Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Την απευθείας χρέωση τραπ. λογαριασμού μέσω paypal πόσο τη χρεώνουν οι Ελληνικές τράπεζες;

Δεν λειτυουργεί αυτό στις Ελληνικές τράπεζες εκτός κι αν δώσεις πάγια εντολή στην τράπεζα πράγμα το οποίο δεν ξέρω αν γίνεται καν.

Επειδή ίσως να παρανόησα, έχω enter bonus AMEX (της alpha).

Τους bonus πόντους που έχω, μπορώ να τους κάνω μίλια; και πως;

Νομίζω πως μπορείς να πάρεις εισιτήριο με τους πόντους και για τους κάνεις μίλια πρέπει να βγάλεις visa που να μετατρέπει τους πόντους σε μιλια

Νομίζω πως μπορείς να πάρεις εισιτήριο με τους πόντους και για τους κάνεις μίλια πρέπει να βγάλεις visa που να μετατρέπει τους πόντους σε μιλια

Οπότε, ξέρουμε με ποια κάρτα γίνεται η μετατροπή; Μόνο με πιστωτική να υποθέσω;

--- edit ---

οκ, μάλλον το βρήκα.

Θα χρειαστεί και μια Aegean visa, και ένα τηλεφώνημα προς την Aegean για να γίνει η μετατροπή σε μίλια;

Edited by thodoris85

--- edit ---

οκ, μάλλον το βρήκα.

Θα χρειαστεί και μια Aegean visa, και ένα τηλεφώνημα προς την Aegean για να γίνει η μετατροπή σε μίλια;

Καλημέρα, ο πιο αποδοτικός τρόπος είναι αυτός που λες. Υπάρχει και εναλλακτική με απευθείας χρήση των bonus πόντων (ανέβηκαν οι πόντοι που χρειάζονται για εξαργύρωση ή είναι ιδέα μου;).

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

--- edit ---

οκ, μάλλον το βρήκα.

Εγώ αυτό έχω κάνει. Βασικά περιμένω την έγκριση της blue american express.

Ταξίδια αγοραζεις και με πόντους. Μπορεί να συμφέρει. Πρέπει να κοιτάζεις κάθε φορά πόσο κάνει ένα ταξίδι. Μπορεί να έχει 5000 πόντους και σε μίλια 6000 οπότε χρησιμοποιείς ποντους

Με το που βγάζεις μια visa σου δίνει 5000 νομίζω και άλλους 2000 στη πρώτη συναλλαγη

Καλημέρα, ο πιο αποδοτικός τρόπος είναι αυτός που λες. Υπάρχει και εναλλακτική με απευθείας χρήση των bonus πόντων (ανέβηκαν οι πόντοι που χρειάζονται για εξαργύρωση ή είναι ιδέα μου;).

Δεν ανέβηκαν απλά σχεδόν διπλασιάστηκαν σε όλους τους μεγάλους συνεργάτες. Γι αυτό και Τετάρτη έβγαλε προσφορά με μισούς πόντους εξαργύρωσης γιατί θα είναι όπως πριν το διπλασιασμό. Πλέον έγινε πλήρως ασύμφορο και το πρόγραμμα αυτό κρίμα... Μόνο όσο γίνονται οι ποντοι μιλια θα συμφερει και μονο για aegean όταν και αν κοπει και αυτό δε θα έχει νοημα η συλλογη ποντων

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Δεν ανέβηκαν απλά σχεδόν διπλασιάστηκαν σε όλους τους μεγάλους συνεργάτες. Γι αυτό και Τετάρτη έβγαλε προσφορά με μισούς πόντους εξαργύρωσης γιατί θα είναι όπως πριν το διπλασιασμό. Πλέον έγινε πλήρως ασύμφορο και το πρόγραμμα αυτό κρίμα... Μόνο όσο γίνονται οι ποντοι μιλια θα συμφερει και μονο για aegean όταν και αν κοπει και αυτό δε θα έχει νοημα η συλλογη ποντων

pan82 πρόσφατα έβγαλα την enter bonus amex λόγω της χαλάρωσης των capital controls. Για να είμαι ειλικρινής δεν κοίταξα όλους τους συνεργάτες, μόνο την aegean και μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά. Κρίμα πάντως, να το υποβιβάζουν έτσι το πρόγραμμα. Φοβάμαι μην το ξεφτιλίσουν σαν το go4more της Εθνικής.

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

pan82 πρόσφατα έβγαλα την enter bonus amex λόγω της χαλάρωσης των capital controls. Για να είμαι ειλικρινής δεν κοίταξα όλους τους συνεργάτες, μόνο την aegean και μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά. Κρίμα πάντως, να το υποβιβάζουν έτσι το πρόγραμμα. Φοβάμαι μην το ξεφτιλίσουν σαν το go4more της Εθνικής.

Δυστυχώς σε όλους τους μεγάλους συνεργάτες ανέβηκαν όλες οι εξαργυρώσεις αρκετά απλά στην aegean το πέθαναν αφού ένα ταξίδι πχ Λονδίνο από 28000 πόντους έφτασε στους 45000 (+80% πόντοι) :wacko: (δηλαδή αγορές 45000€ ή 11.250€ σε μεγάλο συνεργάτη).

George Bernard Shaw

Δυστυχώς σε όλους τους μεγάλους συνεργάτες ανέβηκαν όλες οι εξαργυρώσεις αρκετά απλά στην aegean το πέθαναν αφού ένα ταξίδι πχ Λονδίνο από 28000 πόντους έφτασε στους 45000 (+80% πόντοι) :wacko: (δηλαδή αγορές 45000€ ή 11.250€ σε μεγάλο συνεργάτη).

Θα το κοιτάξω πιο αναλυτικά μέσα στις διακοπές που θα έχω χρόνο αλλά φαίνεται να βρίσκεται στα επίπεδα των yellows. Ελπίζω να αυξήσουν τους πόντους που κερδίζουμε τουλάχιστον μέσω των amex που τους αφήνουν και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Για μένα πάντως για όσους έχουν την δυνατότητα έκδοσης πιστωτικής το καλύτερο δίδυμο (για alpha bank) είναι affinity mastercard και diners club vodafone. Ουσιαστικά 2% μίνιμουμ cashback παντού και πολλές επιλογές εξαργύρωσης.

Θα το κοιτάξω πιο αναλυτικά μέσα στις διακοπές που θα έχω χρόνο αλλά φαίνεται να βρίσκεται στα επίπεδα των yellows. Ελπίζω να αυξήσουν τους πόντους που κερδίζουμε τουλάχιστον μέσω των amex που τους αφήνουν και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους..

Και πάνω που πήγα να πω ότι στα yellows οι αναλογίες είναι σαν τα bonus πριν τις αλλαγές, μπήκα μια γρήγορη στο site και είδα ότι και τα yellows έχουν αλλαξει πλέον και έχουν μειωθεί οι εκπτώσεις οπότε ναι είναι παρόμοια. Κατάλαβα και εκεί τα ίδια κάνουν ο ένας ακολουθεί τον αλλο. Απλά στα yellows παίρνεις x10 στους μεγάλους συνεργάτες ενώ στην alpha x4 μόνο και θέλεις την amex για να φτάνεις το x8 οπότε πολύ μικρότερη συλλογή

George Bernard Shaw

πλεον ποια καρτα ειναι συμφερουσα για συλλογη ποντων?Ξερω ειναι αναλογα με το που κανεις αγορες.Αλλα σαν χρηση γενικα ποια ειναι ?
PiranxaS

πλεον ποια καρτα ειναι συμφερουσα για συλλογη ποντων?Ξερω ειναι αναλογα με το που κανεις αγορες.Αλλα σαν χρηση γενικα ποια ειναι ?
Για εμένα η eurobank επιστροφή, χωρίς όμως να έχω καθόλου εμπειρία από yellows της πειραιως για να συγκρίνω.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

η eurobank δινει σε επιλεγμενα καταστηματα απο 1% και πανω.Πχ για καθημερινες αγορες ομως δεν δινει τιποτα οπως δινουν τα yellow ή alpha bonus.Τι εννοω? Οτιδηποτε αγορα κανεις (που δεν ειναι και συνεργατης) παιρνεις ποντους κατι που δε παιρνεις απο επιστροφη eurobank.Σε αυτο το κομματι δε ξερω ποια ειναι καλυτερη.
PiranxaS

η eurobank δινει σε επιλεγμενα καταστηματα απο 1% και πανω.Πχ για καθημερινες αγορες ομως δεν δινει τιποτα οπως δινουν τα yellow ή alpha bonus.Τι εννοω? Οτιδηποτε αγορα κανεις (που δεν ειναι και συνεργατης) παιρνεις ποντους κατι που δε παιρνεις απο επιστροφη eurobank.Σε αυτο το κομματι δε ξερω ποια ειναι καλυτερη.

Η πειραιως ειναι καλυτερη διοτι δεν εχει ελαχιστο οριο yellows που μπορεις να εξαργυρωσεις , αντιστοιχα η εθνικη με το προγραμμα go4more πρεπει να εχεις μαζεψει απο 2000 ποντους και πανω για να εξαργυρωσεις .

Επισης αμα πληρωνεις λογαριασμους σε εξυπηρετει παλι να πληρωνεις μεσω easypay.gr με χρεωση της καρτα σου για να παιρνεις και yellows απο την συναλλαγη, και απο την πληρωμη ενφια και γενικα το κρατος παιρνεις και καποια yellows καθε 10 ευρω βεβαια αλλα κατι παιρνεις , ενω στην go4more τιποτα.

Επισης ενα αλλο κουλο ειναι οτι η go4more μειωσε τους ποντους σε 1 χρονο διαρκεια απο 2 χρονια που ητανε .

δειτε εδω https://www.nbg.gr/go4more/#/go4more-program/%CE%A0%CF%8E%CF%82%20%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%89%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%BC%CE%BF%CF%85;

<< Θυμήσου ότι ο ελάχιστος αριθμός πόντων που απαιτείται κάθε φορά για την εξαργύρωση είναι οι 2.000 πόντοι και ότι οι πόντοι που συγκεντρώνεις μπορούν να εξαργυρωθούν μέσα σε 1 χρόνο από την ημερομηνία συλλογής τους! Σημειώνεται ότι οι πόντοι που έχουν συλλεχθεί μέχρι και 31.12.2017, μπορούν να εξαργυρωθούν μέσα σε 2 χρόνια από την ημερομηνία συλλογής τους. >> .

Oσο για την επιστροφη στην eurobank δεν την εχω δοκιμασει και σιγουρα αφορα τα συνεργαζομενα καταστηματα που το ειχα δει λιγο.

οσο για την alpha bank με την amex δεν την παιρνουνε ολοι και για αυτο και την κατεργησα , παλια μπορουσα να πληρωσω την εφορια μεσω wallet και να παρω ποντουσ τωρα το κοψανε και αυτο και για αυτο , δεν βλεπω καποιο συμφερον και την κατεργησαμε.

Επισης ενα αλλο κουλο που μου συνεβηκε με την visa enter χρεωστικη της alpha bank ητανε οτι ηλεκτρονικα πληρωσα ενα ασφαλιστρο και μετα πηγα να βαλω καρτα στην κοσμοτε του αδελφου μου και δεν γινοτανε , ενω υπηρχε υπολοιπο και δεν ειχα υπερβει το οριο , δεν ξερω τι γινοτανε , παντως μου εσπασε τα νευρα πανω απο 8 φορες και ετρωγα πορτα και τελικα βγαλαμε και μια mastercard enter μπας και δεν εχουμε προβληματα , διοτι με masertcard δεν μου εχει δημιουργησει προβληματα.

Το καλό με την επιστροφή της eurobank είναι ότι έχει ευρεία γκάμα συνεργατών. Στα πρατήρια βενζίνης δίνει 3% στις πιστωτικές και 1% στις χρεωστικές. Συνεργάζεται με εκο, Aegean και ελιν.

Συνεργάζεται με cosmote, γερμανό, public, πλαίσιο και συχνά πυκνά προσφέρει 10% επιστροφή σε γερμανό, public, ή πλαίσιο. Τώρα δίνει 10% επιστροφή σε αγορές από κοσμοτε ή γερμανό (οποιασδήποτε αξίας) ενώ προημερών έδινε 20% για αγορές άνω των 499 ευρώ από τα public! Αν κάποιος δηλαδή θέλει να αγοράσει κινητό η λάπτοπ και πέσει πάνω σε προσφορά κερδίζει τρομερά ποσά.

Επίσης συνεργάζεται με Σκλαβενίτη, Μασούτη, jumbo, IKEA και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις. Φυσικά εξαρτάται από το πού ψωνίζει κάνεις.

Από την alpha bonus έχω απογοητευτεί πλέον, ενώ τη χρησιμοποιώ 10 χρόνια ακριβώς. Οι μεγάλοι συνεργάτες που δίνει 4πλους πόντους είναι λίγοι. Για τις δικές μου ανάγκες μόνο ο Βασιλόπουλος και ίσως η bp αξίζουν τον κόπο. Κάποιους μπορεί να τους εξυπηρετεί η συνεργασία με Vodafone και κωτσοβολο. Το κακό είναι ότι κατά την άποψή μου πλέον το όφελος του κέρδους από εξαργύρωση σε σχέση με τους πόντους που ζητάνε είναι μικρό.

Αυτή τη στιγμή έχω καταλήξει σε

• yes (eurobank) που έχει 3% στην ΕΚΟ και 6% σε κάποια συνεργαζόμενα καταστήματα σε εμπορικά. Επίσης έχει και 1% σε οτιδήποτε άλλη αγορά
  • dynamic amex (alpha bank) που έχει 3% σε οποιοαδήποτε αγορά από super market και 1% οπουδήποτε αλλού (όπως και η yes, μόνο που δεν είναι τόσο αποδεκτή όσο η yes visa).
  • χρεωστική Πειραιώς για συγκεκριμένα καταστήματα (όπως πχ public για 2%, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε Σκλαβενίτη/Μασούτη/Χαλκιαδάκη για 2%, όπως επίσης και σε διάφορα άλλα)

Παλιότερα χρησιμοποιούσα και enter bonus amex (χρεωστική αλλά είναι ίδιο σύστημα με τις bonus πιστωτικές) αν και δε μου άρεσε το σύστημα επιστροφής που έχει (π.χ. ξόδεψε από 10 μέχρι 20 ευρώ και θα πάρεις 10% έκπτωση αν δώσεις 1000 πόντους, από 20 μέχρι 30 ευρώ και θα πάρεις 15% έκπτωση με 1500 πόντους κτλ κτλ) Έπρεπε να σπάσω το κεφάλι μου τι θα κάνω με τους πόντους.

Πρόσφατα ξανασκέφτηκα να την αναστήσω μπας και κάνω το "κολπάκι" με τα μίλια, αλλά από ότι φαίνεται δε θα με συμφέρει οπότε και θα την καταργήσω γιατί έχει ετήσια συνδρομή 10 ευρώ (ναι, χρεωστική με συνδρομή).

Edited by thodoris85

Το καλό με την επιστροφή της eurobank είναι ότι έχει ευρεία γκάμα συνεργατών. Στα πρατήρια βενζίνης δίνει 3% στις πιστωτικές και 1% στις χρεωστικές. Συνεργάζεται με εκο, Aegean και ελιν.

Συνεργάζεται με cosmote, γερμανό, public, πλαίσιο και συχνά πυκνά προσφέρει 10% επιστροφή σε γερμανό, public, ή πλαίσιο. Τώρα δίνει 10% επιστροφή σε αγορές από κοσμοτε ή γερμανό (οποιασδήποτε αξίας) ενώ προημερών έδινε 20% για αγορές άνω των 499 ευρώ από τα public! Αν κάποιος δηλαδή θέλει να αγοράσει κινητό η λάπτοπ και πέσει πάνω σε προσφορά κερδίζει τρομερά ποσά.

Επίσης συνεργάζεται με Σκλαβενίτη, Μασούτη, jumbo, IKEA και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις. Φυσικά εξαρτάται από το πού ψωνίζει κάνεις.

Από την alpha bonus έχω απογοητευτεί πλέον, ενώ τη χρησιμοποιώ 10 χρόνια ακριβώς. Οι μεγάλοι συνεργάτες που δίνει 4πλους πόντους είναι λίγοι. Για τις δικές μου ανάγκες μόνο ο Βασιλόπουλος και ίσως η bp αξίζουν τον κόπο. Κάποιους μπορεί να τους εξυπηρετεί η συνεργασία με Vodafone και κωτσοβολο. Το κακό είναι ότι κατά την άποψή μου πλέον το όφελος του κέρδους από εξαργύρωση σε σχέση με τους πόντους που ζητάνε είναι μικρό.

οσο για την κοσμοτε και τον γερμανο που γραφεις οποιασδηποτε αξιας δεν ισχυει στο site γραφει οτι :

Εξαιρούνται οι πληρωμές λογαριασμών, η ανανέωση χρόνου ομιλίας και η φόρτιση προπληρωμένης κάρτας.

Eξαιρούνται οι online συναλλαγές. Επιπλέον, δεν ισχύει το εκάστοτε ποσοστό €πιστροφή για online παραγγελίες που η πληρωμή και παραλαβή τους πραγματοποιείται εντός φυσικού καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

https://www.epistrofi-eurobank.gr/companyprofiles/germanos.aspx

και για την κοσμοτε το ιδιο

Εξαιρούνται οι πληρωμές λογαριασμών, η ανανέωση χρόνου ομιλίας και η φόρτιση προπληρωμένης κάρτας.

Eξαιρούνται οι online συναλλαγές. Επιπλέον, δεν ισχύει το εκάστοτε ποσοστό €πιστροφή για online παραγγελίες που η πληρωμή και παραλαβή τους πραγματοποιείται εντός φυσικού καταστήματος COSMOTE.

https://www.epistrofi-eurobank.gr/companyprofiles/ote-cosmote.aspx

παντως κανονικα θα επρεπε στις ανανεωσεις χρονου ομιλιας ή με πληρωμη λογαριασμων να ειχανε καποια επιστροφη εστω και μικρη για ενα εχει κανενας κινητρο να πηγαινει να πληρωνει στο καταστημα .

Ανέκαθεν στην cosmote, ακόμα και δωροεπιταγη να είχες, εξαιρούνταν τα άυλα προϊόντα.

Κατά τ'άλλα κάθε προσφορά έχει τα χαρακτηριστικά της και τις εξαιρέσεις της.

οσο για την κοσμοτε και τον γερμανο που γραφεις οποιασδηποτε αξιας δεν ισχυει στο site γραφει οτι :

Eξαιρούνται οι online συναλλαγές. Επιπλέον, δεν ισχύει το εκάστοτε ποσοστό €πιστροφή για online παραγγελίες που η πληρωμή και παραλαβή τους πραγματοποιείται εντός φυσικού καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

https://www.epistrofi-eurobank.gr/companyprofiles/germanos.aspx

και για την κοσμοτε το ιδιο

Eξαιρούνται οι online συναλλαγές. Επιπλέον, δεν ισχύει το εκάστοτε ποσοστό €πιστροφή για online παραγγελίες που η πληρωμή και παραλαβή τους πραγματοποιείται εντός φυσικού καταστήματος COSMOTE.

https://www.epistrofi-eurobank.gr/companyprofiles/ote-cosmote.aspx

παντως κανονικα θα επρεπε στις ανανεωσεις χρονου ομιλιας ή με πληρωμη λογαριασμων να ειχανε καποια επιστροφη εστω και μικρη για ενα εχει κανενας κινητρο να πηγαινει να πληρωνει στο καταστημα .

για ανανέωση κάρτας παίρνεις επιστροφή!για πληρωμή λογαριασμού όχι

Γειά σας είμαι φοιτητής και θέλω να βγάλω μία πιστωτική κάρτα απο πειραιώς.Εχω είδη χρεωστική κάρτα από εκεί αλλά θέλω να πάρω κάτι με ατοκες και έχω μερικές ερωτήσεις. Σήμερα προσπάθησα να κάνω ηλεκτρονική αίτηση αλλά θέλη μια σταθερό τηλέφωνο που δεν έχουμε εμείς. Είναι υποχρεωτική να έχουμε σταθερό ή όχι; και ως μία δεύτερη ερώτηση εγώ θέλω να βγάλω αυτή την κάρτα αλλά από μερικά οικογένειακα προβλήματα θέλω να ξέρω αν γίνεται καμία ενημέρωση γωνιών από την τράπεζα ή όχι;

Γειά σας είμαι φοιτητής και θέλω να βγάλω μία πιστωτική κάρτα απο πειραιώς.Εχω είδη χρεωστική κάρτα από εκεί αλλά θέλω να πάρω κάτι με ατοκες και έχω μερικές ερωτήσεις. Σήμερα προσπάθησα να κάνω ηλεκτρονική αίτηση αλλά θέλη μια σταθερό τηλέφωνο που δεν έχουμε εμείς. Είναι υποχρεωτική να έχουμε σταθερό ή όχι; και ως μία δεύτερη ερώτηση εγώ θέλω να βγάλω αυτή την κάρτα αλλά από μερικά οικογένειακα προβλήματα θέλω να ξέρω αν γίνεται καμία ενημέρωση γωνιών από την τράπεζα ή όχι;

Είσαι ενήλικος οπότε δεν ενημερώνεται κανένας εκτος απο εσένα.Κανεις δικιά σου φορολογική δήλωση;

σίγουρα θέλει σταθερό!επίσης όχι δεν επικοινωνούν με τους γονείς, εκτός αν βάλεις αντίκλητο κάποιον από τους δυος(όπου και πάλι θα επικοινωνήσουν με τον αντίκλητο σε περίπτωση που δε βρουν εσένα)

για ανανέωση κάρτας παίρνεις επιστροφή!για πληρωμή λογαριασμού όχι

για ανανέωση καρτοκινητου κοσμοτε πχ 10 ευρω τι επιστροφή δίνει? άμα γίνει η ανανέωση από κατάστημα γερμανος ?. 1 ευρώ ? με τι προσφορά που έχει τώρα με το δέκα της εκατό?.

για ανανέωση καρτοκινητου κοσμοτε πχ 10 ευρω τι επιστροφή δίνει? άμα γίνει η ανανέωση από κατάστημα γερμανος ?. 1 ευρώ ? με τι προσφορά που έχει τώρα με το δέκα της εκατό?.

κυρίως στα καταστήμα γερμανού σου δίνω, στην κοσμοτέ στην ανανέωση χρόνου ομιλίας ίσως πάρεις ίσως όχι!παίρνεις το 1%, εκτός τώρα που έχει 10%