Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα εξοφλήσει την άτοκη δόση (η χρέωση θα λέει πχ δόση 1/6 για την 1η από τις 6 δόσεις) καθώς και το υπόλοιπο ποσό που χρέωσες στην κάρτα σου χωρίς δόσεις.

Τέλεια αυτό μάλιστα! Γιατί Θέλω να βάλω δόσεις την εφορία μου και να πληρώνεται αυτόματα.τα λεφτά των λογαριασμών πάντα τα έχω έτσι κι αλλιώς! Αυτό ακριβώς ήθελα να διευκρινίσω! Σας ευχαριστώ όλους

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

• 2 weeks later...
Kαλησπερα στην παρεα....ειμαι κατοχος παρα πολλων καρτων...προσφατα προετρεψα την συζηγο να κανει και αυτη αιτηση για πιστωτικη στην τραπεζα την οποια διατηρει λογαριασμο μισθοδοσιας......εκανε την αιτηση η καρτα εγκριθηκε αλλα η τραπεζα ηθελα ασφαλεια-εγγυηση το πιστωτικο οριο της καρτας!!!!!!! ητοι 2.000 ευρω!!!!δεν το εχω ξαναακουσει και το θεωρω απαραδεκτο

Kαλησπερα στην παρεα....ειμαι κατοχος παρα πολλων καρτων...προσφατα προετρεψα την συζηγο να κανει και αυτη αιτηση για πιστωτικη στην τραπεζα την οποια διατηρει λογαριασμο μισθοδοσιας......εκανε την αιτηση η καρτα εγκριθηκε αλλα η τραπεζα ηθελα ασφαλεια-εγγυηση το πιστωτικο οριο της καρτας!!!!!!! ητοι 2.000 ευρω!!!!δεν το εχω ξαναακουσει και το θεωρω απαραδεκτο

Το εχω ξαναακουσει. Ειναι σχετικα καινουρια μοδα.

το κανουν και οι τραπεζες στην κυπρο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πραγματικά στης μέρες μας δεν περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο...

Όχι μόνο κάτοχος πάρα πολλών καρτών,

Αλλά να θεωρείς και απαράδεκτο το μηνιαίο όριο των 2000 ευρω.

Ποιο ειναι το μηνιαίο κόστος ζωής σου άραγε;

Απλά απορώ, χωρίς παρεξήγηση.

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

Το θέμα δεν είναι το πιστωτικό όριο των 2000ε,αλλά ότι του ζήτησε η τράπεζα εγγύηση ίση με το πιστωτικό όριο.

Ποια τράπεζα ήτανε για να ξέρουμε?

Μα αν εχω 2000€ να τους δωσω για εγγύηση , τοτε γιατι να βγαλω πισ.καρ. δλαλαδη δανειο 2000€ ?
Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Μα αν εχω 2000€ να τους δωσω για εγγύηση , τοτε γιατι να βγαλω πισ.καρ. δλαλαδη δανειο 2000€ ?

Για τα προγραμματα ανταμοιβης που προσφερουν, για αγορα αγαθων με ατοκες δοσεις και αρκετα αλλα πλεονεκτηματα που προσφερει το πλαστικο χρημα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για τα προγραμματα ανταμοιβης που προσφερουν, για αγορα αγαθων με ατοκες δοσεις και αρκετα αλλα πλεονεκτηματα που προσφερει το πλαστικο χρημα

προσωπκα, δεν θα εδινα 2000€ εγγυηση

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Πραγματικά στης μέρες μας δεν περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο...

Όχι μόνο κάτοχος πάρα πολλών καρτών,

Αλλά να θεωρείς και απαράδεκτο το μηνιαίο όριο των 2000 ευρω.

Ποιο ειναι το μηνιαίο κόστος ζωής σου άραγε;

Απλά απορώ, χωρίς παρεξήγηση.

Δεν βλέπω πουθενά το όριο να αναφέρεται σαν μηνιαίο.

Στάλθηκε από το XT1068 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ποια τραπεζα ητανε? eurobank? Edited by impreza_sti

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

προσωπκα, δεν θα εδινα 2000€ εγγυηση

Κατανοητο. Αναλογως και την χρηση. Εγω πχ τα 2000 ευρω θα τα επαιρνα πισω σε 8,5 μηνες με την χρηση που κανω

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλύτερα να κρατήσεις στην άκρη τα 2000 και να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες παρά να τα κρατάνε οι τράπεζες ως εγγύηση. Που καταντήσαμε..

Δλδ η μισθοδοσία δεν πιάνεται και σου λένε φέρε κι άλλα?

Προσωπικά με κάτι τέτοιο την επομένη θα έπαιρνα την μισθοδοσία από κει..

Αϊ σιχτιρ πια..

Sent from my A0001 using Tapatalk

Θες να μπεις σε λεπτομέρεια ; σε τι κατάσταση είναι οι κάρτες σου για παράδειγμα ; είσαι στη μαύρη λίστα του Τειρεσία ;

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Έχω μια πιστωτική κάρτα από την Eurobank με ολικό πιστωτικό όριο 1500 ευρώ.

Αγόρασα κάτι από τον Κωτσόβολο αξίας 900 ευρώ σε 36 άτοκες δόσεις.

Ακύρωσα την παραγγελία και μου έστειλαν το παρακάτω e-mail.

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωρήσαμε σε ολική ακύρωση της παραγγελίας σας μετά από αίτημα σας, καθώς επίσης και στην πίστωση του αντιστοίχου ποσού στην πιστωτική σας κάρτα.

Η πίστωση θα πραγματοποιείται σε δόσεις ανάλογες των δόσεων της αγοράς και θα εμφανίζεται στους επόμενους, ισάριθμους με τις δόσεις, μηνιαίους λογαριασμούς.

Ευχαριστούμε που επιλέξατε την ιστοσελίδα μας για την πραγματοποίηση των αγορών σας.

Με εκτίμηση

Internet Sales Κωτσόβολος

Όταν προσπάθησα να αγοράσω κάτι άλλο αξίας 900 ευρώ σε 36 άτοκες δόσεις δεν μπόρεσα, προφανώς δεν φτάνει το πιστωτικό όριο της κάρτας.

Επικοινώνησα με τον Κωτσόβολο και μου είπαν ότι δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα και να επικοινωνήσω με την τράπεζα.

Επικοινώνησα με την τράπεζα και μου είπαν ότι ο Κωτσόβολος δεν είναι συνεργαζόμενη επιχείριση και δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα.

Έκανα αίτηση για δεύτερη πιστωτική κάρτα στην Eurobank και μου την απέρριψαν.

Έκανα αίτηση για πιστωτική κάρτα στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha Bank και μου την απέρριψαν.

Edited by nikos365

Δηλαδή ήθελαν να έχεις σε κάποιον λογαριασμό της τράπεζας 2.000€? Αυτά θα ήταν δεσμευμένα και για πόσον καιρό?

Έχω μια πιστωτική κάρτα από την Eurobank με ολικό πιστωτικό όριο 1500 ευρώ.

Αγόρασα κάτι από τον Κωτσόβολο αξίας 900 ευρώ σε 36 άτοκες δόσεις.

Ακύρωσα την παραγγελία και μου έστειλαν το παρακάτω e-mail.

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωρήσαμε σε ολική ακύρωση της παραγγελίας σας μετά από αίτημα σας, καθώς επίσης και στην πίστωση του αντιστοίχου ποσού στην πιστωτική σας κάρτα.

Η πίστωση θα πραγματοποιείται σε δόσεις ανάλογες των δόσεων της αγοράς και θα εμφανίζεται στους επόμενους, ισάριθμους με τις δόσεις, μηνιαίους λογαριασμούς.

Ευχαριστούμε που επιλέξατε την ιστοσελίδα μας για την πραγματοποίηση των αγορών σας.

Με εκτίμηση

Internet Sales Κωτσόβολος

Όταν προσπάθησα να αγοράσω κάτι άλλο αξίας 900 ευρώ σε 36 άτοκες δόσεις δεν μπόρεσα, προφανώς δεν φτάνει το πιστωτικό όριο της κάρτας.

Επικοινώνησα με τον Κωτσόβολο και μου είπαν ότι δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα και να επικοινωνήσω με την τράπεζα.

Επικοινώνησα με την τράπεζα και μου είπαν ότι ο Κωτσόβολος δεν είναι συνεργαζόμενη επιχείριση και δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα.

Έκανα αίτηση για δεύτερη πιστωτική κάρτα στην Eurobank και μου την απέρριψαν.

Έκανα αίτηση για πιστωτική κάρτα στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Alpha Bank και μου την απέρριψαν.

1. Κοίτα μία ανάλυση της κάρτας σου (τί δεσμεύσεις έχει και πόσο από το υπόλοιπο είναι διαθέσιμο). Δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικό ότι δεν πέρασε κάποια συναλλαγή.

2. Εάν πράγματι σου έχουν δεσμεύσει για 36 μήνες τις δόσεις των 900€, μπορείς σίγουρα να απευθυνθείς στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αν και νομίζω ότι για τραπεζικές συναλλαγές υπάρχει πιο αρμόδιος φορέας.

3. Πελάτης της τράπεζας είσαι εσύ, όχι ο Κωτσόβολος και οφείλει να σε εξυπηρετήσει. Εξάλλου η συναλλαγή δεν έγινε, οπότε μπορείς κάλλιστα να αρνηθείς τη χρέωση και να ζητήσεις από την τράπεζα να την αναιρέσει.

4. Είναι λογικό ότι σου αρνήθηκαν τη δεύτερη κάρτα, είναι σαν να ζητάς δάνειο για να ξεπληρώσεις δάνειο...

Μου πρότειναν από την Πειραιώς το Smart Plan, της ΝΝ αν δε κάνω λάθος

Δέχτηκα στην αρχή Αλλά έχω μπόλικους ενδοιασμούς, έχει κάποιος άποψη;

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Μου πρότειναν από την Πειραιώς το Smart Plan, της ΝΝ αν δε κάνω λάθος

Δέχτηκα στην αρχή Αλλά έχω μπόλικους ενδοιασμούς, έχει κάποιος άποψη;

Δεν κάνουμε ποτέ ασφάλεια σε τράπεζα. Υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι για τέτοια πράγματα: οι ασφαλιστικοί πράκτορες, καθώς σε αυτούς βρίσκεις και καλύτερα πακέτα και περισσότερα πακέτα και είναι διαθέσιμοι για να σε εξυπηρετήσουν όταν κάτι πάει στραβά.

Πιο πολύ ως επενδυτικό μου το πλασαρε πάντως

Οπότε να το ακυρώσω; Τράβηξε τα πρώτα χρήματα αλλά προτιμώ να χάσω 100€ από το να τρέχω μετά

Πιο πολύ ως επενδυτικό μου το πλασαρε πάντως

Οπότε να το ακυρώσω; Τράβηξε τα πρώτα χρήματα αλλά προτιμώ να χάσω 100€ από το να τρέχω μετά

Δεν ξέρω... Καλύτερα να ζητήσεις συμβουλή δικηγόρου ειδικευμένου σε τέτοια θέματα. Είναι σοβαρά αυτά τα θέματα και με πολλές παγίδες για να τα χειριζόμαστε μόνοι μας. Κι εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν και κανέναν τραπεζικό. Αντί να κοιτάξουν να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους οι τράπεζες (που είναι να πουλάνε χρήμα, δηλαδή να δίνουν δάνεια) το έχουν εγκαταλείψει πρακτικά τελείως και κοιτάνε πως θα περάσουν σε ξένα "χωράφια" πουλώντας ασφάλειες και παραπλήσια "προϊόντα". Άντε και συνδέσεις κινητής σε λίγο...

Ωραία, ευχαριστώ πολύ

Κάθε άλλη άποψη εξίσου καλοδεχούμενη :)

Για το θέμα της εγγύησης του ορίου της πιστωτικής θα αναφέρω ότι ενώ στην Ελλάδα δεν υπήρχε σαν έννοια, στην Αμερική είναι γνωστό σαν secured credit card και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ανθρώπων χωρίς credit history ή που έχουν χρεοκοπήσει στο άμεσο παρελθόν. Αν και θεωρώ απαράδεκτο να ζητείται κάτι τέτοιο σε περιπτώσεις που μπαίνει μισθοδοσία στην ίδια τράπεζα, δεν είναι καθόλου κακό να υπάρχει σαν προϊόν και επιλογή και όποιος θέλει ας το αξιοποιήσει. Προσωπικά έχω κολλήσει στην University Visa της Πειραιώς που δεν προσφέρει κάποιο πρόγραμμα επιβράβευσης που θα αξιοποιούσα, και ενώ δεν χρωστάω € και δεν έχω πληρώσει ούτε 1 λεπτό τόκο, δεν μπορώ να εκδώσω κάποια άλλη κάρτα λόγω έλλειψης εκκαθαριστικού παρόλο που δεν έχω εμφανίσει οποιοδήποτε θέμα αδυναμίας πληρωμής. Οπότε προκειμένου να εκδώσω κάποια κάρτα της αρεσκείας μου όπως π.χ την Affinity Mastercard της alpha που έχω σε μεγάλη εκτίμηση αφού δίνει 2,5% σε όλες τις αγορές με εξαργύρωση σε καταστήματα του ομίλου Inditex (Zara, Pull and Bear, Bershka κλπ). Δεν θα με πείραζε να δώσω 500€ εγγύηση και να την αποκτήσω αφού θα τα έπαιρνα πίσω λίγα λίγα κάθε μήνα και όποτε έκλεινα την κάρτα έπαιρνα και την εγγύηση πίσω.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ακριβως. Ειναι το πως χρησιμοποιεις την καρτα. Δεν θα με πειραζε καμια εγγυηση απο την στιγμη που το κερδος απο την χρηση της θα ηταν ιδιαιτερα ικανοποιητικο
[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλή φάση αυτό με τις εγγυήσεις για τις κάρτες πάντως! Μου θυμίζει το ανέκδοτο (πραγματικό γεγονός είναι αλλά μοιάζει σαν τέτοιο), του γνωστού μου επαγγελματία που πήγε πρόσφατα σε μια τράπεζα να ζητήσει δάνειο κάπου 20 χιλιάδες και του ζήτησαν το ...ισόποσο του δανείου ως εγγύηση. Α ωραία λέει αυτός,

-"έχω ακίνητα για εμπράγματες εξασφαλίσεις".

-"Α οι εμπράγματες εξασφαλίσεις έχουν έξοδα και είναι δύσκολα τα πράγματα αν πάει κάτι στραβά, τα θέλουμε σε ρευστό".

-"Μα αν τα είχα σε ρευστό δεν θα χρειαζόμουν δάνειο".

-"Μπορεί να τα καταθέσει κάποιος οικείος σας".

-"Μα τότε γιατί δεν μου τα δανείζει κατευθείαν ο οικείος μου; Εσείς σαν τράπεζα που θα φανείτε χρήσιμοι στην όλη διαδικασία;". Και φυσικά τελείωσε κάπου εκεί η κουβέντα... Μας δουλεύουν ψιλό γαζί και κάποιοι βρίσκετε και δικαιολογίες στα δικαιολόγητα. Εκτός βέβαια αν είστε τραπεζικοί οπότε πρέπει να "αμυνθείτε" κάπως...

Τράπεζα (και εργολήπτης Δημοσίων έργων). Επιχειρηματικότητα ...χωρίς ρίσκο. Οποιοσδήποτε έμπορος αρνείται να πουλήσει εμπόρευμα (όπως κάνουν οι τράπεζες) κλείνει με 10 λουκέτα σε χρόνο μηδέν. Οι τράπεζες ακμαίες. Πληρώνουν τα κορόιδα τα ρίσκα τους βλέπεις...

Edited by theo1973