Jump to content

Αγορά μηχανής 650cc: Προτάσεις

arischro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελευταία είναι η αλήθεια ότι ακούω όλο και περισσότερες προτροπές για κάτι σε BMW, αν μιλήσουμε για μηχανή που να κάνει άνετα ταξίδια.
"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 82
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μετά από 4-5 χρόνια με το ολοκαίνουργιο στην αγορά τότε innova 125, θέλω να ανεβώ σε κυβικά, πάνω κάτω στα 600-700.

Σκέφτομαι λοιπόν κάτι σε μεταχειρισμένο (που λεφτά για new) γύρω στα 3000-3500€ και απ' ότι είδα, στο στυλ που θέλω βλέπω πως υπάρχουν 2-3 μοντέλα που μου κάνουν. Το honda transalp και το bmw650gs, αν και σκέφτομαι και για aprilia pegaso..

Μιλάμε για μοντέλα 2000-2002 πάντα.

Απ' ότι διαβάζω, το transalp είναι το κλασσικό "αθάνατο" ΧΟΝΤΑ, που δεν σκοτίζεσαι με συνεργεία κτλ, και δε μασάει από χιλιόμετρα. Έχει καλή σχεδίαση και δικύλινδρη μηχανή(άρα πιο πολύ άνεση).

Μπορεί να μην είναι "τρομερά δυνατό", αλλά για να μπεις στην κατηγορία κάνει περίφημη δουλειά!

Απ' την άλλη το bmw, καταρχήν είναι bmw. Έχει πάνω του τεχνολογία, αλλά και καλούδια άνεσης (θέση οδηγού, grips κτλ) και το μόνο στο οποίο στέκομαι είναι πως θα το ήθελα λίγο πιο στιβαρό σε διαστάσεις...

Πείτε μου γνώμες και εμπειρίες που έχετε για τα παραπάνω..

->με ενδιαφέρει η άνεση οδήγησης στην πόλη-αλλά και εκτός, κατανάλωση, τελικές, προστασία από τον αέρα, άνεση σε δικάβαλο, αυτονομία, άνεση σε ταξίδι(πχ. μπαγκαζιέρα και πλαινές)..(για KLE ή v-strom δεν πολυσκέφτομαι)

ΚΑΙ

δώστε καμιά συμβουλή σχετικά με μεταχειρισμένα, δεδομένου ότι λογικά θα κατέβω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, και δε ξέρω πως είναι τα πράγματα από συνεργεία κτλ(ειδικά για Αθήνα δε ξέρω καν πως είναι η πόλη, 4-5 φορές μόνο έχω κατέβει)...

• 7 months later...

Γειά σας παιδιά. :)

Έχοντας στην αναμονή για ένα χρόνο το ερώτημα που είχα θέσει παραπάνω, τώρα βρίσκομαι στη φάση για ένα on-off.

Βλέποντας λίγο πιο αναλυτικά συγκριτικά και χαρακτηριστικά, κλίνω περισσότερο προς την BMW F650 GS, πάντα σε μεταχειρισμένη.

Έχει κανένας εμπειρία να μάς μεταφέρει την άποψή του;

Ευχαριστώ. :)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

• 7 months later...

παιδια σκευτομαι να παρω μηχανη μου αρεσει πολυ το ζ εχω σχετικα κλεισει σε

αυτο αλλα για να αποφυγω την λαθως αγορα και δεν εχω πολυ εμπειρια και φιλους

που να ξερουν ρωτω αν εχει κατι καλυτερο που να μου προτεινετε

ειδα και το hornet το 600 αλλα εχει πανω κατω την ιδια τιμη με το αλλο αλλα και 150cc ποιο

κατω

παιδια σκευτομαι να παρω μηχανη μου αρεσει πολυ το ζ εχω σχετικα κλεισει σε

αυτο αλλα για να αποφυγω την λαθως αγορα και δεν εχω πολυ εμπειρια και φιλους

που να ξερουν ρωτω αν εχει κατι καλυτερο που να μου προτεινετε

ειδα και το hornet το 600 αλλα εχει πανω κατω την ιδια τιμη με το αλλο αλλα και 150cc ποιο

κατω

Θες μονο street fighter κατηγορια?

αυτα μου κεντριζουν το ματι το ζεντ ειδικα μου αρεσει πολυ αλλα λεν οτι ειναι naked και δεν μπορεις να ταξιδεψεις ανετα λογο του αερα ψαχνω κατι που να κανει

τη δουλεια μου ανετα

Βασικα η κατηγορια street fighter ειναι κατι αναμεσα.Δεν εχουν ενα συγκεκριμενο ρολο.

Αν θες για βολτες και ταξιδια παρε ενα 600αρι σκυφτο.Θα εχεις και γκαζι και προστασια και φρενα και οτι αλλο χρειαζεσαι για να προστατευτεις και να πας ανετα και γρηγορα στον προορισμο σου σαν οδηγος βεβαια.Ο συνοδηγος τρωει μεγαλο λουκι.

Για μεσα στην πολη παρε ενα enduro η motard καλυτερα.Μονοκυλινδρο ελαφρυα και με αρκετη ροπη.Και με τις λακουβες που εχουμε στους δρομους μια χαρα θα ειναι στο περιβαλλον τους.

Παντως εγω θα σου προτεινα ενα Honda CBR 600RR9.Ειναι το σκυφτο της Honda 2009 μοντελο στα 9.980 ευρω.Εχει βγει το καλυτερο 600αρι 4κυλινδρο για το 2009.Ειναι η καλυτερη λυση για εναν αρχαριο οδηγο.

Ειναι και Ηοnda.:D

Γεια σου φιλε μου το Ζ750 ειναι φοβερο! Εχει φιλος μου Ζ1000 2004 μοντελο και ενας αλλος φιλος Ζ750 2008 μοντελο. Με το Ζ750 εχω κανει ταξιδι σαν συνοδηγος και μερικα χιλιομετρα σαν οδηγος.Τελικη εβγαζε 232 χιλ/ω. δικαβαλο και 2 τσαντες (σχολικες) πολυ καλα, το λουκι αρχιζεις να το τρως μετα τα 170-180 χιλ/ω λογω του αερα.Αυτο ομως δεν ειναι σπουδαιο προβλημα πρωτον γιατι και να θελεις δεν μπορεις να πηγαινεις συνεχεια πανω απο 200 χιλ/ω οχι ρανταρ, οχι κινηση, οχι α8λιοι δρομοι κτλ αλλα αν δεν πτοεισαι μπορεις να βαλει ενα εχτρα μικρο φερινγκ που μπορει να μην γεμιζει το ματι λογο του μικρου μεγεθους αλλα κανει σπουδαια δουλεια στις μεγαλες ταχυτητες. madloufos Το CBR600RR που προτεινεις φοβερο οπως αλλωστε και κα8ε 600αρι της κατηγοριας αλλα ειναι αρκετα κουραστηκα και λιγακι πιο δυσκινητα μεσα στην πολη για εξω ουτε κουβεντα υπερτερει.Tο Hοrnet δεν εχει λιγο απαισιο κωλο? πρωσοπικη αποψη, νομιζω το παλιο ηταν πιο ωραιο, πιο street!

Το Ζ750 είναι πολύ καλό για μένα λόγω και της αγάπης μου προς την kawasaki.:rolleyes: Η cbr επίσης πολύ καλή και όμορφη αλλά για ταξίδι δεν ενδείκνυται.Μου φαίνεται πως δε βολεύει καθόλου.H hornet έχει κάπως άσχημο πίσω μέρος ειδικά εκεί που κρέμεται η πινακίδα.

Γεια σου φιλε μου το Ζ750 ειναι φοβερο! Εχει φιλος μου Ζ1000 2004 μοντελο και ενας αλλος φιλος Ζ750 2008 μοντελο. Με το Ζ750 εχω κανει ταξιδι σαν συνοδηγος και μερικα χιλιομετρα σαν οδηγος.Τελικη εβγαζε 232 χιλ/ω. δικαβαλο και 2 τσαντες (σχολικες) πολυ καλα, το λουκι αρχιζεις να το τρως μετα τα 170-180 χιλ/ω λογω του αερα.Αυτο ομως δεν ειναι σπουδαιο προβλημα πρωτον γιατι και να θελεις δεν μπορεις να πηγαινεις συνεχεια πανω απο 200 χιλ/ω οχι ρανταρ, οχι κινηση, οχι α8λιοι δρομοι κτλ αλλα αν δεν πτοεισαι μπορεις να βαλει ενα εχτρα μικρο φερινγκ που μπορει να μην γεμιζει το ματι λογο του μικρου μεγεθους αλλα κανει σπουδαια δουλεια στις μεγαλες ταχυτητες. madloufos Το CBR600RR που προτεινεις φοβερο οπως αλλωστε και κα8ε 600αρι της κατηγοριας αλλα ειναι αρκετα κουραστηκα και λιγακι πιο δυσκινητα μεσα στην πολη για εξω ουτε κουβεντα υπερτερει.Tο Hοrnet δεν εχει λιγο απαισιο κωλο? πρωσοπικη αποψη, νομιζω το παλιο ηταν πιο ωραιο, πιο street!

Εννοειται οτι μεσα στην πολη δεν βολευει το σκυφτο καθολου.Αν και ειναι το πιο ηπιο απο τα 600αρια σε θεμα δυναμης παλι στροφαρει ψηλα και κανει την οδηγηση στην πολη δυσκολη.

Φιλε grigoriso εσυ την μηχανη την θελεις πιο πολυ για πολη η για να πηγαινεις βολτα?

βασικα το μηχανακι το θελω και για εντος πολης (για κανακαφε) και για καμια χαλκιδικη και ρωτω ειναι βολικο αυτο που θελω για ταξιδια? ειναι ανετο για μεσα στην πολη? ξερει κανεις τι παγια εξοδα εχει ενα τετιο μηχανακι το χρονο? δεν με ενδιαφερουν τα πολλα κυβικα π.χ 1000 μου φτανει ενα 600 η και 750. το θελω απλα για την εμφανιση του και για ανετο ταξιδι

Για ανετο ταξιδι το Ζ δεν ειναι και οτι καλυτερο.Παντως εγω θα πηγαινα προς SS μερια.Κοιταξε αν ειναι και κανα V-strom η κανενα Transalp.Αυτα ειναι ταξιδιαρικα και ευκολοδηγιtα και δεν ειναι τοσο σκληροπυρηνικα και προς μια κατευθυνση φτιαγμενα οπως τα supersport και motard.

Ζ 750, H xtx 660..η καποιο αλλο,(πχ husqvarna 510sm)

αν ειναι για motard καλυτερα ενα κτμ smc 690 , aprilia sxv 550 ειναι πιο κοντα στα cc που θελει

Τα SM και SXV ειναι πολυ δυνατα.Σιγουρα δεν τα αγοραζει καποιος που τα θελει για την δουλεια του αλλα για να κανει και την κ...α του

Τα SM και SXV ειναι πολυ δυνατα.Σιγουρα δεν τα αγοραζει καποιος που τα θελει για την δουλεια του αλλα για να κανει και την κ...α του

ειναι τρελα αυτου του ειδους τα μηχανακια:shifty::shifty::shifty:

Καλυτερα το Ζ χιλιες φορες.

Συμφωνώ απόλυτα αλλά επειδή δεν το είδα να αναφέρεται είπα να το πω.

βασικα ενδιαφερομαι για μεταχειρισμενο εχω βρει στο car.gr διαφορα zed σε πρασινακι οπως μου αρεσει και πανω κατω ειναι γυρο στα 6000 χιλιαρικα

και εγω καπου εκει το σκευτομαι και παρακατω αν γινεται. στο δρομο εχω δει πολλες μηχανες αλλα σε αυτο το στιλ μου αρεσουν ποιο πολυ. και η gsr 600 που λες siso ειναι καλη τις κοντραρο σε ομορφια αλλα κλεινω προς ζ

ποιες αλλες ξερουμε σε αυτο το σχεδιο του ζ?

η αγαπη μου η τρελη ειναι η τζου σου ξου ρου η 1000 αλλα δεν την φτανω:(:(::cry:

Αφου στο τελος Ζ θα παρεις! Δεν πα να ..θει ο αερας. Η μοστρα μετραει! παραδεξου το και εσυ και εγω και ολοι!

Δες στο moto.gr εχει καλες ευκαιριες.