Evaggelos1 Δημ. December 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2015 Με αιτηση σε καταστημα ; Με mail ? Με τηλεφωνημα στην Εξ. Πελ. ; Τι εκανες; Σε καταστημα. Μου φανηκε απλο σαν διαδικασια. Παράθεση Με εκτιμηση Ευαγγελος. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
buyer Δημ. December 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2015 Καλώς σας βρήκα, μια ερώτηση Plz Έχω πιστωτική κάρτα visa της alpha με όριο συναλλαγών 3500 ευρώ. Τι διαθέσιμο υπόλοιπο της είναι 3250 ευρώ. Θέλω να κάνω μια αγορά 500 ευρώ διαθέτω τα 250 ευρώ σε μετρητά. Τί είναι προτιμότερο, να δώσω στο μαγαζί τα 250 και να βάλω στη κάρτα τα 250 σε δόσεις ή να δώσω στην κάρτα τα 250 και να βάλω σε δόσεις τα 500 ? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Μ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. December 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2015 Καλώς σας βρήκα, μια ερώτηση Plz Έχω πιστωτική κάρτα visa της alpha με όριο συναλλαγών 3500 ευρώ. Τι διαθέσιμο υπόλοιπο της είναι 3250 ευρώ. Θέλω να κάνω μια αγορά 500 ευρώ διαθέτω τα 250 ευρώ σε μετρητά. Τί είναι προτιμότερο, να δώσω στο μαγαζί τα 250 και να βάλω στη κάρτα τα 250 σε δόσεις ή να δώσω στην κάρτα τα 250 και να βάλω σε δόσεις τα 500 ? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Μ δεν υπαρχει προτιμοτερο. ειναι τι σε βολευει εσενα. αφου διαθετεις τα 250 σε μετρητα βαλε τα αλλα 250 στην καρτα σε δοσεις Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. December 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2015 Καλώς σας βρήκα, μια ερώτηση Plz Έχω πιστωτική κάρτα visa της alpha με όριο συναλλαγών 3500 ευρώ. Τι διαθέσιμο υπόλοιπο της είναι 3250 ευρώ. Θέλω να κάνω μια αγορά 500 ευρώ διαθέτω τα 250 ευρώ σε μετρητά. Τί είναι προτιμότερο, να δώσω στο μαγαζί τα 250 και να βάλω στη κάρτα τα 250 σε δόσεις ή να δώσω στην κάρτα τα 250 και να βάλω σε δόσεις τα 500 ? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Μ Εξαρτάται από το τι κάνει το μαγαζί. Αν σου παρέχει δυνατότητα πληρωμής του ποσού της νέας αγοράς σε άτοκες δόσεις, προφανώς σε συμφέρει να δώσεις τα 250€ μετρητά που έχεις διαθέσιμα, για να πληρώσεις την κάρτα σου και να μηδενίσεις το υπόλοιπό της και να τη χρεώσεις με τα 500€ της αγοράς στη συνέχεια. Αν το μαγαζί σου παρέχει δόσεις αλλά αυτές είναι έντοκες ή/και σου χρεώνει επιπλέον την προμήθεια της πιστωτικής, τότε πρέπει να τα βάλεις κάτω να δεις τι συμφέρει. Εκτιμώ όμως ότι και πάλι θα σε συμφέρει να αποπληρώσεις την κάρτα με τα μετρητά σου και να τη χρεώσεις με ολόκληρο το ποσό της νέας αγοράς στη συνέχεια, καθώς τα επιτόκια των καρτών είναι -κυριολεκτικά- τοκογλυφικά. Είναι μάλλον βέβαιο ότι θα είναι υψηλότερο ακόμα και από τον τόκο των δόσεων που θα σου κάνει το μαγαζί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. December 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2015 Paysafe δεν παίζει αν θυμάμαι καλά ε? Ρε Αλέξη βγάλε την ρημάδα την revolut να ξεμπερδεύεις... Κανονικά αν δεν περνάει η κάρτα δεν πρέπει να περνάει ούτε η paysafe για τους ίδιους λόγους. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soleman Δημ. December 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2015 Καλώς σας βρήκα, μια ερώτηση Plz Έχω πιστωτική κάρτα visa της alpha με όριο συναλλαγών 3500 ευρώ. Τι διαθέσιμο υπόλοιπο της είναι 3250 ευρώ. Θέλω να κάνω μια αγορά 500 ευρώ διαθέτω τα 250 ευρώ σε μετρητά. Τί είναι προτιμότερο, να δώσω στο μαγαζί τα 250 και να βάλω στη κάρτα τα 250 σε δόσεις ή να δώσω στην κάρτα τα 250 και να βάλω σε δόσεις τα 500 ? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Μ Εγω θα έβαζα δόσεις τα 500€ και τα μετρητά θα τα έβαζα στον λογαριασμό που τραβάει η κάρτα τις δόσεις σου. Έτσι δεν θα αγχωθείς να πληρώνεις τις δόσεις σου ακριβώς το ποσό, μπορείς ένα μήνα πχ να μην βάλεις την δόση. Ολα τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση ότι δεν θα μένει ανεξόφλητο ποσό δόσης στην κάρτα γιατί τότε θα σε χρεώνει η τράπεζα τόκους οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
buyer Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Καλημέρα ... Φίλε soleman δεν μπορώ να βάλω ολόκληρο το ποσό στην κάρτα και τα μετρητά σε άλλο λογαριασμό μιας και απαιτείται πλέον το ποσό των δόσεων να μην ξεπερνά το όριο της κάρτας, στην περίπτωση μου τα 3500 €. Θα βάλω τα 250 στην καρτα, το υπολοιπο της θα πεσει στα 3000 και βαζω τα 500 της αγορας σε ατοκες δοσεις. Πληρωνω τοκο για τα 3000 φροντιζοντας να καλυπτω το ποσο της μηνιαιας δοσεις. Στην αλλη περιπτωση πληρωνω τοκο για τα 3250 και την μικροτερη δοση προφανως. Η διαφορα ειναι οι τοκοι των 250 ευρω την οποια δεν μπορω να υπολογισω :( ...... μαλλον ειναι μικρη αλλα ας τα παρει καποιος αλλος και οχι η τραπεζα ;) Μ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nico4gr Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Οι τόκοι για 250€ είναι κάτι λιγότερο από 50€ τον χρόνο δηλαδή περίπου 4€ τον μήνα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
buyer Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Οι τόκοι για 250€ είναι κάτι λιγότερο από 50€ τον χρόνο δηλαδή περίπου 4€ τον μήνα Δεν είναι και λίγα τελικά thnx nico :up: M Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Καλημέρα ... Φίλε soleman δεν μπορώ να βάλω ολόκληρο το ποσό στην κάρτα και τα μετρητά σε άλλο λογαριασμό μιας και απαιτείται πλέον το ποσό των δόσεων να μην ξεπερνά το όριο της κάρτας, στην περίπτωση μου τα 3500 €. Θα βάλω τα 250 στην καρτα, το υπολοιπο της θα πεσει στα 3000 και βαζω τα 500 της αγορας σε ατοκες δοσεις. Πληρωνω τοκο για τα 3000 φροντιζοντας να καλυπτω το ποσο της μηνιαιας δοσεις. Εγώ πάντως από αυτό που έγραψες: Έχω πιστωτική κάρτα visa της alpha με όριο συναλλαγών 3500 ευρώ. Τι διαθέσιμο υπόλοιπο της είναι 3250 ευρώ. κατάλαβα αρχικά ότι η κάρτα σου είναι χρεωμένη με 250€ σε όριο 3500€ που έχει... Όταν λέμε "διαθέσιμο υπόλοιπο", εννοούμε το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές στα πλαίσια του ορίου που αυτή έχει. Στην περίπτωσή σου είναι λοιπόν τα 250€ που απομένουν για να "σκάσει" και όχι τα 3250€ που την έχεις χρεωμένη. Ό,τι από τα 2 και να κάνεις έχει ρίσκο γιατί θα την φτάσεις τέρμα στο όριό της και τον επόμενο μήνα -και κάθε μήνα που αυτό θα συμβαίνει- λόγω τόκων, θα πρέπει να πληρώνεις την ελάχιστη καταβολή + ολόκληρο το υπερβάλλον του ορίου ποσό. Ελαφρώς καλύτερη επιλογή παραμένει το να μην πληρώσεις καθόλου μετρητά στο μαγαζί που σκοπεύεις να κάνεις την αγορά, αλλά να βάλεις τα 250€ στην κάρτα για να μειώσεις κάπως τους τόκους κεφαλαίου που επιβάλλονται στην οφειλή σου. Η καλύτερη επιλογή είναι ...να μην κάνεις καθόλου την αγορά (καταλαβαίνω ότι για να συζητάμε αυτό δεν γίνεται, αλλά έχεις θέμα...). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Πριν μια εβδομάδα έκανα μια αγορά με πιστωτική δυο δόσεων ,χθες είχε ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης ,γιατί τόσο νωρίς; δε θα έπρεπε να περάσει κάνας μήνας ; το είδα και το πλήρωσα με ebanking Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Πριν μια εβδομάδα έκανα μια αγορά με πιστωτική δυο δόσεων ,χθες είχε ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης ,γιατί τόσο νωρίς; δε θα έπρεπε να περάσει κάνας μήνας ; το είδα και το πλήρωσα με ebanking Αν κανείς σήμερα μια αντίστοιχη αγορά θα έχεις σίγουρα ένα μήνα, αν την κανείς 1-2 μέρες πριν την έκδοση του λογαριασμού τότε συμβαίνει αυτό που επαθες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Έτσι πάει φίλε; δε το γνώριζα , σ ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
buyer Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Εγώ πάντως από αυτό που έγραψες: κατάλαβα αρχικά ότι η κάρτα σου είναι χρεωμένη με 250€ σε όριο 3500€ που έχει... Όταν λέμε "διαθέσιμο υπόλοιπο", εννοούμε το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές στα πλαίσια του ορίου που αυτή έχει. Στην περίπτωσή σου είναι λοιπόν τα 250€ που απομένουν για να "σκάσει" και όχι τα 3250€ που την έχεις χρεωμένη. Ό,τι από τα 2 και να κάνεις έχει ρίσκο γιατί θα την φτάσεις τέρμα στο όριό της και τον επόμενο μήνα -και κάθε μήνα που αυτό θα συμβαίνει- λόγω τόκων, θα πρέπει να πληρώνεις την ελάχιστη καταβολή + ολόκληρο το υπερβάλλον του ορίου ποσό. Ελαφρώς καλύτερη επιλογή παραμένει το να μην πληρώσεις καθόλου μετρητά στο μαγαζί που σκοπεύεις να κάνεις την αγορά, αλλά να βάλεις τα 250€ στην κάρτα για να μειώσεις κάπως τους τόκους κεφαλαίου που επιβάλλονται στην οφειλή σου. Η καλύτερη επιλογή είναι ...να μην κάνεις καθόλου την αγορά (καταλαβαίνω ότι για να συζητάμε αυτό δεν γίνεται, αλλά έχεις θέμα...). Sorry guys σας μπέρδεψα :( Είναι όντως στο κόκκινο η κάρτα και πράγματι θα ήταν καλύτερη η καταβολή του ποσού και να μην γίνει καθόλου αγορά αλλά ...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Έτσι πάει φίλε; δε το γνώριζα , σ ευχαριστώ Αν θέλεις να καθυστερήσεις φην καταβολή καλό είναι να αγοράζεις την επόμενη από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Αν θέλεις να καθυστερήσεις φην καταβολή καλό είναι να αγοράζεις την επόμενη από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού. Κάθε πόσο του μηνός βγαίνει ο λογαριασμός; είναι στάνταρ ; θα κοιτάξω τα email μου να δω τι παίζει , ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. December 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2015 Κάθε πόσο του μηνός βγαίνει ο λογαριασμός; είναι στάνταρ ; θα κοιτάξω τα email μου να δω τι παίζει , ευχαριστώ Ναι. Ειναι την ιδια μερα καθε μηνα Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimagg Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 Πριν μια εβδομάδα έκανα μια αγορά με πιστωτική δυο δόσεων ,χθες είχε ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης ,γιατί τόσο νωρίς; δε θα έπρεπε να περάσει κάνας μήνας ; το είδα και το πλήρωσα με ebanking Έκανες αγορά στις 15 του μηνός όπως λες, αν ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 16 θα είχε ημερομηνία λήξης 5 Γενάρη. Πως γίνεται να έχει λήξη στις 22; Ποια κάρτα είναι αυτή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
triadaffy Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 Έκανες αγορά στις 15 του μηνός όπως λες, αν ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 16 θα είχε ημερομηνία λήξης 5 Γενάρη. Πως γίνεται να έχει λήξη στις 22; Ποια κάρτα είναι αυτή; Απ'οσο ξέρω κάθε κάρτα (master visa κτλ) εχει διαφορετική ημερομηνία και εκτός απ´αυτό έχουν και διαφορετικούς κύκλους πληρωμής ακόμα και οι ίδιες κάρτες. Εξαρτάται απο την τράπεζα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 Έκανες αγορά στις 15 του μηνός όπως λες, αν ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 16 θα είχε ημερομηνία λήξης 5 Γενάρη. Πως γίνεται να έχει λήξη στις 22; Ποια κάρτα είναι αυτή; Απ'οσο ξέρω κάθε κάρτα (master visa κτλ) εχει διαφορετική ημερομηνία και εκτός απ´αυτό έχουν και διαφορετικούς κύκλους πληρωμής ακόμα και οι ίδιες κάρτες. Εξαρτάται απο την τράπεζα Τι να πω παιδιά ,παράξενο πράγμα , δεν μου άφησε καθόλου χρονικό περιθώριο , κάρτα της eurobank Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
triadaffy Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 Τι να πω παιδιά ,παράξενο πράγμα , δεν μου άφησε καθόλου χρονικό περιθώριο , κάρτα της eurobank Βλέπε πότε βγαίνει ο λογαριασμός (π.χ. σε visa απο alpha εμένα ο λογαριασμός εκδίδεται κάθε 25 του μήνα) και πληρωμή έως τις 15 του επομένου. Άρα αν κάνω αγορά στις 26 του μήνα (μόνο κάθε Δεκέμβρη δεν πολύ-βολεύει λόγω Χριστουγέννων!!!) θα εκδοθεί ο λογαριασμός στις 25 Ιανουαρίου και θα πρέπει να πληρωθεί έως 15 Φλεβάρη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 Βλέπε πότε βγαίνει ο λογαριασμός (π.χ. σε visa απο alpha εμένα ο λογαριασμός εκδίδεται κάθε 25 του μήνα) και πληρωμή έως τις 15 του επομένου. Άρα αν κάνω αγορά στις 26 του μήνα (μόνο κάθε Δεκέμβρη δεν πολύ-βολεύει λόγω Χριστουγέννων!!!) θα εκδοθεί ο λογαριασμός στις 25 Ιανουαρίου και θα πρέπει να πληρωθεί έως 15 Φλεβάρη. λοιπον ,εχουμε και λεμε φιλε ,κοιταξα λιγο στο ebanking ποτε βγαινει ο αναλυτικος λογαριασμος , καθε 27 του μηνα βλεπω , η αγορα εγινε 14 Δεκεμβρίου,στις 16 πιστωθηκε και στις 18 μπηκα ebanking και βλεπω την χρεωση που πρεπει να πληρωθει εως 21 του μηνα , οτι να ναι δηλαδη , περιθωριο πληρωμης 7 ημερες , τεσπα δε βγαζω ακρη ,βλεπετε κατι που δεν βλεπω ; :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 λοιπον ,εχουμε και λεμε φιλε ,κοιταξα λιγο στο ebanking ποτε βγαινει ο αναλυτικος λογαριασμος , καθε 27 του μηνα βλεπω , η αγορα εγινε 14 Δεκεμβρίου,στις 16 πιστωθηκε και στις 18 μπηκα ebanking και βλεπω την χρεωση που πρεπει να πληρωθει εως 21 του μηνα , οτι να ναι δηλαδη , περιθωριο πληρωμης 7 ημερες , τεσπα δε βγαζω ακρη ,βλεπετε κατι που δεν βλεπω ; :wacko: Κατι εχεις μπερδεψει ... Δεν ταιριαζουν αυτα που λες ... Αφου ο λογαριασμος βγαινει οπως λες στις 27 καθε μηνα, πως γινεται να εχει βγει ηδη και να ληγει στις 21; Μαλλιν ειναι παλαιωτερη οφειλη αυτη που βλεπεις Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 (edited) Κατι εχεις μπερδεψει ... Δεν ταιριαζουν αυτα που λες ... Αφου ο λογαριασμος βγαινει οπως λες στις 27 καθε μηνα, πως γινεται να εχει βγει ηδη και να ληγει στις 21; Μαλλιν ειναι παλαιωτερη οφειλη αυτη που βλεπεις καθε 27 του μηνα βγαινει ο λογαρισμος e-Statements , μπαινω στο ebanking στις καρτες και βλεπω τις κινησεις μου , τα παραπανω εκει μεσα τα ειδα ,αποκλειεται να ειναι παλια οφειλη ,αφου πολυ απλα δεν οφειλω κατι αλλο ,στις 21 του μηνα λεει ημερομηνια πληρωμης οφειλης Edited December 23, 2015 by dimtz Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. December 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2015 Στις 21 Δεκεμβρίου οφειλες να πληρώσεις τον λογαριασμό με ημερομηνία έκδοσης 27 Νοεμβρίου Τις επόμενες αγορές δεν τις οφείλεις ακόμα αφου δεν εχουν συμπεριληφθει σε εκδοθέντα λογαριασμό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts