Jump to content

Linux: the power of a penguin

VaradeRo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας! Είμαι σχετικά νέο μέλος του myphone και αυτό είναι το πρώτο post μου. Συγνώμη αν αυτό το θέμα δεν έπρεπε να δημοσιευθεί σε αυτήν την κατηγορία. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα usb sagem modem τύπου f@st 800 και θέλω να συνδεθώ με αυτό στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας τα linux. Διάβασα αμέτρητες άλλεσ συζητήσεις για το θέμα αλλά ήταν όλα σαν Κινέζικα για εμένα... κατέβασα και κάτι drivers επίσης αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να τους εγκαταστήσω. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά :)

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καταρχας και σορρυ που το τονιζω αλλα ειναι ΤΟ linux...

Κατα δευτερον πες μας και ποια διανομη εχεις εγκαταστησει να σε βοηθησουμε...

Γεια σας! Είμαι σχετικά νέο μέλος του myphone και αυτό είναι το πρώτο post μου. Συγνώμη αν αυτό το θέμα δεν έπρεπε να δημοσιευθεί σε αυτήν την κατηγορία. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ένα usb sagem modem τύπου f@st 800 και θέλω να συνδεθώ με αυτό στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας τα linux. Διάβασα αμέτρητες άλλεσ συζητήσεις για το θέμα αλλά ήταν όλα σαν Κινέζικα για εμένα... κατέβασα και κάτι drivers επίσης αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να τους εγκαταστήσω. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Χρονια πολλα και Ευτυχισμενο το 2008.

Και εγω ειχα το ιδιο προβλημαν αλλα το ελυσα με καποιες οδηγιες που βρηκα απο ενα φιλο, το αρχειο το εχω ανεβασει στο rapidshare,

στο φακελο που θα κατεβασεις υπαρχουν αναλυτικες οδηγιες σε pdf αλλα και τα πακετα που χρειαζεσαι, ειναι 1.8MB. Sagem_otenet_Drivers

Για οποιοδηποτε προβλημα αντιμετωπισεις κανε ενα post.

Χρόνια πολλά καλή χρονιά!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το αρχείο, θα δω τι μπορώ να κάνω. Θα δημοσιεύσω τυχόν απορίες ή προβλήματα που θα παρουσιαστούν! Δυστυχώς ξέρω ότι κάποιοι θα πρέπει να με "ανεχτούν" επειδή είμαι κάπως noobας στο linux!!! :)

XD Ναι κι εγώ αυτό πιστευώ! Το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερα να συνδεθώ επιτέλους στο internet με το linux! Πολύ χρήσιμο το αρχείο, ευχαριστώ για την βοήθεια. Τώρα προσπαθώ να εγκαταστήσω το jahshaka v2.0. Άντε να δούμε αν θα τα καταφέρω...

Ευχαριστώ και πάλι!

Και τα προβλήματα μόλις άρχισαν ξανά! Προσπαθώ να εγκαταστήσω το openlibraries μεσα απο το synaptic αλλα συνεχώς παίρνω αυτό το μήνυμα:

openlibraries:

Εξαρτάται από: libboost-filesystem1.33.1 but it is not installable

Εξαρτάται από: libboost-python1.33.1 but it is not installable

Εξαρτάται από: libboost-regex1.33.1 but it is not installable

Εξαρτάται από: libboost-thread1.33.1 but it is not installable

Εξαρτάται από: libglew1 (>=1.3.1) but it is not installable

Εξαρτάται από: libopenexr2c2a (>=1.2.2) but it is not installable

Εξαρτάται από: libqt3-mt (>=3:3.3.6) but it is not installable

Εξαρτάται από: olib-mlt but it is not going to be installed

Εξαρτάται από: olib-mlt++ but it is not going to be installed

Όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω αυτά τα πακέτα ξεχωριστά παλι παίρνω μηνύματα του ίδιου τύπου, πχ:

olib-mlt:

Εξαρτάται από: libqt3-mt (>=3:3.3.6) but it is not installable

Εξαρτάται από: libsamplerate0 but it is not installable

Το ίδιο γίνεται αν δώσω εντολές για τα πακέτα στο τερματικο. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς τι συμβαίνει? Ευχαριστώ

Το jahshaka προς το παρον δεν υποστηριζει εγκατασταση σε Ubuntu 7.10(Gutsy), λογω του οτι καποιες βιβλιοθηκες(OpenLibraries κ.α) δεν εχουν υποστηριξει ακομα σε 7.10(Gutsy) αλλα σε παλιοτερες διανομες.

Αν εχεις επεξεργαστη με αρχιτεκτονικη AMD64 βρηκα εναν οδηγο για το πως να γινει η εγκατασταση σε Ubuntu 7.10, αρχιτεκτονικη AMD64 bit, εδω

,δεν το εχω δοκιμασει λογω του οτι εχω Intel.

Αλλα μπορεις για οσο διαστημα δεν υπαρχει υποστηριξει σε 7.10 να το κατεβασεις σε :shoot:Windows:rocket:

εδω

Δυστυχώς έχω intel Pentium 4 (στα 1,5 Θεέ μου, περιμένω να πάρω τον καινούριο τώρα). Δηλαδή φταίει η έκδοση του λειτουργικού? Και να φανταστείς ότι αποφάσησα να ασχοληθώ με το linux εξαιτίας του jahshaka!!! Στα καταρραμένα windows προσπάθησα να το εγκαταστήσω αλλά κάτι πήγαινε στραβά με τις βιβλιοθήκες όταν εγκαθηστούσα και το jahplayer. Έψαξα και βρήκα πως δεν έπρεπε να εγκαταστήσω το τελευταίο, αλλά και πάλι δεν δούλευε... Είμαι καταδικασμένος να περιμένω την έκδοση 3 ή ούτε κι αυτή δεν θα δουλεύει με την έκδοση 7.10? Και μια τελευταία σημείωση: δεν σκέφτομαι να πάρω AMD64 στο νέο μου υπολογιστή!!!

1) prb77, είναι gutsy, όχι gusty.

2) prb77, στο link που δεν εννοεί επεξεργαστές της amd, αλλά αρχιτεκτονική amd64.

3) xekola, σχεδόν ότι επεξεργαστή και να πάρεις πλέον είναι αρχιτεκτονική amd64.

Μπορεις να το εγκαταστησεις σε Ubuntu,οχι .deb αλλα .exe, την εκδοση για Windows μεσω WINΕ.

Το εκανα σε εμενα και δουλευει.

Εδω

Το κατεβαζεις και το τρεχεις μεσω WINE και θα γινει κανονικα εγκατασταση.

Πως μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να τρέχω προγράμματα Windows; Έχω τα Novell Linux Suse 10.1.

katevase to wine....

den yparxei vevaia symvatotita gia ola ta programmata ...

katevase to wine....

den yparxei vevaia symvatotita gia ola ta programmata ...

Θα μου πεις βήμα - βήμα πως εγκαταστώ το πρόγραμμα γιατί είμαι αρχάριος στο Linux;

Θα μου πεις βήμα - βήμα πως εγκαταστώ το πρόγραμμα γιατί είμαι αρχάριος στο Linux;

Το να σου πει κάποιος από εμάς τη διαδικασία βήμα προς βήμα, απέχει πολύ από το σκοπό του thread. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις διαβάζοντας και ψάχνοντας στο google ή καλύτερα στο φόρουμ του Suse. Εκεί σίγουρα τα έχει όλα. Επίσης, υπάρχουν 100άδες οδηγοί διάσπαρτοι στο διαδίκτυο για το πως κάνεις κάτι στο linux. Άμα κολλήσεις σε καμία λεπτομέρεια, ορολογία ή ό,τι άλλο, εδώ είμαστε.

Αν έχεις σκοπό να μάθεις τα περί λίνουξ, υπάρχει ένα βασικός κανόνας: RTFM (Read the fine ή :X manual). Θέλει πολύ διάβασμα και επειδή είσαι νέος και έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, καλό είναι να πάρεις τα πράγματα από την αρχή, να ξέρεις τι κάνεις. Μέχρι τα 13 σου, θα μας σκίζεις από γνώσεις. :)

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Το να σου πει κάποιος από εμάς τη διαδικασία βήμα προς βήμα, απέχει πολύ από το σκοπό του thread. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις διαβάζοντας και ψάχνοντας στο google ή καλύτερα στο φόρουμ του Suse. Εκεί σίγουρα τα έχει όλα. Επίσης, υπάρχουν 100άδες οδηγοί διάσπαρτοι στο διαδίκτυο για το πως κάνεις κάτι στο linux. Άμα κολλήσεις σε καμία λεπτομέρεια, ορολογία ή ό,τι άλλο, εδώ είμαστε.

Αν έχεις σκοπό να μάθεις τα περί λίνουξ, υπάρχει ένα βασικός κανόνας: RTFM (Read the fine ή :X manual). Θέλει πολύ διάβασμα και επειδή είσαι νέος και έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, καλό είναι να πάρεις τα πράγματα από την αρχή, να ξέρεις τι κάνεις. Μέχρι τα 13 σου, θα μας σκίζεις από γνώσεις. :)

ΟΚ! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχω τα Linux αρκετό καιρό αλλά δεν έχω εγκαταστησει ποτέ κανένα πρόγραμμα, αλλά τώρα είρθε η ώρα.

• 4 weeks later...
Καλησπέρα φίλοι μου. Έχω έναν υπολογιστή amd και αφού είδα και από-είδα με τα windows είπα να πάω στα linux. Ξέρω ότι είναι πιο δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι αν ασχοληθώ θα τα μάθω. Έχω άλλον έναν υπολογιστή (intel) που του έχω βάλει τα ίδια windows xp (αυθεντικά) και δουλεύει τέλεια. Ο amd πετάει όλο σφάλματα και μέσα σε 2 βδομάδες έχω κάνει 3 format… Πια linux να βάλω; Τα Ubuntu ή τα Suse; Θέλουν drivers όπως τα xp, για μητρικές, κάρτες γραφικών κτλ; Msn θα έχω; Θα μπορώ να γράφω dvd και cd; Adivirus; Βοηθήστε με. PLZ.

THIERRY HENRY 14 και να πα να γ.......

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το τι θα βάλεις είναι δικό σου θέμα. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει απλά τη γνώμη του. Η δική μου είναι Ubuntu. Με τους drivers λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Το msn είναι πρόγραμμα για Windows. Υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα για Linux. Antivirus δεν χρειάζεσαι.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Πως λέγετε το προγραμμα που ναι σαν το msn; Drivers που θα βρω;

THIERRY HENRY 14 και να πα να γ.......

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν έχεις και Yahoo! account, ICQ, AIM, ή Google Talk, χρησιμοποίησε το pidgin, που τα ενώνει όλα μαζί.

Αλλιώς χρησιμοποίησε το amsn.

K3b, φτυστό το Νερο! Drivers?? Για ποιό πράγμα??
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.