Alexkass Δημοσιεύτηκε March 24, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 24, 2008 Καλησπέρα, από σήμερα το πρωί κάθε 5-7 λεπτά πετάει κόκκινο φωτάκι. χάνω τη σύνδεση με το internet (το δίκτυο δουλεύει μια χαρά, βλέπω τον printer, hdd etc) και μετά από 30" ξανασυνδέεται. εδώ και μιάμιση βδομάδα μου αναβάθμισαν την otenet σύνδεση από 768 σε 24Mbit (14.5 πιάνω). το αναφέρω μήπως και έχει κάποια σχέση. τέλος ο router έχει το τελευταίο fw. ευχαριστώ πολύ Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2008 Προφανώς το router σου "ζορίζεται" να κρατήσει τα 14.5 και καθε τόσο σε πετάει.Τι ρυθμίσεις του έχεις βάλει για το ADSL? Δοκίμασε αυτά: Encapsulation:PPPoE Multiplexing:LLC QoS:UBR VCI:8 VPI:35 DSL Modulation:g.DMT (φαντάζομαι το έχεις ADSL2+?Πειραματίσου λίγο με αυτό) MTU:Auto Επίσης θα βοηθούσε αν μου έστελνες της πληροφορίες που σου βγάζει στο Status>DSL connection...! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 25, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2008 ευχαριστώ θα δοκιμάσω ;) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. March 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2008 Προφανώς το router σου "ζορίζεται" να κρατήσει τα 14.5 και καθε τόσο σε πετάει.Τι ρυθμίσεις του έχεις βάλει για το ADSL? Δοκίμασε αυτά: Encapsulation:PPPoE Multiplexing:LLC QoS:UBR VCI:8 VPI:35 DSL Modulation:g.DMT (φαντάζομαι το έχεις ADSL2+?Πειραματίσου λίγο με αυτό) MTU:Auto Επίσης θα βοηθούσε αν μου έστελνες της πληροφορίες που σου βγάζει στο Status>DSL connection...! Μα αν το βάλει σε g.dmt θα κλειδώνει στα 8Mbps... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2008 H g.DMT φτάνει περίπου μέχρι 12 mbps downstream.Και από ότι έχω παρατηρήσει σε πολλούς φίλους είναι πιο σταθερή από το ADSL2+.Δεν έχει τόσες αποσυνδέσεις-αποσυγχρονισμούς κτλ κτλ.Κάπως έτσι είμαι και εγώ για να είμαι ακριβής... ΥΓ:Όταν λέω πιο σταθερή μιλάω για Ελλάδα και ελληνική πραγματικότητα του ΠΟΤΕ. Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 26, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2008 αφού τη δευτέρα πήρα τον οτέ για το πρόβλημα σήμερα με πήραν τηλ και μου είπαν ότι η γραμμή μου είναι οριακή. δλδ βλέπω οριακά 14.5Mbit. (αν και το σπίτι μου είναι 500μ από το κτήριο του ΟΤΕ... πάντα είχα "λίγο πιο αργό νετ" από την εποχή της dialup). μου πρότειναν (Το οποίο και έκανα) να κατεβάσω τη γραμμή στα 8Mbit. και βλέπω: Downstream Rate: 8187 kbps Upstream Rate: 383 kbps Downstream Margin: 19 db Upstream Margin: 22 db το ζήτημα είναι ότι τα διάφορα τεστ στο ιντερνετ (ακόμα και αυτά με ελληνικό σέρβερ) δε μου δίνουν πάνω από 3Mbit... τι στο καλό? Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2008 Πες μου το Downstream Line Attenuation!Μέσω αυτού μπορούμε να υπολογίσουμε την απόσταση σου από το dslam και την θεωρητικά μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να συγχρονίσει ο router σου! Το ότι είσαι δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ βέβαια δεν σημαίνει κάτι καθώς μπορεί το dslam στο οποίο σε έχουνε βάλει να βρίσκεται κάπου αλλού! Εγώ πχ ενώ έπρεπε θεωρητικά να έχω 12-13 πιάνω με το ζόρι και πολλές αποσυνδέσεις 4 και δεν κατεβάζω με περισσότερο από 200! Αλλά πρέπει να μου πεις το Downstream Line Attenuation για να είμαστε σίγουροι! Επίσης αποσύνδεσε όλα τα τηλέφωνα του σπιτιού σου και σύνδεσε μόνο του router απευθείας στη γραμμή μήπως και δεις κάποια διαφορά.(αν έχεις και συναγερμό συνδεδεμένο στο τηλέφωνο αποσύνδεσε και το συναγερμό!)... Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2008 μόνο στην ελλάδα... το DLA είναι 20db. και κάτι άσχετο, αυτός ο router είναι καλός? (μιας και λέω να πάω σε N) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2008 Πολύ καλή τιμή τα 20! Αφού είναι 20db απέχεις περίπου 1500 μέτρα από το dslam και θα έπρεπε να συγχρονίζεις σε ιδανικές συνθήκες στα 20 mpbs. Αυτό μπορείς να το βρείς και από εδώ: http://adslgr.com/features/adsl_calculator.php Update το firmware του WAG200G το έχεις κάνει καθόλου? Πρέπει να φωνάξεις τεχνικό του ΟΤΕ να ελέγξει τη γραμμή σου.Το πρόβλημα είναι κατά 99% δικό τους. Το συγκεκριμένο router (το n) δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά γενικότερα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη linksys.Φαίνεται καλό! Πάντως επειδή είδα πως ρώτησες για μετατροπή από Annex A σε Β νομίζω πως τα περισσότερα αν όχι όλα τα linksys δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.Αυτά που έχω ακούσει πως τα υποστηρίζουν σίγουρα είναι τα D-Link...! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2008 ευχαριστώ. δλδ πρέπει να πάρω στο 121 (όταν λήξη η απεργία) και να τους πω πάλι για βλάβη? μου είπαν ότι η γραμμή είναι "οριακή". τι άλλο πρέπει να πω :( Υ.Γ. του έβαλα το τελευταίο FW. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2008 Σου είπανε ΑΗΔΙΕΣ,τα ίδια που είπανε και σε εμένα.Η απόσταση σου είναι μια χαρά!Το πρόβλημα σου είναι: 1.Ή η καλωδίωση της πολυκατοικίας (ίσως χρειαστεί να την αλλάξεις). 2.Ή η καλωδίωση από την πολυκατοικία μέχρι το κουτί του ΟΤΕ (την αλλάζουν αυτοί). 3.Ή η καλωδίωση του ΟΤΕ αν βρουν κάποιο άλλο κανάλι να σε περάσουν έχει καλώς αλλιώς ατυχησες. 4.Ή πρόβλημα στο dslam τους(ακραίο περιστατικό). Να τους πεις πολύ απλά ότι απέχεις 1500 μέτρα από το dslam και ενώ έπρεπε να είχες 20 έχεις 8 τα οποία υπολειτουργούν!!!Να έρθουν και να ελέγξουν τις καλωδιώσεις τους!!! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2008 οκ :) όταν λήξη η απεργία θα τους πάρω τηλ. κατά τη γνώμη σου ποιος είναι ένας καλός wifi N adsl router? Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2008 Φίλε μου με n δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αλλά επειδή εδώ και αρκετό καιρό είναι υπερ ευχαριστημένος με την Linksys εγώ θα έπαιρνα Linksys.Δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου φυσικά για αυτό καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις και κάποιον που έχει ήδη router n. Θα ρωτήσω και εγώ γνωστούς και φίλους και αν μάθω κάτι θα σε ενημερώσω! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panikos83 Δημ. April 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2008 Καλημέρα, βρέθηκε τελικά η λύση στο πρόβλημα??Γιατί από εχθές το βράδυ έχω κ εγώ το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο modem k forthnet!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aromeo Δημ. April 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2008 Παιδια και εγω εχω ενα linksys wag354g και ειναι adsl απλο η γραμμη μου ειναι 24αρα αλλα στο status>dsl connection γραφει αυτα DSL Status: UP DSL Modulation Mode: ADSL2+ DSL Path Mode: INTERLEAVED Downstream Rate: 14117 Kbps Upstream Rate: 1021 Kbps Downstream Margin: 6 db Upstream Margin: 12 db Downstream Line Attenuation: 24 Upstream Line Attenuation: 14 Downstream Transmit Power: 0 Upstream Transmit Power: 0 Πρεπει να αλλαξω ρουτερ?Παντα κατεβαζω με 1012kb και λεω αν αλλαξω λετε να παει περισσοτερο?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2008 Downstream Margin: 6 db είναι πολύ λίγο... οριακή γραμμή έχεις. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aromeo Δημ. April 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2008 @Αλεξ τι μου προτινεις να κανω αλλαγη μοντεμ??Και αν ναι τι να παρω?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 29, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2008 λογικά θα φτιάξει με αλλαγή μόντεμ. στο wag200g είχα 14Mbps και 6-9 db downstream margin. στο wag160N έχω 15.5Mbps χωρίς καμία μα καμία αποσύνδεση. ίδια γραμμή απλά ο ένας είναι router του 2006 και ο άλλος βγήκε από εργοστάσιο πριν 1 μήνα ;) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. April 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2008 Ti margin έχεις με τον Ν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 3, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2008 Downstream Margin εννοείς? δε το δείχνει. το έκοψε από τις ρυθμίσεις η linksys. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akalyptos_82 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Εχω forthnet συνδεση και μου εδωσαν το linksys wag200g.Aκολουθω τις οδηγιες που μου εδωσαν και δεν γινεται τιποτα... Αποτελεσμα να πληρωνω χωρις να μπορω να χρισιμοποιησω τη συνδεση μου Mπορει καποιος να με βοηθησει? Και ακομα καλυτερα καποιος που εχει το ιδιο? Παράθεση Poco: X3 NFC HTC: P3300, Sensation, u ultra Sony Ericsson: T20,T28s,T68i,K750,W580i Nokia: 5110, 6510, 6610, 3650 Samsung:A100, D500,Omnia,Corby Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasman Δημ. September 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2008 Να τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη. Τι ενδειξεις αναβουν στο μηχανακι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akalyptos_82 Δημ. September 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2008 Ολα αναβουν πρασινα εκτος απο το ιντερνετ που παραμενει κοκκινο Παράθεση Poco: X3 NFC HTC: P3300, Sensation, u ultra Sony Ericsson: T20,T28s,T68i,K750,W580i Nokia: 5110, 6510, 6610, 3650 Samsung:A100, D500,Omnia,Corby Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. September 13, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 δεν έχει σχέση το ίδιο ή άλλο. ρώτα στο θρεντ του πάροχου για τις ρυθμήσεις που χρειάζεται η ταχύτητά σου. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts