axibde Δημ. February 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2010 (edited) Εγώ την βλέπω σωστή την ισοτιμία http://www.xe.com/ucc/convert.cgi?Amount=151.62&From=USD&To=EUR&x=49&y=20 Αρα ειναι λαθος η ισοτιμια που βλεπω στο ebay.gr Αυτο που μολις παρατηρησα ειναι οτι στα ebay.co.uk και ebay.com οι ισοτιμιες ειναι σωστες μεταξυ λιρων και δολλαριων. Μονο στο ebay.gr ειναι λαθος οι ισοτιμιες με το Ευρω. Παραξενο δεν ειναι. Νομιζω οτι ολα τα ebay ειναι ιδια. Edited February 22, 2010 by axibde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
axibde Δημ. February 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2010 Το paypal κρατάει κάτι παραπάνω από την ισοτιμία αλλά δεν είναι μεγάλο το ποσό. Μήπως το ποσό που βλέπεις είναι στις προβλέψεις της κάρτα και όχι η τελική χρέωση; Αυτο μου το εξηγεις φιλε μου δεν το εχω ξανακουσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2010 To paypal έχει διαφορετικές ισοτιμίες από το xe.com, για να έχει κέρδος. Το ευρώ έχει για παράδειγμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε 1.36 δολάρια στο xe αλλά το paypal μου το αγόρασε 1.32 πριν λίγο. Η ισοτιμία που σου γράφει ΠΡΙΝ πατήσει το Confirm είναι αυτή που ισχύει. Καλό είναι να προσέχει κανείς πριν πατήσει το Confirm το ποσό που του γράφει σε ΕΥΡΩ, μιας και αυτά τελικά θα χρεωθεί η κάρτα του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loner Δημ. March 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2010 Παιδια θελω λιγο τα φωτα σας.... Αγορασα ενα κινητο απο Hong Kong, το οποιο λειτουργει αψογα μεν, αλλα εχει σκονες και σημαδια στο εσωτερικο της οθονης δε... Υποτιθεται οτι ειναι καινουριο! Επικοινωνησα αμεσα με τον πωλητη και μου ειπε να του το στειλω πισω για να μου κανει refund τα χρηματα στο paypal. Μολις πηρα τηλεφωνο στο ταχυδρομειο για να ρωτησω ποσο θα κοστισει το δεμα για να παει στην Κινα, μου ειπαν 25€ για απλο και οχι συστημενο!!!! Ομως μου ειπαν οτι μπορω να το στειλω και καλα σαν επιστολη, και να μου κοστισει 6,5€. Ο πωλητης μου ειπε να το στειλω με Normal Registered Mail, δηλαδη σαν δεμα με απλο ταχυδρομειο. Αν το στειλω σαν επιστολη, υπαρχει φοβος να μην το δεχτει και να χαθει στον δρομο; Το κινητο το ειχα αγορασει 84€, οποτε αν ειναι παιρνω μια οθονη καινουρια, την βαζω πανω και τελος..... Παράθεση Dust in the wind, all we are is dust in the wind.............. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. March 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2010 Παιδια θελω λιγο τα φωτα σας.... Αγορασα ενα κινητο απο Hong Kong, το οποιο λειτουργει αψογα μεν, αλλα εχει σκονες και σημαδια στο εσωτερικο της οθονης δε... Υποτιθεται οτι ειναι καινουριο! Επικοινωνησα αμεσα με τον πωλητη και μου ειπε να του το στειλω πισω για να μου κανει refund τα χρηματα στο paypal. Μολις πηρα τηλεφωνο στο ταχυδρομειο για να ρωτησω ποσο θα κοστισει το δεμα για να παει στην Κινα, μου ειπαν 25€ για απλο και οχι συστημενο!!!! Ομως μου ειπαν οτι μπορω να το στειλω και καλα σαν επιστολη, και να μου κοστισει 6,5€. Ο πωλητης μου ειπε να το στειλω με Normal Registered Mail, δηλαδη σαν δεμα με απλο ταχυδρομειο. Αν το στειλω σαν επιστολη, υπαρχει φοβος να μην το δεχτει και να χαθει στον δρομο; Το κινητο το ειχα αγορασει 84€, οποτε αν ειναι παιρνω μια οθονη καινουρια, την βαζω πανω και τελος..... Μπορείς να το στείλεις και σαν επιστολή και θα έχεις tracking number κανονικά. Αυτό με τα 6.5 ευρώ δηλαδή. Πάντως για μένα δεν αξίζει, καλύτερα να το ανοίξεις να το καθαρίσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loner Δημ. March 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2010 Μπορείς να το στείλεις και σαν επιστολή και θα έχεις tracking number κανονικά. Αυτό με τα 6.5 ευρώ δηλαδή. Πάντως για μένα δεν αξίζει, καλύτερα να το ανοίξεις να το καθαρίσεις. Mπα θα σταλει φιλε μου... Δεν δουλευει ουτε το κουμπι της καμερας σωστα... Στο ταχυδρομειο μου ειπαν οτι θα ειναι το ιδιο αν το στειλω σαν επιστολη. Ο πωλητης ομως μου ειπε να γραψω οτι κανει και καλα 30€ το προιον και οτι ειναι Repaired Phone στην περιγραφη, και καλα ολα αυτα για το τελωνειο.... Μπορω να το κανω αυτο αν το στειλω σαν επιστολη; Λετε να εχει καποιο προβλημα να το παραλαβη σαν επιστολη ο πωλητης; Το ιδιο δεν ειναι; Στην τελικη το δεματακι θελει.... Παράθεση Dust in the wind, all we are is dust in the wind.............. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2010 Mπα θα σταλει φιλε μου... Δεν δουλευει ουτε το κουμπι της καμερας σωστα... Στο ταχυδρομειο μου ειπαν οτι θα ειναι το ιδιο αν το στειλω σαν επιστολη. Ο πωλητης ομως μου ειπε να γραψω οτι κανει και καλα 30€ το προιον και οτι ειναι Repaired Phone στην περιγραφη, και καλα ολα αυτα για το τελωνειο.... Μπορω να το κανω αυτο αν το στειλω σαν επιστολη; Λετε να εχει καποιο προβλημα να το παραλαβη σαν επιστολη ο πωλητης; Το ιδιο δεν ειναι; Στην τελικη το δεματακι θελει.... Αν το στειλεις με εξοδα αποστολης στον παραληπτη γινεται? λεω μια ιδεα:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. March 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2010 Mπα θα σταλει φιλε μου... Δεν δουλευει ουτε το κουμπι της καμερας σωστα... Στο ταχυδρομειο μου ειπαν οτι θα ειναι το ιδιο αν το στειλω σαν επιστολη. Ο πωλητης ομως μου ειπε να γραψω οτι κανει και καλα 30€ το προιον και οτι ειναι Repaired Phone στην περιγραφη, και καλα ολα αυτα για το τελωνειο.... Μπορω να το κανω αυτο αν το στειλω σαν επιστολη; Λετε να εχει καποιο προβλημα να το παραλαβη σαν επιστολη ο πωλητης; Το ιδιο δεν ειναι; Στην τελικη το δεματακι θελει.... Αυτά σου τα είπε για να μην υπάρξει πρόβλημα με το τελωνείο της χώρας του. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί, πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα όπως και να το στείλεις. Κάνε ότι σου είπε και στείλτο με το φθηνότερο τρόπο, αν θες τη γνώμη μου. Αν το στειλεις με εξοδα αποστολης στον παραληπτη γινεται? λεω μια ιδεα:D Σχεδόν πάντα οι πωλητές δέχονται επιστροφές αλλά τα μεταφορικά τα χρεώνεσαι εσύ. Επομένως αυτό που λες δεν παίζει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 Αυτά σου τα είπε για να μην υπάρξει πρόβλημα με το τελωνείο της χώρας του. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί, πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα όπως και να το στείλεις. Κάνε ότι σου είπε και στείλτο με το φθηνότερο τρόπο, αν θες τη γνώμη μου. Σχεδόν πάντα οι πωλητές δέχονται επιστροφές αλλά τα μεταφορικά τα χρεώνεσαι εσύ. Επομένως αυτό που λες δεν παίζει. Το θεμα ειναι εσυ να πάρεις tracking number για να το δωσεις στο paypal τo τι θέλει ο πωλητής ειναι αλλο και νομιζω (απο οτι εχω διαβάσει) το paypal δεν εχει πουθενά τέτοιο όρο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 Το θεμα ειναι εσυ να πάρεις tracking number για να το δωσεις στο paypal τo τι θέλει ο πωλητής ειναι αλλο και νομιζω (απο οτι εχω διαβάσει) το paypal δεν εχει πουθενά τέτοιο όρο. Εσύ μπορείς αν θέλεις να το διακινδυνεύεις. Εγώ δεν θα το έκανα και δε θα το πρότεινα στο φίλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 Εσύ μπορείς αν θέλεις να το διακινδυνεύεις. Εγώ δεν θα το έκανα και δε θα το πρότεινα στο φίλο. Εγώ το εχω κανει και εχω κερδισει τα χρηματα μου απο το paypal. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loner Δημ. March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 (edited) Moυ προτεινε ο πωλητης (κατοπιν πολλων ανταλλαγων emails) να στειλω κανονικα το πακετο με την σωστη διαδικασια (να πληρωσω δλδ κανα 25αρικο για αποστολη δεματος στην Κινα) γιατι δεν θελει να του το στειλω σαν επιστολη (θα εχει προβλημα με το τελωνειο λεει...), και μετα να στειλω με mail σκαναρισμενη την αποδειξη που πηρα απο το ταχυδρομειο για τα μεταφορικα.... Μολις (λεει τωρα....) παρει το πακετο και πιστοποιησει οτι εχει γινει πληρωμη των μεταφορικων απο εμενα, θα κανει refund και το κινητο αλλα και τα εξοδα αποστολης.... Εχω μπερδευτει! Να το ρισκαρω η οχι; Ο πωλητης εχει 99.9% θετικα feedback και παρακαλαει να μην του στειλω αρνητικο..... Αλλα απο την αλλη αμα μου τα μασησει μετα;;;;; Edited March 8, 2010 by loner Παράθεση Dust in the wind, all we are is dust in the wind.............. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 Moυ προτεινε ο πωλητης (κατοπιν πολλων ανταλλαγων emails) να στειλω κανονικα το πακετο με την σωστη διαδικασια (να πληρωσω δλδ κανα 25αρικο για αποστολη δεματος στην Κινα) γιατι δεν θελει να του το στειλω σαν επιστολη (θα εχει προβλημα με το τελωνειο λεει...), και μετα να στειλω με mail σκαναρισμενη την αποδειξη που πηρα απο το ταχυδρομειο για τα μεταφορικα.... Μολις (λεει τωρα....) παρει το πακετο και πιστοποιησει οτι εχει γινει πληρωμη των μεταφορικων απο εμενα, θα κανει refund και το κινητο αλλα και τα εξοδα αποστολης.... Εχω μπερδευτει! Να το ρισκαρω η οχι; Ο πωλητης εχει 99.9% θετικα feedback και παρακαλαει να μην του στειλω αρνητικο..... Αλλα απο την αλλη αμα μου τα μασησει μετα;;;;; Μην γραψεις feedback περιμενε να παρεις τα χρηματα σου και μετά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis1985 Δημ. March 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2010 (edited) Παιδιά βοήθεια! Έκανα αγορά στο ebay 2 ζευγάρια παπούτσια nike airmax 97 αξίας 240$ και ο πωλητής γράφει στο ebay ότι η αποστολή γίνεται με EMS! Θα έρθουν από την Ταιβαν. Την πάτησα? Θα περάσει από τελωνείο? Επειδή προλαβαίνω, να το πώ να τα στείλει με απλό ταχυδρομείο? Εάν περάσουν τελωνείο, τι θα πληρώσω? Μπορώ να αποφύγω τους δασμούς? Εάν ναι τι πρέπει να γράψει στο δέμα ο πωλητής? Να πει ότι ειναι δώρο? Ότι η αξία είναι μικρότερη των 100$? Να μην περιέχει το δέμα την απόδειξη? Edited March 9, 2010 by giannis1985 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2010 Παιδιά βοήθεια! Έκανα αγορά στο ebay 2 ζευγάρια παπούτσια nike airmax 97 αξίας 240$ και ο πωλητής γράφει στο ebay ότι η αποστολή γίνεται με EMS! Θα έρθουν από την Ταιβαν. Την πάτησα? Θα περάσει από τελωνείο? Επειδή προλαβαίνω, να το πώ να τα στείλει με απλό ταχυδρομείο? Εάν περάσουν τελωνείο, τι θα πληρώσω? Μπορώ να αποφύγω τους δασμούς? Εάν ναι τι πρέπει να γράψει στο δέμα ο πωλητής? Να πει ότι ειναι δώρο? Ότι η αξία είναι μικρότερη των 100$? Να μην περιέχει το δέμα την απόδειξη? Γιαννη σωστα έρχονται με ΕΜΣ, τελωνείο αν περάσουν κατα ενα μεγάλο ποσοστό θα πληρώσεις 3 ευρώ. Μην αναχώνεσαι. Αν προλαβαίνεις πες του να γράψει επάνω "Gift" αν και συνήθως δεν βάζουν επάνω τιμη και μάλιστα οταν τα στέλνουν με ΕΜΣ ΥΓ: εχω πάντως μια επιφύλαξη για την γνησιότητα τους Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis1985 Δημ. March 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2010 Οκ ευχαριστώ! Να του πώ να μην βάλει μέσα την απόδειξη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2010 Οκ ευχαριστώ! Να του πώ να μην βάλει μέσα την απόδειξη? Δεν χρειαζεται, αν θελεις οπωσδήποτε αποδειξη πες του να στην στείλει με ενα εμαιλ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis1985 Δημ. March 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2010 ΥΓ: εχω πάντως μια επιφύλαξη για την γνησιότητα τους Λέει ότι εγγυάται ότι είναι 100% αυθεντικά (άλλωστε τα nike millenium στην taiwan κατασκευάζονται) και έχει 100% θετικα σχόλια. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέει... Γιατί δεν περνάνε από τελωνείο? η EMS είναι κάτι σαν την USPS? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nomedor Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Εγώ παρήγγειλα τηλέφωνο από Αμερική και η απορία μου είναι η παρακάτω. Έρχεται με usps και σύμφωνα με το tracking: Your item left the United States from ISC LOS ANGELES CA (USPS) at 10:04 PM on March 6, 2010. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later. Σήμερα 10/3/10 δεν έχω περαιτέρω ενημέρωση. Διαβάζω ότι η usps σε 5-6 μέρες τα παραδίδει αλλά δεν βλέπω π.χ. να έχει φτάσει Ευρώπη / Ελλάδα για να ξέρω ότι προχωράει το πακέτο. :ninja: Άλλοι που έχετε παραγγείλει είχατε το ίδιο θέμα ή να ανησυχώ. :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis1985 Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Αγαπητέ από ότι έχω ακούσει δεν νομιζω να έχεις πρόβλημα με την USPS. Πρέπει να έχεις το τρακινγκ ναμπερ σωστα? Μπορεις να τσεκαρεις που βρισκεται το πακετο σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Εγώ παρήγγειλα τηλέφωνο από Αμερική και η απορία μου είναι η παρακάτω. Έρχεται με usps και σύμφωνα με το tracking: Your item left the United States from ISC LOS ANGELES CA (USPS) at 10:04 PM on March 6, 2010. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later. Σήμερα 10/3/10 δεν έχω περαιτέρω ενημέρωση. Διαβάζω ότι η usps σε 5-6 μέρες τα παραδίδει αλλά δεν βλέπω π.χ. να έχει φτάσει Ευρώπη / Ελλάδα για να ξέρω ότι προχωράει το πακέτο. :ninja: Άλλοι που έχετε παραγγείλει είχατε το ίδιο θέμα ή να ανησυχώ. :worry: Εφ' οσον έφυγε απο ΗΠ και ερχεται Ελλαδα μην περιμένεις περαιτέρω ενημέρωση, εδώ τα πραγματα ειναι λιγο μπαχαλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis1985 Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Νίκο έκανα πριν 2 εβδομάδες μια αγορά από το ebay και σήμερα επικοινώνησα με τον πωλητή να τον ρωτήσω πότε θα έρθει. Μου εδωσε το τράκινγκ ναμπερ και μου ειπε ότι θα το παραλάβω από το τοπικο ταχυδρομίο. Μπήκα στο ΕΛΤΑ Τrack & Trace και μου λεει: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 4:17:13 μμ ` ` ` ` ` ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αντικείμενα σε Συσκευασία Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 4:40:36 μμ ` ` ` ` ` ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αποστολή Συσκευασίας Αυτό σημαίνει ότι έφυγε από το αεροδρόμιο και θα έρθει στο ελτα της περιοχής μου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Νίκο έκανα πριν 2 εβδομάδες μια αγορά από το ebay και σήμερα επικοινώνησα με τον πωλητή να τον ρωτήσω πότε θα έρθει. Μου εδωσε το τράκινγκ ναμπερ και μου ειπε ότι θα το παραλάβω από το τοπικο ταχυδρομίο. Μπήκα στο ΕΛΤΑ Τrack & Trace και μου λεει: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 4:17:13 μμ ` ` ` ` ` ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αντικείμενα σε Συσκευασία Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 4:40:36 μμ ` ` ` ` ` ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αποστολή Συσκευασίας Αυτό σημαίνει ότι έφυγε από το αεροδρόμιο και θα έρθει στο ελτα της περιοχής μου? Ναι ΥΓ: Αλλα απο υπομονη δεν εχεις καθολου βλεπω.:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis1985 Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 (edited) χαχα ναι όντως είμαι...:lol: Νίκο ρώτησα έναν Κινέζο συμφοιτητή μου εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το ebay στην Κίνα και μου είπε το taobao. Είναι απίστευτο. βρήκα nike airmax 97 που εδώ κοστίζουν 180 ευρώ, στο ebay τουλάχιστον 80 και στο taobao 128 γουάν δηλαδή 13 ευρώ...!!! Ξέρεις κάτι επαυτού? Edited March 10, 2010 by mcde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2010 Νίκο ρώτησα έναν Κινέζο συμφοιτητή μου εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το ebay στην Κίνα και μου είπε το taobao. Είναι απίστευτο. βρήκα nike airmax 97 που εδώ κοστίζουν 180 ευρώ, στο ebay τουλάχιστον 80 και στο taobao 128 γουάν δηλαδή 13 ευρώ...!!! Ξέρεις κάτι επαυτού? Σου ειπα την γνωμη μου για τα κινεζικα του ebay (που θεωρητικά η γνησιότητα προστατεύεται) ποσο μαλλον για αυτο που λες. Οι κινέζοι ειναι τελείως αναξιόπιστοι. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και ποτέ αγορες χωρις paypal. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts