Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Και αυτοί που δίνουν τις υπηρεσίες/προιόντα που πληρώνεις με τις αυλες πληρωμές δεν θα πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους;Δεν φευγουν έτσι λεφτά στο εξωτερικό;

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

δεν τα βλέπω καλά ,μην το νομιζεις.

Αλλά για να μην μπορεί καποιος να τους πει κάτι έκαναν την τραπεζική αργία.Οταν υπέγραψες για το βιβλιάριο έγραφε ότι όποια στιγμή θες έχεις διαθέσιμα τα χρηματά σου;Εγώ δεν εχω διαβάσει ποτέ τι εγραφαν :O

Οχι, δεν εχω διαβασει ποτε στο 100% τι γραφουν τα χαρτια που σου δινουν να υπογραψεις, προσπαθω να διαβαζω οσο περισσοτερα μπορω αλλα δεν σ αφηνουν... " αυτα ειναι τυπικα" "και να εδω γραφει απλα οτι ...μπλα μπλα...." το βιβλιαριο δεν αποτελει κανενος ειδους δεσμευση-αποδειξη-συμβολαιο, μια φορα σε εθνικη θελησα να κανω μεγαλη αναληψη και μου το ζητησαν, φυσικα και δεν το εχω μαζι μου, αρνηθηκαν να μου κανουν την συναλλαγη και απευθηνθηκα σε αρμοδιο ο οποιος μου ειπε οτι ειναι τυπικο.....ελεος, εν ετη 2014 τοτε να μου ζητανε βιβλιαριο...και ο φιλος συμφορουμιτης εδω ελεγε οτι καποιοι δεν γνωριζουν να χειριστουν ΑΤΜ, εδω μας ζητανε ακομη βιβλιαρια......Νομιζω οτι οι τραπεζες δρουσαν ανεξελεκτα και ανευ περιορισμου με σκοπο την καταστροφη του οικονομικου μας συστηματος....λοιπον το καταφεραν...

With great power, comes great responsibility...

Εχω νοικιασει ενα σπιτι κατω απο μενα σε ενα ζευγαρι που δεν ξερει απο ΑΤΜ κλπ και καθε μηνα παω εγω και τους βγαζω τα λεφτα απο την μισθοδοσια του αντρα .

Εχουν απο μια καρτα ο καθενας στον ιδιο λογαριασμο και οι αναληψεις μεχρι τωρα ηταν Χ2

Ειχαν να παρουν λεφτα εδω και 15 μερες . Βαζω την μια καρτα ζηταω 300 ευρω και μου λεει οτι εχω υπερβει το ημερησιο οριο . Ζηταω 100 και μου τα δινει .

Βαζω την αλλη καρτα ζηταω 300 και μου τα εδωσε

Λογικα δεν επρεπε να μπορουν να παρουν για 5 ημερες (απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη)Χ 60 ευρω =300 ο καθενας ?

Οι αγορές debit επηρεάζουν το όριο ανάληψης αν δε κάνω λάθος

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Σωστά. Μια κίνηση του λογαριασμού θα έλυνε την απορία.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Δεν ειχαν κανει καμμια αγορα γιατι δεν ειχε και υπολοιπο ο λογαρισμος τους .

Νομιζω οτι το 60αρι συσωρευτικα για αυτη τη βδομαδα ειναι απο Δευτερα αρχομενο .Απο τα μεσανυχτα της Περασκευης αποψε μχρι την αλλη Παρασκευη ειναι τα 420.

Οι καρτες ειναι Visa .

Edited by Γιάννης

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Δεν ειχαν κανει καμμια αγορα γιατι δεν ειχε και υπολοιπο ο λογαρισμος τους .

Νομιζω οτι το 60αρι συσωρευτικα για αυτη τη βδομαδα ειναι απο Δευτερα αρχομενο .Απο τα μεσανυχτα της Περασκευης αποψε μχρι την αλλη Παρασκευη ειναι τα 420.

Οι καρτες ειναι Visa .

Αν δεν ειχε υπολοιπο ο λογαριασμος τους τοτε πως εκαναν αναληψεις με debit? Το θελω κ εγω αυτο το κολπο!!!!

Αν δεν ειχε υπολοιπο ο λογαριασμος τους τοτε πως εκαναν αναληψεις με debit? Το θελω κ εγω αυτο το κολπο!!!!

Εννοω οτι δεν ειχε υπολοιπο πριν την σημερινη πιστωση των 520 ευρω για αυτο δεν εκαναν και αγορες και ουτε ξερουν τι ειναι αυτο !!!. Ειναι Visa οι καρτες

Φιλικά Γιάννης

Εννοω οτι δεν ειχε υπολοιπο πριν την σημερινη πιστωση των 520 ευρω για αυτο δεν εκαναν και αγορες και ουτε ξερουν τι ειναι αυτο !!!. Ειναι Visa οι καρτες

visa debit? μαλλον κατι μας λες λαθος.... εχει visa debit?

Νομίζω ότι αν είναι κοινός ο λογαριασμός δεν ισχύει χ2

Γίνεται κανονικά. Το όριο των 60€ την ημέρα, ισχύει ανά πρόσωπο/κάρτα όχι ανά λογαριασμό.

Εννοω οτι δεν ειχε υπολοιπο πριν την σημερινη πιστωση των 520 ευρω

Δηλαδή ο λογαριασμός είχε 520€ σήμερα πριν τις αναλήψεις;

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

visa debit? μαλλον κατι μας λες λαθος.... εχει visa debit?

Μονο Visa γραφουν και ειναι της Πειραιως. Ειναι για αναληψη απο ΑΤΜ και αγορες αλλα ποτε δεν εχουν κανει

Γίνεται κανονικά. Το όριο των 60€ την ημέρα, ισχύει ανά πρόσωπο/κάρτα όχι ανά λογαριασμό.

Ετσι ακριβως .Κι εγω το κανω απο τον δικο μου λογαριασμο με συνδικαιουχο την γυναικα μου με αλλη καρτα .

----- προσθήκη μηνύματος 32 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δηλαδή ο λογαριασμός είχε 520€ σήμερα πριν τις αναλήψεις;

Ναι 523 για την ακριβεια .

Φιλικά Γιάννης

Ναι 523 για την ακριβεια .

Κι τότε πώς θα έπαιρνες 2*300;

Κι τότε πώς θα έπαιρνες 2*300;

Ειχα σκοπο να παρω απο την μια 300 και απο την αλλη 220 .Απλα !!!

Φιλικά Γιάννης

Εχω νοικιασει ενα σπιτι κατω απο μενα σε ενα ζευγαρι που δεν ξερει απο ΑΤΜ κλπ και καθε μηνα παω εγω και τους βγαζω τα λεφτα απο την μισθοδοσια του αντρα .

Εχουν απο μια καρτα ο καθενας στον ιδιο λογαριασμο και οι αναληψεις μεχρι τωρα ηταν Χ2

Ειχαν να παρουν λεφτα εδω και 15 μερες . Βαζω την μια καρτα ζηταω 300 ευρω και μου λεει οτι εχω υπερβει το ημερησιο οριο . Ζηταω 100 και μου τα δινει .

Βαζω την αλλη καρτα ζηταω 300 και μου τα εδωσε

Λογικα δεν επρεπε να μπορουν να παρουν για 5 ημερες (απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη)Χ 60 ευρω =300 ο καθενας ?

Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα ισχυε ότι κάθε κάρτα μπορεί να παίρνει ημερησίως το 60αρι. Αυτό σήμαινε ότι αν σε ένα λογαριασμό είχες ας πούμε 3 κάρτες, μπορούσες να πάρεις 180 τη μέρα. Με την τελευταία ΠΝΠ όμως άλλαξαν τα πράγματα και πλεόν η αναληψη είναι ανα customer id, δηλαδή ανά κωδικό πελάτη και όχι ανά κάρτα

Βαζω την μια καρτα ζηταω 300 ευρω και μου λεει οτι εχω υπερβει το ημερησιο οριο . Ζηταω 100 και μου τα δινει. Βαζω την αλλη καρτα ζηταω 300 και μου τα εδωσε

Ειχα σκοπο να παρω απο την μια 300 και απο την αλλη 220 .Απλα !!!

Οπότε έχεις πάρει 400 μέχρι τώρα. Δοκίμασες να πάρεις ακόμα 120 από το λογαριασμό που έβγαλες τα 100;

Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα ισχυε ότι κάθε κάρτα μπορεί να παίρνει ημερησίως το 60αρι. Αυτό σήμαινε ότι αν σε ένα λογαριασμό είχες ας πούμε 3 κάρτες, μπορούσες να πάρεις 180 τη μέρα. Με την τελευταία ΠΝΠ όμως άλλαξαν τα πράγματα και πλεόν η αναληψη είναι ανα customer id, δηλαδή ανά κωδικό πελάτη και όχι ανά κάρτα

Και γιατι μου εδωσε απο την μια 100 και απο την αλλη 300 αφου ειναι στον ιδιο λογαριασμο συδικαιουχοι ?

Θα παω να βγαλω απο 60 απο καθε μια και τελος τα λεφτα !

Edited by Γιάννης

Φιλικά Γιάννης

Και γιατι μου εδωσε απο την μια 100 και απο την αλλη 300 αφου ειναι στον ιδιο λογαριασμο συδικαιουχοι ?

Πολυ απλα, μπορεις να μαθεις ρωτωντας την τραπεζα τους, ας πουμε και κατι διαφορετικο.....

Οπότε έχεις πάρει 400 μέχρι τώρα. Δοκίμασες να πάρεις ακόμα 120 από το λογαριασμό που έβγαλες τα 100;

Οχι δεν δοκιμασα αλλα δεν νομιζω να μου τα εδινε .

----- προσθήκη μηνύματος 96 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολυ απλα, μπορεις να μαθεις ρωτωντας την τραπεζα τους, ας πουμε και κατι διαφορετικο.....

Η Πειραιως και καθε τραπεζα για να δωσει πληροφοριες θελει ταυτοποιηση καποιων στοιχειων και οι ανθρωποι αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι τετοιο .

Φιλικά Γιάννης

Οχι δεν δοκιμασα αλλα δεν νομιζω να μου τα εδινε .

----- προσθήκη μηνύματος 96 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η Πειραιως και καθε τραπεζα για να δωσει πληροφοριες θελει ταυτοποιηση καποιων στοιχειων και οι ανθρωποι αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι τετοιο .

Φιλε μου καλε, κατι δεν μας λες καλα, δεν μπορουν οι κατοχοι των καρτων να κανουν ταυτοποιηση στοιχειων με την τραπεζα τους? Εδω κατι βρωμαει.....

Θα παω να βγαλω απο 60 απο καθε μια και τελος τα λεφτα !

Δεν έχω ιδεα. Αυτα γράφει η ΠΝΠ.

Οχι δεν δοκιμασα αλλα δεν νομιζω να μου τα εδινε.

Εγώ θα δοκίμαζα.

Φιλε μου καλε, κατι δεν μας λες καλα, δεν μπορουν οι κατοχοι των καρτων να κανουν ταυτοποιηση στοιχειων με την τραπεζα τους? Εδω κατι βρωμαει.....

Να το πω πιο απλα και κατανοητα .Οι ανθρωποι ειναι αγραμματοι και πριν ερθουν να μεινουν κατω απο μενα σε μια φιλη εδιναν τις καρτες για να παιρνουν τον μισθο του αντρα .

Τιποτα απολυτως δεν βρομαει ...καθε 15 μερες παμε και τους παιρνω τον μισθο , ποτε μονος, και οπως βγαινουν τ λεφτα απο το μηχανημα τα δινω αμμσεα στα χερια της γυναικς.

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Να το πω πιο απλα και κατανοητα .Οι ανθρωποι ειναι αγραμματοι και πριν ερθουν να μεινουν κατω απο μενα σε μια φιλη εδιναν τις καρτες για να παιρνουν τον μισθο του αντρα .

Τιποτα απολυτως δεν βρομαει ...καθε 15 μερες παμε και τους παιρνω τον μισθο , ποτε μονος, και οπως βγαινουν τ λεφτα απο το μηχανημα τα δινω αμμσεα στα χερια της γυναικας.

Φιλικά Γιάννης

Όσο αγράμματοι και να είναι , το Όνομα τους και την ημερομηνία γέννησης θα τα θυμούνται.

Τιποτα απολυτως δεν βρομαει ...καθε 15 μερες παμε και τους παιρνω τον μισθο , ποτε μονος, και οπως βγαινουν τ λεφτα απο το μηχανημα τα δινω αμμσεα στα χερια της γυναικς.

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τιποτα απολυτως δεν βρομαει ...καθε 15 μερες παμε και τους παιρνω τον μισθο , ποτε μονος, και οπως βγαινουν τ λεφτα απο το μηχανημα τα δινω αμμσεα στα χερια της γυναικας.

Μην αγχωνεσαι, δεν σε κατηγορησε κανεις για τιποτε, απλα την τραπεζα δεν την ενδιαφερει αν ειναι αγραμματοι ή οχι, επισης αφου ειναι ΤΟΣΟ αγραμματοι, ποιος τους πηγε να ανοιξουν λογαριασμο? πως τους εδωσε καρτα η τραπεζα? πως την ενεργοποιησαν? Ολα με συνοδεια? δεν νομιζω να το εγκρινει η τραπεζα αυτο..... τεσπα η συζητηση πηγε αλλου, δεν εχω σκοπο να σε ενοχοποιησω για τιποτα ουτε και με ενδιαφερει το εν λογο θεμα, απλα ειναι πολλα περιεργα και δεν μπορω παρα να τα αναφερω εδω.

Αυτό με την συνοδεία εννοείται πως ισχύει, και μια χαρά το εγκρίνει άτυπα η τράπεζα αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτές τις μέρες που έβγαιναν μαζικά κάρτες για τους συνταξιούχους, είτε υπάλληλος της τράπεζας ήταν στημένος στο ATM και τους βοηθούσε να ενεργοποιήσουν την κάρτα, είτε γνωστοί ή τα παιδιά τους τους βοηθούσαν. Μιλάμε για ουρές στις τράπεζες, ειδικά στην επαρχία(όπως τα έβλεπα εγώ).

Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αυτό. Δεν είμαστε στο 1990 πλέον. Και αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο καλό που έκαναν τα capital controls για τον απλό λαό. Ίσως πλέον να υπάρχει λιγότερη κίνηση στα ταμεία στις τράπεζες για να κάνεις την δουλειά σου και να μην είναι ουρές συνταξιούχοι που θέλουν να σηκώσουν 50 ευρώ ή απλά να κάνουν ενημέρωση στο βιβλιάριο για να δουν το υπόλοιπό τους.