Jump to content

[Επίσημο] Nokia N78

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

*Όταν βρίσκομαι σε κάποια εφαρμογή και πατάω επανειλημμένα πίσω ώστε τελικά να βγω έξω, με πετάει στην οθόνη αναμονής πριν προλάβω να πατήσω έξοδος. Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται να ξαναμπώ στο μενού, να μπω στο πρόγραμμα και να πατήσω έξοδος ή να το κάνω μέσω της παρατεταμένης πίεσης του πλήκτρου μενού. Αυτό συμβαίνει κυρίως στην μουσική και στην έκθεση.

*Κατά την διάρκεια μιας κλήσης, όταν είμαι σε κάποια εφαρμογή και πατήσω το δεξί ειδικό = έξοδος, τερματίζεται η κλήση, λες και πάτησα το κόκκινο ακουστικό. Σπάνιο φαινόμενο αλλά το έχω παρατηρήσει 2 φορές και με έχει προβληματίσει.

Μου συμβαινει σχεδον συνεχεια και ειναι απιστευτα σπαστικο!

Οπως το'χω καταλαβει, δεν οφειλεται σε κανενα προβλημα του λειτουργικού (το οποιο ειναι κορυφαίο) αλλα στο απελπιστικο και απαραδεκτο πληκτρολογιο του Ν78.

Τα πληκτρα ειναι τοσο ευαισθητα και τοσο κοντα που πατωντας το δεξι soft key (για εξοδο) πατιεται ουσιαστικα πρωτο το ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΗΚΤΡΟ τερματισμου...

Να δω αυτο πως θα το φτιαξει η ΝΟΚΙΑ...

..

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τέλος, ξέρει κάποιος πώς μπαίνει η ώρα και ημερομηνία στην εξοικονόμηση ενέργειας? Επισημαίνω πως έβαλα την 11.043 έκδοση λογισμικού.

Δυστυχώς δεν έχει επιλογή να βγαίνει η προστασία οθόνης με την μπάρα πληροφοριών. Όπως και στο 6120, η μοναδική επιλογή είναι το σβήσιμο της οθόνης. Καθόλου βολικό κατά την άποψή μου και ο μοναδικός λόγος που μας στέρησαν την δυνατότητα αυτή είναι για να χρησιμοποιούμε την αναπνοή.

Δηλαδή δε μπορείς να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή screensaver, όπως π.χ. το cClock?

Αν όντως ισχύει αυτό, είναι απλά βλακώδες. Θα πρέπει να το διορθώσουν σε επόμενο FW update. :confused:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δηλαδή δε μπορείς να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή screensaver, όπως π.χ. το cClock?

Αν όντως ισχύει αυτό, είναι απλά βλακώδες. Θα πρέπει να το διορθώσουν σε επόμενο FW update.

Δεν έχω δοκιμάσει κάποια εφαρμογή που να προσθέτει δικό της screensaver γιατί θέλω να κρατήσω όσο το δυνατόν πιο καθαρή την συσκευή από εφαρμογές. Ειδικά για αυτές που τρέχουν στο background όπως task managers, voice recorders, settings managers, screensaver, profile manager κτλ. Εξάλλου με το πλήθος προσθηκών που έχουν γίνει στο λειτουργικό του Ν78, επιτέλους δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για χρήσιμες εφαρμογές όπως ήταν μέχρι σήμερα τα Best Profiles, Handy Taskman και Full Screen Caller.

Πάντως θα δοκιμάσω κάποια στιγμή εφαρμογή ώστε να δω αν μπορούμε να έχουμε screensaver και να μην σβήνει απλά η οθόνη. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να βροσφέρει κάτι αντίστοιχο μη την κλασική μπάρα της Nokia με ημερομηνία ώρα και λοιπές πληροφορίες;

Μου συμβαινει σχεδον συνεχεια και ειναι απιστευτα σπαστικο!

Οπως το'χω καταλαβει, δεν οφειλεται σε κανενα προβλημα του λειτουργικού (το οποιο ειναι κορυφαίο) αλλα στο απελπιστικο και απαραδεκτο πληκτρολογιο του Ν78.

Τα πληκτρα ειναι τοσο ευαισθητα και τοσο κοντα που πατωντας το δεξι soft key (για εξοδο) πατιεται ουσιαστικα πρωτο το ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΗΚΤΡΟ τερματισμου...

Να δω αυτο πως θα το φτιαξει η ΝΟΚΙΑ...

Είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα που δημιουργείται από το πληκτρολόγιο της συσκευής αλλά είναι καθαρά software πρόβλημα. Το έχω τεστάρει πάρα πολλές φορές και πάντα προσέχω να πατάω καλά και απαλά το πλήκτρο ώστε να σιγουρευτώ ότι δεν οφείλεται στην σχεδίαση. Αν πας αργά αργά πίσω, πίσω και πατήσεις έξοδο, δεν το κάνει. Αν τα κάνεις όλα πολύ γρήγορα, σε πετάει στην οθόνη αναμονής. Μακάρι να λυθεί.

Η έκθεση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και βλέπω μεγάλες διαφορές ακόμα και από το Ν82 το οποίο είχα συνέχεια δίπλα μου όλο το Σαβ/κο ώστε να κάνω συγκρίσεις. Το Nave Wheel είναι όλα τα λεφτά. Μόλις μάθεις να το χειρίζεσαι, η έκθεση παίρνει άλλη διάσταση. Το καλό είναι ότι δεν υπακούεο όποτε το θυμάται όπως στο απαράδεκτο Ν81. Εδώ, το νάβι λειτουργεί υποδειγματικά και πραγματικά με έχει κερδίσει ολοκληρωτικά.

Ένα άλλο παράπονό μου είναι ότι όταν σβήνει ο φωτισμός της οθόνης, επέρχεται και μια αδράνεια την οποία δεν έχουν τα Feature Pack 1. Μόλις πατήσεις κάποιο πλήκτρο στο Ν82, ανάβει η οθόνη του και καπάκι εκτελείται αυτό που πάτησες. Στο Ν78 πρέπει να το πατήσεις 2 φορές να να υπακούσει. Αυτό κάνει την συσκευή πιο αργή στην χρήση. Και γενικά, το Ν82 μου δίνει την εντύπωση ότι είναι αρκετά πιο γρήγορο.

Καλά τόσο δύσκολο ήταν για την Nokia να βάλει

την "αναπνοή" μαζί με το κλασικό screensaver

που έχει στα κινητά της? Θα το είχε σαν επιλογή

όπως είχε βάλει στο Ν73 και Ν80 την επιλογή "νάρκη.

Ώρες ώρες δεν κατλαβαίνω τις επιλογές τους.:wacko::blink:

Σχετικά με το cClock που αναφέρει ο Πάνος, σε προηγούμενα

ποστ είχε αναφέρει κάποιο παιδί ό,τι το είχε κάνει εγακτάσταση

και του έβγαζε άλλα αντ' άλλων, άλλη ώρα έλεγε το κινητό και

άλλη το cClock. Όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει να δει αν

λειτουργεί σωστά ή όχι.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Πάντως θα δοκιμάσω κάποια στιγμή εφαρμογή ώστε να δω αν μπορούμε να έχουμε screensaver και να μην σβήνει απλά η οθόνη. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να βροσφέρει κάτι αντίστοιχο μη την κλασική μπάρα της Nokia με ημερομηνία ώρα και λοιπές πληροφορίες;

Δεν υπάρχει κάτι πιο πλήρες και πιο freeware από το cClock, το οποίο έχει φτάσει στην έκδοση 1.21.

Αν εγκαθίσταται αυτό, πραγματικά δεν πρόκειται να χρειαστείς τίποτα άλλο. Δοκίμασέ το, δε χάνεις κάτι. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Εγκατέστησα το cClock 1.21 και λειτουργεί άψογα. Η ενεργοποίησή του γίνεται μέσα απο το μενού των ρυθμίσεων των θεμάτων ενώ δημιουργεί και ξεχωριστό εικονίδιο στο μενού οπου γίνονται και οι αμέτρητες ρυθμίσεις που προσφέρει.

Η ώρα ενημερώνεται συνεχώς και, ευτυχώς δεν παρατηρείται το φαινόμενο που επισήμανε ένας φίλος οτι μένει πίσω σε σ΄χεση με το ρολόι της συσκευής. Αυτό θα επιβεβαιωθεί βέβαια όταν η συσκευή μείνει αρκετές ώρες σε standby τώρα το βράδυ. Το καλό είναι οτι η αναπνοή δουλεύει παράλληλα με την εφαρμογή και όλα, πλέον, είναι ιδανικά.

Παιδιά είχα το Prism και το n76 και ήμουν πολύ δυσαρεστημένος από την κακή λήψη (συνεχόμενες διακοπές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών).

Το n78 πως τα πάει από λήψη;

Το n78 ή το n82 έχει καλύτερη λήψη;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

*Μετά απο πάρα πολλές Series 60 συσκευές, είναι η πρώτη που μου έχει κολλήσει τόσες πολλές φορές.Σήμερα αναγκάστικα να κάνω και την πρώτη αφαίρεση μπαταρίας μιας και η οθόνη είχε παγώσει.

Αυτό με έχει προβληματίσει και εμένα. Έφαγε πάρα πολλά κολλήματα για τον λίγο χρόνο που το έχω σε σχέση με FP1 που είχα συναντήσει ελάχιστα. Εκεί που κολλάει σχεδόν συνέχεια είναι στο FM transmitter-όταν το έχω στο αυτοκίνητο λειτουργεί κανονικά αν το αφήσω να παίζει ανενόχλητο όλη την playlist. Αν το πάρω να περάσω κανένα κομμάτι, αν μεν το κάνω ΑΡΓΑ είναι εντάξει, αν αρχίσω να πατάω γρήγορα το κουμπί για το επόμενο κομμάτι, μετά απο 2-3 κομμάτια το τηλέφωνο τρώει χοντρό κόλλημα και θέλει αφαίρεση μπαταρίας για να επανέλθει!

Εγκατέστησα το cClock 1.21 και λειτουργεί άψογα. Η ενεργοποίησή του γίνεται μέσα απο το μενού των ρυθμίσεων των θεμάτων ενώ δημιουργεί και ξεχωριστό εικονίδιο στο μενού οπου γίνονται και οι αμέτρητες ρυθμίσεις που προσφέρει.

Η ώρα ενημερώνεται συνεχώς και, ευτυχώς δεν παρατηρείται το φαινόμενο που επισήμανε ένας φίλος οτι μένει πίσω σε σ΄χεση με το ρολόι της συσκευής. Αυτό θα επιβεβαιωθεί βέβαια όταν η συσκευή μείνει αρκετές ώρες σε standby τώρα το βράδυ. Το καλό είναι οτι η αναπνοή δουλεύει παράλληλα με την εφαρμογή και όλα, πλέον, είναι ιδανικά.

Ευτυχώς δουλεύει το cClock. Δε νομίζω να χρειαστείς κάτι διαφορετικό, ούτε θα μπορέσεις να βρεις κάτι πιο πλήρες.

Άρα δεν υπάρχει ασυμβατότητα. Αναπληρώνει και με το παραπάνω τη μπάρα πληροφοριών της Nokia, δε βρίσκεις??? :)

Guest Dream1976chaser

Καλησπέρα.

Από την Παρασκευή είμαι κι εγώ κάτοχος του N78. Αν και χρόνια φίλος με τα SE, στην τελευταία αλλαγή συσκευής που έκανα βρήκα πως το N78 είναι η πιο value for money λύση με βάση τα δικά μου κριτήρια.

Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τη συσκευή μου ως σήμερα, κάτι που θα κάνω σε λίγη ώρα ξεκινώντας με το πέρασμα των επαφών μου, κάτι που θα γίνει μέσω ΗΥ, στον οποίο έχω περάσει μέσω BT τις επαφές από το μέχρι σήμερα τηλέφωνο που χρησιμοποιούσα, ένα SE K750i.

Προκειμένου να μην έχω "ασυμβατότητες" στον τρόπο εμφάνισης των ονομάτων κλπ προτιμώ να ακολουθήσω τη διαδικασία μέσω του ΗΥ. Αφού πέρασα τις επαφές μου στο Windows Address Book (Windows Vista), τροποποίησα κατάλληλα όσες έπρεπε να γίνει διόρθωση στην αντιστοίχιση "ονόματος" και "επιθέτου" και όρισα εμφάνιση ως "επίθετο" "όνομα".

Οι χαρακτήτες που είναι γραμμένα είναι ελληνικοί, μικροί, με κεφαλαίο μόνο το πρώτο γράμμα.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω κατά τη μεταφορά στο N78; Το έχει δοκιμάσει κάποιος στο παρελθόν; Είχε κάποια δυσκολία ή αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Αυτό με έχει προβληματίσει και εμένα. Έφαγε πάρα πολλά κολλήματα για τον λίγο χρόνο που το έχω σε σχέση με FP1 που είχα συναντήσει ελάχιστα.

Μαζί με το Ν95, είναι τα πιο προβληματικά 3rd edition που έχω χρησιμοποιήσει. Όλα αυτά τα προβληματάκια όμως, οφείλονται στο γεγονός ότι μόλις τώρα ενσωματώθηκε το feature pack 2 στις συσκευές, και είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό όλα αυτά θα λυθούν. Ευτυχώς όλα τα προβλήματα που έχω διαπιστώσει μέχρι στιγμής, δεν είναι τόσο σημαντικά ώστε να δυσχεραίνουν την χρήση της συσκευής. Γιατί, δεν υπάρχει πιθανότητα να ζορίζω την συσκευή τόσο πολύ όσο την πρώτη αυτή βδομάδα.

Το Ν95, την πρώτη βδομάδα μου είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα (θυμάμαι ότι ούτε το multimedia πλήκτρο δούλευε ούτε στο μενού έμπαινε – αρκετά συχνά), όμως σχετικά γρήγορα, μέσω αναβαθμίσεων έστρωσε.

Ευτυχώς δουλεύει το cClock. Δε νομίζω να χρειαστείς κάτι διαφορετικό, ούτε θα μπορέσεις να βρεις κάτι πιο πλήρες.

Άρα δεν υπάρχει ασυμβατότητα. Αναπληρώνει και με το παραπάνω τη μπάρα πληροφοριών της Nokia, δε βρίσκεις??? :)

Όπως ακριβώς το είπες. Η προστασία οθόνης του cClock είναι πολύ μα πάρα πολύ καλύτερη αποαυτή της Nokia, Οπότε, λύθηκε ένα ακόμα θέμα που με απασχολούσε. :) :D

Προκειμένου να μην έχω "ασυμβατότητες" στον τρόπο εμφάνισης των ονομάτων κλπ προτιμώ να ακολουθήσω τη διαδικασία μέσω του ΗΥ. Αφού πέρασα τις επαφές μου στο Windows Address Book (Windows Vista), τροποποίησα κατάλληλα όσες έπρεπε να γίνει διόρθωση στην αντιστοίχιση "ονόματος" και "επιθέτου" και όρισα εμφάνιση ως "επίθετο" "όνομα".

Οι χαρακτήτες που είναι γραμμένα είναι ελληνικοί, μικροί, με κεφαλαίο μόνο το πρώτο γράμμα.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω κατά τη μεταφορά στο N78; Το έχει δοκιμάσει κάποιος στο παρελθόν; Είχε κάποια δυσκολία ή αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα;

Καλορίζικος!

Πέρσι έκανα & εγώ την αλλαγή από τη SE στη Nokia. Το Adress Book στο οποίο αναφέρεσαι, δεν το γνωρίζω καν. Με το Outlook 2003 & με τον τρόπο που ανέφερες, δηλ. με το να αλλάξεις το ονοματεπώνυμο σε όνομα & επώνυμο, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Redmi Note 8T

Είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα που δημιουργείται από το πληκτρολόγιο της συσκευής αλλά είναι καθαρά software πρόβλημα. Το έχω τεστάρει πάρα πολλές φορές και πάντα προσέχω να πατάω καλά και απαλά το πλήκτρο ώστε να σιγουρευτώ ότι δεν οφείλεται στην σχεδίαση. Αν πας αργά αργά πίσω, πίσω και πατήσεις έξοδο, δεν το κάνει. Αν τα κάνεις όλα πολύ γρήγορα, σε πετάει στην οθόνη αναμονής.

Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες, γιατι τουλαχιστον αν ειναι προβλημα software υπαρχει πιθανοτητα να λυθει σε μελλοντικη αναβαθμιση ενω αν ειναι προβλημα πληκτρολογιου τον ηπιαμε κανονικα...

..

Guest Dream1976chaser
Καλορίζικος!

Πέρσι έκανα & εγώ την αλλαγή από τη SE στη Nokia. Το Adress Book στο οποίο αναφέρεσαι, δεν το γνωρίζω καν. Με το Outlook 2003 & με τον τρόπο που ανέφερες, δηλ. με το να αλλάξεις το ονοματεπώνυμο σε όνομα & επώνυμο, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Thanx man.

Όντως δούλεψε καταπληκτικά και όλα ok. Εντύπωση μου έκανε η ταχύτητα με την πέρασαν οι σχεδόν 200 πολλαπλών πεδίων επαφές μου από τον ΗΥ στο N78 μέσω BT, όπως επίσης και η αμεσότητα στη σύνδεση μέσω BT των 2 συσκευών. Στο παρελθόν με άλλες συσκευές είχα δεινοπαθήσει με αυτό τον τρόπο συνδεσιμότητας.

Ταλαιπωρήθηκα λίγο μέχρι να βρω τον τρόπο να εμφανίζονται τα ονόματα με σειρά Επίθετο - Όνομα και όχι το ανάποδο που αρχικά προέκυψε.

Άσχημη εικόνα μου άφησε η ποιότητα κατασκευής της συσκευής. Περίμενα στα Λ7 αυτά κάτι καλύτερο από τη Nokia. Η εμπρός όψη και πλευρικές είναι ok. Θεωρώ όμως απαράδεκτο το γεγονός ότι το πίσω καπάκι είναι εντελώς ψεύτικο (ειλικρινά πολύ φθηνότερες συσκευές έχουν αν μη τι άλλο καλύτερα εξωτετικά πλαστικά) και δυστυχώς κινείται ελάχιστα δεξιά ή αριστερά δίνοντας την αίσθηση πως πρέπει να συμπεριφέρεται κανένας με περισσή στοργή στη συσκευή για να μη του μείνει στο χέρι. Το πρόβλημα είχα εντοπίσει και σε Hands On δοκιμή σε καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών αλλά θεώρησα πως εκείνα είχαν περάσει από test drive μακράς διαρκείας από τον καθένα, οπότε ίσως να ήταν αναμενόμενο.

Έλεος, η συσκευή κοστίζει σαν συσκευή κάτι παραπάνω από 400€... Καλά τα potentials αλλά και λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής δε βλάπτει...

Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες, γιατι τουλαχιστον αν ειναι προβλημα software υπαρχει πιθανοτητα να λυθει σε μελλοντικη αναβαθμιση ενω αν ειναι προβλημα πληκτρολογιου τον ηπιαμε κανονικα...

Σκέψου ότι αν πάταγες κατά λάθος το κόκκινο πλήκτρο αντί για το πίσω, τότε δε θα σε πέταγε απλά στην οθόνη αναμονής, θα έκλεινε και η εφαρμογή. Κάτι που δε συμβαίνει. Οπότε, υποθέτω, πρόκειται για πρόβλημα στο λειτουργικό, το οποίο περιμένω να λυθεί.

Άσχημη εικόνα μου άφησε η ποιότητα κατασκευής της συσκευής. Περίμενα στα Λ7 αυτά κάτι καλύτερο από τη Nokia. Η εμπρός όψη και πλευρικές είναι ok. Θεωρώ όμως απαράδεκτο το γεγονός ότι το πίσω καπάκι είναι εντελώς ψεύτικο (ειλικρινά πολύ φθηνότερες συσκευές έχουν αν μη τι άλλο καλύτερα εξωτετικά πλαστικά) και δυστυχώς κινείται ελάχιστα δεξιά ή αριστερά δίνοντας την αίσθηση πως πρέπει να συμπεριφέρεται κανένας με περισσή στοργή στη συσκευή για να μη του μείνει στο χέρι. Το πρόβλημα είχα εντοπίσει και σε Hands On δοκιμή σε καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών αλλά θεώρησα πως εκείνα είχαν περάσει από test drive μακράς διαρκείας από τον καθένα, οπότε ίσως να ήταν αναμενόμενο.

Έλεος, η συσκευή κοστίζει σαν συσκευή κάτι παραπάνω από 400€... Καλά τα potentials αλλά και λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής δε βλάπτει...

Δυστυχώς αυτό είναι γενικό κακό που εφαρμόζεται στα τελευταία N series της Nokia. Την ίδια άσχημη αίσθηση πλαστικούρας αποκόμοσα και γω από την πρώτη μου επαφή με το Ν82 ενώ το Ν95 8GB είναι ακόμα πιο φθηνιάρικο κτασκευαστικά. Και όλοι θυμόμαστε τον ντόρο που είχε προκληθεί από την κακή ποιότητα κατασκευής του πρώτου Ν95.

Δεν ξέρω για πιο λόγο, αλλά όταν πιάνεις στα χέρια σου ένα σειράς Ε, θα ορκιζόσουνα ότι είναι κατασκευασμένο από άλλη εταιρία. Κάντε σύγκριση των προαναφερθέντων συσκευών με τα Ε65, Ε90 και Ε51 και θα δείτε ότι υπάρχει ένα χάσμα στην ποιότητα κατασκευής τους.

Guest Dream1976chaser

mirrorofsorrow μεγάλη αλήθεια αυτό που λες.

Είχα την εντύπωση πως η N-series είναι κατά κάποιο τρόπο η αιχμή της Nokia. Μπορεί το N78 στην περίπτωσή μου να μη θεωρείται "premium" όπως ίσως ένα N82 ή ακόμα καλύτερα ένα Ν96 αλλά όπως προανέφερα, δε νοείται στα χρήματα αυτά τέτοια μετριότητα στην ποιότητα κατασκευής.

Ευτυχώς η "πληρότητα" της συσκευής ως προς τις δυνατότητές της κάπου σώζει την κατάσταση.

Ελπίζω σε βάθος χρόνου, να αποδειχθεί πως η συσκευή μπορεί να δείχνει "φθηνή" αλλά είναι ανθεκτική (δεν ανήκω σ' εκείνους που θα προβούν σε αντικατάσταση της συσκευής στους 2-3 μήνες).

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Brief: Nokia N78 firmware v12.046 released (OTA only)

Μόλις πέρασα την 12.046 στο Ν78 μου. Πολύ μεγάλη υπόθεση τελικά το FOTA. Η συσκευή μου κατέβασε ακριβώς 1040ΚΒ δεδομένων για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση.

Μένει να δούμε τώρα ποιά απο τα προβλήματα που είχα αναφέρει έχει λυθεί.

Επίσημα και στο site της Nokia. Το νέο firmware είναι διαθέσιμο είτε από το NSU ή απευθείας από το Ν78.

Nokia N78 software version 12.046 released- 14 July 2008

This software release includes a number of performance improvements including softkey selection, Bluetooth stability, video playback, email sending and alarm clock functions. This software release is available though either the Nokia Software Updater or directly through your Nokia N78.

To get this software through your Nokia N78, click Menu > Tools > Utilities > Device Manager. Select Options > Check for updates and follow the on-screen prompts. Remember that you can also use Wi-Fi to download the update.

Αυτό αναφέρεται στα προβλήματα που συζητιόνται πιο πάνω για κουμπιά, έτσι; :D

Ναι σε αυτό το πρόβλημα θα αναφέρεται η συγκεκριμένη βελτίωση.

Την τέσταρε κάποιος να μας πει διαφορές?

Πιο πίσω αναφέρει ό,τι την πέρασε ο mirrorofsorrow, οπότε μόλις την τεστάρει θα αναφέρει τις αλλαγές που έγιναν. Μπορείς να την κάνεις και έσυ με τον τρόπο που αναφέρει η Nokia μέσω του Ν78, είναι εύκολος και γρήγορος τρόπος.

Μετά από αρκετό μπρος - πίσω στο μενού, νομίζω ότι το πρόβλημα που σε πέταγε έξω (στην οθόνη αναμονής) λύθηκε.

Πιο πίσω αναφέρει ό,τι την πέρασε ο mirrorofsorrow, οπότε μόλις την τεστάρει θα αναφέρει τις αλλαγές που έγιναν. Μπορείς να την κάνεις και εσύ με τον τρόπο που αναφέρει η Nokia μέσω του Ν78, είναι εύκολος και γρήγορος τρόπος.

Τεράστια η διαφορά της αναβάθμισης μέσω NSU με την χρήση της FOTA. Με την δεύτερη, κατεβάζει μόνο τις αλλαγές και τις περνάει στην συσκευή σε χρόνο ρεκόρ. Όπως ανέφερα, τα δεδομένα ήταν περίπου 1ΜΒ.

Μετά από αρκετό μπρος - πίσω στο μενού, νομίζω ότι το πρόβλημα που σε πέταγε έξω (στην οθόνη αναμονής) λύθηκε.

Όντως, όσες φορές και αν χρειάστηκε να πατήσω επανηλειμένα το πίσω, καμία φορά δεν με πέταξε στην οθόνη αναμονής. Μάλλον το πρόβλημα λύθηκε.

Την τέσταρε κάποιος να μας πει διαφορές?

Διαφορές μεγάλες δεν υπάρχουν. Απλά, αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι σήμερα, παρόλο που το κινητό πέρασε αρκετές ώρες στα χέρια μου, δεν κόλλησε ούτε 1 φορά. Αν σκεφτείς ότι τις προηγούμενες μέρες κολλούσε 5-6 φορές, μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση βελτίωσε την σταθερότητα του λειτουργικού.

Ένα παράδοξο: μετά την επιτυχημένη αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση λογισμικού και μπαίνοντας τυχαία στο menu connectivity παρατήρησα ένα εικονίδιο ptt (push to talk) το οποίο δεν υπήρχε πριν. Επιλέγοντας το ωστόσο βγάζει το μήνυμα Push το talk feature non supported. Μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου το εικονίδιο εξαφανίστηκε! Ψάχνοντας στην ενσωματωμένη βοήθεια του κινητού την λέξη push to talk εμφανίζονται αρκετές καταχωρίσεις σαν να υποστηρίζεται η λειτουργία αυτή αλλά η εφαρμογή δεν υπάρχει πουθενά (ούτε ξεκινάει από το link που δίνει η βοήθεια). Τελικά το κινητό έχει push to talk και αν ναι που;