Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Έκανα πριν λίγο μια μεταφορά χρημάτων μέσω του winbank σε μια τρίτη τράπεζα(εδώ στην Ελλάδα) και παρατήρησα ότι εκτός απο την προμήθεια(0,30 ευρώ), χρέωσαν και έξοδα 10 ευρώ. Η απορία μου είναι, τόσα πολλά είναι τα έξοδα εμβάσματος;;

καλα εδω χρεωνουν την χρηση ΑΤΜ 10€ απο πιστωτικη καρτα. :mad: :X

φυσικα και δεν ειναι τοσα τα εξοδα εμβασματος. για ξανατσεκαρε την συναλλαγη σου. σε IBAN το εκανες ΄η σε κανονικο λογαριασμο ? εκει εχει διαφορα στην χρεωση απο οσο ξερω (δεν το χρησιμοποιω τακτικα αυτο το ειδος συναλλαγης και μπορει να μην θυμαμαι σωστα)

Καπου....κάπως....κάποτε.....κάτι πήγε ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ στην εξέλιξη του ανθρώπινου ειδους :lol:

καλα εδω χρεωνουν την χρηση ΑΤΜ 10€ απο πιστωτικη καρτα. :mad: :X

φυσικα και δεν ειναι τοσα τα εξοδα εμβασματος. για ξανατσεκαρε την συναλλαγη σου. σε IBAN το εκανες ΄η σε κανονικο λογαριασμο ? εκει εχει διαφορα στην χρεωση απο οσο ξερω (δεν το χρησιμοποιω τακτικα αυτο το ειδος συναλλαγης και μπορει να μην θυμαμαι σωστα)

Το έκανα σε κανονικό απλό λογαριασμό, όχι σε ΙΒΑΝ. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά ήταν λογαριασμός της ALPHA BANK. Σε αυτήν την περίπτωση δικαιολογούνται αυτά τα έξοδα;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Το έκανα σε κανονικό απλό λογαριασμό, όχι σε ΙΒΑΝ. Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά ήταν λογαριασμός της ALPHA BANK. Σε αυτήν την περίπτωση δικαιολογούνται αυτά τα έξοδα;

Σίγουρα η συναλλαγή επιβαρύνεται με κάποιο ποσό όταν δεν υπάρχει IBAN. Αναλυτικές χρεώσεις μπορείς να βρεις μετά την είσοδό σου στο e-banking της Πειραιώς, στην κατηγορία Μεταφορές-Εμβάσματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να κρατήσω το link ώστε να το ποστάρω εδώ. :confused:

Πάντως το ποσό των €10 μου φαίνεται υπερβολικό και πιστεύω ότι έχει γίνει κάποιο λάθος...

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Δυστυχως δεν εχει γινει κανενα λαθος τοσα και περισσοτερα ειναι τα εξοδα σε περιπτωση εμβασματος με εντολη μη αυτοματης πιστωσης (non-stp).Διαφερουν σιγουρα τα εξοδα απο τραπεζα σε τραπεζα αλλα αν εχεις δηλωσει iban + swift/bic τα εξοδα μειωνονται στο ελαχιστο γιατι ολα γινονται αυτοματα χωρις παρεμβολη ανθρωπινου παραγοντα ενω στην περιπτωση σου καποιος ασχοληθηκε και εκανε την πιστωση στο λογαριασμο του δικαιουχου που τα εστειλες
:tease:

Ναι, έχεις δίκιο...στον πίνακα με τις χρεώσεις των εμβασμάτων στην Πειραιώς λέει υπάρχει χρέωση €10 στην περίπτωση εμβάσματος που έχει ελλειπείς οδηγίες, όπου

"Ελλιπείς θεωρούνται οι οδηγίες του πελάτη όταν δεν φέρουν IBAN λογαριασμό δικαιούχου και η πληρωμή προορίζεται σε χώρα που έχει υιοθετήσει τον ΙΒΑΝ. Το έξοδο μπορεί να χρεωθεί στον πελάτη και εκ των υστέρων, αν η τράπεζα του δικαιούχου εντοπίσει λανθασμένα ή ελλειπή στοιχεία κατά την παραλαβή της πληρωμής."

Τι να πω...πολύ καλοπληρωμένος θα είναι ο υπάλληλος που ελέγχει τα IBAN σε τέτοιες δοσοληψίες! :mad:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Τελικά έχετε δίκιο... Πήρα και στην εξυπηρέτηση πελατών και όντως εκεί οφείλεται η χρέωση. Υπερβολικά πολλά πάντως...

Προφανως και ειναι επιτηδες υψηλες οι χρεωσεις ωστε να καταφυγουν σε πιο αυτοματες λυσεις οι πελατες των τραπεζων! ATMs, Internet banking ειδικα ηλεκτρονικα ταμειακια μεσα σε καταστηματα κλπ ωστε να μειωθει το λειτουργικο τους κοστος
:tease:

Κάνεις μία κατάθεση σε Ελληνική τράπεζα και στέλνεις στην σύζηγο σου μία κάρτα ανάληψης μετρητών.

Η Ανάληψη μετρητών στο εξωτερικό, γενικά στοιχίζει 1% ενώ στην Εθνική είναι 0,5 % + 3 ευρώ.

Θα έχεις επιπλέον και το κόστος μετατροπής από Ευρώ σε δολάρια

Φίλε μου με έσωσες! Υπέροχη λύση. Το κόστος συναλλαγής της κάρτας debit της Τράπεζας Κύπρου είναι 2,95 Ευρώ για χώρες εκτός ΕΕ ανεξαρτήτου ποσού. Και η ισοτιμία της Visa με 0% προμήθεια (το επιβεβίωσα σε επικοινωνία μαζί τους): http://www.corporate.visa.com/pd/consumer_services/consumer_ex_rates.jsp . Δεν νομίζω να υπάρχει φθηνότερος τρόπος! Το μοναδικό πρόβλημα; να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που κάνει αναλήψεις μην σε ξετινάξει! :lol:

Πάντως για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια πιστωτική για OnLine αγορές με προκαθορισμένο όριο, και απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές τους, η καλύτερη λύση είναι:

• να βγάλουν μια Enter Visa από την Alpha Bank, ή
  • να βγάλουν μια Visa Shop & Cash [την κίτρινη] από την Πειραιώς

και να ανοίξουν έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου ο οποιος θα είναι συνδεμένος με μια από τις κάρτες.

Κάθε φορα που θα χρειάζεται να γίνει κάποια αγορά, είτε Direct είτε μέσο Paypal [ναι, οι συγκεκριμένες κάρτες δουλεύουν άψογα με το Paypal] θα καταθέτουν πρώτα τα χρήματα στο λογαριασμό σε κάποιο ATM ή αυτόματο κέντρο καταθέσεων, και αυτό είναι όλο, δοκιμασμένο και καρατσεκαρισμένο.

Ούτε έξοδα φόρτωσης της κάρτας, ούτε τίποτα, όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα :)

Πάντως για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια πιστωτική για OnLine αγορές με προκαθορισμένο όριο, και απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές τους, η καλύτερη λύση είναι:

και να ανοίξουν έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου ο οποιος θα είναι συνδεμένος με μια από τις κάρτες.

Κάθε φορα που θα χρειάζεται να γίνει κάποια αγορά, είτε Direct είτε μέσο Paypal [ναι, οι συγκεκριμένες κάρτες δουλεύουν άψογα με το Paypal] θα καταθέτουν πρώτα τα χρήματα στο λογαριασμό σε κάποιο ATM ή αυτόματο κέντρο καταθέσεων, και αυτό είναι όλο, δοκιμασμένο και καρατσεκαρισμένο.

Αυτά λέω κι εγώ κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου φίλε Δρομέα...και όλο ακούω για gift cards και prepaid card με έξοδα ανά γέμισμα και που δεν είναι αποδεκτές παντού και πώς βλέπω μετά το υπόλοιπο της κάρτας μου, και αν μπορούν να μου καταθέσουν λεφτά (οι στοιχηματζήδες!) στην prepaid κλπ.

Κάντε αυτό που λέει ο Δρομέας και συνδυάστε το με το εξαιρετικό internet banking των δύο αυτών τραπεζών. Ανά πάσα στιγμή θα έχετε στο λογαριασμό σας (και κατ'επέκταση και στην κάρτα σας) όσα χρήματα θέλετε για οnline αγορές, θα μπορείτε μέρα-νύχτα να βλέπετε online το υπόλοιπό σας και επιτόπου τις αναλύτικες κινήσεις του λογαριασμού (= της κάρτας σας).

:thanks:

Και η Visa debit Κύπρου είναι πολύ καλή ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ μέσω paypal. Την χρησιμοποιώ για μία 3 ετία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος !

Και η Visa debit Κύπρου είναι πολύ καλή ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ μέσω paypal. Την χρησιμοποιώ για μία 3 ετία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος !

Δεν αμφιβάλλω καθόλου και χαίρομαι που το ακούω!

Δεν ξέρω τι παίζει με το web-banking της όμως...πχ κι εγώ έχω χρησιμοποιήσει την ATEnet Debit αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα, αλλά επειδή η ΑΤΕ δεν έχει web-banking προτιμώ την αντίστοιχη της Πειραιώς για να ξέρω τι γίνεται με τις χρεώσεις.

Μακάρι όλες οι τράπεζες να έδιναν αυτήν την ευκολία με τις χρεωστικές κάρτες και σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο web-banking, ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας άνετα, με ασφάλεια και ηλεκτρονικά! :happy:

για δανεια δεν ξερω αν επελεξα το καταλληλο θεμα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος για δανειο απο τον ο.ε.κ. τι δικαιολογητικα χρειαζονται ? μπηκα στην σελιδα που εχουν αλλα δεν πολυ καταλαβα.

ευχαριστω

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter:

Για το έμβασμα που ανέφερα λίγο πιο πάνω δεν έφτανε μόνο η υπερβολική χρέωση αλλά έχει και αντίστοιχη καθυστέρηση. Το πραγματοποίησα στις 26/3, απ' ότι αναφέρεται στο σύστημα αυτό εκτελέστηκε στις 27/3 και ο παραλήπτης ακόμα να το λάβει. Τόσο πολύ καθυστερούν ή μήπως θα πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;

θα ηθελα να ρωτησω το εξης

θελω να στειλω ενα χρηματικο ποσο σε μια φιλη μου στο εξωτερικο.μεσω ποιας τραπεζας μπορω να το κανω αυτο(εφοσον η φιλη μου δεν εχει λογαριασμο σε καποια τραπεζα),τι επιπλεον χρεωσεις εχω κτλ..

ευχαριστω

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

θα ηθελα να ρωτησω το εξης

θελω να στειλω ενα χρηματικο ποσο σε μια φιλη μου στο εξωτερικο.μεσω ποιας τραπεζας μπορω να το κανω αυτο(εφοσον η φιλη μου δεν εχει λογαριασμο σε καποια τραπεζα),τι επιπλεον χρεωσεις εχω κτλ..

ευχαριστω

Παίζει ρόλο σε ποιά χώρα είναι...εντός ή εκτός Ε.Ε.; Έχει αλλαγή νομίσματος; Αν δεν έχει, με δεδομένο ότι δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό μία λύση θα ήταν Western Union ή Money Gram (είναι γρήγορες αλλά όχι φτηνές). Αν έχει, τότε θα σου πρότινα την λύση που βρήκα εγώ: στέλνεις στον φίλο σου μία κάρτα ανάληψης για ΑΤΜ (κατά προτίμηση VISA debit για να έχει καλύτερες ισοτιμίες )...διευκρίνησε αν θα κάνει συχνές αναλήψεις ή μία μόνο φορά...επίσης παίζει ρόλο και το ποσό που θέλεις να στείλεις...

θελω να στειλω μικρο ποσο...200ε το πολυ..εντος της Ε.Ε αλλα με αλλαγη νομισματος...
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Την βρηκα στον δρομο , οσο και να φαινεται περιεργο, και μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Υπαναχωρουν και οι Τραπεζες ???? Και μιλαω για ιδιωτικη μεγαλη Τραπεζα.

Για ευνοητους λογους εχω σβησει προσωπικα στοιχεια της επιστολης και το ονοαμα της τραπεζας.

http://www.imageshack.gr/files/i7yejrhgjvamq77g9n6p_thumb.jpg

Υπάρχει φίλος που να γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος;;)

From the child and from the fool, one learns the truth. :lol:

Ρε παιδιά, σε ένα έμβασμα εκτός απο τα έξοδα τις τράπεζας απο όπου αποστέλλονται, υπάρχουν έξοδα και απο την τράπεζα η οποία τα λαμβάνει; Για ένα μικρό ποσό τα χρήματα που έφτασαν εντέλει στον παραλήπτη ήταν 15 ευρώ λιγότερα... Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί απο κάπου αυτό;:worry:

Ρε παιδιά, σε ένα έμβασμα εκτός απο τα έξοδα τις τράπεζας απο όπου αποστέλλονται, υπάρχουν έξοδα και απο την τράπεζα η οποία τα λαμβάνει; Για ένα μικρό ποσό τα χρήματα που έφτασαν εντέλει στον παραλήπτη ήταν 15 ευρώ λιγότερα... Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί απο κάπου αυτό;:worry:

Τη μια και μοναδική φορα που έλαβα έμβασμα από ελληνικό σε αγγλικό λογαριασμό έγινε ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Δηλαδή χρεώθηκε και ο αποστολέας και εγώ ως παραλήπτης. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο εντός Ελλάδος.

Τη μια και μοναδική φορα που έλαβα έμβασμα από ελληνικό σε αγγλικό λογαριασμό έγινε ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Δηλαδή χρεώθηκε και ο αποστολέας και εγώ ως παραλήπτης. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο εντός Ελλάδος.

15 ευρώ όμως; Και μάλιστα για συναλλαγή εντός Ελλάδος; Υπερβολικό μου φαίνεται...:worry:

15 ευρώ όμως; Και μάλιστα για συναλλαγή εντός Ελλάδος; Υπερβολικό μου φαίνεται...:worry:

Και εμενα μου φαίνεται υπερβολικό για συναλλαγές εντός Ελλάδας, αλλα δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία δυστυχώς. Ίσως κάποιος άλλος να ξέρει περισσότερα - βεβαια την πιο αξιόπιστη απάντηση θα σου την δώσει η ίδια η τράπεζα.

Σου προτείνω να ψάξεις το τιμολόγιο της τράπεζας σου ή/και να επικοινωνήσεις με αυτήν. Η χρέωση που λες υφίσταται (αν η εντολή είναι SHA ή ΒΕΝ), αλλά συνήθως είναι χαμηλότερη.

Αν και οι περισσότερες απ τις παρακάτω χρεώσεις συνήθως επιβαρύνουν την εντολίδα τράπεζα και τον εντολέα, ίσως είναι κάτι από τα παρακάτω:

Έξοδα ανταποκριτών (αν και μάλλον δεν χρησιμοποιήθηκαν ανταποκριτές, αν είναι εντός Ελλάδος, εκτός αν έπεσες στην απεργία της τράπεζας της Ελλάδος και πήγε μέσω ανταποκριτών).

Έξοδα έρευνας και αλληλογραφίας

Έξοδα Non-STP

Έξοδα μετατροπής συναλλάγματος

Έξοδα ακύρωσης άλλης πληρώτριας/ανταποκριτή στην οποία μπορεί να πήγε καταλάθος.

γεια σε όλους.λοιπόν χρειάζομαι άμεσα 2500 έκανα χθες αίτηση στην Alpha για καταναλωτικό και την απέρριψαν.ξέρετε καμια τράπεζα που να μου το εγκρίνει?η φορολογική μου είναι μικρή(3800) και μηνιαίες αποδοχές 820.με πιστωτικές τι γίνεται?