Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To TRACK ID απο γερμανια στην Ελλαδα αλλαζει και για να το βρεις πρεπει να καλεσεις την DHL εδω να δωσεις το παλιο και να σου δωσουν το τρακ που υπαρχει στην Ελλαδα.τα ΠΑΚΕΤΑ πανε με DHL και στην Ελλαδα.Αν ειναι Brief (φακελος ) τα δινουν τα ΕΛΤΑ.Και εκει ο αριθμος παλι αλλαζει πρεπει να καλεσεις για να τον βρεις.Αλλιως περιμενεις να σε καλεσουν για να στο παραδωσουν :lol:

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

To TRACK ID απο γερμανια στην Ελλαδα αλλαζει και για να το βρεις πρεπει να καλεσεις την DHL εδω να δωσεις το παλιο και να σου δωσουν το τρακ που υπαρχει στην Ελλαδα.τα ΠΑΚΕΤΑ πανε με DHL και στην Ελλαδα.Αν ειναι Brief (φακελος ) τα δινουν τα ΕΛΤΑ.Και εκει ο αριθμος παλι αλλαζει πρεπει να καλεσεις για να τον βρεις.Αλλιως περιμενεις να σε καλεσουν για να στο παραδωσουν :lol:

Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι η αναμονή θα λήξει σύντομα. Σας να ευχαριστώ για την βοήθεια..

Ευχαριστώ.. Βλέπω και μια διαφορά. Εσένα έδωσαν σύνδεσμο προς τα ΕΛΤΑ εμένα προς DHL. Gr

Το πακέτο μου το έφερε η elta courier, σε γνωστό μου η speedex.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Άλλη μια ερώτηση. Αγόρασα από eBay από έναν πωλητή στη Ρωσία ένα νέο κάδο για την ρομποτική μου σκούπα aerovac bin. Αξία 32 ευρώ και άλλα 10 αποστολή. Παίζει για τέτοιο αντικείμενο μικρού όγκου και ποσού να περάσει τελωνείο?

Ευχαριστώ

παιδια μπορει να με κατατοπησει καποιος στο πως να χειριστω την παρακατω κατασταση;

πηρα απο πωλητη ebay κινας ενα προιον 23/01/2015 το οποιο λεει οτι εχει φυγει απο κινα στις 30/01/2015

RI332121649CN

Κατάσταση Ημερομηνια Ωρα Περιοχη

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 29-01-2015 02:13 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 30-01-2015 10:33 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

πηρα τηλεφωνο στα ελτα και μου ειπαν δεν εχει ερθει Ελλαδα ακομη,εστειλα μηνυμα στον πωλητη να ρωτησει το δικο του ταχυδρομιο και μου ειπε ενα "ok i ll check it" και αυτο ηταν.

Στο ebay λεει οτι το αργοτερο που θα παραλαβω ειναι 9/03/2015.

τι πρεπει να κανω απο δω και περα μιας και το δεμα μεχρι και σημερα δεν εμφανιζεται στα ΕΛΤΑ να εχει ερθει!

να περιμενω μεχρι την προθεσμια παραδοσης;

Δεν μου εχει ξανατυχει κατι παραομοιο και δεν ξερω πως ακριβως να το χειριστω

παιδια μπορει να με κατατοπησει καποιος στο πως να χειριστω την παρακατω κατασταση;

πηρα απο πωλητη ebay κινας ενα προιον 23/01/2015 το οποιο λεει οτι εχει φυγει απο κινα στις 30/01/2015

RI332121649CN

ΚατάστασηΗμερομηνιαΩραΠεριοχη

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ29-01-201502:13ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ30-01-201510:33ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ

πηρα τηλεφωνο στα ελτα και μου ειπαν δεν εχει ερθει Ελλαδα ακομη,εστειλα μηνυμα στον πωλητη να ρωτησει το δικο του ταχυδρομιο και μου ειπε ενα "ok i ll check it" και αυτο ηταν.

Στο ebay λεει οτι το αργοτερο που θα παραλαβω ειναι 9/03/2015.

τι πρεπει να κανω απο δω και περα μιας και το δεμα μεχρι και σημερα δεν εμφανιζεται στα ΕΛΤΑ να εχει ερθει!

να περιμενω μεχρι την προθεσμια παραδοσης;

Δεν μου εχει ξανατυχει κατι παραομοιο και δεν ξερω πως ακριβως να το χειριστω

Μεχρι να περασει η προθεσμια παραδοσης δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο απο το να στειλεις καποιο μηνυμα στον πωλητη, οπως και καλα εκανες. Απο τις 9/3 και μετα μπορεις να ανοιξεις case στο ebay και να ζητησεις refund ή να δωσεις καποιο χρονο ωστε να ερθει το αντικειμενο. Απο τη στιγμη που ανοιξεις case εχεις αλλες 30 μερες μεχρι να κανεις escalate και να ζητησεις να παρεμβει το ebay και να παρει την οριστικη αποφαση. Περιμενε 40-44 μερες απο την ημερομηνια αγορας και αν δεν εχει ερθει ανοιξε case ωστε να εισαι καλλυμενος. Εφοσον εχεις tracking number και εσυ και ο πωλητης αλλα και το ebay γνωριζετε την πορεια του αντικειμενου.

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Μεχρι να περασει η προθεσμια παραδοσης δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο απο το να στειλεις καποιο μηνυμα στον πωλητη, οπως και καλα εκανες. Απο τις 9/3 και μετα μπορεις να ανοιξεις case στο ebay και να ζητησεις refund ή να δωσεις καποιο χρονο ωστε να ερθει το αντικειμενο. Απο τη στιγμη που ανοιξεις case εχεις αλλες 30 μερες μεχρι να κανεις escalate και να ζητησεις να παρεμβει το ebay και να παρει την οριστικη αποφαση. Περιμενε 40-44 μερες απο την ημερομηνια αγορας και αν δεν εχει ερθει ανοιξε case ωστε να εισαι καλλυμενος. Εφοσον εχεις tracking number και εσυ και ο πωλητης αλλα και το ebay γνωριζετε την πορεια του αντικειμενου.

Ευχαριστω.

μου απαντησε ξανα ο πωλητης και μου ειπε να περιμενω ακομη μια εβδομαδα και αν δεν ερθει να του στειλω μηνυμα για να μου κανει ή refund ή reship.

σε αυτη την περιπτωση ανοιγω παλι case?

Ευχαριστω.

μου απαντησε ξανα ο πωλητης και μου ειπε να περιμενω ακομη μια εβδομαδα και αν δεν ερθει να του στειλω μηνυμα για να μου κανει ή refund ή reship.

σε αυτη την περιπτωση ανοιγω παλι case?

Όχι δεν μπορείς να ανοίξεις ξανά case. Θα ανοίξεις case 40-45 μέρες μετά την αγορά και θα είσαι καλυμμένος για 30 μέρες. Από τη στιγμή που ανοίξεις case περίμενε 1-2 βδομάδες ακόμα και αν δεν έρθει ζητα refund. Αν μετά παραλάβεις του επιστρέφεις τα χρηματα. Αν ζητήσεις reship θα πρέπει να έρθει μέσα στις 30 μέρες αλλιως δεν είσαι καλυμμένος.

The day is my enemy, the night my friend

• 2 weeks later...
Παιδιά καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου προτείνει έναν ανταπτορα που από την μία ν έχει τέτοιο βύσμα όπως στην φώτο και από την άλλη να βγαίνει καρφί που να μπαίνει στην θύρα ακουστικών του κινητού;

Μαγκες, αντικειμενο μεχρι τι κοστους επιτρεπεται επισημως να εισαγουμε απο εκτος Ευρωπης χωρις δασμους;

Ρωταω γιατι θελω να παραγγειλω απο ebay, amazon.com, ..... πραγματα απο ΗΠΑ.

Ευχαριστω.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το όριο για δασμούς είναι τα 150 ευρώ.

Προσοχή: αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι 150 ευρώ δεν πληρώνεις τίποτα. Υπάρχει και ο ΦΠΑ και υπάρχουν και τα έξοδα εκτελωνισμού.

Μαγκες, αντικειμενο μεχρι τι κοστους επιτρεπεται επισημως να εισαγουμε απο εκτος Ευρωπης χωρις δασμους;

Ρωταω γιατι θελω να παραγγειλω απο ebay, amazon.com, ..... πραγματα απο ΗΠΑ.

Ευχαριστω.

Από ebay.com και amazon.com μπορείς να ζητήσεις τα μεταφορικά και τα εκτελωνιστικα κόστη από την αρχή να τα πληρώσεις.

Εξαρτάται τον πωλητή βέβαια.

Νομίζω στο amazon com είναι στάνταρ

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Θελω να πω ποιο ειναι το οριο τιμης για να μην εχω προβλημα με το τελωνειο. Δηλαδη να πληρωσω οσο λεει το αμερικανικο ηλεκτρονικο καταστημα και τελος, χωρις φοβο. Νομιζω οτι ειναι καπου στα 45$;

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

αν ερθει με usps οι χρεωσεις δεν ειναι παραλογες..για 750 δεμα πληρωσα 120€ τελωνειο,ασε που μπορει να εισαι τυχερος και να μην ασχοληθουν καθολου:)

Αντιθετως,παλαιοτερα με fedeex για δεμα 900$ πληρωσα 1000€ εξοδα τελωνειου:wacko:

Θελω να πω ποιο ειναι το οριο τιμης για να μην εχω προβλημα με το τελωνειο. Δηλαδη να πληρωσω οσο λεει το αμερικανικο ηλεκτρονικο καταστημα και τελος, χωρις φοβο. Νομιζω οτι ειναι καπου στα 45$;

Στο γράψαμε πολύ ξεκαθαρα.

Στάνταρ το amazon.com και αρκετοί πωλητές από το ebay.com, σου λένε από την αρχή να πληρώσεις το ποσό εκτελωνισμου που χρειάζεται.

Αν μιλάς για προϊόντα από Κίνα κλπ είναι άλλη ιστορία.

Amazon Fire stick 4k max

Ειναι λογικο που πωλητης στο ebay, μου δινει positive feedback πριν καν στειλει την παραγγελια μου;:confused:

Ειναι λογικο που πωλητης στο ebay, μου δινει positive feedback πριν καν στειλει την παραγγελια μου;:confused:

Παντα ετσι κανουν για να τους κανεις κι εσυ θετικη αξιολογηση

Αυτός είναι για μένα ο σωστός πωλητής.

Να δίνει την θετική μόλις πάρει τα λεφτά.

Amazon Fire stick 4k max

Ναι,συνήθως έτσι κάνουν οι περισσότεροι

ξέρει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να βλέπουμε τις παλιότερες αγορές που έχουμε κάνει

κάτι άλλαξε και μου βγάζει μόνο τους τελευταίους δυο μήνες επιλέγω 2014 δέν βγάζει τιποτα

επιλέγω 2015 και βγάζει γενάρη φλεβάρη

ξέρει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να βλέπουμε τις παλιότερες αγορές που έχουμε κάνει

κάτι άλλαξε και μου βγάζει μόνο τους τελευταίους δυο μήνες επιλέγω 2014 δέν βγάζει τιποτα

επιλέγω 2015 και βγάζει γενάρη φλεβάρη

Kατι κανεις λαθος τα βγαζει κανονικα 15, 14 και 13