mol Δημ. March 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2013 (edited) Edit: Σχετικά με τον Flash Player, δοκίμασες να τον εγκαταστήσεις απ'το Ubuntu software center; το μεσημερι ενω εδειξε ότι εγκατασταθηκε το flash, στην πραξη το ζητουσε πάλι. ακόμη και μετα απο reboot. τελικ'α το εκανα εγκατασταση παλι από Ubuntu software center και λειτουργει:confused: το άλλο που με είπες για τα ελληνικά, δε δούλεψε. βρήκα άλλο τρόπο όμως (μεσω του panel) και έλυσα το "προβλημα":cool: εδιτ: πως μπορ'ω να δω τον φάκελο των windows? edit2: οκ με το παραπάνω. πήγα file system-go-open location-έγραψα /host-open και 'ολα καλά! "έσυρα" και την διαδρομή στο πλάι του file system και έιμαι κομπλε! Edited March 11, 2013 by mol Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EOL Δημ. March 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2013 Έχει παρατηρήσει κανείς μειωμένη ταχύτητα σε wifi με ubuntu ή mint; Στο σπίτι υπάρχει το desktop κι ένα macbook και τα δύο συνδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Όταν στο desktop δουλεύουν τα win7 όλα πάνε μια χαρά, αν όμως μπουν μπροστά, πέφτει η ταχύτητα όλου του δικτύου του σπιτιού. Βρήκα αυτό http://www.hitxp.com/articles/software/ubuntu-fix-slow-wireless-internet-connection-speed-upgrading-11-04-natty-narwhal/ ψάχνοντας κι έκανα αυτό που περιγράφει στο τελευταίο update αλλά δεν είμαι σίγουρος αν λύθηκε 100% το θέμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nognir Δημ. March 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2013 Έχει παρατηρήσει κανείς μειωμένη ταχύτητα σε wifi με ubuntu ή mint; Στο σπίτι υπάρχει το desktop κι ένα macbook και τα δύο συνδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Όταν στο desktop δουλεύουν τα win7 όλα πάνε μια χαρά, αν όμως μπουν μπροστά, πέφτει η ταχύτητα όλου του δικτύου του σπιτιού. Βρήκα αυτό http://www.hitxp.com/articles/software/ubuntu-fix-slow-wireless-internet-connection-speed-upgrading-11-04-natty-narwhal/ ψάχνοντας κι έκανα αυτό που περιγράφει στο τελευταίο update αλλά δεν είμαι σίγουρος αν λύθηκε 100% το θέμα. Μάλλον απλώς ο driver για το wifi σου δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Τι κάρτα έχεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EOL Δημ. March 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2013 Μάλλον απλώς ο driver για το wifi σου δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Τι κάρτα έχεις; Μια asus n10 http://www.asus.com/Networking/USBN10/ έχω. Την είχα αγοράσει επειδή είχα διαβάσει πως υποστηρίζεται natively από ubuntu. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. March 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2013 τι κανουμε τωρα; δε μπορώ να αφαιρέσω/προσθεσω προγραμματα με το ubuntu software center:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bilakos10 Δημ. March 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2013 τι κανουμε τωρα; δε μπορώ να αφαιρέσω/προσθεσω προγραμματα με το ubuntu software center:( Τρέξε αυτή την εντολή και δώσε τα logs σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν λυθεί sudo apt-get -f install Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. March 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2013 (edited) xxx@ubuntu:~$ sudo apt-get -f install [sudo] password for xxx: Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Correcting dependencies... Done The following packages were automatically installed and are no longer required: kde-l10n-el linux-headers-3.2.0-37 language-pack-kde-zh-hans-base linux-headers-3.2.0-37-generic firefox-locale-zh-hans language-pack-kde-el language-pack-kde-en kde-l10n-engb language-pack-zh-hans-base kde-l10n-zhcn language-pack-zh-hans language-pack-kde-zh-hans language-pack-kde-en-base language-pack-kde-el-base Use 'apt-get autoremove' to remove them. The following extra packages will be installed: mkvtoolnix The following NEW packages will be installed: mkvtoolnix 0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 3 not upgraded. 1 not fully installed or removed. Need to get 0 B/2841 kB of archives. After this operation, 9832 kB of additional disk space will be used. Do you want to continue [Y/n]? y (Reading database ... 173296 files and directories currently installed.) Unpacking mkvtoolnix (from .../mkvtoolnix_5.1.0-1ubuntu1_amd64.deb) ... dpkg-deb (subprocess): data: internal bzip2 read error: 'DATA_ERROR' dpkg-deb: error: subprocess <decompress> returned error exit status 2 dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/mkvtoolnix_5.1.0-1ubuntu1_amd64.deb (--unpack): short read on buffer copy for backend dpkg-deb during `./usr/bin/mkvmerge' Processing triggers for man-db ... Errors were encountered while processing: /var/cache/apt/archives/mkvtoolnix_5.1.0-1ubuntu1_amd64.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) xxx@ubuntu:~$ για τσεκαρε... εδιτ: με την βοηθεια του bilakos10 λύθηκε το πρόβλημα. σε ευχαριστώ και δημόσια :) Edited March 12, 2013 by mol Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. March 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2013 (edited) πως μπορουμε να περασουμε το virtualose στα ubuntu ; μου ειπανε οτι μπορεις να το εγκαταστησεις και να εχεις virtual τα windows χωρις να κανεις partitition στον σκληρο σου ; . πολυ καλο ακουγεται το εχει δοκιμασει κανένας; . επισης βρηκα τρόπο να παιξει το nokia pc suite στα ubuntu δειτε εδω http://www.linuxinside.gr/forum/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-nokia-pc-suite-%CF%83%CF%84%CE%BF-virtualbox εχει οδηγιες . Δεν το εχω δοκιμασει αλλα αυτο αποτελει σωτηρια!! . Edited March 15, 2013 by JOHNMEGARYTHMOS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. March 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2013 Απ το διαχειριστή λογισμικού του ubuntu θα εγκαταστήσεις το virtualbox Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bilakos10 Δημ. March 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2013 πως μπορουμε να περασουμε το virtualose στα ubuntu ; μου ειπανε οτι μπορεις να το εγκαταστησεις και να εχεις virtual τα windows χωρις να κανεις partitition στον σκληρο σου ; . πολυ καλο ακουγεται το εχει δοκιμασει κανένας; . επισης βρηκα τρόπο να παιξει το nokia pc suite στα ubuntu δειτε εδω http://www.linuxinside.gr/forum/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-nokia-pc-suite-%CF%83%CF%84%CE%BF-virtualbox εχει οδηγιες . Δεν το εχω δοκιμασει αλλα αυτο αποτελει σωτηρια!! . https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads Πάνε εδώ και κατέβασε την έκδοση για το λειτουργικό σου (Λογικά θα έχεις 12.10 ή 12.04). Αφού το αρχείο κατέβει κάνε διπλό κλικ στο αρχείο και ακολούθησε την διαδικασία εγκατάστασης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. March 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2013 πως μπορώ να κάνω αυτό που βλέπω στην εικόνα ? αναφερομαι στα widgets(?) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bilakos10 Δημ. March 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2013 πως μπορώ να κάνω αυτό που βλέπω στην εικόνα ? αναφερομαι στα widgets(?) Κάνε εγκατάσταση το Screenlets. Είναι πρόγραμμα για να βάζεις widgets στο Desktop σου. Αν θες επιπρόσθετα widgets πάνε εδώ http://gnome-look.org/index.php?xcontentmode=6700, κατέβασέ τα και κάντα install μέσα απ το Screenlets. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. March 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2013 Απ το διαχειριστή λογισμικού του ubuntu θα εγκαταστήσεις το virtualbox το πέρασα! Τώρα για να εγκαταστήσω windows εικονικα θα πρέπει να τa βαλω επιλέγοντας new και μετά πριν επιλέξω play να βαλω το cd εγκατάστασης; πολύ ωραίο αυτο !. Να μπορείς εικονικα να τa τρέχεις ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. May 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2013 το πέρασα! Τώρα για να εγκαταστήσω windows εικονικα θα πρέπει να τa βαλω επιλέγοντας new και μετά πριν επιλέξω play να βαλω το cd εγκατάστασης; πολύ ωραίο αυτο !. Να μπορείς εικονικα να τa τρέχεις ! τελικα το καταφερα και το περασα το virtual box αλλα με λιγη διαδικασια. το προβλημα μου ειναι οτι περασα την καινουργια εκδοση του του linux και παρατηρω οτι κολλαει περισσοτερο υπαρχει δυνατοτητα να παω στην προηγουμενη εκδοση; στην 12.10 ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. June 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2014 με ποιο προγραμμα να γραψω cd/dvd? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ulvergr Δημ. June 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2014 Brasero ή k3b Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. June 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2014 Ακριβώς, αν έχεις KDE, K3B φυσικά, αλλιώς Brasero στα GTK-based DEs Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 παδια καλημερα .. υπαρχει καποιος τροπος σε untubu να ελέγξω την επιφανεια εργασιας μου απο το κινητο μου? δοκιμασα το πρόσθετο του chrome που δουλευει άψογα σε windows αλλα δυστυχώς δεν δουλευει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 (edited) παδια καλημερα .. υπαρχει καποιος τροπος σε untubu να ελέγξω την επιφανεια εργασιας μου απο το κινητο μου? δοκιμασα το πρόσθετο του chrome που δουλευει άψογα σε windows αλλα δυστυχώς δεν δουλευει. αυτό το πρόσθετο του chrome δεν το ξέρω μπορείς να μου το εξηγήσεις ;. Επίσης το πρόγραμμα απομακρυσμένησ πρόσβασης στα windows δεν υπάρχει εδώ ; στα λινουξ; το teamviewer ; δουλευει στα λινουξ. Edited September 13, 2014 by JOHNMEGARYTHMOS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 παδια καλημερα .. υπαρχει καποιος τροπος σε untubu να ελέγξω την επιφανεια εργασιας μου απο το κινητο μου? δοκιμασα το πρόσθετο του chrome που δουλευει άψογα σε windows αλλα δυστυχώς δεν δουλευει. Teamviewer Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. September 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2014 αυτό το πρόσθετο του chrome δεν το ξέρω μπορείς να μου το εξηγήσεις ;. Επίσης το πρόγραμμα απομακρυσμένησ πρόσβασης στα windows δεν υπάρχει εδώ ; στα λινουξ; το teamviewer ; δουλευει στα λινουξ. https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-remote-desktop/gbchcmhmhahfdphkhkmpfmihenigjmpp?hl=el δουλευει αψογα σε windows οχι σε linux ...:) Teamviewer αυτο εκανα φιλε μου ... με ζορισε λιγο να το βρω και να το βαλω αλλα δουλεύει αψογα ...:):) ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- παντως εχω παθει πλακα με τα kubuntu...τα εχω στο 5ατιας παλιο pc μου και δηλώνω ερωτευμένος .... βλεπω windows και δεν αντεχω ουτε στην θεα πλεον ...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkis_7 Δημ. May 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2016 Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα μικρό netbook, το LG X120 και θέλω να του περάσω κάποια έκδοση Linux, μπας και αναπνεύσει λίγο. Ποια προτείνετε με βάση τα χαρακτηριστικά του; Να πω ότι είμαι τελείως άσχετος με Linux και ενδιαφέρομαι να αρχίσω να τα μαθαίνω σιγά σιγά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. May 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2016 (edited) Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα μικρό netbook, το LG X120 και θέλω να του περάσω κάποια έκδοση Linux, μπας και αναπνεύσει λίγο. Ποια προτείνετε με βάση τα χαρακτηριστικά του; Να πω ότι είμαι τελείως άσχετος με Linux και ενδιαφέρομαι να αρχίσω να τα μαθαίνω σιγά σιγά. Καλησπερα,μπορεις να βαλεις τα Linux Mint 17.3 και Lubuntu. Για εμενα βαλε τα Mint,τα οποια βασιζονται στα Ubuntu.Τα εβαλα στο HP Mini 2140 και σε σχεση με τα Windows 7,ειναι πολυ καλυτερο στην αποκριση και εχει ελαχιστο lag.Εχω οδηγο στην υπογραφη μου για να τα περασεις μεσω USB.Επισης κρατα τα Windows σε περιπτωση που τα χρειαζεσαι. Edited May 12, 2016 by Nikolas14 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerstavros2 Δημ. May 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2016 (edited) Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα μικρό netbook, το LG X120 και θέλω να του περάσω κάποια έκδοση Linux, μπας και αναπνεύσει λίγο. Ποια προτείνετε με βάση τα χαρακτηριστικά του; Να πω ότι είμαι τελείως άσχετος με Linux και ενδιαφέρομαι να αρχίσω να τα μαθαίνω σιγά σιγά. Manjaro Netbook https://sourceforge.net/projects/manjarolinux/files/community/Netbook/2015.07/ Καλύτερα το i686 αν έχεις μέχρι 2GB RAM. Εξαιρετικά απλό για νέο χρήστη κι απόλυτα σταθερό κι αξιόπιστο. Edited May 12, 2016 by gerstavros2 Παράθεση Email επισκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. May 12, 2016 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2016 (edited) Manjaro Netbook https://sourceforge.net/projects/manjarolinux/files/community/Netbook/2015.07/ Καλύτερα το i686 αν έχεις μέχρι 2GB RAM. Εξαιρετικά απλό για νέο χρήστη κι απόλυτα σταθερό κι αξιόπιστο. Τα Manjaro Netbook,που βασιζονται; Ειναι σταθερα; Προσωπικα με τα Mint ειμαι ικανοποιημενος,χωρις θεματα.Δεν κολλανε καθολου.Μια χαρα ειναι για Netbook. Edited May 12, 2016 by Nikolas14 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts