Jump to content

Κλοπή πιστωτικής κάρτας

c00kiE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μου έκλεψαν πριν 15 μέρες το πορτοφόλι μαζί με το κινητό μου..Μέσα στο πορτοφόλι είχα 1 πιστωτική κάρτα Visa και 1 κάρτα Electron, την κάρτα του atm καθώς και δίπλωμα με ταυτότητα...Το ανακάλυψα μέσα σε max 40 λεπτά ότι έγινε αυτή η κλοπή και ειδοποίησα άμεσα την τράπεζα..Σήμερα λοιπόν ήρθε ο λογαριασμός αυτής της πιστωτικής κάρτας την οποία και μου έχουν χρεώσει 1.060 ευρώ..Ενήμερωσα ήδη την τράπεζα και ο υπάλληλος μου ζήτησε να προσκομίσω αύριο το πρωί το χαρτί αυτό..

Οι απορίες μου είναι οι εξής...

1)έχουν γίνει κάπου 8 συναλλαγές και υποθέτω ότι πουθενά δεν ζήτησαν ταυτότητα ή αν ζήτησαν δεν κοίταξαν φωτογραφία ή την υπογραφή μου..μπορώ να ζητήσω τα χαρτάκια των συναλλαγών για να δω την υπογραφή ?

2)ενώ δήλωσα την κλοπή άμεσα υπάρχει χρέωση της κάρτας την επόμενη ακριβώς ημέρα..αυτό είναι λάθος της τράπεζας σωστά?

3)μπορώ να κινηθώ νομικά για το γεγονός ότι κανένα από τα μαγαζιά δεν ζήτησε ταυτότητα?

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απάντηση με σιγουριά δε μπορώ να σου δώσω σε τίποτα από τα παραπάνω... Συμβουλέψου καλύτερα κάποιον δικηγόρο. Σκέψου, επίσης, το ενδεχόμενο να ζητήσεις τα βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας των καταστημάτων στα οποία έγιναν οι αγορές. Μάλλον πρέπει να βιαστείς, αν έχεις σκοπό να "κυνηγήσεις" το θέμα...

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Εχεις δικαιωμα σε καθε τραπεζα να κανεις αμφισβητιση των χρεωσεων εντος 30 ημερων απο την ημερομηνια που θα σου κοινοποιηθει ο λογαριασμος.

Στην προκειμενη περιπτωση σαφως και καλα εκανες που ειδοποιησες και θα ζητησεις να παρουν την κληση που εκανες για τη δηλωση την ημερομηνια και αν θυμασαι και την ωρα και θα αρνηθεις καθε κινηση που εγινε την επομενη ημερα. αυτο οντως ειναι λαθος της τραπεζας.

Απο εκει και περα, συνηθως οι τραπεζες αν καποιος αρνηθει τις χρεωσεις, συμφωνουν, εστω και με τα χιλια ζορια. Εισαι ομως υπο επιτηρηση για καποιο διαστημα και προσεχουν αν ξαναγινει η αν εχει ξαναγινει σε αλλη τραπεζα, γεγονος το οποιο ναι μεν ειναι λογικο αλλα εσενα δε σε αφορα.

Καλη τυχη !

:X

Μου έκλεψαν πριν 15 μέρες το πορτοφόλι μαζί με το κινητό μου..Μέσα στο πορτοφόλι είχα 1 πιστωτική κάρτα Visa και 1 κάρτα Electron, την κάρτα του atm καθώς και δίπλωμα με ταυτότητα...Το ανακάλυψα μέσα σε max 40 λεπτά ότι έγινε αυτή η κλοπή και ειδοποίησα άμεσα την τράπεζα..Σήμερα λοιπόν ήρθε ο λογαριασμός αυτής της πιστωτικής κάρτας την οποία και μου έχουν χρεώσει 1.060 ευρώ..Ενήμερωσα ήδη την τράπεζα και ο υπάλληλος μου ζήτησε να προσκομίσω αύριο το πρωί το χαρτί αυτό..

Οι απορίες μου είναι οι εξής...

1)έχουν γίνει κάπου 8 συναλλαγές και υποθέτω ότι πουθενά δεν ζήτησαν ταυτότητα ή αν ζήτησαν δεν κοίταξαν φωτογραφία ή την υπογραφή μου..μπορώ να ζητήσω τα χαρτάκια των συναλλαγών για να δω την υπογραφή ?

Έγιναν 8 συναλλαγές, αφού είχες δηλώσει την κλοπή; Πως έγινε αυτό;

:confused:

Όταν δηλώνεις κλοπή κάρτας, η τράπεζα αμέσως (πρέπει να) την μπλοκάρει, γι' αύτον ακριβώς τον λόγο. Για να μην μπορέι να χρησιμοποιηθεί.

2)ενώ δήλωσα την κλοπή άμεσα υπάρχει χρέωση της κάρτας την επόμενη ακριβώς ημέρα..αυτό είναι λάθος της τράπεζας σωστά?

Οι κάρτες ποιάς τράπεζας ήταν; Δήλωσες την κλοπή σε κάποιο κατάστημα ή τηλεφωνικά;

Δηλ. ενημέρωσες τηλεφωνικά σε κάποια υπηρεσία από αυτές που λένε : "είμαστε στην διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο;

Έχει σημασία αυτό που ρωτάω.

Αν θες μπορείς να μου απαντήσεις με PM (για το όνομα της τράπεζας).

Σωστό αυτό που λέει ο odontiatros1986, αλλά

Μου έκλεψαν πριν 15 μέρες το πορτοφόλι μαζί με το κινητό μου..

Λες να τα 'χουν ακόμα;

No need to panick:!:

Ακόμα και για τις συναλλαγές που έγιναν ΠΡΙΝ δηλωθεί η απώλεια/κλοπή της κάρτας υπάρχει maximum liability από την πλευρά του πελάτη σύμφωνα με κανονισμό της ΕΕ το οποιο δεν υπερβαίνει ένα ποσο γύρω στα 150 Euro (δε θυμάμαι το ακριβές ποσο).

Ούτε video χρειάζονται, ούτε να κανεις τον ντετέκτιβ. Θα κυνηγήσεις να μη χάσεις ΤIΠΟΤΑ αλλα στη χειρότερη περίπτωση θα χάσεις γύρω στα 150

Δήλωσες την κλοπή σε κάποιο κατάστημα ή τηλεφωνικά;

Δηλ. ενημέρωσες τηλεφωνικά σε κάποια υπηρεσία από αυτές που λένε : "είμαστε στην διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο;

Έχει σημασία αυτό που ρωτάω.

Πήρα προσωπικά εγώ τηλέφωνο την τράπεζα στην οποία έχω εκδόσει τις κάρτες και μίλησα με συγκεκριμένο υπάλληλο τον οποίο και γνωρίζω προσωπικά..Του είπα ότι μου έκλεψαν το πορτοφόλι και ότι είχα αυτές τις 3 κάρτες..Γιατί έχει σημασία αυτό ?!?

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Σιγουρα μπορεις να κυνηγισεις τους παντες! απο την στιγμη που εγινε κληση κλοπης στην τραπεζα.

επισης μη μασας διοτι μπορεις να κυνηγισεις και τα μαγαζια!

αντε μη κατεβω το αυλακι και τους περιλαβω :mad:

Never Give Up:!:

Join friend!

Η ευθύνη του κατόχου

Με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης περιορίζεται στο ελάχιστο η ευθύνη του κατόχου πιστωτικής κάρτας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Το ανώτατο όριο ευθύνης του κατόχου της απολεσθείσας κάρτας δεν θα υπερβαίνει τα 150 ευρώ, δηλαδή τις 51.112,5 δρχ. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου και της υφυπουργού Ανάπτυξης κυρίας Μιλένας Αποστολάκη, προβλέπεται ότι σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας ως τη γνωστοποίησή της από τον κάτοχο στον εκδότη της κάρτας η ευθύνη του κατόχου * εφόσον εν τω μεταξύ η κάρτα έχει επιβαρυνθεί * περιορίζεται ως το ποσό των 150 ευρώ. Αν ωστόσο αποδειχθεί ότι ο κάτοχος επέδειξε βαριά αμέλεια ή ενήργησε με δόλο, τότε δεν ισχύει η προαναφερόμενη ρύθμιση. Βεβαίως ο κάτοχος της κάρτας από τον χρόνο ειδοποίησης του εκδότη για την κλοπή ή απώλεια και μετά καμία ευθύνη δεν φέρει για τις ζημιές από αντικανονική ή παράνομη χρήση της από τρίτο, εκτός και αν αποδειχθεί ότι ενήργησε με δόλο.

Παράλληλα με την ίδια ρύθμιση ο κάτοχος πιστωτικής κάρτας απαλλάσσεται από οποιαδήποτε ευθύνη για συναλλαγές για τις οποίες η αναγνώριση της ταυτότητας περιορίζεται στη χρησιμοποίηση εμπιστευτικού κωδικού αριθμού χωρίς να απαιτείται η επίδειξη ή η ηλεκτρονική αναγνώριση της κάρτας. Η ρύθμιση αυτή αφορά κυρίως όσους πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω του Διαδικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις ισχύουν για όλα τα είδη των καρτών (πιστωτικές, χρεωστικές, κάρτες ανάληψης μετρητών κ.ά.) εκτός από τις κάρτες η μοναδική λειτουργία των οποίων είναι η εγγύηση των πληρωμών που γίνονται με επιταγές. Επίσης με την ίδια υπουργική απόφαση υποχρεώνονται οι πιστωτικοί φορείς να πληροφορούν τους καταναλωτές για το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης (ΣΕΠΠΕ) στις συμβάσεις καταναλωτικής πίστης. Για κάθε διαφήμιση στον Τύπο μέσω της οποίας ο διαφημιζόμενος δηλώνει ότι προτίθεται να χορηγήσει πίστωση ή να μεσολαβήσει για τη σύναψη σύμβασης πίστωσης υποχρεώνεται μεταξύ των άλλων στοιχείων να αναφέρει και το ΣΕΠΠΕ. Σε περίπτωση παραβίασης της προαναφερόμενης ρύθμισης προβλέπεται η επιβολή προστίμου ως 20 εκατ. δρχ. Επισημαίνεται ακόμη ότι η καθιέρωση ποσοτικού ορίου ευθύνης του κατόχου κάρτας ισχύει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και αποτελούσε επί σειρά ετών αίτημα των ενώσεων καταναλωτών καθώς ως σήμερα πολλοί καταναλωτές καλούνταν από τις τράπεζες να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των παράνομων συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω της απολεσθείσας κάρτας.

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13219&m=E16&aa=1

Σιγουρα μπορεις να κυνηγισεις τους παντες! απο την στιγμη που εγινε κληση κλοπης στην τραπεζα.

επισης μη μασας διοτι μπορεις να κυνηγισεις και τα μαγαζια!

αντε μη κατεβω το αυλακι και τους περιλαβω :mad:

Όχι μην κατέβεις σε εκλιπαρώ..Απλά ψάχνω να μάθω αν μπορώ να κινηθώ νομικά στο θέμα αν τα συγκεκριμένα μαγαζιά έκαναν ότι έπρεπε, δλδ να ζητήσουν ταυτότητα ή να κοιτάξουν την υπογραφή..

@gmac με κάλυψες πλήρως μπορώ να πω...

Η "ένσταση" μου είναι στο γεγονός ότι πάνω στα χαρτάκια που έχουν εκδοθεί με την χρήση της πιστωτικής κάρτας αναγράφεται λογικά η ώρα..Αν κάποια από αυτές τις χρεώσεις έγινε πριν την δήλωση της κλοπής από όσο κατάλαβα πληρώνω μόνο 150 ευρώ..Για τις αγορές που έγιναν όμως μετά την δήλωση της κλοπής της κάρτας καθώς και 1 που έγινε την επόμενη μέρα ποιος είανι υπεύθυνος?!?

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

@gmac με κάλυψες πλήρως μπορώ να πω...

Η "ένσταση" μου είναι στο γεγονός ότι πάνω στα χαρτάκια που έχουν εκδοθεί με την χρήση της πιστωτικής κάρτας αναγράφεται λογικά η ώρα..Αν κάποια από αυτές τις χρεώσεις έγινε πριν την δήλωση της κλοπής από όσο κατάλαβα πληρώνω μόνο 150 ευρώ..Για τις αγορές που έγιναν όμως μετά την δήλωση της κλοπής της κάρτας καθώς και 1 που έγινε την επόμενη μέρα ποιος είανι υπεύθυνος?!?

Νομίζω τα μαγαζιά, αλλα αυτό άσε να το βρούν μεταξύ τους η τράπεζα με τα μαγαζιά. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ότι εσύ ΔΕΝ έχεις ευθύνη.

Όχι μην κατέβεις σε εκλιπαρώ..Απλά ψάχνω να μάθω αν μπορώ να κινηθώ νομικά στο θέμα αν τα συγκεκριμένα μαγαζιά έκαναν ότι έπρεπε, δλδ να ζητήσουν ταυτότητα ή να κοιτάξουν την υπογραφή..

Να κινηθείς νομικά για ποσο 150 Ευρώ (κι αν) είναι νομίζω λίγο υπερβολικό. Κανε καμια καταγγελία σε κανένα τραπεζικό διαμεσολαβητή.

Νομίζω τα μαγαζιά, αλλα αυτό άσε να το βρούν μεταξύ τους η τράπεζα με τα μαγαζιά. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ότι εσύ ΔΕΝ έχεις ευθύνη.

Να κινηθείς νομικά για ποσο 150 Ευρώ (κι αν) είναι νομίζω λίγο υπερβολικό. Κανε καμια καταγγελία σε κανένα τραπεζικό διαμεσολαβητή.

Δεν θέλω να κινηθώ νομικά για τα 150 ευρώ..Θέλω να κινηθώ νομικά για το γεγονός ότι κανείς υπάλληλος δεν θα ζήτησε ταυτότητα για να τσεκάρει αν είναι το ίδιο πρόσωπο ή δεν θα κοίταξε καν την υπογραφή μου..Αυτό με ενοχλεί πιο πολύ...

@stelios Και να τα έχουν ακόμα έχουν όλα ακυρωθεί..Κάρτες, ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης..

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Δεν θέλω να κινηθώ νομικά για τα 150 ευρώ..Θέλω να κινηθώ νομικά για το γεγονός ότι κανείς υπάλληλος δεν θα ζήτησε ταυτότητα για να τσεκάρει αν είναι το ίδιο πρόσωπο ή δεν θα κοίταξε καν την υπογραφή μου..Αυτό με ενοχλεί πιο πολύ...

@stelios Και να τα έχουν ακόμα έχουν όλα ακυρωθεί..Κάρτες, ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης..

σκεψου οτι μπορει τις αγορες να τις εκανε γυναικα..και να χρησιμοποιησε και την ταυτοτητα σου....:(

Never Give Up:!:

Join friend!

σκεψου οτι μπορει τις αγορες να τις εκανε γυναικα..και να χρησιμοποιησε και την ταυτοτητα σου....:(

Το έχω σκεφτεί και αυτό...Αλλά μου φαίνεται λίγο παράξενο να έμοιαζα τόσο πολύ με αυτήν την κοπέλα καθώς και άλλα 2-3 πραγματάκια που δεν θέλω να αναφέρω...

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Θα σου προτεινα, αν δεν το εχεις κανει ηδη, να δηλωσεις την απωλεια της ταυτοτητας και στο τειρεσια για να μην βρεθεις να αποπληρωνεις δανειο που δεν εχεις παρει.

http://www.tiresias.gr/services/services.html

Pantws nomizw oti h dhlwsh apwleias kakws egine sto upokatasthma. Kanonika eprepe na pareis ston (eidiko) arithmo pou exei h kathe trapeza gia tetoies periptwseis. ;)

Πάνω στον πανικό ότι μου έκλεψαν και το πορτοφόλι και το κινητό θυμήθηκα το τηλέφωνο του υποκαταστήματος και πήρα εκεί κατευθείαν..

Όσο για τον Τειρεσία δεν το είχα σκεφθεί..Θα το κανονίσω αύριο κιόλας...

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Μπισκοτίνα, με είχαν κλεψει κι εμένα ηλεκτρονικώς το Δεκέμβρη. 4 συναλλαγές, κοντά 1000 ευρώ, όλα από ισπανικές εταιρείες. Εστειλα 300 φαξ ότι δεν αποδέχομαι τις συναλλαγές και μου πιστώθηκε το ποσό, σε 1 μήνα περίπου.

Οι συναλλαγες εχουν γινει μεσω POS ?Αν ναι τοτε τι μπλοκαρουν σε αυτες τις τραπεζες ρε γμτ?Τα καταστηματα ,απο οτι ξερω,δεν ειναι υποχρεωμενα να ζητουν ταυτοτητα σε καθε χρηση της καρτας.

Θα σου προτεινα, αν δεν το εχεις κανει ηδη, να δηλωσεις την απωλεια της ταυτοτητας και στο τειρεσια για να μην βρεθεις να αποπληρωνεις δανειο που δεν εχεις παρει.

http://www.tiresias.gr/services/services.html

Το έκανα σήμερα αυτό με τον Τειρεσία..Μου είπαν ότι δίνεται αυτόματα σήμα σε όλες τις τράπεζες για τον αριθμό της ταυτότητας...

Οι συναλλαγες εχουν γινει μεσω POS ?Αν ναι τοτε τι μπλοκαρουν σε αυτες τις τραπεζες ρε γμτ?Τα καταστηματα ,απο οτι ξερω,δεν ειναι υποχρεωμενα να ζητουν ταυτοτητα σε καθε χρηση της καρτας.

Τι είναι το POS?!?

Ενημερωτικά πήγα στο υποκατάστημα σήμερα και υπέγραψα ένα έντυπο αμφισβήτησης των χρεώσεων αυτών και ζήτησα να μου δώσουν και τον επόμενο λογαριασμό της κάρτας αυτής αν υπάρχει έστω και ανεπίσημα..Έφθασαν την κάρτα στο όριο της με αγορές από 1 συγκεκριμένο κατάστημα την επόμενη ημέρα από την ημέρα που είχα δηλώσει την κλοπή...

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και την όλη υπόθεση ανέλαβε δικηγόρος κυρίως για τον λόγο ότι οι μεγαλύτερες χρεώσεις σε ευρώ είναι την επόμενη ημέρα από την ημέρα κλοπής και ακύρωσης της κάρτας...

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Pos ειναι το ηλεκτρονικο μηχανακι που μπαινει η καρτα για να εγκριθει η κινηση και να βγει η αποδειξη,ο αλλος τροπος ειναι ο χειροκινητος με το χαρτακι που συμπληρωνεται με το χερι.

Καλησπέρα σε όλους.

Μερικές πληροφορίες. 1ον τα καταστήματα δεν είναι υποχρεωμένα να ζητούν ταυτότητα αλλά να πραγματοποιούν έλεγχο ταυτοπροσωπίας με έλεγχο της υπογραφής από το πίσω μέρος της κάρτας. 2ον κανονικά μόνο η Ελληνική Αστυνομία και οι εντεταλμένοι δικαστικοί υπάλληλοι μπορούν να ζητούν ταυτότητα και είναι υποχρεωτική η επίδειξη της. 3ον για λόγους ταχύτητας των συναλλαγών τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν θέσει ένα περιθώριο αγοράς (π.χ. από 1,00€ μέχρι 30,00€, εξαρτάται από την κάρτα και το είδος του καταστήματος), το λεγόμενο floor limit, όπου αν η αγορά είναι εκεί ανάμεσα το τερματικό POS δεν ζητάει έγκριση από το online σύστημα αλλά εγκρίνει αμέσως την συναλλαγή. Περιττό όμως να πω ότι για να έχει γίνει τέτοια συνολική χρέωση δεν πρέπει να οφείλονται σε εγκρίσεις λόγω floor limit. Τέλος αν έγιναν αναλήψεις μετρητών, λόγω διαρροής του PIN που θεωρείτε πλήρως υπέυθυνος ο κάτοχος τότε θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά. Κλείνοντας (στέγνωσα) θα συμφωνήσω ότι έπρεπε να γίνει τηλεφωνικά το αίτημα ακύρωσης καθώς συνήθως τα καταστήματα δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην εικόνα της κάρτας οπότε χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να ενημερωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα.

Τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να ελέγχουν αν ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας είναι ο ίδιος και αυτό γίνεται πάντα με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας όπου ελέγχονται η φωτογραφία και τα στοιχεία καθώς γίνεται και σύγκριση της υπογραφής στην ταυτότητα με την υπογραφή στην κάρτα..

Οι συναλλαγές που έγιναν την επόμενη ημέρα της κλοπής της πιστωτικής και ενώ είχα ήδη ειδοποιήσει από την προηγούμενη τηλεφωνικώς το αρμόδιο υποκάταστημα ξεπέρασαν τα 4.500 ευρώ που σημαίνει πως σίγουρα αν υφίσταται το floor limit θα ζητήθηκε έγκριση και πιθανότατα δόθηκε..Το ερώτημα τώρα που έχει τεθεί στην τράπεζα είναι πως γίνεται να έχει ακυρωθεί μια πιστωτική κάρτα λόγω κλοπής και την επόμενη ημέρα να γίνονται αγορές...Όσο για την ανάληψη μετρητών με την χρήση του PIN δεν έγινε διότι το pin δεν ήταν πουθενά γραμμένο πχ πάνω στην κάρτα ή σε χαρτάκι εντός του πορτοφολιού ή ακόμα και στο κινητό..

Αν θέλετε μπορείτε να το :lock:

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

ta καταστήματα είναι υποχρεωμένα να ζητούν ταυτότητα σε ποσά πάνω από 30 ευρώ νομίζω....

Δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό, γιατί έχω χρησιμοποιήσει κάρτα σε αγορές περίπου €15 σε σούπερ-μάρκετ και φυσικά μου ζήτησαν ταυτότητα...αυτό που με εκνευρίζει είναι το πώς γίνεται με τέτοια ασφάλεια να μπορεί ο άλλος να χρεώσει μέχρι το όριο την κάρτα χωρίς να ελέγχει κανείς αν αυτός που έχει την κάρτα και την ταυτότητα είναι όντως ο νόμιμος κάτοχος (πχ από την φωτογραφία στην ταυτότητα ή από την υπογραφή).

Εύχομαι όλα να πάνε καλά cookie και να βρεις άκρη γιατί είναι πολλά τα χρήματα...:(

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Η ζητηση ταυτοτητας για χρηση πιστωτικης ειναι καθαρα αναλογα με την πολιτικη του εκαστοτε καταστηματος. Πχ στο πλαισιο και στο carrefour ακομα και για χρεωση 1€ ζητανε ταυτοτητα. Απ την αλλη σε βενζιναδικα ακομα και για 100+€ δεν ζητανε ποτε και εχω δοκιμασει αμετρητα ;)