Jump to content

Εξωτερικος σκληρος δίσκος

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τον βλέπεις κανονικά σα network share, οπότε μπορείς να τον κάνεις και map σαν drive.

Ο σκληρός λογικά (λέω λογικά γιατί δεν έχω σετάρει κάποιον ο ίδιος) θα έχει δική του configuration page που θα τη βλέπεις από τον browser και να ενεργοποιήσεις και FTP αν έχει, οπότε δε σε ενδιαφέρει καν το τι μπορεί να κάνει το μόντεμ σου.

• Απαντήσεις 603
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχει κανείς από εσάς το MyBook Ethernet?

Έχω μια απορία για το συγκεκριμένο εξωτερικό σκληρό και τη λειτουργία του.

Με ποιό τρόπο έχετε πρόσβαση στα δεδομένα του σκληρού; Με ftp? Δλδ βλέπετε τα δεδομένα του σκληρού από τον internet explorer?

Ή μήπως κάνοντας map network drive τον βλέπετε κανονικά ως κανονικό σκληρό δίσκο από τον file explorer των windows;

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι την αγορά του και δεν έχω βρεί κάτι γιαυτό. Και ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί έχω αγοράσει ένα μοντεμ που έλεγε πως έκανε διαμοιρασμό usb σκληρού στο δίκτυο αλλά αυτό το έκανε μεσω ftp... Πρακτικά άχρηστο δλδ για μένα που στο μυαλό μου είχα έναν shared σκληρό δίσκο δικτύου όπως όταν κάνω share το δίσκο από ενός pc στο lan του σπιτιού μου

Ο δισκος αυτος αρχικα εγκαθιστα ενα δικο του προγραμμα για να τον βλεπεις σαν κανονικο δισκο και οχι να τον κανεις map.Δυστυχως το προγραμμα αυτο ειναι για πεταμα αφου 6 στις 10 φορες κολλαει.Η λυση λοιπον ειναι να τον κανεις map kαι λειτουργει μια χαρα ετσι.Να σε ενημερωσω οτι η ταχυτητα του δισκου σε αντιγραφη δεδομενων ειναι χαμηλη γυρω στα 4mb/sec.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Ο δισκος αυτος αρχικα εγκαθιστα ενα δικο του προγραμμα για να τον βλεπεις σαν κανονικο δισκο και οχι να τον κανεις map.Δυστυχως το προγραμμα αυτο ειναι για πεταμα αφου 6 στις 10 φορες κολλαει.Η λυση λοιπον ειναι να τον κανεις map kαι λειτουργει μια χαρα ετσι.Να σε ενημερωσω οτι η ταχυτητα του δισκου σε αντιγραφη δεδομενων ειναι χαμηλη γυρω στα 4mb/sec.

Τόσο χαμηλή ταχύτητα και σε εγγραφή και σε ανάγνωση; Το δίκτυό σου είναι στα 100 ή gigabit?

Τόσο χαμηλή ταχύτητα και σε εγγραφή και σε ανάγνωση; Το δίκτυό σου είναι στα 100 ή gigabit?

Δυστυχως τοσο μικρη.Εχω δοκιμασει τις δυο ενσωματωμενες καρτες στο motherboard και μια pci με τα ιδια αποτελεσματα.Το δικτυο ειναι σωστα ρυθμισμενο.Το προβλημα ειναι εντονο σε εγγραφες.Σε διαβασμα ειναι οκ.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Δυστυχως τοσο μικρη.Εχω δοκιμασει τις δυο ενσωματωμενες καρτες στο motherboard και μια pci με τα ιδια αποτελεσματα.Το δικτυο ειναι σωστα ρυθμισμενο.Το προβλημα ειναι εντονο σε εγγραφες.Σε διαβασμα ειναι οκ.

Δυστυχώς πολλά NAS έχουν τόσο αδύναμη cpu που δεν μπορούν να έχουν ηψηλή διαμεταγωγή σε δίκτυο.. βέβαια 4ΜΒ/s παραείναι λίγο.. πωλούνται όμως και gbit NAS που με το ζόρι φτάνουν 15-20ΜΒ/s

Όπως και να το κάνουμε είναι λιγο αποθαρρυντικό αυτό. Γιατί για να κάνω ένα backup 250Gb που θέλω θα κάνει πολλλλλλή ώρα...! Θα έπρεπει να έχουν και usb σύνδεση συμπληρωματική πιστεύω.

Μήπως να ψάξω καλύτερα για κάποιο NAS? Έχω δεί ένα της Linksys αλλά ταχύτητα εγγραφής-ανάγνωσης δε νομίζω να μπορέσω να βρω πουθενά...

Μόνο άμα βρεις review για το συγκεκριμένο μοντέλο.. δεν είναι σύνηθες να αναφέρουν οι κατσκευαστές την διαμεταγωγή σε lan ( εκτός κι αν είναι τόσο καλή, που αποτελεί προτέρημα )...

Γενικά NAS με καλές επιδόσεις είναι πολύ ακριβά, τα φθηνότερα είναι πολύ αργά δυστυχώς. Ένα site που έχει τέτοιες πληροφορίες είναι το http://www.smallnetbuilder.com/

Πολύ χρήσιμο το link σου ευχαριστώ!

Θυμήθηκα που έψαχνα παλιότερα και τον MAXTOR Shared Storage II. Στα τεστ της σελίδας που μου έδωσες βλέπω ότι τα πηγαίνει πολύ πολύ καλύτερα από τον mybook! Μάλλον προς αυτόν θα κινηθώ τελικά!

Γεια σας παιδιά... κανω paste το θεματακι που ειχα ανοιξει (λαθος μου φυσικά) και κλειδωθηκε :)

Παιδιά πριν μερικούς μήνες διάβασα κάπου (και είδα) εναν σκληρό 2.5'' (laptop για οποιον δεν καταλαβε) με χωρητικότητα 1Τ

Μετά απο μερικές ημέρες το βρήκα στο plaisiο. Και παλι μερικές ημέρες αργοτερα ο δίσκος εξαφανίστηκε απο τις λίστες του πλαισίου και δεν μπορώ να τον βρω πουθενά.

Τωρα δεν θυμαμαι ουτε εταιρία. toshiba; western; δεν θυμαμαι...

έχει κανεις καμία πληροφορία;

ps: Ναι μου ειπαν οτι οι 2.5'' εχουν φτασει μεχρι τα 320 και ισως και 500gb αλλα δεν μπορει να κανω τοσο μεγαλο λαθος. ειχε βγει και τρελαθηκα οταν το ακουσα :confused:

• 2 weeks later...

λεπον.. καλοκαιριατικα το παθε! μαλλον τον πειραξε η ζεστη...

ενω λειτουργουσε κανονικα ο δισκος (με μονο bug οτι καθε φορα που τον συνεδεα επρεπε να μπω στο disk management του computer management για να τον κανω reactivate, οταν εγκατεστησα το deamon tools lite, εφαγε σκαλωμα και δεν τον εβλεπε. για να μην μπλεκω, εβγαλα το DT, και δοκιμασα απο την αρχη. το προβλημα που προεκυψε ειναι το εξης: ενω οταν τον συνδεω ακουγεται ο χαρακτηριστικος ηχος των usb και εμφανιζεται κατω στο tray το εικονιδιο safely remove, στο device manager o δισκος φαινεται κανονικα, στο disk management ομως οχι. επισης ενω με το που τον συνεδεα παλιοτερα το led στο case γινοταν σχεδον αμεσως πρασινο απο πορτοκαλι, τωρα σαν να κολλαει και μενει πολυ ωρα πορτοκαλι...

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

ενας 80αρης Western Digital σε θηκη Sharkoon!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

ενας 80αρης Western Digital σε θηκη Sharkoon!

Τι εννοεις με το reactivate;

Ποιο μοντελο ειναι η θηκη; (για να βρουμε τι σημαινει το πορτοκαλι λαμπακι)

Ποσο καιρο την εχεις;

Που συνδεεις το δισκο, σε μπροστινη/πλαϊνη θυρα USB ή πισω στο motherboard;

O δισκος ειναι σε NTFS;

Δοκιμασε να μπουταρεις απο ενα live cd να δουμε τι θα γινει.

