Jump to content

Συζητήσεις για... οτιδήποτε!

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πήγα εκεί και τα είπα όπως ακριβώς έγιναν...

Ο τύπος στο προφορικό υποσχέθηκε ότι θα το κανονίσει για αντικατάσταση, αν και στο χαρτί έγραψε "επισκευή".

Ελπίζω, να γίνει όντως αντικατάσταση και μάλιστα με καινούριο, όχι κανά "refurbished", διότι εγώ καινούριο πλήρωσα...

Όταν του ζήτησα να μου το δώσει και γραπτώς αυτό περί αντικατάστασης, μου το έπαιξε θιγμένος και ότι τσαντίστηκε και είπε μία ατάκα του στυλ "πριν το υποσχέθηκα, τώρα δεν υπόσχομαι τίποτα", "και που ξέρω εγώ ότι δε το έσπασες εσύ" και κάτι τέτοια.... Αργότερα "ηρέμησε", ζήτησε συγγνώμη και ότι θα έχω νέα του την Τετάρτη, δηλαδή σήμερα. Γενικά, ήταν πολύ μυστήριος και δε μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα για το αν όντως θα με εξυπηρετήσει ή όχι.

Όντως πήρε σήμερα, και άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή μου ότι ακόμα δεν έχει "νεότερο".

Πριν τον πάω έβγαλα φωτογραφίες και κοντινά της χτυπημένης συσκευασίας, του σπασίματος και της αστείας/ανύπαρκτης προστασίας της συσκευασίας. Εάν καταλήξει στραβά η υπόθεση θα γίνει καταγγελία και ο θεός βοηθός. Τουλάχιστον, τώρα υπάρχει έγγραφο "ελλατώματος" εντός 14 ημερών (αυτό της επιστροφής του δίσκου για "επισκευή").

EvEn DeAtH MaY DiE

Είμαι μεγάλος φαν της Agatha Christie και σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα ώστε να μπορούμε όλοι εμείς οι κολλημένοι με τα βιβλία της (ελπίζω να είμαστε πολλοί) να ανταλλάζουμε απόψεις και προτάσεις.

Ξεκινάω θέτοντας ένα απλό ερώτημα: Ποιo είναι κατά τη γνώμη σας το καλύτερο βιβλίο της και γιατί;

Πήγα εκεί και τα είπα όπως ακριβώς έγιναν...

Ο τύπος στο προφορικό υποσχέθηκε ότι θα το κανονίσει για αντικατάσταση, αν και στο χαρτί έγραψε "επισκευή".

Ελπίζω, να γίνει όντως αντικατάσταση και μάλιστα με καινούριο, όχι κανά "refurbished", διότι εγώ καινούριο πλήρωσα...

Όταν του ζήτησα να μου το δώσει και γραπτώς αυτό περί αντικατάστασης, μου το έπαιξε θιγμένος και ότι τσαντίστηκε και είπε μία ατάκα του στυλ "πριν το υποσχέθηκα, τώρα δεν υπόσχομαι τίποτα", "και που ξέρω εγώ ότι δε το έσπασες εσύ" και κάτι τέτοια.... Αργότερα "ηρέμησε", ζήτησε συγγνώμη και ότι θα έχω νέα του την Τετάρτη, δηλαδή σήμερα. Γενικά, ήταν πολύ μυστήριος και δε μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα για το αν όντως θα με εξυπηρετήσει ή όχι.

Όντως πήρε σήμερα, και άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή μου ότι ακόμα δεν έχει "νεότερο".

Πριν τον πάω έβγαλα φωτογραφίες και κοντινά της χτυπημένης συσκευασίας, του σπασίματος και της αστείας/ανύπαρκτης προστασίας της συσκευασίας. Εάν καταλήξει στραβά η υπόθεση θα γίνει καταγγελία και ο θεός βοηθός. Τουλάχιστον, τώρα υπάρχει έγγραφο "ελλατώματος" εντός 14 ημερών (αυτό της επιστροφής του δίσκου για "επισκευή").

To γιατί ο τυπάκος το έπαιξε θιγμένος δεν το καταλαβαίνω, λίγο περίεργο μου κάνει. Κατά τα άλλα καλά έκανες και το έβγαλες φωτογραφίες.

Καλημέρα!

Προσπαθώ να βγάλω κλειδάριθμο στο taxisnet

αλλά όταν πάω να κάνω εγγραφή νέου χρήστη μου λέει ότι υπάρχει ήδη

χρήστης με αυτό το ΑΦΜ, (νομίζω είχα ξανακάνει την αίτηση πριν 2 χρόνια αλλά δεν είχα πάει

να πάρω τον κλειδάριθμο από την εφορία), ενώ όταν πάω να κάνω επανεγγραφή μου βγάζει

ότι δεν υπάρχει χρήστης με αυτό το ΑΦΜ και να πάω να κάνω εγγραφή νέου χρήστη.

Αντιμετωπίζει κανείς το ίδιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ!

βρήκα την αίτηση που είχα κάνει και λέει ότι έπρεπε να είχα πάει στην ΔΟΥ μέχρι 21/7/13.

Να το επιχειρήσω να πάω να δω τί θα μου πούνε;

Ναι,πανε να μαθεις τι γινεται

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

βρήκα την αίτηση που είχα κάνει και λέει ότι έπρεπε να είχα πάει στην ΔΟΥ μέχρι 21/7/13.

Να το επιχειρήσω να πάω να δω τί θα μου πούνε;

Πρεπει να πας ξανα στην εφορια και να κανεις αιτηση.Ακυρωνουν την παλια εφοσον παρουσιαστεις.

Παιδιά καλησπέρα.

Σε 2 εβδομάδες περίπου θα κάνω ένα ταξίδι με την κοπέλα μου για ολιγοήμερες διακοπές στη Ρώμη. Η εταιρεία που θα πετάξω είναι η Ryan Air. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη εταιρεία θα ήθελα αν κάποιος έχει ταξιδέψει πρόσφατα να με ενημερώσει για ένα ζήτημα που με απασχολεί: αυτό των αποσκευών.

Ψάχνοντας λίγο στο google είδα αντικρουόμενες γνώμες και με μπέρδεψαν λίγο. Καταρχήν η εταιρεία έχει στη σελίδα της αναγραφόμενες τις μέγιστες διαστάσεις της χειραποσκευής (μία ανά άτομο) οι οποίες είναι 55x40x20 cm. Μέχρι εδώ όλα καλά. Εγώ σπίτι μου έχω μια βαλίτσα οποία έχει αυτές τις διαστάσεις στο σώμα της αλλά αν υπολογίσω και τα ροδάκια της βγαίνει 4-5 εκατοστά παραπάνω. Κι ενώ σκεφτόμουν ότι για τόσο λίγο δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μου ανέφερε ένας φίλος μου ότι έχουν στο αεροδρόμιο ειδικό κουτί - κουβούκλιο όπου βάζεις τις βαλίτσες μέσα για να δεις αν είναι στις επιθυμητές διαστάσεις που ορίζει η εταιρεία και οτι μετράνε τις διαστάσεις μαζί με τα ροδάκια. Δηλαδή αν η βαλίτσα σου είναι 53x40x20 ( μέσα στα όρια) αλλά μαζί με τα ροδάκια είναι 58x40x20 τότε είσαι εκτός των ορίων και πρέπει να πληρώσεις επιπλέον κάμποσα ευρώ για να την πάρεις μαζί.

Σκέφτομαι μετά από αυτό να πάω να πάρω μια βαλίτσα καινούρια και να κουβαλήσω μαζί και τη... μεζούρα για να σιγουρευτώ οτι βαλίτσα και ροδάκια δεν ξεπερνάνε το 55x40x20.

Ξέρετε αν ισχύει αυτό που μου είπε ο φίλος μου; Ταξίδεψε κανένας πρόσφατα με ryan air; Τι σόι κουτιά έχουν για να ελέγχουν τις βαλίτσες;

Δημήτρης

...THE BRINGER OF RAIN...

Ταξίδεψα πρόσφατα με Ryanair σε πτήση εσωτερικού, και σύντομα θα ταξιδέψω και σε πτήση εξωτερικού.

Στην πτήση εσωτερικού είδα ΠΟΛΥ μεγάλη ανεκτικότητα αναφορικά με το μέγεθος της βαλίτσας. Είδα πραγματικά να κουβαλάνε βαλίτσες στην καμπίνα, και να κάνουν τα στραβά μάτια, που ούτε κατά διάνοια ήταν κοντά στα όρια της μικρής βαλίτσας που επιτρέπεται τυπικά. Μάλιστα, στην επιστροφή, ήταν τόσες πολλές και μεγάλες οι "χειραποσκευές", που ακόμα και μετά τα δωρεάν τυχαία check in, περίσσεψαν βαλίτσες στην καμπίνα, και για να μην ξανανοίγουν, τις έβαλαν στο πιλοτήριο!

Το κουτί προσωπικά το είδα μόνο στο χώρο του αεροδρομίου που γίνονται τα κανονικά check in, από τον οποίο αν δεν έχεις κανονική βαλίτσα για check in δεν περνάς ποτέ. Δεν ξέρω αν υπάρχει και πιο κάτω και δεν το είδα, δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα αεροδρόμια / άλλες χώρες.

Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά με βάση την παραπάνω εμπειρία, εγώ δε θα ξοδευόμουν να αγοράσω καινούρια βαλίτσα 3 εκατοστά μικρότερη. Που έτσι κι αλλιώς με 2 πράγματα γεμίζουν. Αν δε θες να το ρισκάρεις και θες να πληρώσεις για να ευχαριστηθείς το ταξίδι σου, καλύτερα αγόρασε check in κανονικής μεγάλης βαλίτσας, να βάλεις μέσα και ότι γουστάρεις... άλλωστε, με γυναίκα ταξιδεύεις! :D

Mια από τα ίδια φίλε μου κι εγώ τα ίδια άκουγα μιας και το Δεκέμβριο ταξίδεψα για Ρώμη και είχα καταγχωθεί. Τελικά όντως τίποτα από έλεγχο, στο Ελ. Βενιζέλος απλά μας είπε η κοπέλα στο γραφείο της ryanair αν θέλουμε να βάλουμε τη βαλίτσα στην ειδική υποδοχή να δούμε ότι είναι οκ αλλά χωρίς κάποιος να κοιτάξει αν είναι. Περιμέναμε ότι αυτό ήταν τυπικό και στο check in θα κάνανε αυστηρό έλεγχο αλλά τίποτα. Και εμάς με ροδάκια ήταν 2-3εκ πιο ψηλή αλλά στην υποδοχή έμπαινε όρθια ούτως ή άλλως. Στο γυρισμό μάλιστα από Ρώμη ήταν έτοιμη να εκραγεί και επειδή είχε και μια ζυγαριά ήταν και πάνω από 10 κιλά που επιτρεπόταν αλλά εκεί ήταν ακόμα πιο χύμα, άλλοι είχαν κάτι τεράστια σακουβαγιάζ και εκατό μικρές τσάντες αλλά εκεί τόσο χύμα όσο δε πάει. Σκέψου ότι σε κάποιες αποσκευές έλεγαν από ryanair να μπουν καλύτερα στο χώρο αποσκευών χωρίς έξτρα χρέωση γιατί ίσως να μη χωράνε στο αεροπλάνο. Γενικά επειδή βρήκα κάποιους έλληνες φοιτητές που επέστρεφαν με τα μπαγάζια τους και ρώτησα μου είπαν ότι ως τώρα δεν ελέγχουν ποτέ στη ryanair και γι' αυτό και τη προτιμούν γιατί με easyjet τους ελέγχουν και τα χιλιοστά και δεν επιτρέπουν ούτε έξτρα τσαντάκι η γυναικεία τσάντα γιατί το θεωρούν δεύτερη χειραποσκευή. Όλα αυτά Δεκέμβριο του 2015 πιστεύω να μην έχει αλλάξει κάτι

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Όλα αυτά Δεκέμβριο του 2015 πιστεύω να μην έχει αλλάξει κάτι

off topic

άμα ισχύει στο μέλλον σίγουρα θα ισχύει και τώρα.. δεν μου λές μήπως θυμάσαι τίποτα νούμερα από καμία κλήρωση του τζόκερ?:lol::lol:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Με βλέπω να παίρνω μια μικρή βαλίτσα που θα την αγόραζα ούτως η άλλως και να πηγαινουμε ταξιδι με αυτή και την υπάρχουσα που ξεπερναει για λιγο με τα ροδακια της τις διαστάσεις ελπιζοντας πως ολα θα πανε καλα.

Δημήτρης

...THE BRINGER OF RAIN...

Η βαλίτσα που εχεις τηρεί τις προδιαγραφές. Δεν χρειάζεσαι κατι αλλο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει και ανεκτικότητα προς το μέγεθος. Κοιτά, μονο μην στραβοκατΑπιεις μεσα στο αεροπλάνο και χρειαστείς νερό. !! Πρώτα θα πρεπει να το πληρώσεις και μετα να το πάρεις. !!! Να εχεις έτοιμο το 2ευρω...!!

:)

It's nice to be important, but it's more important to be nice...

Σε πτήση εσωτερικού στην αναχώρηση η κοπέλα ήταν πολύ αυστηρή, χρέωσε βαλίτσες για δύο πόντους στο πάχος μόλις, στην πτήση επιστροφής πέρασα αέρα πατερα και εγώ και όλοι. Είναι θέμα υπαλλήλου και κόσμου-χρονου πιστεύω

Έχοντας πετάξει τρεις φορές με Ryan μπορώ να σου πω πως συνήθως στην αναχώρηση από την Ελλάδα δεν πολυκοιτάνε τις διαστάσεις αλλά στα αεροδρόμια της επιστροφής τις δύο από τους τρεις φορές την μέτρησαν.

Όμως αυτό που τους ενδιαφέρει πιο πολύ είναι το πλάτος και το πάχος, όχι τόσο τι ύψος. Στη θήκη που την μετράνε αν η βαλίτσα έχει μεγαλύτερο πάχος ή πλάτος δεν χωράει να μπει ενώ αν έχει μεγαλύτερο ύψος ( σε λογικά πλαίσια) δεν υπάρχει πρόβλημα.

http://s9.postimg.org/xi2nepp4v/ryanbag.jpg

Η απόφαση είναι δική σου αλλά εγώ αν είναι μόνο τα ροδάκια το πρόβλημα και οι άλλες διαστάσεις είναι εντάξει, θα την έπαιρνα.

off topic

άμα ισχύει στο μέλλον σίγουρα θα ισχύει και τώρα.. δεν μου λές μήπως θυμάσαι τίποτα νούμερα από καμία κλήρωση του τζόκερ?:lol::lol:

Έκλαψα φίλε :lol:

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

off topic

μα έχω το κληρονομικό χάρισμα να μη το εκμεταλλευτώ :lol::p:happy::D

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Προς απλή ενημέρωση, έγινε αυτό που είπε ο Bazoukos,

παρουσιάστηκα στο μητρώο της εφορίας ή αίτηση που είχα κάνει

υπήρχε ακόμα στο σύστημα, την ακύρωσαν, ξαναμπαίνεις μέσα από

το κινητό σου εκείνη την στιγμή κάνεις καινούργια αίτηση και όλα ok!

Καλή επιτυχία σε όσους γράφουν σήμερα !!

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Ψηφίστε για την ανάδειξη του επετειακού νόμισματος για τα 30 χρόνια της Ευρωζώνης http://coin-competition.eu/el Edited by impreza_sti

https://andrismoi.wordpress.com/

Θέματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζομαι

Εργάζομαι μαζί με άτομα από χώρες της ΕΕ που δεν είναι στο ευρώ, Ουγγαρία, Τσεχία κλπ. Σε κουβέντες που κάνουμε, η αίσθηση που μου αφήνουν είναι ότι θα ήθελαν να είναι στο ευρώ. Βέβαια οι μεμονωμένες απόψεις δεν δείχνουν κάτί. Πάντως για την κατάντια μας δεν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνα το ευρώ. Αλλού, οπως φάνηκε, είναι το πρόβλημα μας.

https://andrismoi.wordpress.com/

Θέματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τα μοιράζομαι

• The title was changed to Συζητήσεις για... οτιδήποτε!
  • The topic was pinned