Jump to content

Συζητήσεις για... οτιδήποτε!

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δοκίμασε να αερίσεις το σπίτι λιγότερο, 1 ώρα την ημέρα και προμηθεύσου δυο συλλέκτες υγρασίας UHU που μπορείς να τους βρείς και σε σούπερ μάρκετ.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Επειδη οπως ειπε και ο malias4 σιγουρα ειναι θεμα υγρασιας, για να μην μεινεις στα "μπαλωματα" τσεκαρε το προβλημα απο που ειναι γιατι στη συνεχεια μπορει να γινει μεγαλη ζημια!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

ευχαριστω θα τα δοκιμασω οσα ειπατε

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

• 3 weeks later...

Καλησπερα παιδια,

Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω μαγαζί ή στο ιντερνετ αυτα τα μουσικα κουτακια που ειναι μικρούλια και έχουν στο πλάι μια μανιβέλα που τη γυρίζεις και παίζει...?????Έχω φάει τον κόσμο και δε μπορώ να βρώ...:happy:

Bazinga!!!

• 2 weeks later...

Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να υπήρχε ένα θρεντ για τα βιβλία που αφήνουμε στην μέση. Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να γράφει ο καθένας μας ποιο βιβλίο δεν μπόρεσε να τελειώσει και σίγουρα θα έχουμε όλοι αρκετά τέτοια.

Ξεκινώ με την τελευταία αποτυχημένη μου προσπάθεια που έμεινε ατελέσφορη.

Μιλώ για το υπερεκτιμημένο Εκκρεμές του Φουκώ

Με τυράννησε πάρα πολύ!Το βιβλίο για μένα έχει κάποιες καταπληκτικές σελίδες (!) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι για 1002 θρησκείες, κινήματα, ομάδες κλπ. Αν τα ξέρεις όλα αυτά (ας μην κοροϊδευόμαστε, κανείς δε μπορεί να τα ξέρει) ή αν το παλεύεις να τα μάθεις τότε εντάξει. Αλλιώς είναι πολύ κούραση. Και δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα παίρνουν όλα αψήφιστα. Αλλά αν ασχοληθώ εκτενώς με όλες αυτές τις ομάδες που αναφέρει ο Έκο, θα τελειώσω το βιβλίο σε 10 χρόνια.Προσπάθησα πολύ να με ... συνεπάρει η πλοκή του έργου όμως πελαγοδρομούσα σε ένα ανούσιο οδοιπορικό στην...Βραζιλία (περιττό ως άσχετο με την πλοκή).Το βιβλίο σε πάει από την Αθήνα στον Πειραιά μέσω Αλεξανδρούπολης κι έτσι το τίμημα των 903 σελίδων απέβη δυσβάσταχτο για τον φουκαρά τον αναγνώστη.

Πέρα από την υπόθεση στην οποία ο Έκο έχει βάλει όλη του τη μαεστρία για να αποσυντονίσει τον αναγνώστη, η πληθώρα των πληροφοριών πολλές φορές φαντάζει περιττή.

Δύσκολο βιβλίο με την αγωνία να κορυφώνεται,που μα την αλήθεια;

Αφού η πλοκή υποβιβάζεται λόγω των πολλών πληροφοριών.

Το λάθος ήταν δικό μου.Γιατί ενώ ζητούσα μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας,να το διαβάσω απνευστί,πήρα ιστοριογράφημα γραμμένο από καθηγητή σημειολογίας.

Αυτά τα παραθέτω χωρίς καμμία εμπάθεια πουθενά.Απλά σαν χρηστικές πληροφορίες στους μελλοντικούς αναγνώστες και σε όσους ψάχνουν να βρουν κάποια βιβλία σύμφωνα με τα γούστα τους.

Ένα πολύ δύσκολο & φλύαρο βιβλίο.Μοιάζει με πανεπιστημιακή εργασία.

Πετάχτηκε βιαίως στο ράφι αφού θρήνησα τα 20+ ευρωπουλάκια που γίναν πουλάκια.

:(

ΥΓ.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αυτά τα παραθέτω χωρίς καμμία εμπάθεια πουθενά.Απλά σαν χρηστικές πληροφορίες στους μελλοντικούς αναγνώστες και σε όσους ψάχνουν να βρουν κάποια βιβλία σύμφωνα με τα γούστα τους.

Η αποτροπή ανάγνωσης ή αγοράς του συγκεκριμένου βιβλίου ή όσων άλλων αναφερθούν εδώ δεν είναι στις προθέσεις μου.

Άλλωστε η εκτίμηση και για τα βιβλία είναι υποκειμενική.

Ελπίζω να μην έχει ξανανοίξει ανάλογο θέμα,αφού σε μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα.

Το Cell του King.

Εγώ πάλι δεν ήταν ότι απογοητεύτηκα με το είδος του βιβλίου που συνάντησα. Απλά απογοητεύτηκα με τον King. Από εκείνο το βιβλίο και μετά, πέρασαν 3 χρόνια για να ξαναδιαβάσω King και ήταν και ο αγαπημένος μου συγγραφέας τρόμου. Τόσο πολύ με είχε απογοητεύεσει.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

στο θεμα πιανονται τα βιβλια τα οποια τα διαβαζουμε αλλα για να το καταφερουμε πρεπει να περασουμε αρκετα κεφαλαια?αυτο κανω εγω συνήθως..σκεφτομαι καλυτερα ετσι απο το να το παρατήσω χωρις να ξερω το τελος...

Ειχα αφησει στη μεση το fatherland που περιεγραφε μια ιστορια στη Γερμανια σε ενα εναλλακτικο μελλον οπου ειχε κερδισει το 2ο παγκοσμιο η Γερμανια κ ηταν η επικρατουσα δυναμη. Κατι σαν το 1984, που δεν εχω διαβασει. Το σταματησα επειδη εκεινη τη περιοδο δεν ημουν in the mood να διαβαζω λογοτεχνικα βιβλια. Καποτε θα το διαβασω.

υπενθυμίζω ότι υπάρχει ήδη τόπικ και μάλιστα πολύ πλούσιο με προτάσεις για βιβλία....οπότε στο συγκεκριμένο, περιοριστείτε στην ιδιαιτερότητα που θέλει ο δημιουργός του (βιβλία που έμειναν στη μέση...)

thanks..:)

Νομίζω ότι εννοείς αυτά:

http://www.caelesteshop.gr/default.asp?static=17&id=706

Βρίσκονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Πλανηταρίου, αλλά και στο φυσικό κατάστημα που είναι μέσα στο Πλανητάριο.

Ξέρει κανείς να με ενημερώσει αν γνωρίζει πόσο νόμιμες είναι οι αγοροπωλησίες μεταξύ ιδιωτών;

π.χ. Ας υποθέσουμε ότι εγώ ο 'ΠΡΩΤΟΣ" αγοράζω έναν τηλέφωνο από το κατάστημα "Μαγαζί" με νόμιμη απόδειξη αγοράς.

Ο πρώτος αποφασίζει μετά από 1 μήνα να πουλήσει το προϊόν στον Κώστα δηλαδή στον "ΔΕΥΤΕΡΟ".

1) Πόσο νόμιμο είναι αυτό;

2) Αν το τηλέφωνο χαλάσει και ο "Δεύτερος" πάει στο "Μαγαζί" να του το επισκευάσουν το "μαγαζί" τον καλύπτει;

3) Αν τελικά το τηλέφωνο δεν φτιαχτεί και αποφασίσει το "μαγαζί" να του δώσει πιστωτικό σε ποιανού το όνομα πρέπει να κοπεί; Στου πρώτου ή του Δεύτερου;

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει και είναι σίγουρος νομικά θα του ήμουν υπόχρεος γιατί έχω μπει σε περιπέτειες.

Ευχαριστώ.

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

1) δε βρισκω το λογο για να ειναι παρανομη η ολη διαδικασια :)

2) αν ισχυει η εγγυηση, βεβαιως! ενα απλο παραδειγμα: πες οτι το κινητο ενος φιλου σου εχει χαλασει. ο φιλος σου δουλευει ολη μερα και δεν εχει χρονο να το παει για επισκευη και ζηταει χαρη απο σενα να το πας. δεχεσαι, το πας στο καταστημα, δινεις/δειχνεις την αποδειξη και ουτε γατα ουτε ζημια!

3) δε γνωριζω τι γινεται σε αυτη την περιπτωση :(

1) δε βρισκω το λογο για να ειναι παρανομη η ολη διαδικασια :)

2) αν ισχυει η εγγυηση, βεβαιως! ενα απλο παραδειγμα: πες οτι το κινητο ενος φιλου σου εχει χαλασει. ο φιλος σου δουλευει ολη μερα και δεν εχει χρονο να το παει για επισκευη και ζηταει χαρη απο σενα να το πας. δεχεσαι, το πας στο καταστημα, δινεις/δειχνεις την αποδειξη και ουτε γατα ουτε ζημια!

3) δε γνωριζω τι γινεται σε αυτη την περιπτωση :(

Το βασικό πρόβλημα μου είναι το 3 όμως.

Γιατί το πιστωτικό αν δεν κοπεί στο όνομα του αγοραστή και όχι στου πωλητή έχουμε πρόβλημα γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να αγοράζεις μεταχειρισμένα προϊόντα γιατί σε περίπτωση πιστωτικού δεν θα κόβονται στο όνομα σου.

Ο καλύτερος μου φίλος FLEX (9/4/2000 - 19/06/2010).

Θα σε θυμόμαστε για πάντα

Λες ότι σου το πήραν δώρο και τελείωσε η υπόθεση...το 3 δεν το έπιασα..το όνομα του αγοραστή που το βρίσκουν?
http://www.thepicz.com/pictures/782bc7a1a565ced1682d0073f326a863.jpg

συνηθως στην αποδειξη αγορας αναγραφεται το ονομα του αγοραστη. και αυτο γινεται πιο πολυ σε μεγαλα καταστηματα (βλεπε κωτσοβολος)

εγω εχω πουληση και αγορασει πολλα.ποτε δεν ειχα προβλημα.μεχρι και πιστωτικο με αλλαγη προιντος εχει γινει επειδη χαλασε!

http://img248.imageshack.us/img248/1682/ekthesispoudastonpireas.jpg

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 19:30 στο πανέμορφο με τους πλούσιους κήπους κτίριο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα πραγματοποιηθεί η 19η Έκθεση Σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.(Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως, Τηλ.: 210 9640117, 210 9604783)

Η φετινή έκθεση των σπουδαστών θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του «xinis education festival 2010» και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο τους, μέσα από μία σειρά εξαιρετικών έργων.

Οι τομείς σπουδών που θα συμμετέχουν στην έκθεση θα είναι:

• Πληροφορική και Νέων Τεχνολογιών

• Παιδαγωγικών

• Διακόσμησης

• Αισθητικής

• Κομμωτικής

• Nail Design

• Διαιτητική

• Μαγειρική

• Οικονομία και Διοίκηση

• Μηχανικών Αυτοκινήτων

Μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης θα ακολουθήσει SUMMER GARDEN PARTY

http://www.xinisfestival.edu.gr

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο σαν θεμα οποτε ανοιξα καινουριο.

Ψαχνω το λημμα του "ερρωσο".

Το εχει καποιος?

Μου ειπαν οτι παιζει σε λεξικο του Schott (αν το γραφω σωστα).

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει αμεσα θα το εκτιμουσα!

Πρόκειται για προστακτική παρακειμένου του ρήματος ''ρώννυμι'' - παρακείμενος : έρρωμαι και σημαίνει να είσαι καλά, να υγιαίνεις..

Σε ευχαριστω, αλλα θα το ηθελα σαν σελιδα λεξικου.

Αν το έχεις δηλαδη να το βαλεις σαν φωτο να το παρω ή να μου δωσεις ενα λινκ αν υπαρχει.

Το χρειαζομαι να το τυπωσω.

Ευχαριστω!

υ.γ Ελα λιγο ρε παιδια, μην μου πειτε οτι βρηκα το ενα πραγμα που η κοινοτητα εδω δεν μπορει να βοηθησει.....:X

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο σαν θεμα οποτε ανοιξα καινουριο.

Ψαχνω το λημμα του "ερρωσο".

Το εχει καποιος?

Μου ειπαν οτι παιζει σε λεξικο του Schott (αν το γραφω σωστα).

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει αμεσα θα το εκτιμουσα!

Αν το βαλεις στο google βγαζει αρκετα αποτελεσματα,ενα απο αυτα ειναι το http://en.wiktionary.org/wiki/%E1%BC%94%CF%81%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF

• The title was changed to Συζητήσεις για... οτιδήποτε!
  • The topic was pinned