Jump to content

Linux: the power of a penguin

VaradeRo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε όλα μπορείς να περάσεις διάφορα γραφικά (compiz manager). Μπορείς πχ όταν αλλάζεις workspaces να σου βγαίνουν σε κύβο και πολλά άλλα.

δές

για μια πρώτη γεύση

Στα ubuntu είναι ήδη εγκατεστημένη κάποια έκδοση του compiz αλλά απ ότι νομίζω υπάρχει και έκδοση με περισσότερα γραφικά διαθέσιμη Online. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, χρησιμοποιώ την παλαιότερη έκδοση των ubuntu

Ο φιρφοξ υπάρχει σε εκτελεσιμο; για ουμπουντου.

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Τι να το κάνεις; Αφού είναι ενσωματωμένος στο λειτουργικό.

Επίσης στο linux εγκαθιστούμε προγράμματα μέσα από repositories και όχι μεμονωμένα.

مفاجأة

Αναβαθμιση σε 3.5

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Το εχω κατεβασει... Δεν εγκαθισταται...

Δώσε:

Αλλά θα τρέχει παράλληλα με τον παλιό και μπορεί να έχεις προβλήματα . Καλύτερα να περιμένεις να το βάλουν αυτοί στα repos.

EDIT: Πρόσεξε λίγο το link γιατί δεν το εμφανίζει ολόκληρο

مفاجأة

Τα περιμενω...

Καλησπέρα ,

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάποια πράγματα που έχει σχέση με το linux , το οποίο μου έχει βγάλει το λάδι.

θέλω να κατέβασω κάποιο πρόγραμμα σαν το msn , αλλά ενώ δείχνει ότι μου το κατεβάζει δεν μπορώ να το ανοίξω καθόλου .όταν μου ανοίγει το Mozilla firefox ( σε μικρό εικονίδιο) & πάταω open δεν μου το ανοίγει . δεν μπορώ να καταλάβω , κάνω εγώ κάτι λάθος ?

Ευχαριστώ

Αν τελικά δεν μπορέσεις να το κατεβάσεις και το εγκαταστήσεις πήγαινε στο www,meebo.com... μπορεις να συνδεθείς από εκεί...και όχι μόνο για MSN!

Δεν κατάλαβα τι κάνεις ακριβώς και τι θέλεις να κάνεις.

Αν θέλεις να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα για msn βάλε το amsn. Τα προγράμματα δεν τα κατεβάζουμε και τα εκτελούμε αλλά τα εγκαθιστούμε μέσα από τοn synaptic package manager.

Άνοιξε τον manager και γράψε στην αναζήτηση amsn και επέλεξέ το για εγκατάσταση!

مفاجأة

Καλησπέρα ,

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάποια πράγματα που έχει σχέση με το linux , το οποίο μου έχει βγάλει το λάδι.

θέλω να κατέβασω κάποιο πρόγραμμα σαν το msn , αλλά ενώ δείχνει ότι μου το κατεβάζει δεν μπορώ να το ανοίξω καθόλου .όταν μου ανοίγει το Mozilla firefox ( σε μικρό εικονίδιο) & πάταω open δεν μου το ανοίγει . δεν μπορώ να καταλάβω , κάνω εγώ κάτι λάθος ?

Ευχαριστώ

μόνο ένα πρόγραμμα για msn? υπάρχουν τα amsn, pidgin, kopete, emesene και πολλά άλλα. απλά ανοίγεις μια κονσόλα και δίνεις:

sudo apt-get install amsn (ή pidgin, kopete κλπ κλπ) το κατεβάζει και το εγκαθιστά αυτόματα.

γενικά έτσι πρέπει να εγκαθιστάς τα προγράμματα στο linux. Το πάω στο site και κατεβάζω το πρόγραμμα όπως στα windows καλύτερα ξέχνα το.

Δεν κατάλαβα τι κάνεις ακριβώς και τι θέλεις να κάνεις.

Αν θέλεις να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα για msn βάλε το amsn. Τα προγράμματα δεν τα κατεβάζουμε και τα εκτελούμε αλλά τα εγκαθιστούμε μέσα από τοn synaptic package manager.

Άνοιξε τον manager και γράψε στην αναζήτηση amsn και επέλεξέ το για εγκατάσταση!

Λοιπόν εγώ έκανα εγκατάσταση του ubuntu αλλά όταν πάω να το ανοίξω δεν με αφήνει καθόλου . Επίσης δεν ξέρω το manager που μπορώ να το βρώ μέσα στο linux laptop .

Λοιπόν εγώ έκανα εγκατάσταση του ubuntu αλλά όταν πάω να το ανοίξω δεν με αφήνει καθόλου . Επίσης δεν ξέρω το manager που μπορώ να το βρώ μέσα στο linux laptop .

όταν λέει manager προφανώς εννοεί κάτι σαν το spotlight (mac) ή silverlight (vista) .. και μετά terminal / console για εκτέλεση ... ;;;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Πάλι δεν κατάλαβα τι έκανες!

Όταν λες δεν σε αφήνει να το ανοίξεις; Ποιο;

Ο manager που λέω είναι ο synaptic packet manager.

Γενικά στο linux υπάρχουν 2 κύριοι τρόποι να εγκαταστήσεις κάτι:

1) Όπως σου είπα και πριν, θα ανοίξεις το synaptic packet manager, τον οποίο θα βρεις αν πατήσεις σύστημα (πάνω αριστερά στην οθόνη σου, η τρίτη επιλογή) ----> διαχείριση συστήματος ---> synaptic packet manager.

Όταν ανοίξει, στο πλαίσιο που λέει quick search θα γράψεις το όνομα του προγράμματος που θες, θα επιλέξεις το πρόγραμμα που θέλεις από τα αποτελέσματα και θα πατήσεις εφαρμογή!

Μετά από λίγο θα είναι όλα έτοιμα.

2) Όπως έγραψε και ο antonis_wrx ανοίγεις το terminal ( εφαρμογές ---> βοηθήματα ---> τερματικό)

και θα γράψεις

sudo apt-get install xxxxx

, όπου xxxxx θα βάλεις το όνομα της εφαρμογής που σε ενδιαφέρει. Θα πατήσεις enter και θα πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν πληκτρολογείς τον κωδικό δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη, ούτε αστεράκια. Απλά γράψε τον κωδικό και μετά μπορεί να σου ζητήσει να πατήσεις yes ή no, πατάς το γράμμα y και είσαι έτοιμη.

Πιστεύω να βοήθησα. Περισσότερη ανάλυση δεν νομίζω να χωράει!

مفاجأة

Παιδιά έχω κατεβάσει το Ubuntu 9.04,να τα εγκαταστήσω αν ο Η/Υ μου πάθει κάτι!:X

Να το εγκαταστήσω;τί να το κάνω όμως;έχω τα 7. Αν το βάλω θα μπορω να το βγάλω εύκολα;

Παιδιά έχω κατεβάσει το Ubuntu 9.04,να τα εγκαταστήσω αν ο Η/Υ μου πάθει κάτι!:X

Να το εγκαταστήσω;τί να το κάνω όμως;έχω τα 7. Αν το βάλω θα μπορω να το βγάλω εύκολα;

Όχι, αν εγκατασταθεί ριζώνει και μόνο ο μάγος μέρλιν μπορεί να το βγάλει!

Πλάκα κάνω!

Αν θες και σε ενδιαφέρει τα βάζεις. Αν τα βάλεις με wubi απλά κάνεις απεγκατάσταση μέσα από τα windows, αν τα βάλεις σε ξεχωριστό partition κάνεις format και τέλος.

Δοκίμασε μέσω wubi.

مفاجأة

Σίγουρα να το βάλω ε;μην κολλήσει σε καμία εγκατάσταση!:X:sick::shock:

Τώρα θα το κάνω...για αυτό ρωτάω!

djuan1988 χάλια υπογραφή-ποιός είναι ο μάγος "μέρλιν";!:p

Φορματ πως κάνω;:O.Να διαγράψω το patrition από το EASUS;

Πάλι δεν κατάλαβα τι έκανες!

Όταν λες δεν σε αφήνει να το ανοίξεις; Ποιο;

Ο manager που λέω είναι ο synaptic packet manager.

Γενικά στο linux υπάρχουν 2 κύριοι τρόποι να εγκαταστήσεις κάτι:

1) Όπως σου είπα και πριν, θα ανοίξεις το synaptic packet manager, τον οποίο θα βρεις αν πατήσεις σύστημα (πάνω αριστερά στην οθόνη σου, η τρίτη επιλογή) ----> διαχείριση συστήματος ---> synaptic packet manager.

Όταν ανοίξει, στο πλαίσιο που λέει quick search θα γράψεις το όνομα του προγράμματος που θες, θα επιλέξεις το πρόγραμμα που θέλεις από τα αποτελέσματα και θα πατήσεις εφαρμογή!

Μετά από λίγο θα είναι όλα έτοιμα.

2) Όπως έγραψε και ο antonis_wrx ανοίγεις το terminal ( εφαρμογές ---> βοηθήματα ---> τερματικό)

και θα γράψεις

sudo apt-get install xxxxx

, όπου xxxxx θα βάλεις το όνομα της εφαρμογής που σε ενδιαφέρει. Θα πατήσεις enter και θα πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν πληκτρολογείς τον κωδικό δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη, ούτε αστεράκια. Απλά γράψε τον κωδικό και μετά μπορεί να σου ζητήσει να πατήσεις yes ή no, πατάς το γράμμα y και είσαι έτοιμη.

Πιστεύω να βοήθησα. Περισσότερη ανάλυση δεν νομίζω να χωράει!

Καλημέρα ,

Εγώ απλώς ήθελα να κατεβάσω κάτι με τον τρόπο του internet explorel αλλά , τελικά υπάρχει άλλος τρόπος απο το linux .

Όταν κατέβασα το πρόγραμμα ubuntu , το κατέβασα όπως θα τον κατέβαζα με το internet exprlorel tou windows , αλλά έκανα λάθος.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου!!!!!!!!!!!!!!!!

εγώ δεν κατάλαβα και πάλι τι έκανες και τι εννοείς. αλλά άμα σου δουλεύει... ;)