Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ FEEDBACK ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ 28 ΕΥΡΩ.ΤΑ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ PAYPAL ΠΙΣΩ Κ ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΩ 0 ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΛΙΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΚ ψιλόκατάλαβα γιατί εκεί είχα ένα κενό. Νομίζω λοιπόν οτι το paypal (όσο αφορά στους πωλητές) δεσμεύει τα χρήματα που έχει καταβάλει ο αγοραστής για 45 ήμερες που είναι και το όριο που σου δίνει δικαίωμα αμφισβήτησης της αγοράς, αν λοιπόν υπάρξει πρόβλημα απο τον πωλητή (καταγγελία) τότε στα παίρνει πίσω απο τον λογαριασμό σου και τα επιστρέφει στον αγοραστή.

Αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο μας το λει

EDIT

Δεν μας είπες όμως ήταν μαϊμού το DVD :lol::lol::lol:

.

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

το dvd δεν ηταν μαιμου.στην περιγραφη το εγραφα οτι ειναι αντιγραφη απο VHS,ο τυπος ομως ηταν *******.δημιουργησε προβλημα τα dvd δεν τα εστειλε πισω κ δεν μπορω να αφησω αρνητικο feedback

σε προηγουμενη αναφορα ειπα για προβλημα τωρα εχω αλλη μια απορια.εστειλα τα απαραιτητα εγγραφα αλλα ενω στον λογαριασμο του paypal εχω 300 ευρω σε ενημερωσε που εκανα σε ΑΤΜ δειχνει οτι εχω 2 ευρω,εχει σχεση με το ebay που με εχει κλειδωσει?

Παιδιά καλησπέρα, καιρό έχω να εκφράσω πρόβλημα μου στο myphone :)

Λοιπόν έχει προκύψει ένα θέμα και θέλω τη βοηθεια σας.

Είχα παραγγείλει απο το ebay κάποια leds και κάτι φωτάκια απο έναν πωλητή απ'τη κίνα. ηταν τρια αντικείμενα απο 3 διαφορετικές δημοπρασίες του ίδιου πωλητή και μου τα έστειλε σε ένα πακέτο. Την πέμπτη παρέλαβα το πακέτο και αντι για την παραγγελία μου μου είχε στείλει λάθος αντικείμενο, αφού ήρθα σε επικοινωνία μαζί του μου ζήτησε να του δώσω τον κωδικό που ύπήρχε πάνω στο πακέτο που παρέλαβα.

Σήμερα μου έστειλε απάντηση και μου λεει να στείλω πίσω το αντικείμενο το οποίο έχει αξία κάπου στα 6$ και να του στείλω την απόδειξη του ταχυδρομείου ώστε να μου στείλει κ αυτός την παραγγελία μου.

Επειδή λοιπόν όλο αυτό μου ακούγετε μαγάλο μπλέξιμο, μπορώ να κάνω αναφορά στο ebay και να ζητήσω να μου κάνει refund τα λεφτά μου και να γίνει ακύρωση της παραγγελίας και με ποιο τρόπο??

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Παιδιά καλησπέρα, καιρό έχω να εκφράσω πρόβλημα μου στο myphone :)

Λοιπόν έχει προκύψει ένα θέμα και θέλω τη βοηθεια σας.

Είχα παραγγείλει απο το ebay κάποια leds και κάτι φωτάκια απο έναν πωλητή απ'τη κίνα. ηταν τρια αντικείμενα απο 3 διαφορετικές δημοπρασίες του ίδιου πωλητή και μου τα έστειλε σε ένα πακέτο. Την πέμπτη παρέλαβα το πακέτο και αντι για την παραγγελία μου μου είχε στείλει λάθος αντικείμενο, αφού ήρθα σε επικοινωνία μαζί του μου ζήτησε να του δώσω τον κωδικό που ύπήρχε πάνω στο πακέτο που παρέλαβα.

Σήμερα μου έστειλε απάντηση και μου λεει να στείλω πίσω το αντικείμενο το οποίο έχει αξία κάπου στα 6$ και να του στείλω την απόδειξη του ταχυδρομείου ώστε να μου στείλει κ αυτός την παραγγελία μου.

Επειδή λοιπόν όλο αυτό μου ακούγετε μαγάλο μπλέξιμο, μπορώ να κάνω αναφορά στο ebay και να ζητήσω να μου κάνει refund τα λεφτά μου και να γίνει ακύρωση της παραγγελίας και με ποιο τρόπο??

Ναι μπορείς με την προϋπόθεση οτι πλήρωσες με paypal.

.

ναι με paypal πλήρωσα αλλα τι ακριβώς πρέπει να κάνω?

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

ναι με paypal πλήρωσα αλλα τι ακριβώς πρέπει να κάνω?

eBay

Μπαίνεις στον ebay και πας επάνω δεξια Help >resolution center αυτό σε βγάζει στην "Dispute Console Overview" απο εκει και πέρα ακολουθείς τις οδηγίες. Καποια στιγμή που θα τελείωση η διαδικασία καταγγελίας σου στο ebay το ιδιο το ebay θα σε στείλει στο paypal οπου και εκει θα ακολουθήσεις τις ανάλογες οδηγίες.

Τώρα το ebay δεν ανακατεύεται καθόλου στην διένεξη σου με τον πωλητή την δουλειά την κάνει όλη το paypal

Εννοείται οτι θα αφήσεις και αρνητικά σχόλια στο feedback του πωλητή.

Paypal

Το αρχικό βήμα λέγετε "Dispute" το οποίο μετά από κάποιες ήμερες, αν δεν σου εχει ακόμα γυρίσει τα χρήματα, μπορείς να το πας στο επόμενο στάδιο που ειναι το "Claim" απαίτηση, κατόπιν περιμένεις 2 με 2,5 μήνες και αν δικαιωθείς απο το paypal παίρνεις πίσω το χρήμα :D και κρατάς και το εμπόρευμα :p

.

Ρε παιδιά παρήγγειλα μια μπαταρία από Κίνα, από χρήστη με feedback 99,5%. Η απορία μου είναι οκ τώρα απλά περιμένω;; Η αγορά έγινε τη παρασκευή μέσω paypal όπου έγινε και η δέσμευση των χρημάτων, και σήμερα ολοκληρώθηκε από τη τράπεζα και αφαιρέθηκε και απο το λογαριασμο μου το ποσό. Η αποστολή πότε γίνεται;; Δεν ενημερώνωνομαι εγώ από κανέναν ότι έγινε η αποστολή πχ;; Έιχα να στείλω στο πωλητή αρχικά να του πω να το δηλώσει σα gift αλλά επειδή κόστιζε 23,99€ σκέφτηκα ότι δε θα μπλέξω με τελωνεία.

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

δεν θα εχεις προβλημα ειναι μικρο το ποσο...

ζητησε απο τον ιδιο τον πωλητη ενημερωση και στοιχεια αποστολης (ημερομηνια-tracking no)

thanks!! Bασικά αυτή είναι η απορία μου, αυτό το tracking no που λέτε κι άλλοι που χρησιμεύει;; Μπορώ να παρακολουθώ τη πορεία της παραγγελίας που λέτε πολλοί;; Από που όμως μέσα από το ebay;

περιπου 6-8 μερες κανει να ερθει απο κινα το δεμα.

Τόσο γρηγορα και από Κίνα;; Εγώ ήμουν έτοιμος να περιμένω κανά 2μηνο. Έρχεται λέει με Sonstige, courier είναι αυτό;

George Bernard Shaw

thanks!! Bασικά αυτή είναι η απορία μου, αυτό το tracking no που λέτε κι άλλοι που χρησιμεύει;; Μπορώ να παρακολουθώ τη πορεία της παραγγελίας που λέτε πολλοί;; Από που όμως μέσα από το ebay;

Τόσο γρηγορα και από Κίνα;; Εγώ ήμουν έτοιμος να περιμένω κανά 2μηνο. Έρχεται λέει με Sonstige, courier είναι αυτό;

1) παρακολουθεις που βρισκεται το δεμα με το νουμερο που θα σου δωσουν απο την εταιρεια μεταφορας που το στελνουν πχ ΕΜS

2) τοσο εχουν κανει εμενα 2 δεματα.

οχι 2 - 2,5 μηνες πολυ λιγοτερο 20 μερες

Έχεις πάρει εσύ χρήματα πίσω σε 20 ήμερες σε claim ??

.

Ξέρει κανείς πόσο θέλει από Γερμανία να φτάσει ένα δέμα στην Ελλάδα?

Μόλις σήμερα παρέλαβα 2 δέματα από Γερμανία. Αγορά 17/10 και 22/10 άφιξη 31/10 και 03/11 αντίστοιχα. :wink:

.

γεια σας παιδια

εχω προβλημα με ebay k paypal.πριν ενα μηνα πουλησα με ebay ενα dvd copy.

o τυπος εκανε παραπονα σε ebay κ μεσω paypal αυτοματα πηραν τα χρηματα πισω.την επομενη το ebay μπλοκαρε τον λογαριασμο μου κ πρεπει να στειλω κατι εγγραφα με fax για να ξαναμπω.ομως ενω ειχα στον λογαριασμο του paypal απο πωλησεις στο ebay 240 ευρω χθες που εκανα κινηση λογ/μου/υπολοιπο σε ΑΤΜ εδειξε οτι εχω 3ευρω.λετε να εχει σχεση το ebay με paypal κ οταν ξαναμπω τα χρηματα να ειναι διαθεσιμα?τι να κανω?εχω λαβει τα εξης mail:

Thank you for writing back to us regarding the suspension of your

account.I understand that your account is important to you and would like to get

it reinstated as soon as possible. However, as mentioned earlier, your

eBay account will only be considered for reinstatement after October 29,

2008, and once you've completed our reinstatement process.

To have your account considered for reinstatement please completed these two steps in our reinstatement process.

Step 1: Complete the Request for Reinstatement Form.

Step 2: Provide us with Proof of Identity & Proof of Address.

The reinstatement procedures, forms & a list of appropriate documents

are located at:

http://pages.ebay.co.uk/help/community/reinstfaq.html

You must send us PHOTOCOPIES, not originals, as we can't return your

documents. Clearly print your User ID on both documents so we can match

them with your account quickly. You should ensure that the details on

the documents match the registration details on your account.

We will destroy all documents that you provide after your registration

information has been verified.After completing the request for reinstatement, please fax it to us along with any appropriate documents that confirm your registration information.

κ αυτο:

Hello

Thank you for writing back to us regarding the information we requested

in order to review the suspension of your account

Unfortunately we haven't reviewed your documents yet. It's likely we've

received your information but it hasn't yet been processed. As stated in

our previous email, we ask you to allow at least five working days for

us to review your account after we receive your documents. At present

I'm afraid we have a slight backlog, which is causing additional delays

and means I can't check whether your information has arrived.

If you haven't heard from us ten days after sending your documents, I

recommend you send them again. To ensure we can match your documents quickly with your account, please

print your User ID and email address in block capitals on each page.

When we receive the documents we'll review your account and send you an

email regarding the outcome. Here are our contact details again:

To get your documents to us here in Ireland as quickly as possible,

please ensure you pay the correct postage. Furthermore, I have forwarded your concern about money in your PayPal account to the relevant department. They will be in further contact with you.

Thank you for your understanding and cooperation. We look forward to

processing your information and resolving this matter as soon as

possible.

βγαζετε ακρη κ αν ναι αν γνωριζτε βοηθηστε

ευχαριστω

γεια σας παιδια

εχω προβλημα με ebay k paypal.πριν ενα μηνα πουλησα με ebay ενα dvd copy.

βγαζετε ακρη κ αν ναι αν γνωριζτε βοηθηστε

ευχαριστω

ΕXEI Απαντηθεί διαβασε τα posts!!!

Απλώς στο δεύτερο εμαιλ σου λένε οτι θα δούνε τα έγγραφα αλλα έχουν δουλειά και θα καθυστερήσουν.

Έτσι λενε σε όλους :D

.

όλα ok τελικά, μου τα έκανε ο ίδιος refund τα λεφτά, οπότε κανένα πρόβλημα!! :)

το ξερω οτι εχει απαντηθει κ ευχαριστω για την απαντηση,αλλα θελω να ξερω αν εχει σχεση το οτι ο τραπεζ.λογαριασμος ενω ειχα χρηματα αφου με μπλοκαρανε τωρα ειναι αδειος,κ αν επιστραφουν τα χρηματα πισω

ευχαριστω

το ξερω οτι εχει απαντηθει κ ευχαριστω για την απαντηση,αλλα θελω να ξερω αν εχει σχεση το οτι ο τραπεζ.λογαριασμος ενω ειχα χρηματα αφου με μπλοκαρανε τωρα ειναι αδειος,κ αν επιστραφουν τα χρηματα πισω

ευχαριστω

Τα χρήματα θα επιστραφούν στον αγοραστή.

.

αναλογα, εχει κανει 6 μερες , αλλο εφτασε σε 4 μερες και εχω φαει και 1 μηνα σε καποιο αλλο.

1) παρακολουθεις που βρισκεται το δεμα με το νουμερο που θα σου δωσουν απο την εταιρεια μεταφορας που το στελνουν πχ ΕΜS

2) τοσο εχουν κανει εμενα 2 δεματα.

φίλε και γενικότερα για όποιον γνωρίζει. Σήμερα μου έστειλε ο πωλητής το tracking No και με ενημέρωνει με το mail να δοκιμάσω σε 5 μέρες περίπου γιατί αργούν να ενημερώσουν τα συστηματα να το βάλω σε μια σελίδα των Hongkong Post Mail και ότι θα φτάσει σε περίπου 20 εργάσιμες ημέρες αλλιώς να τον ενημερώσω. Εγώ δοκίμασα από τώρα και μου βγάζει ότι έχει αποσταλεί στις 5/11 και με παραπέμπει και σε μια σελίδα των Ελτα που βάζοντας το ίδιο κωδικό βγάζει

Παρασκευή, 7 Νοέμβριος 2008 3:54:39 πμ

ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Αντικείμενα σε Συσκευασία

Παρασκευή, 7 Νοέμβριος 2008 5:43:48 μμ

ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Αποστολή Συσκευασίας

Αυτό τι σημαίνει έφτασε κι όλας, τετάρτη έφυγε από Hong Kong και τα ξημερώματα ήταν στο αεροδρόμιο;; Εκεί μπορεί να κάνει πολλές μέρες ή να σκαλώσει τελωνείο; Δηλαδή παίζει να το χω και την επόμενη βδομάδα;

YΓ: Μπήκε και η αποστολή συσκευασίας πλέον, έφυγε δηλαδή προς το ταχυδρομείο της περιοχής μου;;

George Bernard Shaw

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ PAYPAL.AΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΒΑΥ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ PAYPAL ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ 300ΕΥΡΩ,ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΑΤΜ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΩ 3ΕΥΡΩ.ΓΙΑΤΙ?ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ MAIL ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ..

Good day to you and thank you for contacting PayPal.

Τhe PayPal balance is a totally different thing than the bank

account balance. It is true that your PayPal balance will not be the

same as your bank account balance. You mentioned you do not want to open

a Greek PayPal account, but you already have one. If you do not want to

add a Greek bank account is what you really mean, then you also have the

option to add a US bank account if you wish.the bank account will serve as withdraw to bank on your PayPal. Whenever you have a balance and you wish to withdraw it , you can send it to your US or local bank account.

I apologize for any inconvenience this issue may have caused you. I hope

I have assisted you well today and was able to satisfy your reason for

writing to Paypal.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΑΛΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΒΑΥ

ΕΧΩ ΑΡ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ LJ245469655US

ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ USPS ΣΤΙΣ 9/10 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΚΟΜΑ.

ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΔΩ

http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm

ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΝ ΗΡΘΕ?

ΣΤΟ ΕLTA-COURIER?

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ PAYPAL.AΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΒΑΥ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ PAYPAL ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ 300ΕΥΡΩ,ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΑΤΜ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΩ 3ΕΥΡΩ.ΓΙΑΤΙ?ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ MAIL ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ..

Good day to you and thank you for contacting PayPal.

Τhe PayPal balance is a totally different thing than the bank

account balance. It is true that your PayPal balance will not be the

same as your bank account balance. You mentioned you do not want to open

a Greek PayPal account, but you already have one. If you do not want to

add a Greek bank account is what you really mean, then you also have the

option to add a US bank account if you wish.the bank account will serve as withdraw to bank on your PayPal. Whenever you have a balance and you wish to withdraw it , you can send it to your US or local bank account.

I apologize for any inconvenience this issue may have caused you. I hope

I have assisted you well today and was able to satisfy your reason for

writing to Paypal.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΑΛΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Παλι τα ίδια δεν είπαμε οτι τα χρήματα θα πάνε στους-στον αγοραστή που εχει ανοίξει claim. Πως να τα πάρεις λοιπόν?? Αυτό που πρέπει να περιμένεις ειναι η απόφαση του paypal σχετικά με την αντιδικία σου με τους αγοραστές, πριν από αυτήν δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη, τα χρήματα του εχεις στον λογαριασμό σου είναι δεσμευμένα.

.