Jump to content

Σε ποια ηλικία φύγατε από το σπίτι;


fantomas_ktm
 Κοινοποίηση

Σε ποιά ηλικία φύγατε από το σπίτι??  

6 members have voted

  1. 1. Σε ποιά ηλικία φύγατε από το σπίτι??

    • 4
    • 20-25 (ενιωσα ετοιμος κ ωριμος)
      1
    • 25-30 (μου πηρε λιγο παραπανω..)
      1
    • >30 πρώτα ¨εφυγαν¨οι γονείς μου..
      0


Recommended Posts

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το συγκεκριμένο θέμα καθότι φοιτητής επί 5 χρόνια σε άλλη πόλη σου έρχεται κάπως όταν επιστρέφεις σπίτι με τους γονείς. Θα μου άρεσε πάρα πολύ η ελευθερία κινήσεων που είχα στο δικό μου σπίτι. Το θέμα είναι όμως ότι τις σπουδές τις είχαν αναλάβει οικονομικά οι γονείς ενώ τώρα θα πρέπει να σταθώ μόνος μου!Πόσο κοστίζει να ζήσεις μόνος σου άραγε?νοικι, κοινόχρηστα, φαγητο, καθαριστήριο, αυτοκίνητο, γυναίκα, γυμναστήριο?? (ζητάω πολλά??)Μήπως είναι πολύ νωρίς? χρειάζεται γερό κομπόδεμα από πίσω???
Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 64
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Απλά μια δουλειά=βασικός=>

Δε βγαίνω χαρά μου :p

 

Εκτός αν ξεκινήσεις με κονέ του μπαμπά,θείου,κουμπάρου,μπατζανάκη,τρίτου εξαδέρφου της αδερφής της γιαγιάς οπότε έχεις και καλύτερο μισθό.

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

αυτο σκεφτομαι κι εγω, βασικος=πεινα

καλυτερος μισθος=περισσοτερα χρονια στην δουλεια για να εξελιχθεις=δικο σου σπιτι στα 35!!

Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Eγώ στάθηκα τυχερός στο θέμα αυτό γιατι από τα 18 μου, αν και πέρασα Αθήνα δεν έμεινα με γονείς αλλά μόνος μου αφού είχα δικό μου σπίτι στο κέντρο (κληρονομιά από παπούδες). Θα μπορούσα βέβαια να το νοικιάσω ώστε να έχω ως φοιτητής ένα εισόδημα (κάτι που έκανα όταν έφυγα για μεταπτυχιακό) αλλά...

 

Γενικά όμως έχεις έξοδα. Τα κοινόχρηστα μπορεί να είναι από 20 έως αρκετά παραπάνω ανάλογα με τετραγωνικά και περιοχή (εγώ π.χ εδώ που μένω πληρώνω το λιγότερο 50, χειμώνα φτάνω τα 200). Τώρα για φαγητό δεν θα θέλεις κοντά στα 200 ευρώ το μήνα για supermarket (χωρίς να σκεφτούμε τα extra για να φας κάπου έξω)?

 

Σε βενζίνες εξαρτάται. Το λιγότερο 50 την εβδομάδα. Όπου μπορείς βέβαια χρησιμοποιείς συγκοινωνία. Καθαριστήριο o.k πόσο συχνά θα πηγαίνεις? ΚΑλύτερα να έχεις ένα πλυντήριο και να πηγαίνεις τα απαραίτητα στο καθαρηστήριο. Για γυναίκα να σου καθαρίζει θέλεις κανενα 50αρικο το μήνα.

 

Από εκεί και πέρα σκέψου επίπλωση σπιτιού κ.λ.π....

 

Καλό είναι βέβαια αν υπάρχει οικονομικό θέμα να σκεφτείς σοβαρά το θέμα του να βρεις μια καλή δουλειά. Πάντως και εγώ σου προτείνω να μείνεις μόνος, ειδικά τώρα μετά από τόσα χρόνια μακριά, θα τα παίξεις αν μείνεις με τους δικούς σου όσο ευχάριστοι και να είναι.;)

Link to comment
Share on other sites

Για γυναίκα να σου καθαρίζει θέλεις κανενα 50αρικο το μήνα.

 

Εννοούσα την σύντροφο :) :) αλλα και πάλι χρησιμο και αυτο! Όντως πολλά τα εξοδα, αλλα δεν λέει να εισαι για πάντα κάτω από τις φτερούγες της μαμάς. Στην αρχή δύσκολα θα είναι, αλλά κάθε αρχή και δύσκολα

 

Υ.Γ: με ενα 200αρι το μηνα σε σούπερ είσαι καλυμένος από φαί? καλά ειναι...

Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Εννοούσα την σύντροφο :) :)

 

Γιατι θα τη πληρώνεις???:blink::blink::blink::p

Και ωραία θέση της δίνεις στη ζωή σου, ανάμεσα στο αυτοκίνητο και στο καθαριστήριο...:)

 

Εκεί πάμε γενικά στα πόσα θέλεις για εξόδους... Μεγάλο θέμα...

Link to comment
Share on other sites

οχι ειναι αναμεσα σε αυτοκίνητο και γυμναστήριο πολυ ψηλα δηλαδή :P :P :P

οχι και να την πληρώνω ρε παιδια, μασημένα τα θέλετε? αλλιως μόνος αλλιως με έτερον ημιση...

Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Ε άμα μένεις στην ιδια πόλη με την μάνα σου τότε θα περνάς για να «δεις τι κάνει». :whistle:

 

Σιγουρα! Να δω τι κανει αυτή, το πλυντήριο της, η κατσαρόλα της... :) και μην πειτε οτι την εχω αναμεσα σε κατσαρολα και πλυντηριο..

Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

ναι... μαλιστα!! οκ, πισω στο θεμα:περιμένω να ακουσω ηλικίες και εμπειρίες!!η κοπελια εχει πεταξει και το θεμα της συγκατοικισης οποτε τα εξοδα λογικα μοιραζονται αλλα αισθανομαι καπως στην ιδεα αυτη.. Τεσπα εμενα με ενδιαφερει να δω αν ισχυει αυτο που λενε για τους ελληνες οτι αφηνουν τη μαμα πολυ αργα! απο το περιβαλλον μου παντως βλεπω οτι ισχυει και πολυ εντονα μαλιστα!ουτε καν σαν ιδεα να φυγουν, λες και θα τους κοψουν τα ποδια!!
Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Παιδια εγω το μονο που θέλω ειναι να φύγω απο το σπιτι..!!!!!

Υπομονη 7-8 μήνες εμειναν ακόμη...

Και μετα το οικονομικο ειναι δευτερον θεμα...

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα περναω ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ φοιτητης

και αμα σου κατσει κ βρεις καμια δουλίτσα σε κανενα μπαρακι...ετσι για συμπλήρωμα....

Ας ειναι καλα οιι γονεις μου που στην αρχη θα με σπρωξουν οικονομικα....

Link to comment
Share on other sites

ααα οκ! μετα αρχιζουν τα ζορια! εχεις και το φανταριλικι.... θα μπορεσεις να κρατησεις ενα σπιτι για ενα χρονο χωρις να το χρησιμοποιεις??? οσο εισαι φοιτητης ολα ειναι υπεροχα, τα περασα κι εγω! κοιτα να περασεις καλα και απο κοντα κ η σχολη για να μην τρεχεις μετα! ;)
Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

egw efuga 17 xronwn apo to spiti.

ksekinhsa na spoudazw,teleiwsa,ekana 2 metaptuxiaka.emeina ellada,agglia ,ollandia kai mesa se afta ta 10 xronia taksidepsa sxedon pantou ennoeitai me xrhmata twn goniwn.

pote den xreiasthke na doulepsw,emeina kai me gkomenitses(sto peripou suzousame) gia 3-4 xronia kai to prohgoumeno kalokairi gurisa sto patriko mou,mazi me tous goneis mou.

kapoies stigmes mou eleipe trela to spiti mou,kai ithela na gurisw pisw.alla twra pou gurisa meta apo toso kairo pali thelw na ksanafugw.

twra me th giagia mou menw apo arxes dekembriou logw naftikou alla kai meta de to blepw na menw monos.duskoloi kairoi gia (oikonomikes) aneksarthtopoihseis.

ki otan pas 27-28 xronwn, arxizoun kai oi gkrinies de mas eferes mia sobarh kopelitsa na se doume gampro ktl.

kai ti einai aftes oi mikroules pou gurnas,kai pote tha sobarefteis kai oti sunepagontai afta.

egw ,etsi opws to blepw gia na th kaneis apo to home prepei na eisai arketa ipefthino atomo kai na analabeis ena swro efthines ,pou oso eisai sto patriko sou den se apasxoloun.

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Link to comment
Share on other sites

Ευθυνες, ευθυνες!! Παντου ευθυνες!! Οντως ειναι και αυτο ενα θέμα αλλα ως ποτε θα κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας??δεν πρεπει καποια στιγμη να τις αναλαβουμε? ουτε ηλιθιοι ειμαστε ουτε ανημποροι να αυτοσυντηρηθουμε..γιατι οι γονεις μας να εχουν την υποχρεωση να μας ντυνουν, ταϊζουν, καθαριζουν μεχρι τα 30 μας?? και εμενα μου αρεσει αυτο αλλα καποιες φορες κανω και αλλες σκεψεις.Στο εξωτερικο εφοσον σε σπουδασουν και βεβαιωθουν οτι εχεις καποια δουλιτσα να σταθεις, αντε γεια!! Δεν ξερω.. περιμενω αποψεις και εμπειριες!
Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Εγω στα 18 που περασα σε μια σχολη και μετα οταν τελειωσα εμεινα μονη αμεσως...Σταθηκα και τυχερη γιατι βρηκα μια καλη δουλεια και με επερνε να ειμαι ανεξαρτητη.Παω και τους βλεπω 2-3 φορες την εβδομαδα αφου ειμαστε στην ιδια πολη αλλα οκ ειμαι μονη και ηρεμη απο γκρινιες (για γαμους κτλ)

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Οτι αξίζει, πονάει και είναι δύσκολο !!!

Link to comment
Share on other sites

ki otan pas 27-28 xronwn, arxizoun kai oi gkrinies de mas eferes mia sobarh kopelitsa na se doume gampro ktl.

kai ti einai aftes oi mikroules pou gurnas,kai pote tha sobarefteis kai oti sunepagontai afta.

 

Aλήθεια?:happy: Εμένα πάλι μου λένε το αντίθετο (δηλ. μετά τα 35), φοβούνται φαίνεται μην τυλίξει καμια τον κανακάρη τους...:X

 

Γενικά πάντως νομίζω πως αν βρεις μια σταθερή απασχόληση και με λίγη βοήθεια από τους δικούς σου, τα βγάζεις πέρα άνετα. O.k, μην περιμένετε ότι θα είστε πολύ άνετα αν δεν υπάρχουν λεφτά στην άκρη αλλά δεν είναι και τόσο τραγικό ωστε να μην το τολμήσετε. Εκτός αυτού σκεφτείτε και λίγο και τομν εαυτό σας και τους γονείς σας.

 

Όσο και να θέλουν να σας βοηθήσουν και να σας προστατεύουν πρέπει να απογαλακτιστείτε και να αντιμετωπίσετε τη ζωή, ξεκινώντας από αυτά τα απλά και δύσκολα. Για παράδειγμα φίλος μου από το πανεπιστήμιο, δύο χρόνια μεγαλύτερος έμενε μέχρι την ηλικία μου με γονείς.Ότι έβγαζε τα έτρωγε αφού στο σπίτι τα πάντα ήταν έτοιμα και πληρωμένα. Όταν η κοπέλα του έμεινε έγγυος, παντρεύτηκε, γεννήθηκε το παιδί και άρχισαν τα πρώτα προβλήματα πελάγωσε κανονικά, αφού μια στοιχειώδη διαχείρηση των δικών του οικονομικών δεν είχε μάθει ποτέ να κάνει... Το αποτέλεσμα? Οι γονείς του να έχουν σχεδόν εγκατασταθεί σπίτι του και να φροντίζουν τα πάντα...

Link to comment
Share on other sites

μια πρωτη εντυπωση ειναι οτι οι σπουδες ειναι το πρωτο βημα για ανεξαρτητοποιηση! αν ομως δεν υπαρχουν σπουδες στη μεση, δυσκολο! ειναι οντως μεγαλη αποφαση.. Η εμεις ειμαστε πλεον πολυ καλομαθημενοι?? γιατι ενταξει, οι σπουδες ειναι και ψιλουποχρεωτικο βημα, χωρις αυτες ομως? ποιοι λογοι και ποιες προυποθεσεις σε ωθουν να κανεις το μεγαλο βημα?
Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

απο 18 χρονων εφυγα πηγα στρατο,τωρα σπουδαζω και γενικα ειμαι εκτος σπιτιου ,μολις τελιωσουν και οι σπουδες και αποκτησω ενα καλο εισοδημα θα χαθω απο το σπιτι μια και καλη μια και τωρα στις διακοπες ειμαι στους γονεις.Γενικα για να κανεις το μεγαλο βημα πρεπει να εχεις καποιο σταθερο εισοδημα κατα την αποψη μου.

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Link to comment
Share on other sites

ποιοι λογοι και ποιες προυποθεσεις σε ωθουν να κανεις το μεγαλο βημα?

 

To να παντρευτείς είναι το μεγάλο βήμα.

Το να κάνεις παιδιά είναι επίσης μεγάλο βήμα.

 

Το να αποφασίσεις να μείνεις μόνος σου είναι το ΣΩΣΤΟ βήμα. ;)

 

Κακά τα ψέματα. Όσο ανεξάρτητος και να είσαι, μένοντας στο ίδιο σπίτι με τους γονείς σου δεν μπορείς να πεις ότι ζεις τη ζωή σου. :(

 

Απλά το μόνο που με εκνευρίζει είναι το ότι μερικοί έχουν την απαίτηση να κάθονται και να τους συντηρούν οι δικοί τους ακομα και όταν θα φύγουν από το σπίτι. Έχω ένα φίλο ο οποίος μένει μόνος του και κρέμεται από τη βοήθεια των γονιών του για να τα βγάλει πέρα (δε δουλεύει, δεν έχει κανένα εισόδημα). Σίγουρα στα πρώτα σου βήματα θα σε βοηθήσουν οι δικοί σου, αλλά είναι θεωρώ τελείως ξεφτίλα το να μη δουλεύεις και να θέλεις να μείνεις και μόνος σου. ΌΣΑ λεφτά και να έχουν οι γονείς σου πρέπει να αρχίζεις να μπαίνεις στα πραγματικά δύσκολα (να τα φέρνεις βόλτα με το μισθό σου, να κάνεις οικονομία κτλ) για να πεις ότι "προσπαθώ να είμαι ανεξάρτητος" (γιατί όσο σε βοηθάνε έστω οι δικοί σου τελείως ανεξάρτητος δεν είσαι).

 

Μου τη δίνει αυτή η ανεξαρτησία του καναπέ. :mad:

 

Η "new year's resolution" μου είναι μέχρι το τέλος του 2008 να έχω βρει το δικό μου σπίτι και να έχω μετακομίσει. :)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

h swsth hlikia einai otan eisai etoimos psuxologika kai oikonomika! egw den eimai kanena apo ta 2 alla thelw na fugw..(se sumvoules eimai prwtos!)
I don't live in Greece, Greece lives in me...
Link to comment
Share on other sites

ki egw exw kwlopsh8ei na thn kanw apo to spiti. Logw tou oti spoudaza ektos a8hnwn exw 3enerwsei pou gyrisa kai menw pali me goneis. 8elw na mai monh mou na erxetai spiti opoios goustarw oti wra goustarw, na arazw xwris na me prhzoun kai na mou xwnoun douleies..ekatsa kai ta ypologisa me th mana mou kai ta vgalame oti me kanena 800ari - 900 € thn vgazeis. Ennoeitai oti milame gia gkarsoniera h kanena fthno dyari, oxi polyteleies..kai na sou menei k kati etsi? auth th stigmh vevaia me ta 600 pou pairnw oute gia plaka. Alla molis vrw mia sta8erh douleia k me ligo sprw3imo thn ekana.. to poly poly na piasw kai mia 2h douleia part time.. Euelpistw mesa sto 2008 na thn exw kanei, to vrhkan kai sth mama mou sto flytzani x8es.. lete?? ;);)
Pwleitai kinhto Palm Treo 750 axrhsimopoihto, sto kouti tou. Timh 300€, syzhtisimi
Link to comment
Share on other sites

Η "new year's resolution" μου είναι μέχρι το τέλος του 2008 να έχω βρει το δικό μου σπίτι και να έχω μετακομίσει. :)

Υποθέτω πως έχεις τη δική σου σταθερή εργασία και μισθό.

Απο κει και πέρα, δε γνωρίζω πόσο καιρό εργάζεσαι και με τι μισθό, αλλά δεν θα ήταν προτιμότερο να μαζέψει κάποιος κάποια χρήματα (να έχει μια μικρή αρχικά εξασφάλιση δηλαδή εξοικονομώντας λόγω κοινής στέγης με τους γονείς του) πριν κόψει τον ομφάλιο λώρο?

 

Alla molis vrw mia sta8erh douleia k me ligo sprw3imo thn ekana.. to poly poly na piasw kai mia 2h douleia part time..

Εκτός από την ερώτηση που έκανα και στον DesertSMisSRaiN, να σε ρωτήσω το εξής: πόσο θα μπορέσεις να απολαύσεις την ανεξάρτητη ζωή σου και να "αράξεις χωρίς να σε πρήζουν" όπως λες, αν χρειάζεται να κάνεις 2 δουλιές (μία full time και μία part time, σύνολο 12 ώρες την ημέρα χωρίς τη μετακίνησή σου) προκειμένου να συντηρείσαι? Και απ'ότι λες δεν έχεις καν σταθερή δουλιά ακόμα.

 

Γενικά, είμαι υπέρμαχος της ανεξαρτητοποίησης του νεαρού ατόμου σε μικρή ηλικία, και συμφωνώ απόλυτα μ'αυτά που λετε. Το να βλέπω όμως ανθρώπους μόλις στα 21 τους να ψάχνονται τόσο πολύ να φύγουν από το σπίτι τους μου φέρνει μια αίσθηση υπερβολής στο μυαλό. Ίσως να κάνω και λάθος βέβαια, απλώς αυτή την εντύπωση έχω...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...