alessio Δημ. November 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2016 Σημερα με πηραν τηλεφωνο απο την τραπεζα και μου ειπαν πως η αιτηση για πιστωτικη που εκανα εχει προεγκριθει! τι σημαινει αυτο και το διαφορα εχει απο την εγκριση? σημαίνει ότι η αιτησή σου θα εξεταστεί περεταίρω και ίσως θελήσουν παραπάνω δικαιολογητικά ή αν την έχεις κάνει ηλεκτρονικά θα έρθει κούριες σπίτι σου για να υπογράψεις την αίτηση. Μετά θα αποφασιστεί αν θα εγκριθεί η κάρτα ή όχι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gvard Δημ. November 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2016 δυο διαφορετικες αγορες μεσω visa. Και οι δυο σε λιρες.Η πρωτη με χρεωσε με αυτοματη αλλαγη ισοτιμιας απο την τραπεζα πειραιως 232.12 ευρω και η δευτερη 354.71(σε οποιο νομισμα και να αγοραζεις απο το εκαστοτε μαγαζι στο τελος χρεωνεσαι σε ευρω απο τη visa).Τελικα τις επεστρεψα τις παραγγελιες(δωρεαν μεταφορικα και επιστροφη ) και αντι να μ επιστραφει το αρχικο ποσο που πληρωσα ή εστω καποιο παραπλησιο,μου επιστραφηκε 207.76 EUR κ 326.81 EUR αντιστοιχα.Θα παω και σε υποκαταστημα,απλα αν γνωριζει καποιος. Στην επιστροφή αναφέρονται ίδια ποσά σε λίρες; Η διαφορά είναι μεγάλη για να πεις πως είναι η προμήθεια της τράπεζας για μετατροπή συναλλάγματος, πιθανόν στο κατάστημα να μην σου επέστρεψαν τα μεταφορικά. Μία επίσκεψη στην τράπεζα όπου θα αναφέρονται οι λίρες χρέωσης και πίστωσης και μετά μία επικοινωνιά με το κατάστημα (αν είναι διαφορετικές) είναι απαραίτητη. Παράθεση Φιλικά, Γιώργος Βαρδίκος HyperHosting Web Hosting Services http://www.hyperhosting.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. November 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2016 (edited) Όχι, φοιτητής ειμαι, απλα ζητάνε πάνω κάτω τα ίδια χαρτιά με το άνοιγμα λογαριασμό και γι αυτό ρωτάω αν έχει τα ίδια χαρτιά ή αν θέλουν λιγότερα Όχι πάνω κάτω.. Ζητάνε ακριβώς τα ίδια σύμφωνα με οδηγία της ΤτΕ. Θα το βρεις στη Δ.Ο.Υ. που ανήκεις. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι από τα προηγούμενα χρόνια.. Το συμπληρώνεις 2 φορές και το ένα το κρατάς εσύ και το άλλο η εφορία.. Κάθε χρόνο αλλάζει γιατί αλλάζει και ο νόμος για τη δήλωση κτλ... Ένα παράδειγμα μπορείς να βρεις εδώ http://www.publicrevenue.gr/kpi/public/blog/attach/files/rss/eggrafo_ypefthinis_dilwsis.pdf Θα έχεις μαζί σου και ένα λογαριασμό ΔΕΗ ή νερού ας είναι και στο όνομα του γονέα σου... (ίσως σου ζητήσουν να συμπληρώσεις και μια υπέυθυνη δήλωση ότι είσαι φιλοξενούμενος εκεί ) επίσης λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας στο όνομά σου (ή βεβαίωση κατόχου καρτοκινητού που θα σου τη δώσουν από την εταιρία κινητής.. αν τους το πεις ξέρουν.. ) και ίσως και σταθερό τηλέφωνο ας μην είναι και στο δικό σου όνομα. Edited November 21, 2016 by Alex0077 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pluss Δημ. November 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2016 εγω κανει και εγω παρομοια διαδικασια,περασα την καρτα του πατερα μου στο δικο μου web banking για να διαχειριζομαι την πιστωτικη του πατερα μου (και κατ' επεκταση την προσθετη δικη μου) αλλα απο οτι μου ειπαν δεν μπορει να γινει μεταφορα ποντων απο προσθετη καρτα μεσω του web banking Παραθετω απο τις Συχνες Ερωτησεις απο το alphabonus.gr • Γίνονται μεταφορές πόντων πρόσθετων καρτών; Προς το παρόν, δεν παρέχεται αυτή η δυνατότητα καθώς οι πρόσθετες κάρτες δεν μπορούν να δηλωθούν ως ξεχωριστές κάρτες στο Alpha Web Banking. Μπορείτε να μεταφέρετε πόντους στις πρόσθετες κάρτες σας με αίτημά σας στην Εξυπηρέτηση Πελατών. Απο Δευτερα θα περασω απο την τραπεζα και θα τους ρωτησω αν μπορω να κανω το ιδιο με σενα.Από την πρόσθετη κάρτα μου έχω μεταφέρει κανονικά πόντους σε Enter Bonus American Express μέσω internet banking. Ισχύει αυτό που είπε ο xspy. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valadis.k Δημ. November 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2016 Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει. Το εισερχόμενο έμβασμα στη Πειραιώς επιβαρύνεται με προμήθεια 4 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ανάλυψης ποσού από στοιχηματική εταιρεία η οποία μου ζήτησε τον αριθμό της κάρτας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. November 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2016 Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει. Το εισερχόμενο έμβασμα στη Πειραιώς επιβαρύνεται με προμήθεια 4 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ανάλυψης ποσού από στοιχηματική εταιρεία η οποία μου ζήτησε τον αριθμό της κάρτας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αμα λες για ανάληψη μεσω καρτας visa δεν υπαρχει καμια χρεωση και πιστώνονται τα χρηματα στον λογαριασμο σου σε 3 μερες ακριβός απο την μερα που θα τα στειλουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex21 Δημ. November 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2016 Σε όλους και όλες οι τράπεζες. Αν θέλουμε κάρτα υπογράφουμε τα πάντα για να μας έχει η τράπεζα δεμένους για πάντα. Σε όλες τις κάρτες και γενικώ στις πιστώσεις δάνεια γίνεται αυτό. Απλά συμπληρώνεις ένα έντυπο μαζί με την αίτηση ότι δέχεσαι η Τράπεζα να τηρεί αρχείο στον Τειρεσία και να μπορεί να έχει πρόσβαση από εκεί όπως και να δει το πιστολιπτικό σου σκορ κτλ. Στο ίδιο έντυπο έχει και ένα κουτάκι ότι δε συναινείς .. Που βέβαια όποιος δηλώσει αυτό απλά δεν θα του την εγκρίνουν. σας ευχαριστώ παρα πολύ και τους 2. υπέγραψα σήμερα και αναμένουμε ;) :happy: Παράθεση HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2 ----> Huawei P30 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
notisx Δημ. November 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2016 Πως γινεται να ενεργοποιήσω μια πιστοτικη καρτα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. November 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2016 Πως γινεται να ενεργοποιήσω μια πιστοτικη καρτα Σε ΑΤΜ εχει επιλογη ενεργοποιηση στις λοιπες επιλογες Νομιζω γίνεται και τηλεφωνικα στην εξυπηρέτηση πελατών Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. November 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2016 Οταν ενα καταστημα δεν δεχετε δοσεις τι γινετε; ποσο ειναι η επιβαρυνση αν κανουμε μια αγορα 500 ευρω και θελουμε να την εξοφλησουμε σε 6 η 12 δοσεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nico4gr Δημ. November 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2016 (edited) Χοντρά χοντρά σε 6 δόσεις περίπου 30-40€ συνολική επιβάρυνση και σε 12 περίπου τα δίπλα. Edit: τώρα που το ξαναείδα είναι περίπου 45€ για έξι και 90€ για 12 Edited November 23, 2016 by nico4gr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. November 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2016 Ok φιλε ,θα το εχω στα υποψιν ,ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alessio Δημ. November 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2016 νέο πρόγραμμα επιβράσευσης καρτών από την Πειραιώς. yellow.piraeusbank.gr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nemesis1 Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 Έχει αναφερθεί για άλλες τράπεζες πιο πριν αλλά όχι για Alpha. Με μισθοδοσία στην Alpha μπορώ να έχω πιστωτική χωρίς συνδρομή? Sent from my A0001 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 Ok φιλε ,θα το εχω στα υποψιν ,ευχαριστω Μην έχεις υπόψη σου τίποτα. Εντελώς αυθαίρετη είναι η απάντηση που σου έδωσε ο συνφορουμίτης. Εξαρτάται από το επιτόκιο που έχει η κάρτα σου. Υπάρχουν κάρτες με 8% επιτόκιο και κάρτες με 20%. Οι διαφορές που προκύπτουν είναι τεράστιες όπως αντιλαμβάνεσαι. Πρέπει να δεις τι επιτόκιο έχεις και να κάτσεις να τα υπολογίσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalton114 Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 (edited) νέο πρόγραμμα επιβράσευσης καρτών από την Πειραιώς. yellow.piraeusbank.gr Με τοσα προγραμματα επιβραβευσης που υπαρχουν αντι να μαζευουμε χρηματα θα μαζευουμε ποντους και οι τραπεζες αντι να μειωνουν τις χρεωσεις τους θα μας δινουν ποντους για τις συναλλαγες . Και το λεω εγω που μαζευω ποντους ,μιλια κτλ κτλ.... Και επειδη δεν αντεξα:ειδα στο site της πειραιως οτι τρεχει παλι προσφορα για 10,000μιλια για εκδοση miles and more world mastercard.Δεν ξερω αν η προσφορα ισχυει για την χρυση καρτα. Edited November 25, 2016 by dalton114 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 νέο πρόγραμμα επιβράσευσης καρτών από την Πειραιώς. yellow.piraeusbank.gr καποτε κοιτουσαμε ποια τραπεζα δινει καλυτερο επιτοκιο(τωρα μειωνουν κι αλλο τα επιτοκια, η eurobank το εκανε κ η πειραιως τον ερχομενο μηνα) και τωρα υπολογιζουμε ποντους για να δουμε που συμφερει περισσοτερο :lol: Παράθεση GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 Έχει αναφερθεί για άλλες τράπεζες πιο πριν αλλά όχι για Alpha. Με μισθοδοσία στην Alpha μπορώ να έχω πιστωτική χωρίς συνδρομή? Sent from my A0001 using Tapatalk Από ότι λέει στο σαιτ Για την άνετη και γρήγορη πραγματοποίηση καθημερινών αγορών προσφέρονται οι κάρτες Alpha Bank Bonus Visa, Alpha Bank Bonus MasterCard, Alpha Bank Bonus American Express® με τα εξής προνόμια: Χωρίς συνδρομή για πάντα και δωρεάν 2 πρόσθετες κάρτες. Μείωση επιτοκίου κατά μία (1) μονάδα από το τρέχον επιτόκιο καρτών για αγορές. Ειδικά για τους νέους μισθοδοτούμενους ισχύει προσφορά «καλωσορίσματος» επιπλέον 2.000 Bonus πόντων για όλες τις παραπάνω πιστωτικές κάρτες. http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=8081 Αλλά γενικά και χωρίς μισθοδοσία οι περισσότερες της alpha είναι χωρίς συνδρομή αν κάνεις αγορές τουλάχιστον 2000 ευρώ το χρόνο (που δεν είναι δύσκολο.. αν πληρώνειςμ ε αυτήν ΔΕΗ, εφορία κτλ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 (edited) Μην έχεις υπόψη σου τίποτα. Εντελώς αυθαίρετη είναι η απάντηση που σου έδωσε ο συνφορουμίτης. Εξαρτάται από το επιτόκιο που έχει η κάρτα σου. Υπάρχουν κάρτες με 8% επιτόκιο και κάρτες με 20%. Οι διαφορές που προκύπτουν είναι τεράστιες όπως αντιλαμβάνεσαι. Πρέπει να δεις τι επιτόκιο έχεις και να κάτσεις να τα υπολογίσεις. μαλιστα , εχουμε καρτες και δεν ξερουμε τι μας γινετε, φιλε μπηκα και ειδα μεσα εχει επιτοκιο για αγορες 17,85% , μπορειτε να μου πειτε αν κανω μια αγορα 500 ευρω και θελω να το πληρωσω σε 10 δοσεις ποσο θα ειναι το εξτρα κοστος εως γινει η εξοφληση ; τι προτεινετε να κανω; γνωριζει κανεις πως τα υπολογιζουμε; Edited November 25, 2016 by dimtz Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 Από ότι λέει στο σαιτ Για την άνετη και γρήγορη πραγματοποίηση καθημερινών αγορών προσφέρονται οι κάρτες Alpha Bank Bonus Visa, Alpha Bank Bonus MasterCard, Alpha Bank Bonus American Express® με τα εξής προνόμια: Χωρίς συνδρομή για πάντα και δωρεάν 2 πρόσθετες κάρτες. Μείωση επιτοκίου κατά μία (1) μονάδα από το τρέχον επιτόκιο καρτών για αγορές. Ειδικά για τους νέους μισθοδοτούμενους ισχύει προσφορά «καλωσορίσματος» επιπλέον 2.000 Bonus πόντων για όλες τις παραπάνω πιστωτικές κάρτες. http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=8081 Αλλά γενικά και χωρίς μισθοδοσία οι περισσότερες της alpha είναι χωρίς συνδρομή αν κάνεις αγορές τουλάχιστον 2000 ευρώ το χρόνο (που δεν είναι δύσκολο.. αν πληρώνειςμ ε αυτήν ΔΕΗ, εφορία κτλ) Κάπου θυμάμαι να διαβάζω στην Alpha ότι εφορία και άλλες πληρωμές δημοσίου δεν προσμετρώνται στο ποσό που αναιρεί την συνδρομή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 μαλιστα , εχουμε καρτες και δεν ξερουμε τι μας γινετε, φιλε μπηκα και ειδα μεσα εχει επιτοκιο για αγορες 17,85% , μπορειτε να μου πειτε αν κανω μια αγορα 500 ευρω και θελω να το πληρωσω σε 10 δοσεις ποσο θα ειναι το εξτρα κοστος εως γινει η εξοφληση ; τι προτεινετε να κανω; γνωριζει κανεις πως τα υπολογιζουμε; Βρηκα αυτο εδω http://www.moneyonline.gr/site/CreditCard/QuittanceResults#results ,μια χαρα ειμαστε αν ισχυει πραγματικα κατι τετοιο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soleman Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 μαλιστα , εχουμε καρτες και δεν ξερουμε τι μας γινετε, φιλε μπηκα και ειδα μεσα εχει επιτοκιο για αγορες 17,85% , μπορειτε να μου πειτε αν κανω μια αγορα 500 ευρω και θελω να το πληρωσω σε 10 δοσεις ποσο θα ειναι το εξτρα κοστος εως γινει η εξοφληση ; τι προτεινετε να κανω; γνωριζει κανεις πως τα υπολογιζουμε; Μια απλή αναζήτηση σου βγάζει ενα υπολογιστή δανείου. Μόνο που δεν έχει μήνες αλλά χρόνια http://www.alphabank.com.cy/computer2b.shtm http://www.spestrovolou.com.cy/news/upologismos/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. November 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2016 Μπορεί να γίνει απλά θα χρειαστεί μια και μόνο κοινή επίσκεψη σε κατάστημα του κατόχου της πρόσθετης κάρτας και του κατόχου της κύριας κάρτας για να προστεθεί ξεχωριστά στο προφίλ η κάρτα απο τον υπάλληλο.Διαφορετικά απο τις πρόσθετες κάρτες οι μεταφορές μπορούν να γίνουν μέσω της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών. Βεβαίως κανονικά και γενικά από όλες τις πληρωμές που θα περάσουν μέσω Alpha Wallet και εφόσον η κάρτα είναι Bonus (π.χ. μέσω Alpha Web Banking δεν υπάρχει σε όλες τις πληρωμές η δυνατότητα με χρέωση κάρτας) Να αναφέρω επίσης μπορείς να χρεώνεις φυσικά και την enter amex από το wallet και να συγκεντρώνεις bonus πόντους (στο web δεν μπορείς να χρεώσεις καθόλου την enter κλπ) Απλα στις απλές κάρτες enter amex η προεπιλογή του ορίου είναι στα 1.000€..Αυτό αλλάζει σε κατάστημα ή εξ.πελατών... εγω σκεφτηκα οτι επειδη ειχε βγαλει ο πατερας μου την amex την χρεωστικη για αγορες στο aliexpress τοτε που υπηρχε το καπιταλ κοντρολ και δεν μπορουσες να αγορασεις με visa , mastercard ελληνικη . , και μαλλον θα την καταργησουμε φετος και μου ερχεται η φλασια να φτιαξω wallet για να πληρωνω το ενφια και την ρυθμιση προς την εφορια και να μαζευω ποντους στις συναλλαγες μου ετσι ωστε να μαζεψω πολυ ευκολα ποντους αφου η δοση του ενφια υπερβαινει το χιλιαρικο, αρα 1 ευρω = 1ποντος οποτε πανω απο χιλιους ποντους θα κερδιζω τον μηνα μονο απο βεβαιωμενες οφειλες προς την Δου που τοσο καιρο δεν ειχα σκεφτει, και μετα να εξαργυρωσω τους ποντους για αγορα βενζινης που χαριζει το φπα! . Σαν ιδεα απο οτι ειδα γινεται , παντως αυτο που λετε με χρεωση καρτας στο internet banking το εχω δει αλλα δεν ηξερα οτι γινεται ! τοσο καιρο στο κοσμο μου και τωρα το πηρα χαμπαρι , δηλαδη παλια μπορουσες να πληρωσεις βεβαιωμενες οφειλες προς την δου με amex χρεωστικη καρτα; . Επισης η visa που ειναι enter δεν ειναι μπονους ετσι δεν ειναι; αρα μονο εαν καποιος μονο χρεωστικες καρτα μονο απο την amex μαζευει ποντους ; . Σε ποσο χρονικο διαστημα ληγουνε οι ποντοι; σε 2 χρονια ; που ληγει και η καρτα ; ή νωριτερα; . Επισης μια αλλη απορια οταν ενας εμπορος εχει ενα pos και δεχεται amex καρτες η προμηθεια που το κραταει η τραπεζα ειναι περιπου 3,5% για για τις amex , στο κρατος πως δεχεται να πληρωνεις με καρτα amex ; και να τους κραταει η τραπεζα το 3,5% ; ή δεν τους κραταει τιποτα; λογω οτι ειναι κρατος; . νέο πρόγραμμα επιβράσευσης καρτών από την Πειραιώς. yellow.piraeusbank.gr αφορα και χρεωστικες κάρτες; ή μονο πιστωτικες; επισης μαζευεις ποντους μονο με αυτους τους λιγους συνεργατες; η amex μαζευει απο ολους αλλα αλλαζουν οι ποντοι εαν ειναι μεγαλοι συνεργατες ή οχι . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djagripnos1 Δημ. November 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2016 καλησπερα παιδια πριν 5 μηνες στην paypal μπορεσα και εκανα συνδεση την καρτα μου ειναι απλη αλλα γραφη master card σημερα καταλαθος την αποσυνδεσα απο την paypal και οταν παω να την ξανα κανω συνδεση μου γραφει αυτο το μηνυμα..Αυτή η κάρτα δεν είναι αποδεκτή. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε μια διαφορετική κάρτα. για ποιο λογο μπορητε να μου πητε ειναι θεμα της τραπεζας??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. November 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2016 (edited) Κάπου θυμάμαι να διαβάζω στην Alpha ότι εφορία και άλλες πληρωμές δημοσίου δεν προσμετρώνται στο ποσό που αναιρεί την συνδρομή. Στη σύμβαση πάντως δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. εγω σκεφτηκα οτι επειδη ειχε βγαλει ο πατερας μου την amex την χρεωστικη για αγορες στο aliexpress τοτε που υπηρχε το καπιταλ κοντρολ και δεν μπορουσες να αγορασεις με visa , mastercard ελληνικη . , και μαλλον θα την καταργησουμε φετος και μου ερχεται η φλασια να φτιαξω wallet για να πληρωνω το ενφια και την ρυθμιση προς την εφορια και να μαζευω ποντους στις συναλλαγες μου ετσι ωστε να μαζεψω πολυ ευκολα ποντους αφου η δοση του ενφια υπερβαινει το χιλιαρικο, αρα 1 ευρω = 1ποντος οποτε πανω απο χιλιους ποντους θα κερδιζω τον μηνα μονο απο βεβαιωμενες οφειλες προς την Δου που τοσο καιρο δεν ειχα σκεφτει, και μετα να εξαργυρωσω τους ποντους για αγορα βενζινης που χαριζει το φπα! . Σαν ιδεα απο οτι ειδα γινεται , παντως αυτο που λετε με χρεωση καρτας στο internet banking το εχω δει αλλα δεν ηξερα οτι γινεται ! τοσο καιρο στο κοσμο μου και τωρα το πηρα χαμπαρι , δηλαδη παλια μπορουσες να πληρωσεις βεβαιωμενες οφειλες προς την δου με amex χρεωστικη καρτα; . Επισης η visa που ειναι enter δεν ειναι μπονους ετσι δεν ειναι; αρα μονο εαν καποιος μονο χρεωστικες καρτα μονο απο την amex μαζευει ποντους ; . Σε ποσο χρονικο διαστημα ληγουνε οι ποντοι; σε 2 χρονια ; που ληγει και η καρτα ; ή νωριτερα; . Επισης μια αλλη απορια οταν ενας εμπορος εχει ενα pos και δεχεται amex καρτες η προμηθεια που το κραταει η τραπεζα ειναι περιπου 3,5% για για τις amex , στο κρατος πως δεχεται να πληρωνεις με καρτα amex ; και να τους κραταει η τραπεζα το 3,5% ; ή δεν τους κραταει τιποτα; λογω οτι ειναι κρατος; . . Από όσο ξέρω δεν μπορείς να χρεώσεις χρεωστική κάρτα στο web banking για πληρωμή ΔΕΗ πχ ή και εφορία αλλά γίνεται μόνο με χρέωση λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Ενώ από το my alpha wallet μπορείς κανονικά και με χρεωστική. Οι αρχικοί πόντοι καλωσορίσματος και πρώτης συναλλαγής έχουν διάρκεια 1 χρόνο και όλοι οι υπόλοιποι που μαζεύεις 2 χρόνια. ΑΛλά όπως έχει ξαναγραφτεί.. μπορείς να μεταφέρεις πόντους από μία κάρτα bonus σε μία άλλη (ακόμα και τρίτου προσώπου) και αμέσως μετά τους ξαναμεταφέρεις πίσω .. και ανανεώνονται από εκείνη την ημέρα για άλλα 2 χρόνια.. οπότε με αυτόν τον τρόπου στην ουσία τους κρατάς για όσο θες.. Η visa η χρεωστική enter σωστά λες. δεν είναι bonus οπότε δε μαζεύεις τίποτα. αφορα και χρεωστικες κάρτες; ή μονο πιστωτικες; επισης μαζευεις ποντους μονο με αυτους τους λιγους συνεργατες; η amex μαζευει απο ολους αλλα αλλαζουν οι ποντοι εαν ειναι μεγαλοι συνεργατες ή οχι . Αφορά και χρεωστικές κάρτες.. Αλλά και γενικότερα τη σχέση που έχεις με την τράπεζα... καταθέσεις από ένα όριο και πάνω προθεσμιακές εμβάσματα/πληρωμές κτλ Βέβαια με χρεωστικές παίρνεις λιγότερους πόντους από ότι είδα σε σχέση με τις πιστωτικές. Σε γενικές γραμμές νομίζω κινείται πάνω στη λογική του go4more της Εθνικής Τράπεζας Edited November 27, 2016 by Alex0077 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts