johntfsi Δημ. June 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2013 Ξεθάβω λοιπόν αυτό το θέμα, με στόχο να μαζέψουμε χρήσιμες πληροφορίες για όσα παιδιά θέλουν να δώσουν GMAT. Είμαι κι εγώ ένας από τους χιλιάδες υποψηφίους για GMAT και θα ήθελα τις γνώσεις - εμπειρίες σας γύρω από αυτό το θέμα. Γνωρίζω ότι η προετοιμασία για ένα καλό σκορ GMAT (περίπου 650) χρειάζεται πολλή προετοιμασία - εξάσκηση. 1) Πρώτα από όλα, θέλω να σας πω ότι θέλω να διαβάσω μόνος μου αλλά δε ξέρω ποια βιβλία να πάρω. Έτσι λοιπόν ψάχνω για βιβλία που θα έχουν practice tests, πολλές questions (verbal, numerical etc) και θεωρία. Όταν λέω θεωρία εννοώ τις τεχνικές - στρατηγικές (ή tips) που ακολουθούμε για να προσεγγίσουμε - απαντήσουμε τις ερωτήσεις. Στο διαδίκτυο διαβάζω ότι πολύ καλά βιβλία είναι του Kaplan ή το Official Guide GMAT. Το θέμα είναι ότι κι οι 2 οίκοι προσφέρουν πολλά βιβλία για το GMAT. Ποιο από όλα αυτά να επιλέξω, ούτως ώστε να με βοηθήσει; Υπάρχουν άλλα βιβλία (εκτός των 2 προαναφερθέντων) εξίσου καλά ή και καλύτερα; 2) Κάπου διάβασα στο διαδίκτυο ότι καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα diagnostic test για να δεις σε τι επίπεδο είσαι και ανάλογα να βελτιωθείς. Λογικό μου φαίνεται. Που μπορώ να βρω όμως diagnostic tests; Για παράδειγμα ξέρω ότι ο Kaplan έχει diagnostic tests, αλλά δε ξέρω που. Μήπως τα diagnostic tests εμπεριέχονται στα βιβλία που αγοράζεις; 3) Είναι καλύτερα να αρχίσω με ένα γενικό βιβλίο για GMAT (πχ The Official Guide for GMAT® Review, 13th Edition) ή να ξεκινήσω να διαβάζω μια σειρά βιβλίων (πχ http://www.manhattangmat.com/storeitemshow.cfm?ItemID=591); Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimaxin70 Δημ. June 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2013 Αγαπητοί, ήθελα να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από ακριβά "ψώνια" (κινητά και όχι μόνο) μέσω ebay από χώρες εκτός ΕΕ (όπως taiwan & Hong kong). Πληρώσατε τελωνείο ??? Υπάρχει τρόπος να γλιτώσουμε από εκτελωνισμό ??? έχω βάλει στο μάτι ένα padfone infinity από Taiwan (buyshopTW).Τί λέτε ?? Έκανα ερώτηση στο κατάστημα αν μπορούν να μου το ταχυδρομήσουν σαν δώρο (χωρίς την απόδειξη) και σε διακριτικό κουτί (αν είναι δυνατόν και χωρίς το αυθεντικό κουτί του) και η απάντηση ήταν θετική. Τι λέτε να προχωρήσω ???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. June 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2013 Αυτά που ρωτάς αναλύονται σε διάφορες ενότητες, όπως για Τελωνείο εδώ σε αυτή την ενότητα ή για αγορά κινέζικων κινητών στην ενότητα των κινητών. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimaxin70 Δημ. June 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2013 το είδα , και το μετέφερα στο σωστό σημειο. Ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mastorak Δημ. June 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2013 Καλημέρα, ψάχνω καποιο site (ευρωπαικο Η' μη) που να πουλάει (χονδρική Η' λιανικη φτηνά) ειτε Εργαλεία ειτε Σιδηρικά ειτε είδη Κιγκαλλερίας π.χ. πομολα , κατσαβιδια , ηλεκτρικά εργαλεία, γενικά ότι μπορεί να βρεί κανείς σε καταστημα με σιδηρικά. Μήπως έχει ασχοληθεί κανένας και έχει να προτείνει τίποτα συγκεκριμένο ? Επίσης αν κάποιος έχει καλές/κακές εμπειρίες απο παρόμοιες παραγγελίες (π.χ. τρεχαματα με τελονεια/μεταφορικες) , και αυτές ευσπρόδεκτες! Ευχαριστώ!! Φίλε με το μόνο site που έχω βγάλει άκρη ήταν το zarkaditools.gr Οι άνθρωποι είναι φοβεροί, όσες φορές τους χρειάστηκα ήταν εκεί. Πολύ καλές τιμές αλλά και φοβερή εξυπηρέτηση. Αγόρασα μια φορά ένα πριόνι STANLEY 5 σε 1 και επειδή δεν καταλάβαινα πως δουλεύει μου πρότειναν να συναντηθούμε για να μου εξηγήσουν, έτσι πήγα στο μαγαζί και έπαθα πλάκα με όλα αυτά που έχουν. Είδη κιγκαλερίας, σιδηρικά, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, εργαλεία επώνυμα και μη. Επαθα πλάκα σου λέω, τώρα ψωνίζω μόνο από αυτούς διαδυκτιακά. Ετυχε κάποτε να δω κάτι σε μια άλλη σελίδα (δραπανοκατσάβιδο AEG) το οποίο δεν το είχαν καν σαν κωδικό και τελικά μου το βρήκαν και όταν μου είπαν την τιμή ήταν η καλύτερη της αγοράς. Νομίζω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξυπηρετηθείς Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. June 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2013 λες εξι χρονια μετα να ειναι ακομη με σπασμενο το καζανακι του; Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. June 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2013 Ενας φιλος μενει σε ενα διαμερισμα και εχει συμβολαιο θεωρημενο απο Εφορια με μια γυναικα που πριν λιγες μερες πεθανε. Η μαρτυρια αυτη ειναι προφορικη απο τον γιο της σημερα Μεχρι τωρα εδινε αποδειξεις στον γιο της και αυτος εισεπραττε το ενοικιο Τωρα που πεθανε η γυναικα ο γιος της λεει οτι ειναι κληρονομος .....Νομιζω χωρις αμφιβολια οτι χρειαζεται νεο συμβολαιο. Ο ενοικιαστης πως μπορει να ειναι κατοχυρωμενος ?? Αν στο νεο μισθωτηριο ο γιος γραφει οτι ειναι νομιμος κατοχος του συγεκριμενου διαμερισματος και γινει το μισθωτηριο παντα με θεωρηση ειναι ενταξει ο ενοικιαστης ή μπορει να εχει προβληματα απο τυχον αλλους κληρονομους ? Ευχαριστω. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. June 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2013 Ο νόμιμος κληρονόμος υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της μισθωτικής συμβάσεως ως εκμισθωτής...να πεις στον φίλο σου να ζητήσει από τον γιο, πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών από τον Δήμο στον οποίο ήταν εγγεγραμμένη η αποβιώσασα...σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικώς με τους κληρονόμους ή εάν αρνηθεί ο γιος, έχει δικαίωμα να καταθέσει το μίσθωμα στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επ' ονόματι των ''κληρονόμων της τάδε''... Μισθωτήριο νέο, δεν είναι απαραίτητο να συνταχθεί, αφού όπως είπα η διαδοχή γίνεται εκ του νόμου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 (edited) Ο νόμιμος κληρονόμος υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της μισθωτικής συμβάσεως ως εκμισθωτής...να πεις στον φίλο σου να ζητήσει από τον γιο, πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών από τον Δήμο στον οποίο ήταν εγγεγραμμένη η αποβιώσασα...σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικώς με τους κληρονόμους ή εάν αρνηθεί ο γιος, έχει δικαίωμα να καταθέσει το μίσθωμα στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επ' ονόματι των ''κληρονόμων της τάδε''... Μισθωτήριο νέο, δεν είναι απαραίτητο να συνταχθεί, αφού όπως είπα η διαδοχή γίνεται εκ του νόμου... Ευχαριστω. Και αν αυτο λεει οτι υπαρχουν και αλλοι πλησιεστεροι συγγενεις ??? Αν υπαρχει διαθηκη που αφηνει το σπιτι σε αλλον ασχετο ?? Αυτα θελουν χρονο για να βγουν... Ακομα αν δεν γινει αποδοχη κληρονομιας που εχει περιθωριο 6 μηνες απο την ημερομηνια θανατου πως μπορει να ξερει οτι ο γιος εχει αποδεχθει την κληρονομια ? Ακομα και αν ειναι ο μοναδικος πλησιεστερος συγγενης και δεν υπαρχει διαθηκη δεν ειναι απολυτως σιγουρο οτι θα κανει και αποδοχη κληρονομιας. Edited June 26, 2013 by Γιάννης Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Εάν υπάρχουν και άλλοι συγγενείς, τότε πρέπει να καταβληθεί το μίσθωμα στον καθένα με το αναλογούν ποσοστό του...σε περίπτωση και πάλι αμφιβολίας ισχύουν όσα προανέφερα περί παρακαταθέσεως... Τα υπόλοιπα περί κληρονομίας δεν πρέπει να τον αφορούν καθώς όποιος θεωρεί πως έχει έννομο συμφέρον θα πρέπει να οχλήσει τον μισθωτή, παρέχοντάς του και τα νόμιμα δικαιολογητικά..εξ άλλου η επαγωγή της κληρονομίας γίνεται με τον θάνατο και όχι με την αποδοχή..(παρεμπιπτόντως η αποδοχή κληρονομίας είναι απρόθεσμη, απλώς υπάρχει μία τετράμηνη προθεσμία για αποποίηση κληρονομίας, πέραν της οποίας δεν μπορείς να αποποιηθείς...η δήλωση στην εφορία είναι αυτή που έχει εξάμηνη προθεσμία..) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 (edited) Πηγε ο φιλος μου σημερα και ρωτεσε στο πατακαταθηκων και του ειπαν οτι μπορει να καταθετει το ενοικιο "υπερ κληρονωμων του ταδε" χωρις κανενα προβλημα. Νομιζω ειναι η πιο σιγουρη λυση εστω και αν πρεπει μια φορα τον μηνα να κατεβαινει κεντρο Tου εδωσαν και ειδικο εντυπο να συμπληρωνει καθε φορα. Ο ή οι κληρονομοι ας τα βρουν μεταξυ τους μετα... Edited June 26, 2013 by Γιάννης Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stefaniiaa Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Παιδιά καλησπέρα ! Θέλω μια γνωμη για ενα θέμα. Παρεγγειλα ενα κινητο μεσω εβαυ και μου ηρθε σημερα ολα κομπλε προς το παρον απλα μου ειχε καθυστερησει γυρω στις 10 μερες παραπανω απο αυτο που ελεγε στους ορους ! Ο τυπος λεει οτι θα μου δωσει αποζημιωση ομως με ρωταει τι αποζημιωση δεχομαι εγω! Ξερει κανεισ τι αποζημίωση υπάρχει σαυτες τις περιπτώσεις? Ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Aφού είναι όλα εντάξει, μπορείς και να μη ζητήσεις τπτ. Καλή καρδιά :) Έτσι όπως φαίνεται ο πωλητής δεν είχε σκοπό να σε κοροϊδέψει. Μια στραβή μπορεί να τύχει σε όλους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xapos Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Ξέχασε το. Άνθρωποι είμαστε και δεν ήθελε να σε κοροϊδέψει από ότι φαίνεται. Σίγουρα δεν ήταν στο χέρι του. Μην καταντήσουμε αμερικανάκια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stefaniiaa Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Ok ty paidia kai egw ayto skeytomouna arxika alla mou dimiourgithike provlima kai me to onoma anti gia stefania eixe valei Rims ( ti einai to rims kai pws tou irthe enas theos kserei) kai den mou dinane to kinito sta elta kai mou legane na steilw pisw sto hong gia na allaksoun onoma kai na mou to ksanasteiloun kati tetoies treles alla telika kathafera kai to pira! Telospantwn mallon tha tous pw oti den thelw tipota afou telos kala ola kala! Na ste kala pantws Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Το οτι αργησε, κατα 99% οφειλεται στο ταχυδρομειο. Οποτε ο πωλητης δε φταιει σε τιποτα. Και εφοσον λες οτι ειναι οκ τωρα, μη ζητησεις αποζημιωση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Ναι είναι όπως σου τα είπα αλλά για να μην τον πάρεις στον λαιμό σου διάβασέ με σωστά : Ο Αστικός κώδικας σου δίνει αυτό το δικαίωμα σε περίπτωση αμφιβολίας -όπως έχω ήδη εκθέσει- ...εάν ο κληρονόμος αποδείξει το δικαιωμά του, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις παρακατάθεση και θα θεωρηθείς υπερήμερος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Γιάννης Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Ναι είναι όπως σου τα είπα αλλά για να μην τον πάρεις στον λαιμό σου διάβασέ με σωστά : Ο Αστικός κώδικας σου δίνει αυτό το δικαίωμα σε περίπτωση αμφιβολίας -όπως έχω ήδη εκθέσει- ...εάν ο κληρονόμος αποδείξει το δικαιωμά του, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις παρακατάθεση και θα θεωρηθείς υπερήμερος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.. Χωρις αποδοχη κληρονομιας πως μπορει να αποδειξει το δικαωμα του ? Ακομα και ο μοναδικος συγγενης να ειναι αν υπαρχει διαθηκη δεν μπορει να αλλαξει αυτο ? Ευχαριστω. Παράθεση Φιλικά Γιάννης Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. June 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2013 Η αποδοχή κληρονομίας είναι μία τυπική συμβολαιογραφική πράξη που επιβάλλεται απλώς και μόνον χάριν της δημοσιότητος των βιβλίων του Υποθηκοφυλακείου...η κληρονομιά έχει ήδη περιέλθει με τον θάνατο...η ύπαρξη απλώς διαθήκης δεν σημαίνει κάτι...οι διαθήκες αποκτούν χρησιμότητα και σκοπιμότητα μόνον όταν δημοσιευθούν στο δικαστήριο του τόπου διαμονής του κληρονομουμένου...επομένως φρονώ ότι ένα πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών σε πρώτη φάση είναι αρκετό...από κει και πέρα εάν εμφανισθούν και άλλοι διεκδικητές, ούτως ή άλλως θα στραφούν κατά του νυν κληρονόμου και ας τα βρουν στο δικαστήριο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgePs Δημ. June 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2013 (edited) ενα χρησιμο αρθρο δημοσιευμενο στο aniwthoi.net Δεν είναι λίγες οι φορές που παραγγείλαμε κάποιο προϊόν μέσω διαδικτύου από άλλη χώρα της Ευρώπης και είτε δεν έφτασε ποτέ, είτε έφτασε καθυστερημένο, είτε άλλο παραγγείλαμε και άλλο μας έστειλαν. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω αν το προιόν που παραλάβαμε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας ή έστω να μας το αντικαταστήσουν;; Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτών απαντά στα συχνότερα ερωτήματα που έθεσαν οι ευρωπαίοι πολίτες. Αγόρασα μέσω καταλόγου ένα τραπέζι για την κουζίνα μου, αλλά μετά άλλαξα γνώμη. Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία; ΝΑΙ - Έχετε προθεσμία επτά ημερών για να αλλάξετε γνώμη και να ακυρώσετε την αγορά σας . Αυτό ισχύει για κάθε αγορά εκτός καταστήματος, π.