Jump to content

Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

zaza
 Κοινοποίηση

Ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα προτιμάτε;  

197 members have voted

1. 1. Ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα προτιμάτε;

• Αθήνα
      22
    • Ρώμη
      20
    • Παρίσι
      30
    • Μαδρίτη
      10
    • Λονδίνο
      30
    • Αμστερνταμ
      21
    • Βιέννη
      17
    • Βερολίνο
      14
    • Πράγα
      24
    • Βουδαπέστη
      9

Recommended Posts

Γυρισες απ'το Βερολινο που περνουσε τον πιο κρυο χειμωνα τα τελευταια 40+ χρονια :D
Πόσο είχε δηλαδή; Το χειρότερο που είχα δει όταν έμενα εκεί ήταν -10 βαθμούς περίπου....

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• Απαντήσεις 213
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πόσο είχε δηλαδή; Το χειρότερο που είχα δει όταν έμενα εκεί ήταν -10 βαθμούς περίπου....

Η αλήθεια είναι οτι φέτος στη Γερμανία μας ψιλοέτσουξε λιγάκι, αλλά αυτό για λίγες μέρες μόνο. Θερμοκρασίες μεταξύ -5 και +5 βαθμοί είναι φυσιολογικότατες και για την εποχή και για το κλίμα της περιοχής. Τώρα αν μερικές φορές κατέβηκε λίγο ακόμη, ε, δε χάλασε κι ο κόσμος. Κι ο φίλος lewton λέει οτι του έκανε εντύπωση οτι οι άνθρωπο πήγαιναν κανονικά στις δουλειές τους. Εννοείται αυτό. Μόνο οι εξωτερικές εργασίες σταματάνε πχ οικοδομές, εργασίες δρόμων κτλ. Κι εδω κοντά στην περιοχή μου έπεσε πυλώνας υψηλής τάσης κι έμεινε πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα χωρίς ρεύμα. Κανένας δεν φώναξε όμως ούτε αναθεμάτισε το κράτος και τα κανάλια δεν καταστροφολόγησαν όπως είδα να γίνεται στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς, έτρωγαν από το στρατό τις μέρες αυτές και κοιμόταν σε σχολεία μέσα. Στην Ελλάδα πια, οι νέες γενιές θα ακούνε χιόνι και θα νομίζουν οτι είναι μια καταστροφή, θα το μισήσουν...Σόρι για το μέγεθος του μηνύματος και για το λίγο :offtopic: μα αισθάνθηκα λίγο υποχρέωση να ενημερώσω σχετικά με μια εκ των υποψηφίων προτευουσών, αν και είπα οτι εγώ ψηφίζω Ρώμη:p

Αimilie για καποιες μερες ειχαν -25, ολος ο Spree ειχε παγωσει. Το Βερολινο ειναι η αγαπημενη μου πολη, και προσωπικα το προτιμω το καλοκαιρι γιατι μπορεις πολυ πιο ανετα να το εξερευνησεις. Επισης γινονται παρα πολλες open air εκδηλωσεις ανοιξη και καλοκαιρι.
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Έχει μια ομορφιά όμως παγωμένος ο Spree ε; Από χιόνι είχε πολύ, ή μόνο χαμηλές θερμοκρασίες;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Απο χιονι εκεινες τις μερες τιποτα, μονο παπαπαπαγωνιααα :cold: :D
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Για μένα η Πράγα είναι η πιο όμορφη. Έχω πάει 4 φορές και θέλω να ξαναπάω.

Επίσης, η Βιέννη μου αρέσει πολύ. Έχω πάει 5 συνεχόμενα Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά. Να πω και για το Salzburg ότι είναι πανέμορφο :) Και ειδικά όταν είναι χιονισμένο!

Και τέλος, η Βουδαπέστη! Έχω πάει μόνο δυο φορίτσες αλλά θέλω πολύ να ξαναπάω.

Θέλω διακοπές!

[sIGPIC][/sIGPIC]

1. 'Aμστερνταμ

2. Βουδαπέστη

3. Πράγα

Η προτίμηση μου είναι με την πιό πάνω σειρά..

Έχω πάει στο 'Αμστερνταμ μέσα Μαίου και τρελλάθηκα από την ομορφιά των χρωμάτων και των λουλουδιών....

Καλοκαίρι ήταν όταν ταξίδεψα στη Βουδαπέστη, η οποία είναι υπέροχη αν έχεις οργανωθεί εκ των προτέρων.....

Για την Πράγα τι να πώ??! Εκεί πέρασα τα Χριστούγεννα πρίν από τρία χρόνια και ήταν μαγευτικά...

Εχω ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι έχει μεγάλη σημασία σε ποιά συγκεκριμμένη περίοδο του χρόνου θα πάς....όλες έχουν κάτι ξεχωριστό...αλλά κάποιες εποχές τις κάνουν πιό όμορφες....

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/roseface11.jpg

Κάτω απ' τον ήλιο σε μια απέραντη αγκαλιά

καράβι η αγάπη ταξιδεύει,

κι εμείς στη πλώρη του να δίνουμε φιλιά

κι η θάλασσα να μας ζηλεύει!!!

• 1 month later...

Εχω παει στις περισσοτερες πρωτευουσες που αναφερονται στη δημοσκοπηση και δηλωνω φαν του Παρισιου!

Ειναι αλλη φαση..Συνδιαζει τα παντα.Φυσικες ομορφιες,μνημεια,ιστορια,μουσεια και διασκεδαση.

Η βολτα με ποταμοπλοιο στο Σηκουανα ειναι αλλο πραγμα.Μαγεια.Εχω παει και χειμωνα και καλοκαιρι και πραγματικα περασα υπεροχα.

Tα τοπια και την ομορφια της πολης ειναι απεριγραπτα!Ακομη,δεν ξενερωνεις ποτε!Μεχρι και στη Ρωμη και στη Μαδριτη τα παντα(σχεδον)ειναι κλειστα απο τις 12 και μετα.Αντιθετα στο Παρισι υπαρχει (ΝΑΙ!!) και νυχτερινη ζωη!Καμπαρε,clubs..οσα θες!:yahoo:

Και το πιο κουφο (κι ομως ειναι αληθεια)..οι Γαλλοι ειναι πολυ φιλοξενοι σα λαος.Προθυμοι να σε εξυπηρετησουν,χαμογελαστοι,και δε μιλουν απαραιτητα μονο τη δικη τους γλωσσα.Ειχα ακουσει οτι εκνευριζονται οταν τους ρωτας κατι στ'αγγλικα,αλλα τελικα διαψευστηκε η αποψη αυτη.Τουλαχιστον σε εμενα απαντουσαν ευγενικα και χωρις κανενα κομπλεξ.

Τους κατασυμπαθησα,ενω ειχα τη χειροτερη γνωμη γι αυτους πριν τους γνωρισω!:up:

Μακαρι να μου δοθει η ευκαιρια να επισκεπτω συντομα παλι την ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!

Τελος της εκθεσης!:p

Y.Γ.Ας μη μιλησω για τη Gallerie Lafayette (ετσι γραφεται?) και για τα μαγαζια,γιατι θα γραφω μεχρι αυριο..ΡΟΥΧΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!ΠΟΡΩΣΗ!!!!!!!!!!

http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png

EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!!

Ψηφίζω Βιέννη και με τα δύο χέρια.

Έχω πάει δύο φορές, έχω περάσει μία τρίτη και δεν παραλείψω να ξαναπάω.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

είμαι Πράγα εδώ κι ένα μηνα και ειναι φοβερά.Ήμουν Βαρσοβία το περασμένο σαββατο αλλα δεν ελεγε και πολλά.

Το βράδυ πάω Βιέννη οπότε θα δω φίλε yandr αν ειναι όντως έτσι τα πράγματα :)

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Μετα το τελευταιο μου ταξιδι στην Ολλανδια ψηφιζω Αμστερνταμ!!!!!!!!!!!!!

Τελεια πολη!

http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif

Μετα το τελευταιο μου ταξιδι στην Ολλανδια ψηφιζω Αμστερνταμ!!!!!!!!!!!!!

Τελεια πολη!

Τελικά ζήτησαν διαβατήριο στην Ολλανδία; :p

Εγω το ειχα μαζι μου και με αυτο ταξιδεψα,αλλα υπηρχαν ατομα που ειχαν ταυτοτητα και δεν ζητησαν διαβατηριο!Τζαμπα η ταλαιπωρια αλλα δεν πειραζει μου μεινε το διαβατηριο....
http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif

• 1 year later...
Τι άθλια πόλη αυτή η Μαδρίτη...

Σ'οποιον αρέσουμε, για τους άλλους... λυπούμαστε. ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δλδ εσένα σ' άρεσε η Μαδρίτη;

Τι το κακό είχε; Εμένα μ' άρεσε...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Η Σαραγόσα πιο ωραία είναι αν και όχι πρωτεύουσα!:rolleyes::p

Δεν την έχω επισκεφθεί, οπότε δεν ξέρω εάν είναι καλύτερη. Πάντως έχω επισκεφθεί αρκετές πόλεις της Ισπανίας και η Μαδρίτη μου άρεσε ιδιαίτερα.

Δλδ εσένα σ' άρεσε η Μαδρίτη;

Mε τρέλα! :yahoo:

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έπρεπε να κάνουμε το 2ο myphone meeting εξωτερικού. Ίσως την άλλη φορά.

Πάντως θεωρώ ότι μεταξύ Μαδρίτης, Βαρκελώνης, Θαραγόθας καλύτερη είναι η Βαρκελώνη, μετά η Θαραγόθα και τελευταία και καταϊδρομένη η Μαδρίτη.

Πάντως δεν ψήνομαι ξανά για Ισπανία. Ας μάθουν πρώτα αγγλικά και το ξανασκέφτομαι.

Έπρεπε να κάνουμε το 2ο myphone meeting εξωτερικού. Ίσως την άλλη φορά.

Πάντως θεωρώ ότι μεταξύ Μαδρίτης, Βαρκελώνης, Θαραγόθας καλύτερη είναι η Βαρκελώνη, μετά η Θαραγόθα και τελευταία και καταϊδρομένη η Μαδρίτη.

Πάντως δεν ψήνομαι ξανά για Ισπανία. Ας μάθουν πρώτα αγγλικά και το ξανασκέφτομαι.

Σιγά μην κάτσουμε να μάθουμε αγγλικά για να μας ξανακάνεις την τιμή. Τόσες ωραίες γλώσσες έχει ο κόσμος, γιατί να μάθουμε το έκτρωμα;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν και περίεργο, συμφωνώ. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη γλώσσα, ή να ξέρουν τη δική σου σε ένα τόπο για να περάσεις καλά...

Ετσι έκαναν και οι Γάλλοι και χάσανε τους Ολυμπιακούς, έτσι κάνουν και οι Ισπανοί και θα πάθουν τα ίδια.

lewton, γιατί βάζεις και τον εαυτό σου μέσα; Καλώς ή κακώς, τα αγγλικά είναι διεθνές γλώσσα. Δεν μπορείς να λες στον άλλον "στην Ισπανία μιλάμε μόνο ισπανικά".

Είμαστε σε ένα καφέ. Έρχεται ένα παλικάρι και ζητάμε μια καρέκλα. Ξέρεις τι μας έφερε; ΤΣΑϊ! Άμα του το λουζα στο κεφάλι θα φταιγα;