eLeKtriK EyE Δημ. August 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2005 Σκέφτομαι να κάνω ένα partition στον σκληρό μου δίσκο και να βάλω Linux... Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με Linux στο παρελθόν και περισσότερο από περιέργεια θα κάνω ότι κάνω. Ποιά διανομή προτείνετε? Χρήση κυρίως για Internet, μουσική κλπ... Κατα προτίμηση κάποιο από αυτά που μπορώ να βρώ από την σχολή... http://lib.ece.ntua.gr/logismiko.php?sortby=&showlist=linux&cd_type=all&show_all= Δες λίγο τις 2-3 προηγούμενες σελίδες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. August 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2005 Μου ήρθε χτες το πακετάκι από την Novel με όλα τα νέα καλούδια... δοκιμάζω λοιπόν το πιο απλό Suse 9.3 Live Πάλι το ίδιο πρόβλημα... δεν μπορώ να δουλέψω το ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι της M$... καμία ιδέα κανείς??? :( Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. August 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2005 παιδιά θέλω να εγκαταστήσω Linux madriva 10.1 σε ένα pc που έχει ήδη win xp. Πρέπει να κάνω από πριν partition με το partition magic? (πόσα gb)? ή μπορώ με το πρόγραμμα εγκατάστασης του Linux κατά την διάρκεια της εγκατάστασης? Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα για να διαλέγω linux ή xp κατά την εκκίνηση του υπολογιστή? Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2005 παιδιά θέλω να εγκαταστήσω Linux madriva 10.1 σε ένα pc που έχει ήδη win xp. Πρέπει να κάνω από πριν partition με το partition magic? (πόσα gb)? ή μπορώ με το πρόγραμμα εγκατάστασης του Linux κατά την διάρκεια της εγκατάστασης? Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα για να διαλέγω linux ή xp κατά την εκκίνηση του υπολογιστή? Αν έχεις ελεύθερο (unpartitioned) χώρο στο δίσκο ή προτίθεσαι να σβήσεις κάποιο υπάρχον partition, δε χρειάζεσαι το Partition Magic. Αν θες να μικρύνεις κάποιο partition για να ελευθερώσεις χώρο, τότε το χρειάζεσαι. Τα partitions του, θα τα δημιουργήσει το Linux μόνο του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. August 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2005 Μάλλον δεν θα έχεις unpartitioned χώρο στο δίσκο διότι τώρα σου ήρθε η ιδέα να βάλεις linux!!!! Επομένως όπως λέει και το αγαπητό μάτι θα χρειαστείς ένα πρόγραμμα για να ελευθερώσεις χώρο. Το partition magic προσωπικά δεν θα το συνιστούσα απόλυτα διότι: σε προσπάθεια μου να φτιάξω partitions για εγκατάσταση αυτό για το Fedora Core 3, μετά την εγκατάσταση έπαιρνα bad sectors συνέχεια. Το ίδιο μου έκανε και με το gentoo. ΜΗΝ φτιάξεις τα partitions με το partition magic, μονο ελεύθερο (upartitioned) χώρο κάνε για να εγκαταστήσεις τη διανομή σου. Επίσης επειδή τον τελευταίο καιρό όλες αρκετές ερωτήσεις αφορούν το πως γίνεται η εγκατάσταση με dual boot, θα ήθελα να σας πω ότι σχεδόν σε όλες τις διανομές υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασης αρκετά κατατοπιστικές. Μία γενική για την εγκατάσταση boot loader βρίσκεται εδώ. Επίσης madriva, ubuntu, fedora, mepis, debian (λέμε τώρα!), gentoo για πιο ειδικά. Γεγονός είναι ότι στο linux, για να μπορείς να "παίζεις" με αυτό χρειάζεται λίγο διάβασμα. Μπαίνετε σε ένα καινούριο χώρο που δεν γνωρίζεται τίποτα ή σχεδόν τίποτα γι' αυτόν. Ό, τι άλλο θες, εδώ θα είμαστε. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. September 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2005 LynuxFre@k writes "Linux Torvalds announced the release of the 2.6.13 Linux kernel. He noted that there was a major change to the x86 PCI code, and that while all bugs from the change were believed to be found during the release candidate phase, it's possible that some devices may have problems. From this release on, it is intended that major changes only be merged into the kernel within two weeks after a major release. The rest of the time will be spent fixing bugs, with the goal of both increasing overall stability and decreasing the amount of time between major releases. Download the latest Linux kernel from a kernel.org mirror." Μια χαρά !!!! :) Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2005 έβαλα τα mandriva 10. Το modem pou έχω είναι το torando 562S 56k pci. Στο ftp του κατασκευαστή (ftp://ftp.allieddata.nl) βρήκα οδηγίες εγκατάστασης και drivers για linux. Το rpm που έχει το εγκατέστησα χωρίς πρόβλημα. Μετά όμως θέλει να τρέξεις και το hsfconfig, όπου βγαίνει το εξής μήνυμα: grep: /proc/ksyms: No such file or directory /usr/bin/hsfsysid: line 99: [: too many arguments HSF drivers currently don't support SMP (Symmetric Multi-Processing) kernels. First, ensure that the proper kernel source and compiler packages from your distribution vendor and/or the community are installed. The Linux kernel can then be reconfigured by running "make menuconfig" under the kernel source directory (usually /usr/src/linux). Verify that the proper options for your system are selected, and that CONFIG_SMP ("Symmetric multi-processing support" under "Processor type and features") is disabled, as this driver is presently designed to work on single-processor machines. Then compile and install your new kernel (for more information about this procedure, see the README file under the kernel source directory), reboot the system using the new kernel, and re-run "hsfconfig". καμία ιδέα? Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. September 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2005 Όπως λέει και το μήνυμα που παρέθεσες, οι drivers δεν υποστηρίζουν SMP (μία λειτουργία του πυρήνα που θεωρεί του επεξεργαστές με hyper threading ως 2 επεξεργαστές). Επομένως, πρέπει να κάνεις τον πυρήνα recompile χωρίς την υποστήριξη SMP. Οι οδηγίες για recompile. Θα σου φανεί λίγο δύσκολο στην αρχή. Δεν ξέρω στη διανομή madriva εάν στην αρχή μπορείς να εγκαταστήσεις πυρήνα χωρίς SMP και γλυτώσεις το compilation. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MrZ Δημ. September 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2005 Παδιά, σκοπέυω να αγοράσω modem DSL και να αντικαταστήσω το serial 56k μου. Τί συσκευή προτείνετε? Τα περισσότερα modem που έρχονται σε πακέτα είναι USB...Θα έχω πρόβλημα στη εγκατάσταση?Να ψάξω για modem/router? Τί προτείνετε? :O Παράθεση Ride fast Ride hard Ride home. ZX6R Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a_aris Δημ. September 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2005 Παδιά, σκοπέυω να αγοράσω modem DSL και να αντικαταστήσω το serial 56k μου. Τί συσκευή προτείνετε? Τα περισσότερα modem που έρχονται σε πακέτα είναι USB...Θα έχω πρόβλημα στη εγκατάσταση?Να ψάξω για modem/router? Τί προτείνετε? :O Είναι απλό: μήν αγοράσεις USB. Πάρε κάτι που να συνδέεται σε ethernet και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Αν είναι modem/router ακόμα καλύτερα γιατί αν έχεις πολλούς υπολογιστές στο σπίτι θα μπορείς να το μοιράζεις άνετα χωρίς να κρατάς κάποιον υπολογιστή συνέχεια αναμμένο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2005 Το Thomson/Alcatel SpeetTouch 530i πάντως μου δουλεύει άψογα τόσο σε Windows όσο και σε Linux (σε Ethernet σύνδεση πάντα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2005 Όπως λέει και το μήνυμα που παρέθεσες, οι drivers δεν υποστηρίζουν SMP (μία λειτουργία του πυρήνα που θεωρεί του επεξεργαστές με hyper threading ως 2 επεξεργαστές). Επομένως, πρέπει να κάνεις τον πυρήνα recompile χωρίς την υποστήριξη SMP. Οι οδηγίες για recompile. Θα σου φανεί λίγο δύσκολο στην αρχή. Δεν ξέρω στη διανομή madriva εάν στην αρχή μπορείς να εγκαταστήσεις πυρήνα χωρίς SMP και γλυτώσεις το compilation. εγκατέστησα πυρήνα χωρίς SMP (τον κατέβασα από εδώhttp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/updates/LE2005/RPMS/kernel-2.6.11.12mdk-1-1mdk.i586.rpm) ... με την εντολή rpm -inh kernel.....rpm κάτι πήγε να γίνει αλλά πήρα το εξής μήνυμα λάθους root@localhost Desktop]# hsfconfig Linux HSF softmodem drivers, version 4.06.06.02 grep: /proc/ksyms: No such file or directory /usr/bin/hsfsysid: line 99: [: too many arguments No pre-built HSF modules are available for your exact kernel: Linux-2.6.11-12mdk-i686-Mandrake-10.2 Assuming that a C compiler and proper kernel header files are present on your system, we will now attempt to re-compile the modules. Where is the directory of C header files that match your running kernel? [/usr/src/linux] {εδώ πάτησα enter καθώς δεν ήξερα που αλλού μπορεί να είναι} WARNING: missing file /usr/src/linux/include/linux/autoconf.h The cause of this problem is usually a missing or misconfigured kernel source tree (and sometimes an incorrect directory or symbolic link). First, ensure that the proper kernel source and compiler packages from your distribution vendor and/or the community are installed. The Linux kernel can then be reconfigured by running "make menuconfig" under the kernel source directory (usually /usr/src/linux). Verify that the proper options for your system are selected, and that CONFIG_SMP ("Symmetric multi-processing support" under "Processor type and features") is disabled, as this driver is presently designed to work on single-processor machines. Then compile and install your new kernel (for more information about this procedure, see the README file under the kernel source directory), reboot the system using the new kernel, and re-run "hsfconfig". Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2005 έκανα μια μλκ και δεν ξεκινάνε τα Linux τώρα (εμφανίζεται μόνο γραμμή εντολών και όχι η επιφάνεια εργασίας)... Πείραξα το αρχείο /etc/X11/XF86Config (πιθανώς να το έχετε σαν /etc/X11/XF86Config-4) μπορεί να μου πει κανείς τι έχει στο Section Files και πιο συγκεκριμένα στο FontPath? Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. September 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2005 Ο πυρήνας που εγκατέστησες είναι pre-compiled, πρέπει να κατεβάσεις την πηγή (source) και να την κάνεις compile manually, γιατί όπως λέει το μήνυμα:No pre-built HSF modules are available for your exact kernel:Linux-2.6.11-12mdk-i686-Mandrake-10.2. Όσο για το XF86Config: άμα δεν ξέρεις τι αλλάγές έκανες εσύ, εγώ τι να ξέρω; Την άλλη φορά που θα το πειράξεις βάλε comment τα προηγούμενα (το comment ειναι με το χαρακτήρα # μπροστά) για να ξέρεις τι έχεις κάνει. Καλό reinstall! Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2005 Πως την κάνω compile? Για το XF86Config απλά κάποιος να μου πει τι έχει στο Section Files και πιο συγκεκριμένα στο FontPath edit: τελικά το βρήκα, διόρθωσα το αρχείο XF86Config και τρέχει κανονικά. Ξέρει κανείς πως γίνεται να βάζω τόνους στα ελληνικά? Προσπαθώ να γράψω στο operoffice αλλά τίποτα... Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. September 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2005 sto FTP tou NTUA exei SUSE 10.0 na katevasw ayto i tin 9.3 ? I 10 einai beta... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
potmos Δημ. September 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2005 sto FTP tou NTUA exei SUSE 10.0 na katevasw ayto i tin 9.3 ? I 10 einai beta... Περίμενε 5-10 ημέρες ακόμα που θα βγει κανονικά το opensuse 10.0 Παράθεση Λουκάς Σταμέλλος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Domingo Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 Geia sas, psaxnw arketh wra me to search mesa sto forum kai 8a i8ela na kanw mia erwthsh:) Eimai neos xrhsths tou linux xrisimopoiw suse kai 8a i8ela na rwthsw pws mporw na anoiksw arxeia tupou .rar mesa sto linux uparxei kapoio eidiko programmataki? :) Παράθεση Microsoft..SIT WELL!!!! xixix:p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 http://www.rarlab.com/download.htm όπως λέει και το site, command line only Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cool19 Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 Ρε παιδιά, το DVD του Suse 9.3 πού σκ@τ@ μπορώ να το βρω?? Όχι το Live. Της εγκατάστασης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. September 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2005 Αν θυμάμαι καλά τα ανοίγει και το Ark αλλά δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να είναι εγκατεστημένο το rar. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MrZ Δημ. September 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2005 Geia sas, psaxnw arketh wra me to search mesa sto forum kai 8a i8ela na kanw mia erwthsh:) Eimai neos xrhsths tou linux xrisimopoiw suse kai 8a i8ela na rwthsw pws mporw na anoiksw arxeia tupou .rar mesa sto linux uparxei kapoio eidiko programmataki? :) Βέβαια,αν έχεις wine εγκατεστημένο ή κάποιο άλλο windows-emulator μπορείς να τρέξεις την έκδοση για windows.Σε μένα έτσι δουλέυει μια χαρά :D Άσε που δεν έχει command prompt (είτε είναι καλό αυτό είτε όχι :O ) Παράθεση Ride fast Ride hard Ride home. ZX6R Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. September 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2005 ... Τόσο το ark του KDE όσο και ο archiver του gnome ανοίγουν RAR αρχεία. Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη του προγράμματος rar, όπως άλλοστε συμβαίνει για όλα τα είδη συμπίεσης. Μπορείς να το κατεβάσεις από την σελίδα που σου πρότεινε ο φίλος παραπάνω ή να ψάξεις στα πακέτα της διανομής σου... Για παράδειγμα στο Debian υπάρχει πακέτο rar το οποιο εγκαθιστάς με ένα απλό apt-get install rar ή χρησιμοποιώντας το synaptic/kpackage :) Στο SuSE θα το έψαχνες στο Yast κ.ο.κ. :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. September 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2005 Πες μου την διανομή σου μήπως σου το βρώ σε rpm. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. September 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2005 σήμερα μου ήρθαν τα ubuntu cd. Έχω athlon 64. Δοκίμασα το Live CD (και intel και AMD), και στην καφετί οθόνη κολλάει (μετά ακριβώς από το http://shots.osdir.com/slideshows/s...se=305&slide=25 ). Σταματάει να ανάβει το cdrom και ο σκληρός. Γιατί αυτό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts