Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Αυτή η διευκρίνιση δεν είχε πέσει καθόλου στην αντίληψη μου. Φαντάζομαι το έκαναν γιατί να μην βγουν POS που να δέχονται π.χ. μόνο Union Pay που δεν έχει κανείς στην Ελλάδα αλλά θα φαινόταν νόμιμος ο επιχειρηματίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω η σύμβαση με την τράπεζα να επιτρέπει την μη αποδοχή κάποιων καρτών αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Μια και έχουμε και κάποιους συμφορουμίτες τραπεζικούς, ελπίζω να μας διαφωτίσουν περισσότερο.

Επειδή τυγχάνει να είμαι ελ. επαγγελματίας, έχω ανοίξει viva wallet (για να υπάρχει, δεν υπάρχει για κάποιους λόγους τρόπος να με υποχρεώσουν να δέχομαι κάρτες) Να σου το θέσω απλά: το ύψος καθώς και τον τρόπο καταβολής της αμοιβής μου, τον επιλέγω αποκλειστικά εγώ. Ούτε ο πελάτης, ούτε οι τράπεζες, ούτε το κράτος θα μου υποδείξει πως θα πληρωθώ. Στους πελάτες μου ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι άλλη είναι η αμοιβή μου με μετρητά (εφόσον το ύψος της συναλλαγής μας είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί έτσι), άλλη με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό και άλλη για πληρωμή με κάρτα. Σε όποιον δεν αρέσει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ψάξει τον επόμενο επαγγελματία. Μέχρι τώρα δουλεύει άψογα αυτή η ξεκάθαρη στάση.

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση αποδοχής των καρτών ΑΜΕΧ και Diners. Και ας περνάνε ενδεχομένως από κάποιο POS.

Edited by theo1973

το θεμα ειναι οτι εχω μηχανακι απο πειραιως που δεχεται μονο visa-maestro-mastercard....οποιαδηποτε στιγμη ξηλωνω το μηχανημα της αλφα και ας το κρατησουν να το χαιρονται.εχω βαρεθει να δουλευω για τις τραπεζες.

αν υπολογισεις το 24% φπα-30% φορολογηση απο το 1 ευρω και 3% προμηθεια η τραπεζα........καταλαβαινεις...και δεν βαζω μεσα τους αλλους φορους που πληρωνουμε......ε καπου την ψωνιζεις!

επισης αν παρατηρησεις τα περισσοτερα eshop που πουλανε κινητα δεν δεχονται αμεξ.....τυχαιο?

Πρώτα απ' όλα ελπίζω να μην παρεξηγήθηκαν τα γραφόμενά μου και να το θεώρησες επίθεση ή ότι σε κρίνω.

Για το δεύτερο το έχω παρατηρήσει αυτό που λες αλλά επίσης να προσθέσω ότι πολλά δέχονται PayPal που έχει ακόμα μεγαλύτερη προμήθεια.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Για το δεύτερο το έχω παρατηρήσει αυτό που λες αλλά επίσης να προσθέσω ότι πολλά δέχονται PayPal που έχει ακόμα μεγαλύτερη προμήθεια.

Αυτό. :lol:

Δεν δέχονται Amex αλλά το Paypal το έχουν. :lol: Anyway.

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί τρελαίνονται οι ΕΕ όταν πληρώνεις για καφέ με κάρτα. :rolleyes: Μιλάμε για έναν κλάδο ο οποίος μέχρι πρότινος δεν ήξερε τι σημαίνει απόδειξη. Και τώρα βγαίνουν από τα ρούχα τους γιατί λέει δουλεύουν για τις τράπεζες. Ας ήταν σωστοί να μην υιοθετούσε η Μπανανία μας τέτοια μέτρα.

ΥΓ. δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Πρώτα απ' όλα ελπίζω να μην παρεξηγήθηκαν τα γραφόμενά μου και να το θεώρησες επίθεση ή ότι σε κρίνω.

οχι εννοειται πως δεν υπαρχει παρεξηγηση.συζητηση κανουμε.υποθετω οτι το paypal πλεον εχει γινει στα eshop αναγκαιο κακο...τα eshop δεν εχουν κοστη προσωπικου-φυσικου καταστηματος κτλπ. οποτε τους π[αιρνει να επιβαρυνθουν τις χρεωσεις του παυπαλ.

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί τρελαίνονται οι ΕΕ όταν πληρώνεις για καφέ με κάρτα. :rolleyes: Μιλάμε για έναν κλάδο ο οποίος μέχρι πρότινος δεν ήξερε τι σημαίνει απόδειξη. Και τώρα βγαίνουν από τα ρούχα τους γιατί λέει δουλεύουν για τις τράπεζες. Ας ήταν σωστοί να μην υιοθετούσε η Μπανανία μας τέτοια μέτρα.

καταρχην να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω καμια σχεση με το χωρο του καφε και της εστιασης.το γιατι υιοθετει η μπανανια μας τετοια μετρα ειναι αλλου ειδους συζητηση (που σηκωνει τσιπουρο και δεν ειναι της παρουσης) και σιγουρα η ανακαμψη της χωρας δεν γινεται για κανενα λογο με υπερφορολογηση!ισα ισα εχεις ακριβως αντιθετα αποτελεσματα.

Το οποίο ξεκινά με 3,4% προμήθεια και 0,35€/συναλλαγή και θέλει τουλάχιστον 2.000€ μηνιαίο τζίρο για να πέσει στο 2,9% + 0,35€. Αυτό ανεξαρτήτως αν η πληρωμή γίνεται από balance, Visa, Mastercard, AmEx, Diners.

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Το Paypal σε business accounts με μεγάλη κίνηση δίνει πολύ χαμηλότερες προμήθειες από αυτές που έχουμε εσύ κι εγώ σαν ιδιώτες.

Επιπλέον έχει και άλλα πλεονεκτήματα για τον έμπορο. Αποτελεί ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και κίνητρο προτίμησης για κάποιους πελάτες του ενός εμπόρου έναντι κάποιου άλλου. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις κανένας γιατί παρέχει και δυνατότητα πληρωμής με Paypal ενώ αποφεύγει -τουλάχιστον τις ακριβές σε προμήθειες- κάρτες.

Έχει κανείς την dynamic american express;

Σκέφτομαι να κάνω αίτηση γιατί είδα ότι έχει 3% επιστροφή στα super market (και 1% σε όλες τις άλλες αγορές).

Το θέμα είναι ότι πήρα τηλέφωνο στην ALPHA BANK για να μάθω λεπτομέρειες και μου είπαν ότι εκδίδεται επιταγή για εξαργύρωση (λίγο άκυρο, αλλά ας μην κοιτάμε τον γάιδαρο στα δόντια).

Όταν ρώτησα σε ποιο super market μπορεί να γίνει εξαργύρωση, δεν ήξερε να μου πει. "Δε μπορώ να το ξέρω για πιο κατάστημα θα βγει η επιταγή κάθε φορά" ήταν η ακριβής απάντηση της κοπέλας. Που "μάλλον" σημαίνει ότι κάθε φορά θα εκδίδεται για άλλο κατάστημα (;;;)

Χτές που είχα πάρει (αλλά δε μου φάνηκε πολύ σίγουρη η κοπέλα και πήρα πάλι σήμερα) μου είχαν πει ότι εκδίδεται για Σκλαβενίτη

Έχει κανείς τη συγκεκριμένη κάρτα για να μας ενημερώσει;

Edited by thodoris85

Καλησπέρα,

Με το μηνιαιο statement θα λάβεις επιταγή η οποία είναι για Σκλαβενίτη (από super market) και Sephora αν θυμάμαι καλά.

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

HyperHosting Web Hosting Services

http://www.hyperhosting.gr

Καλησπέρα και από εμένα.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.

Επειδή έχω δει απο κάποια σχόλια σου ότι έχεις visa (έκανα αναζήτηση για "dynamic" στο παρόν θέμα). Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με...

Η σημερινή κοπέλα μου είπε ότι έχει διαφορά η visa με την amex όσον αφορά τα καταστήματα που μπορεί να γίνει η εξαργήρωση. Λίγο άκυρο μου φαίνεται αυτό βέβαια.

Στους όρους που είδα online, αναφέρει ότι το 3% το παίρνεις από super market που έχουν εξαγωραστεί/πτωχεύσει (ΒΕΡOΠΟΥΛΟ, CARREFOUR) και πιστεύω είναι outdated. Όπως και να έχει, δεν αναφέριουν αυτοί οι όροι που μπορεί να γίνει η εξαργύρωση.

Δεν ξέρω αν ανήκει εδώ το θέμα που βάζω.Αν όχι,παρακαλώ ας το βάλετε εκεί που ανήκει.

