Jump to content

Xλιδάνεργοι

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 186
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου, Χριστινούλα, έχω και άλλα πράγματα να κάνω.

:lol::lol: οκ.

παιδιά ξεκολλάτε άλλο πτυχίο άλλο αγορά εργασίας τι λες ρε χριστινούλα έγραψε 16 το παιδί μπήκε στο φυσικό, στο οικονομικό όπου μπήκε στην τελική και πρέπει να απαιτήσει να το συντηρούν οι δικοί του επειδή η αγορά εργασίας δεν εκτιμά τα προσόντα του????

πόσοι οικονομολόγοι, πόσοι γιατροί, πόσοι φυσικοί υπάρχουν? όταν μακροχρόνια υπάρχει πλεονάζουσα προσφορά και σταθερή ζήτηση η αμοιβή του αγαθού στην αγορά πέφτει κατακόρυφα΄, γιατί να στα σκάσει ο άλλος όταν υπάρχουν πολλοί σαν και εσένα και όταν στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι γνώσεις που αποκτούμε στο πανεπιστήμιο είναι τελείως θεωρητικές?????????

πάντως δεν έχεις απαντήσει στο θέμα: συμφωνούμε ότι ο μισθός των 600 € είναι της πείνας αυτό σημαίνει ότι μέχρι να βρούμε το 2000 πρέπει να στηριζόμαστε στους χορηγούς γονείς μας????

[sIGPIC][/sIGPIC]

παιδιά ξεκολλάτε άλλο πτυχίο άλλο αγορά εργασίας τι λες ρε χριστινούλα έγραψε 16 το παιδί μπήκε στο φυσικό, στο οικονομικό όπου μπήκε στην τελική και πρέπει να απαιτήσει να το συντηρούν οι δικοί του επειδή η αγορά εργασίας δεν εκτιμά τα προσόντα του????

Για να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα, συνήθως πρέπει να χεις κάποιο χαρτί, και η πλειοψηφία πέρνει τα χαρτιά με αθέμιτα μέσα.

Χριστινούλα, μην απαντήσεις.

Μη μου πεις ότι δεν κατάλαβες το ειρωνικό ύφος του post;; :confused::blink:

απλα το σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι ειρωνικο αλλα εγραψα αυτο που ειδες :worry:

Δεν καταλαβαινω τι μου λες στην πρωτη παραγραφο..Πηρες αλλο το συνεδεσες αλλου Ποτε το ειπα εγω αυτο που λες?Διαβασε πιο προσεκτικα τα παραπανω

πόσοι οικονομολόγοι, πόσοι γιατροί, πόσοι φυσικοί υπάρχουν? όταν μακροχρόνια υπάρχει πλεονάζουσα προσφορά και σταθερή ζήτηση η αμοιβή του αγαθού στην αγορά πέφτει κατακόρυφα΄, γιατί να στα σκάσει ο άλλος όταν υπάρχουν πολλοί σαν και εσένα και όταν στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι γνώσεις που αποκτούμε στο πανεπιστήμιο είναι τελείως θεωρητικές?????????

Αυτο που λες αγαπητη μου ειναι καθαρη εκμεταλευση της ανεργειας κι το χω ξανακουσει..Σου λεει η θα παρεις τον μισθο πεινας η θα βρω αλλον..Γιατι να τα σκασει?Γιατι δεν δουλος ο αλλος να του δουλευει για ψιχουλα?Οπως για παραδειγμα η Μαρια της ιστοριας..

πάντως δεν έχεις απαντήσει στο θέμα: συμφωνούμε ότι ο μισθός των 600 € είναι της πείνας αυτό σημαίνει ότι μέχρι να βρούμε το 2000 πρέπει να στηριζόμαστε στους χορηγούς γονείς μας????

Το χω πει πανω απο 10 φορες αυτο..Θες αποσπασμα?

Ενταξει,αυτο ειναι αυτονοητο ..Δεν υπαρχουν πολλες επιλογες..Απλα ενα ατομα με οικονομικη ευμαρεια θα καταλαβαινα γιατι δεν θα δεχοταν μια δουλεια υποπληρωμενη...Κι θα ψαχνε για κατι καλυτερο..Οι υπολοιποι δεν μπορουμε να κανουμε κι αλλιως εκτος αν θελουμε να ζηταμε απο γονεις κι για να παρουμε το λεωφορειο

Παρε ενα απο τα πολλα..Αυτο παντως που δεν διαβαζετε τα παραπανω δεν ειναι ωραιο για τον συνομιλητη..

Με αλλα λογια ειμαι ανεξαρτητο ατομο κι το να εξαρτωμαι απο τους αλλους προτιμω να δουλεψω κι για 600 ευρω.Ειπαμε αν χρειαζεσαι τα χρηματα κι δεν θες να επιβαρυνειςς τι να κανεις..Ενα ατομο με οικονομικη ευμαρεια παντως θα καταλαβαινα το γιατι δεν θα πηγαινε να δουλεψει για 600 ευρο..

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nitro Οκτωβρίου.

Το ΝΙΤΡΟ που διαφημιζει τα ακριβα ρουχα, ρολογια, παπουτσια κ λοιπα, σε ποια κατηγορια ανηκει;;

στο Lifestyle ή στους χλιδανεργους;

ποιον τροπο ζωης προωθει ο Κωστοπουλος;

Το ΝΙΤΡΟ που διαφημιζει τα ακριβα ρουχα, ρολογια, παπουτσια κ λοιπα, σε ποια κατηγορια ανηκει;;

στο Lifestyle ή στους χλιδανεργους;

ποιον τροπο ζωης προωθει ο Κωστοπουλος;

Το τι διαφημίζει κάθε περιοδικό δεν είναι δικό του θέμα, αλλά θέμα των διαφημιστικών εταιρειών. Παρ' όλα αυτά, το Nitro δεν μπορώ να πω πως είναι το κατ' εξοχήν περιοδικό που διαφημίζει ακριβά ρούχα, αντικείμενα κλπ. Μάλλον μία μέση καταστάση παρουσιάζει.

Ο Κωστόπουλος είναι άλλο θέμα... :rolleyes:

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Τα μπούτια της έχει μπλέξει γενικότερα :p

Τεσπα, νομίζω πως και ο σουβλάκιας δίκιο έχει. Δε μπορείς να απαιτείς να παίρνεις καλά λεφτά με ένα χαρτί (όποιο κι αν είναι αυτό), το οποίο κρίνοντας από την κατάσταση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στις περισσότερες περιπτώσεις αντικατοπτρίζει λιγότερα από όσα γράφει πάνω. Αλλά και να αντικατόπτριζε πάλι δε λέει και πολλά. Απλά θα σε βοηθήσει να κάνεις μια αρχή κι από εκεί και πέρα οποιος πραγματικά αξίζει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εν καιρώ θα πάρει αυτά που του αναλογούν. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν στα 600 ευρώ και την κλάψα.

Φίλε μου, κάνω μαθήματα για το ECDL, και βλέπω ποιοι αξίζουν να πάρουν το πτυχίο και ποιοι όχι. Ενας φίλος μου, έχει τελειώσει Φυσικό, πώς μπήκε και πώς βγήκε είναι κοινό μυστικό. Πώς γίνεται μέχρι και την Β' Λυκείου να ήταν μαθητής του 11 και να μπήκε στο πανεπιστήμιο; Δεν στέκει. Διαβάζουν (;) μισή χρονιά και μετά νομίζουν ότι πιάσουν τον τράγο από τα κέρατα...Αλλά η ζωή δεν είναι ισή χρονιά...

Αλλά η αλήθεια πονάει μάγκες...

Α, και πίστεψέ με, έχω κάνει απ' όλων των ειδών της δουλειές, και έχω φάει πολύ χολή σε πολλές δουλειές. Συνάδελφος μια φορά μου είχε πει να μην απαντάω σε ερωτήσεις στους μαθητές γιατί μετά έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Αυτό είναι το σύστημα, να τεμπελιάζεις όσο περισσότερο γίνεται, αλλιώς χαλάει το πράγμα...

Αγαπητε, αδυνατω να σε παρακολουθησω. Μιλας για το ECDL, που ειναι γνωστο οτι σε πολλα κεντρα οι ιδιοι οι επιτηρητες λυνουν τα θεματα. Μιλας για ενα φιλο σου που περασε στο φυσικο, λες και σαν αυτος να καθοριζει το τι γινεται γενικως στην πιατσα. Θα σου πω κι εγω για φιλο μου που εδω δουλευε για 1500 και βγηκε εξω, κανει την ιδια δουλεια (και με καλυτερες συνθηκες) και παιρνει 6000. Ειναι επιχειρηματα αυτα;

Οι μισθοι στην ελλαδα ειναι αστειοι, τελος. Αυτο δεν δικαιολογει καποιους που απλα κωλοβαρανε και τρωνε τα λεφτα του μπαμπα, αλλα δεν αναιρει και το γεγονος ομως.

Δε μπορείς να απαιτείς να παίρνεις καλά λεφτά με ένα χαρτί (όποιο κι αν είναι αυτό), το οποίο κρίνοντας από την κατάσταση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στις περισσότερες περιπτώσεις αντικατοπτρίζει λιγότερα από όσα γράφει πάνω. Αλλά και να αντικατόπτριζε πάλι δε λέει και πολλά. Απλά θα σε βοηθήσει να κάνεις μια αρχή κι από εκεί και πέρα οποιος πραγματικά αξίζει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εν καιρώ θα πάρει αυτά που του αναλογούν. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν στα 600 ευρώ και την κλάψα.

Δεν υποστηριζω την Αλεκα, καθε αλλο... Αλλα διαβαζοντας καποιους εδω μεσα, εχω την εντυπωση οτι επεσα στο συνεδριο του ΣΕΒ...

Τι λετε μωρε, εχετε συναισθηση; 600 ευρω δεν ειναι αμοιβη οχι για το οποιοδηποτε πτυχιο, αλλα ουτε για ανειδικευτο εργατη. Απορω πως μπορει να την βγαλει ενας ανθρωπος με 600 ευρω. Και ας ειναι ανειδικευτος, ας πουμε πωλητης σε μαγαζι. Δεν θα πρεπει η αμοιβη του να φτανει για να ζησει; 'Η αποδεχομαστε οτι σωνει και καλα πρεπει να κανει δευτερη και τριτη δουλεια, να δουλευει 14 ωρες για να φτασει τα 1200;

Και μην μου πειτε ας γινοταν γιατρος, ή υδραυλικος... Η αγορα εργασιας ζητα χ πωλητες. Αυτοι οι πωλητες δεν ειναι λογικο να ζητουν να μπορουν να ζησουν απο μια δουλεια που ειναι πληρης ωραριου; Ποσες δουλειες κατα την γνωμη σας πρεπει να κανει καποιος για να ζησει; 2; 3; 4; Και ποσες ωρες να δουλευει; 8; 10; 12; 16;

Για να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα, συνήθως πρέπει να χεις κάποιο χαρτί, και η πλειοψηφία πέρνει τα χαρτιά με αθέμιτα μέσα.

Έτσι θέλουν να πιστεύουν όσοι δεν παίρνουν "χαρτιά" (το λένε πτυχίο, και όχι χαρτί). Και το να μου βάζεις στο ίδιο τσουβάλι το ECDL με τα ανώτερα πτυχια των ελληνικών πανεπιστημίων είναι τουλάχιστον αστείο. Αν αυτό σε προσβάλλει, τότε ξαναδιάβασε τα μηνύματά σου και σκέψου πόσο προσβάλλεται κάποιος που έχει μοχθήσει να πάρει το (ομολογουμένως καλό) πτυχίο του.

Και όσοι νομίζετε ότι οι πανεπιστημιακές σπουδές δίνουν μόνο "πεζές" γνώσεις, και τίποτα άλλο, είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Δεν υποστηριζω την Αλεκα, καθε αλλο... Αλλα διαβαζοντας καποιους εδω μεσα, εχω την εντυπωση οτι επεσα στο συνεδριο του ΣΕΒ...

Τι λετε μωρε, εχετε συναισθηση; 600 ευρω δεν ειναι αμοιβη οχι για το οποιοδηποτε πτυχιο, αλλα ουτε για ανειδικευτο εργατη. Απορω πως μπορει να την βγαλει ενας ανθρωπος με 600 ευρω. Και ας ειναι ανειδικευτος, ας πουμε πωλητης σε μαγαζι. Δεν θα πρεπει η αμοιβη του να φτανει για να ζησει; 'Η αποδεχομαστε οτι σωνει και καλα πρεπει να κανει δευτερη και τριτη δουλεια, να δουλευει 14 ωρες για να φτασει τα 1200;

Και μην μου πειτε ας γινοταν γιατρος, ή υδραυλικος... Η αγορα εργασιας ζητα χ πωλητες. Αυτοι οι πωλητες δεν ειναι λογικο να ζητουν να μπορουν να ζησουν απο μια δουλεια που ειναι πληρης ωραριου; Ποσες δουλειες κατα την γνωμη σας πρεπει να κανει καποιος για να ζησει; 2; 3; 4; Και ποσες ωρες να δουλευει; 8; 10; 12; 16;

Αχ και να' ξερες πόσο δίκιο έχεις... Εύγε. :)

Ο καθένας κάνει ότι νομίζει. Άμα έχει μάθει από την οικογένεια του να τα βρίσκει και να τα τρώει έτοιμα, ας τον/την λουστούν μέχρι να 40ρίσει!!

Τα 2 γεγονότα (600€ και είμαι χαρτζηλικοβίωτος) είναι πολύ λίγο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Το πρώτο είναι το άλλοθι για το δεύτερο. Άμα δεν είχαν να σε πληρώνουν οι δικοί σου, δεν θα δούλευες? Τούμπες θα έκανες σαν μαϊμού και ας έχει και PhD.

Υπάρχει μία κακώς εννοούμενη λογική στην Ελλάδα σε σχέση με το πτυχίο και τα δικαιώματα εργασίας. Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει σπουδάσει λ.χ. φιλόλογος ντε και καλά πρέπει να δουλεύει ως τέτοιος. Αυτό δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά στο γαλαξία μας. Το να απολαμβάνεις κάποια δικαιώματα που απορρέουν από το επάγγελμα (αποκλειστικότητα υπογραφής σε έργα κλπ.) είναι άλλο.

Έχουμε γεμίσει από τα πάντα αλλά επιστήμονες δεν έχουμε ©

Ανεξάρτητα με το τι έχει σπουδάσει κανένας, η εμπειρία εργασίας είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ και πιστέψτε με, ακόμα και σε άσχετα με τις σπουδές σας/μας επαγγέλματα. Απλά, μην ξεχνάτε το στόχο σας, τα όνειρα σας, να σχεδιάζετε πάντα προς τα εκεί.

Το πρόβλημα των μισθών, ιδίως των νέων χωρίς προϋπηρεσία είναι σημαντικό, αλλά πως θα πάρεις περισσότερα; Με το να κάθεσαι;

Τα άρθρα του Νίτρο και άλλων τέτοιων περιοδικών είναι επιεικώς για τα μπάζα. Πάντα υπήρχαν χαρτζηλικοβίωτοι αλλά ήταν λιγότεροι, κανά καινούριο θα μας πείτε???

edit: @Mercyful_Fate στην παρούσα, δουλεύεις και τσοντάρουν οι δικοί σου. Αλλά δουλεύεις...

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Εντάξει,το θέμα είναι λίγο περίπλοκο..

Κανείς δεν είπε οτι πρέπει να σπουδαζει καποιός κάτι κι να ασχοληθεί μόνο με αυτό..Αν έχεις σπουδάσει κάτι που δεν υπάρχει ζήτηση εργασίας ψάχνεσαι γενικά μέρχι να βρείς λύση..

Γιατί έχουν κάποιοι μια τάση να απαξιώνουν τελείως τα ελληνικά πανεπιστήμια κι να τα συγκρίνουν μέρχι κι με το ecdl?Επισής το πτυχίο δεν σημαίνει τίποτα ούτε τίποτα άλλο όποιος είναι τυχερός ας τα καταφέρει να εξελιχτεί..Οι υπόλοιποι ας καθίσουν στα 600 ευρω κι στην κλάψα ..Λογική ζούγκλας το κάναμε..

Κι εγω συμφωνώ με τον murex αν κάποιος παρασιτει μέρχι τα 30 του.Πράγματι είναι δικαιολογία ..Δεν μπορεί καποιός να μην κάνει τίποτα όλη την ημέρα κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεί κάτι να κάνει..

Αλλιώς πράγματι είναι δικαιολογία για να μην κάνει τίποτα..

Έτσι θέλουν να πιστεύουν όσοι δεν παίρνουν "χαρτιά" (το λένε πτυχίο, και όχι χαρτί). Και το να μου βάζεις στο ίδιο τσουβάλι το ECDL με τα ανώτερα πτυχια των ελληνικών πανεπιστημίων είναι τουλάχιστον αστείο. Αν αυτό σε προσβάλλει, τότε ξαναδιάβασε τα μηνύματά σου και σκέψου πόσο προσβάλλεται κάποιος που έχει μοχθήσει να πάρει το (ομολογουμένως καλό) πτυχίο του.

Λέω ότι η πλειοψηγφία πέρνει τα χαρτιά με αθέμιτα μέσα, εις βάρος αυτωνών που αξίζουν. Αυτό λέω. Και για τους κακοπροαίρετους που υπάρχουν σε αυτό εδώ το φόρουμ, ξαναλέω, ότι έχω δουλέψει και σε υδραυλικά, και σαν τηλεφωνητής, και σαν καθηγητής, έχω περάσει απ' όλα τα στάδια δλδ. Αλλά στην Ελλάδα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Τα 2 γεγονότα (600€ και είμαι χαρτζηλικοβίωτος) είναι πολύ λίγο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Το πρώτο είναι το άλλοθι για το δεύτερο. Άμα δεν είχαν να σε πληρώνουν οι δικοί σου, δεν θα δούλευες? Τούμπες θα έκανες σαν μαϊμού και ας έχει και PhD.

Κι εγω συμφωνώ με τον murex αν κάποιος παρασιτει μέρχι τα 30 του.Πράγματι είναι δικαιολογία ..Δεν μπορεί καποιός να μην κάνει τίποτα όλη την ημέρα κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεί κάτι να κάνει..

Αλλιώς πράγματι είναι δικαιολογία για να μην κάνει τίποτα..

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Αν δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις εργασιακά, φυσικά θα συμβιβαστείς με λιγότερα, έστω και αν αυτό σημαίνει πως αναδρομικά θα φτάσεις στα 600 ευρώ/μήνα έχοντας πτυχία, MSc και PhD. Δεν είπα κάτι αντίθετο.

Λέω ότι η πλειοψηγφία πέρνει τα χαρτιά με αθέμιτα μέσα, εις βάρος αυτωνών που αξίζουν. Αυτό λέω. Και για τους κακοπροαίρετους που υπάρχουν σε αυτό εδώ το φόρουμ, ξαναλέω, ότι έχω δουλέψει και σε υδραυλικά, και σαν τηλεφωνητής, και σαν καθηγητής, έχω περάσει απ' όλα τα στάδια δλδ. Αλλά στην Ελλάδα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Αγαπητέ μου, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπες ότι οι περισσότεροι μπαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια με σκονάκια, βγαίνουν με τον ίδιο τρόπο, και ότι δεν αξίζουν τα πτυχία που παίρνουν. Αυτό που λες δεν ίσχυει, απλώς περιγράφει ένα σχετικό ποσοστό απόφοιτων, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει (ούτε κατά προσέγγιση) την πλειοψηφία, όπως υποστηρίζεις. Η Ελλάδα μπορεί να έχει κάκιστη οργάνωση ακαδημαϊκά, αλλά βγάζει αρκετούς και καλούς αποφοίτους. Όποιος δεν το ξέρει αυτό προφανώς δεν έχει συμμετάσχει στην όλη ακαδημαϊκή διαδικασία.

Τώρα, για ποιον σκοπό και ποια μέσα μιλάς, δεν το ξέρω.

υ.γ.: δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Οι πανεπιστημιακές σπουδές δεν σου δίνουν μόνο γνώσεις. Αυτό ίσως δεν είναι ούτε καν το μισό από τα εφόδια που σου δίνει το πανεπιστήμιο, καθώς στις τεχνολογικές επιστήμες τουλάχιστον οι "γνώσεις" αλλάζουν συνέχεια. Αυτό που παίρνεις από την πανεπιστημιακή διαδικασία είναι ο τρόπος σκέψης και δουλιάς, καθώς και οι επιστημονικές βάσεις που θέτεις. Ξέρεις πως να δουλεύεις, αποκτάς την μεθοδικότητα που χρειάζεται, και ξέρεις που και πως να απευθύνεσαι προκειμένου να είσαι ενημερωμένος σχετικά με το αντικείμενό σου. Όλα αυτά, σε συνδιασμό με τις επιστημονικές βάσεις που αποκτάς, σου δίνουν τη δυνατότητα να μπορείς να πας και να δουλέψεις σε μια απαιτητική δουλιά. Και όχι, αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, ούτε φέροντας σκονάκια. Γι 'αυτό και πτυχίο θα έπρεπε να σημαίνει (εκτός των άλλων) και μεγαλύτερος μισθός. Και αυτό ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, και δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο στην Ελλάδα.

Αγαπητέ soublaki-3 για να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα πρέπει να τα αξίζεις (εξαιρείται δημόσιο που πάς με χρονοεπιδόματα και τέτοια). Γιατί σε πληρώνουν όταν έχεις προυπυρεσία? Γιατί έχεις γνώσεις που τους χρειάζονται και επομένως τις πληρώνουν.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν ζητούν ecdl μιας και το ανέφερες, εκτός άν δεν έχεις τίποτα άλλο να δείξεις. Όποιος έχει τελειώσει μία ανώτατη σχολή, ένα word το ξέρει (δεν είμαι και σίγουρος, αλλά λέμε).

Μετά την πρώτη δουλειά που πας με ένα βιογραφικό γεμάτο με το τι έκανες διπλωματική, πόσο καλός ήσουν στους προσκόπους, τα χόμπυ σου και το πόσο καλά ξέρεις ξένες γλώσσες (λογικά για 1ο βιογραφικό, τι να γράψεις), στα επόμενα βιογραφικά σου ξέρεις τι κοιτάνε ΜΟΝΟ;

Που δούλεψες, τι έκανες εκεί και γιατί έφυγες.

Όταν εγώ μιας και για μένα δικαιούμε να μιλάω, έχω πάρει μέρος σε 30 μικρές - μεγάλες δουλειές, τι θα με πληρώσει ο άλλος? 600€?

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Ποτέ, δεν ξέρεις..όταν λες οτι η πλειοψηφία όσων μπήκαν στο πανεπιστήμιο μπήκαν κάτα λάθος κι όσοι δεν μπήκαν αξιζαν..Ε,τι να πεί κανείς?

Ποτέ, δεν ξέρεις..όταν λες οτι η πλειοψηφία όσων μπήκαν στο πανεπιστήμιο μπήκαν κάτα λάθος κι όσοι δεν μπήκαν αξιζαν..Ε,τι να πεί κανείς?

Δλδ θέλετε να μου πείτε ότι ένα μικρό ποσοστό μόνο τα κάνει αυτά, όταν ενώ και συ ο ίδιος ενοχλείσαι από την οχλαγογία που γίνεται από κάτω και δεν μπορείς ουτέ καν να σκεφτείς τι ζητάει ο καθηγητής σου.

Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο εργασίας. Όλοι κοιτάζουν πώς θα κλέψουν το αφεντικό μισή δεκάρα παραπάνω. Δεν είναι έτσι όμως.

Η αλήθεια όμως πονάει. ;)

Χριστινούλα, είπα εγώ ότι όσοι δεν μπήκαν άξιζαν; Μην διαστρευλώνεις τα λεγόμενά μου, Ok;

Μύλος!!!!!!!

φωτιά μας έβαλε το nitro

λοιπόν δεν είμαι υποστηρικτής του ΣΕΒ απλά είμαι ρεαλίστρια εξάλλου και εγώ είπα ότι τα 600 € έίναι χάλια....απλά δεν θεωρώ ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία για να σέρνομαι από εδώ και από εκεί.

άσχετο με το topic αλλά θα τα πω:

1. το ότι έχω πτυχία δεν σημαίνει ότι θα είμαι το ίδιο καλός σε πραγματικό περιβάλλον, θα αποκτήσω ενδεχομένως μεθοδικότητα, διαφορετικό τρόπο σκέψης κλπ. αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στην κορυφαία δουλειά αν δεν έχω περάσει από χαμηλότερα στάδια στην αρχή ... σε όλα τα πράγματα αν δεν πάθεις δεν θα πάθεις.

2. η βάση του πανειπιστημιακού / τεχνολογικού ιδρύματος στο οποίο επιτυγχάνει κάποιος δεν συνδέεται με την αγορά εργασίας γιατί πολύ απλά πολλά εκτιμημένα επαγγέλματα αντιμέτωπιζουν πρόβλημα υπεπροσφοράς, π.χ. γιατροί, δικηγόροι, κλπ., άρα ας μην συνδέουμε αυτά τα δύο

3. δεν θέλω να ακουστώ σαν καπιταλιστικό σκουλήκι αλλά αντικειμενικά όταν υπάρχει πληθώρα πτυχίων, οι κρατικές υπηρεσίες που υποθετικά υποστηρίζουν - προστατεύουν τους εργαζόμενους είναι απούσες και οι συνδικαλιστές αγωνίζονται μόνο για τα κόμματα τους τότε ναι οι εργοδότες θα επιλέγουν αυτόν που τους βολεύει και ναι θα εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους

4. Χριστινούλα λυπάμαι εάν ήμουν υπερβολική εχθές

5. μην κόψετε το μήνυμα :):):)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είπαμε 500 φορές πως όντως τα 600 ευρώ είναι λίγα. Από την άλλη και 1000 να ήταν ο βασικός, οι περισσότεροι πάλι θα απαιτούσαν περισσότερα. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν είναι καθαυτό το ύψος της αμοιβής, αλλά η νοοτροπία του "σπούδαζα 10 χρόνια κι έχω 7 μεταπτυχιακά, σιγά μην κάτσω να ασχοληθω με μικροδουλειές παίρνοντας τον βασικό μισθό". Και αν συνοπολογίσουμε το επίπεδο σπουδών - κρίνοντας πάντα από αυτά που είδα οτι γινονταν στη δική μου κατά πρώτο λόγο σχολή - και το τι αποκομίζει τελικά η πλειοψηφία των φοιτητών (είτε γνώσεις, είτε μεθοδικότητα, είτε κάτι άλλο), μου φαίνεται παράλογο το να ερχόμαστε και να ζητάμε πολλά λεφτά στις αρχές της σταδιοδρομίας μας. Συμφωνώ οτι είναι δύσκολα τα πράγματα για κάποιον νέο, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Επίσης θα συμφωνήσω απόλυτα και με αυτό το ποστ:

Μύλος!!!!!!!

φωτιά μας έβαλε το nitro

λοιπόν δεν είμαι υποστηρικτής του ΣΕΒ απλά είμαι ρεαλίστρια εξάλλου και εγώ είπα ότι τα 600 € έίναι χάλια....απλά δεν θεωρώ ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία για να σέρνομαι από εδώ και από εκεί.

άσχετο με το topic αλλά θα τα πω:

1. το ότι έχω πτυχία δεν σημαίνει ότι θα είμαι το ίδιο καλός σε πραγματικό περιβάλλον, θα αποκτήσω ενδεχομένως μεθοδικότητα, διαφορετικό τρόπο σκέψης κλπ. αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στην κορυφαία δουλειά αν δεν έχω περάσει από χαμηλότερα στάδια στην αρχή ... σε όλα τα πράγματα αν δεν πάθεις δεν θα πάθεις.

2. η βάση του πανειπιστημιακού / τεχνολογικού ιδρύματος στο οποίο επιτυγχάνει κάποιος δεν συνδέεται με την αγορά εργασίας γιατί πολύ απλά πολλά εκτιμημένα επαγγέλματα αντιμέτωπιζουν πρόβλημα υπεπροσφοράς, π.χ. γιατροί, δικηγόροι, κλπ., άρα ας μην συνδέουμε αυτά τα δύο

3. δεν θέλω να ακουστώ σαν καπιταλιστικό σκουλήκι αλλά αντικειμενικά όταν υπάρχει πληθώρα πτυχίων, οι κρατικές υπηρεσίες που υποθετικά υποστηρίζουν - προστατεύουν τους εργαζόμενους είναι απούσες και οι συνδικαλιστές αγωνίζονται μόνο για τα κόμματα τους τότε ναι οι εργοδότες θα επιλέγουν αυτόν που τους βολεύει και ναι θα εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους

4. Χριστινούλα λυπάμαι εάν ήμουν υπερβολική εχθές

5. μην κόψετε το μήνυμα :):):)

Είπαμε 500 φορές πως όντως τα 600 ευρώ είναι λίγα. Από την άλλη και 1000 να ήταν ο βασικός, οι περισσότεροι πάλι θα απαιτούσαν περισσότερα. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν είναι καθαυτό το ύψος της αμοιβής, αλλά η νοοτροπία του "σπούδαζα 10 χρόνια κι έχω 7 μεταπτυχιακά, σιγά μην κάτσω να ασχοληθω με μικροδουλειές παίρνοντας τον βασικό μισθό". Και αν συνοπολογίσουμε το επίπεδο σπουδών - κρίνοντας πάντα από αυτά που είδα οτι γινονταν στη δική μου κατά πρώτο λόγο σχολή - και το τι αποκομίζει τελικά η πλειοψηφία των φοιτητών (είτε γνώσεις, είτε μεθοδικότητα, είτε κάτι άλλο), μου φαίνεται παράλογο το να ερχόμαστε και να ζητάμε πολλά λεφτά στις αρχές της σταδιοδρομίας μας. Συμφωνώ οτι είναι δύσκολα τα πράγματα για κάποιον νέο, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Ουτε πολλα λεφτα, ουτε ολα. Αξιοπρεπη λεφτα, και τα απολυτως απαραιτητα.

Για να κλεισω, η νοοτροπια καθομαι και με πληρωνει ο μπαμπας υπαρχει και ειναι προς αποφυγην. Κατα την γνωμη μου ομως ειναι σχετικα περιορισμενη.

Απο την αλλη, η εκμεταλλευση που υπαρχει στην αγορα εργασιας στη χωρα μας ειναι απεριγραπτη. Και ειναι εξαιρετικα διαδεδομενη.

Τα δυο μεγεθη δεν συγκρινονται. Ελαφρα επιχειρηματα του στυλ "ελα μωρε, βαριουνται να δουλεψουνε και τους ταιζει ο μπαμπας", μετατρεπονται ευκολα σε σοβαροφανη επιχειρηματα "η παραγωγικοτητα του ελληνα ειναι πολυ μικρη, και γι αυτο πληρωνεται αναλογως" και αλλα παρομοια. Οποτε δυσκολα θα μπω στο τριπακι να συγκρινω μια περιορισμενη νοοτροπια με την γενικοτερη παθογενεια και στρεβλωση της αγορας εργασιας.