αρκετά σοβαρό ποσοστό, όπως και να το δεις. Και δυστυχώς ο μίτος δεν ξεκινάει από τις εταιρίες, αλλά από τους ελέυθερους επαγγελματίες που την απαρτίζουν. Το βλέπω γιατί ειμαι μέσα στο χώρο, και είμαι από εκείνους που προσπαθούν να τον καθαρίσουν, έστω και με πρόστιμα αν χρειάζεται... οποιος καταλαβε καταλαβε Το solvnecy 2 θα το εφαρμόσουμε θελετε δεν θέλετε...με ότι αυτό σημαίνει Επίσης ναι μεν η ασφάλιση εξυπηρετεί το κόσμο εδώ και 100 χρόνια, αλλά όχι στην ελλάδα. Στην ελλάδα η διείσδυση είναι μόλις 1,5% και αυτή βασίζεται στον κλάδο ζημίων, λόγω υποχρεωτικής ασφάλισης ορισμένων κλάδων Ναι στο εξωτερικό δουλεύει άριστα αλλά στην ελλάδα? Τι να λέμε τώρα, για τους μισούς πράκτορες που δεν έχουν άδεια πρακτόρευσης, για τους συμβούλους που δεν έχουν άδεια και χρσιμοποιούν του μπατζανάκη της νυφης της κουνιάδας τους - που λέει και η διαφήμιση? Για τις προκαταβολές και τα δάνεια που δίνονται σε δίκτυα χωρίς καμία εξασφάλιση? Για την υποαποθεματοποίηση του κλάδου ζημιών? Για τις αποζημιώσεις αυτοκίνητων? που έχουν πάει πίσω τουλάχιστον 6 μηνο? Ο χώρος έχει τεράστιες προοπτικές, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, αλλά πρέπει να καθαρίσει εδώ στην ελλάδα, ώστε σε 10-15 χρόνια από τώρα να μπορέσει να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με "τραπεζοποίηση" του συστήματος. Ας μην ανησυχούμε όμως, ο καιρός κοντά ειναι και η νομοθεσία γίνεται υποχρεωτικη μέχρι το 2010. Και όπως η Βασιλεία εφαρμόστηκε στις τράπεζες το ίδιο ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και εδώ. Αν δεν γινουμε τεχνοκράτες και στο θέμα τις ασφάλειας, τελειώσαμε Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Terra_Incognita Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 εξαρτάται εάν είναι παλιά συμβόλαι με χρήματα τα οποία είναι επενδεδυμένα σε απλη προθεσμιακή, έχει καλώς αλλά τωρα το παιχνίδι δεν είναι έτσι, περιλαμβάνει προθεσμιακή σε ομόλογα ξένου νομίσματος, μπορεί να περιλαμβάνει μετοχές, ομολογίες επενδυτικών τραπεζών κλπ Και να ρωτήσω εγώ, πως μπορεί μια ασφαλιστική να δίνει 7 και 8 και 10%΄με την υποσημείωση μάλιστα ότι εγγυημένο ειναι μόνο το αρχικό κεφάλαιο... Επειδή έχεις όπως λές κάποιας μορφής σχέση με τον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, να σε ενημερώσω οτι δεν υπάρχουν μόνο τα κλασσικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που έχουν εγγυημένη απόδοση (σήμερα είναι 3,35%), αλλά και ορισμένα Unit Linked (επενδυτικά προϊόντα που στη λήξη μετατρέπουν το κεφάλαιο σε ισόβια σύνταξη). H εγγυημένη απόδοση όσων (λίγων) Unit Linked έχουν τέτοια πρόβλεψη, είναι 3% ή 4%. Τα & , 8 και 10% που γράφεις είναι προσδοκώμενες αποδόσεις και κανείς δεν μπορεί να τις εγγυηθεί. Μπορεί όμως κάλιστα να εγγυηθεί το αρχικό κεφάλαιο (Capital Protected προϊόντα). Πάντως, απ' ότι κατάλαβα, αναιρείς τον αρχικό σου ισχυρισμό οτι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούν να εγγυηθούν ισόβιες συντάξεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 μακάρι ο κόσμος να γνώριζε τα unit link προιοντα, αλλά και αυτά αφορούν λίγους και με γνώσεις γύρω από αγορές προσωπικά τέτοιο προιόν έχω συνδεδεμένο με commodity που αν το πω, θα κάνω και διαφήμιση στην εταιρία και δεν θέλω Πάντως, απ' ότι κατάλαβα, αναιρείς τον αρχικό σου ισχυρισμό οτι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούν να εγγυηθούν ισόβιες συντάξεις οχι δεν αναιρώ, και θα σου πω και το άλλο. Θεωρώ επίσης ότι πολλά επικουρικά ταμεία στην ελλάδα πια, δεν μπορουν να σου εγγυηθούν τίποτα. Και ξερεις γιατι δεν αναιρώ. Εγώ, η καλύτερη εταιρία στον κόσμο να ειμαι, αν τα ίδια μου κεφάλαια, τα τοποθετώ πχ...στην προθεσμιακή αγορά της μουσταλευριάς και τα χάσω τότε τι θα γίνει? Αν εφαρμοσθεί πληρως το solvnency τοτε το συζητάω... Σορυ ρε συ συμφορουμιτη τερα, που ειμαι τοσο σκληρός, αλλά όταν 40 στις 64 ασφαλιστικές εν ελλάδι σήμερα, έχουν υποαποθεματοποιήσει τον κλάδο ζημίων, εκτιμούν τα πάγια στοιχεία σε ότι ύψος γουστάρουν, έχουν χρεωστικά υπόλοιπα συνεργατών πέραν του΄τετραμήνου ποσά ίσα με 30-40% των Ιδιων Κεφαλαίων (ενώ ο νομος για πέραν του διμήνου μιλάει για επισφάλεια), έχουν απλήρωτους προμηθευτές κοντά στο έτος, καθυστερούνε τη μισθοδοσία στους υπάλληλους τους, όταν οι αναλογιστες στην αγορά είναι ελάχιστοι και ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να βάλουν την υπογραφή τους στα ετήσια αποτελέσματα...εεε τότε πως θα περιέγραφες εσυ την κατάσταση? Α μιας και υπόθηκε για AIG εδώ, ας κατανοήσει ο κόσμος ότι δεν ειναι πρόβλημα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της εταιρίας, αλλά οι μετασεισμοι ενός πολυ σοβαρού FRAUD της Ανώτερης διοικησης Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Terra_Incognita Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 Επομένως, απ' οτι καταλαβαίνω τώρα, δεν αμφισβητείς το οτι υπάρχουν συνταξιοδοτικά/αποταμιευτικά/επενδυτικά προγράμματα με εγγυημένη απόδοση (εγγυημένη ελάχιστη απόδοση, σε ότι αφορά Unit Linked), τα οποία δεσμεύουν τις ασφαλιστικές εταιρίες να καταβάλλουν στους ασφαλισμένους συγκεκριμένα ποσά στη λήξη (ήδη υπάρχουν τέτοια συμβόλαια που έχουν λήξει και έχουν καταβληθεί τα εγγυημένα κεφάλαια ή συντάξεις), αλλά διατυπώνεις ερωτηματικά για το κατά πόσον είναι συνετή η διαχείριση των χρημάτων και επομένως διερωτάσαι για το κατά πόσον μια ασφαλιστική εταιρία είναι φερέγγυα . Για όλα τα προβλήματα της αγοράς στα οποία αναφέρεσαι, συμφωνώ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ (επί τη ευκαιρία, ο έλεγχος που διεξάγει η ΕΠΕΙΑ σε γνωστό όμιλο -που δραστηριοποιείται και στον ζωικό κλάδο- βγάζει "άνοιγμα" 200εκ. !!!). Μακάρι όλοι αυτοί να αποκαλυφθούν και υποχρεωθούν (λόγω και Solvency II), να εξαγοραστούν ή να κλείσουν για να τελειώνουμε με τους λάθρα επιβιώνοντες. Όσο αφορά την AIG, ορθή ή παρατήρησή σου και προσθέτω ενημερωτικά οτι ακούγεται πολύ έντονα οτι η Alico περνάει στα χέρια της ERGO (βλ. VICTORIA). Και η GROUPAMA την ΑΓΡΟΤΙΚΗ. Ίδωμεν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 Τι να διαλεξω? Η AIG ασφαλιστικη στο ξαναλεω πως δεν έχει καν αναγκη απο χρηματοδοτηση... ειναι κερδοφορα! Η AIG Aσφαλιστικη αφου ΔΕΝ καταλαβενεται διαφορετικα... ειναι ενα μερος του ομίλου AIG. Δεν αφορά το κομμάτι της ασφάλισης. Εεε λοιπον, σταματηστε να λετε ανακρίβειες! Και για την ιστορια μαλιστα, για να ξεπληρωσει η AIG το δανειο που ελαβε απο το Αμερικανικο κρατος (προσεξτε... δανειστηκε, ΔΕΝ εκλεισε) στους επόμενους μήνες θα πωλήσει το ευρωπαικό φιλέτο της το οποίο και θα μοσχοπουληθει γιατι ειναι κερδοφορο. Είπε κανείς εδώ μέσα ότι έκλεισε; Η AIG έλαβε μερικές δεκάδες δις δολλάρια από το αμερικάνικο δημόσιο ακριβώς για να μην πτωχεύσει. Η δε πτώχευση του ομίλου θα είχε συμπαρασύρει και το κομμάτι των ασφαλειών/συντάξεων που αποτελεί τον κορμό της δραστηριότητάς της, γι' αυτό και διεσώθη από την αμερικανική κυβέρνηση. Τώρα το ότι ο τομέας των ασφαλειών είναι κερδοφόρος όπως λες είναι αδιάφορο από τη στιγμή που το άνοιγμά της σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που η αξία τους κατέρρευσε ήταν τόσο μεγάλο που την έφεραν στα πρόθυρα της πτώχευσης. Ας έμεναν στις ασφάλειες... Και η Ισλανδία δεν έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης επειδή στέρεψαν τα ψάρια στις γύρω θάλασσες. Που ακριβώς διαφωνείς; Τωρα, οσοι αρέσκεστε στις ανακριβειες συνεχίστε.... υποδηλώνετε και την αγνοια σας γύρω απο την νομοθεσια και τον ελεγχο που διέπουν τις λειτουργίες μιας ασφαλιστικής. Για την ιστορία πάντως... η κρίση αφορά κάποιους χρηματοπιστωτικούς φορείς που επένδυσαν σε επισφαλή προιόντα... Μια ασφαλιστική ΔΕΝ μπορεί να επενδύσει όπου της καπνίσει το σύνολο των χρημάτων της γιατί ελέγχεται και για το που τοποθετει τα λεφτά των ασφαλισμένων και για τα χρηματικά αποθεματα που τηρεί.... Γι αυτό και δεν ακούσατε καμια Ασφαλιστική Ζωής να περνά δύσκολες ωρες... Η πράξη σε διαψεύδει πανηγυρικά ως προς αυτό, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Κανείς ασφαλιζόμενος ουτε εδω, ουτε στις ΗΠΑ έχασε την ισχύ του συμβολαίου του... ούτε και πρόκειτε να χάσει κάτι όταν αλλάξει χέρια. Κανείς ασφαλιζόμενος δεν έχασε την ισχύ του συμβολαίου του ακριβώς επειδή έβαλε πλάτη το αμερικάνικο δημόσιο. Και βέβαια υπάρχει λόγος που έσωσαν την AIG ενώ δεν το έκαναν για την ENRON, τις ζωντανές-νεκρές αεροπορικές εταιρείες ή μελλοντικά τους τρεις μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων του Detroit που προς τα εκεί πάνε. Η κατάρρευση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας θα "τσάκιζε" κυριολεκτικά ένα ανεπίτρεπτα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας τους. Για τους υπερβολικα στενομυαλους... ο θεσμος της ασφάλισης υπάρχει πλέον των 100 χρόνων και προφανως ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ γι αυτο και συνεχίζει να υπάρχει. Δεν αμφισβητώ καθόλου τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης, μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο. Εσύ πας να μας βγάλεις όλους τρελούς... Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 Εσύ πας να μας βγάλεις όλους τρελούς... Έλα ρε, εδώ δε θυμάται ότι δουλεύει στον κλάδο των ασφαλειών :lol: Όσον αφορά το θέμα της χρησιμότητας της ιδιωτικής ασφάλισης. Στο προηγούμενο θέμα είχα κάνει σαφές τόσο εγώ όσο νομίζω και άλλοι που ήταν τουλάχιστον "σκεπτικοί" ως προς το πως λειτουργούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές το εξής: ο κρατικός πυλώνας δεν αρκεί. Είμαι 100% σύμφωνος ότι πρέπει να κάνεις έξτρα αποταμίευση και επενδύσεις. Η διαφωνία μου έγκειται στο αν για να αποταμιεύσω για τη σύνταξή μου χρειάζομαι τη διαμεσολάβηση μιας ασφαλιστικής για να μου προσφέρει εγγυημένα επιτόκια τα οποία στην καλύτερη περίπτωση είναι τουλάχιστον γελοία σε σύγκριση με την απόδοση που μπορώ να επιτύχω μόνος μου με ένα καλά διαφοροποιημένο portfolio με καταθέσεις, αμοιβαία όλων των ειδών, μετοχές και (αν έχω την οικονομική άνεση γιατί όχι) ακίνητα. Θα μου πείτε η κάθε θείτσα και θείος δεν ξέρει από αυτά. Δίκιο. Αλλά όταν εγώ (που δεν είμαι επαγγελματίας) μπορώ να έχω μακράν καλύτερες αποδόσεις από τον κάθε "επαγγελματία", τότε η προμήθεια του επαγγελματία τι ακριβώς πληρώνει; Για να μην πω ότι υπάρχουν λογιαρσμοί του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που προσφέρουν τις ίδιες (και περισσότερο εγγυημένες) αποδόσεις, και χωρίς τις προμήθειες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. November 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2009 Ψάχνω να κάνω μια ασφάλεια υγείας και θέλω βοήθεια-γνώμες-εμπειρίες από όσους έχουν ήδη μία. Με όσα συμβαίνουν πλέον, θέλει ψάξιμο για το πιά ασφαλιστική έχει περισσότερες πιθανότητες να μη σε "κρεμάσει" (βλ. ΑΣΠΙΣ). Πρίν λοιπόν αρχίσω τις επισκέψεις στα γραφείας τους, θα ήθελα να ακούσω γνώμες ασφαλισμένων, Βρήκα ένα παλιότερο θέμα αλλά είναι κλειδωμένο. Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. November 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2009 Βρήκα ένα παλιότερο θέμα αλλά είναι κλειδωμένο. Υπήρχε και ανοιχτό θέμα. Συνενώθηκε με αυτό. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. November 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2009 Δεν περίμενα πραγματικά ότι θα γίνονταν εδώ κόντρα από ανώνυμους εκπροσώπους διαφορετικών εταιρειών για τα προιόντα τους και άλλους αγνώστους. Δεν περίμενα μάλιστα ότι θα φθάνατε στο σημείο να επιτίθεστε στους συνομιλητές σας. Προσωπικά, θεωρώ όλα αυτά τα μηνύματα spamming - κάτι το οποίο απαγορεύεται από τους όρους χρήσης και για αυτό αφαιρέθηκαν. Αν θέλετε να μιλήσετε με ή χωρίς στοιχεία και να προχωρήσετε σε δυσφήμιση προς οποιαδήποτε πλευρά, ΜΗΝ το κάνετε εδώ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και αυτό πρέπει να το σεβαστείτε. Ηρεμήστε. Τηρείτε τους όρους χρήσης. Αν θέλετε να διαφημιστείτε δεν είναι αυτός ο τρόπος. Προσωρινά το θέμα κλειδώνει και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από όλα τα υπόλοιπα μέλη που απλά θέλησαν να βρουν εδώ χρήσιμες πληροφορίες Το προηγούμενο θέμα είχε κλειδωθεί για αυτούς τους λόγους. Παρακαλώ πολύ όπως η συζήτηση γίνει δίχως προσωπικές επιθέσεις και δίχως διαφήμιση/δυσφήμιση ασφαλιστικών εταιρειών ή/και προϊόντων. Τυχόν μηνύματα τέτοιας μορφής θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίησης, ενώ εάν το θέμα ξεφύγει θα κλειδωθεί. Σας ευχαριστώ. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrismasgr Δημ. November 16, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2009 Θέλω να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για να κάνω ασφάλεια υγείας από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Αγγλία. Μέχρι τώρα είχα για 19 χρόνια την interamerican. Για προσωπικούς μου λόγους θέλω να φύγω παρόλο που είμαι ευχαριστημένος. Μου πρότειναν ασφάλεια από Αγγλική ασφαλιστική . Τι λέτε να κάνω; Παράθεση London for ever Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 (edited) 6 μήνες μετά το παραπάνω post μου και χωρίς καμία απάντηση :( να πω πως έχω περάσει από τις μεγάλες πολυεθνικές ψάχνοντας να κάνω συμβόλαιο υγείας. Έχω πάει interamerican, ing, generalli, groupama και από ελληνικές στην Εθνική απλώς λόγω φιλίας των γονιών με ασφαλιστή της. Έχω σκοπό να περάσω και από Allianz, alico. Ποιά η γνώμη σας; Την Εθνική την έχω αποκλείσει λόγω τιμής και αρνητικών σχολίων από ασφαλισμένους. Ing επίσης αποκλείστηκε γιατί 1ον δεν έχει δικό της σύστημα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης αλλά μεταπωλεί τις υπηρεσίες της interamerican και 2ον συνάδελφός μου μου έλεγε προχθές όλο χαρά πως η ασφαλίστριά της στην Ing της είπε να προσθέσει στο συμβόλαιο που ήδη έχει (συνταξιοδοτικό) μια extra κάλυψη για απώλεια εισοδήματος από ασθείνεια για την οποία θα πληρώσει 400 ευρώ για ένα χρόνο. Μόλις κάνει αυτή την extra κάλυψη θα πάει σε νοσοκομείο να βγάλει μέσω γνωστού χαρτί ότι χρειάζεται αποχή από τη δουλειά ώστε να πάρει το max δικαιούμενο ποσό 1200 ευρώ και μετά... θα κόψει την extra παροχή. Και όλα αυτά τα πρότεινε η ασφαλίστρια... Πολύ καλή εικόνα έχω σχηματίσει για τη groupama. Φαίνεται μετρημένη και σοβαρή αν και μικρότερου μεγέθους. Edited May 29, 2010 by t300 Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 (edited) Κοίτα στην interamerican το πρόγραμμα medisystem, καθώς είναι εύκολα παραμετροποιήσιμο και λογικά θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι. Είναι επίσης σοβαρή, καθότι interamerican. Θυμάμαι ότι κάποιο σοβαρό πρόγραμμα ξεκινούσε από 600€ το χρόνο. Αυξάνεται βέβαια, ανάλογα τις παροχές που επιθυμείς. Για την ing δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και δε θα τα καταφέρει. Η ασφαλίστρια θα πάρει το "δωράκι" της πάντως...:whistle: Για την groupama, δεν ξέρω, δεν έχω συνεργαστεί. Edited May 29, 2010 by greek_aeras Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Το θετικό με την interamerican είναι το πλήρες δίκτυο άμεσης μεταφοράς που έχει. Σκεφτόμουν το εξής. Αν κάνω συμβόλαιο με άλλη ασφαλιστική και επιλέξω να ασφαλιστώ και στην interamerican μόνο στο πρόγραμμα "Άμεση Ιατρική Βοήθεια" μπορώ αν χρειαστώ κάτι να καλέσω πχ την interamerican να με μεταφέρει σε κέντρο συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική στην οποία είμαι σαφαλισμένος; Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 (edited) λοιπον επειδη το ψαχνω και γω... αυτα που πρεπει να κοιτας εφοσον μιλαμε για υγειας μονο.. -σε ποια κατηγορια δωματιου θα ναι η νοσηλεια και τι γινετε αν εισαι σε δικλινο και θες μονοκλινο ή λουξ.πληρωνεις μονο διαφορα τιμής δωματιου ή και αυξηση τιμων στα υλικα+εξετασεις -αν υπαρχει προγραμμα χωρις περιορισμο στις αμοιβες γιατρων(εχουν πινακα αμοιβων) -αν δεινει πληρη αποζημιωση για εξωνοσοκομειακους γιατρους -αν περιλαμβανει τα φαρμακα και σιγουρα αν ειναι ισοβιο και οχι οριο στα 65.οδοντιατρικα+οφλαμολογικα προγραμματα δυσκολα θα βρεις.. ------ Τελος αυτο που κοιτας ειναι το μεριδιο αγορας ποιες εταιριες ειναι στις πρωτες θεσεις... βεβαια θα δεις και οτι ασπις-commercial value ειχαν μεγαλο μεριδιο αγορας και βαρεσαν κανονι οποτε κανεις δεν προκειτε να σου πει αν θα αντεξουν.. http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=2286&cat_id=4 http://www.pisc.gr/Files/AnnualReport/AnnualReport2009.pdf http://insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=2378&la=1&cat_id=4 ---------- για τα συνταξιοδοτικα προγραμματα διαβασε στο λινκ http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=2417&la=1&cat_id=4 Edited May 30, 2010 by kage Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 λοιπον επειδη το ψαχνω και γω... αυτα που πρεπει να κοιτας εφοσον μιλαμε για υγειας μονο.. -σε ποια κατηγορια δωματιου θα ναι η νοσηλεια και τι γινετε αν εισαι σε δικλινο και θες μονοκλινο ή λουξ.πληρωνεις μονο διαφορα τιμής δωματιου ή και αυξηση τιμων στα υλικα+εξετασεις -αν υπαρχει προγραμμα χωρις περιορισμο στις αμοιβες γιατρων(εχουν πινακα αμοιβων) -αν δεινει πληρη αποζημιωση για εξωνοσοκομειακους γιατρους -αν περιλαμβανει τα φαρμακα και σιγουρα αν ειναι ισοβιο και οχι οριο στα 65.οδοντιατρικα+οφλαμολογικα προγραμματα δυσκολα θα βρεις.. ------ Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάποιες απορίες: Αν δε θελήσω αλλαγή θέσης δεν μπορούν αυτοί να μου πουν με το ζόρι αντί Β πχ να μπω σε Α επειδή δεν υπάρχουν θέσεις σε Β, σωστά; Για εξωνοσοκομειακούς γιατρούς εννοείς να μπεις για επέμβαση σε κάποιο νοσοκομείο και να ζητήσεις γιατρό που δεν ανήκει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο; Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 γιατι να μην σε βαλουν στο 3κλινο η 4κλινο? Αρκετες φορες ισως να αντιμετωπισεις το αντιθετο ακομη και να εχεις πληρωσει ασφαλεια για α θεση να παρεις β με προσχημα οτι δεν υπαρχουν κρεβατια-δωματια...θα προτιμησουν να βαλουν ιδιωτη στην θεση α/β γιατι πληρωνει πολυ παραπανω απο τις ιδιωτικες ασφαλειες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. December 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2010 (edited) υπαρχει κανενα site που να βαζεις τα στοιχεια που χρειαζονται και να βγαζει τιμες για 3-4 ασφαλιστικες? http://www.megaasfaleies.gr/Portals/9/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.JPG η πειραιως εχει αποκλειστικη συνεργασια με την ing+victoria γι αυτο ειναι πρωτη στον πινακα? ολες εχουν αναπροσαρμογη καθε χρονο? http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_12/08/2010_411145 Edited December 16, 2010 by kage Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts