Directx Δημ. April 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2009 Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς ότι η εταιρία ζορίζεται και μάλιστα άσχημα, λογικό είναι αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάποιο πολύ επιτυχημένο μοντέλο είτε πρόκειται για dumb phone είτε για smartphone, ειδικά όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία (εξαιρουμένου του X1 που ήρθε αργά) ουσιαστικά ήταν ανεπίσημα νεκρή για χρόνια (ο θάνατος επισημοποιήθηκε με το τέλος του UIQ) - τώρα πρέπει να καλύψει εν μέσο χαλεπών καιρών πολύ μεγάλο έδαφος και στα dumb phones της (πχ. με τα C905/W995) και στα ανύπαρκτα smartphone της (πχ. IDOU/X1(/X2??) -για τα G700-G900 ούτε λόγος είναι νεκρά!!) οπότε έχει μεγάλο ζόρι μπροστά της (τόσο ώστε να κινδυνεύει μέχρι και με διάλυση αν δεν τα καταφέρει σε βάθος χρόνου). Τώρα γιατί κατάφερε φτάσει σε αυτό το σημείο μόνοι οι φωστήρες Managers της γνωρίζουν :( Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lisa Δημ. April 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2009 Τώρα γιατί κατάφερε φτάσει σε αυτό το σημείο μόνοι οι φωστήρες Managers της γνωρίζουν :( Μα πραγματικά! κι έρχεται ώρα που λες δεν μπορεί όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί οι φωστήρες, θες ρε παιδί μου να τιμήσεις τα χρόνια που σπούδασαν τέλοσπάντων...κάτι, ξέρω 'γω... :blink: αλλά καταφτάνει και η αλάνθαστη μέθοδος "εκ του αποτελέσματος" και τα γεγονότα είναι αμείλικτα, πώς τα κατάφεραν έτσι???? Παράθεση 'cause somewhere in the crowd there' s you!.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. April 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2009 Μα πραγματικά! κι έρχεται ώρα που λες δεν μπορεί όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί οι φωστήρες, θες ρε παιδί μου να τιμήσεις τα χρόνια που σπούδασαν τέλοσπάντων...κάτι, ξέρω 'γω... :blink: αλλά καταφτάνει και η αλάνθαστη μέθοδος "εκ του αποτελέσματος" και τα γεγονότα είναι αμείλικτα, πώς τα κατάφεραν έτσι???? Συνδιασμός παραγόντων, όπως: - Υπερτιμολόγηση σε πολλά προϊόντα, συχνά μη δικαιολογημένη - Εμμονή με τα Walkman και τα Cybershot και γενικά με mid-range μοντέλα, με ταυτόχρονη απουσία από την high και low end κατηγορία. - Εντελώς λανθασμένες επιλογές στα smartphones - Παντελής ανυπαρξία στα business μοντέλα - Προβλήματα αξιοπιστίας σε μοντέλα-κράχτες (π.χ. Κ850) - Προβλήματα με παροχή ανταλλακτικών στα service points Συνοπτικά, η SE έμεινε κολλημένη στο «φωτογραφία, μουσική και άγιος ο Θεός» και αυτό πληρώνει τώρα. Μόνη της περιόρισε το υποφήφιο κοινό της κυρίως σε νεανικές ηλικίες, μια απόλυτα λανθασμένη επιλογή μιας και οι χρήστες που μπορούν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα είναι άνω των 25-30. Έχει χρόνια να εξελίξει ουσιαστικά το UI της, με λίγα λόγια από όπου και αν το δει κανείς είναι στάσιμη και στην τεχνολογία όποιος είναι στάσιμος είναι τελειωμένος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 Το UI της SE στα απλά τηλέφωνα της είναι αρκετά καλό και σε ορισμένα σημεία ανώτερο από τα UI ακόμα και έξυπνων τηλεφώνων (!), η επόμενη λογική του εξέλιξη είναι να μετατραπεί σε touch κάποια στιγμή. Γενικά δεν θεωρώ ως πρόβλημα το UI της. Τώρα εκτός αυτού στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου, με την συμπλήρωση ότι άργησε να παρουσιάσει μοντέλα με Wi/Fi, GPS , έμεινε πίσω και σε αυτόν τον τομέα τον καιρό που η Nokia κατέκλυζε την αγορά με τέτοιες λύσεις (και σε προσιτή τιμή). Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 Το UI της SE στα απλά τηλέφωνα της είναι αρκετά καλό και σε ορισμένα σημεία ανώτερο από τα UI ακόμα και έξυπνων τηλεφώνων (!), η επόμενη λογική του εξέλιξη είναι να μετατραπεί σε touch κάποια στιγμή. Γενικά δεν θεωρώ ως πρόβλημα το UI της. Τώρα εκτός αυτού στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου, με την συμπλήρωση ότι άργησε να παρουσιάσει μοντέλα με Wi/Fi, GPS , έμεινε πίσω και σε αυτόν τον τομέα τον καιρό που η Nokia κατέκλυζε την αγορά με τέτοιες λύσεις (και σε προσιτή τιμή). Δεν είπα ότι δεν είναι καλό το SE UI, είπα ότι είναι στάσιμο. ;) Κοινώς, είναι λίγο βαρετό να βλέπεις το ίδιο μενού από την εποχή του Κ750. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 Λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει με όλα τα UI και αυτός είναι ο ρόλος των Themes, να ανανεώνουν την εικόνα του UI ώστε να μην βαριέσαι, τώρα κατά πόσο είναι στάσιμο το UI; Θα έλεγα απλά ότι σε έναν μεγάλο βαθμό είναι ώριμο (και όχι σάπιο btw) και δουλεύει καλά, φυσικά περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν (παντού και σε όλα τα UI -εκεί που η SE ψάχνεται είναι στο Multimedia menu και στο Camera menu ορισμένων μοντέλων), βέβαια εδώ υπεισέρχεται και ο υποκειμενικός παράγοντας του κάθε χειριστή. Το επόμενο βήμα στο SE UI είναι η μετατροπή του σε Touch (κάποια στιγμή) όπως προείπα. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 Λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει με όλα τα UI και αυτός είναι ο ρόλος των Themes, να ανανεώνουν την εικόνα του UI ώστε να μην βαριέσαι, τώρα κατά πόσο είναι στάσιμο το UI; Θα έλεγα απλά ότι σε έναν μεγάλο βαθμό είναι ώριμο (και όχι σάπιο btw) και δουλεύει καλά, φυσικά περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν (παντού και σε όλα τα UI -εκεί που η SE ψάχνεται είναι στο Multimedia menu και στο Camera menu ορισμένων μοντέλων), βέβαια εδώ υπεισέρχεται και ο υποκειμενικός παράγοντας του κάθε χειριστή. Το επόμενο βήμα στο SE UI είναι η μετατροπή του σε Touch (κάποια στιγμή) όπως προείπα. Φυσικά και το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα UI, με μία διαφορά όμως: αρκετά από αυτά, επιτρέπουν παραμετροποίηση. Στα Motorola, μπορείς να αλλάξεις την διάταξη των εικονιδίων, το ίδιο και στα S40, για να μην αναφέρω τα ανοιχτά λειτουργικά που όπως θα ξέρεις κάνεις ό,τι θέλεις αφού αλλάζεις και διάταξη και δημιουργείς νέους φακέλους κτλ. Στο SE UI από την άλλη, μπορείς μεν να αλλάξεις θέμα (όπως και σε όλα τα άλλα UI), δεν μπορείς όμως να κάνεις τίποτε άλλο. Θα μπορούσε τόσα χρόνια η SE λοιπόν να έχει κάνει μερικές αλλαγές. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 Θα μπορούσε... όμως αμφιβάλλω αν αυτές οι αλλαγές θα άλλαζαν κάτι στην ροή των γεγονότων που μας οδήγησαν εδώ και κατ' επέκταση σε αυτή την συζήτηση, βλέπεις πρόκειται για dumb phone interface (όχι ότι τα άλλα δεν είναι) και τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά σε αυτόν τον τομέα - πάρα πολύ καλά ... ;) Για το Motorola UI ας μην συζητήσουμε καλύτερα (αν και συζητάς με έναν άνθρωπο που δεν το θεωρεί τόσο κακό .. :)), όσον αφορά το S40 είναι ... S40 ... (αν σε καλύπτει επειδή μπορείς να κάνεις customization ουδέν πρόβλημα) και φυσικά .. το S60 .. χάλια (μαύρα) επίσης. Αλλά όπως είπα.. υποκειμενικό ζήτημα, νομίζω ότι το WiFi και το κουτσό GPS των νέων συσκευών είναι +/- για dumb phones στην σωστή κατεύθυνση (μαζί κάποια μείωση στο SAR). Οψόμεθα. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 Διαφωνώ. Η δυνατότητα παραμετροποίησης εκτοξεύει την ευχρηστία. Νομίζεις οτι τα εκατομμύρια series 60 που πωλούνται κάθε μήνα, τα αγοράζουν όλοι οι ψαγμένοι για το ανοιχτό τους λειτουργικό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. May 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2009 Σίγουρα όχι,αλλά απ'την άλλη προσωπικα δεν εχω ακούσει κάποιον με Symbian συσκευή να λέει ότι την αγόρασε για το ότι π.χ. Άλλαζαν θέση τα εικονίδια του μενού!Αντ'αυτού εχω ακούσει σχόλια για το user interface της SE πως είναι εύχρηστο και σωστά δομημένο και ότι αποτέλεσε λόγο αγοράς!Εν πάση περιπτώση,το ζήτημα είναι ότι ΔEN είχε παρουσία στα smartphones,δεν της φταίει το GUI των dump phones για τη θέση της...Και ξεχνάτε και κάτι βασικό:μιλάτε για παραμετροποίηση η οποία δε συμπεριλαμβάνει κάποια λειτουργία,όπως π.χ. Η αλλαγή της διάταξης των μενού(αν και υποτυπωδώς παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής στα νέα μοντέλα)!Με την υλοποίηση της JAVA που είναι η καλύτερη της αγοράς ουδέν σχόλιο;Όταν μάλιστα σ'ενα dump phone δεν υπάρχουν περιθώρια για πληθώρα εφαρμογών,είναι ευχάριστο να ξέρεις πως η συσκευή σου υποστηρίζει όλα τα API's,χωρίς πείραγμα ή σύνθετες ρυθμίσεις και γενικά χωρίς παρατράγουδα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Επίσης,η υλοποίηση του GPS,με την υποστήριξη του Wayfinder είναι ό,τι πιο κοντινό σε αντίστοιχες εφαρμογές για ανοιχτα λειτουργικά!Samsung,LG,έχουν πρακτικά άχρηστο GPS,Εκτός κι αν κάποιος θεωρεί ισάξιο το Google maps με το wayfinder...Μειονέκτημα ότι θελει πακέτο δωρεάν data,αλλά προσωπικα 1000 φορές έτσι παρα να είναι 100% αναξιοποίητο..Η ποιότητα λήψης επίσης,όπως και η ακουστική των τηλεφώνων της είναι απ'τα πλέον σημαντικα που τη διαφοροποιούν!Δε νομίζω προσωπικα να πρόδιδα όλα αυτα τα πλεονεκτήματα για dump phone άλλων εταιριών..Oι οθόνες επίσης,έστω και 262144 χρωμάτων,είναι απ'τις κορυφαίες της αγοράς ακόμη και κατω απ'το άμεσο φως του ήλιου-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε χρειάζεται να αυξήσει το βάθος χρώματος και να παει στα 24 bits!Η αυτονομία είναι,τέλος,κατά μέσο όρο καλύτερη από αντίστοιχες προτάσεις.πιστεύω αυτα τη διαφοροποιούν στην κατηγορία των dump τηλεφώνων!Στην κατηγορία των smartphones δεν υπάρχει λόγος για σχολιασμό,γιατί απλά είναι ανύπαρκτη,δυστυχώς και πρέπει να ανακάμψει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Αυτό που λες για το gps είναι αστείο αλλά... τελοσπάντων. Προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Διαφωνώ. Η δυνατότητα παραμετροποίησης εκτοξεύει την ευχρηστία. Νομίζεις οτι τα εκατομμύρια series 60 που πωλούνται κάθε μήνα, τα αγοράζουν όλοι οι ψαγμένοι για το ανοιχτό τους λειτουργικό; Θεωρείς ότι το S60 το αγοράζουν για την ευχρηστία του; Αν δεν ήταν Nokia branded (όπου ότι Nokia = Καλό για μια μεγάλη μερίδα των αγοραστών ελέω παλαιότερων συσκευών και ισχυρού Marketing) το Symbian θα ήταν εδώ και πολύ καιρό νεκρό - πρόκειται για ένα ψοφίμι προγραμματιστικά, λειτουργικά και ποιοτικά, όσον αφορά το UI του όπως είπα χάλι (μαύρο!). Φυσικά κάποια από αυτά μπορείς να τα δεις μόνο αν ασχοληθείς με το development του και κάποια άλλα αν δουλέψεις μαζί του για πολύ καιρό (και είσαι αυστηρός στο τι ζητάς από αυτό), οπότε σε παραπέμπω σε παλαιότερα posts μου (πρέπει να είναι καταχωρημένα στην ΒΔ του MyPhone) όπου έχω αναλύσει διεξοδικά το τι συμβαίνει με το Symbian εδώ και πολλά χρόνια, όπως επίσης είχα αναρτήσει και μια σύγκριση του S60 3rd Edition UI με εκείνο του ταπεινού K800 (τι μου άρεσε και τι όχι μεταξύ των δυο). Υ.Γ. Ήμουν Nokiας για πολλά χρόνια, είχα διάφορα μοντέλα Nokia και τα κρατούσα αρκετό καιρό πριν τα αλλάξω (δεν μπορώ να αλλάζω τηλέφωνα συνεχώς), ασχολήθηκα τεχνικά μαζί τους από την εποχή του 6310i (θυμάμαι είχα γράψει ένα πρόγραμμα μεταφοράς SMS->PC εκείνα τα χρόνια και έδινα firmware bugs σε μια γνωστή τότε Πολωνική σελίδα -εποχές :D). Γιατί τα λέω όλα αυτά; Λοιπόν διότι τότε θεωρούσα το Symbian κορυφή τόσο τεχνολογικά όσο και σε UI (κρίμα που δεν υπάρχει πια το Unwired -πρόγονος του MyPhone), το πρώτο το αναθεώρησα όταν άρχισα να διερευνώ το developing του (btw.. είναι αστείο ότι αποτελεί είδηση το port ενός software σε Symbian -10 χρόνια μετά την γέννηση αυτού του ΛΣ :D), το δεύτερο όταν μετά από χρόνια χρήσης Nokia έτυχε να δοκιμάσω διάφορα άλλα κινητά. Για παράδειγμα, χρόνια τώρα οι αναφορές δεν έχουν ενσωματωθεί στα SMS του Symbian, πάνε σε ξεχωριστό φάκελο περιορισμένου μεγέθους ( γιατί; ), επίσης γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς hardware πλήκτρα για Copy/Paste marking γιατί δεν υπάρχει μια επιλογή να κάνεις την δουλεία από soft-menu; Που είναι η ένδειξη reply (ή και forward) σε ένα SMS; Επίσης η ηχογράφηση (από το default software της πλατφόρμας) στα μοντέλα που είχα ήταν μόνο 1ος λεπτού (αν θυμάμαι καλά - γιατί ; ). Γιατί έπρεπε να περάσω 3η εφαρμογή για να έχω full-screen εικόνα αυτού που με καλεί (νομίζω ότι αυτό διορθώθηκε πια). Γιατί δεν μπορώ να επέμβω στο λεξικό του T9 άμεσα; Γιατί ο SMS Editor δεν αναγνωρίζει αυτόματα τα Smileys στα ανάλογα εικονίδια (εκτός και αν έχει πια διορθωθεί) και γιατί δεν υποστηρίζονται EMS (κρίμα είναι - άμα τα συνηθίσεις και τώρα με τα free SMS πλάκα έχουν σε σχέση με ένα MMS). Γιατί δεν μπορώ να δω άμεσα όλους τους διαθέσιμους αριθμούς μιας επαφής από την λίστα του κατάλογου (παρά μόνο αν την ανοίξω εκτός και αν δεν έχω ορίσει default αριθμό κλήσης); Την εποχή των IrDA γιατί δεν μπορούσα να κλείσω την λειτουργία τους άμεσα αλλά έπρεπε να περιμένω να κλείσουν μόνες τους; (ιστορικό ερώτημα φυσικά). Επίσης γιατί το BT δεν κλείνει αυτόματα όταν κάνω sent το αντικείμενο που θέλω; (Ελπίζω να έχει διορθωθεί πια). Γιατί δεν υπάρχει ένα popup μενού με custom shortcuts (λίστας) άμεσα διαθέσιμο οπουδήποτε στο UI; Είναι και άλλες μικρές λεπτομέρειες που δεν υπάρχουν στο Symbian UI και προσωπικά (διότι αυτά είναι υποκειμενικά) με απογοητεύουν ειδικά όταν τις έχω συνηθίσει από άλλες πια συσκευές. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Αυτό που λες για το gps είναι αστείο αλλά... τελοσπάντων. Προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα. Επειδή λέω απλά αυτό που ισχύει είμαι αστείος;;Σε ποιο dump phone άλλης εταιρίας το GPS χρησιμοποιεί για την εκμετάλλευσή του ενα τόσο καλό πρόγραμμα;Για δες αντίστοιχες προτάσεις,όπως τα S8300-Pixon ή Renoir-Arena που ψάχνονται να βρουν οι χρήστες πώς θα βρουν ένα πρόγραμμα της προκόπης με πλήρεις χάρτες και όλες τις δυνατότητες του Wayfinder...Θέλω να πω ότι ακόμη και στα επίπεδα του κλειστού λειτουργικού,στον τομέα αυτό,υπερέχει σαφώς η SE..Τώρα αν δε θες να το καταλάβεις κι επιμένεις απλά να τη θάβεις δικό σου θέμα. Ένα ακόμη βίντεο απ'τον Idou Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. May 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2009 Επειδή λέω απλά αυτό που ισχύει είμαι αστείος;;Σε ποιο dump phone άλλης εταιρίας το GPS χρησιμοποιεί για την εκμετάλλευσή του ενα τόσο καλό πρόγραμμα;Για δες αντίστοιχες προτάσεις,όπως τα S8300-Pixon ή Renoir-Arena που ψάχνονται να βρουν οι χρήστες πώς θα βρουν ένα πρόγραμμα της προκόπης με πλήρεις χάρτες και όλες τις δυνατότητες του Wayfinder...Θέλω να πω ότι ακόμη και στα επίπεδα του κλειστού λειτουργικού,στον τομέα αυτό,υπερέχει σαφώς η SE..Τώρα αν δε θες να το καταλάβεις κι επιμένεις απλά να τη θάβεις δικό σου θέμα. Μ'αυτη τη λογικη τοτε να προτιμησω ενα S40 της ΝΟΚΙΑ που θα φερει αυτουσια την εφαρμογη Maps η οποια ειναι καλυτερη & ανταγωνιστικη με ολοκληρωμενα προγραμματα πλοηγησης.Μπορει να χρειαστει να πληρωσω licence,αλλα απο το να μεινει 100% αναξιοποιητη η παρουσια του δεκτη... Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2009 Παιδιά νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει για τα καλά από το θέμα μας. Θυμήθηκα ότι είχα ανοίξει παλιά το εξής θέμα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=186528 οπότε καλύτερα να συνεχίσουμε εκεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
othon Δημ. May 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2009 Με 100€ το παίρνω για.....4ο κινητό. Παρόλο που μου τη δίνει όταν ακούω γκρίνιες σχετικά με τις αναλύσεις και τα χρώματα, δεν κρατιέμαι να μην αναφέρω πως το αδίκησε το τηλέφωνο με τα 65000(!!!) "χρωματάκια για την (έστω) 1.3mp κάμερα. Για την ανάλυση δε, μικρό το κακό, αφού κάνει μπαμ πως πρόκειται για low end πρόταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Sony Ericsson CEO Admits Troubles, PlayStation Phone & X1 Failure Καλα την αποτυχια του X1,τη γνωριζαμε και σιγουρα δεν αποτελει νεο.Νεο ομως και μαλλον ενδιαφερον ειναι η κινηση του Hideki Komiyama να επιβεβαιωσει την φημη για PSphone("could happen" ) καθως και 3 smartphones βασισμενα σε 3 διαφορετικα λειτουργικα.Για να δουμε... http://www.trustedreviews.com/mobile-phones/news/2009/05/08/Sony-Ericsson-CEO-Admits-Troubles--PlayStation-Phone---X1-Failure/p1 Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. May 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2009 Αυτά να τα βλέπουν μερικοί που θίχτηκαν όταν είπα για τα προβλήματα της SE. Κατά τα άλλα, η SE θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στην προηγούμενη πορεία της. Μέχρι και η Motorola την πέρασε... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. May 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2009 Το ευχάριστο είναι ότι τουλάχιστον ο CEO δεν μασάει τα λόγια του, έχει γίνει ζημιά στην εταιρία .. θα κάνουν κάποιους πειραματισμούς ε.. και άμα δεν τα καταφέρουν θα την κλείσουν (λέω εγώ) και Game Over, ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι - φαίνεται ότι το παιχνίδι έχει μεταφερθεί στην Άπω Ανατολή πια (Samsung, LG) και φυσικά στην Nokia. Ουσιαστικά δεν διαθέτουν Smartphone class (το UIQ τα έφτυσε -ποίος φταίει άλλη υπόθεση ..), θα παίξουν με διάφορα OS και τώρα αν τους βγει το πείραμα με κάποιο από αυτά οκ! Κερδίζουν μερικά life points και παραμένουν για κάποια τέρμινα ακόμα στην αγορά :D Σχετικά με το Χ1 από τα λόγια του CEO, yeap! ούτε αυτό εκπλήρωσε τις προσδοκίες τους αλλά ήταν X1 (όπου X = πείραμα, eXperimental ας πούμε :p) - ομολογώ ότι πίστευα ότι θα είχε καλύτερη τύχη (εις γνώση των αδυναμιών των WM), λάθος μου! Γενικά τα πράγματα είναι ζόρικα (αν τώρα βοηθήσει ένα PSP-Phone δεν ξέρω..) Οψόμεθα! Υ.Γ. http://www.ft.com/cms/s/0/6f24c4a2-3a5e-11de-8a2d-00144feabdc0.html?nclick_check=1 από FT. Υπάρχει και η φήμη (λέγεται..) από τον Eldar ότι η Ericsson θα ήθελε να πουλήσει το μερίδιο της στην Sony ώστε να φύγει από την αγορά των handsets (δεν μου κάνει εντύπωση). Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. May 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2009 Το ευχάριστο είναι ότι τουλάχιστον ο CEO δεν μασάει τα λόγια του, έχει γίνει ζημιά στην εταιρία Λες και είχε δυνατότητα να μην τα αναφέρει. Εδώ έχει βουίξει ο τόπος, το ξέρουμε εμείς, αυτοί δεν θα το ξέρουν; .. θα κάνουν κάποιους πειραματισμούς ε.. και άμα δεν τα καταφέρουν θα την κλείσουν (λέω εγώ) και Game Over, ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι - φαίνεται ότι το παιχνίδι έχει μεταφερθεί στην Άπω Ανατολή πια (Samsung, LG) και φυσικά στην Nokia. Δεν το θεωρώ και τόσο εύκολο να κλείσει. Μην ξεχνάς πως διαθέτει τις ονομασίες Walkman - Cybershot, οι οποίες όσο να 'ναι, είναι από μόνες τους διαφημίσεις. Φυσικά καλό θα ήταν να υποστηρίξει τις ονομασίες αυτές με μοντέλα άξια προσοχής, όχι παραλλαγές προηγουμένων. Σχετικά με το Χ1 από τα λόγια του CEO, yeap! ούτε αυτό εκπλήρωσε τις προσδοκίες τους αλλά ήταν X1 (όπου X = πείραμα, eXperimental ας πούμε :p) - ομολογώ ότι πίστευα ότι θα είχε καλύτερη τύχη (εις γνώση των αδυναμιών των WM), λάθος μου! Και πάλι όμως, χρησιμοποίησαν ένα λειτουργικό γνωστό στον κόσμο, τόσο για τα καλά του, όσο και για τα κακά του. Βασικό λάθος ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του. Ξεπεράστηκε πριν καν κυκλοφορήσει... Γενικά τα πράγματα είναι ζόρικα (αν τώρα βοηθήσει ένα PSP-Phone δεν ξέρω..) Ίσως. Φυσικά και το PSP δεν θεωρείται και ότι πιο πετυχημένο στο χώρο του, τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει. Υπάρχει και η φήμη (λέγεται..) από τον Eldar ότι η Ericsson θα ήθελε να πουλήσει το μερίδιο της στην Sony ώστε να φύγει από την αγορά των handsets (δεν μου κάνει εντύπωση). Πολύ πιθανό επίσης. Η Ericsson μόνη της τα πάει σχετικά καλά, οπότε δεν καίγεται να μείνει στο παιχνίδι της αγοράς κινητών τηλεφώνων, ειδικά από την στιγμή που είναι τόσο ανταγωνιστικό... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. May 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2009 Δεν το θεωρώ και τόσο εύκολο να κλείσει. Μην ξεχνάς πως διαθέτει τις ονομασίες Walkman - Cybershot, οι οποίες όσο να 'ναι, είναι από μόνες τους διαφημίσεις. Φυσικά καλό θα ήταν να υποστηρίξει τις ονομασίες αυτές με μοντέλα άξια προσοχής, όχι παραλλαγές προηγουμένων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανές αυτές να κρατήσουν ζωντανή την εταιρία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. May 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2009 Δεν το θεωρώ και τόσο εύκολο να κλείσει. Μην ξεχνάς πως διαθέτει τις ονομασίες Walkman - Cybershot, οι οποίες όσο να 'ναι, είναι από μόνες τους διαφημίσεις. Φυσικά καλό θα ήταν να υποστηρίξει τις ονομασίες αυτές με μοντέλα άξια προσοχής, όχι παραλλαγές προηγουμένων. Στην παρούσα φάση αυτά τα brands δεν την βοηθούν σχεδόν καθόλου οικονομικά (και πριν την κρίση βέβαια), για αυτό και ο CEO της αναζητά νέες τεχνολογίες κτλ. Τα Walkman & Cybershot λέγανε κάτι πριν μερικά χρόνια (όπως παραδέχεται ο CEO), σήμερα όμως (λέω εγώ) περισσότερη σημασία έχει η υποστήριξη Wi-fi (τα μοντέλα SE που το υποστηρίζουν είναι ελάχιστα) και η ύπαρξη ικανού GPS (και εδώ μεσοβέζικες οι SE λύσεις) παρά η μουσική απόδοση ή η ποιότητα φωτογραφίας ενός κινητού. Ο ανταγωνισμός προσφέρει ικανές προτάσεις που συν της άλλης έχουν και αυτά που πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν αποκλειστικό προνόμιο της SE, οπότε η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το εάν το κινητό της κάνει την τέλεια αναπαραγωγή ήχου ή αν έχει το Cybershot logo επάνω (ok, μπορεί να ενδιαφερθεί μια μερίδα αν έχει ενσωματομένο xenon flash –αυτό το δέχομαι), αλλά υπάρχουν αρκετοί που αναρωτιούνται πόσο καλά δουλεύει το GPS του ή αν μπορούν να συνδεθούν σε κάποιο ελεύθερο hot-spot αυτά ζητά η εποχή μας τώρα πια, και φυσικά σε ένα όμορφο αμπαλάζ (touch screens, QWERTY keyboards, κτλ.. –το iPhone effect επίσης). Δηλαδή με λίγα λόγια.. η εποχή των Walkman & Cybershot έχει τελειώσει (το ξέρουν στην SE), πάμε σε έξυπνες συσκευές με σοφιστικέ λειτουργικά συστήματα (εκεί η SE είναι νεκρή προς το παρόν) με συνεχή σύνδεση στο δίκτυο (είτε μέσο carrier είτε μέσο private networks πχ. Wi-fi κτλ –αυτό είναι το trend) και με σημαία το mobile Web Experience, αυτό ζητά η εποχή μας (σύνδεση παντού και πάντα, δες net-books κτλ, ποίος ένιωθε την ανάγκη να κουβαλά ένα laptop μαζί του στην καφετέρια πριν μερικά χρόνια; Τότε όλοι παίζαμε με τα MP του κινητού μας :p –σήμερα τα MP είναι δεδομένα, πιο παλιά συζητούσαμε για την δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 κτλ.. σήμερα και αυτό είναι standard feature) και εκεί τα κινητά της SE μόλις τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι (άργησαν αδικαιολόγητα πολύ). Anyway, το επόμενο πείραμα μετά το X1 είναι το IDOU, είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα τα καταφέρουν καλύτερα αυτή την φορά. Και πάλι όμως, χρησιμοποίησαν ένα λειτουργικό γνωστό στον κόσμο, τόσο για τα καλά του, όσο και για τα κακά του. Βασικό λάθος ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του. Ξεπεράστηκε πριν καν κυκλοφορήσει... Δυστυχώς φαίνεται ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα είναι περισσότερο γνωστό για τα αρνητικά του, τα οποία όσες εταιρίες αποφασίζουν να το χρησιμοποιήσουν δοκιμάζουν να αποκρύψουν με την ανάπτυξη shells. Γενικά, θεωρώ ότι η αναρχία που επικρατεί στα WM (συνέπεια της MS απειρίας στον τομέα των mobile phone OS) μπερδεύει τον αρχάριο χρήστη (εκείνον δηλαδή που δεν έχει δουλέψει μαζί τους) ο οποίος χάνεται σταδιακά σε πειραγμένες ROMs και διάφορα άλλα hacks προσπαθώντας να φέρει την συσκευή στα μέτρα του (ενώ ουσιαστικά δημιουργεί προϋποθέσεις για νέα τεχνικά προβλήματα σε έναν φαύλο κύκλο ταλαιπωρίας). Νομίζω ότι τα Windows Mobile δεν έχουν πιθανότητες ανάνηψης αν δεν αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους η MS (και συγκεκριμένα σε μια εκ βαθέων αναδόμηση του UI τους). Όπως και να έχει όμως, πριν τα θεωρήσω εντελώς νεκρά (ή καλύτερα πριν καταλήξουν middleware πάνω στο οποίο θα χτίζουν οι εταιρίες το UI που τις εξυπηρετεί..) ποντάρω στα επερχόμενα WM 7 όταν με το καλό κυκλοφορήσουν, μήπως και αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Όσον αφορά το X1, ναι ανακοινώθηκε πρώιμα, η SE έπεσε στην παγίδα του vapourware (ας πούμε), ανακοίνωσε κάτι πολύ καιρό πριν αυτό είναι διαθέσιμο και όταν έγινε διαθέσιμο έγινε τμηματικά και με λάθος τρόπο, άσε ότι είχε ξεφουσκώσει ( άραγε επαναλαμβάνει το λάθος αυτό και με το IDOU; ). Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα X1 αλλά από προσωπική εμπειρία δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το τι περιλαμβάνει, τα WM είναι ένα χάος στο UI τους.. άραγε έχει ελληνικά επίσημα τελικά; Έχει λεξικό Τ9; Θα πρέπει να κάνω ένα σορό hacks στο κινητό (σαν αυτά που διαβάζω στο ανάλογο thread –ευχαριστώ πολύ ασχολούμαι με την πληροφορική τόσο καιρό ... ώστε να εκτιμώ πια την απλότητα :D) για να δουλεύει ικανοποιητικά, θα πρέπει να βάζω πληκτρολόγια (γιατί; Δεν έχει ένα καλό από μόνο του; ) Τα Panels τι λένε; (άλλοι προσπαθούν να τα ξηλώσουν και να βάλουν το HTC UI, γιατί; ). Ε! με αυτά και εκείνα, δεν αποφασίζω να δώσω λεφτά για τα WM & X1 (φοβάμαι ότι θα μπλέξω σε έναν κυκεώνα και στο τέλος το κλου θα είναι ότι και πάλι δεν θα παίζει καλά :D) –έχασε λοιπόν έναν πελάτη η SE, θα μου πεις «ένας είμαι» οκ, ναι αλλά μάλλον θα υπάρχουν και άλλοι που το βλέπουν έτσι, αποτυχία κατά CEO το X1 λοιπόν. Ας πρόσεχαν. Υ.Γ. Το τελευταίο κομμάτι του κειμένου είναι χαοτικό, εδώ δεν κάνω ασκήσεις «επί χάρτου» :D μεταφέρω τις σκέψεις μου για το X1 και γιατί δεν μπαίνω στην διαδικασία της αγοράς του – εδώ έπρεπε να υπάρχει το SE marketing να ξεκαθαρίζει τα πράγματα για εμένα τον πιθανό αγοραστή και να μην με αφήνει στο σκοτάδι. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. May 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2009 Σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανές αυτές να κρατήσουν ζωντανή την εταιρία. Γι΄αυτό εξ άλλου και πρόσθεσα πως είναι απαραίτητο να υποστηρίξει τα brand names αυτά με ικανές συσκευές. Στην παρούσα φάση αυτά τα brands δεν την βοηθούν σχεδόν καθόλου οικονομικά (και πριν την κρίση βέβαια), για αυτό και ο CEO της αναζητά νέες τεχνολογίες κτλ. Τα Walkman & Cybershot λέγανε κάτι πριν μερικά χρόνια (όπως παραδέχεται ο CEO), σήμερα όμως (λέω εγώ) περισσότερη σημασία έχει η υποστήριξη Wi-fi (τα μοντέλα SE που το υποστηρίζουν είναι ελάχιστα) και η ύπαρξη ικανού GPS (και εδώ μεσοβέζικες οι SE λύσεις) παρά η μουσική απόδοση ή η ποιότητα φωτογραφίας ενός κινητού. Ο ανταγωνισμός προσφέρει ικανές προτάσεις που συν της άλλης έχουν και αυτά που πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν αποκλειστικό προνόμιο της SE, οπότε η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το εάν το κινητό της κάνει την τέλεια αναπαραγωγή ήχου ή αν έχει το Cybershot logo επάνω (ok, μπορεί να ενδιαφερθεί μια μερίδα αν έχει ενσωματομένο xenon flash –αυτό το δέχομαι), αλλά υπάρχουν αρκετοί που αναρωτιούνται πόσο καλά δουλεύει το GPS του ή αν μπορούν να συνδεθούν σε κάποιο ελεύθερο hot-spot αυτά ζητά η εποχή μας τώρα πια, και φυσικά σε ένα όμορφο αμπαλάζ (touch screens, QWERTY keyboards, κτλ.. –το iPhone effect επίσης). Προσωπικά διαφωνώ (εν μέρει). Συμφωνώ απόλυτα ως προς την αναγκαιότητα άλλων χαρακτηριστικών όπως WiFi - GPS, αλλά αυτά πρέπει να θεωρούνται δεδομένα πλέον. Αυτό που ήθελα να πω, είναι πως η SE μπορεί να εκμεταλλευθεί τα brand names που διαθέτει, προσφέροντας συσκευές οι οποίες θα συνδυάζουν και τα μουσικά χαρακτηριστικά/φωτογραφικές ικανότητες (Walkman/Cybershot) και τα απαραίτητα για τους χρήστες χαρακτηριστικά (WiFi - GPS). Εν ολίγοις, παραμένει κολλημένη στα brand names που διαθέτει, δίχως να εξελίσσει σημαντικά τις συσκευές που τα φέρουν, τόσο στον τομέα της εμφάνισης όσο και στο τομέα των χαρακτηριστικών. Δηλαδή με λίγα λόγια.. η εποχή των Walkman & Cybershot έχει τελειώσει (το ξέρουν στην SE), πάμε σε έξυπνες συσκευές με σοφιστικέ λειτουργικά συστήματα (εκεί η SE είναι νεκρή προς το παρόν) με συνεχή σύνδεση στο δίκτυο (είτε μέσο carrier είτε μέσο private networks πχ. Wi-fi κτλ –αυτό είναι το trend) και με σημαία το mobile Web Experience, αυτό ζητά η εποχή μας (σύνδεση παντού και πάντα, δες net-books κτλ, ποίος ένιωθε την ανάγκη να κουβαλά ένα laptop μαζί του στην καφετέρια πριν μερικά χρόνια; Τότε όλοι παίζαμε με τα MP του κινητού μας :p –σήμερα τα MP είναι δεδομένα, πιο παλιά συζητούσαμε για την δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 κτλ.. σήμερα και αυτό είναι standard feature) και εκεί τα κινητά της SE μόλις τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι (άργησαν αδικαιολόγητα πολύ). Anyway, το επόμενο πείραμα μετά το X1 είναι το IDOU, είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα τα καταφέρουν καλύτερα αυτή την φορά. Εδώ διαφωνώ. Επιμένω πως καθήκον της SE είναι να «πατήσει» πάνω στα brand names που διαθέτει και να φροντίσει να παρουσιάσει Cybershot και Walkman συσκευές με πλήρη χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα της ανέφερα ποιό είναι. Εμμένει στα ονόματα και περιμένει από αυτά να φέρουν πελάτες. Οπότε όσο το δυνατόν συντομότερα αντιληφθεί ότι τα χαρακτηριστικά φέρνουν πελάτες και τα brand names απλά είναι καλύτερη διαφήμιση, τόσο το καλύτερο για αυτήν. Αναφορικά με το Idou, το πότε θα κυκλοφορήσει θα δείξει και το πόσο πετυχημένο εμπορικά θα είναι. Νομίζω ότι τα Windows Mobile δεν έχουν πιθανότητες ανάνηψης αν δεν αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους η MS (και συγκεκριμένα σε μια εκ βαθέων αναδόμηση του UI τους). Όπως και να έχει όμως, πριν τα θεωρήσω εντελώς νεκρά (ή καλύτερα πριν καταλήξουν middleware πάνω στο οποίο θα χτίζουν οι εταιρίες το UI που τις εξυπηρετεί..) ποντάρω στα επερχόμενα WM 7 όταν με το καλό κυκλοφορήσουν, μήπως και αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Εδώ συμφωνώ απόλυτα. Τα επερχόμενα WM θα δείξουν κατά πολύ το μέλλον της MS στην κινητή τηλεφωνία. Ενδεχόμενη αποτυχία - και - αυτών, ίσως σημάνει την αρχή της αποχώρησης. Όσον αφορά το X1, ναι ανακοινώθηκε πρώιμα, η SE έπεσε στην παγίδα του vapourware (ας πούμε), ανακοίνωσε κάτι πολύ καιρό πριν αυτό είναι διαθέσιμο και όταν έγινε διαθέσιμο έγινε τμηματικά και με λάθος τρόπο, άσε ότι είχε ξεφουσκώσει ( άραγε επαναλαμβάνει το λάθος αυτό και με το IDOU; ). Ακριβώς. Όταν ανακοινώθηκε το X1, θυμάμαι το αντίστοιχο θέμα να είναι γεμάτο με μηνύματα «το επόμενο κινητό μου». Φυσικά όταν κυκλοφόρησε, δεν προκάλεσε καμία αίσθηση καθώς πήγαινε από αναβολή σε αναβολή και πλέον δεν μας φαινόταν και κάτι το τόσο ιδιαίτερο... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. May 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2009 Στην περίπτωση του Idou, ισχύει αυτό ακριβώς που είδαμε και στο Χ1. Ανακοινώθηκε πολύ καιρό πριν κυκλοφορήσει. Και όχι μόνο αυτό, βασίζεται σε ένα λειτουργικό το οποίο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts