Jump to content

Φορολογία / Τεκμήρια / Τέλη Κυκλοφορίας

dio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aυτο ακριως που ειπε ο sv2 ειπα πριν και επαναλαμβανω καποιος περνει ενα μεταχειρισμενο του 2000 πχ opel astra με 6000 ευρω,ενα αυτοκινητο το οποιο μπορει να βγαλει αλλα 6-7 χρονια και με καλη συντηρηση μπορει και παραπανω.Το astra εκπεμει περιπου τους ιδιους ρυπους με μια BMW 318-20 του 2008,ενα αυτοκινητο 6πλασιας αξιας,με την φορολογηση βαση ρυπων και οι δυο θα πληρωνουν τα ιδια,ο ενας πχ εχει εισοδημα 9000 ευρω το χρονο και ο αλλος 50000(μεσα σε 2 χρονια διαθετουν το αναλογο ποσο για αυτοκινητο) και θα πληρονουν τα ιδια για δυο εντελως διαφορετικα αυτοκινητα.Το δικαιο και σωστο που ειναι????

Αφού ρυπαίνουν το ίδιο το σωστό είναι να πληρώνουν το ίδιο άσχετα με το τι αυτοκίνητο έχουν. Και αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη ότι αυτός με το astra θα πληρώνει κανα υπερβολικό ποσό(καθώς το συγκεκριμένο δεν έχει τρελούς ρύπους) αλλά αυτός με την bmw θα πληρώνει τα ίδια.

Και ένα παράδειγμα για να δεις πόσο λάθος είναι η φορολόγηση με βάση τα κυβικά(αυτή την φορά υπέρ των "έχοντων") είναι το δικό μου.

Το αυτοκίνητό μου είναι 1360κυβικά, εκπέμπει co2 153g/km κοστίζει 15.000€ και πληρώνω τέλη κυκλοφορίας 202€. Ένα mazda rx8 είναι 1300κυβικά εκπέμπει co2 284g/km, κοστίζει 30.000€ και πληρώνει 111€ τέλη κυκλοφορίας. Πως σου φαίνεται;

• Απαντήσεις 494
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εξαιρετικο παιχνιδι ειναι και http://img222.imageshack.us/img222/8454/img130.gif

http://users.sch.gr/vaxtsavanis/page20.html

Εγω λεω τα αυτοκινητα να φορολογουνται με βαση τα μυγαρακια που εχεις σκοτωσει στο παρμπριζ ή με βαση των αριθμο των ακτινων που εχει η ζαντα ή με βαση τα FinalFour που εχει κατακτησει ο Παναθηναικος.Δικαια πραματα

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Δηλαδή θεωρητικά εμένα για αυτοκίνητο 1240cc με συνολικο εισόδημα το 2008 κάπου στα 4.500€ (φοβού... :D ) δε με επηρεάζει κάτι ως προς την εφορία , έτσι?

Μακάρι να μην ισχύσουν όλα αυτά γιατί όντως θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Βέβαια ότι και να γίνει είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν διάφορα παραθυράκια.

Δηλαδή θεωρητικά εμένα για αυτοκίνητο 1240cc με συνολικο εισόδημα το 2008 κάπου στα 4.500€ (φοβού... :D ) δε με επηρεάζει κάτι ως προς την εφορία , έτσι?

θα αφορα μονο σε "μεγαλου κυβισμου"

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

2 σελιδες πισω λεει.

αλλα μην το δεσεις και κομπο-δεν εχει ψηφιστει το νομοσεδιο ακομα

βλακειες ειναι αυτα,τους μικρους βαρανε που μπορουν κ τους πιανουν..

ο φραγκωμενος εχει μια εταιρια και τα περναει με leasing στα εξοδα εταιριας...

το σκαφος-σπιτι το πεταει σε μια offshore εταιρια κ τελος...

εγω παντως δεν ξερω αλλο μερος στον κοσμο να γινεται αυτο.

θελων να παρω ενα αυτοκινητο, ποσο κανει 30.000Ε (και κανω να τα μαζεψω 4-5 χρονια) και ειναι πχ 2.200 κυβικα.

πληρωνω το φορο οταν το αγοραζω? πληρωνω τα τελη μου? πληρωνω την ασφαλεια μου? ΝΑΙ.

Αντε Γ@...σου κυριε πολιτικε που θα βαλεις τεκμηριο.

γουσταρω να παρω οτι μου κανει κεφι και να το κυκλοφορω οποτε θελω εγω.

όλα τα 1400 και κάτω δεν τα βάζει τεκμήριο, διότι υπάρχει αφορολόγητο περίπου στα 10000 ευρώ.

Οπότε θα μπει πιο πάνω το τεκμήριο πχ. στα 1600-1800 για να έχει νόημα...

Τέλος τα τεκμήρια ουσιαστικά δεν καταργήθηκαν, αλλά δεν ισχύουν τώρα,

πολύ εύκολα σε μία μέρα σχεδόν μπορούν να ξαναμπούν,

επίσης μετράει και η παλαιότητα μην ξεχνάτε πχ. 5ετίας, 10ετίας κτλ.

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

θελων να παρω ενα αυτοκινητο, ποσο κανει 30.000Ε (και κανω να τα μαζεψω 4-5 χρονια) και ειναι πχ 2.200 κυβικα.

πληρωνω το φορο οταν το αγοραζω? πληρωνω τα τελη μου? πληρωνω την ασφαλεια μου? ΝΑΙ.

Παιζει να το κανουν και επιτηδες,Λενε δηλαδη οτι θα βαλουν τεκμηριο και μετα θα βγουν και θα πουν ''επειδη ειμαστε καλοι ανθρωποι θα σας τη χαρισουμε'' για να τους ψηφισουμε και παλι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιζει να το κανουν και επιτηδες,Λενε δηλαδη οτι θα βαλουν τεκμηριο και μετα θα βγουν και θα πουν ''επειδη ειμαστε καλοι ανθρωποι θα σας τη χαρισουμε'' για να τους ψηφισουμε και παλι.

αμε παιζει και αυτο το σεναριο. και να τους ευχαριστουμε κιολας.

Η φορολογία με βάση τους ρύπους πρέπει να μπεί (και θα μπεί) στην βενζίνη.Με την λογική που επικρατεί και είναι σωστή ότι ''όποιος ρυπαίνει πληρώνει''.

Μια Lamborghini Murcielago (βάζω αυτήν διότι έχει τους περισσότερους ρύπους ανά χιλιόμετρο) η οποία κινείται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο και εάν έχει καλό καιρό (κάνει τον χρόνο 2000-3000 χλμ) ρυπαίνει ελάχιστα σε σχέση με το Fiat Panda ενός πωλητή ο οποίος κανει 150-200 χλμ την ημέρα.

+1 και στους 2

Αφού ρυπαίνουν το ίδιο το σωστό είναι να πληρώνουν το ίδιο άσχετα με το τι αυτοκίνητο έχουν. Και αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη ότι αυτός με το astra θα πληρώνει κανα υπερβολικό ποσό(καθώς το συγκεκριμένο δεν έχει τρελούς ρύπους) αλλά αυτός με την bmw θα πληρώνει τα ίδια.

Και ένα παράδειγμα για να δεις πόσο λάθος είναι η φορολόγηση με βάση τα κυβικά(αυτή την φορά υπέρ των "έχοντων") είναι το δικό μου.

Το αυτοκίνητό μου είναι 1360κυβικά, εκπέμπει co2 153g/km κοστίζει 15.000€ και πληρώνω τέλη κυκλοφορίας 202€. Ένα mazda rx8 είναι 1300κυβικά εκπέμπει co2 284g/km, κοστίζει 30.000€ και πληρώνει 111€ τέλη κυκλοφορίας. Πως σου φαίνεται;

Θεωρητικά το rx8 λογίζεται σαν 1,3 αλλά λόγω τεχνολογίας πιάνεται για 2,6 και έννοια σου αυτός ξεφραγκιάζεται στις βενζίνες....Αλλά αν δεις η 911 (997 facelift) έχει κατανάλωση όπως ένα μεσαίας κατηγορίας αμάξι.....Δεν γίνεται να φορολογείς βάση κυβικών.....

Σχετικά με το να υπολογίζονται ρύποι και χλμ άκυρο...Τα χλμ τα γυρνάς ανά πάσα στιγμή...Αν θέλουν τόσο πολύ κάπως να σε φορολογήσουν ας βγάλουν ένα τύπο που να συμπεριλαμβάνει κυβικά-ίππους....αλλά από την στιγμή που πριν κάποια χρόνια άφησαν την αγορά ημί-ελεύθερη δεν γίνεται να του πεις του καταναλωτή πλήρωσε τώρα για κάτι που πήρες πριν 5-6χρόνια.......

Τέλος αυτό με την βενζίνη που ακούστηκε...ήδη πληρώνουμε έναν φόρο ο οποίος θα αυξηθεί κιόλας αλλά θα γονατίσει τοςυ επαγγελματίες...Αν θέλουν να τα κάνουν αυτά ας ελέγξουν πρώτα την αγορά και τα καρτέλ που είτε πληρώνεις ακριβά, είτε είναι νοθευμένη, είτε σε κλέβουν στην ποσότητα και μετά ας σκεφτούν να κάνουν το οτιδήποτε....Αλλά ξέρετε πιο είναι το κόμπλεξ τους....το ότι ο Ελληνα ςπήρε αμάξι μεγαλύτεο από 2000cc και αυτοί δεν μπορούν να πάρουν με περισσότερα βουλευτικό....Κανονικά 1,6lt θα έπρεπε να τους δίναμε και πολύ τους είναι....

Σχετικά με το να υπολογίζονται ρύποι και χλμ άκυρο...Τα χλμ τα γυρνάς ανά πάσα στιγμή...Αν θέλουν τόσο πολύ κάπως να σε φορολογήσουν ας βγάλουν ένα τύπο που να συμπεριλαμβάνει κυβικά-ίππους....αλλά από την στιγμή που πριν κάποια χρόνια άφησαν την αγορά ημί-ελεύθερη δεν γίνεται να του πεις του καταναλωτή πλήρωσε τώρα για κάτι που πήρες πριν 5-6χρόνια.......

Τέλος αυτό με την βενζίνη που ακούστηκε...ήδη πληρώνουμε έναν φόρο ο οποίος θα αυξηθεί κιόλας αλλά θα γονατίσει τοςυ επαγγελματίες...Αν θέλουν να τα κάνουν αυτά ας ελέγξουν πρώτα την αγορά και τα καρτέλ που είτε πληρώνεις ακριβά, είτε είναι νοθευμένη, είτε σε κλέβουν στην ποσότητα και μετά ας σκεφτούν να κάνουν το οτιδήποτε....Αλλά ξέρετε πιο είναι το κόμπλεξ τους....το ότι ο Ελληνα ςπήρε αμάξι μεγαλύτεο από 2000cc και αυτοί δεν μπορούν να πάρουν με περισσότερα βουλευτικό....Κανονικά 1,6lt θα έπρεπε να τους δίναμε και πολύ τους είναι....

Κανονικα δεν επρεπε να τους δινουμε τιποτα.

βλακειες ειναι αυτα,τους μικρους βαρανε που μπορουν κ τους πιανουν..

ο φραγκωμενος εχει μια εταιρια και τα περναει με leasing στα εξοδα εταιριας...

το σκαφος-σπιτι το πεταει σε μια offshore εταιρια κ τελος...

Μικρός με 2000cc αυτοκίνητο;:shifty:

Μικρός με 2000cc αυτοκίνητο;:shifty:

σιγα μωρε... τα 2000cc πια δεν ειναι οπως ηταν πριν απο 10 χρονια.

Γενικά υπάρχει μια τάση για μείωση των κυβικών απο όλες τις εταιρείες. Η merc έβγαλε 1600 (στη σειρά C), η BMW αναμένουμε τους μικρούς turbo, vag οι tsi. Όλοι εκεί το πάνε.

σιγα μωρε... τα 2000cc πια δεν ειναι οπως ηταν πριν απο 10 χρονια.

δλδ ποσα εγιναν? 1999cc? Μην τρελλαθουμε κιολας

Αρχικό μήνυμα από gsa1967 :

Ναι αλλα ειναι παραλογο να δηλωνεις εισοδηματα κατω απο 15Κ το χρονο και να μαζεψεις 30Κ σε 4-5 χρονια.Ειδικα αν εχεις και σπιτι,εξοχικο κτλ.Εκει πρεπει να καταπολεμηθει η ο φοροδιαφυγη ειδικα σε επαγγελματα που ο ελεγχος εισοδηματων δεν μπορει να γινει αμεσα απο το κρατος.

δλδ ποσα εγιναν? 1999cc? Μην τρελλαθουμε κιολας

Ναι αλλα ειναι παραλογο να δηλωνεις εισοδηματα κατω απο 15Κ το χρονο και να μαζεψεις 30Κ σε 4-5 χρονια.Ειδικα αν εχεις και σπιτι,εξοχικο κτλ.Εκει πρεπει να καταπολεμηθει η ο φοροδιαφυγη ειδικα σε επαγγελματα που ο ελεγχος εισοδηματων δεν μπορει να γινει αμεσα απο το κρατος.

δεν διαφωνω, ελεγξε τους ολους. αν δεν εχεις ομως εξοχικο κλπ μαζευονται τα λεφτα. αλλα ελεγχει μονο τους μισθωτους που μπορει.

οι αλλοι φοροδιαφευγουν.

περσυ το 61% των φορων το πληρωσαν οι μισθωτοι.

εγω παντως το περιμενα....Δεν μπορει παντα οταν σου δινουν κατι,(βλεπε τελη ταξινομισης)θα στο παρουν παρουν πισω επι τρια...Αυτη ειναι η ξεφτιλα κατα τη γνωμη μου ..Κατσε να δεις που θα πει δεν βαζω τεκμηρια αλλα θα φτασει στο θεο τα τελη κυκλοφοριας και εμεις θα πουμε παλι καλα....

oxi θα σου πω το αλλο...ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΜΠΟΣ ερχομαι απο εκει σε λιγο....

*SugarTown*

Πάντως παιδιά πέραν αυτού του άρθρου στο πρώτο θέμα δεν άκουσα κάτι άλλο για τα τεκμήρια. Λέτε τελικά να την γλιτώσουμε;:worry:

Πάντως παιδιά πέραν αυτού του άρθρου στο πρώτο θέμα δεν άκουσα κάτι άλλο για τα τεκμήρια. Λέτε τελικά να την γλιτώσουμε;:worry:

Μη νομιζεις και οι δημοσιογραφοι τα παιχνιδια των κυβερνησεων παιζουν.Δημοσιευουν δηθεν "αποκλειστικες ειδησεις" οι οποιες "διαρρεουν" απο κυβερνητικους "κυκλους" κι αλλα τετοια σαχλα κλισε,για να μετρησουν οι κυβερνησεις τις αντιδρασεις του κοσμου.Στην αρχη ειναι ενα μεσο,συνηθως εφημεριδα,μετα μπαινουν στο παιχνιδι και οι τηλεοπτικοι σταθμοι λειτουργωντας στην ουσια σαν "λαγοι".Στην προκειμενη περιπτωση θα κριθει απο το ποτε θα γινουν οι εθνικες εκλογες.

εγω παντως το περιμενα....Δεν μπορει παντα οταν σου δινουν κατι,(βλεπε τελη ταξινομισης)θα στο παρουν παρουν πισω επι τρια...Αυτη ειναι η ξεφτιλα κατα τη γνωμη μου ..Κατσε να δεις που θα πει δεν βαζω τεκμηρια αλλα θα φτασει στο θεο τα τελη κυκλοφοριας και εμεις θα πουμε παλι καλα....

Μη νομιζεις πως τα τελη μειωθηκαν για να αγορασει ο κοσμος φτηνα αυτοκινητα.Απλα η αγορα ειχε παγωσει και σκεφτηκαν πως απο το να μην μπαινουν καθολου λεφτα στα κρατικα ταμεια απο δασμους,τελη κτλ καλυτερα να μπαινουν μειωμενα κατα το μισο του τελους ταξινομησης.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4516888

Φορο-μπλόκα στα ακριβά Ι.Χ. στήνει το υπουργείο Οικονομικών. Μεικτά συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), της Τροχαίας και των Τελωνείων θα σταματούν πολυτελή Ι.Χ. και θα προχωρούν σε «εφ΄ όλης της ύλης» φορολογικούς, τελωνειακούς και άλλους ελέγχους>>

μωρε μπραβο θα συντονισtουν κ με την εφορια κ θα τα παιρνουν κ ασυρματα?:P

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4516888

Φορο-μπλόκα στα ακριβά Ι.Χ. στήνει το υπουργείο Οικονομικών. Μεικτά συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), της Τροχαίας και των Τελωνείων θα σταματούν πολυτελή Ι.Χ. και θα προχωρούν σε «εφ΄ όλης της ύλης» φορολογικούς, τελωνειακούς και άλλους ελέγχους>>

μωρε μπραβο θα συντονισtουν κ με την εφορια κ θα τα παιρνουν κ ασυρματα?:P

και καλα θα κανουν!