:)

Γεια σας παιδιά... κανω paste το θεματακι που ειχα ανοιξει (λαθος μου φυσικά) και κλειδωθηκε :)

Παιδιά πριν μερικούς μήνες διάβασα κάπου (και είδα) εναν σκληρό 2.5'' (laptop για οποιον δεν καταλαβε) με χωρητικότητα 1Τ

Μετά απο μερικές ημέρες το βρήκα στο plaisiο. Και παλι μερικές ημέρες αργοτερα ο δίσκος εξαφανίστηκε απο τις λίστες του πλαισίου και δεν μπορώ να τον βρω πουθενά.

Τωρα δεν θυμαμαι ουτε εταιρία. toshiba; western; δεν θυμαμαι...

έχει κανεις καμία πληροφορία;

ps: Ναι μου ειπαν οτι οι 2.5'' εχουν φτασει μεχρι τα 320 και ισως και 500gb αλλα δεν μπορει να κανω τοσο μεγαλο λαθος. ειχε βγει και τρελαθηκα οταν το ακουσα :confused:

Απ'οσο ξερω μεχρι 320 εχουν βγει. ;)

Για βοηθησε λιγο, τι χρωμα ειχε, καποιο ιδιαιτερο χαρ/κο;

• 4 weeks later...
πιο προτεινετε για εξ.σκληρο στα 100ε με χωρητικοτητα απο 320 και πανω?

Πολλα λεφτα.ισως και φθηνοτερα.οποιον και να παρεις απο (wd,seagate) θα εισαι μια χαρα.

εγω προτεινω seagate freeagent που τον εχω και ειναι απολυτα αθορυβος.

wd εχω επισης εναν 320 gb αλλα ποτε ανοιγει..ποτε δεν ανοιγει και γενικοτερα εχει περισσοτερο θορυβο.δεν ξερω η καινουργια σειρα της WD αμα ειναι καλη.η παλια υπαρχουν μικροπροβληματα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

thanks raver

για segate με βλεπω

και καλα θα κανεις.ο 500αρης στα μουλτιραμα κοστιζει 75 ευρο!!

στα 110 ευρο μπορεις να παραεις τα 750 gβ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πηγαινε για το νεο μοντελο το FreeAgent Pro με esata kai firewire. Τζαμπα πραμα και οι hd πλεον! :D

135 euro στο πλαισιο το 1TB! Δεν παιζει σε πολλα καταστηματα και η τιμη ειναι πολυ καλη. Εγω βουτηξα εναν παντως γιατι ο 500αρης εμεινε με 4gb αδεια μονο και ζοριζεται.

Περα απο τους τροπους συνδεσης, τον εχουν μικρυνει λιγο σε σχεση με τον FreeAgent σκετο.

Πανε δες και τις παντοφλες τα my book κ.λπ. της WD να φριξεις! :p

Άρχισε ο Passport τα τσικ-τσικ. Καλά να τα πάθω που πάτησα τον όρκο να μην πάρω ποτέ WD :moutza:

Εμένα στο mybook τώρα τελευταία με παραξενεύει οτι δεν εμφανίζεται αμέσως όταν τον συνδέω...

Όταν τον συνδέω ή όταν ανοίγω το pc μου ο mybook εμφανίζεται στο my computer μετά από κανένα λεπτό ίσως και παραπάνω. Παλιότερα άνοιγε αμέσως. Μήπως είναι σημάδι "παιξίματος"?!...

Άρχισε ο Passport τα τσικ-τσικ. Καλά να τα πάθω που πάτησα τον όρκο να μην πάρω ποτέ WD :moutza:

Καλα, μην το ψαχνεις. Τα ιδια και σε μενα. Παω για αλλαγη και θα ζητησω το νεο απιστευτο μοντελακι της Seagate! Με αλουμινιο και στυλ μακ!

Το ειχα στη συσκευασια 2-3 μηνες και απο τοτε που αξιωθηκα να το ανοιξω μου εχει βγαλει την πιστη. Τη μια παιζει συνεχεια γκλιν γκλον σαν να μην κανει καλη επαφη το καλωδιο και οταν παιζει κολλαει μονο του και τσακα τσουκα...δωστου...:mad:

Btw σε 5 μερες ο Seagate 1TB πηγε στα 119€ λογω των νεων μοντελων που βγηκαν.

Προσοχη σε οσους τρεξουν τα διαγνωστικα στον FreeAgent Pro.

Μου πεταγε μηνυμα χωρις καν να τα τρεχει οτι θελει RMA, τον αλλαξα με καινουργιο, παλι τα ιδια και τελικα εφταιγε το γ*μιονορτον antivirus που ειχα ξεχασμενο στο πισι ενεργο. Να 'ναι καλα το google!

Εντωμεταξυ ο FreeAgent Desktop ετρεχε τα ιδια διαγνωστικα και με νορτον και χωρις! :ninja:

Καλα, μην το ψαχνεις. Τα ιδια και σε μενα. Παω για αλλαγη και θα ζητησω το νεο απιστευτο μοντελακι της Seagate! Με αλουμινιο και στυλ μακ!

Το ειχα στη συσκευασια 2-3 μηνες και απο τοτε που αξιωθηκα να το ανοιξω μου εχει βγαλει την πιστη. Τη μια παιζει συνεχεια γκλιν γκλον σαν να μην κανει καλη επαφη το καλωδιο και οταν παιζει κολλαει μονο του και τσακα τσουκα...δωστου...:mad:

Btw σε 5 μερες ο Seagate 1TB πηγε στα 119€ λογω των νεων μοντελων που βγηκαν.

Προσοχη σε οσους τρεξουν τα διαγνωστικα στον FreeAgent Pro.

Μου πεταγε μηνυμα χωρις καν να τα τρεχει οτι θελει RMA, τον αλλαξα με καινουργιο, παλι τα ιδια και τελικα εφταιγε το γ*μιονορτον antivirus που ειχα ξεχασμενο στο πισι ενεργο. Να 'ναι καλα το google!

Εντωμεταξυ ο FreeAgent Desktop ετρεχε τα ιδια διαγνωστικα και με νορτον και χωρις! :ninja:

Τα Χριστούγεννα τον πήρα κι εδώ και κανά μήνα κάτι τέτοια κάνει. Στην αρχή νόμισα οτι χάλασε το καλώδιο αλλά μετά άρχισαν τα τσικ τσικ και κατάλαβα οτι όπου να ναι θα παραδώσει πνεύμα. Αντίο ζωή, είναι γεμάτος με 720p movies και δεν έχω χώρο στο PC να πάρω backup.

Για ποιόν λες της Seagate; :shifty:

Τα Χριστούγεννα τον πήρα κι εδώ και κανά μήνα κάτι τέτοια κάνει. Στην αρχή νόμισα οτι χάλασε το καλώδιο αλλά μετά άρχισαν τα τσικ τσικ και κατάλαβα οτι όπου να ναι θα παραδώσει πνεύμα. Αντίο ζωή, είναι γεμάτος με 720p movies και δεν έχω χώρο στο PC να πάρω backup.

Για ποιόν λες της Seagate; :shifty:

Ανανεωθηκε πληρως η σειρα FreeAgent με πολυ ωραια μοντελα. Για αυτον εδω λεω!

Καμια σχεση με την πλαστικουρα της WD!

Κι εγω το καλωδιο νομισα στην αρχη αλλα και που το αλλαξα παλι τα ιδια.

Αυριο θα παω για αντικατασταση. :happy:

Ανανεωθηκε πληρως η σειρα FreeAgent με πολυ ωραια μοντελα. Για αυτον εδω λεω!

Καμια σχεση με την πλαστικουρα της WD!

Κι εγω το καλωδιο νομισα στην αρχη αλλα και που το αλλαξα παλι τα ιδια.

Αυριο θα παω για αντικατασταση. :happy:

πολυ ομορφος δισκος και με 5 χρονια εγγυηση :up:

[sIGPIC][/sIGPIC]