Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω καποιες γενικες αποριες ειμαι αρκετα αρχαριος εκανα paypal για να παραγγελνω απο ebay προσφατα

-εκτος απο το 2%της πειραιως(η οτι χρεωνουν οι αλλες τραπεζες) υπαρχει καποια αλλη χρεωση σε φρισιπνκ προιοντα???

πχ κατι σχετικο με μεγεθος η κατι αλλο??

αξιζει αγορα κινητου η καποιας κονσολας απο ebay??(ξερω δεν εχουν εγγυησηαλλα βρισκω κατι προσφορες με εξωφρενικες τιμες στο daily-ως και 70% εκπτωση)

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδιά εγώ παρήγγειλα μία θήκη για το κινητό μου huawei P8 lite και μου έστειλαν για το P8. Εάν στείλω μήνυμα στον πωλητή να το επιστρέψω και να μου στείλει την σωστή χρεώνομαι την επιστροφή;

Παιδιά εγώ παρήγγειλα μία θήκη για το κινητό μου huawei P8 lite και μου έστειλαν για το P8. Εάν στείλω μήνυμα στον πωλητή να το επιστρέψω και να μου στείλει την σωστή χρεώνομαι την επιστροφή;

την καλύπτει το paypal.

την καλύπτει το paypal.

Ποια είναι διαδικασία; Από την στιγμή που παραδώσω το προϊόν στο ταχυδρομείο δεν θα πρέπει να πληρώσω τα μεταφορικά;

Θα τα πληρώσεις κανονικά αλλά μετά θα κάνεις αίτηση στο paypal και θα σου τα επιστρέψει στο λογαριασμό σου.

Πρώτα απ' όλα κάνε ενεργοποίηση της υπηρεσίας refunded returns από εδω:

https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/refunded-returns/

και μετά αφού το στείλεις πίσω, κάνε αίτηση για επιστροφή των ταχυδρομικών από εδώ:

https://www.paypalobjects.com/webstatic/en_GR/mktg/consumer/pages/returns/Formulaire_CEE.pdf

Εννοείται κράτα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (tracking number, απόδειξη ΕΛΤΑ, βγάλε φωτό το δέμα να φαίνεται το tracking και τα στοιχεία του παραλήπτη κλπ).

• 2 weeks later...
Παιδιά θέλω να αγοράσω από το eBay ένα μπιστόλι σκάνερ αλλά μου γράφει ότι τελείωσε η συνεργασία με το pay pal. Πως μπορώ να αγοράσω; υπάρχει κάποιο αντίστοιχο (δεν θέλω με πιστωτική κάρτα γιατί φοβάμαι να δώσω τα στοιχεία μου) η μήπως το eBay έκανε δική του εταιρία τύπου pay pal.

Παιδιά θέλω να αγοράσω από το eBay ένα μπιστόλι σκάνερ αλλά μου γράφει ότι τελείωσε η συνεργασία με το pay pal. Πως μπορώ να αγοράσω; υπάρχει κάποιο αντίστοιχο (δεν θέλω με πιστωτική κάρτα γιατί φοβάμαι να δώσω τα στοιχεία μου) η μήπως το eBay έκανε δική του εταιρία τύπου pay pal.

1.Δεν τελείωσε η συνεργασία με το paypal, απλά ήταν μια εταιρεία με το ebay και τώρα χωρίστηκαν σε δύο ανεξάρτητες. Συνεχίζεις κανονικά και πληρώνεις μέσω paypal για τα αντικείμενα που θες

2.Αν ζεις Ελλάδα σίγουρα θα έχεις ακούσει για κάτι capital control. Εε αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πέρα από τα 60 ευρώ και ότι δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα από εξωτερικό μέχρι να βγει ανακοίνωση που θα λέει το αντίθετο.

Edited by Xander

1.Δεν τελείωσε η συνεργασία με το paypal, απλά ήταν μια εταιρεία με το ebay και τώρα χωρίστηκαν σε δύο ανεξάρτητες. Συνεχίζεις κανονικά και πληρώνεις μέσω paypal για τα αντικείμενα που θες

2.Αν ζεις Ελλάδα σίγουρα θα έχεις ακούσει για κάτι capital control. Εε αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πέρα από τα 60 ευρώ και ότι δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα από εξωτερικό μέχρι να βγει ανακοίνωση που θα λέει το αντίθετο.

Φίλε σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. το αντικείμενο που θα αγοράσω κάνει 32 ευρώ, άλλα συνεχίζω κανονικά όπως έκανα και πριν.

Φίλε σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. το αντικείμενο που θα αγοράσω κάνει 32 ευρώ, άλλα συνεχίζω κανονικά όπως έκανα και πριν.

Δεν με κατάλαβες. Καμία αγορά από εξωτερικό δεν επιτρέπεται. ανεξαρτήτου τιμής

Δεν με κατάλαβες. Καμία αγορά από εξωτερικό δεν επιτρέπεται. ανεξαρτήτου τιμής

ωραία μένουμε όπως είμαστε :O:O:O

Μα έτσι όπως το γραφεις

, είναι σαν να λες ότι κατάλαβε και το παιδί.

Ότι μέχρι 60€ αγοράζουμε από εξωτερικό.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μα έτσι όπως το γραφεις

, είναι σαν να λες ότι κατάλαβε και το παιδί.

Ότι μέχρι 60€ αγοράζουμε από εξωτερικό.

αν έλειπε το και τότε θα είχε νόημα να γράψεις αυτό που γράφεις. μια χαρά το έγραψα θεωρώ, θα μπορούσα να ήμουν πιο επεξηγηματικός αλλά ας μην το κάνουμε ολόκληρο θέμα τώρα.

Edited by Xander

Αγορές από το εξωτερικό επιτρέπονται , Πληρωμές από Ελληνική πιστωτική κάρτα δεν επιτρέπεται.

Για παραγγελία που έχουν περάσει 40 μέρες και δεν έχει έρθει, τι είναι προτιμότερο να κάνω? Να ανοίξω case στο ebay ή dispute στο paypal?

Για παραγγελία που έχουν περάσει 40 μέρες και δεν έχει έρθει, τι είναι προτιμότερο να κάνω? Να ανοίξω case στο ebay ή dispute στο paypal?

case στο ebay.

ΟΚ, ευχαριστώ. Άρα να είμαι σε ετοιμότητα μιας και το όριο για case λήγει σε 5 μέρες.

αν έχει περάσει η ημερομηνία που σου δίνει το ebay για να φτάσει το αντικείμενο άνοιξε case σήμερα.

Έχει περάσει, ήταν μέχρι 23/7 το estimated delivery. Γιατί case από σήμερα? Έλεγα να ενημέρωνα με μήνυμα τον πωλητή ότι δεν το έχω λάβει ακόμα, να περίμενα 1-2 μέρες ακόμα μπας και έρθει και μετά να άνοιγα το case. Υπάρχει άλλος λόγος που πρέπει να το κάνω από τώρα? Δεν μου έχει ξανατύχει να μην λάβω αντικείμενο και δεν έχω εμπειρία.

Έχει περάσει, ήταν μέχρι 23/7 το estimated delivery. Γιατί case από σήμερα? Έλεγα να ενημέρωνα με μήνυμα τον πωλητή ότι δεν το έχω λάβει ακόμα, να περίμενα 1-2 μέρες ακόμα μπας και έρθει και μετά να άνοιγα το case. Υπάρχει άλλος λόγος που πρέπει να το κάνω από τώρα? Δεν μου έχει ξανατύχει να μην λάβω αντικείμενο και δεν έχω εμπειρία.

θα πας στο my ebay και στο αντικείμενο θα πατήσεις i didn't received my item. από εκεί θα στείλεις μήνυμα στον πωλητή και θα σου απαντήσει. έτσι κατοχυρώνεσαι και εσύ. εντάξει είναι νωρίς ακόμα να το κάνεις. κάντο την Παρασκευή αν δεν σου έχει έρθει μέχρι τότε.

ΟΚ, ευχαριστώ. Άρα να είμαι σε ετοιμότητα μιας και το όριο για case λήγει σε 5 μέρες.

Το Paypal εδώ και μήνες δίνει 180 μέρες περιθώριο να ανοίξεις case

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

junglist το ξέρω για τις 180 μέρες αλλά επειδή απ' ό,τι γνωρίζω δεν μπορείς να ανοίξεις και case και dispute, γι' αυτό ρώτησα ποιο από τα δύο είναι προτιμότερο μιας και η προθεσμία μου για το πρώτο λήγει σε λίγες μέρες.

θα πας στο my ebay και στο αντικείμενο θα πατήσεις i didn't received my item. από εκεί θα στείλεις μήνυμα στον πωλητή και θα σου απαντήσει. έτσι κατοχυρώνεσαι και εσύ. εντάξει είναι νωρίς ακόμα να το κάνεις. κάντο την Παρασκευή αν δεν σου έχει έρθει μέχρι τότε.

Κατατοπιστικότατος! Σε ευχαριστώ!

Τι είναι το case και τι το Dispute?

Το γεγονός ότι χώρισαν ebay και PayPal πως μας επειρεάζει εμάς σαν αγοραστές; Δεν θα μας ανοίγει κατευθείαν το PayPal όπως άνοιγε όταν ψωνιζουμε;

Edited by vitriolis

έχει κάποιους μήνες, έστειλαν και μειλ

180 δηλαδη ειναι για να κανεις dispute????Aν κατάλαβα καλα??? δηλαδη θα ερχετε ενα προιον θα το δοκιμάζουμε αν βγαλει στους 3 μήνες προβλημα μπορουμε να κανουμε dispute??? Πολυ καλο αυτό....ακουγεται....αν και περιεργο....