χ. μέσω τηλεφώνου, φαξ, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή Διαδικτύου. Η επταήμερη προθεσμία αρχίζει από τη στιγμή της παραλαβής των εμπορευμάτων. Αγόρασα στο Διαδίκτυο ένα εισιτήριο για μια συναυλία των U2, αλλά τελικά δεν μπορώ να πάω. Μπορώ να πάρω πίσω τα χρήματά μου; ΟΧΙ - Παρόλο που έχετε επτά μέρες προθεσμία για να ακυρώσετε αγορές μέσω του Διαδικτύου ή άλλων τρόπων πώλησης εξ αποστάσεως (όπως μέσω τηλεφώνου ή ταχυδρομείου), υπάρχουν εξαιρέσεις για διακοπές, ταξίδια, διαμονή και κρατήσεις για υπηρεσίες αναψυχής. Για τέτοιες αγορές μέσω Διαδικτύου, ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να σας επιστρέψει τα χρήματα αν ακυρώσετε την παραγγελία. Ωστόσο, ο ίδιος ο πωλητής μπορεί, μέσω των γενικών και ειδικών όρων που εφαρμόζει, να σας επιτρέψει να ακυρώσετε την παραγγελία σας και να πάρετε πίσω μέρος ή το σύνολο των χρημάτων σας. Διαβάστε τα ψιλά γράμματα της σύμβασης για να δείτε αν αυτό ισχύει στην περίπτωσή σας. Αγόρασα στο Διαδίκτυο κάποια μουσικά κομμάτια που τα τηλεφόρτωσα αμέσως. Ορισμένα από αυτά δεν μου αρέσουν, αλλά τα έχω ήδη πληρώσει. Μπορώ να ζητήσω επιστροφή των χρημάτων μου γι' αυτά; Τα αγόρασα μόλις χθες. ΟΧΙ - Αν και δεν έχει ακόμη παρέλθει η επταήμερη περίοδος υπαναχώρησης που ισχύει για τις αγορές μέσω Διαδικτύου, όταν τηλεφορτώσατε τα κομμάτια αγοράσατε μια υπηρεσία που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει. Δεν μπορείτε να ακυρώσετε μια υπηρεσία η οποία σας έχει ήδη παρασχεθεί με δική σας συναίνεση. Παρέλαβα μια φωτογραφική μηχανή που αγόρασα στο Διαδίκτυο, αλλά δεν μου άρεσε. Την έχω ήδη πληρώσει. Μπορώ να τη γυρίσω πίσω και να ζητήσω να μου επιστραφούν τα χρήματα; ΝΑΙ - Όταν αγοράζετε ένα προϊόν μέσω του Διαδικτύου, έχετε προθεσμία επτά ημερών από την παραλαβή του για να αποφασίσετε αν θα το κρατήσετε ή όχι. Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσετε την απόφασή σας. Ενημερώστε απλώς τον πωλητή ότι επιθυμείτε να ακυρώσετε την παραγγελία και αυτός είναι υποχρεωμένος να σας επιστρέψει τα χρήματα. Στην επιστροφή θα περιλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής του προϊόντος σε σας. Ωστόσο, εσείς επιβαρύνεστε με το κόστος αποστολής του ανεπιθύμητου προϊόντος στον πωλητή. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η νομοθεσία για τις πωλήσεις εξ αποστάσεως δεν ισχύει για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ή χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, μεταφορές, διαμονή, τροφοδοσία ή κρατήσεις για υπηρεσίες αναψυχής. Παρήγγειλα ένα CD το οποίο δεν έλαβα ποτέ. Όταν επικοινώνησα με τον πωλητή, αυτός ισχυρίστηκε ότι ευθύνεται το ταχυδρομείο και όχι αυτός. Έχει δίκιο; ΟΧΙ - Ο πωλητής είναι υπεύθυνος για την παράδοση του είδους που αγοράσατε. Αυτός οφείλει να επικοινωνήσει με την υπηρεσία παράδοσης και να αποδείξει ότι το προϊόν παραδόθηκε. Αν ο πωλητής δεν μπορεί να αποδείξει την παράδοση, οφείλει να σας ξαναστείλει το προϊόν ή να σας επιστρέψει τα χρήματα. Πριν πέντε εβδομάδες παρήγγειλα μέσω Διαδικτύου ένα βιβλίο που είχε εξαντληθεί. Το αγόρασα για τα γενέθλια του συζύγου μου και τελικά δεν μπόρεσα να του το χαρίσω γιατί δεν το έλαβα ποτέ. Τι μπορώ να κάνω; Αν κάποιο προϊόν που παραγγείλατε δεν παραδοθεί εντός 30 ημερών, μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία. Αν το πληρώσατε ήδη, ο πωλητής μπορεί να σας επιστρέψει τα χρήματά σας εντός 30 ημερών. Επιδιόρθωση, αντικατάσταση, επιστροφή χρημάτων Αγόρασα μια κιθάρα μέσω του Διαδικτύου, αλλά όταν την παρέλαβα ήταν σπασμένη. Ο πωλητής δεν θέλει να μου στείλει μια άλλη κιθάρα ή να μου επιστρέψει τα χρήματα, επειδή ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για το πρόβλημα, αλλά η μεταφορική εταιρεία. Έχει δίκιο; ΟΧΙ - Ο πωλητής είναι υπεύθυνος για την μεταφορά του είδους που αγοράσατε. Ο πωλητής οφείλει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει την κιθάρα σας ή να σας επιστρέψει τα χρήματα. Όταν παραλαμβάνετε προϊόντα που αγοράσατε εξ αποστάσεως είναι πάντοτε σκόπιμο να ελέγχετε την κατάσταση των παραδιδόμενων προϊόντων μπροστά στο άτομο που σας τα παραδίδει. Έτσι δεν θα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η βλάβη επήλθε όταν το προϊόν βρισκόταν στην κατοχή σας. Ο εκτυπωτής που αγόρασα πριν τέσσερις εβδομάδες μέσω Διαδικτύου δεν λειτουργεί πια. Τι μπορώ να κάνω; Έχετε τα ίδια δικαιώματα ως καταναλωτής με αυτά που θα είχατε αν τον είχατε αγοράσει σε κατάστημα, δηλαδή διετή εγγύηση για καινούργια προϊόντα. Αν ο εκτυπωτής σας παρουσιάζει προβλήματα μέσα σε έξι μήνες από την παράδοση, επικοινωνήστε με τον πωλητή. Αυτός οφείλει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τον εκτυπωτή σας, ή να σας επιστρέψει τα χρήματα αν είναι αδύνατη η επισκευή ή αντικατάστασή του. Όταν περάσουν οι έξι μήνες, θα πρέπει εσείς να αποδείξετε ότι δεν ευθύνεστε για το πρόβλημα της συσκευής σας, πράγμα το οποίο μάλλον δεν είναι εύκολο. Προϊόντα που αγόρασα μέσω Διαδικτύου δεν παραδόθηκαν ποτέ ή έφθασαν με φθορές. Τι μπορώ να κάνω; Όταν αγοράζετε προϊόντα στο Διαδίκτυο, έχετε τα ίδια δικαιώματα που θα είχατε αν τα αγοράζατε σε κατάστημα: -αν αγοράζετε προϊόντα και η ποιότητα δεν σας ικανοποιεί, μπορεί να έχετε δικαίωμα επισκευής, αντικατάστασης, επιστροφής των χρημάτων σας ή έκπτωσης, ανάλογα με τις περιστάσεις. -κάθε πληροφορία για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες πρέπει να είναι ακριβής και όχι παραπλανητική. Αν σας δοθούν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες, μπορεί να έχετε δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων σας. Διαβάστε στον ιστότοπο του πωλητή τους γενικούς και ειδικούς όρους, καθώς και την πολιτική του όσον αφορά την επιστροφή χρημάτων. Επικοινωνήστε μαζί του για να του εξηγήσετε το πρόβλημα και να ζητήσετε λύση. Αν δεν πάρετε ικανοποιητικές απαντήσεις και ο πωλητής είναι εγκατεστημένος στην ΕΕ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτών English της χώρας σας. Δικτυακοί τόποι δημοπρασιών Αγόρασα σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μια καφετιέρα η οποία, όμως, δεν λειτουργεί. Τι μπορώ να κάνω; Όταν αγοράζετε ένα προϊόν από ιδιώτη, δεν έχετε δικαίωμα να ακυρώσετε την αγορά σας μετά την παράδοση, ούτε καλύπτεστε από τις νόμιμες εγγυήσεις που σας παρέχονται για τις αγορές που γίνονται από επαγγελματίες πωλητές. Στην περίπτωση αυτή, βασίζεστε μόνο στις πληροφορίες που είχατε στη διάθεσή σας κατά τη στιγμή της αγοράς. Αν το προϊόν που αγοράσατε δεν ανταποκρίνεται στη διαφήμισή του, μπορείτε να το στείλετε πίσω και να ζητήσετε να σας επιστραφούν τα χρήματα. Μη διστάζετε να υποβάλλετε στους ιδιώτες πωλητές λεπτομερείς ερωτήσεις για να αποφεύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια! Τι δικαιώματα έχω όταν αγοράζω προϊόντα από ιστότοπο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών; Οι ιστότοποι ηλεκτρονικών πλειστηριασμών διαφέρουν από τα διαδικτυακά καταστήματα για πολλούς λόγους: - Όταν αγοράζετε κάποιο προϊόν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δεν προστατεύεστε πάντοτε από τη νομοθεσία για τις πωλήσεις εξ αποστάσεως Deutsch English español français italiano. Οι πλειστηριασμοί εξαιρούνται ρητά από τη συγκεκριμένη νομοθεσία της ΕΕ, αν και ορισμένες χώρες έχουν επεκτείνει τη νομοθεσία τους για τις πωλήσεις εξ αποστάσεως για να συμπεριλάβουν και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. - Όταν αγοράζετε προϊόντα από ιδιώτη και όχι από εταιρεία, όπως γίνεται συχνά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η συναλλαγή δεν καλύπτεται από την νομοθεσία για τους καταναλωτές. Ως "καταναλωτές" θεωρούνται οι ιδιώτες οι οποίοι αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες από πωλητή που ενεργεί στο πλαίσιο των επιχειρηματικών, εμπορικών ή επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Το καθεστώς των καταναλωτών είναι διαφορετικό από το καθεστώς δύο ιδιωτών που συναλλάσσονται μεταξύ τους. -Ωστόσο, όλοι οι γνωστοί ιστότοποι ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προσφέρουν στους αγοραστές κάποιο βαθμό προστασίας καθώς και πολλές συμβουλές για ασφαλείς αγορές. Ασφάλεια Ένας πωλητής στο Διαδίκτυο μου ζητάει να δηλώσω πάρα πολλά προσωπικά στοιχεία. Μήπως θα έπρεπε να ανησυχώ; Για να αγοράσετε προϊόντα μέσω του Διαδικτύου πρέπει να δώσετε στον πωλητή ορισμένα προσωπικά στοιχεία (συνήθως το όνομα και τη διεύθυνσή σας καθώς και τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού). Ωστόσο, στον ιστότοπο πρέπει να υπάρχει δήλωση σχετικά με τον βαθμό προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Ο ιστότοπος πρέπει να σας ζητά να δηλώσετε αν συμφωνείτε ή όχι να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία σας για σκοπό διαφορετικό από τη σχετική συναλλαγή. Αυτό συνήθως γίνεται στην πράξη με τσεκάρισμα ενός τετραγωνιδίου στο δελτίο παραγγελίας. Θέλω να αγοράσω ένα πλυντήριο από έναν γερμανικό ιστότοπο, αλλά δεν βρίσκω πουθενά τα στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή. Είναι λογικό; ΟΧΙ - Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να δίνει βασικές πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του αν παρουσιαστούν προβλήματα. Στις πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονται η επωνυμία της εταιρείας, ο αριθμός εγγραφής της στα μητρώα, η πλήρης διεύθυνση των εγκαταστάσεών της (και όχι απλώς ο αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας), η ηλεκτρονική της διεύθυνση και το τηλέφωνό της. Που μπορώ να απευθυνθώ για να πάρω ειδικές συμβουλές από νομικούς; Η πύλη "Η Ευρώπη σου " είναι η βασική πηγή πληροφοριών για τέτοια θέματα, συνεπώς, θα πρέπει να την συμβουλεύεστε για να δείτε αν καλύπτει την περίπτωσή σας. Αν θέλετε να θέσετε ένα ερώτημα σχετικά με τα δικαιώματά σας στην ΕΕ, οι ανεξάρτητοι νομικοί εμπειρογνώμονες της υπηρεσίας "Η Ευρώπη σου - Συμβουλές" μπορούν: να σας παρέχουν δωρεάν και εξατομικευμένες συμβουλές στη γλώσσα σας, εντός μιας εβδομάδας να σας εξηγήσουν τη νομοθεσία της ΕΕ που ισχύει στην περίπτωσή σας να σας υποδείξουν πώς μπορείτε να ασκήσετε τα ευρωπαϊκά δικαιώματά σας Η υπηρεσία "Η Ευρώπη σου - Συμβουλές" σας παρέχει επίσης συμβουλές για προβλήματα που μπορεί να συναντάτε ως καταναλωτής. http://www.fpress.gr Edited June 28, 2013 by georgePs Παράθεση nokia 3310 ,w710i,w750i,w995,zylo, zopo c2 platinum , lenovo a806 You can't sink a Rainbow Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsir Δημ. June 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2013 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να βάλω μια αγγελία για πώληση κινητού. δεν το έχω ξανακάνει και επειδή είμαι άπειρος θέλω να κάνω τις εξής ερωτήσεις: 1)υπάρχει κάποιος κίνδυνος να δημοσιεύσεις το imei και τον σειριακό αριθμό του κινητού; 2)αν τυχον δε γινει συναλλαγή χέρι με χέρι που είναι το καλύτερο και χρειαστεί να γίνει αποστολη ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; το λογικό είναι να σου βάλει ο αγοραστής τα χρήματα στη τράπεζα(είτε μέσω paypal) και να το στείλεις αλλά επίσης λογικό είναι ο άλλος να μη σε εμπιστευτεται. προφανώς δεν υπάρχει περιπτωση να στειλεις το κινητο και μετά να σου βάλει χρήματα στο λογαριασμό. οπότε τι παίζει; οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή! ευχαριστώ! Παράθεση - Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi - iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition - Oneplus 12 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolissinger Δημ. June 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2013 Ok ty paidia kai egw ayto skeytomouna arxika alla mou dimiourgithike provlima kai me to onoma anti gia stefania eixe valei Rims ( ti einai to rims kai pws tou irthe enas theos kserei) kai den mou dinane to kinito sta elta kai mou legane na steilw pisw sto hong gia na allaksoun onoma kai na mou to ksanasteiloun kati tetoies treles alla telika kathafera kai to pira! Telospantwn mallon tha tous pw oti den thelw tipota afou telos kala ola kala! Na ste kala pantwsκαι μη ξαναγραψεις greeklish απαγορευεται:p Παράθεση Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Moralas Δημ. June 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2013 Φαντάσου αντίστοιχη συμπεριφορά Έλληνα εμπόρου.... Αποζημείωση???? :lol::lol: Παράθεση monthly top 10 house mix set on video Anastasio@soundcloud Anastasio@mixcloud Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. June 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2013 1) Κλεμμένο το χεις? 2) Χερι χερι καλυτερα. Εξ αποστασεως εσενα σε καλυπτει η αμεση αγορα με την γενικη ταχυδρομικη αν ο αλλος σε εμπιστευεται. Αυτον τον καλυπτει η υπηρεσια της αντικαταβολης αν εσυ τον εμπιστευεσαι.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsir Δημ. July 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2013 για το imei ρώτησα μήπως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για καμιά απατεωνιά! οκ σ ευχαριστώ! Παράθεση - Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi - iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition - Oneplus 12 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts