Jump to content

Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συμβίωσης

bianca76
 Κοινοποίηση

Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συμβίωσης:Υπέρ ή κατά  

130 members have voted

1. 1. Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συμβίωσης:Υπέρ ή κατά

• Είμαι υπέρ!
      91
    • Είμαι κατά!
      39

Recommended Posts

• Απαντήσεις 180
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

τι χαρτια και πολιτικοι γαμοι ρε παιδες αυτα ειναι για τις βουλγαρες και τις ρουμανες που καπαρωνουν τα ελληνοπουλα της σημερινης κοινωνιας......ενας γαμος θα επρεπε να υπαρχει και αυτος ειναι ο θρησκευτικος αυτος που κανει ο ελληνας χριστιανος ορθοδοξος εδω και πολλες δεκαετιες,κατι διαβασα πιο πισω για 10 χιλιαδες ευρω κοστος κτλ κτλ μα αν θες κανεις θρησκευτικο και με 3 χιλιαδες ευρω,ετσι οπως παει η ελληνικη κοινωνια θα ερθει η στιγμη που καμια ελληνιδα δε θα ξερει να μαγειρευει και κανενας ελληνας δε θα ξερει τι σημαινει εκκλησια και τι σημαινει ελληνιδα γυναικα :( κριμα ειναι να καταντησει η ελληνικη κοινωνια σ'αυτα τα χαλια δυστυχως ξεχναμε τις ελληνικες αξιες και παραδοσεις.

ενας γαμος θα επρεπε να υπαρχει και αυτος ειναι ο θρησκευτικος αυτος που κανει ο ελληνας χριστιανος ορθοδοξος εδω και πολλες δεκαετιες,

Μόνο ένας;;; Και αν κάποιος είναι Έλληνας αλλά όχι χριστιανός ορθόδοξος; Αυτός δεν θα παντρευτεί ποτέ;

ετσι οπως παει η ελληνικη κοινωνια θα ερθει η στιγμη που καμια ελληνιδα δε θα ξερει να μαγειρευει και κανενας ελληνας δε θα ξερει τι σημαινει εκκλησια και τι σημαινει ελληνιδα γυναικα :( κριμα ειναι να καταντησει η ελληνικη κοινωνια σ'αυτα τα χαλια δυστυχως ξεχναμε τις ελληνικες αξιες και παραδοσεις.

Έτσι είναι Νίκο Τσιαμτσίκα. Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας; Σε ένα κόσμο όπου οι ελληνίδες δεν θα ξέρουν να μαγειρεύουν?! Ντροπή, αίσχος και όνειδος!

Μόνο ένας;;; Και αν κάποιος είναι Έλληνας αλλά όχι χριστιανός ορθόδοξος; Αυτός δεν θα παντρευτεί ποτέ;

Δεν υπαρχουν Ελληνες μη χριστιανοι ορθοδοξοι! Ποτε θα το καταλαβετε αυτο;! :rolleyes:

Και τελος παντων, και να υπαρχουν (φτου φτου φτου), τα δικαιωματα τους δεν μας ενδιαφερουν οπως και των ομοφυλοφιλων, για προφανεις λογους (ειναι και αυτοι πολιτες του ιδιου κρατους με εμας; :wacko:) :p

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Δεν υπαρχουν Ελληνες μη χριστιανοι ορθοδοξοι! Ποτε θα το καταλαβετε αυτο;! :rolleyes:

Και τελος παντων, και να υπαρχουν (φτου φτου φτου), τα δικαιωματα τους δεν μας ενδιαφερουν οπως και των ομοφυλοφιλων, για προφανεις λογους (ειναι και αυτοι πολιτες του ιδιου κρατους με εμας; :wacko:) :p

Μαλλον εννοει για τους αλλοδαπους οι οποιοι αποκτουν Ελληνικη υπηκοοτητα..

εγω πιστευω οτι η λυση ειναι καπου στη μεση...να υπαρχει ο θρησκευτικος και ο πολιτικος μονο,,,ετσι οποιοι δεν ειναι χριστιανοι να κανουν πολιτικο:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Μαλλον εννοει για τους αλλοδαπους οι οποιοι αποκτουν Ελληνικη υπηκοοτητα..

εγω πιστευω οτι η λυση ειναι καπου στη μεση...να υπαρχει ο θρησκευτικος και ο πολιτικος μονο,,,ετσι οποιοι δεν ειναι χριστιανοι να κανουν πολιτικο:)

Εγω αστειευομουν παντως! Ελπιζω να εγινε κατανοητο! :worry:

Σαφως και ειμαι υπερ του να υπαρχει το συμφωνητικο, και να ισχυει προφανως για οποιουσδηποτε δυο ανθρωπους, ασχετως φυλου, οπως και οποιοδηποτε αλλο συμβολαιο σε μια δημοκρατικη χωρα.

Εγω αστειευομουν παντως! Ελπιζω να εγινε κατανοητο! :worry:

Σαφως και ειμαι υπερ του να υπαρχει το συμφωνητικο, και να ισχυει προφανως για οποιουσδηποτε δυο ανθρωπους, ασχετως φυλου, οπως και οποιοδηποτε αλλο συμβολαιο σε μια δημοκρατικη χωρα.

Ναι το καταλαβα,,,:p εγω ομως δεν πρεπει να εγινα κατανοητος:O

εγω παντως δεν συμφωνω να γινεται γαμος ομοφυλοφιλων....πολιτικος μονο μεταξυ αντρα-γυναικα;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

εγω παντως δεν συμφωνω να γινεται γαμος ομοφυλοφιλων....πολιτικος μονο μεταξυ αντρα-γυναικα;)

Ερμ...γιατί; Τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων δεν πρέπει να "υπάρχουν" απέναντι στο νόμο και την πολιτεία;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Μαλλον εννοει για τους αλλοδαπους οι οποιοι αποκτουν Ελληνικη υπηκοοτητα...

Όχι, εννοώ Έλληνες που δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, δηλαδή είτε άθεους, είτε οπαδούς άλλων θρησκειών. Ήμουν σαφής.

εγω παντως δεν συμφωνω να γινεται γαμος ομοφυλοφιλων....πολιτικος μονο μεταξυ αντρα-γυναικα

Είναι και αυτό μια άποψη. Από την άλλη, το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνεται στην ζωή κάποιου άλλου, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι στην ευχέρεια αυτού του άλλου. Εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Ερμ...γιατί; Τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων δεν πρέπει να "υπάρχουν" απέναντι στο νόμο και την πολιτεία;

Μα αυτο ειναι το θεμα shodanjr_gr

,(και οι υπολοιποι που δεν το εχετε καταλαβει) αν ειναι να δεχτει επισημα τους ομοφυλοφιλους η πολιτεια τοτε τι παραδειγμα θα δωσει στους νεους:rolleyes: οσο να ναι επηρρεαζονται.

Εμενα δεν με ενοχλει που υπαρχουν ομοφυλοφιλοι ας κανουν συμφωνιτικο το ζευγαρι μονο του,,,αλλα οχι και να τους αναγνωριζει και να τους δεχεται η πολιτεια..ειναι απαραδεκτο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Δλδ η μη αναγνωριση εμποδιζε τους νεους να τους δουν εως τωρα;

Ή μηπως με την αναγνωριση θα επηρεαστουν οι νεοι και θα γινουν ξαφνικα ομοφυλοφιλοι;

Για εξηγησε το μας στους υπολοιπους που δε το εχουμε καταλαβει. :wacko:

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

Μα αυτο ειναι το θεμα shodanjr_gr

,(και οι υπολοιποι που δεν το εχετε καταλαβει) αν ειναι να δεχτει επισημα τους ομοφυλοφιλους η πολιτεια τοτε τι παραδειγμα θα δωσει στους νεους:rolleyes: οσο να ναι επηρρεαζονται.

Εμενα δεν με ενοχλει που υπαρχουν ομοφυλοφιλοι ας κανουν συμφωνιτικο το ζευγαρι μονο του,,,αλλα οχι και να τους αναγνωριζει και να τους δεχεται η πολιτεια..ειναι απαραδεκτο.

Συγγνωμη ρε THEO_LEGEND, αλλα εσυ καταλαβες οτι εισαι straight, ή το αποφασισες; Ξυπνησες μια μερα και ειπες "Για να κοιταξω την ελληνικη νομοθεσια, αναγνωριζει τους gay; Για να ξερω τι να γινω και εγω"; Προφανως οι gay ειναι gay, δεν εγιναν.

Κατα δευτερον, τι ειναι για να τους αναγνωρισει το κρατος; Εθνικη μειονοτητα; Μια σεξουαλικη επιλογη εχουν κανει, η οποια δεν τους διαφοροποιει σε τιποτα τα δικαιωματα τους ως πολιτων.

Και τελος, για να ειμαστε και περισσοτερο on topic, ο,τι και να λεμε, αν υπαρχει ο νομος για το συμφωνητικο για οποιαδηποτε ζευγαρια, θα υπαρχει για ολα. Αλλιως ειναι αντισυνταγματικος. Ειτε λοιπον θα περαστει ρυθμιση, ειτε μεσω δικαστηριων θα λυθει το ζητημα. Με προφανη εξελιξη. :)

EDIT: Μολις ψηφισα και εγω και πραγματικα εμεινα καταπληκτος με το οτι το 30% δεν επιθυμει να υπαρχει το συμφωνητικο αυτο. Σε μαι δημοκρατικη κοινωνια το 2008, υπαρχει ακομα μια σημαντικη μεριδα πολιτων λοιπον, που εκτος απο το να κανει η ιδια αυτο που θεωρει σωστο - στην συγκεκριμενη περιπτωση να παντρευεται με πολιτικο ή θρησκευτικο γαμο - επιθυμει να στερησει απο τον αλλο να κανει αυτο που θεωρει ο ιδιος καλυτερο για τον εαυτο του. Και που δεν επηρεαζει κανεναν αλλον παρα μονο τον ιδιο & το ετερον του ημισυ!

Δηλαδη, να στερησουμε το δικαιωμα απο καποια ατομα να μην παντρευονται και παρολα αυτα να εχουν ισα δικαιωματα με τα αλλα ζευγαρια, γιατι μπορει ετσι να επισημοποιουνται και οι σχεσεις αλλων συνανθρωπων μας. Τι να πω;

Προσωπικά πιστεύω οτι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί και μπορεί. Είτε είναι γάμος ορθόδοξος, πολιτικός, συμφωνητικό, συμβίωση.

Δεν συμφωνώ με τα πρέπει και με το οτι κάποια άτομα αποφασίζουν για το τι επιλογές θα κάνεις στη ζωή σου. Η θρησκεία και οι αξίες είναι κάτι που ο καθένας τις φέρει μέσα του και με το να μας καταπιέζουν με κάποιες συγκεκριμένες πράξεις να τις βγάλουμε και παραέξω δεν μας κάνεις πιο πολύ Χριστιανούς ή οτιδήποτε άλλο είναι ο καθένας μας εκεί έξω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Life is too short so enjoy every second of it...you never know where you will be tomorrow.

τι χαρτια και πολιτικοι γαμοι ρε παιδες αυτα ειναι για τις βουλγαρες και τις ρουμανες που καπαρωνουν τα ελληνοπουλα της σημερινης κοινωνιας......ενας γαμος θα επρεπε να υπαρχει και αυτος ειναι ο θρησκευτικος αυτος που κανει ο ελληνας χριστιανος ορθοδοξος εδω και πολλες δεκαετιες,κατι διαβασα πιο πισω για 10 χιλιαδες ευρω κοστος κτλ κτλ μα αν θες κανεις θρησκευτικο και με 3 χιλιαδες ευρω,ετσι οπως παει η ελληνικη κοινωνια θα ερθει η στιγμη που καμια ελληνιδα δε θα ξερει να μαγειρευει και κανενας ελληνας δε θα ξερει τι σημαινει εκκλησια και τι σημαινει ελληνιδα γυναικα :( κριμα ειναι να καταντησει η ελληνικη κοινωνια σ'αυτα τα χαλια δυστυχως ξεχναμε τις ελληνικες αξιες και παραδοσεις.
Όταν ξεπέρασα το τρελό γέλιο που μου προκάλεσε το post αυτό (καλά το είπε ο φίλος παραπάνω «δεν νοείται Έλληνας μη ορθόδοξος χριστιανός» :rolleyes:), διαπίστωσα ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι θεσμός όπως το μαγείρεμα από ελληνίδα (προπαντώς) γυναίκα ή ότι συνδέονται θρησκευτικός γάμος και ικανότητα στο μαγείρεμα. :blink: Νιώθω συντετριμμένος! :p :lol:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Όταν ξεπέρασα το τρελό γέλιο που μου προκάλεσε το post αυτό (καλά το είπε ο φίλος παραπάνω «δεν νοείται Έλληνας μη ορθόδοξος χριστιανός» :rolleyes:), διαπίστωσα ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι θεσμός όπως το μαγείρεμα από ελληνίδα (προπαντώς) γυναίκα ή ότι συνδέονται θρησκευτικός γάμος και ικανότητα στο μαγείρεμα. :blink: Νιώθω συντετριμμένος! :p :lol:

αυτη ειναι δυστυχως η αληθεια σημερα εστω και αν σου προκαλει γελιο.......εχουν πλουτισει τα φαγαδικα επειδη οι περισσοτερες ειναι για να μη πω τιποτα χειροτερο ανικανες στη μαγειρικη χαχαχαχαχα για γελια ειναι οντως ολο αυτο,οι αντρες σεφ σε λιγο καιρο θα ειναι πολυ περισσοτεροι απο τις γυναικες μαγειρισες χαχαχαχαχαχαχαχαχα οπως και να το κανουμε οι ελληνικες αξιες και παραδοσεις σβηνουν και αυτο δεν εχει να κανει με το τι νιωθει ο καθε ελληνας αλλα με το τι ειμαστε σαν λαος και αυτο ειναι που μετραει πανω απ'ολα.το χαρτι συμβιωσης ειναι το τελευταιο που θα επρεπε να κοιτουν αυτη τη στιγμη.

Τοτε αφου εχουμε δημοκρατικο πολιτευμα ας νομιμοποιησουμε και τα ναρκωτικα..υπαρχουν πολλα ατομα που θελουν να ειναι χρηστες..γιατι να τους στερησουμε το δικαιωμα. οτι καποιος ειναι χρηστης ειναι επιλογη δικη του και στην ευχερια οποιουδηποτε να γινει χρηστης.δεν επηρεαζει τους υπολοιπους..

απλα ακομα και η δημοκρατια πρεπει να εχει τα ορια της..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Μάλιστα... Kαι παραλληλισμό συμφώνου συμβίωσης (ή μήπως της ομοφυλοφιλίας[noparse];)[/noparse] με ναρκωτικά έχουμε... :lol: Να υποθέσω ότι είναι και τα δύο επικίνδυνα για την υγεία; :rotfl:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Μάλιστα... Kαι παραλληλισμό συμφώνου συμβίωσης (ή μήπως της ομοφυλοφιλίας[noparse];)[/noparse] με ναρκωτικά έχουμε... :lol: Να υποθέσω ότι είναι και τα δύο επικίνδυνα για την υγεία; :rotfl:

Ομοφυλοφιλία - Ναρκωτικά.

Χμμ, μάλιστα.

Θα προτιμούσα να είμαι ναρκωμανής, παρά να έχω AIDS

Μα αγαπητε μου καποιος μιλησε ποιο πανω οτι ζουμε σε δημοκρατικο πολιτευμα..με αυτη τη λογικη που λεει ο φιλος ποιο πανω γιατι να μην νονιμοποιηθουν και τα ναρκωτικα..τι σκ@τ@ δημοκρατικο πολιτευμα ειναι τοτε;;) το αστειο δεν μπορω να καταλαβω που το βρισκεις..πιθανοτατα οταν λεει δημοκρατια εννοει ασυδοσια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Χμμ, μάλιστα.

Κι εγώ θα προτιμούσα να'μαι πλούσιος παρά φτωχός :confused:

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Χμμ, μάλιστα.

Κάποιος ο οποίος είναι ναρκομανής, είναι προδιαγεγραμμένο ότι αργά η γρήγορα, λόγω εθισμού θα καταλήξει από υπερβολική δόση. Ένας ομοφυλόφιλος, αν παίρνει τις προφυλάξεις του (όπως ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ), δεν συνεπάγεται από πουθενά ότι θα κολλήσει AIDS.

Επιπλέον, αφήνεις να εννοηθεί ότι όποιος δεν είναι ομοφιλόφιλος δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο να κολλήσει AIDS!!!

Τέλος, το τι θα προτιμούσες ΕΣΥ (έστω και με λανθασμένες παραμέτρους) δεν έχει καμία σχέση με το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβίωσης, το οποίο όπως λέει και το όνομά του είναι ιδιωτικό. Κοινώς: Δεν σου πέφτει λόγος.

Τοτε αφου εχουμε δημοκρατικο πολιτευμα ας νομιμοποιησουμε και τα ναρκωτικα..υπαρχουν πολλα ατομα που θελουν να ειναι χρηστες..γιατι να τους στερησουμε το δικαιωμα. οτι καποιος ειναι χρηστης ειναι επιλογη δικη του και στην ευχερια οποιουδηποτε να γινει χρηστης.δεν επηρεαζει τους υπολοιπους..

απλα ακομα και η δημοκρατια πρεπει να εχει τα ορια της..

Μα αγαπητε μου καποιος μιλησε ποιο πανω οτι ζουμε σε δημοκρατικο πολιτευμα..με αυτη τη λογικη που λεει ο φιλος ποιο πανω γιατι να μην νονιμοποιηθουν και τα ναρκωτικα..τι σκ@τ@ δημοκρατικο πολιτευμα ειναι τοτε;;) το αστειο δεν μπορω να καταλαβω που το βρισκεις..πιθανοτατα οταν λεει δημοκρατια εννοει ασυδοσια.

Το να εισαι χρηστης ναρκωτικων συνεπαγεται δυο πραγματα:

Α) Οτι κανεις κακο στον εαυτο σου

Β) Οτι υπαρχει περιπτωση να κανεις κακο και σε αλλους, λογω οτι μπορει να μην εχεις αυτοελεγχο ή να εχει επηρεαστει η ψυχολογικη σου κατασταση.

Και τα δυο ειναι πραγματα που οφειλει να ελεγχει η πολιτεια ωστε να μην κινδυνευει μεριδα πολιτων της.

Το να κανω εγω ενα συμφωνητικο που θα ρυθμιζει καποια νομικα μου δικαιωματα & προτιμησεις κληρονομιας, κτλ, που μπορει να ειναι επικινδυνο; :!:

Χμμ, μάλιστα.

Το να κανεις ναρκωτικα, σε καθιστα ναρκομανη. Το να κανεις ομοφυλοφιλικο σεξ πως σε καθιστα ασθενη του AIDS; Με την ιδια λογικη και εγω θα προτιμουσα να εχω κρυολογημα παρα να ειμαι ναρκομανης! :rolleyes:

Είμαι υπέρ του συμφωνητικού κυριώς για να μπορούν να αναγνωριστούν νομικά όσοι δεν αποδέχονται (αλλόθρησκοι, άθεοι) η δεν τους αποδέχεται (ομοφυλόφιλοι) η εκκλησία.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

Σκληρή γλώσσα από το Θεσσαλονίκης Ανθιμο για το σύμφωνο συμβίωσης

Βαριές λέξεις χρησιμοποίησε από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος για το σύμφωνο συμβίωσης και την πιθανή επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μίλησε για επαίσχυντο νόμο που εάν επεκταθεί «θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα» και προέβλεψε δεινά.

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ήλθαν μετά την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να συστήσει επιτροπή που θα μελετήσει το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ζευγάρια ιδίου φύλου.

Η επιτροπή θα μελετήσει όλες τις όψεις του ζητήματος, τη διεθνή πρακτική και το υφιστάμενο εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Σε έντονο ύφος ο μητροπολίτης Ανθιμος δήλωσε την Κυριακή ότι τέτοια μέτρα καταργούν όλους τους κανόνες ηθικής και προέβλεψε δεινά, τονίζοντας ότι προκαλούμε το Θεό με τις πράξεις μας.

Είπε ότι ο νόμος είναι επαίσχυντος και εάν επεκταθεί θα βρεθούμε έξω από τη φύση μας και θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα.

Τελικά έχουμε χτυπήσει jack-pot στη Θεσσαλονίκη :grin:

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg