Guest sex Δημοσιεύτηκε November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 29, 2007 πολύ ενοχλητικά. Επιφέρουν εκνευρισμό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vampyre Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Το αντίθετο , επιφέρουν ψυχική ηρεμία στο server. Παράθεση Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest sex Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Να επιβάλλεται ο περιορισμός μόνο σε αυτούς που αναζητούν 20+ φορές το δεύτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 αν εκνευριζεσαι για λιγοτερο απο 30 δευτερολεπτα,τοτε το προβλημα δεν ειναι του κανονισμου ;)με λιγη υπομονη αλλωστε ολα γινονται και ολα λυνονται! υγ.παρεπιπτοντως βαμπιρ τι θα γινει με το θεμα που θεωρησες ως ληξαν ενω ισχυει ακομα;;;(αυτο στα μπαγκ ριπορτς) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest sex Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Δεν εξυπηρετεί κανέναν ο περιορισμός και ο φόρτος εργασίας δεν είναι μεγάλος. FREAK_OF_NATURE: Όλοι ενοχλούνται από τις άσκοπες καθυστερήσεις. Ο χρόνος είναι σημαντικός, αν εσύ τον σπαταλάς για χαζομάρες δε με νοιάζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Μα ψάχνεις ειλικρινά τόσο συχνά και σε τόσο μικρά χρονικά διαστήματα που όντως σου είναι τόσο ενοχλητικό; Μήπως υπερβάλεις λίγο; Α και επίσης, για να λες ότι "ο φόρτος εργασίας δεν είναι μεγάλος", προφανώς δε σου έχει τύχει αυτό που έχει τύχει δεκάδες φοράς σε εμάς, το μήνυμα δηλαδή για το πόσο φορτωμένο είναι το forum. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Δεν εξυπηρετεί κανέναν ο περιορισμός και ο φόρτος εργασίας δεν είναι μεγάλος. Δικαιούσαι φυσικά να έχεις την άποψή σου. FREAK_OF_NATURE: Όλοι ενοχλούνται από τις άσκοπες καθυστερήσεις. Ο χρόνος είναι σημαντικός, αν εσύ τον σπαταλάς για χαζομάρες δε με νοιάζει. Τι προτιμάς; Να υπάρχει ο περιορισμός και να καθυστερείς μερικά δευτερόλεπτα για να κάνεις την δουλειά σου; Ή να μην υπάρχει ο περιορισμός και να μην μπορείς να κάνεις την δουλειά σου επειδή θα κολλάει το σύμπαν; Πότε η καθυστέρηση θα είναι μεγαλύτερη; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος δεν υπάρχουν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος δεν υπάρχουν? Μα ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα!!! Για αυτό υπάρχει ο περιορισμός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Το βασικό πρόβλημα είναι όταν δεν μπορείς να κάνεις "εύστοχες" αναζητήσεις, γιατί μετά από μια "εύστοχη" αναζήτηση πολύ δύσκολα θα έχεις επεξεργαστεί τα αποτελέσματά της για να κάνεις και άλλη σε λιγότερο από 30 sec. υπάρχει και το Google για όσους βιάζονται... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα. Πολλές φορές ψάχνω κάτι και δεν το βρίσκω μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί... Δεν μπορώ να γράψω λέξεις άνω των 17 χαρακτήρων αλλά ούτε και κάτω των 3 χαρακτήρων(με κάποιες εξαιρέσεις). Καμιά φορά κάνω αναζήτηση σε κάτι και μου λέει ότι δεν βρέθηκε, αλλάζω το λήμα και ξανα πατάω αναζήτηση και μου λέει να περιμενω 1δευτ!!! 5 ώρες κάνει να φορτώσει με pstn... Ξέρω ότι πρέπει να υπάρχει ο περιορισμός για ευνόητους λόγους αλλά είναι σπαστικό ειδικά όταν ψάχνεις κάτι με μία κανονική λέξη και μία μικρή όπου η μικρή λέξη καθορίζει αυτό που θέλεις να βρείς (πχ. συσκευές 3G), άντε να βρεις αυτό που θέλεις... Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα. Πολλές φορές ψάχνω κάτι και δεν το βρίσκω μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί... Καμιά φορά κάνω αναζήτηση σε κάτι και μου λέει ότι δεν βρέθηκε, αλλάζω το λήμα και ξανα πατάω αναζήτηση και μου λέει να περιμενω 1δευτ!!! 5 ώρες κάνει να φορτώσει με pstn... Ξέρω ότι πρέπει να υπάρχει ο περιορισμός για ευνόητους λόγους Αφού το ξέρεις γιατί σου κάνει εντύπωση; Και εμένα μου την σπάει που πρέπει να περιμένω να ανάψει πράσινο για να περάσω το δρόμο, αλλά δεν το κάνω και θέμα. Δεν μπορώ να γράψω λέξεις άνω των 17 χαρακτήρων αλλά ούτε και κάτω των 3 χαρακτήρων(με κάποιες εξαιρέσεις). αλλά είναι σπαστικό ειδικά όταν ψάχνεις κάτι με μία κανονική λέξη και μία μικρή όπου η μικρή λέξη καθορίζει αυτό που θέλεις να βρείς (πχ. συσκευές 3G), άντε να βρεις αυτό που θέλεις... Και για τους τρεις χαρακτήρες υπάρχουν ευνόητοι λόγοι. Δοκίμασε την «αναζήτηση» http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=39816&highlight=%E1%ED%E1%E6%DE%F4%E7%F3%E7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Και εγώ το ίδιο θα έκανα γιατί για να λυθεί ένα πρόβλημα δεν συμαίνει ότι πρέπει να γίνει κιόλας, πρέπει να λυθεί πριν γίνει κάν. Καταλαβαίνω τι μου λες και ότι δεν υπάρχει λύση, απλά λέω ότι είναι σπαστικό για τους παραπάνω λόγους. :) Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Καταλαβαίνω τι μου λες και ότι δεν υπάρχει λύση, απλά λέω ότι είναι σπαστικό για τους παραπάνω λόγους. :) Τοσο καιρο στο myphone ,δεν το εχεις συνηθισει ? :O Παράθεση [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2007 Βρε το έχω συνηθήσει, ξέρω ότι υπάρχει αλλά είναι σπαστικό όταν θέλω να ψάξω κάτι και δεν μπορώ για τους παραπάνω λόγους. Παλιά δεν με πολυπείραζε γιατί δεν χρησιμοποιούσα την αναζήτηση πολύ, αλλα τώρα που είναι το δεξί μου χέρι, καμιά φορά..μένει παράλητο..... Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vampyre Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 υγ.παρεπιπτοντως βαμπιρ τι θα γινει με το θεμα που θεωρησες ως ληξαν ενω ισχυει ακομα;;;(αυτο στα μπαγκ ριπορτς) Το έχω μεταβιβάσει στον MsK. Είναι ο μόνος που μπορεί να το αλλάξει/διορθώσει. Παράθεση Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest sex Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Trobocop®: Είναι γεγονός, όχι άποψη. DesertSMisSRaiN: Πάντα δεν υπερβάλω. Αφού υπάρχει σχεδόν συνέχεια πρόβλημα με τον φόρτο εργασίας και δεν σκοπεύετε να αναβαθμίστειτε. Να επιβάλλεται περιορισμός 10 δεύτερων για κάθε επόμενη αναζητηση από επισκέπτες και λόγικος έλεγχος πλημμυρίσματος στις αναζητήσεις μελών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. December 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2007 Αφού υπάρχει σχεδόν συνέχεια πρόβλημα με τον φόρτο εργασίας και δεν σκοπεύετε να αναβαθμίστειτε. Να επιβάλλεται περιορισμός 10 δεύτερων για κάθε επόμενη αναζητηση από επισκέπτες και λόγικος έλεγχος πλημμυρίσματος στις αναζητήσεις μελών. +1... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. December 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2007 Οι επισκεπτες μονο με γκουγκλ δεν μπορουν να ψαξουν; :confused: Εμενα αυτα τα 30sec μου φαινονται παντα σαν 5...πραγματικα παραξενο... :confused: :confused: Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. December 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2007 Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα. Πολλές φορές ψάχνω κάτι και δεν το βρίσκω μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί... Δεν μπορώ να γράψω λέξεις άνω των 17 χαρακτήρων αλλά ούτε και κάτω των 3 χαρακτήρων(με κάποιες εξαιρέσεις). Καμιά φορά κάνω αναζήτηση σε κάτι και μου λέει ότι δεν βρέθηκε, αλλάζω το λήμα και ξανα πατάω αναζήτηση και μου λέει να περιμενω 1δευτ!!! 5 ώρες κάνει να φορτώσει με pstn... Ξέρω ότι πρέπει να υπάρχει ο περιορισμός για ευνόητους λόγους αλλά είναι σπαστικό ειδικά όταν ψάχνεις κάτι με μία κανονική λέξη και μία μικρή όπου η μικρή λέξη καθορίζει αυτό που θέλεις να βρείς (πχ. συσκευές 3G), άντε να βρεις αυτό που θέλεις... Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό αγαπητέ PCMan; Δες μερικά θέματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Chat & Fun: Diafimiseis rologiwn-10:10 Spyears metro . proastiakos... ?Με άλλα λόγια όταν φωνάζουμε και λέμε τουλάχιστον στους τίτλους που διαλέγετε για τα νέα θέματα να είναι σύντομοι περιεκτικοί,να σου δώσουν αμέσως να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και να είναι στα Ελληνικά,το ζητάμε γιατί υπάρχει λόγος.Και ο λόγος είναι αυτός για τον οποίο εσύ πολύ σωστά διαμαρτύρεσαι.Αλλά βλέπεις πολλοί δεν σέβονται τίποτα και ανοίγουν θέματα χωρίς να σκέφτονται ή να υπολογίζουν όλους τους υπολοίπους που ταλαιπωριούνται.Επίσης το να υπάρχει ένα βασικό θέμα και όχι 4-5 σχεδόν ή ολόιδια θα σε διευκολύνει στην αναζήτηση και θα μειώσει τον χρόνο που θα αφιερώσεις για να βρεις αυτό που ψάχνεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. December 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2007 Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό αγαπητέ PCMan; Δες μερικά θέματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Chat & Fun: Diafimiseis rologiwn-10:10 Spyears metro . proastiakos... ? Με άλλα λόγια όταν φωνάζουμε και λέμε τουλάχιστον στους τίτλους που διαλέγετε για τα νέα θέματα να είναι σύντομοι περιεκτικοί,να σου δώσουν αμέσως να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και να είναι στα Ελληνικά,το ζητάμε γιατί υπάρχει λόγος.Και ο λόγος είναι αυτός για τον οποίο εσύ πολύ σωστά διαμαρτύρεσαι.Αλλά βλέπεις πολλοί δεν σέβονται τίποτα και ανοίγουν θέματα χωρίς να σκέφτονται ή να υπολογίζουν όλους τους υπολοίπους που ταλαιπωριούνται.Επίσης το να υπάρχει ένα βασικό θέμα και όχι 4-5 σχεδόν ή ολόιδια θα σε διευκολύνει στην αναζήτηση και θα μειώσει τον χρόνο που θα αφιερώσεις για να βρεις αυτό που ψάχνεις. 2 μέρες διαβάζω και ξαναδιαβάζω το ποστ σου και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν τα 5-10-1000 ιδία θέματα στην αναζήτηση, με τους περιορισμούς... Αν είναι 1000 ίδια θέματα και γράψω ένα λύμα δεν θα μου βγάλει 1000 αποτελέσματα, θα μου βγάλει πχ.50 από όλα τα ανοιγμένα θέματα. Αν είναι όλα σε ένα θέμα τότε πάλι θα μου βγάλει 50 αποτελέσματα με το ίδιο λύμα. Βέβαια θα μου πεις, άλλο να γράφονται όλα σε ένα και άλλο σε ξεχωριστά, γιατί το θέμα που τα περιέχει όλα, δεν περιέχει και τα ίδια πράγματα συνεχώς. Αυτό είναι λάθος γιατί σε κάθε σελίδα ενός "ενωμένου" θέματος γίνονται συνέχεια οι ίδιες και οι ίδιες ερωτήσεις και δίνονται νέες απαντήσεις ίδιες με τις παλιές(Μπορείς να ψάξεις σε όποιο θέμα θέλεις). Φυσικά και φταίει ο χρήστης, γιατί δεν χρησιμοποιεί την αναζήτηση πρώτα. Άρα καταλήγουμε στο ότι είτε τα έχουμε όλα σε ένα είτε χώρια είναι το ίδιο(όσον αφορά την αναζήτηση πάντα). Η αναζήτηση δεν ψάχνει μόνο στους τίτλους, ψάχνει και στο περιεχόμενο, άρα, τι να το κάνω εγώ το ότι θα μου γράψει τον τίτλο με 5 λέξεις και στα ελληνικά απ'την στιγμή που το κείμενο είναι γραμμένο στα "αλβανικά"? Τον τίτλο, αν είναι σε greeklish, στραβά κουτσά τον διαβάζεις(εκτός αν έχει τίτλο τύπου "erotisi"), τι διάολο? 5 λέξεις είναι, τί κάνεις όμως άν έχει σαν περιεχόμενο ένα κείμενο 500 λέξεων και είναι γραμμένο σε greeklish? Για να βρει κάποιος κάτι, το θέμα είναι το πώς θα το γράψει το λύμα στην αναζήτηση γιατί ο καθένας γράφει όπως θέλει. Πχ. Το τριαντάφυλλο πώς θα το γράψω? τριαντάφυλλο? τριαντάφυλο? τριαντάφιλλο? τριαντάφιλο? triantafyllo? triantafillo? triantafilo? ... Κάθε αναζήτηση θα μου βγάλει διαφορετικά αποτελέσματα. Δε λέω υπάρχουν και οι χαρακτήρες μπαλαντέρ, αλλά τι θα γινόταν αν έψαχνα για την λέξη μ*ρα(μέρα)? μωρά? μήρα(μοίρα)? μίρα(ομοίως)? μέρα ... Μικρούλα λέξη, φανταστείτε με μεγαλύτερες... Καταλήγω στο ότι για αυτούς τους περιορισμούς ευθύνονται είτε αυτοί που γράφουν ανορθόγραφα τις λέξεις είτε αυτοί που γράφουν με greeklish, και πολύ περισσότερο αυτοί που δεν ψάχνουν κάν, για τους παραπάνω λόγους, και γιαυτό γεμίζουν τα θέματα με ίδιες ερωτήσεις. Με όοοολα αυτά αυξάνονται τα ποστς άσκοπα σε όλο το forum, εξού και ο περιορισμός στην αναζήτηση. Πως να ψάξουν όμως αφού ξέρουν ότι χρειάζονται πολλές παράμετροι για να βρουν αυτό που θέλουν? Άποψη μου όλα αυτά. ΥΓ. Δεν μπορείτε να διαφωνήσετε μαζί μου (φυσικά και κάνω πλάκα ) :p Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. December 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2007 Απλά είναι τα πράγματα,γιατί τα δυσκολεύεις τόσο; :p Βασικά μια αναζήτηση για να είναι πετυχημένη και γρήγορη το βασικό στοιχείο που απαιτείται είναι να βρεις και να διαλέξεις την ...κατάλληλη λέξη,αυτή που διακρίνει το θέμα το οποίο ψάχνεις και είναι η πιο περιγραφική για αυτό το θέμα.Αν βάζεις τόσο γενικές και εύκολες λέξεις όπως το τριαντάφυλλο πχ που είπες,είναι λογικό να την βρεις αυτή την λέξη σε πολλά θέματα.Είναι σαν να μου λες πας στο cars και βάζεις το λήμμα "κινητήρας". Ε θα σου βγάλει σχεδόν όλα τα θέματα που υπάρχουν :p Από κει και πέρα,ποιος σου είπε ότι η αναζήτηση δεν γίνεται να ψάχνει μόνο στους τίτλους;;;Για βάλε "σύνθετη αναζήτηση" και μετά εκεί που λέει "λέξεις-κλειδιά" από κάτω βάλε το "αναζήτηση μόνο στον τίτλο".Για να δουλέψει φυσικά αυτό πρέπει να ισχύει αυτό που είπα πιο πάνω,γι' αυτό και προσπαθούμε να βάζουμε τίτλους περιγραφικούς που να ταυτίζονται αμέσως με το θέμα με το οποίο συζητάμε και επίσης να μην υπάρχουν ορθογραφικά λάθη τουλάχιστον στους τίτλους (που νομίζω δεν υπάρχουν καθώς τους διορθώνουμε όλους άμεσα).Επίσης για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα να μην βάζεις τικ στο "Αναζήτηση και στις υποπεριοχές των forums" ;) Στα υπόλοιπα που λες συμφωνούμε 100%.Αν όλοι έγραφαν και άνοιγαν θέματα όπως θα έπρεπε τότε θα αντιμετωπίζαμε σαφώς λιγότερα προβλήματα και στην αναζήτηση .:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest sex Δημ. December 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2007 Βασίλης: Συνονόματε είναι πασιφανές ότι δεν κατάλαβες το παράδειγμα του PCMan (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2136147#post2136147). PCMan: Λήμμα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MsK Δημ. December 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2007 Έχω αναφέρει ορισμένα στοιχεία στο παρελθόν σχετικά με την αναζήτηση, ωστόσο ίσως χρειάζεται να τα αναφέρω και πάλι. Η λειτουργία της αναζήτησης επιβαρύνει πολύ σημαντικά το server. Το όριο των 30 δευτερολέπτων είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρεται η συγκεκριμένη λειτουργία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καταργηθεί. Η βάση του forum του myphone.gr, έχει αυτή τη στιγμή το εξωπραγματικό μέγεθος των ~2GB. Για όλες τις λέξεις από 4 έως 17 χαρακτήρες (όλες) δημιουργείται ένα index, το οποίο περιέχει όλα τα μηνύματα στις οποίες αυτές εμφανίζονται. Η αναζήτηση σε αυτό το index επιβαρύνει αρκετά τη CPU του server, ωστόσο υπό φυσιολογικές συνθήκες ολοκληρώνεται σε 2 δευτερόλεπτα περίπου. Προφανώς όμως δεν γίνεται μια αναζήτηση μόνο, αλλά πολλές ταυτόχρονα, καθώς η βάση χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χρήστες την ίδια στιγμή. Αναζήτηση ΔΕΝ είναι μόνο η ομώνυμη λειτουργία, αλλά και η «εμφάνιση των νεότερων μηνυμάτων», η «εμφάνιση των νεότερων θεμάτων», η εμφάνιση «όλων των μηνυμάτων» και «όλων των θεμάτων» ενός χρήστη κ.α. Σε ώρες αιχμής, όπου εμφανίζεται και το σημαντικότερο πρόβλημα, γίνονται 50-60 αναζητήσεις ταυτόχρονα. Αν δεν υπήρχε το όριο των 30 δευτερολέπτων (ή αν ήταν μικρότερο), ουσιαστικά αυτές θα διπλασιάζονταν ή θα τριπλασιάζονταν. ΄ Με απλούς πολλαπλασιασμούς διαπιστώνεται ότι τα 2 δευτερόλεπτα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μια αναζήτηση, μπορούν να γίνουν 50-60 όταν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από πολλά μέλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο server, φυσικά, καθυστερεί σημαντικά περισσότερο να παρουσιάσει τα στοιχεία που πρέπει. Δεν καθυστερεί όμως μόνο η εμφάνιση των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, αλλά και όλες οι άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με τη βάση, όπως και η προβολή ενός απλού θέματος. Το αποτέλεσμα είναι το γνωστό. Υψηλό server load και αδυναμία πρόσβασης στο site για ορισμένα λεπτά, μέχρι να τελειώσουν όλες οι αναζητήσεις που έχουν γίνει ή απλά να κάνουν time-out (...). Πρακτικά, το μόνο που μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί το θέμα είναι είτε, να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η αναζήτηση, είτε να καταργηθεί. Τα 30 δευτερόλεπτα λοιπόν δεν είναι τυχαία. Αποτελούν τη χρυσή τομή, ανάμεσα στην κατάργηση της αναζήτησης και την ύπαρξή της... Ναι, λογικά θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον ένας δεύτερος server που θα αναλάβει αποκλειστικά την SQL, ωστόσο και πάλι θα υπάρχει περιορισμός, που αν δεν είναι κάθε 30 δευτερόλεπτα, θα είναι κάθε 20 ή κάθε 10, για να αποφευχθεί στο μέλλον το ίδιο πρόβλημα. Τέλος, όσον αφορά στους περιορισμούς των λέξεων, προσωπικά χρησιμοποιώ για αρκετές από τις αναζητήσεις μου το Google και συγκεκριμένα αυτό: http://www.myphone.gr/forum/google.php? . Αν και δεν μπορούν να εντοπιστούν συγκεκριμένα μηνύματα, σίγουρα βοηθάει σημαντικά στην εύρεση πληροφοριών για ένα κινητό, ακόμη και αν πρόκειται για κινητό της LG (όνομα 2 χαρακτήρων). Δοκιμάστε το, αν θέλετε. Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι τις ώρες που δεν παρουσιάζεται υψηλή κίνηση (δηλαδή μετά τις 2 τα μεσάνυχτα και έως τις 12 το μεσημέρι, αλλά και από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα) να μειώσω τον περιορισμό της αναζήτησης από τα 30 στα 15 δευτερόλεπτα. Θα προσπαθήσω στο εγγύς μέλλον να το κάνω αυτό δοκιμαστικά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και να διαπιστωθεί αν κάτι τέτοιο θα επηρεάσει το server και αυτές τις ώρες... Τέλος, να σημειώσω ότι οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης για ευνόητους λόγους. υ.γ. προσπάθησα να εξηγήσω το όλο θέμα με απλά λόγια... δεν ξέρω αν τα κατάφερα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras_7 Δημ. December 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2007 υ.γ. προσπάθησα να εξηγήσω το όλο θέμα με απλά λόγια... δεν ξέρω αν τα κατάφερα. προφανώς τα κατάφερες!!!αν μειωθεί το όριο όταν δε παρουσιάζεται πολλή κίνηση αυτό θα μας βοηθήσει όλους πιστεύω!!!ευχαριστούμε!!!:happy: Παράθεση Hip Hop. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts