Jump to content

ch00068

Members
  • Δημοσιεύσεις

    39
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by ch00068

  1. Να σας ενημερώσω ότι σε όλες τις πιστωτικές κάρτες visa, mastercard και amex η ανάληψη μετρητών είναι τοκοφόρα από την πρώτη στιγμή (από την ημέρα της ανάληψης) και συνήθως με διαφορετικό μεγαλύτερο επιτόκιο. Εξαίρεση αποτελεί η κάρτα Diners στην οποία ισχύει κανονικά η άτοκη περίοδος (αλλά εχει έξοδα ανάληψης 9€ ανεξαρτήτως ποσού). Χωρίς έξοδα έιναι νομίζω μόνο της Probank, αλλά κανονικά με τόκους από την στιγμή της ανάληψης. Τέλος για πολύ καλό πρόγραμμα για εσας είναι το cash back από alphabank και κάποιες άλλες τράπεζες. Κάνεται ανάληψη μετρητών από κατάστημα AB σαν να κάνεται αγορά οπότε δεν έχετε έξοδα ανάληψης μετρητών και α) αν δεν έχετε υπόλοιπο τότε ισχύει η άτοκη περίοδος β) αν έχετε ισχύει το επιτόκιο αγορών της κάρτας (και όχι το επιτόκιο ανάληψης μετρητών). Μόνο μείον είναι ότι επιτρέπεται έως 50€ την ημέρα.
  2. Απλά για την ενημέρωση: Στην Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): Επόμενος Σταθμός ..., Next Station ..., (Όταν είναι περί τα 200 μέτρα από την στάση). Ειδικά για Άγιο Νικόλαο και Μοναστηράκι έχουμε Επόμενος Σταθμός Άγιος Νικόλαος - Προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας, Next Station Aghios Nikolaos - Please mind the gap between the train and the platform. Στο Μοναστηράκι μετά την προειδοποίηση για το κενό έχουμε και την ανταπόκριση. Στις Γραμμές 2 & 3 (ΑΜΕΛ): Επόμενη Στάση ..., Next Station ...,(Όταν ξεκινάει από την προηγούμενη στάση), όταν φτάσει στον σταθμό ξανα-ανακοινώνει το όνομα του σταθμού. (Η επιλογή της λέξης στάση γίνεται λόγω του Σταθμού Λαρίσης στην Γραμμή 2) Στην γραμμή του προαστιακού (ΟΣΕ): Επόμενος Σταθμός ... Προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας, Next Stop ... Mind the gap between the train and the platform (Όταν ειναι περι τα 400 μέτρα από την στάση). Μάλιστα στον προαστιακό υπάρχει το λάθος ότι τον σταθμό Πεντέλης τον διαβάζει Πεντέλη.
  3. Μπορείς να την ακυρώσεις όποια στιγμή θέλεις. Δεν υπάρχει ελάχιστος χρονικός περιορισμός για την διατήρηση μίας κάρτας. Ακόμα εάν θες τον επόμενο μήνα και αν έχεις όλα τα λεφτά και βαριέσαι να περιμένεις να ζητήσεις να μπουν όλες οι δόσεις μαζί και αφού τις πληρώσεις να την καταργήσεις. Χωρίς καμία χρέωση και καμία ποινή.
  4. Να κάνω μια ερώτηση τους Σαλονικιούς. Υπήρχε παλαιότερα κατάστημα Carrefour (Hypermarket όχι Μαρινόπουλος) στο Αεροδρόμιο ή κοντα που έκλεισε? Έχω κάτι χάρτες που το αναφέρουν αλλά μπορεί να το μπερδεύω με κάποιο άλλο. Αν υπήρχε πρέπει να είναι το μόνο Carrefour που έκλεισε στην Ελλάδα.
  5. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι 48€ συνδρομή και μάλιστα κρυφά (λίγο λίγο κάθε μήνα και όχι μία φορά τον χρόνο για να καταλαβαίνεις τι πληρώνεις) είναι πολλά. Άσε που δεν μπορείς να δοκιμάσεις εάν σε εξυπηρετεί (οι άλλες κάρτες δίνουν τουλάχιστον 1 χρόνο δωρεάν). Στην κλασική φοιτητική της citi μπορείς να βάλεις φωτό προσώπου για ασφάλεια και είναι και χωρίς συνδρομή για πάντα. Αν και η γνώμη μου είναι πως η καλύτερη (που έχω και εγώ) είναι η affinity visa της citi με την Inditex (zara, bershka, pull and bear, massimo dutti, stradivarius, oysho, zara home & uterqüe (είναι κανούργιο, θα δείτε)) έχει και δωρεάν συνδρομή και 2,5% επιστροφή σε όλες τις αγορές που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχω δεί μέχρι στιγμής, αρκεί να σε εξυπηρετεί να αγοράζεις από ένα από τα παραπάνω καταστήματα (που γενικά καλύπτουν πολλές ανάγκες). Έχει και άτοκες δόσεις σε αυτά τα μαγαζιά (αν και δεν κάνεις συνήθως μεγάλες αγορές).
  6. Γενικά σε ορισμένες περιπτώσεις οι τράπεζες σε πελάτες οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν (όχι είναι απλά υπερήμεροι) προχωρούν σε παραγραφή μέρους των χρεών ώστε να κλείσουν την οφειλή πρό τον δικαστηρίων (λόγο κυριώς δικαστικών εξόδων και κακής δημοσιότητας). Η διαδικασία λέγεται write-off κια συνήθως μετά ο πελάτης δεν μπορεί να πάρει κανένα καταναλωτικό προϊόν από την τράπεζα. Σχετικά με την κάρτα Vodafone Visa επειδή και εγώ το δοκίμασα, με ενημέρωσαν από την τράπεζα ότι υπάρχει συστεμικό πρόβλημα από μέρους τους και προσπαθούν να το διορθώσουν αν και ανεπίσημα μου είπαν ότι θα τους πάρει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ισχύει για όλες τις κάρτες εκδόσεως Citibank και οφείλεται σε διαφορά λογισμικού ή κάτι τέτοιο. Ανεξάρτητως καταχώρησα τηλεφωνικά παράπονο ώστε να ενημερωθώ πότε θα διορθωθεί γιατί συφωνώ ότι είναι απαράδεκτο.
  7. Να υποθέσώ ότι έχεις και εσυ Visa της Citibank (μήπως και Vodafone?). Από επικοινωνία μαζί τους μου είπαν ότι δεν ισχύει πλέον η ασφάλεια ταξιδίου που ίσχυε εαν αγόραζες το εισητήρια με την Visa. Μου είπαν ότι τον όρο τον αλλάζει γενικά η Visa Int. και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες. Στις χρυσές κάρτες όμως δεν αλλάζει κάτι.:shifty:
  8. Δεν βγάζεις καλύτερα καμία άλλη κάρτα? Θα πρότεινα καμιά affinity visa αν είσαι fun των Zara, Bershka κ.α. με 2,5% cashback ή καμιά bonus αν ψωνίζεις από κανα AB ώστε να κερδίζεις γρήγορα πόντους. Πάντως φαντάσου. Άλλες φορές σε πρήζουν για κάρτα και άλλες τους παρακαλάς και δεν θέλουνε.
  9. Θα σου πρότεινα να καλέσεις και την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας και να ζητήσεις να σου αντιλογίσουν τους τόκους. Αξίζει να τους αναφέρεις την συμπεριφορά σου μέχρι πρότεινος. Ειδικά εάν δεν έχεις ξαναπληρώσει τόκους είναι πολύ πιθανον να στους επιστρέψουν. :shifty:
  10. Εγώ έχω μία κάρτα Diners, ποτέ δεν έχω πληρώσει τόκους και σπάνια πληρώνω με δόσεις. Πρέπει το ποσό να είναι άνω από 100€ για να βάλω δόσεις. Και να σκεφτείς ότι πληρώνω σχεδόν παντόυ με αυτή (Αγορές από σουπερ μάρκετ, βενζίνη, ρούχα και γενικά όπου την δέχονται). Η νοοτροπία για τις πιστωτικές κάρτες είναι να χρησιμοποιούνται εναλλακτικά των μετρητών και όχι συμπληρωματικά.
  11. Δεν υπάρχει παρόμοιο. Νομίζω πως γενικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει για την ώρα άλλο αντίστοιχο. Υπάρχει και το Credit Shield unemployment για ασφάλιση κατά της απόλυσης. Επίσης να πω ότι όντως οι πιστωτικές κάρτες έχουν μεγάλη χρησιμότητα.
  12. Σε όλες τις κάρτες υπάρχει η άτοκη περίοδος. Το 50 μέρες όπως θα διάβασες είναι το μέγιστο διάστημα. Κατα μέσο όρο η άτοκη περίοδος είναι 30 ημέρες και εξαρτάται από την ημερομηνία αγοράς.Αν για παραδειγμα η αγορά γίνει την τελευταία μέρα πριν την έκδοση του λογαριασμού τότε η άτοκη περίοδος είναι περίπου 20 μέρες μέχρι την ημερομηνία πληρωμής του. Αν εξοφλείς όλο το υπόλοιπο τότε δεν πληρώνεις τόκους. (Εξαιρούνται οι αναλήψεις μετρητών) Θα σου πρότεινα αφενός μία κάρτα χωρίς συνδρομή (αν και όχι αναγκαία, εξαρτάται τι προσφέρει) ή/και μια κάρτα που να έχει κάποιο πρόγραμμα ανταμοιβής όπως π.χ. η Affinity Visa των Ζαρα η οποία είναι χωρίς συνδρομή και δίνει 2,5% επιστροφή για μελλοντικές αγορές στα Ζαρα, Berskha και άλλα.
  13. Αν δεν κάνω λάθος από Citibank παίζει free for life η Vodafone Visa Gold καθώς και οι χρυσές αθλητικές (ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ). Επίσης παίζει Probank και μπορεί Go gold Mastercard από Εθνική. Τέλος αν πας σε κάποιο κατάστημα τραπέζης θα σου πουν αν παίζει κάποια προσφορά. Στην Alpha μου είχαν πει ότι είναι χωρίς συνδρομή για πέντε χρόνια και μετά βλέπουμε. Γενικά προτείνω να βρεις μία χρυσή που να έχει και πρόγραμμα ανταμοιβής.
  14. Πολύ ωραία αρώματα έχει και η γωνία της Jo Malone στο Attica. Γενικά έχει πολύ ψαγμένους συνδυασμούς από αρώματα φρούτων και φυτών και μάλιστα μπορείς να πετύχεις κάπιον συνδυασμό που να κάνει κλικ με το δέρμα σου. Από τιμές μέτρια. Έχει όμως πολύ καλό after sales με δωρεάν δείγματακια και συχνή επικοινωνία με επιστολές.
  15. Θα συμφωνήσω και εγώ. Γενικά το τραμ δεν θα έπρεπε να φτάνει μέχρι το κέντρο της πόλης τουλάχιστον τις ώρες αιχμής. Ίσως Δευτέρα εώς Παρασκευή από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00 να έπρεπε να τερματίζει στον Νεο Κόσμο, ενώ τις υπόλοιπες ώρες και μέρες να τερματίζει στο Σύνταγμα. Μάλιστα όταν ανοίξει η επέκταση της γραμμής 2 μέχρι το Ελληνικό θα πρέπει να σχεδιαστεί η δυνατότηα μετεπιβίβασης στο τραμ ώστε να μπορεί να προσεγγιστεί το κέντρο της Γλυφάδας αλλά και η Βούλα ακόμα πιο γρήγορα. Στις πόλεις του εξωτερικού που έχει αναπτυχθεί σύγχρονο δίκτυο τραμ όπως το Λονδίνο και η Βαρκελώνη το τραμ δεν μπαίνει στο κέντρο αλλά εξυπηρετεί πυκνοκατοικημένες περιοχές περιμετρικά.
  16. Για την πληροφορία και μόνο, θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει όρος που υποχρεώνει τον έμπορο να ζητάει ταυτότητα σε καμία σύμβαση με τις τράπεζες ή με τις εταιρίες. Ο μόνος έλεγχος που αναγράφεται και συνήθως δεν εφαρμόζεται είναι η σύγκριση της υπογραφής στο αντίγραφο της συναλλαγής με την υπογραφή στο πίσω μέρος της κάρτας. Μάλιστα ορισμένες κάρτες αναγράφουν "not valid if not signed". Στο εξωτερικό είναι ο μόνος έλεγχος που γίνεται και μάλιστα μία φορά που έδωσα κάρτα που δεν ήταν υπογεγραμμενη στο πίσω μέρος δεν με άφησαν να πληρώσω με κάρτα. Τέλος στο θέμα του ελέγχου εξαρτάται από την κατηγορία του εμπόρου. Εμπορικά και super market μου ζητάνε πάντα. Εστιατόρια και βενζινάδικα ποτέ.
  17. Καλησπέρα σε όλους. Μερικές πληροφορίες. 1ον τα καταστήματα δεν είναι υποχρεωμένα να ζητούν ταυτότητα αλλά να πραγματοποιούν έλεγχο ταυτοπροσωπίας με έλεγχο της υπογραφής από το πίσω μέρος της κάρτας. 2ον κανονικά μόνο η Ελληνική Αστυνομία και οι εντεταλμένοι δικαστικοί υπάλληλοι μπορούν να ζητούν ταυτότητα και είναι υποχρεωτική η επίδειξη της. 3ον για λόγους ταχύτητας των συναλλαγών τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν θέσει ένα περιθώριο αγοράς (π.χ. από 1,00€ μέχρι 30,00€, εξαρτάται από την κάρτα και το είδος του καταστήματος), το λεγόμενο floor limit, όπου αν η αγορά είναι εκεί ανάμεσα το τερματικό POS δεν ζητάει έγκριση από το online σύστημα αλλά εγκρίνει αμέσως την συναλλαγή. Περιττό όμως να πω ότι για να έχει γίνει τέτοια συνολική χρέωση δεν πρέπει να οφείλονται σε εγκρίσεις λόγω floor limit. Τέλος αν έγιναν αναλήψεις μετρητών, λόγω διαρροής του PIN που θεωρείτε πλήρως υπέυθυνος ο κάτοχος τότε θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά. Κλείνοντας (στέγνωσα) θα συμφωνήσω ότι έπρεπε να γίνει τηλεφωνικά το αίτημα ακύρωσης καθώς συνήθως τα καταστήματα δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην εικόνα της κάρτας οπότε χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να ενημερωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα.
  18. Επιτόκιο go National Visa 16,80% +0,6% για τους κλασσικούς πελάτες. Για πελάτες μισθοδοσίας είναι 15,80% + 0,6%. Συνδρομή ~30€ (29,35€). Για αιτήσεις μέχρι 31/10/2007 υπάρχει προσφορά χωρις συνδρομή εφ'όρου ζωής.
  19. Γενικά όλες οι τράπεζες έχουν τέτοια προγράμματα σε συνεργασία με κάποια ασφαλιστική. Δεν είναι καθαρά ασφαλιστικά αλλά είναι πιο κοντά σε αποταμιευτικά - επενδυτικά προγράμματα με εγγύηση κεφαλαίου. Απλά όλα αυτά τα προγράμματα έχουν αναπροσαρμογή της μηνιαίας δόσης κάθε χρόνο ώστε να συμβαδίζουν με την αύξηση του κόσοτου ζωής οπότε αν σήμερα είναι 50€, με μία ετήσια αναπροσαρμογή της τάξης του 5% σε δέκα χρόνια η δόση είναι 77€ και σε 20 χρόνια είναι 126€.
  20. Ψάχνωντας και εγώ για προθεσμιακές είμαι ανάμεσα σε Marfin - Egnatia και Citibank. Στην πρώτη δίνουν 4,40% μέχρι 5,00% (μάλλον ανάλογα το ποσό) για τριμηνη προθεσμιακή με ποσό τουλάχιστον 10000€. Το καλό είναι ότι είναι συνδεδεμένο με το euribor οπότε εαν ανέβουν τα επιτόκια τότε αναβαίνει και η απόδοση. Στην δεύτερη δίνουν 4,20% σε όλα τα καταστήματα και 4,50% στα καινούργια για ποσά από 10000€ και πάνω (μάλλον δίνουν περισσότερο ανάλογα το ποσό). Επίσης απο μια μικρή ενημέρωση που είχα για ποσό από 35000€ σε κάνουν Citigold πελάτη και έχεις κάποιες πολύ καλές παροχές όπως δωρεάν συναλλάγες (εμβάσματα, free Dias και άλλα) καθώς και όλες τις χρυσές κάρτες και τις Diners χωρίς συνδρομή. Δυστυχώς μάλλον το ποσό δεν μπορώ να το δεσμέυσω όλο οπότε μάλλον θα ψάξω κάτι επιπλέον.
  21. Πρέπει να είμαι αό τους λίγους που ψήφισαν αρνητικά αλλά πιστέυω ότι η γραμμή 3 πρέπει να κινειθεί προς το κερατσίνι και το πέραμα και όχι προς το κέντρο. Φοβάμαι ότι αφενός η γραμμή 3 γίνεται από αριστούργημα σε τερατούργημα καθώς τείνει να καλύψει πολλές περιοχές μαζί χωρίς όμως να δείχνει τόσο κατάλληλα προετοιμάσμενη. Καλύτερα για το κέντρο του Πειραιά να σημιουργηθεί μία νέα γραμμή ή να σχεδιαστεί κατάλληλα η γραμμή 4 ώστε να τον προσεγγίζει. Επίσης, αν η γραμμή 3 φτάσει με αυτή την χάραξει στον πειραιά εγκλωβίζεται στην φρεάττυδα με σχετικά μικρή πιθανότητα μελλοντικής επέκτασης.
  22. Πάντως γενικά υπάρχουν περιοχές που οι συρμοί αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες όπως μεταξύ Ειρήνης και Ηρακλείου που είναι ανάλογες των συρμών των γραμμών 2 και 3. Πολυ φοβάμαι ότι στην Γραμμή 1 το θέμα της ταχύτητας επηρεάζεται από πιο πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου. Δεν ξέρω αν είναι δική μου μόνο εντύπωση αλλά οδηγός από οδηγό διαφέρουν. Όσο αφορά τους κλιματιζόμενους συρμούς είναι πολύ χρήσιμοι αλλά δυστυχώς καταστρέφουν τα δρομολόγια καθώς λόγω ισχύος αναγκάζουν τους συρμούς και κατα συνέπεια όλο το δίκτυο να κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα. Άσχετο αλλά το θέμα δεν θα έπρεπε να είναι επισημασμένο όπως στις άλλες γραμμές;;;
  23. Προτείνω της Alpha κάποια Bonus που είναι και χωρίς συνδρομή για πάντα και όλο και κάτι κερδίζεις. Την Visa καλύτερα για να έχει αποδοχή. Αν γενικά θέλεις μία κάρτα με χαμηλή τιμολόγηση ίσως να αξίζει και η Τ.Τ.Visa με 9% αγορών αλλά συνδρομή από τον δεύτερο χρόνο.
  24. Καλές προσφορές για ταμιευτήριο παίζουν και στις τράπεζες που ανοίγουν νέα καστήματα. Π.χ. σε HSBC και Citibank σε κάτι νέα καταστήματα (π.χ. Φιλαφέλφεια και Πειραιά) έχω δει 3,5% και 4,2% αλλά νομίζω ότι είναι για τους πρώτους πελάτες που θα πάνε παίζει να ισχύει για καμιά εβδομάδα. Όσο αφορα το μαγαζί για τις δόσεις (το e-shop να υποθέσω), αν αντέχεις οικονομικά τις 6 άτοκες συμφέρει με την κάρτα τους (Marfin Εγνατία). Έχει και προσφορά 12 άτοκες μέχρι αύριο. Γενικά το επιτόκιο τους δεν είναι πολύ υψηλό αλλά σε πνίγει το γιατί αφού πολλές άλλες εταιρίες κάνουν άτοκες.
  25. Αν εξοφλείς στην πιστωτική κάρτα όλη την οφειλή όπως αναγράφεται στον μηνιαίο λογαριασμό τότε δεν θα χρεωθείς τόκους. Δηλαδή δεν κάνεις καμία άλλη αγορά και δεν έχεις και συνδρομή (γιατί αν έχεις θα χρεωθεί τον δεύτερο χρόνο) τότε κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνεις 51€ (ολική εξόφληση στην κάρτα) και δεν θα χρεωθείς με κάνεναν τόκο. Πάντως από εκεί που θέλεις να ψωνίσεις δεν παίζει καθόλου άτοκες δόσεις; Τι επιτόκιο σου δίνουν;
×
×
  • Create New...