Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Βασιλη μια απορια. Το cashbαck με τις καρτες μπονους της αλφα μπανκ δινουν και ποντους?δηλαδη αυτη την περιοδο που καθε ευρω δινει 10 μπονους ποντους,αν κανεις cash back 50 ευρω θα παρεις 10*50=500 μπονους ποντους?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι, δεν υπάρχουν πόντοι στο cashback αλλά υπάρχουν στην μεταφορά υπολοίπου.

Παιδιά...μια ερώτηση. Στην τράπεζα πειραιώς μπορεί να γίνει κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό που έχω στην τράπεζα απο τον αυτόματο ταμία? Για να μην περιμένω με τις ώρες στην ουρά κάθε φορά που θέλω να κάνω μια απλή κατάθεση....

εννοείται... αρκεί το μηχάνημα να διαθέτει την αντίστοιχη λειτουργία.. δες "online καταθετήριο"

http://www.piraeusbank.gr/ecPage.asp?id=274452&lang=1&nt=96&sid=&fid=233539

μέτρον άριστον

Παιδιά...μια ερώτηση. Στην τράπεζα πειραιώς μπορεί να γίνει κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό που έχω στην τράπεζα απο τον αυτόματο ταμία? Για να μην περιμένω με τις ώρες στην ουρά κάθε φορά που θέλω να κάνω μια απλή κατάθεση....

βεβαιως και μπορει. αρκει να εχεις τον αριθμο λογαριασμου

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι φυσικά. Αφου με το βιβλιάριο στο χέρι πάω κάθε φορα... :p Πω πω και τόσο καιρό νόμιζα οτι ήταν μόνο για πληρωμές λογαριασμών... Ευχαριστώ.

Ναι φυσικά. Αφου με το βιβλιάριο στο χέρι πάω κάθε φορα... :p Πω πω και τόσο καιρό νόμιζα οτι ήταν μόνο για πληρωμές λογαριασμών... Ευχαριστώ.

ειναι για πληρωμες,καταθεσεις μεχρι και αγορα εισιτηριων

[sIGPIC][/sIGPIC]

παιδιά μόλις σήμερα το πρωί πήρα την πιστωτική μου κάρτα από eurobank.. αν θυμάστε εκείνη που χρειάστηκε να κάνω συνολικά 3 αιτήσεις και να περάσει ένας χρόνος... ναι ναι ναι

επιτέλους την πήρα... μάλιστα με πολύ καλό πιστωτικό όριο κάτι που δεν περίμενα...

μια ερώτηση προς όσους γνωρίζουν: αν κάνω διακοπή των φυσικών statements από το online banking της eurobank οι ημερομηνίες έκδοσης λογαριασμού και πληρωμής συνεχίζουν να είναι οι ίδιες ή μήπως θα είναι πιο σύντομο το διάστημα...

διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ο λογαριασμός βγαίνει 20 του μήνα και πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 10 του επόμενου, έτσι δεν είναι;

μέτρον άριστον

Δεν αλλαζουν οι ημερομηνιες και θα σου συνιστουσα να το κανεις.

Γλυτωνεις και απο τις καθυστερησεις των ΕΛΤΑ και απο τις πιθανες απωλειες λογαριασμων.

-

Δεν αλλαζουν οι ημερομηνιες και θα σου συνιστουσα να το κανεις.

Γλυτωνεις και απο τις καθυστερησεις των ΕΛΤΑ και απο τις πιθανες απωλειες λογαριασμων.

δεν είναι εκεί το θέμα.. ηλεκτρονικά θα έχω πρόσβαση στο λογαριασμό έτσι και αλλιώς μέσω internet banking... δεν μου αρέσει απλά η ιδέα να κυκλοφορούν οι "καταναλωτικές μου συνήθειες" στο ισόγειο της οικοδομής εκτός από το γεγονός ότι θα μαζεύω χαρτούρα χωρίς ουσιαστικό λόγο...

ευχαριστώ για την απάντηση vagpan :)

μέτρον άριστον

παιδια εχω προβλημα εχω κανει αιτηση για πιστωτικη απο την Eurobank μου ζητανε λογαριασμο των τηλεφωνων που δηλωσα στην αιτηση το θεμα ειναι οτι στον λογαριασμο του κινητου επειδη εχω οικογενειακο πακετο δεν φαινεται καποιος αριθμος καο ο λογαριασμπς τπυ ΟΤΕ που εχω κρατησει ειναι απο τον Μαρτιο και τον τελευταιο λογαριασμο τον πεταξα ο μακακας. Γιατι ζητανε λογαριασμο?
υπογραφή εκτός ορίων

ζητάνε για να επιβεβαιώσουν τη διεύθυνσή σου.. μπορείς άνετα να τους πας (μετά από συνεννόηση θα συνιστούσα) κάποιο άλλο πρόσφατο λογαριασμό με τη διεύθυνσή σου (ΔΕΗ - νερό - κλπ)
μέτρον άριστον

παιδια μια ερωτηση γιατι εχω την εντυπωση οτι με κλεβουν. η απλα ειμαι ασχετος.. εχω μια πιστωτικη που ας πουμε οτι ο λογαριασμος εκδιδεται καθε μια του μηνος. στις 1/12 οταν εκδοθηκε ο λογαριασμος ειχα 0 υπολοιπο. απο 1/12 μεχρι 31/12 χρεωσα την καρτα με 1000 ευρω, αρα ο λογαριασμος που εκθοθηκε 1/1 εχει υπολοιπο 1000 ευρω με ημερομηνια εξοφλησης 15/1. ειτε πληρωσω τα 1000 ευρω 1/1 ειτε τα πληρωσω 15/1 εχει καποια διαφορα? θελω να πω οτι στο 15ημερο που μεσολαβει απο την εκδοση του λογαριασμου μεχρι την τελευταια μερα πληρωμης το ποσο που χρωσταω καθε μηνα τοκιζεται η οχι?
[sIGPIC][/sIGPIC]

τους εστειλα λογαριασμο cosmote αλλα δεν τον θελουν γιατι δεν αναφερει αριθμο κινητου λογαριασμο ΔΕΗ δεν εχω γιατι πληρωνω μεσω e-banking θα παω αυριο στον ΟΤΕ μηπως μπορω να παρω αντιγραφο του τελευταιου λογαριασμου
υπογραφή εκτός ορίων

και εγώ πληρώνω λογαριασμό της ΔΕΗ μέσω ιντερνετ, αλλά ο λογαριασμός έρχεται στο σπίτι... δεν νομίζω να γίνεται διακοπή της αποστολής τους, άρα πρέπει να έχεις στο σπίτι.. βέβαια και αυτό που λες με τον ΟΤΕ γίνεται... για να μην ταλαιπωρείσαι άδικα καλύτερα ρώτα τους στο 2109555000 για το τι θέλουν και δέχονται.. και ζήτα (σημείωσε) όνομα υπαλλήλου ώστε σε περίπτωση που στο κατάστημα αρνηθούν να τους πείσεις ευγενικά και με επιχειρήματα ότι πρέπει να δεχτούν αυτά που οι ίδιοι τους λένε... πίστεψέ με πάντα πιάνει
μέτρον άριστον

παιδια μια ερωτηση γιατι εχω την εντυπωση οτι με κλεβουν. η απλα ειμαι ασχετος.. εχω μια πιστωτικη που ας πουμε οτι ο λογαριασμος εκδιδεται καθε μια του μηνος. στις 1/12 οταν εκδοθηκε ο λογαριασμος ειχα 0 υπολοιπο. απο 1/12 μεχρι 31/12 χρεωσα την καρτα με 1000 ευρω, αρα ο λογαριασμος που εκθοθηκε 1/1 εχει υπολοιπο 1000 ευρω με ημερομηνια εξοφλησης 15/1. ειτε πληρωσω τα 1000 ευρω 1/1 ειτε τα πληρωσω 15/1 εχει καποια διαφορα? θελω να πω οτι στο 15ημερο που μεσολαβει απο την εκδοση του λογαριασμου μεχρι την τελευταια μερα πληρωμης το ποσο που χρωσταω καθε μηνα τοκιζεται η οχι?

Αν πληρωσεις ολο το ποσο μεχρι την ημερομηνια ληξης του λογαριασμου, δεν τοκιζεται.

Αν πληρωσεις ολο το ποσο μεχρι την ημερομηνια ληξης του λογαριασμου, δεν τοκιζεται.

οπως το λες ειναι. μονο που δεν το γνωριζε η τραπεζα!!!!!!!!!!!!! και με τοκιζε απο την πρωτη μερα εκδοσης του λογαριασμου. μιλαμε για στεγνο κλεψιμο:X

[sIGPIC][/sIGPIC]

χτές πήρα τη πιστωτική μου κάρτα (visa classic) και φόρτωσα 10 ευρώ (+15% φόρο) στο λογαριασμό του skype. στο skype βλέπω κανονικά την κίνηση, αλλά στο internet banking ακόμα δεν υπάρχει καμία κίνηση.. πόσο θέλει για να εμφανιστεί;
μέτρον άριστον

Θέλει από 1-3 εργάσιμες θέλει να ενημερώσουν το σύστημα,γιατί ελέγχουν διαφορα.Δεν είναι όπως τα computer των υποκαστήματων που είναι online.

οπως το λες ειναι. μονο που δεν το γνωριζε η τραπεζα!!!!!!!!!!!!! και με τοκιζε απο την πρωτη μερα εκδοσης του λογαριασμου. μιλαμε για στεγνο κλεψιμο:X

Αυτό γίνεται μόνο σε αναλήψεις μετρητών ή σε κινήσεις που θεωρούνται αναλήψεις μετρήτων επειδή αλλιώς θα ήταν παράνομη αγορά (online στοίχημα).

Έχω βγάλει την πιστωτική student visa της eurobank...μπορώ να ανοίξω λογαριασμό στο internet banking για να βλέπω απο εκεί τις κινήσεις της κάρτας χωρίς να έχω λογαριασμό στη eurobank? Αν ναι χρειάζεται τίποτα χαρτιά ή τον ανοίγω αμέσως από το internet?

Θέλει από 1-3 εργάσιμες θέλει να ενημερώσουν το σύστημα,γιατί ελέγχουν διαφορα.Δεν είναι όπως τα computer των υποκαστήματων που είναι online.

Αληθές εν μέρει. Και στα φυσικά καταστήματα η χρέωση δε γίνεται αμέσως. Το ποσό δεσμεύεται άμεσα, είτε μιλάμε για φυσικό κατάστημα είτε για οnline, και λογιστικοποιείται μετά από μερικές ημέρες.

Εξαίρεση από τη παραπάνω διαδικασία αποτελεί ο online έμπορος που επιλέγει να μην χρεώνει την κάρτα αυτόματα την στιγμή εισαγωγής των στοιχείων, αλλά σε δευτερεύων χρόνο, όταν είναι πλέον έτοιμος προβεί σε αποστολή των αγαθών. Αλλά και πάλι, ακολουθεί το στάδιο της προσωρινής δέσμευσης κτλ.

Αυτό γίνεται μόνο σε αναλήψεις μετρητών ή σε κινήσεις που θεωρούνται αναλήψεις μετρήτων επειδή αλλιώς θα ήταν παράνομη αγορά (online στοίχημα).

Συμφωνω. Στην δικια μου περιπτωση ομως μιλαμε για αγορες σε εμπορικα καταστηματα,βενζιναδικα και σουπερ μαρκετ.γιαυτο μιλησα για στεγνο κλεψιμο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αληθές εν μέρει. Και στα φυσικά καταστήματα η χρέωση δε γίνεται αμέσως. Το ποσό δεσμεύεται άμεσα, είτε μιλάμε για φυσικό κατάστημα είτε για οnline, και λογιστικοποιείται μετά από μερικές ημέρες.

Εξαίρεση από τη παραπάνω διαδικασία αποτελεί ο online έμπορος που επιλέγει να μην χρεώνει την κάρτα αυτόματα την στιγμή εισαγωγής των στοιχείων, αλλά σε δευτερεύων χρόνο, όταν είναι πλέον έτοιμος προβεί σε αποστολή των αγαθών. Αλλά και πάλι, ακολουθεί το στάδιο της προσωρινής δέσμευσης κτλ.

από τη στιγμή όμως που δεν μιλάμε για αγαθό, αλλά για υπηρεσία (skype) και το ποσό φαίνεται στο λογαριασμό του skype δεν θα ήταν "φρόνιμο" να φαίνεται και στις κινήσεις της κάρτας ώστε να ξέρω τι γίνεται - ειδικά σε περίπτωση δεν είχα κάνει εγώ τη συναλλαγή... συγγνώμη αν ρωτάω προφανή πράγματα, αλλά πρώτη φορά έχω πιστωτική :)

μέτρον άριστον

από τη στιγμή όμως που δεν μιλάμε για αγαθό, αλλά για υπηρεσία (skype) και το ποσό φαίνεται στο λογαριασμό του skype δεν θα ήταν "φρόνιμο" να φαίνεται και στις κινήσεις της κάρτας ώστε να ξέρω τι γίνεται - ειδικά σε περίπτωση δεν είχα κάνει εγώ τη συναλλαγή... συγγνώμη αν ρωτάω προφανή πράγματα, αλλά πρώτη φορά έχω πιστωτική :)

Όχι. Η διαδικασία είναι ίδια εδώ και χρόνια σε όλες τις κάρτες τόσο για υπηρεσίες όσο και για χειροπιαστά αγαθά. Αλλά μην ανησυχείς... αφενός η τράπεζα θα στα πάρει, δε στα χαρίζει, αφετέρου όποτε δεις είτε δέσμευση είτε χρέωση που δεν αναγνωρίζεις, μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση της συναλλαγής. Δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα οι μέρες της δέσμευσης.

Συμφωνω. Στην δικια μου περιπτωση ομως μιλαμε για αγορες σε εμπορικα καταστηματα,βενζιναδικα και σουπερ μαρκετ.γιαυτο μιλησα για στεγνο κλεψιμο.

Σε αυτή την περίπτωση ζήτα να σου εξηγήσουν πως υπολογίστηκαν οι τόκοι. Στο 99,99% των περιπτώσεων οι τόκοι λογίζονται αυτόματα από το σύστημα. Και το σύστημα δε λογίζει τόκους μη προβλεπόμενους ή αντισυμβατικούς...

Edited by l3ft3r1s