Εκανα μία μεταφορά 100€ σε ένα λογαριασμό στη Γερμανία,και μου κρατήθηκε προμήθεια 19€.Είναι συνηθισμένο;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Δεν ξέρω αν ανήκει εδώ το θέμα που βάζω.Αν όχι,παρακαλώ ας το βάλετε εκεί που ανήκει.

Εκανα μία μεταφορά 100€ σε ένα λογαριασμό στη Γερμανία,και μου κρατήθηκε προμήθεια 19€.Είναι συνηθισμένο;

Ναι όταν κάνεις τη μεταφορά λάθος όπως την έκανες εσύ. Μόνο μέσω ebanking και με τα έξοδα στην ένδειξη "SHA" (SHAred) δηλαδή από κοινού. Αν την είχες κάνει έτσι θα πλήρωνες μόνο 1€.

Η σημερινή κοπέλα μου είπε ότι έχει διαφορά η visa με την amex όσον αφορά τα καταστήματα που μπορεί να γίνει η εξαργήρωση. Λίγο άκυρο μου φαίνεται αυτό βέβαια.

Στους όρους που είδα online, αναφέρει ότι το 3% το παίρνεις από super market που έχουν εξαγωραστεί/πτωχεύσει (ΒΕΡOΠΟΥΛΟ, CARREFOUR) και πιστεύω είναι outdated. Όπως και να έχει, δεν αναφέριουν αυτοί οι όροι που μπορεί να γίνει η εξαργύρωση.

Έχει διαφορά όσον αφορά τα καταστήματα στα οποία γίνεται η χρήση της, η εξαργύρωση γίνεται σε αυτά που σου ανέφερα. Το 3% το παίρνεις για αγορές από ΟΛΑ τα super market, στις υπόλοιπες εταιρίες ισχύει 1%. Η εξαργύρωση της δωροεπιταγής (σου στέλνεται όταν φτάσεις τα 6 ευρώ) γίνεται σε Σκλαβενίτη, Marks & Spencer, Sephora, Hondos Center, AB Βασιλόπουλο, Βερόπουλο, Χαλκιαδάκη.

Πληροφορίες μπορείς να βρεις και στο https://www.alpha.gr/page/default.asp?id=6173 .

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

Έχει διαφορά όσον αφορά τα καταστήματα στα οποία γίνεται η χρήση της, η εξαργύρωση γίνεται σε αυτά που σου ανέφερα. Το 3% το παίρνεις για αγορές από ΟΛΑ τα super market, στις υπόλοιπες εταιρίες ισχύει 1%. Η εξαργύρωση της δωροεπιταγής (σου στέλνεται όταν φτάσεις τα 6 ευρώ) γίνεται σε Σκλαβενίτη, Marks & Spencer, Sephora, Hondos Center, AB Βασιλόπουλο, Βερόπουλο, Χαλκιαδάκη.

Πληροφορίες μπορείς να βρεις και στο https://www.alpha.gr/page/default.asp?id=6173 .

Το έχω δει το link, όπως και διάφορα άλλα.

Με μπέρδεψε γιατί πλέον δεν υπάρχουν τα carrefour και Βερόπουλος. Το πρώτο έγινε Σκλαβενίτης, και το Δεύτερο Mymarket.

Ευχαριστώ πολύ!

Με μπέρδεψε γιατί πλέον δεν υπάρχουν τα carrefour και Βερόπουλος. Το πρώτο έγινε Σκλαβενίτης, και το Δεύτερο Mymarket.

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν εχει καμια σημασια αυτό. Οι συμβασεις συνεχιζονται

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Στο http://prntscr.com/hbf0xc μπορείς να δεις μία πρόσφατη επιταγή. Επειδή είναι από Dynamic Visa εμφανίζει μόνο Σκλαβενίτη, την εξαργύρωσα κανονικά (το screenshot από το e-statement).

Φιλικά,

Γιώργος Βαρδίκος

Δεν εχει καμια σημασια αυτό. Οι συμβασεις συνεχιζονται

Συμφωνώ. Απλά μπερδεύτηκα γιατί θεώρησα ότι είχε ξεχαστεί στη σελίδα τους.

Στο http://prntscr.com/hbf0xc μπορείς να δεις μία πρόσφατη επιταγή. Επειδή είναι από Dynamic Visa εμφανίζει μόνο Σκλαβενίτη, την εξαργύρωσα κανονικά (το screenshot από το e-statement).

Ευχαριστώ

Θεωρώ την συγκεκριμένη κάρτα καλή επιλογή για όσους ξοδεύουν αρκετά σε σούπερ μάρκετ κυρίως. Δυστυχώς κατήργησαν και το 0,5% σε πληρωμές οφειλών δημοσίου.

Θεωρώ την συγκεκριμένη κάρτα καλή επιλογή για όσους ξοδεύουν αρκετά σε σούπερ μάρκετ κυρίως. Δυστυχώς κατήργησαν και το 0,5% σε πληρωμές οφειλών δημοσίου.
Πάντως για πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ ισχύει ακόμα το 0,5%

Με την dynamic ΑΜΕΧ;
Ναι. Για μια πληρωμή που έκανα τον Αύγουστο είχε μπει το 0,5%. Για την πληρωμή που έκανα τον Οκτώβριο δεν έχει βγει ακόμα ο λογαριασμός της κάρτας για να δω αν το έκοψαν

Διαβαζοντας αυτο το μηνυμα εκανα κι εγω αιτηση για την πιστωτική blue AMEX. Ειχα κανει αιτηση αρχες της χρονιας και ειχε απορριφθει. Σημερα ελαβα mail κατ αρχην θετικο και γραφει οτι θα με επισκεφτει στο χωρο μου (!!!) εκπρόσωπος της Τράπεζας για υπογραφη. Αυτο βεβαια πρωτη φορα το ακουω

Ελαβα με courier την αίτηση και τη συμβαση τα υπεγραψα και μαζι με τα απαραιτητα δικαιολογητικα τα εστειλα πισω πριν εικοσι μερες περιπου. Απο τότε δεν εχω καμια ειδοποιηση. Στο ιντερνετ βαζοντας τον κωδικο αίτησης μου εγραφε μεχρι χθες "Εγγεκριμενη σε αναμονη¨ και σημερα αλλαξε "Σε επεξεργασια" . Πώς μεταφραζεται αυτο ;

μπαινεις στο play store και βλεπεις βαθμολογιες κ σχολια για τις εφαρμογες των ελληνικων τραπεζων:

σε όλες τα σχολια ειναι κραξιμο κ οι βαθμολογιες χαμηλες.

επισης, στην alpha bank πότε θα κανουν ενα μοντερνο κ αξιοπρεπες site?

μπαινεις στο play store και βλεπεις βαθμολογιες κ σχολια για τις εφαρμογες των ελληνικων τραπεζων:

σε όλες τα σχολια ειναι κραξιμο κ οι βαθμολογιες χαμηλες.

επισης, στην alpha bank πότε θα κανουν ενα μοντερνο κ αξιοπρεπες site?

Δεν έχω άποψη για τις εφαρμογές, αλλά το webbanking της είναι μάλλον το πιο καινούργιο. Είχαν βγάλει και διαφήμιση στην τηλεόραση το καλοκαίρι.

Ελαβα με courier την αίτηση και τη συμβαση τα υπεγραψα και μαζι με τα απαραιτητα δικαιολογητικα τα εστειλα πισω πριν εικοσι μερες περιπου. Απο τότε δεν εχω καμια ειδοποιηση. Στο ιντερνετ βαζοντας τον κωδικο αίτησης μου εγραφε μεχρι χθες "Εγγεκριμενη σε αναμονη¨ και σημερα αλλαξε "Σε επεξεργασια" . Πώς μεταφραζεται αυτο ;

ότι η αίτηση σου εξετάζεται!ότι πήρε προέγκριση σημαίνει ότι πήρε το οκ για να εξεταστεί ο φακελος. θα μπορούσε να απορριφθεί κατυεθείαν. από ότι καταλαβα είχαν θέμα στην αλφα και τωρα ξαναξεκίνησαν να ελέγχουν αιτήσεις.αύριο μεθαύριο θα έχεις οριστική απάντηση

ότι η αίτηση σου εξετάζεται!ότι πήρε προέγκριση σημαίνει ότι πήρε το οκ για να εξεταστεί ο φακελος. θα μπορούσε να απορριφθεί κατυεθείαν. από ότι καταλαβα είχαν θέμα στην αλφα και τωρα ξαναξεκίνησαν να ελέγχουν αιτήσεις.αύριο μεθαύριο θα έχεις οριστική απάντηση

Απαντηση που μπορεί να ειναι και αρνητικη; Τσαμπα εβαλα 34 υπογραφες;