Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

συμπέρασμα: και τώρα και τότε δεν έκανε σωστά τη δουλειά της

τα ακρα ποτε δεν ειναι μια ευχαριστη κατασταση. αυτο ειναι γνωστο. οταν ξερεις να χειριζεσε μια κατασταση τοτε βγαινεις κερδισμενος. για την χρηση των πιστωτικων καρτων μιλαω

[sIGPIC][/sIGPIC]

H αλήθεια είναι πως στο περσινό εκκαθαριστικό οπυ τους κατέθεσα φαινόνταν ακαθάριστα έσοδα κοντά στα 5.000 €, μιας και δεν εργαζόμουν παρά τους 4 τελευταιούς μήνες. Σε ιδόκτητο σπιτι μένω, άγαμος, χωρίς καμία τραπεζίκη ή γενικώς οικονομικη υποχρέωση. Απλά απευθλύνθηκα στην alpha για να φαίνεται και η μισθοδοσία μου, καθώς σε άλλες τράπεζες, μόνο και μόνο απο το εκκαθαριστικό θα έτρωγα πόρτα. Και η κοπέλα που μου εξυπηρέτησε τότε μου έδωσε να καταλάβω πως θέμα για μη έγκριση της αίτησης μου δεν υπάρχει, αφού της έκανα την κουβέντα για το χαμηλό εκαθαριστικό και την μισθοδοσία.

Και επαναλαμβάνω: Είναι να μην μπλέξεις με τις κωλοτράπεζες τελικά!!

To θεμα ειναι οτι δεν ειχες ΚΑΜΜΙΑ σχεση (δανειο, πιστωτικη whatever) με ΚΑΜΜΙΑ τραπεζα. Υπάρχει το λεγόμενο cedit history το οποιο αν εισαι "καλοπληρωτης" και στην ωρα σου, λειτουργει σαν μεγαλο συν. Ειμαι παντρεμενος με μετριο μισθο και κανενα αλλο εισόδημα και εχω καρτες απο σχεδον ολες τις τράπεζες (κατα κυριο λογο χωρις υπολοιπα και ανενεργες) με τρελα πιστωτικα ορια - σε σχεση με το εισοδημα. Αυτο γιατι εχω μια καρτα απο το 1996 που πληρωνω αδειαληπτα και χωρις καθυστερηση.

Δεν ειναι παντα καλο να μην εχεις δανεια :p

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

ενδιαφέρομαι να βγάλω μια κάρτα χρεωστική της moneybookers η οποία δεν εχει σχέση με τράπεζα αλλά μόνο με τον λογαριασμό στην moneybookers. συμφέρει?

http://lh3.ggpht.com/_V10fiTb34Wg/TNgjOz0zHsI/AAAAAAAAAB4/SwaG0OK2qUg/s800/money.png

στο ξένο νόμισμα , εχει 1.99% τι εννοεί?

Ενας ηλιθιος υπαλληλος στο europhone banking μου ακυρωσε τη καρτα μου κατα λαθος.Η συγκεκριμενη καρτα δεν εκδιδεται πλεον (ipca visa) και αυτος το μονο που μου ειπε ειναι ενα συγνωμη.

Τι μπορουμε να κανουμε σε αυτη τη περιπτωση?

Εχει δικαιωμα η τραπεζα, σε περιπτωση αμελειας ενος υπαλληλου της,να αφησει τον πελατη χωρις καρτα?

Μπορω να διεκδικησω με καποιον τροπο εκδοση αλλης καρτας?

Εχω ηδη τη κοινη visa της eurobank

-

Ενας ηλιθιος υπαλληλος στο europhone banking μου ακυρωσε τη καρτα μου κατα λαθος.Η συγκεκριμενη καρτα δεν εκδιδεται πλεον (ipca visa) και αυτος το μονο που μου ειπε ειναι ενα συγνωμη.

Τι μπορουμε να κανουμε σε αυτη τη περιπτωση?

Εχει δικαιωμα η τραπεζα, σε περιπτωση αμελειας ενος υπαλληλου της,να αφησει τον πελατη χωρις καρτα?

Μπορω να διεκδικησω με καποιον τροπο εκδοση αλλης καρτας?

Εχω ηδη τη κοινη visa της eurobank

Αν στην ακύρωσε για λόγους ασφαλείας σίγουρα μπορείς να ζητήσεις επανέκδοση ,

Αλλά η μόνη κάρτα που αξίζει αρκετά στην Eurobank είναι η Cosmote Visa.

Βασιλη,ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα μαλλον δεν ημουν πολυ κατανοητος στο μηνυμα μου.

Ο ανθρωπος μου ακυρωσε τη καρτα ενω εγω δεν του το ζητησα.

Δεν το εκανε για λογους ασφαλειας,το εκανα απο λαθος του για αυτο και μου ζητησε συγμωμη.

Τι να την κανω τη συγνωμη,ομως,οταν η συγκεκριμενη καρτα δεν εκδιδεται πλεον

απο την τραπεζα (αρα και δεν μπορει να γινει επανεκδοση).

Ουτε μπορει να μου βγαλει τη κοινη visa της eurobank αφου την εχω ηδη.

-

Βασιλη,ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα μαλλον δεν ημουν πολυ κατανοητος στο μηνυμα μου.

Δεν το εκανε για λογους ασφαλειας,το εκανα απο λαθος του για αυτο και μου ζητησε συγμωμη.

Πως είσαι σίγουρος πως η τράπεζα δεν μπορεί να κάνει επανέκδοση της κάρτας που ακύρωσε, κατά λάθος ?

Αν την έχανες, δεν θα μπορούσε να γίνει επανέκδοση ?

Αν δεν μου ακυρωνε αυτος ο βλακας τη καρτα θα μπορουσα να την εχω μεχρι τη ληξη της μαζι με την eurobank visa.

Τωρα,ομως,με αφησε με μια καρτα

-

Από το fashion & style το κάνω copy - paste ... προχθεσινό μύνημα σχετικό με τραπεζικά εμβάσμα διεθνή (από Ιταλία προς Ελλάδα), ίσως αν γνωρίζει κάποιος εδώ ας με βοηθήσει :)

Καλημέρα παιδιά,

Λοιπόν, έκανα μαι επιστροφή στο diesel store για ενα προιον που δεν μου άρεσε, όμως έκανα τη βλακεία να πληρώσω χωρίς visa, και έτσι το πλήρωσα με αντικαταβολή. Οταν μου ζητήθηκε να δώσω τα στοιχεία του λογαριασμού μου για να μου βάλουν τα λεφτά μεσα, έδωσα το iban code (το σωστό) και το swift code της τράπεζας επίσης σωστό, όμως εκεί που έλεγε bank account δεν χορούσε το 20 ψήφιο της τράπεζας μου και έτσι έγραψα ITS 20 Digits . Σήμερα μου στέλνουν confirmation mail και μου λένε ότι έδωσαν εντολή στην τράπεζα τους να μου καταθέσει τα χρήματα.

Μάλιστα μου έστειλαν ένα copy με τα στοιχεία του λογαρισμού που του έδωσα...και εκεί που λέει bank account γράφει : Its 20 Digits ...... lol

όλα τα άλλα στοιχεία που έδωσα είναι οκ, λέτε να υπάρχει πρόβλημα? περίπου πόσε μέρες χρειάζεται για να μπουν τα χρήματα μέσα? εκεί λεέι μέχρι ένα μήνα.. πολύ δεν είναι?

Αν δεν μου ακυρωνε αυτος ο βλακας τη καρτα θα μπορουσα να την εχω μεχρι τη ληξη της μαζι με την eurobank visa.

Τωρα,ομως,με αφησε με μια καρτα

Πότε έληγε ?

Σε 2 χρονια

Εγώ θα έλεγα να στείλεις μια επιστολή/fax στο τμήμα παραπόνων, εξηγώντας τι έγινε και να ζητήσεις άμεση επανενεργοποίηση της κάρτας. Δεν είμαι ειδικός επί των καρτών, δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά δεν έχεις και τίποτα να χάσεις, και είναι το μόνο που μπορεί να σου δίνει ελπίδες τουλάχιστον μέχρι να βρεις κάποιο άλλο brand κάρτας που να σ' αρέσει και να την πάρεις.

Από το fashion & style το κάνω copy - paste ... προχθεσινό μύνημα σχετικό με τραπεζικά εμβάσμα διεθνή (από Ιταλία προς Ελλάδα), ίσως αν γνωρίζει κάποιος εδώ ας με βοηθήσει :)

Αν έχεις γράψει σωστά το ΙΒΑΝ δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Αν έχεις γράψει σωστά το ΙΒΑΝ δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

μακάρι.. μακάρι....

Ερώτηση, περίπου πόσο καιρό πέρνει αυτή η διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί ?

κανονικά 1 ημέρα . Από κανονισμό της Ε.Ε σε περίπτωση που κάνει πάνω από 5 ημέρες μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση . Συμπέρασμα: το πολύ 5 ημέρες

Σε 2 χρονια

Αυτό που λέει ο Λευτέρης είναι το καλύτερο.

Αν δεν την επανεκδόσουν, αν δηλαδή δεν διορθώσουν το λάθος τους πρέπει να απαιτήσεις να αυξήσουν το όριο της άλλης κάρτας που έχεις στη Εurobank.

κανονικά 1 ημέρα . Από κανονισμό της Ε.Ε σε περίπτωση που κάνει πάνω από 5 ημέρες μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση . Συμπέρασμα: το πολύ 5 ημέρες

χμμ, ανχώθηκα τώρα... έχουν περάσει σίγουρα 2 εργάσιμες... αλλιώς 4ης μέρες αν υπολογίσουμε και το Σ/κ . :cry:

Τα τηλεφωνήματα ηχογραφούνται, εφόσων δε το ζήτησες μπορείς να απαιτήσεις ότι δικαιούσαι.

Αυτό που λέει ο Λευτέρης είναι το καλύτερο.

Αν δεν την επανεκδόσουν, αν δηλαδή δεν διορθώσουν το λάθος τους πρέπει να απαιτήσεις να αυξήσουν το όριο της άλλης κάρτας που έχεις στη Εurobank.

Για να πω την αληθεια,και χωρις να με παρεξηγησουν οι υπολοιποι,την απαντηση του Λευτερη περιμενα μηπως και ξερει καμμια λυση ως πιο ειδικος στα τραπεζικα αλλα δυστυχως δεν με καλυψε.

Ζητησα απο την τραπεζα ακυρωση της ακυρωσης και μου ειπαν οτι αυτο δεν γινεται και το μονο που μπορω να κανω ειναι νεα αιτηση για νεα καρτα.

Μα,απο τη στιγμη που ειναι γνωστο οτι οι τραπεζες δεν εκδιδουν πλεον νεες καρτες,και αν το κανουν,το κανουν με πολυ μεγαλυτερη δυσκολια απο οτι παλαιοτερα ετη,τι νοημα εχει να κανω μια αιτηση που θα πεσει στο κενο.

Και φυσικα ουτε για αστειο να ζητησω αυξηση οριου,αυτα εχουν καταργηθει εδω και μηνες.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι να απευθυνθω στον τραπεζικο μεσολαβητη και θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτο.

Η καρτα ακυρωθηκε με ευθυνη της τραπεζας χωρις να υπαρχουν ληξιπροθεσμες οφειλες και με συνεχη συνεπεια πληρωμων τα τελευταια πεντε ετη και η τραπεζα αρνειται επανεκδοση καρτας

-

Για να πας στον τραπεζικό μεσολαβητή , πρέπει να στείλεις FAX στην εξυπηρέτηση πελατών , και να μην πάρεις ικανοποιητική απάντηση εντός 25 ημερών.