Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαίρεται και απο εμένα,θέλω αύριο να κάνω την πρώτη μου αγορά μέσω ebay,έχω επιλέξει το προιον,ο πωλητής έχει κάνει 1339 πωλήσεις με 99,9 feedback και είναι απο Αγγλία.Ήθελα να ξέρω εγώ επιλέγω τον τρόπο που θα μου τα στείλει ( και αν ναι τι να του πω ; ) ή αυτός θα μου πει και πρέπει να επιλέξω ; εγώ δε πρέπει να ξέρω με τι έστειλε ;παρακαλώ βοήθεια για να το πάρω αύριο.Σας ευχαριστώ

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

jimpet γιατι σε ενδιαφέρει τοσο πολυ να παρεις feedback ενω εισαι αγοραστης;

Δεν εχει και κανα τρελο νοημα. Γενικα παντως αμα σε ενδιαφερει τοσο να περιμενεις πρωτα να σου δωσει ο πωλητης feedback και μετα να δινεις και εσυ..

Αλλα εφοσον στους αγοραστες δεν μπορουν να δωσουν αρνητικο feedback δεν τα τσεκαρουν και πολυ.. :D

Χαίρεται και απο εμένα,θέλω αύριο να κάνω την πρώτη μου αγορά μέσω ebay,έχω επιλέξει το προιον,ο πωλητής έχει κάνει 1339 πωλήσεις με 99,9 feedback και είναι απο Αγγλία.Ήθελα να ξέρω εγώ επιλέγω τον τρόπο που θα μου τα στείλει ( και αν ναι τι να του πω ; ) ή αυτός θα μου πει και πρέπει να επιλέξω ; εγώ δε πρέπει να ξέρω με τι έστειλε ;παρακαλώ βοήθεια για να το πάρω αύριο.Σας ευχαριστώ

Εννοεις αν επιλεγεις με ποια εταιρεια θα στα στειλει;

Συνηθως γραφουνε με ποια "συνεργαζοντε" οι ιδιοι..

Αφου το αγορασεις θα σου στειλει με email και ποια εταιρεια ειναι και tracking number για να παρακολουθησεις το item..

Εννοεις αν επιλεγεις με ποια εταιρεια θα στα στειλει;

Συνηθως γραφουνε με ποια "συνεργαζοντε" οι ιδιοι..

Αφου το αγορασεις θα σου στειλει με email και ποια εταιρεια ειναι και tracking number για να παρακολουθησεις το item..

Το "tracking number" δεν το στελνουν και ολοι οι πωλητές, θα ελεγα οτι αυτοί που το στελνουν ειναι μειοψηφία και για μεγάλες αγορές. Αν θελεις η αποστολή να γινει με καποια συγκεκριμένη εταιρεια στέλνεις ενα εμαιλ στον πωλητή.

Το "tracking number" δεν το στελνουν και ολοι οι πωλητές, θα ελεγα οτι αυτοί που το στελνουν ειναι μειοψηφία και για μεγάλες αγορές. Αν θελεις η αποστολή να γινει με καποια συγκεκριμένη εταιρεια στέλνεις ενα εμαιλ στον πωλητή.

Εγω να σου πω την αληθεια θα ελεγα το αντιθετο.Συνηθως μου στελνουν πολλοι και λιγοι το ξεχνανε.Παιζει αναλογα και την χωρα μπλα μπλα..Οχι πως το παρακολουθω ποτε..Αδιαφορο μου ειναι..:D

jimpet γιατι σε ενδιαφέρει τοσο πολυ να παρεις feedback ενω εισαι αγοραστης;

Δεν εχει και κανα τρελο νοημα. Γενικα παντως αμα σε ενδιαφερει τοσο να περιμενεις πρωτα να σου δωσει ο πωλητης feedback και μετα να δινεις και εσυ..

Αλλα εφοσον στους αγοραστες δεν μπορουν να δωσουν αρνητικο feedback δεν τα τσεκαρουν και πολυ.. :D

Για την τιμή των όπλων. :up:

Μου έδωσε τελικά +

Για την τιμή των όπλων. :up:

Μου έδωσε τελικά +

Παίρνεις αστέρια :lol::lol:

Χαίρεται ξανά από εμένα,τελικά το προιόν το έστελνε μόνο Αγγλία και δεν έκανα την αγορά.Μια χάρη ακόμη σας παρακαλώ.Έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες και τελικά θα τολμήσω να κάνω αγορά από Αμερική με ρίσκο απο ότι καταλαβαίνω.Η χάρη που θέλω είναι η εξής : Μπορεί κάποιος που έχει κάνει αρκετές αγορές απο Αμερική ή έχει γνώση ο ίδιο τι ακριβώς μπορώ να γράψω (στα Αγγλικά σας παρακαλώ γιατί δεν είναι τα αγαπημένα μου ) στον πωλητή,όπως να μην βάλει απόδειξη , να γράφει δώρο και κάτι τέτοια ώστε οι πιθανότητες να είναι με το μέρος μου για να αποφύγω το τελώνη;

Ή τέλος πάντως στα ελληνικά κάτι ενδεικτικό;

Φίλε l3ft3r1s χίλια ευχαριστώ!

Έχω βρει ενα μικρό λάπτοπ στα 119,9$ για linux κλπ απο ebay αμερικής.Ο πωλητής στέλνει με USPS (Priority Mail International Medium Flat Rate Box).Η αγορά θα γίνει με paypal.Εγώ θα του πω όπως έγραψες τα παραπάνω αλλά έχω μια μικρή απορία.Ακόμη και αν χτύπα ξύλο περάσει απο το τελώνη υπάρχει πιθανότητα να πληρώσω κερατιάτικα αν το κοστολογήσει όπως θέλει.Το λαπτοπ ειναι παλιο με pentium III στα 1,2Ghz σκεψου - μην δώσω και στο τελώνη για μια τεχνολογία του περασμένου αιώνα κρίμα είναι...

ΥΓ Αν μου πει να βάλει τιμή τι τιμή να του πω να βάλει;

Edited by alcamus06

Έχω βρει ενα μικρό λάπτοπ στα 119,9$ για linux κλπ απο ebay αμερικής.Ο πωλητής στέλνει με USPS (Priority Mail International Medium Flat Rate Box).Η αγορά θα γίνει με paypal.Εγώ θα του πω όπως έγραψες τα παραπάνω αλλά έχω μια μικρή απορία.Ακόμη και αν χτύπα ξύλο περάσει απο το τελώνη υπάρχει πιθανότητα να πληρώσω κερατιάτικα αν το κοστολογήσει όπως θέλει.Το λαπτοπ ειναι παλιο με pentium III στα 1,2Ghz σκεψου - μην δώσω και στο τελώνη για μια τεχνολογία του περασμένου αιώνα κρίμα είναι...

πεστου να το στειλει δωρο η να το στειλει ως μεταχειρισμενο με αξια μεχρι 50$.

Αν το κοστολογήσει ο τελωνιακός, θα το κοστολογήσει δίκαια (πιστεύω), απλά δασμοί+ΦΠΑ+φόροι αεροδρομίου+άλλοι φόροι που δεν τους θυμάμαι κάθονται too much για την αξία του προϊόντος.

Δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου... Είναι δίλημμα!

Το πιο πιθανόν ειναι να πληρώσεις 3 ευρώ, πρεπει να εισαι πολυ άτυχος για να σου ανοιξουν το κουκί και να στο εισαγουν κανονικά.

Το πιο πιθανόν ειναι να πληρώσεις 3 ευρώ, πρεπει να εισαι πολυ άτυχος για να σου ανοιξουν το κουκί και να στο εισαγουν κανονικά.

Εμένα σε κουτιά που δεν τα άνοιξαν φυσικά, ως τώρα πάντα η ταρίφα ήταν 6€ στάνταρ, όχι 3 :wacko:

Εμένα σε κουτιά που δεν τα άνοιξαν φυσικά, ως τώρα πάντα η ταρίφα ήταν 6€ στάνταρ, όχι 3 :wacko:

6 δεν εχω πληρώσει ποτέ, αλλα δεν εχει και πολυ σημασία τι 3 τι 6 :D

πρεπει να εισαι πολυ άτυχος για να σου ανοιξουν το κουκί και να στο εισαγουν κανονικά.

Τι "γράφουμε" καμιά φορά :lol::lol::lol:

Γεια σας παιδες...εγω για καποιους λογους δεν πληρωσα δυο προιοντα που πηρα και δεν με αφηνουν να κανω αλλη αγορα...τωρα τι γινεται??? τι πρεπει να κανω για να μπορεσω να ξαναγορασω???

οταν κανω λογαριασμο στο ebay δινω τα πραγματικα στοιχεια μο, ετσι? βαζω τα ιδια που εχω και στο paypal ή δεν παιζει ρολο?

Γεια σας παιδες...εγω για καποιους λογους δεν πληρωσα δυο προιοντα που πηρα και δεν με αφηνουν να κανω αλλη αγορα...τωρα τι γινεται??? τι πρεπει να κανω για να μπορεσω να ξαναγορασω???

Στειλε εμαιλ στο Ebay

οταν κανω λογαριασμο στο ebay δινω τα πραγματικα στοιχεια μο, ετσι? βαζω τα ιδια που εχω και στο paypal ή δεν παιζει ρολο?

Ναι πρέπει να ειναι τα ιδια

απο Vietnam, hong kong και σιγκαπουρη ψωνιζω ελευθερα? παιζει κατι με τελωνειο?

Εισαι στην ΕΕ. Mονο εκει δεν παιζει το τελωνείο. Αυτα πρεπει να τα ξέρεις σαν Ελληνας πολίτης, δεν εχουν σχέση με το ebay.

ξερω τι ειμαι και που ειμαι ;)

μαλλον λαθος διατυπωση της ερωτησης μου πριν :) αυτο που ρωταω ειναι: αν κανω αγορα απο τις χωρες που ανεφερα πριν, θα πληρωσω ΣΙΓΟΥΡΑ τελωνειο? το πολυ μεχρι 20€ να ειναι η αγορα που θα κανω.

*νεος χρηστης στο ebay(μολις πριν λιγο γραφτηκα) και ψαχνομαι :)

ξερω τι ειμαι και που ειμαι ;)

μαλλον λαθος διατυπωση της ερωτησης μου πριν :) αυτο που ρωταω ειναι: αν κανω αγορα απο τις χωρες που ανεφερα πριν, θα πληρωσω ΣΙΓΟΥΡΑ τελωνειο? το πολυ μεχρι 20€ να ειναι η αγορα που θα κανω.

*νεος χρηστης στο ebay(μολις πριν λιγο γραφτηκα) και ψαχνομαι :)

αν ειναι μεχρι 40$ δεν πληρωνεις φορο.