Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Δεν είχες βάλει καμιά ασφάλεια στο ΡΡ?Στην κάρτα σου;

Αν εννοείς το Secure Wallet της Τράπεζας Πειραιώς. Δεν καλύπτει ηλεκτρονικές συναλλαγές πάρα μόνο συναλλαγές που έχουν γίνει σε περίπτωση απώλεια ή κλοπής της κάρτας. Έχει και άλλες καλύψεις αλλά αφορά αυτο το περιστατικό που σου είπα δεν υπάρχει καμία κάλυψη όσον αφορά ηλεκτρονικές συναλλαγές ή απάτες.

από το online banking χρεώνει 2,5 ευρώ.

Από το app χρεώνει 0,02 για μέχρι 50 ευρώ και 0,50 για μέχρι 500 ευρώ.

Το Iris είναι ένα σύστημα μεταφοράς χρημάτων. Δεν βγήκε για να είναι χωρίς κόστος.

Να ρωτήσω κάτι..;; με το iris μπορώ να μεταφέρω χρήματα από πχ Πειραιώς σε Eurobank που και οι δύο λογαριασμοί είναι στο ίδιο Αφμ;

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, το έχω κάνει πολλές φορές. Πρέπει βέβαια να έχεις δηλώσει διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό στην κάθε τράπεζα.

Sent from my Galaxy S10e

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Δυστυχώς έχω τον ίδιο αριθμό στις τράπεζες... Με ενδιαφέρει από Πειραιώς σε Eurobank και από εθνική σε Eurobank. Θα τα δοκιμάσω κ τα δύο κ θα επανέλθω

Και με τον ίδιο αριθμό γίνεται, το χρησιμοποιώ από Εθνική σε Alpha Bank
Ως αναγνωριστικό στο iris έχεις τον ίδιο αριθμό και στις 2 τράπεζες εννοείς;

Sent from my Galaxy S10e

Εάν είσαι πελάτης σε δύο τράπεζες δεν έχεις πρόβλημα με το iris και ας έχεις ίδιο αριθμό τηλεφώνου δηλωμένο και στις δύο τράπεζες το αναγνωρίζει κατευθείαν και στέλνει τα χρήματα κανονικά. Αν είσαι πελάτης σε 3 τράπεζες θα έχεις πρόβλημα πχ Εγώ είμαι πελάτης Πειραιώς, Εθνικής, Alpha και Eurobank και κάθε φορά που κάνω μια συναλλαγή iris αλλού θέλω εγώ να πάνε τα χρήματα και αλλού τα στέλνει λόγω ιδίων στοιχείων στις τράπεζες και το κακό είναι ότι δεν βγάζει μια λίστα με τους διαθέσιμους λογαριασμούς που ανήκουν στα ίδια στοιχεία για να επιλέξεις που θες να στείλεις τα χρήματα. Γι'αυτο πρέπει πρώτα να απενεργοποιησω τα iris στις υπόλοιπες τράπεζες και να αφήσω το iris ενεργό στον λογαριασμό μου και στον λογαριασμό που θέλω να στείλω τα χρήματα ώστε να μην πηγαίνουν στον λάθος λογαριασμό εκτός και αν έχεις στην μια τράπεζα όλους τους λογαριασμούς συνδεδεμένους από τις άλλες τράπεζες τότε ίσως μπορείς να επιλέξεις που θες να πάνε αλλά δεν ξέρω δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Α, οκ. Μου φάνηκε περίεργο γιατί στο παρελθόν μου αντιστοίχιζε τον ίδιο αριθμό μόνο στο "iris" της Τράπεζας που ενεργοποιούσα τελευταίο. Τότε είχα σε 3 τράπεζες λογαριασμούς. Τώρα έχω σε 4, και αντιστοιχίσει έναν αριθμό στην κάθε μία. Αν και τελικά δεν χρειάζεται και τόσο, γιατί πχ αν θέλω να στείλω από άλλη σε Εθνική μπορώ να στείλω στον πατέρα μου που έχει λογαριασμό, και μετά από εκεί να μου κάνει μεταφορά στον δικό μου της Εθνικής.

Sent from my Galaxy S10e

Και για να έχω μικρότερη προμήθεια στην μεταφορά θα πρέπει να το κάνω από το apk του κινητού, σωστά;; και το ποσό της προμήθεια είναι 0,02€ για μέχρι 50€ και 0,50€ για μεχρι 500€;;; σε όλες τις τράπεζες;

Από ότι θυμάμαι, μόνο η Πειραιώς κρατάει αυτήν την προμήθεια σε μεταφορά iris.

Sent from my Galaxy S10e

Μόνο η Πειραιώς χρεώνει τα εξερχόμενα Iris.

Οι άλλες τρείς τράπεζες δεν χρεώνουν ακόμα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!και η μεταφορά θα πρέπει να γίνει από το αντίστοιχο apk του κινητού της εκάστοτε τράπεζας;; άρα +1 apk για κάθε τράπεζα πέρα από τα κλασικά του e-banking! Σωστά;

Μόνο η Εθνική θέλει ξεχωριστό app (ibank pay). Οι άλλες τρεις από το e banking το κάνουν.

Sent from my Galaxy S10e

Μόνο η Εθνική θέλει ξεχωριστό app (ibank pay). Οι άλλες τρεις από το e banking το κάνουν.

Sent from my Galaxy S10e

Και η εθνική το έχει ενσωματώσει στο βασικό της app.

Θα το δεις στις μεταφορές

Επιτέλους

Btw πόσα χρήματα μπορούμε να στείλουμε με το iris? Υπάρχει περιορισμός ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιτέλους

Btw πόσα χρήματα μπορούμε να στείλουμε με το iris? Υπάρχει περιορισμός ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1.Μπορείτε να στείλετε έως 500€ την ημέρα, ανεξαρτήτως αριθμού συναλλαγών.

2.Μπορείτε να λάβετε χρήματα ανεξαρτήτως ποσού και αριθμού συναλλαγών.

3.Στα εμβάσματα μέσω Iris Online Payments το ανώτερο είναι 12.500€ ανά συναλλαγή

Ευχαριστώ. Επιτέλους όπως είπε ο φίλος.

Sent from my Galaxy S10e

μου ηρθε μηνυμα στο κινητο οτι απο 14.10 οι ειδοποιησεις για τις κινησεις των πιστωτικων μου καρτων εκδοσεως αλφα δεν θα ερχονται με sms αλλα μεσω της εφαρμογης viber :wacko:

εφοσον εχω viber στο νουμερο αυτο

ασχημη εξελιξη :mad:

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

μου ηρθε μηνυμα στο κινητο οτι απο 14.10 οι ειδοποιησεις για τις κινησεις των πιστωτικων μου καρτων εκδοσεως αλφα δεν θα ερχονται με sms αλλα μεσω της εφαρμογης viber :wacko:

εφοσον εχω viber στο νουμερο αυτο

ασχημη εξελιξη :mad:

Δε μου ήρθε ακόμα. :X:mad:

Αν κάνουμε μπλοκ την τράπεζα στο βάιμπερ δεν θα πρέπει να έρχονται με σμσ; Το ίδιο σκέφτομαι και εθνική που έχει ξεκινήσει το ίδιο βιολί. Ειδικά στην άλφα υποτίθεται είναι παροχή της Enter Bonus Visa που είναι με συνδρομή.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ίσως το μπλοκάρισμα να δουλέψει

Για μένα η σχέση μου με την άλφα τελειώνει σιγά σιγα

είχα τρεις κάρτες που χρησιμοποιούσα την ειδοποίηση με sms και με εξυπηρετούσε τώρα με αυτό υπολογίζοντας και το κόστος πάω σε Google pay curve και κλειδωμένες κάρτες όταν και εφόσον τις χρειαστώ

Sent from my Power 3 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

εγω απ οτι καταλαβα, ολοι σε λιγο καιρο σε viber θα στελνουν ειδοποιησεις για τις κινησεις,

καθοτι εχει και μηδενικο κοστος

https://www.moneyonline.gr/news/meso-viber-apo-ton-epomeno-mina-i-idopiisis-gia-kinisis-logariasmon-karton-apo-tin-alpha-bank/

Edited by patrickdrd

Και τους αριθμούς επιβεβαίωσης (otp). Ηδη η εθνική στέλνει μέσω Viber.

Το μέλλον στην επιβεβαίωση αγορών είναι το app authentication, μου κάνει εντύπωση που μόνο η eurobank το έχει μέχρι στιγμής.