Jump to content

3 Ιουνίου, ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Treloparea
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

χαχαχαχα ελα ομως που εισαι λαθος....:O

Τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ειναι συγκεκριμενα, ειναι για ολους και ειναι σαφει, δεν μπορει ο καθενας να τα ερμηνευει οπως θελει,,ουτε να καθοριζει τα δικαιωματα του αλλου με βαση αυτα που πιστευει...

εξακολουθω ομως να πιστευω οτι πιστευω οτι δεν κατανοεις αυτα που γραφω,,, διαβασε οσο προσεχτικα μπορεις αυτα που γραφω και να καταλαβεις τι εννοω..:D

(2points for me Συγνωμη που δεν σου εδωσα τη χαρα...ειλικρινα λυπαμαι,:sorry:):p

Ρε παιδιά, κάνετε μου μια χάρη, ξέρει κανείς να μου πεί τι είναι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα?Ποιός τα θέσπισε, ποιά είναι και γιατί κάθε άνθρωπος τα έχει αυτά?Και κυρίως, όταν παραβιάζονται ποιός είναι αρμόδιος να το κρίνει αυτό?(και ποιος τον έβαλε υπεύθυνο για να κρίνει)

?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• Απαντήσεις 342
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ρε παιδιά, κάνετε μου μια χάρη, ξέρει κανείς να μου πεί τι είναι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα?Ποιός τα θέσπισε, ποιά είναι και γιατί κάθε άνθρωπος τα έχει αυτά?Και κυρίως, όταν παραβιάζονται ποιός είναι αρμόδιος να το κρίνει αυτό?(και ποιος τον έβαλε υπεύθυνο για να κρίνει)

?

μερικα τυχαια λινκ

http://www.kypros.org/Human_Rights/index10.html

http://1tee-lechain.ilei.sch.gr/act/hrights.htm

http://www.amnesty.org.gr/library/report2004/preface.htm

:)καλη αναγνωση

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Φίλε μου, η ερωτησή μου ήταν ρητορική.

Είμαι νομικός, και φυσικά γνωρίζω.

Αλλά βλέπω οτι πολλοί αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαίωμα και είμαι σίγουρος οτι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα, πώς καθιερώθηκαν, ποιά η ιστορία τους κλπ κλπ(δεν αναφέρομαι σε εσένα. γενικά μιλάω).

Μπορεί να βγαίνω λίγο εκτός θέματος(αν και νομίζω οτι το θέμα έχει εξαντηλθεί. όλες οι απόψεις έχουν παρουσιαστεί αναλυτικότατα), αλλά θα σου πώ το εξής:

Κάθε κοινωνία είναι διαφορετική, γιατί έχει διαφορετικές καταβολές, ιστορία, οικονομικές και άλλες συνθήκες.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επινόηση της Δύσης, του καπισταλισμού και απότοκο της γαλλικής επανάστασης.(γι αυτό και είναι άγνωστα στον υπόλοιπο πλανήτη)

Αποτελούν την "άμυνα" του πολίτη απέναντι στις αυθαιρεσίες της κρατικής εξουσίας.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχουν με τους ομοφυλόφιλους, την δυνατότητά τους να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά.

Μήπως έχουμε χάσει λιγάκι την αίσθηση των πραγμάτων?:worry:

Δηλαδή στο παρελθόν οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών, των μαύρων, των μπλε, των κίτρινων ήταν γυναίκες, μαύροι, μπλε, κίτρινοι;

Τι χαζή ερώτηση.

Την ερωτηση αυτη την εκανα για καποιο λογο τον οποιο ποτε δε θα μαθεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αλλά βλέπω οτι πολλοί αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαίωμα και είμαι σίγουρος οτι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό το πράγμα, πώς καθιερώθηκαν, ποιά η ιστορία τους κλπ κλπ(δεν αναφέρομαι σε εσένα. γενικά μιλάω).

Μπορεί να βγαίνω λίγο εκτός θέματος(αν και νομίζω οτι το θέμα έχει εξαντηλθεί. όλες οι απόψεις έχουν παρουσιαστεί αναλυτικότατα), αλλά θα σου πώ το εξής:

Κάθε κοινωνία είναι διαφορετική, γιατί έχει διαφορετικές καταβολές, ιστορία, οικονομικές και άλλες συνθήκες.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επινόηση της Δύσης, του καπισταλισμού και απότοκο της γαλλικής επανάστασης.(γι αυτό και είναι άγνωστα στον υπόλοιπο πλανήτη)

Αποτελούν την "άμυνα" του πολίτη απέναντι στις αυθαιρεσίες της κρατικής εξουσίας.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχουν με τους ομοφυλόφιλους, την δυνατότητά τους να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά.

Συμφωνω απολυτα:):)

για τις διαφορετικες κοινωνιες αυτα που λες ηθελα να πω ποιο πριν αλλα βαριομουν να απαντησω,,,τα γνωριζω απο διαφορα που εχω διαβασει,..

Αλλα δεν μπορει ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι να στερει το προτυπο ενος παιδιου(αναλογα με την περισταση,,πχ αν ειναι λεσβιες τοτε του πατερα, αν ειναι gay της μητερας)

Οπως ειπες και συ το εξαντλησαμε το θεμα,,υπαρχουν αρκετες αποψεις για να καλυψουν ή να εμπνευσουν καποιους να σκεφτουν καποια πραγματα που δεν γνωριζαν...:)

αυτα,,,μονο το :lock: μας μενει μιας και το προηγουμενο αναλογο θεμα ετσι κατεληξε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

@shodanjr_gr

Eισαι ομοφυλοφιλος????

When the Nazis came for the communists,

I remained silent;

I was not a communist.

When they locked up the social democrats,

I remained silent;

I was not a social democrat.

When they came for the trade unionists,

I did not speak out;

I was not a trade unionist.

When they came for the Jews,

I remained silent;

I wasn't a Jew.

When they came for me,

there was no one left to speak out.

Pastor Martin Niemoller (1892–1984)

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

αυτα,,,μονο το :lock: μας μενει μιας και το προηγουμενο αναλογο θεμα ετσι κατεληξε...

Καθόλου lock. Είναι σοβαρότατο θέμα και πάντα επίκαιρο. Μια κοινωνία ωφείλει να συζητάει θέματα που αφορούν τα μέλη της, ειδικά όταν κάποια απο αυτά δεν έχουν ίσα δικαιώματα.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Καθόλου lock. Είναι σοβαρότατο θέμα και πάντα επίκαιρο. Μια κοινωνία ωφείλει να συζητάει θέματα που αφορούν τα μέλη της, ειδικά όταν κάποια απο αυτά δεν έχουν ίσα δικαιώματα.

Κάνεις λάθος φίλε μου.

Ίσα δικαιώματα έχουν και οι ομοφυλόφιλοι.

Μπορούν να παντρευτούν, όπως και εγώ.

Αυτό που ΔΕΝ μπορούν να κάνουν, δεν επιτρέπεται ούτε και σε εμένα

Και νομίζω πως πανηγυρικά το καλύτερο post όλου του thread ήταν αυτό του Snowball πιο πάνω.

Και τέλος πάντων, ας σταματήσει κάποτε αυτή η ανόητη λογική του να υπερασπίζεσαι μια άποψη και αυτόματα να γίνεσαι ο ίδιος αυτό που υπερασπίζεσαι.

Ούτε εγώ είμαι gay, αλλά θεωρώ παράλογο να μην ισχύουν τα ίδια για εμένα και έναν gay επειδή τη βρίσκουμε διαφορετικά στο κρεβάτι μας, όπου είναι και ο πιο προσωπικός χώρος.

Βαρέθηκα πια με όλους τους "έξυπνους" που αν δεν υποστηρίζεις αυτό που λένε εκείνοι όσον αφορά τη θρησκεία είσαι ο Αντίχριστος, αν δεν υποστηρίζεις πως πρέπει να κάψεις όλους τους Αλβανούς στην Ομόνοια δεν είσαι πατριώτης, αν υποστηρίξεις την ισότητα των ανθρώπων είσαι "ανώμαλος", αν πιστεύεις κάτι αντίθετο από κάποιον άλλο είσαι ηλίθιος...

Όσο για τα πρότυπα, είναι σαν τους νόμους. Υπάρχουν για να αλλάζουν.

Και πριν κάποιες εκατοντάδες χρόνια ο γάμος είχε διαφορετική μορφή από ότι σήμερα, πριν ακόμα περισσότερα δε ο άντρας μπορούσε να έχει όσες σχέσεις ήθελε. Αυτό τι σημαίνει; Το ότι δηλαδή άλλαξε η αντίληψη του τι είναι γάμος σημαίνει ταυτόχρονα και παρακμή;;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Συμφωνω,αλλα πολλοι δεν ειναι αρκετα οριμοι να συζητησουν ομορφα και ωραια το θεμα(δεν μιλαω για αυτους που κοντραριστηκα, γενικα μιλαω;))

Αλλα δεν πιστευω οτι ειμαστε εμεις που θα κρινουμε ενα τοσο λεπτο θεμα,,η ιδια η κοινωνια θα αποφασισει,,το να τα λεμε εδω με λογια μονο σε τσακωμους θα οδηγησουν(υπηρχε και ποιο παλια παρομοιο θεμα γι αυτο)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Kαλα αναλογα με το τι εννοει καποιος οταν λεει αντρας..Τωρα πλυν απο ανθρωπινα δικαιωματα που μαλλον καποιοι δεν ξερουν τι σημαινουν και οτι αυτα ουσιαστικα θιγονται εδω.Εχω ενα ερωτημα..

Υπαρχουν ενα σωρο παιδια στο πλανητη και μαλιστα και στην Ελλαδιτσα μας υπαρχει περιπτωση που μεγαλωνουν απο ομοφυλοφιλες οικογενειες..Προσφατα ειχε αναδειχθει τετοια περιπτωση σε μεσημεριανη εκπομπη..Επισης υπαρχουν διασημες ηθοποιοι του χολιγουντ που μεγαλωνουν τα παιδια τους με τις συντροφους τους σε 10 χρονια λοιπον θα ξερουμε σιγουρα ποσο ισορροπημενα ειναι αυτα τα παιδια χωρις να χρειαζεται κανεις να γινει πειραματοζωο..Εκτος αν προτεινεται να παρουμε τα παιδια αυτα απο τους φυσικους ομοφυλοφιλους γονεις τους...Απλα ακομη και αν ολα τα παιδια βγουν ισορροπημενα βαζω στοιχημα οτι θα επιμεινεται στην ιδια γνωμη ...Εχω δικιο;Αν βγει απο τις νεες ερευνες οτι τα παιδια ειναι ισορροπημενα θα δεχτειτε τις ιοθεσιες?

Ούτε εγώ είμαι gay, αλλά θεωρώ παράλογο να μην ισχύουν τα ίδια για εμένα και έναν gay επειδή τη βρίσκουμε διαφορετικά στο κρεβάτι μας, όπου είναι και ο πιο προσωπικός χώρος.

Μα ισχύουν, ακριβώς τα ίδια...

Kαλα αναλογα με το τι εννοει καποιος οταν λεει αντρας..Τωρα πλυν απο ανθρωπινα δικαιωματα που μαλλον καποιοι δεν ξερουν τι σημαινουν και οτι αυτα ουσιαστικα θιγονται εδω.Εχω ενα ερωτημα..

Υπαρχουν ενα σωρο παιδια στο πλανητη και μαλιστα και στην Ελλαδιτσα μας υπαρχει περιπτωση που μεγαλωνουν απο ομοφυλοφιλες οικογενειες..Προσφατα ειχε αναδειχθει τετοια περιπτωση σε μεσημεριανη εκπομπη..Επισης υπαρχουν διασημες ηθοποιοι του χολιγουντ που μεγαλωνουν τα παιδια τους με τις συντροφους τους σε 10 χρονια λοιπον θα ξερουμε σιγουρα ποσο ισορροπημενα ειναι αυτα τα παιδια χωρις να χρειαζεται κανεις να γινει πειραματοζωο..Εκτος αν προτεινεται να παρουμε τα παιδια αυτα απο τους φυσικους ομοφυλοφιλους γονεις τους...Απλα ακομη και αν ολα τα παιδια βγουν ισορροπημενα βαζω στοιχημα οτι θα επιμεινεται στην ιδια γνωμη ...Εχω δικιο;Αν βγει απο τις νεες ερευνες οτι τα παιδια ειναι ισορροπημενα θα δεχτειτε τις ιοθεσιες?

Πάντως οι ειδικοί, δεν έχουν ίδια άποψη με εσένα....

Μην τα βάζεις ποτέ με έναν/μια ηλίθιο/α... Θα σε ρίξει στο επίπεδο του/της και θα σε νικήσει λόγω πείρας:rolleyes:

Παρεμπιπτωντος, μηπως ξερετε ποιος ειπε αυτη την ατακα;;; ή μηπως δεν ειναι απο συγκεκριμενο ατομο;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

ddr παιδι μου εχουν αντιθετη αποψη πανω σε τι αγορι μου καλο;ενα ερωτημα εβαλα..πως γινεται να εχουν αντιθετη αποψη με το ερωτημα..Διαβασε και απαντησε μου..

ddr παιδι μου εχουν αντιθετη αποψη πανω σε τι αγορι μου καλο;ενα ερωτημα εβαλα..πως γινεται να εχουν αντιθετη αποψη με το ερωτημα..Διαβασε και απαντησε μου..

Είναι παντελώς αρνητικοί στην περίπτωση υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια κοριτσάκι μου γλυκό:)

Βαρέθηκα πια με όλους τους "έξυπνους" που αν δεν υποστηρίζεις αυτό που λένε εκείνοι όσον αφορά τη θρησκεία είσαι ο Αντίχριστος, αν δεν υποστηρίζεις πως πρέπει να κάψεις όλους τους Αλβανούς στην Ομόνοια δεν είσαι πατριώτης, αν υποστηρίξεις την ισότητα των ανθρώπων είσαι "ανώμαλος", αν πιστεύεις κάτι αντίθετο από κάποιον άλλο είσαι ηλίθιος...

Όσο για τα πρότυπα, είναι σαν τους νόμους. Υπάρχουν για να αλλάζουν.

:respect:

Destiny found.

Και για να επανελθουμε στον γαμο, εχουμε 2 ζεγαρια

Τον Μακη με τον Σακη

και τον Μητσο με την Μαιρη.

Οταν πεθανει ο Μητσος, η Μαιρη θα παιρνει τη συνταξη του.

Οταν πεθανει ο Μακης, ο Σακης δεν θα παιρνει τιποτα.

Αυτο ειναι καταπατηση. Γιατι και ο Μητσος και ο Μακης πληρωνουν τα ιδια στο κρατος αλλα το κρατος τους διαχωριζει.

Η ακομα και ο Μητσος θα παρει το επιδομα γαμου ενω ο Μακης οχι.

Εφοσον δεν επιτρεπεται ο γαμος, θα πρεπει να μειωσουμε στο μισο και τις υποχρεωσεις τον Μακη προς το κρατος?

Είναι παντελώς αρνητικοί στην περίπτωση υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια κοριτσάκι μου γλυκό:)

Με ποιά αιτιολόγηση;

για πολλους λογους που και εσυ ο ιδιος μπορεις να σκεφτεις απο μονος σου χωρις να σου τα πει καποιος...

πχ.

- ελλειψη πατρικου ή μητρικου προτυπου

- μελετες εχουν αποδειξει πως το παιδι μεχρι την ηλικια των 12 ετων κατα μεσο ορο εχειμια ταυτιση με τον γονεα του ιδιου με αυτο φυλο και θελει να του μοιασει.ποσες φορες κοριτσακια εχουν πει "θελω να παντρευτω τον μπαμπα μου" ή "οταν μεγαλωσω θα γινω σαν τον μπαμπα/μαμα"

- κοινωνικος περιγυρος.ακομα και στην σημερινη εποχη οταν μια μητερα μεγαλωνει μονη της το παιδι της,της προσαπτονται χαρακτηρισμοι

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Και για να επανελθουμε στον γαμο, εχουμε 2 ζεγαρια

Τον Μακη με τον Σακη

και τον Μητσο με την Μαιρη.

Οταν πεθανει ο Μητσος, η Μαιρη θα παιρνει τη συνταξη του.

Οταν πεθανει ο Μακης, ο Σακης δεν θα παιρνει τιποτα.

Αυτο ειναι καταπατηση. Γιατι και ο Μητσος και ο Μακης πληρωνουν τα ιδια στο κρατος αλλα το κρατος τους διαχωριζει.

Η ακομα και ο Μητσος θα παρει το επιδομα γαμου ενω ο Μακης οχι.

Εφοσον δεν επιτρεπεται ο γαμος, θα πρεπει να μειωσουμε στο μισο και τις υποχρεωσεις τον Μακη προς το κρατος?

Αν διαβάσεις τα πόστ μου από την αρχή, θα δείς οτι ζητάω να λυθούν τέτοια ζητήματα και να καθιερωθεί για τους ομόφυλους ένας θεσμός τύπου γάμου που θα παράγει περίπου τα ίδια έννομα αποτελέσματα(δεν θα δημιουργεί πχ συγγενικούς δεσμούς), αλλά θα ρυθμίζονται όλα αυτά που λες.

Το επίδομα γάμου, στο οποίο συγκεκριμένα αναφέρεσαι, επίσης σωστά δεν το δικαιούται ο Μάκης. Για να εξηγούμεστε: Ισότητα σημαίνει οτι ίδιες καταστάσεις πρέπει να ρυθμίζονται με ίδιο τρόπο.

Το επίδομα γάμου δίνεται από το κράτος στα πλαίσια της συνταγματικής υποχρέωσης της πολιτείας να προστατεύει και να στηρίζει το θεσμό της οικογενείας γιατί η οικογένεια αποτελεί το θεμέλιο λίθο της κοινωνίας. Αυτά λέει το σύνταγμα πάνω κάτω. Προφανώς μιλάμε για κανονικές οικογένειες, όχι για ενώσεις ομοφύλων.Aκόμα και αν τους επιτραπεί ο γάμος ή κάτι παρόμοιο, αυτό που θα προκύπτει θα είναι ένα είδος ένωσής τους και όχι οικογένεια, όπως την εννοεί το σύνταγμα και όπως την εννοούν οι περισσότεροι δλδ.

Άρα, επίδομα γάμου γιόκ!

Δεν είναι θέμα λιγότερων ή περισσότερων δικαιωμάτων.

Δεν είναι ζήτημα διάκρισης.

Είναι καθαρά θέμα διαφορετικής ρύθμισης διαφορετικών καταστάσεων.

Με ποιά αιτιολόγηση;

Dιαβασε τα ποστ μου απο τη σελιδα 6 και μετα:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Κολλήσατε στην υιοθεσία, ενώ το θέμα εδώ είναι ο γάμος και η νομική κατοχύρωση των ατόμων που παντρεύονται.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύετε ότι αν ένα gay ζευγάρι θέλει παιδί, θα καταφύγει στην λύση της υιοθεσίας. Πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο από το να αποκτήσουν δικό τους (έστω.. του ενός από τους δύο), εφόσον δεν έχουν προβλήματα στειρότητας, γονιμότητας ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας που να απαγορεύει σε κάποιον να γίνει γονέας;

Κολλήσατε στην υιοθεσία, ενώ το θέμα εδώ είναι ο γάμος και η νομική κατοχύρωση των ατόμων που παντρεύονται.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύετε ότι αν ένα gay ζευγάρι θέλει παιδί, θα καταφύγει στην λύση της υιοθεσίας. Πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο από το να αποκτήσουν δικό τους (έστω.. του ενός από τους δύο), εφόσον δεν έχουν προβλήματα στειρότητας, γονιμότητας ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας που να απαγορεύει σε κάποιον να γίνει γονέας;

Κοίτα, αν κάποιος τους θέλει να κάνει παιδί δεν μπορεί κανείς να του απαγορεύσει. Άλλο αυτό και άλλο η ίδια η πολιτεία να του εμπιστευτεί την ανατροφή ενός ορφανού.

Μαζί θα το έκαναν το παιδί?:blink:

Εφόσον είναι ομοφυλόφιλοι δε μπορούν να κάνουν σεξ με άτομα του αντίθετου φύλου και να κάνουν παιδί αφού δε διεγείρονται για τη σεξουαλική πράξη με άτομα του αντίθετου φύλου.Κάνω κάπου λάθος?:confused: